Skånskan > Opinion

Sunday, 24 June, 18:45

Skånskan - 14 jun 18 kl. 14:00

En riktig klassfrågaVänsterpartiet vill se ett högkostnadsskydd även inom tandvården. Ett tak på 2000 kronor under en tolvmånadersperiod ska förhindra att tandvårdskostnaderna skenar iväg.
Vänsterpartiet menar att detta är en reform som verkligen skulle spela roll för folk. Det stämmer nog: tusentals kronor i tandvårdskostnader kan vara oöverstigligt dyrt för den med lägre inkomst. V har rätt i analysen att just tandvården lätt blir en klassfråga.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Vänsterpartiet, Jarminder

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En riktig, klassfråga
Barometern - 03 maj 14 kl. 09:08

Körkort en klassfråga

Trafik. ”I grunden är körkort en ren klassfråga i dag. För många unga och deras föräldrar är det svårt, ofta omöjligt, att betala.

VBL - 24 feb 13 kl. 22:04

Kostnaderna gör ungdomsidrotten till en klassfråga?

Det finns fog för farhågorna att idrott åter är på väg att bli en klassfråga, en rätt förbehållen barn från familjer med god ekonomi..

YLE - 24 apr 13 kl. 13:46

Junioridrott har blivit en klassfråga

?Förälderns viktigaste uppgift att stöda, skjutsa och sponsra. Resten tar vi hand om.?

SmålandsPosten - 09 jul 13 kl. 00:25

Läsandet ingen klassfråga, längre

Det märks att Aftonbladet ägs till del av LO. Såväl ägaren som den ägde har en tradition av överdriven politisering av roliga enkätundersökningar. Så vitt skilda sfärer som sexualvanor och läsning styrs i slutändan av en kraft mer allenarådande än gravitationen ?

Skånskan - 06 aug 13 kl. 23:30

Är folkhälsa en klassfråga?

Är folkhälsa en klassfråga? De flesta svarar nog ja på den frågan, eller åtminstone gissar att det är så. Förmodligen gissar de rätt..

Kristianstadsbladet - 13 sep 13 kl. 01:31

Obehandlad barnfetma en klassfråga


Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent.En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 13 kl. 01:39

Obehandlad barnfetma en klassfråga

Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent. En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården..

BT - 13 sep 13 kl. 01:40

Obehandlad barnfetma en klassfråga

Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent. En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården.

DN - 15 sep 13 kl. 07:00

Övervikt bland barn har blivit en klassfråga

Fetma och övervikt bland barn ökar kraftigt i vissa delar av Stockholms stad ? och sjunker samtidigt i andra delar. Siffror som DN har tagit fram visar att barnfetma mer och mer blir en klassfråga.

NSD - 22 sep 13 kl. 18:22

Ögren: Vården kan bli en klassfråga

Sjukvårdsförsäkringarna gör att vården kan bli en klassfråga.Det menar landstingsrådet Kent Ögren (S).? Det finns en uppenbar risk att plånbokens tjocklek avgör hur snabbt man får göra ett nödvändigt ingrepp, säger han..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Män anhållna för mord på Lindängen släppta

De tre män som anhölls misstänkta för inblandning i mordet på en man på Lindängsplan i torsdags kväll är frisläppta. Enligt polisens hemsida finns det inte förutsättningar att begära de tre männen häktade, men misstankarna är inte avförda. Under lördagskvällen frihedsberövades en annan man över 18, som sitter anhållen i ärendet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Lurade till sig 219 000 – trots att han jobbade

SVALÖV Den 50-årige mannen från Svalövs kommun jobbade, men plockade ändå ut sjukpenning.Nu kräver Försäkringskassan tillbaka 219 000 kronor som betalats ut felaktigt.
Under en tid var mannen sjukskriven på deltid och på samma gång jobbade han ändå heltid.

Skånskan - 5 timmar sedan

Popdrottningen överträffade inte sitt senaste besök i Köpenhamn

Konsert/Recension Min första tanke när jag hörde att Beyoncé skulle turnera med Jay-Z var; vad ska hon med honom till. Karriären går trots allt strålande.  För två år sedan sålde hon ut arenor världen över på egen hand, så vad är poängen?

Skånskan - 21 timmar sedan

Skrattar bäst som skrattar sist

krönika Skrattar bäst som skrattar sist, säger en familjemedlem till en annan. Detta sedan mycket hög svansföring förelegat i en badmintonmatch där familjemedlem nummer 1 (som alltid brukar vinna) plötsligt ligger under mot familjemedlem nummer 2 (som alltså är mycket belåten och inte tvekar att visa det). Skrattar bäst som skrattar sist.

Skånskan - 22 timmar sedan

Sverige–Tyskland

Fotbolls-VM Sveriges VM-match mot Tyskland har startat i Sotji.Sverige ställs mot Tyskland i den andra gruppmatchen i fotbolls-VM. Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf är tillbaka i Sveriges startelva i kvällens match mot Tyskland.

Skånskan - Igår: 17:14

Pågående polisinsats i Oxie

Malmö Det pågår just nu en polisinsats i Oxie. Polisen är mycket förtegen, men säger att det är en del av ett utredningsarbete. En polisinsats pågår i Oxie.

Skånskan - Igår: 17:00

seglingkroatien.txt

På segeltur genom Dalmatiens övärld
Kroatien är ett sommarresmål som blir allt hetare bland svenskar. Längs kusten finns många sevärda öar att besöka. Här går det enkelt att chartra en båt med besättning och segla ut till stillsamma sandstränder och partyfyllda barer.

Skånskan - Igår: 17:00

Kvinna till sjukhus efter singelolycka

trelleborg En singelolycka inträffade på Ugglasrpsvägen på lördagen.En kvinna i 60-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans efter en singelolycka på Ugglasrpsvägen. Larmet kom 15.

Skånskan - Igår: 21:00

Tomt i Sjöbo såld till 57-åring

Sjöbo Fastigheten på adressen Fältvägen 4 i Sjöbo har fått en ny ägare. Köpare är Annika Christina Ekström, 57 år, och säljare är Ulla Barbro Jeppsson, Inga Maj-Britt Johansson och Nils Thorsten Nilsson. Köpet blev klart i april 2018 och priset blev 225 000 kronor.

Skånskan - I förrgår: 14:00

Bilkaravaner för hela familjen

Motor Sverige svämmar över av bilträffar i sommar.
Första helgen i juli krockar dessutom de två största.Frågan är vart man ska åka för att uppleva konsten att glida med fordon från förr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.