SVT > Kultur

Monday, 10 December, 19:21

SVT - 14 jun 18 kl. 13:55

Morgontidningarna fortsätter tappa läsareSvenska morgontidningar fortsätter kämpa med räckvidden. I genomsnitt har stora svenska medier som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten fortsatt tappa läsare sedan samma mätperiod 2017. Det visar den senaste rapporten från Orvesto Konsument..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Svenska Dagbladet, Nyheter, Göteborgs-Posten, Orvesto Konsument

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgontidningarnafortsätter , tappa, läsare
SVT - 04 mar 14 kl. 06:00

Smålands tidningar fortsätter att tappa läsare

Enligt Tidningsstatistiken TS fortsätter papperstidningarna att tappa läsare. Framför allt är det rikstidningarna som tappar med det drabbar också lokaltidningarna..

Sydsvenskan - 01 nov 12 kl. 06:30

Nytt liv i branschen. Är djursperma lösningen för morgontidningarna?

Johanna KarlssonfrilansjournalistDen dödsryckande morgontidningen har en historia av män som sprungit i trappuppgångar. Med tunga buntar och knäckta ryggkotor. Men spår av tidningsbud går fortfarande att se.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 15:00

Mister riksdagsplats – men kan bli avlösare

ESLÖV Det blev ingen andra mandatperiod för Eslövs riksdagsledamot Lena Emilsson (S). Socialdemokraterna tappade sitt fjärde mandat i valkretsen – men Lena Emilsson hoppas ändå på att få tjänstgöra som avlösare under de kommande åren.Lena Emilsson har förberett sig mentalt en längre tid för att hon kan mista riksdagsplatsen, även om partiet hade placerat henne på samma position på listan som sist.

Dagens Media - 13 sep 17 kl. 12:48

Läsarintäkter allt viktigare för morgontidningarna

Intäkter från läsare har gått om annonsförsäljning som morgonpressens största inkomstkälla..

IDG - 04 nov 16 kl. 06:04

40 miljoner användare överger Microsofts webbläsare – på en månad


Microsofts båda webbläsare fortsätter att tappa användare i en vansinnig takt i den senaste mätningen från Net Applications..

Blekinge Läns tidning - 09 mar 16 kl. 00:01

Färre prenumeranter men fler läsare för länstidningarna

Dagstidningarna fortsätter tappa prenumeranter. BLT och Sydöstran är inga undantag. Ändå är det fler än någonsin som läser länets två största morgontidningar..

Skånskan - 20 apr 16 kl. 13:52

Inspireras av sina läsare

Kultur och Nöje De allra yngsta bokälskarna står i fokus när den populära barnboksillustratören och författaren Stina Wirsén bjuder in till workshop under Litteralund. Och själv är hon överlycklig över att få träffa sin målgrupp.
– Den här åldern är så härlig och inspirerande att jobba med, säger hon.

Dagensanalys.se - 06 jul 17 kl. 15:17

Webbläsaren Edge fortsätter att tappa mark

Efter Internet Explorer skulle Edge förhöja webbläsarupplevelsen. Problemet var bara att Google redan lanserat sin populära Chrome. Allt fler Windows-användare överger Edge till förmån för andra webbläsare som Firefox eller Chrome.

Sydsvenskan - 15 jun 14 kl. 05:30

Ordning och reda i viktig verktygslåda

Iradioprogrammet Obs i P1 i onsdags diskuterades problemet med sjunkande läsförmåga: möjliga orsaker, befarade konsekvenser och åtgärder för att bryta trenden. Programmet fortsatte i spåren av den uppmärksammade konferensen Readme i Lund nyligen.Svenska grundskoleelever har problem att läsa och att förstå vad de läser – de senaste Pisaresultaten visar på en drastisk försämring av läs- och skrivförmågan – och i den vuxna befolkningen minskar läsandet.

