Skånskan > Opinion

Thursday, 21 March, 12:37

Skånskan - 14 jun 18 kl. 14:00

Ett samtalsfritt debattklimatUnder den sista partiledardebatten innan valet ansträngde sig partiledarna sig för att trycka på sina profilfrågor. Debatten dominerades dock än en gång av migrationspolitik och gav dåligt med allmänpolitisk information. Man debatterade, men diskuterade inte, migrationspolitik. Ibland stod partiledare och spelade verbal pingis av typen ”du är dum”, ”nej det är du som är dum” i en halvtimme. Vilken information om partiernas politik och sakfrågor väljarna får ut av det är oklart, även om debatten stundtals var ganska livlig.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Åkesson, Löfven, Sverigedemokraterna, SD, Sverige, Isabella Lövin

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett samtalsfritt, debattklimat
Cornucopia - 14 nov 16 kl. 15:01

Så hur lagar vi svenskt debattklimat?

Svenskt debattklimat har blivit allt mer utvecklingsstört (eng retarded). Själv bidrar jag förstås genom att kalla socialister för socialister, sverigedemokrater för folkhemsfundamentalister, rasister för rasister, putinister för putinister, faktaresistenta vetenskapsförnekare för nötter och idioter för idioter. Frågan är om det går att göra något åt eller är debattklimatet helt bortom all räddning?

FriaTider - 30 dec 13 kl. 07:39

Thomas Mattsson orolig för debattklimat ”där alla ska tycka lika”

Expressens Anna Dahlberg skrev i helgen en ledare där hon varnade för framväxten av ett svenskt debattklimat som präglas av "den råa samtalstonen och den närmast militanta brännmärkningen av åsikter"..

Sydsvenskan - 03 jun 14 kl. 05:30

Hat föder bara mer hat – det är dags för ett mer konstruktivt debattklimat

EU-valet ledde till ett valresultat som gjorde många rädda och bedrövade, mig själv inkluderad. Det känns oerhört tråkigt att ett parti som Sverigedemokraterna, med allt vad de står för, får ta plats i Europaparlamentet. När detta nu är fallet så konfronteras vi som har andra politiska övertygelser med svåra men viktiga frågor: Varför blev det så här?

Världen Idag - 24 apr 15 kl. 00:02

Olof Edsinger: Problem i vårt svenska debattklimat

De senaste åren har det blivit allt mer uppenbart att vi har problem i vårt svenska debattklimat. Oförmågan att skilja mellan sak och person är ett tydligt exempel på detta. Oviljan att på djupet lyssna in våra meningsmotståndare ett annat.

SVT Debatt - 21 nov 16 kl. 16:25

”Tre retoriska tips för ett bra debattklimat”

”I och med det trumpifierade klimatet som vi har sett på senare tid där man kallat folk för hora, men också pudlat, vilket är väldigt bra. ödmjukhet kommer man långt med, särskilt om man har en benägenhet att tillämpa personliga påhopp. Jag har tre retoriska tips som jag tycker vi ska försöka efterleva för att få ett bra debattklimat”, säger retorikexperten Elaine Eksvärd..

Corren - 01 maj 18 kl. 16:55

"Rädd för hårt debattklimat i årets valrörelse"

– Jag är rädd för att det blir ett hårt debattklimat i årets valrörelse..

Sydsvenskan - 03 jun 18 kl. 20:00

Debattklimat i sociala medier avskräcker unga

Ett hårt debattklimat i sociala medier avskräcker till och med unga som är politiskt aktiva från att vädra sina åsikter, visar en ny studie. – Man är rädd för att bli stämplad, säger statsvetaren Malena Rosén Sundström. Sociala medier väntas få en stor.

Blekinge Läns tidning - 03 jun 18 kl. 20:00

Debattklimat i sociala medier avskräcker unga

Ett hårt debattklimat i sociala medier avskräcker till och med unga som är politiskt aktiva från att vädra sina åsikter, visar en ny studie. - Man är rädd för att bli stämplad, säger statsvetaren Malena Rosén Sundström.(TT).

GöteborgsPosten - 03 jun 18 kl. 20:00

Debattklimat i sociala medier avskräcker unga

Ett hårt debattklimat i sociala medier avskräcker till och med unga som är politiskt aktiva från att vädra sina åsikter, visar en ny studie..

Kristianstadsbladet - 03 jun 18 kl. 20:00

Debattklimat i sociala medier avskräcker unga

Ett hårt debattklimat i sociala medier avskräcker till och med unga som är politiskt aktiva från att vädra sina åsikter, visar en ny studie. - Man är rädd för att bli stämplad, säger statsvetaren Malena Rosén Sundström.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Ronaldo anklagas för våldtäkt – Juventus flyttar fotbollsturnén

Fotboll Juventus stjärna Christiano Ronaldo anklagas för våldtäkt i USA och sätter han sin fot i landet riskerar han att gripas. Enligt källor till New York Times är det anledningen till att Serie A-klubben väljer att flytta försäsongsturneringen till Asien. Den amerikanska kvinnan Kathryn Mayorga anklagar fotbollspelaren Christiano Ronaldo för en våldtäkt som ska ha skett 2009 i Las Vegas, USA.

