Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 20 June, 13:25

Liknande nyheter

Taggar: Flestfick , djurförbudi , Skåne
Kristianstadsbladet - 18 maj 16 kl. 11:50

Skåne hade flest djurförbud under 2015

Under 2015 utfärdades 82 djurförbud i Skåne, enligt ATL. – Vi lägger ner mycket tid på den här delen av vårt arbete, säger Marcus Björklund, chef för djurskydds- och veterinärenheten..

Kristianstadsbladet - 12 okt 12 kl. 10:22

14 av 61 personer med djurförbud har kvar djur

Foto: Scanpix
Av 61 personer med djurförbud visade det sig att 14 fortfarande hade djur, främst sällskapsdjur. Det blev resultatet i länsstyrelsens tillsynsprojekt.
Av de 14 fallen handlar de flesta om sällskapsdjur.?

Kristianstadsbladet - 13 jun 13 kl. 08:30

Förra ägaren får djurförbud

Inge Larsson, före detta ägare till Knorrevången Slakt AB, förbjuds att ha hand om och äga djur. Länsstyrelsens beslut gäller tills vidare.
Beslutet om djurförbud sätter punkt för ett djurskyddsärende som startade för fyra år sedan, då det uppdagades att det enligt veterinär fanns en svårt skadad häst liggande i en beteshage i södra delen av kommunen.

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:39

Tolv års brott mot djurförbud

Mannen har haft djurförbud i tolv år, men haft hund hela tiden. Nu anmäler länsstyrelsen mannen till åklagare för brott mot djurskyddslagen. Därmed riskerar mannen bötesstraff eller fängelse upp till två år.

YA - 23 sep 13 kl. 14:44

Fortsatt djurförbud


En Tomelillabo som vid två tillfällen fått katter omhändertagna överklagade beslutet om djurförbud. Men förvaltningsrätten avslår överklagandet.I mars i beslutade länsstyrelsen om totalt djurförbud för en kvinna i Tomelilla kommun.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 10:51

Många djurägare bryter mot djurförbud

Foto: Scanpix
Av 61 personer med djurförbud som följts upp har en fjärdedel fortsatt ha djur. Främst handlar det om katter.
Det visar en granskning som länsstyrelsen inlett.

UT - 02 sep 13 kl. 21:22

Kvinna med djurförbud skötte hästar

En man från en ort i Ulricehamns kommun har enligt länsstyrelsen låtit en kvinna med djurförbud ta hand om hans hästar. Därför får nu mannen ett så kallat föreläggande enligt djurskyddslagen. Mannen ska se till att kvinnan inte tar någon del i skötseln eller hanteringen av hästarna.

Skånskan - 16 feb 16 kl. 11:00

Alwén dömd till djurförbud

Vemmenhög Claes Ebbe Alwén har dömts till djurförbud av länsstyrelsen efter att en dom om djurplågeri vunnit laga kraft.Claes Ebbe Alwén dömdes i våras av Ystads tingsrätt för djurplågeri sedan en ko i hans vård farit illa.
En privatperson slog larm när denne upptäckte kon, som inte mådde bra, i en hage.

Skånskan - 18 maj 16 kl. 15:38

Politiker nobbar djurförbud på cirkus

Kävlinge Politikerna i Kävlinge tänker inte stoppa djur på cirkusar som besöker kommunen i framtiden.Åtminstone inte så länge lagen tillåter det. Däremot kommer politikerna att skriva till regeringen för att försöka förmå den att genomföra att djurförbud.

UNT - 10 okt 12 kl. 09:49

Många struntar i djurförbud

Vid kontroll hos 61 personer i Skåne med djurförbud hittades djur hos 14 av dem. Totalt har 150 personer i Skåne djurförbud, vilket innebär att de inte får äga djur och inte ha hand om djur överhuvudtaget.(TT).

Nyhetskanalen - 10 okt 12 kl. 09:53

Var fjärde trotsade djurförbud i Skåne

I Skåne finns 150 personer som har djurförbud. Förbudet innebär att man inte får äga djur och inte ha hand om djur överhuvudtaget. Men när länsstyrelsen i ett tillsynsprojekt kontrollerade 61 personer hittades djur hos 14 av dem.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Färgrik politiker som brinner för skolfrågor

Fritidspedagogen och kommunpolitikern Lars Westerberg fyller 50..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Fyra nya "Star trek"-serier sägs vara på gång

"Star trek"-universumet expanderar i accelererande takt. Det amerikanska tv-bolaget CBS planerar att spela in hela fyra nya tv-serier i den populära rymdberättelsen, skriver Variety. Enligt tidningen kommer en av serierna utspela sig på stjärnflottans a.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Starbucks stänger 150 caféer

Amerikanska kafékedjan Starbucks reviderar ner siffrorna för försäljningstillväxten för det pågående kvartalet. Siffrorna som är lägre än förväntat fick aktien att falla med två procent efter beskedet. Världens största kafékedja har haft det kämpigt ett.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Solen lyser över campingarna

Det ser ut att bli en ny stark sommarsäsong på landets campingar. 90 procent av företagen har ett lika bra eller bättre bokningsläge jämfört med 2017, visar branschorganisationens årliga bokningsenkät. "Vi ser fram emot en fantastisk sommar och bransche.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Trump manar på invandringslagar

Donald Trump stödjer båda de lagförslag om invandring som är aktuella i representanthuset. Det uppges USA:s president ha sagt i ett slutet möte i kongressen. Men förslagen är kontroversiella.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

General Electric ut ur Dow Jones

Den sista aktien som klarat sig kvar i Dow Jones industriindex i New York från 1800-talet till 2018 sparkas nu ut. I nästa vecka ersätts General Electric av Walgreens Boots Alliance. GE har dragits med krisstämpel länge, och aktien sjönk ytterligare på.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

En person skjuten i Köpenhamn

En person har skjutits i en skottlossning i Köpenhamn på tisdagskvällen..

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Oro och uppgivenhet efter trippelmordet

I kvarteren kring Värnhem tycker många att utvecklingen går åt fel håll..

Sydsvenskan - 21 timmar sedan

Hyllade Jansson: ”Han skrev ett fint sms”

Hyllningar strömmade in efter stormatchen mot Sydkorea..

Sydsvenskan - Igår: 07:18

Damkollektion sänker MQ

Klädkedjan MQ redovisar ett rörelseresultat på 28 miljoner kronor för tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Det kan jämföras med 36 miljoner samma period föregående år. Den jämförbara försäljningen minskade samtidigt med 4,3 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.