Sydsvenskan - 25 jul 13 kl. 06:30

Efteråt, när han låg bredvid och hörde hennes lugna andetag, försökte han intala sig att sprickan mellan dem inte var mycket värre än en krackelering på en gammal vas som kunde lagas. Men han lyckades inte övertyga sig själv och det dröjde innan han kom

Två dagar. Så länge fick de njuta av solen och värmen, men när Palm vaknade på onsdagsmorgonen smattrade regnet mot rutan. Anna sov bredvid honom i utdragssoffan som stod inklämd i ett hörn.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Belgiens hårt kritiserade Afrikamuseum återinvigs

Nu återinvigs belgiska Afrikamuseet, efter att ha ägnat fem år åt att försöka tvätta bort sin kolonialistiska stämpel. Kulturnyheterna var på plats i Bryssel för öppningen av museet, som anklagats för både kolonialism och rasism..

SVT - 45 minuter sedan

Maryse Condé: ”Ingen skillnad på nobelpriset och det alternativa nobelpriset”

Varje år besöker nobelpristagaren i litteratur Rinkeby, och i år var det därför tid för Maryse Condé – som tilldelats det som kommit att kallas det ”alternativa nobelpriset” – att träffa elever på Rinkeby bibliotek, – Jag gör ingen skillnad på nobelpriset och det alternativa nobelpriset, det är samma sak för mig, säger hon till Kulturnyheterna..

SVT - 4 timmar sedan

Växande viralt fenomen: Tävling om att undvika Whams jullåt

Har du hört Whams 80-talsklassiker Last Christmas nu i december? Då har du redan förlorat tävlingen Whamageddon – en utmaning som går ut på att undvika den välkända jullåten..

SVT - 5 timmar sedan

Internkrig, förtroendekris och inställt Nobelpris – så var året för Svenska Akademien

För första gången sedan Andra världskriget har Svenska Akademien inte kunnat dela ut något Nobelpris i litteratur. Istället har institutionens år präglats av intern splittring och förtroendekris till följd av skandalen med Kulturprofilen. Kulturnyheterna sammanfattar året..

SVT - 5 timmar sedan

SVT stoppar reklamkampanj med julkalender-aktuella Cecilia Forss

SVT har stoppat en reklamkampanj som skådespelaren Cecilia Forss medverkar i. Forss, som har en av huvudrollerna i årets julkalender, hade missat att reklamsamarbeten inte är tillåtna under tiden hon syns i SVT:s program. – Vi hade absolut kunnat kommunicera de här reglerna ännu tydligare, säger julkalenderns projektledare Lisa Andrae..

SVT - 10 timmar sedan

Idag startar Musikhjälpen

Ikväll blir Farah Abadi, Daniel Adams-Ray och William Spetz inlåsta i en glasbur på Stortorget i Lund. Dygnet runt i en hel vecka sänder de radio och tv för att samla in pengar till förmån för funktionsvarierade..

SVT - 11 timmar sedan

Rörd Condé hyllades vid prisutdelning

Det var en rörd och mycket tacksam Maryse Condé som tog emot den så kallade Nya Akademiens litteraturpris. -Sedan ni tilldelade mig detta pris har det känts som om jag får värma mig vid en flammande eld, sade författaren i sitt tacktal..

SVT - 13 timmar sedan

I brist på litteraturpris – vilka blir framtidens pristagare?

Årets Nobeldag firas utan en litteraturpristagare i spåren av kulturprofilskandalen. I framtiden kommer Nobelpristagaren att utses av både Svenska Akademien, och en ny, extern kommitté. Kulturnyheterna guidar till de nya medlemmarna, och vilken typ av författarskap de kan tänkas vilja ge priset till..

SVT - Igår: 22:37

Elvis har blivit trafikljus i Tyskland

Elvis lever fortfarande – åtminstone som röd och grön gubbe. Den tyska staden Friedberg har nyligen valt att hylla musikikonen genom att installera tre trafikljus till hans ära..

SVT - I förrgår: 07:53

Konst värd över halv miljon kronor försvunnen från Regeringskansliet

Konst för 567 600 kronor har kommit bort från Regeringskansliet. Mellan åren 2005 och 2012 försvann 23 verk spårlöst från myndigheten, rapporterar P4 Stockholm och hänvisar vidare till nyhetsbyrån Siren, som har begärt ut en polisanmälan från Regeringskansliets förvaltningsavdelning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.