Skånskan > Opinion

Friday, 19 April, 10:41

Skånskan - 14 jun 18 kl. 14:00

En riktig klassfrågaVänsterpartiet vill se ett högkostnadsskydd även inom tandvården. Ett tak på 2000 kronor under en tolvmånadersperiod ska förhindra att tandvårdskostnaderna skenar iväg.
Vänsterpartiet menar att detta är en reform som verkligen skulle spela roll för folk. Det stämmer nog: tusentals kronor i tandvårdskostnader kan vara oöverstigligt dyrt för den med lägre inkomst. V har rätt i analysen att just tandvården lätt blir en klassfråga.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Vänsterpartiet, Jarminder

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En riktig, klassfråga
Barometern - 03 maj 14 kl. 09:08

Körkort en klassfråga

Trafik. ”I grunden är körkort en ren klassfråga i dag. För många unga och deras föräldrar är det svårt, ofta omöjligt, att betala.

VBL - 24 feb 13 kl. 22:04

Kostnaderna gör ungdomsidrotten till en klassfråga?

Det finns fog för farhågorna att idrott åter är på väg att bli en klassfråga, en rätt förbehållen barn från familjer med god ekonomi..

YLE - 24 apr 13 kl. 13:46

Junioridrott har blivit en klassfråga

?Förälderns viktigaste uppgift att stöda, skjutsa och sponsra. Resten tar vi hand om.?

SmålandsPosten - 09 jul 13 kl. 00:25

Läsandet ingen klassfråga, längre

Det märks att Aftonbladet ägs till del av LO. Såväl ägaren som den ägde har en tradition av överdriven politisering av roliga enkätundersökningar. Så vitt skilda sfärer som sexualvanor och läsning styrs i slutändan av en kraft mer allenarådande än gravitationen ?

Skånskan - 06 aug 13 kl. 23:30

Är folkhälsa en klassfråga?

Är folkhälsa en klassfråga? De flesta svarar nog ja på den frågan, eller åtminstone gissar att det är så. Förmodligen gissar de rätt..

Kristianstadsbladet - 13 sep 13 kl. 01:31

Obehandlad barnfetma en klassfråga


Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent.En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 13 kl. 01:39

Obehandlad barnfetma en klassfråga

Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent. En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården..

BT - 13 sep 13 kl. 01:40

Obehandlad barnfetma en klassfråga

Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent. En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården.

DN - 15 sep 13 kl. 07:00

Övervikt bland barn har blivit en klassfråga

Fetma och övervikt bland barn ökar kraftigt i vissa delar av Stockholms stad ? och sjunker samtidigt i andra delar. Siffror som DN har tagit fram visar att barnfetma mer och mer blir en klassfråga.

NSD - 22 sep 13 kl. 18:22

Ögren: Vården kan bli en klassfråga

Sjukvårdsförsäkringarna gör att vården kan bli en klassfråga.Det menar landstingsrådet Kent Ögren (S).? Det finns en uppenbar risk att plånbokens tjocklek avgör hur snabbt man får göra ett nödvändigt ingrepp, säger han..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Morgonens viktigaste nyheter

Nyheter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Städares arbetsmiljö kritiseras

Skurup Arbetsmiljöverket har besökt Skurups kommun och kommit fram till att kommunen måste förbättra sina arbetsmiljörutiner rörande lokalvården.
Kommunen bör se till att det finns rutiner som säkerställer att det finns tillräckligt med resurser och kunskap för att bedriva arbetsmiljöarbete. Kommunen uppmanas också att undersöka risker för belastningsskador i arbetsflödet.

Skånskan - 14 timmar sedan

En frihetsberövad efter bråk vid Järnåkraskolan

Lund En person i 20-årsåldern har frihetsberövats efter ett misstänkt knivbråk i närheten av Järnåkraskolan på torsdagseftermiddagen.Klockan 15.48 får polisen larm om bråket, som ska ha hänt någonstans i närheten av Järnåkraskolan.

Skånskan - 16 timmar sedan

Stor villa på 260 kvadratmeter såld i Abbekås

Abbekås 4 700 000 kronor fick Folke Daniel Mattias Larsson, 41, och Åsa Malin Strömbäck, 46, ge för huset på adressen Örmölla 1616 i Abbekås. Huset byggdes 2005 och har en boyta på 260 kvadratmeter. Till det hör en tomt på 3 107 kvadratmeter.

Skånskan - 19 timmar sedan

Lek och aktiviteter tar med barnen på Sverigevandring

HÖRBY
Fritidsbarnen på Älvdalsskolan har under våren gett sig ut på en Sverigevandring.
Eleverna turas om att bära ett aktivitetsarmband som ska sporra till rörelse.
Armbandet registrerar hur mycket de rör på sig, och de uppmätta sträckorna prickas in på en Sverigekarta.

Skånskan - Igår: 10:16

Rånad på jacka och mobil

LUND En 15-årig pojke tvingades lämna i från sig jacka och mobil till flera unga rånare.
Det hände på Botulfsgatan i Lund i onsdags kväll vid 21-tiden. Där mötte 15-åringen tre-fyra okända killar.

Skånskan - Igår: 10:16

Bil blev helt utbränd

LUND Natten till torsdag sattes en bil i brand vid Nöbbelövs torg i Lund.
Polisen och räddningstjänst fick larmet någon minut efter klockan tre på natten. När de kom till platsen var bilen helt övertänd.

Skånskan - Igår: 10:16

Tog sig in via altanen

LUND Tjuven tog sig in genom en olåst altandörr i villan och sökte igenom bostaden på Slånbärsgränden i Lund.
Inbrottet genomfördes någon gång mellan klockan 14.15 och 16 på onsdagen men vad som eventuellt stulits var på torsdagen inte klart..

Skånskan - Igår: 10:00

Minikatamaraner och strandskräp

Mellanskåne Påsken 1994 blev det klart med bygget av ett nytt Trollsjögården i Eslöv - lokaler som många år senare skulle visas upp för självaste kungen.Politikerna i socialnämnden hade sagt enhälligt ja till en riktig storsatsning inom äldreomsorgen: 70 lägenheter i nya servicehuset Trollsjögården. Beslutet var ett resultat av två års diskussioner där de anställda fått vara med och tycka till.

Skånskan - Igår: 10:00

Gott påskgodis för barnen

Blogg Skånskans matbloggar tipsar om söta påskbakelser. Påsk: Godis för barn och vuxna Matbloggen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.