Skånskan - 3 timmar sedan

M+SD klubbade beslut om att neka IS-återvändare stöd

STAFFANSTORP Trots att beslutet troligen strider mot flera lagar klubbade M+SD-majoriteten i kommunstyrelsen i Staffanstorp igenom Christian Sonessons förslag att IS-återvändare ska nekas all form av kommunalt stöd.Mot förslaget röstade Socialdemokraterna och Centerpartiet. – Vi yrkade avslag med motiveringen att förslaget bryter mot flera lagar – regeringsformen, kommunallagen och socialtjänstlagen och troligen även mot ännu fler speciallagar, säger oppositionsrådet Pierre Sjöström (S).

Skånskan - 3 timmar sedan

Dags att sluya skolan

SLUTJOBBAT. Det hade hunnit bli ett trettiotal år i kommunens tjänst när Dan Ekström i förra veckan avtackades från sitt jobb som vaktmästare på Bergagymnasiet i Eslöv.Namn: Dan Ekström
Ålder: 66 år
Yrke: Pensionär
Familj: Hustru Kerstin, tre barn, sju barnbarn
Bor: Marieholm, fritidshus i nordöstra Skåne.

Skånskan - 3 timmar sedan

Gifter efter gammal skyttebana utreds

STAFFANSTORP Naturvårdsverket har beviljat en miljon kronor i bidrag till utredning av det giftförorenade området Grevie jaktskyttebana på Torreberga ängar i Staffanstorps kommun.Arsenik i ytjorden utgör en risk för människor men framförallt för fåglar och djur. Området är enligt länsstyrelsen ett av de mest angelägna för utredningar och åtgärder i länet och äntligen ser det ut som om detta kan bli av eftersom Naturvårdsverket beviljat pengar.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nya ägare till stor villa i Hörby

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Oderup 9224 i Hörby av Annemieke och Roelf Postema. Nya ägare är Madeleine Elisabet Steen, 30, och Rasmus Bergman, 31. Priset blev 2 500 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i mars 2019.

Skånskan - 13 timmar sedan

Torn krossade Eslöv

FOTBOLL Division 1-klubben Torns IF bjöd på en kross i onsdagens träningsdrabbning mot Eslövs BK som i år är nykomling i tvåan, 6-0 (2-0).– Kattens lek med råttan. Vi var bättre på varje position och närmare tvåsiffrigt än reducering från Eslövs sida, myste tränare Richard ”Kalle” Ringhov.

Skånskan - 17 timmar sedan

Yalla Trappan på plats i en ny butik

MALMÖ Hållbarhet och att förlänga livstiden på klädesplaggen står i centrum på flera olika sätt i HM:s nyöppnade butik.
I Yalla Trappans syateljé kan kläder av alla märken som behöver lagas eller läggas upp lämnas in.Efter att ha varit stängd i mer än ett år öppnade butiken vid Gustav Adolfs torg för medlemmar på onsdagskvällen.

Skånskan - 18 timmar sedan

Med kabaré som motståndskraft

I Teater Theatrons kabaré Liva och PH – en motståndskabaré får den skånska publiken lära känna den danska designern, arkitekten, revyförfattaren och motståndsmannen Poul Henningsen och hans uttolkare, den danska sångerskan Liva Weel.
– Det var verkligen en glädjechock när regissören Karin Parrot-Jonzon presenterade den här idén för oss, säger Jan Mark, föreställningens dramaturg.Samtal:
Vid tre tillfällen arrangeras samtal i samband med Livia och PH – en motståndskabaré på Bastionen:
28/3: Samtal mellan journalisten och författaren Ulla Hårde och dramaturgen Jan Mark på temat Funktionalismens inträde i Malmö.

Skånskan - 19 timmar sedan

Tjugo fordon blev sönderslagna

VOLLSJÖ Vollsjö har på senare tid drabbats av flera stölder och skadegörelse.
I helgen gav sig någon på och förstörde mer än 20 uppställda fordon.Fordonen stod uppställda på gamla Lantmännenområdet.

Skånskan - 20 timmar sedan

181 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Denise Rose Anna och Christian Walther, 40 och 42 år, har tagit över fastigheten på adressen Skålpundsvägen 37 i Eslöv från Monica Iréne och Patrik Persson. Ägarbytet blev klart i mars 2019 och köpesumman blev 3 195 000 kronor. Huset är byggt 1976 och har en boyta på 181 kvadratmeter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.