Sydsvenskan > Kultur

Thursday, 16 August, 13:51

Liknande nyheter

Taggar: Flestfick , djurförbudi , Skåne
Kristianstadsbladet - 18 maj 16 kl. 11:50

Skåne hade flest djurförbud under 2015

Under 2015 utfärdades 82 djurförbud i Skåne, enligt ATL. – Vi lägger ner mycket tid på den här delen av vårt arbete, säger Marcus Björklund, chef för djurskydds- och veterinärenheten..

Kristianstadsbladet - 12 okt 12 kl. 10:22

14 av 61 personer med djurförbud har kvar djur

Foto: Scanpix
Av 61 personer med djurförbud visade det sig att 14 fortfarande hade djur, främst sällskapsdjur. Det blev resultatet i länsstyrelsens tillsynsprojekt.
Av de 14 fallen handlar de flesta om sällskapsdjur.?

Kristianstadsbladet - 13 jun 13 kl. 08:30

Förra ägaren får djurförbud

Inge Larsson, före detta ägare till Knorrevången Slakt AB, förbjuds att ha hand om och äga djur. Länsstyrelsens beslut gäller tills vidare.
Beslutet om djurförbud sätter punkt för ett djurskyddsärende som startade för fyra år sedan, då det uppdagades att det enligt veterinär fanns en svårt skadad häst liggande i en beteshage i södra delen av kommunen.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:39

Tolv års brott mot djurförbud

Mannen har haft djurförbud i tolv år, men haft hund hela tiden. Nu anmäler länsstyrelsen mannen till åklagare för brott mot djurskyddslagen. Därmed riskerar mannen bötesstraff eller fängelse upp till två år.

YA - 23 sep 13 kl. 14:44

Fortsatt djurförbud


En Tomelillabo som vid två tillfällen fått katter omhändertagna överklagade beslutet om djurförbud. Men förvaltningsrätten avslår överklagandet.I mars i beslutade länsstyrelsen om totalt djurförbud för en kvinna i Tomelilla kommun.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 10:51

Många djurägare bryter mot djurförbud

Foto: Scanpix
Av 61 personer med djurförbud som följts upp har en fjärdedel fortsatt ha djur. Främst handlar det om katter.
Det visar en granskning som länsstyrelsen inlett.

UT - 02 sep 13 kl. 21:22

Kvinna med djurförbud skötte hästar

En man från en ort i Ulricehamns kommun har enligt länsstyrelsen låtit en kvinna med djurförbud ta hand om hans hästar. Därför får nu mannen ett så kallat föreläggande enligt djurskyddslagen. Mannen ska se till att kvinnan inte tar någon del i skötseln eller hanteringen av hästarna.

Skånskan - 16 feb 16 kl. 11:00

Alwén dömd till djurförbud

Vemmenhög Claes Ebbe Alwén har dömts till djurförbud av länsstyrelsen efter att en dom om djurplågeri vunnit laga kraft.Claes Ebbe Alwén dömdes i våras av Ystads tingsrätt för djurplågeri sedan en ko i hans vård farit illa.
En privatperson slog larm när denne upptäckte kon, som inte mådde bra, i en hage.

Skånskan - 18 maj 16 kl. 15:38

Politiker nobbar djurförbud på cirkus

Kävlinge Politikerna i Kävlinge tänker inte stoppa djur på cirkusar som besöker kommunen i framtiden.Åtminstone inte så länge lagen tillåter det. Däremot kommer politikerna att skriva till regeringen för att försöka förmå den att genomföra att djurförbud.

UNT - 10 okt 12 kl. 09:49

Många struntar i djurförbud

Vid kontroll hos 61 personer i Skåne med djurförbud hittades djur hos 14 av dem. Totalt har 150 personer i Skåne djurförbud, vilket innebär att de inte får äga djur och inte ha hand om djur överhuvudtaget.(TT).

Nyhetskanalen - 10 okt 12 kl. 09:53

Var fjärde trotsade djurförbud i Skåne

I Skåne finns 150 personer som har djurförbud. Förbudet innebär att man inte får äga djur och inte ha hand om djur överhuvudtaget. Men när länsstyrelsen i ett tillsynsprojekt kontrollerade 61 personer hittades djur hos 14 av dem.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ekdal presenterad av Sampdoria: Väldigt glad

Albin Ekdal är tillbaka i Italien efter tre år i Tyskland. Den svenske landslagsmittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt med Genualaget Sampdoria. – Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Serie A, säger 29-åringen till Aftonbladet.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Johan Berhin, 45 år, Höllviken

Johan Berhin designar ”gröna” möbler..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Rätt behandling vid typ 2-diabetes räddar liv

Livsstilsförändringar och rätt behandling kan avsevärt minska risken för hjärt-kärlsjukdomar vid typ 2-diabetes, visar ny forskning från Sahlgrenska akademin. De förhöjda riskerna kan kraftigt reduceras och i vissa fall elimineras helt, enligt studien s.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Svenske paramästarens kritik: Inte rättvist

Paralympics-mästaren Karl Forsman tävlingsklassades i våras upp från SB5 till SB7. Vid EM i Dublin slutade han sjua på gulddistansen 100 meter bröstsim, i sin nya klass, och kritiserade omklassningen efter att ha varit drygt åtta sekunder från en medalj.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Över 200 tidningar i ledarprotest mot Trump

"Vi är inte folkets fiende." Så säger Marjorie Pritchard, biträdande redaktionschef på tidningen The Boston Globe, som dragit i gång en protestaktion mot president Donald Trumps återkommande attacker mot medier. Över 200 nyhetsmedier i USA väntas delta.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Aktiehandeln i USA följde med nedåt

Den stigande dollarn, den sjunkande kinesiska yuanen och den turkiska lirans fortsatta kris anges som förklaringar till att aktiekurserna även i New York föll på bred front på onsdagen. Dollarns uppgång slog mot råvaruhandeln, där koppar noterades för s.

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Trump drar in säkerhetsklassning för kritiker

Donald Trump drar in säkerhetsklassningen för John Brennan. Brennan var CIA-chef under president Barack Obamas tid vid makten och har vädrat kritik mot den nuvarande amerikanske presidenten. Beskedet kommer från Vita husets presstalesperson Sarah Sander.

Sydsvenskan - 23 timmar sedan

Bombdåd mot skola chockar afghaner i Sverige

Minst 48 människor dödades i ett sprängdåd som var riktat mot det privata utbildningscentret Mawoud i ett shiitiskt område i Afghanistans huvudstad Kabul. Dådet chockar unga svenskafghaner. Ytterligare minst 67 personer skadades i dådet, enligt hälsodep.

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Kraftig ökning av bilbränder –Malmö och Helsingborg bland de värst drabbade

Antalet anlagda bilbränder i Sverige har ökat med 73 procent de senaste tio åren..

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Nu får Lund fler bussturer till Malmö och på linje 4

Fler turer till Malmö och mellan Gunnesbo och Norra Fäladen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.