Skånskan > Opinion

Friday, 14 December, 20:26

Skånskan - 14 jun 18 kl. 14:00

En riktig klassfrågaVänsterpartiet vill se ett högkostnadsskydd även inom tandvården. Ett tak på 2000 kronor under en tolvmånadersperiod ska förhindra att tandvårdskostnaderna skenar iväg.
Vänsterpartiet menar att detta är en reform som verkligen skulle spela roll för folk. Det stämmer nog: tusentals kronor i tandvårdskostnader kan vara oöverstigligt dyrt för den med lägre inkomst. V har rätt i analysen att just tandvården lätt blir en klassfråga.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Vänsterpartiet, Jarminder

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En riktig, klassfråga
Barometern - 03 maj 14 kl. 09:08

Körkort en klassfråga

Trafik. ”I grunden är körkort en ren klassfråga i dag. För många unga och deras föräldrar är det svårt, ofta omöjligt, att betala.

VBL - 24 feb 13 kl. 22:04

Kostnaderna gör ungdomsidrotten till en klassfråga?

Det finns fog för farhågorna att idrott åter är på väg att bli en klassfråga, en rätt förbehållen barn från familjer med god ekonomi..

YLE - 24 apr 13 kl. 13:46

Junioridrott har blivit en klassfråga

?Förälderns viktigaste uppgift att stöda, skjutsa och sponsra. Resten tar vi hand om.?

SmålandsPosten - 09 jul 13 kl. 00:25

Läsandet ingen klassfråga, längre

Det märks att Aftonbladet ägs till del av LO. Såväl ägaren som den ägde har en tradition av överdriven politisering av roliga enkätundersökningar. Så vitt skilda sfärer som sexualvanor och läsning styrs i slutändan av en kraft mer allenarådande än gravitationen ?

Skånskan - 06 aug 13 kl. 23:30

Är folkhälsa en klassfråga?

Är folkhälsa en klassfråga? De flesta svarar nog ja på den frågan, eller åtminstone gissar att det är så. Förmodligen gissar de rätt..

Kristianstadsbladet - 13 sep 13 kl. 01:31

Obehandlad barnfetma en klassfråga


Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent.En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 13 kl. 01:39

Obehandlad barnfetma en klassfråga

Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent. En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården..

BT - 13 sep 13 kl. 01:40

Obehandlad barnfetma en klassfråga

Endast en bråkdel av barn med fetma i Sverige får behandling, och de flesta får det för sent. En av orsakerna är att barnfetma är en klassfråga, skriver flera läkare, sjuksköterskor och professorer i DN. Fetma drabbar främst barn i resurssvaga familjer, och då saknas trycket på de som fattar beslut i vården.

DN - 15 sep 13 kl. 07:00

Övervikt bland barn har blivit en klassfråga

Fetma och övervikt bland barn ökar kraftigt i vissa delar av Stockholms stad ? och sjunker samtidigt i andra delar. Siffror som DN har tagit fram visar att barnfetma mer och mer blir en klassfråga.

NSD - 22 sep 13 kl. 18:22

Ögren: Vården kan bli en klassfråga

Sjukvårdsförsäkringarna gör att vården kan bli en klassfråga.Det menar landstingsrådet Kent Ögren (S).? Det finns en uppenbar risk att plånbokens tjocklek avgör hur snabbt man får göra ett nödvändigt ingrepp, säger han..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Julmarknad i Kåseberga

KÅSEBERGA Hela Kåseberga hamn doftar glögg, pepparkakor och granris på lördag och söndag den 15-16 december. Utställare tar emot besökare med spettkakor, marmelad, kryddor, hantverk, keramik, änglar och tomtar. På hamnplan dukar knallar upp marknadsstånd.

Skånskan - 3 timmar sedan

Sista dagen med kommungänget

SJÖBO Efter 33 år som tjänsteman i Sjöbo kommun jobbade Roger Larsson på fredagen sin sista dag.
– Det är lite blandade känslor. Det är både vemodigt samtidigt som det känns skönt att sluta.

Skånskan - 5 timmar sedan

Svenskarna väljer mobilen före sex

Inrikes Tio procent av svenskarna har aldrig sex – det visar en Novusundersökning som gjorts tillsammans med SVT Nyheter. Istället väljer man mobilen före ligget. 1020 personer har svarat på Novus och SVT Nyheters sexundersökning.

Skånskan - 4 timmar sedan

Psykisk sjuk man fälls för brott

Malmö Domen mot den psykiskt sjuka och narkotikapåverkade man som ville döda barn i Rönneholmsparken har kommit och han döms inte för förberedelse till mord, men ett flertal andra brott.Det var den 5 november som den knivbeväpnade mannen hotade och riktade sin kniv mot flera personer. Polisen kallades till platsen, som fick dra sina vapen för att mannen skulle släppa kniven.

Skånskan - 5 timmar sedan

Biltjuv smet från krock

TOMELILLA En bilist i en skåpbil struntade i stopplikten i en korsning i Smedstorp-Onslunda klockan 13 i torsdags och krockade med två bilar. Efter krocken avvek han från platsen. En skadad person fördes med ambulans till Ystads lasarett.

Skånskan - 5 timmar sedan

Drograttfull bilist stoppades

TOMELILLA En bilist stoppades på Torget klockan 21.15 i onsdags av områdespolisen som arbetar civilt mot narkotika. Föraren, en 18-årig man, visade sig vara påverkad av droger och det anträffades en mindre bit cannabis i bilen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Vill ha förbud mot smällare

HÖRBY En kommuninvånare i Hörby tycker att Hörby kommun ska ställa sig bakom Södertälje kommuns arbete för att få igenom ett nationellt förbud mot fyrverkerier.
– Fyrverkerier och smällare skapar olägenheter för människor, djur och miljö, skriver mannen i ett medborgarförslag som har lämnats in till kommunen och nu ska utredas.
Södertälje kommun har beslutat att man ska uppvakta samtliga kommuner i Sverige för att få så många som möjligt att skriva under en skrivelse till regeringen om ett nationellt totalförbud mot fyrverkerier.

Skånskan - 5 timmar sedan

Bensintjuvar slog till igen

OSBYHOLM Bensintjuvar med borr fortsätter att härja i Hörbytrakten. På onsdagen, någon gång mellan klockan 7 och 16.30 slog de till igen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Mycket på gång i fullmäktige

HÖRBY På måndag kl 17 sammanträder kommunfullmäktige i Hörby för sista gången i år. Förutom valen till revisionen, styrelserna och nämnderna står flera andra punkter på dagordningen.
Bland annat ska en revisionsrapport om VA-GIS-verksamheten – som är gemensam för Hörby och Höörs kommuner – redovisas.

Skånskan - 5 timmar sedan

Bröt upp port till garage

RÅBY Det har varit inbrott i ett garage i Råby utanför Hörby. Inbrottet ska ha skett strax efter midnatt natten mot fredagen. Tjuven eller tjuvarna tog sig in i byggnaden genom att bryta upp porten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.