YLE > Finland

Monday, 10 December, 19:43

Liknande nyheter

Taggar: här ska , dådsom , knivdådeti , Åbo, förhindras, i framtiden oberoende utredningsgrupp rekommenderar nio åtgärder
YLE - 18 aug 17 kl. 22:28

Knivdådet i Åbo - det här är ännu oklart

Knivattacken i Åbo under fredagseftermiddagen föranledde flera rykten. På sociala medier spreds exempelvis snabbt felaktig information om förövarnas och offrens antal. Några av felaktigheterna kunde rättas till under fredagskvällen, andra öppna frågor väntas vi få svar på under de närmaste dagarna.

YLE - 19 aug 17 kl. 11:59

Terrorforskare: Inte oväntat att knivdådet utreds som terrordåd

Terroristforskare Mats Fridlund vid Aalto-universitetet är inte överraskad av att polisen utreder fredagens knivdåd i Åbo som en terrorattack. Det är i såfall det första islamistiska terrordådet i Finland - men inte det första terrordådet i Finland. Hur kommenterar du att det utreds som terrorism?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 saker vi vet om knivdådet på Ikea

1. Ägde rum på måndagen
Bildkälla: TT BildDet var vid lunchtid på måndagen som de första rapporterna om ett stort polispådrag på Ikea i Västerås inkom. En stund senare kom nyheten om att tre personer skadats.

YLE - 25 aug 17 kl. 15:01

Flash mob ordnades på Salutorget för att hedra offren i knivdådet

I dag, fredag, har det gått en vecka sedan knivdådet i Åbo centrum då två personer dog och åtta skadades. En flash mob med tiotals musiker ordnades på Salutorget klockan 16 för att hedra offren i knivdådet. En flash mob är en tillställning som verkar spontan och som förbipasserande inte vet något om på förhand, men som i själva verket är planerad.

YLE - 25 aug 17 kl. 15:01

Flashmob ordnades på Salutorget för att hedra offren i knivdådet

I dag, fredag, har det gått en vecka sedan knivdådet i Åbo centrum då två personer dog och åtta skadades. En flashmob med tiotals musiker ordnades på Salutorget klockan 16 för att hedra offren i knivdådet. En flashmob är en tillställning som verkar spontan och som förbipasserande inte vet något om på förhand, men som i själva verket är planerad.

Jönköpingsnytt - 23 nov 12 kl. 16:25

Oro på Österängen dagen efter knivdådet

Under torsdagskvällen knivskars en 15-årig pojke på Österängens centrum. Dagen efter var boende på området oroliga efter det som har skett, och knivdådet var det givna samtalsämnet..

GT - 16 dec 13 kl. 21:29

Offret om knivdådet: "Det sprutade blod"

En man var nära att dö efter att ha blivit stucken två gånger med kniv mot överkroppen. Nu åtalas en 20-årig för mordförsök efter knivdådet som skedde i centrala Borås. – Jag fattade själv inte först vad det var som hände för det var inget bråk, det var inget tjafs, liksom ingenting.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Båda männen häktade för knivdådet på Ikea

Tidigare i dag blev det klart att de båda män som är misstänkta för knivmorden på Ikea i Västerås har begärts häktade. Nu är det klart att båda männen häktas. Den 23-årige mannen häktas misstänkt för medhjälp till mord.

Västerbottens Folkblad - 01 dec 16 kl. 22:13

Alla överklagar domen efter knivdådet på Skogsbrynet

Sedan tidigare har åklagaren överklagat domen efter knivdådet på Skogsbrynet. Nu gör advokaten och brottsoffret det också, rapporterar Västerbottens-Kuriren. Det var i slutet av augusti som en Umeåbo fick ett flertal knivhugg i bröstet av en 18-årig gärningsman.

