SVT > Kultur

Sunday, 23 September, 22:38

SVT - 14 jun 18 kl. 13:55

Morgontidningarna fortsätter tappa läsareSvenska morgontidningar fortsätter kämpa med räckvidden. I genomsnitt har stora svenska medier som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten fortsatt tappa läsare sedan samma mätperiod 2017. Det visar den senaste rapporten från Orvesto Konsument..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Svenska Dagbladet, Nyheter, Göteborgs-Posten, Orvesto Konsument

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgontidningarnafortsätter , tappa, läsare
SVT - 04 mar 14 kl. 06:00

Smålands tidningar fortsätter att tappa läsare

Enligt Tidningsstatistiken TS fortsätter papperstidningarna att tappa läsare. Framför allt är det rikstidningarna som tappar med det drabbar också lokaltidningarna..

Sydsvenskan - 01 nov 12 kl. 06:30

Nytt liv i branschen. Är djursperma lösningen för morgontidningarna?

Johanna KarlssonfrilansjournalistDen dödsryckande morgontidningen har en historia av män som sprungit i trappuppgångar. Med tunga buntar och knäckta ryggkotor. Men spår av tidningsbud går fortfarande att se.

Dagens Media - 13 sep 17 kl. 12:48

Läsarintäkter allt viktigare för morgontidningarna

Intäkter från läsare har gått om annonsförsäljning som morgonpressens största inkomstkälla..

Skånskan - 19 sep 18 kl. 15:00

Mister riksdagsplats – men kan bli avlösare

ESLÖV Det blev ingen andra mandatperiod för Eslövs riksdagsledamot Lena Emilsson (S). Socialdemokraterna tappade sitt fjärde mandat i valkretsen – men Lena Emilsson hoppas ändå på att få tjänstgöra som avlösare under de kommande åren.Lena Emilsson har förberett sig mentalt en längre tid för att hon kan mista riksdagsplatsen, även om partiet hade placerat henne på samma position på listan som sist.

IDG - 04 nov 16 kl. 06:04

40 miljoner användare överger Microsofts webbläsare – på en månad


Microsofts båda webbläsare fortsätter att tappa användare i en vansinnig takt i den senaste mätningen från Net Applications..

Blekinge Läns tidning - 09 mar 16 kl. 00:01

Färre prenumeranter men fler läsare för länstidningarna

Dagstidningarna fortsätter tappa prenumeranter. BLT och Sydöstran är inga undantag. Ändå är det fler än någonsin som läser länets två största morgontidningar..

Skånskan - 20 apr 16 kl. 13:52

Inspireras av sina läsare

Kultur och Nöje De allra yngsta bokälskarna står i fokus när den populära barnboksillustratören och författaren Stina Wirsén bjuder in till workshop under Litteralund. Och själv är hon överlycklig över att få träffa sin målgrupp.
– Den här åldern är så härlig och inspirerande att jobba med, säger hon.

Dagensanalys.se - 06 jul 17 kl. 15:17

Webbläsaren Edge fortsätter att tappa mark

Efter Internet Explorer skulle Edge förhöja webbläsarupplevelsen. Problemet var bara att Google redan lanserat sin populära Chrome. Allt fler Windows-användare överger Edge till förmån för andra webbläsare som Firefox eller Chrome.

Sydsvenskan - 15 jun 14 kl. 05:30

Ordning och reda i viktig verktygslåda

Iradioprogrammet Obs i P1 i onsdags diskuterades problemet med sjunkande läsförmåga: möjliga orsaker, befarade konsekvenser och åtgärder för att bryta trenden. Programmet fortsatte i spåren av den uppmärksammade konferensen Readme i Lund nyligen.Svenska grundskoleelever har problem att läsa och att förstå vad de läser – de senaste Pisaresultaten visar på en drastisk försämring av läs- och skrivförmågan – och i den vuxna befolkningen minskar läsandet.

Sydsvenskan - 25 jul 13 kl. 06:30

Efteråt, när han låg bredvid och hörde hennes lugna andetag, försökte han intala sig att sprickan mellan dem inte var mycket värre än en krackelering på en gammal vas som kunde lagas. Men han lyckades inte övertyga sig själv och det dröjde innan han kom

Två dagar. Så länge fick de njuta av solen och värmen, men när Palm vaknade på onsdagsmorgonen smattrade regnet mot rutan. Anna sov bredvid honom i utdragssoffan som stod inklämd i ett hörn.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Ny Berlinmur som konstprojekt stoppas

En kopia av Berlinmuren – som konstprojekt, stoppas nu av tyska myndigheter. Anledningen sägs vara olösta säkerhetsfrågor, skriver Sveriges Radios Kulturnytt..

SVT - Igår: 20:51

Kina kräver ursäkt av SVT

Ett inslag om Kina i SVT:s satirprogrammet Svenska nyheter beskylls av den kinesiska ambassaden för att vara rasistiskt och hetsande mot kineser. I ett uttalande på sin hemsida kräver ambassaden att SVT ber om ursäkt..

SVT - Igår: 18:40

Rihanna får ny roll som ambassadör för Barbados

Världsartisten Rihanna ska arbeta för utbildning, turism och investeringar i sitt hemland Barbados..

SVT - I förrgår: 22:14

Robyn berättar om depressionen – gick i terapi

Efter flera års tystnad bryter nu den svenska världsstjärnan Robyn tystnaden. För The New York Times berättar artisten om den tuffa tiden – och om hur hon tog sig ur depressionen..

SVT - I förrgår: 20:18

Kenyansk film om lesbisk kärlek får visas

Den kenyanska filmen Rafiki, som handlar om en lesbisk kärleksrelation, får tillstånd att visas offentligt, skriver Buzzfeed. Filmen förbjöds i april av landets myndighet för filmcensur, som tidigare bland annat förbjudit Fifty shades of grey..

SVT - I förrgår: 19:59

Steirischer Herbst undersöker konstens roll i ett högerextremt landskap

Parti-performance, retrofuturistiska drömvärldar och Laibach: I veckan invigdes kulturfestivalen Steirischer Herbst i österrikiska staden Gratz. Den världskända festivalen undersöker i år frågan: Vad blir konstens roll i ett land styrt av högerextremister? Kulturnyheternas Kristofer Lundström har varit på plats..

SVT - I förrgår: 18:59

Sverige har ännu långt kvar gällande återlämning av naziststulen konst

Konst som stulits av nazister under andra världskriget ska lämnas tillbaka till de rättmätiga arvtagarna. Det beslutades redan år 1998 på en konferens i Washington. Men nu har frågan blivit aktuell på nytt och diskuterats på en konferens.

SVT - I förrgår: 17:40

Turkiets sista fria tidning övertagen av ultranationalister

Cumhuriyet, känd som Turkiets sista oberoende tidning, har fallit. Det konstaterar EU-parlamentets rapportör Kati Piri. – Är detta sista slaget mot vad som är kvar av pressfriheten i Turkiet?

SVT - I förrgår: 17:17

Kambodja benådar dokumentärfilmaren James Ricketson

Den australiske dokumentärfilmaren James Ricketson, som för några veckor sedan dömdes till flera års fängelse för spioneri i Kambodja, har blivit benådad..

SVT - I förrgår: 16:42

Golftidning hjälpte till att få illustratör frikänd

Den morddömde Valentino Dixon blev uppmärksammad av tidningen Golf's Digest för sina målningar av golfbanor. När en redaktör vid tidningen började ifrågasatta bevisningen i morddomen och tidningen skrev en artikel om hans fall kom det att leda till att Valentino Dixon nu frikänts, skriver The Guardian..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.