Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 16 January, 17:42

Liknande nyheter

Taggar: Flestfick , djurförbudi , Skåne
Kristianstadsbladet - 18 maj 16 kl. 11:50

Skåne hade flest djurförbud under 2015

Under 2015 utfärdades 82 djurförbud i Skåne, enligt ATL. – Vi lägger ner mycket tid på den här delen av vårt arbete, säger Marcus Björklund, chef för djurskydds- och veterinärenheten..

Kristianstadsbladet - 12 okt 12 kl. 10:22

14 av 61 personer med djurförbud har kvar djur

Foto: Scanpix
Av 61 personer med djurförbud visade det sig att 14 fortfarande hade djur, främst sällskapsdjur. Det blev resultatet i länsstyrelsens tillsynsprojekt.
Av de 14 fallen handlar de flesta om sällskapsdjur.?

Kristianstadsbladet - 13 jun 13 kl. 08:30

Förra ägaren får djurförbud

Inge Larsson, före detta ägare till Knorrevången Slakt AB, förbjuds att ha hand om och äga djur. Länsstyrelsens beslut gäller tills vidare.
Beslutet om djurförbud sätter punkt för ett djurskyddsärende som startade för fyra år sedan, då det uppdagades att det enligt veterinär fanns en svårt skadad häst liggande i en beteshage i södra delen av kommunen.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:39

Tolv års brott mot djurförbud

Mannen har haft djurförbud i tolv år, men haft hund hela tiden. Nu anmäler länsstyrelsen mannen till åklagare för brott mot djurskyddslagen. Därmed riskerar mannen bötesstraff eller fängelse upp till två år.

YA - 23 sep 13 kl. 14:44

Fortsatt djurförbud


En Tomelillabo som vid två tillfällen fått katter omhändertagna överklagade beslutet om djurförbud. Men förvaltningsrätten avslår överklagandet.I mars i beslutade länsstyrelsen om totalt djurförbud för en kvinna i Tomelilla kommun.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 10:51

Många djurägare bryter mot djurförbud

Foto: Scanpix
Av 61 personer med djurförbud som följts upp har en fjärdedel fortsatt ha djur. Främst handlar det om katter.
Det visar en granskning som länsstyrelsen inlett.

UT - 02 sep 13 kl. 21:22

Kvinna med djurförbud skötte hästar

En man från en ort i Ulricehamns kommun har enligt länsstyrelsen låtit en kvinna med djurförbud ta hand om hans hästar. Därför får nu mannen ett så kallat föreläggande enligt djurskyddslagen. Mannen ska se till att kvinnan inte tar någon del i skötseln eller hanteringen av hästarna.

Skånskan - 16 feb 16 kl. 11:00

Alwén dömd till djurförbud

Vemmenhög Claes Ebbe Alwén har dömts till djurförbud av länsstyrelsen efter att en dom om djurplågeri vunnit laga kraft.Claes Ebbe Alwén dömdes i våras av Ystads tingsrätt för djurplågeri sedan en ko i hans vård farit illa.
En privatperson slog larm när denne upptäckte kon, som inte mådde bra, i en hage.

Skånskan - 18 maj 16 kl. 15:38

Politiker nobbar djurförbud på cirkus

Kävlinge Politikerna i Kävlinge tänker inte stoppa djur på cirkusar som besöker kommunen i framtiden.Åtminstone inte så länge lagen tillåter det. Däremot kommer politikerna att skriva till regeringen för att försöka förmå den att genomföra att djurförbud.

UNT - 10 okt 12 kl. 09:49

Många struntar i djurförbud

Vid kontroll hos 61 personer i Skåne med djurförbud hittades djur hos 14 av dem. Totalt har 150 personer i Skåne djurförbud, vilket innebär att de inte får äga djur och inte ha hand om djur överhuvudtaget.(TT).

Kristianstadsbladet - 28 mar 13 kl. 08:37

Fågelfångare får djurförbud


Två dömda fågelfångare har nu också fått djurförbud, skriver Skånska Dagbladet. Männen dömdes i Malmö i somras för att ha fångat fredade fåglar med limstickor. De använde en burfågel som lockbete vid fångsten.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Sydafrika: 1 600 döda i trafiken över julen

Fler än 1 600 personer omkom i trafiken i Sydafrika under sex veckor kring jul. Landets regering aviserar nu skärpta straff för trafikbrott. – Över 80 procent av olyckorna är ett resultat av den mänskliga faktorn, såsom rattfylleri eller sms:ande vid ra.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Miljögräl i norska regeringssamtal

En miljökonflikt har uppstått i förhandlingarna om ett nytt regeringsunderlag i Norge. Trine Skei Grande, ledare för liberala Venstre, stormade ut från förhandlingarna med anledning av stora meningsskiljaktigheter med populistiska Fremskrittspartiet (FR.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Teater Sagohuset får ny ledning

Jan Vesala och Leila Åkerlund blir nya konstnärliga chefer..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Peterson utan chans: "Sjarapova var bättre"

Efter en timme och elva minuter var drömmatchen över för Rebecca Peterson. Ryska stjärnan Maria Sjarapova vann bekvämt med 6–2, 6–1 i Australian Opens andra omgång. – Sjarapova var bättre än mig i dag, säger Peterson.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Barnpsykologen: ”Måla inte upp en bild av att jorden håller på att gå under”

Barnpsykologen om hur man pratar om klimathotet utan att skrämmas..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Livet på landet omöjligt utan bensinslukande miljöbov

”Vi vill erbjuda barnen en friare uppväxt.”.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Flera döda i självmordsattack i Syrien

Sju dödsoffer har krävts i en självmordsattack i staden Manbij i norra Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Terrorrörelsen IS har tagit på sig dådet. Utöver sex syriska civila har en amerikan dödats, enligt SOHR,.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Solange, Unge och ”Sagan om Dilan och Moa” kan vinna pris på ståuppgala

Malmökomiker nominerade till priser på Svenska standupgalan..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Rihanna stämmer sin pappa

Rihanna stämmer sin pappa för att ha utnyttjat hennes varumärke Fenty för egen vinning. Världsstjärnan har lämnat in en stämningsansökan till en domstol i Los Angeles med krav på skadestånd och att pappan Ronald Fenty ska förbjudas att använda namnet Fe.

Sydsvenskan - 21 timmar sedan

Frölunda klart för ny CHL-final

Fjärde nådda finalen av fem möjliga. Ingen klubb har varit lika framgångsrik i Champions Hockey League som Frölunda. Nu väntar antingen München eller Salzburg i årets final efter totalt 9–4 mot Plzen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.