Skånskan > Opinion

Monday, 24 September, 19:20

Skånskan - 14 jun 18 kl. 14:00

En riktig klassfrågaVänsterpartiet vill se ett högkostnadsskydd även inom tandvården. Ett tak på 2000 kronor under en tolvmånadersperiod ska förhindra att tandvårdskostnaderna skenar iväg.
Vänsterpartiet menar att detta är en reform som verkligen skulle spela roll för folk. Det stämmer nog: tusentals kronor i tandvårdskostnader kan vara oöverstigligt dyrt för den med lägre inkomst. V har rätt i analysen att just tandvården lätt blir en klassfråga.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Vänsterpartiet, Jarminder

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En riktig, klassfråga
Barometern - 03 maj 14 kl. 09:08

Körkort en klassfråga

Trafik. ”I grunden är körkort en ren klassfråga i dag. För många unga och deras föräldrar är det svårt, ofta omöjligt, att betala.

VBL - 24 feb 13 kl. 22:04

Kostnaderna gör ungdomsidrotten till en klassfråga?

Det finns fog för farhågorna att idrott åter är på väg att bli en klassfråga, en rätt förbehållen barn från familjer med god ekonomi..

YLE - 24 apr 13 kl. 13:46

Junioridrott har blivit en klassfråga

?Förälderns viktigaste uppgift att stöda, skjutsa och sponsra. Resten tar vi hand om.?

SmålandsPosten - 09 jul 13 kl. 00:25

Läsandet ingen klassfråga, längre

Det märks att Aftonbladet ägs till del av LO. Såväl ägaren som den ägde har en tradition av överdriven politisering av roliga enkätundersökningar. Så vitt skilda sfärer som sexualvanor och läsning styrs i slutändan av en kraft mer allenarådande än gravitationen ?

Skånskan - 06 aug 13 kl. 23:30

Är folkhälsa en klassfråga?

Är folkhälsa en klassfråga? De flesta svarar nog ja på den frågan, eller åtminstone gissar att det är så. Förmodligen gissar de rätt..

Kristianstadsbladet - 13 sep 13 kl. 01:31

Obehandlad barnfetma en klassfråga


Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent.En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 13 kl. 01:39

Obehandlad barnfetma en klassfråga

Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent. En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården..

BT - 13 sep 13 kl. 01:40

Obehandlad barnfetma en klassfråga

Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent. En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården.

DN - 15 sep 13 kl. 07:00

Övervikt bland barn har blivit en klassfråga

Fetma och övervikt bland barn ökar kraftigt i vissa delar av Stockholms stad ? och sjunker samtidigt i andra delar. Siffror som DN har tagit fram visar att barnfetma mer och mer blir en klassfråga.

NSD - 22 sep 13 kl. 18:22

Ögren: Vården kan bli en klassfråga

Sjukvårdsförsäkringarna gör att vården kan bli en klassfråga.Det menar landstingsrådet Kent Ögren (S).? Det finns en uppenbar risk att plånbokens tjocklek avgör hur snabbt man får göra ett nödvändigt ingrepp, säger han..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Lokala argument mot en anstalt ifrågasätts

SVEDALA Inriktningen för att etablera en anstalt någonstans i Svedala fortsätter. Men nu ställer sig Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg frågande till motståndet mot en etablering baserat på att Svedalas varumärke riskerar att skadas.– Det här är verkligen något jag behöver förstå.

Skånskan - 2 timmar sedan

Centerpartist på plats vid talmansvalet: Väljer mellan att jobba politiskt i riksdagen eller kommunalt

SKÅNE På måndagen var Centerpartiets Niels Paarup-Petersen från Malmö på plats i riksdagen under talmansvalet.
Samtidigt är han mitt uppe i förhandlingarna för att med sitt parti försöka ta över makten i Malmö tillsammans med Alliansen.– Jag har ännu inte bestämt mig för om jag enbart ska satsa på riksdagen eller kombinera posten som ledamot med att även vara aktiv i kommunpolitiken i Malmö, säger Niels Paarup-Petersen till Skånskan på måndagen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Anders Åkesson, MP, missar riksdagsplats

Skåne Han ses som en av våra främsta sjukvårdspolitiker. I tolv år har Anders Åkesson, MP, varit en maktfaktor i Region Skåne. Nu lämnar han politiken, efter valnederlaget.

Skånskan - 3 timmar sedan

Slagen mans bil punkterades

TOMELILLA En ung man kunde i söndags konstatera att någon hade slagit sönder framrutan på hans bil och skurit sönder två däck. Mannen sätter skadegörelsen i samband med en händelse i centrum lördags vid 22.30-tiden, då han blev misshandlad av två unga män.

Skånskan - 3 timmar sedan

18-åring sålde cannabis

YSTAD En polispatrull kollade en 18-åring på Sankt Knuts torg klockan 13.45 i lördags efter tips. Han var påverkad av narkotika och hade sju gram cannabis på sig.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nej till inventering av historiska byggnader

SVALÖV Byggnader av historisk och kulturell betydelse måste skyddas, allt för att bevara de av värde för framtiden.Teddy Nilsson (SD) – gillar inte hur en del fastighetsägare sköter om sina hus.
– I dag gör en del fastighetsägare ett undermåligt underhåll och söker istället rivningslov när byggnaderna är inte går att rädda.

Skånskan - 4 timmar sedan

Festligt och folkligt på Stehagsdagen

stehag Fotbollsmatch, bil- och mc-kortege, show med Mamma Måd, grisfest och världens kortaste brolopp.Det var några av aktiviteterna under Stehagsdagen på lördagen.
Bland besökarna fanns bland annat familjen Sander från Hörby, som hade åkt till Stehag för att hälsa på släkt och vänner och titta på Mamma Måd.

Skånskan - 5 timmar sedan

Bank räddade 70-årings pengar

simrishamn En 70-årig kvinna i Simrishamn höll på att bli lurad på 140 00 kronor. Nordea stoppade transaktionen i tid.Kvinnan blev uppring av en kvinna vid 12-tiden i fredags som påstod att hon var från Svea ekonomi.

Skånskan - 5 timmar sedan

Låda med post försvunnen

Kävlinge En svart plastlåda innehållande postförsändelser från Citymail har anmälts stulen från Arvidsborgsområdet. När en brevbärare i torsdags eftermiddag skulle hämta posten i lådan var den borta.
Det är okänt hur mycket post som lådan innehåll..

Skånskan - 6 timmar sedan

Slangade drivmedel för 600

Osbyholm En kvinna har polisanmält att någon brutit upp tanklocket på och stulit drivmedel från hennes bil som stod parkerad på pendlarparkeringen i Osbyholm. Stölden ska ha skett någon gång under perioden mellan tisdagen den 18 september och onsdagen den 19 september.
Sammanlagt ska det handla om drivmedel för ett värde på 600 kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.