Skånskan - 12 maj 18 kl. 12:01

En häktad efter knivdådet på torget i Hörby

HÖRBY En person har nu häktats för knivdådet på Nya Torg i Hörby under förra lördagen.Personen är häktad vid Lunds tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på de båda männen.
Varken åklagaren eller försvarsadvokaten vill kommentera ärendet mer.

Jönköpingsnytt - 24 okt 12 kl. 17:00

Åtal efter knivdådet i Sandhem dröjer ytterligare

Åtalet mot den kvinna som är misstänkt för knivdådet i Sandhem för en månad sedan skjuts upp ytterligare två veckor. ? Kvinnan har inte varit tillgänglig och det gör att vi inte är klara med utredningen, säger åklagaren Adam Rullman till Jnytt..

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 minuter sedan

Niclas Grönholm nöjd med rallycrossäsongen – vill pröva på rally inom kort

Ingåbon Niclas Grönholm slutade på sjunde plats i VM-serien i rallycross. Han är nöjd med den placeringen och funderar på att pröva på rally..

YLE - 1 timme sedan

Lojo investerar för tiotals miljoner de kommande åren - drar samtidigt åt svångremmen inom servicen

Lojo stad har i många år levt över sina tillgångar, men har samtidigt investerat för lite. Så beskriver Lojos stadsdirektör Mika Sivula de utmaningar Lojo står inför de kommande åren..

YLE - 2 timmar sedan

Folkhälsoforskaren Anna K. Forsman får årets Per Brahe-pris

Anna K. Forsman är född 1985 i Korsholm och är student från Vasa övningsskolas gymnasium år 2004. Hon disputerade för doktorsgraden år 2012 och har varit anställd vid Åbo akademi sedan 2014..

YLE - 3 timmar sedan

Ted Urho lämnar Yle - blir verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda

Redaktören och programledaren Ted Urho lämnar Yle och blir verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda. Urho berättar att han alltid har varit samhälleligt intresserad och nu finns möjlighet att följa med samhället ur ett annat perspektiv..

YLE - 3 timmar sedan

Högsta anbudet för Bromarfhemmet över 300 000

Tolv anbudsgivare deltog i anbudstävlingen för det tidigare äldreboendet Bromarfhemmet. Slutsumman landade på 327 000 euro..

YLE - 4 timmar sedan

Assistor och Uuttera fusioneras - 130 anställda i Hangö frihamn får ny arbetsgivare

Fordonslogistikbolaget Assistor och speditionsbolaget Uuttera fusioneras. Båda bolagen har verksamhet i frihamnen i Hangö..

YLE - 4 timmar sedan

”Det finns bara ett tunnelprojekt” - Peter Vesterbacka vidhåller att tunneln till Tallinn står klar julen 2024

Peter Vesterbacka vidhåller att den första avgången med tåg genom en tunnel till Tallinn avgår senast på julafton 2024. Samtidigt menar trafik- och kommunikationsminister Anne Berner att det tar 5-6 år att göra miljökonsekvensbedömningarna..

YLE - 6 timmar sedan

Trafis elektroniska fortfarande tjänst stängd - nu kräver kommunikationsministeriet en förklaring

På söndagskvällen stängde trafiksäkerhetsverket Trafi all sin elektroniska kundbetjäning. Orsaken är kritikstormen mot tjänsten Kuljettajatiedot, Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata publicerats..

YLE - 6 timmar sedan

Trafis elektroniska tjänst stängd - nu kräver kommunikationsministeriet en förklaring

På söndagskvällen stängde trafiksäkerhetsverket Trafi all sin elektroniska kundbetjäning. Orsaken är kritikstormen mot tjänsten Kuljettajatiedot / Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata publicerats..

YLE - 9 timmar sedan

Skyddspolisen om den nationella säkerheten: "Största hotet är de enskilda aktörerna"

Representanter från Skyddspolisen berättade på måndagsmorgonen om den nationella säkerheten i Finland just nu. De kunde berätta att hotnivån fortsättningsvis är 2 på den fyrgradiga skalan – förhöjd, men oförändrad sedan juni 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.