YLE > Finland

Sunday, 23 September, 22:56

Liknande nyheter

Taggar: här ska , dådsom , knivdådeti , Åbo, förhindras, i framtiden oberoende utredningsgrupp rekommenderar nio åtgärder
YLE - 18 aug 17 kl. 22:28

Knivdådet i Åbo - det här är ännu oklart

Knivattacken i Åbo under fredagseftermiddagen föranledde flera rykten. På sociala medier spreds exempelvis snabbt felaktig information om förövarnas och offrens antal. Några av felaktigheterna kunde rättas till under fredagskvällen, andra öppna frågor väntas vi få svar på under de närmaste dagarna.

YLE - 19 aug 17 kl. 11:59

Terrorforskare: Inte oväntat att knivdådet utreds som terrordåd

Terroristforskare Mats Fridlund vid Aalto-universitetet är inte överraskad av att polisen utreder fredagens knivdåd i Åbo som en terrorattack. Det är i såfall det första islamistiska terrordådet i Finland - men inte det första terrordådet i Finland. Hur kommenterar du att det utreds som terrorism?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 saker vi vet om knivdådet på Ikea

1. Ägde rum på måndagen
Bildkälla: TT BildDet var vid lunchtid på måndagen som de första rapporterna om ett stort polispådrag på Ikea i Västerås inkom. En stund senare kom nyheten om att tre personer skadats.

YLE - 25 aug 17 kl. 15:01

Flash mob ordnades på Salutorget för att hedra offren i knivdådet

I dag, fredag, har det gått en vecka sedan knivdådet i Åbo centrum då två personer dog och åtta skadades. En flash mob med tiotals musiker ordnades på Salutorget klockan 16 för att hedra offren i knivdådet. En flash mob är en tillställning som verkar spontan och som förbipasserande inte vet något om på förhand, men som i själva verket är planerad.

YLE - 25 aug 17 kl. 15:01

Flashmob ordnades på Salutorget för att hedra offren i knivdådet

I dag, fredag, har det gått en vecka sedan knivdådet i Åbo centrum då två personer dog och åtta skadades. En flashmob med tiotals musiker ordnades på Salutorget klockan 16 för att hedra offren i knivdådet. En flashmob är en tillställning som verkar spontan och som förbipasserande inte vet något om på förhand, men som i själva verket är planerad.

Skånskan - 12 maj 18 kl. 12:01

En häktad efter knivdådet på torget i Hörby

HÖRBY En person har nu häktats för knivdådet på Nya Torg i Hörby under förra lördagen.Personen är häktad vid Lunds tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på de båda männen.
Varken åklagaren eller försvarsadvokaten vill kommentera ärendet mer.

Jönköpingsnytt - 23 nov 12 kl. 16:25

Oro på Österängen dagen efter knivdådet

Under torsdagskvällen knivskars en 15-årig pojke på Österängens centrum. Dagen efter var boende på området oroliga efter det som har skett, och knivdådet var det givna samtalsämnet..

GT - 16 dec 13 kl. 21:29

Offret om knivdådet: "Det sprutade blod"

En man var nära att dö efter att ha blivit stucken två gånger med kniv mot överkroppen. Nu åtalas en 20-årig för mordförsök efter knivdådet som skedde i centrala Borås. – Jag fattade själv inte först vad det var som hände för det var inget bråk, det var inget tjafs, liksom ingenting.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Båda männen häktade för knivdådet på Ikea

Tidigare i dag blev det klart att de båda män som är misstänkta för knivmorden på Ikea i Västerås har begärts häktade. Nu är det klart att båda männen häktas. Den 23-årige mannen häktas misstänkt för medhjälp till mord.

Alingsås tidning - 10 nov 15 kl. 09:01

Fyra anhållna för knivdådet

Fyra män i åldrarna 17-27 år har anhållits, misstänkta för knivdådet på flyktingboendet i Alingsås på måndagskvällen. De fyra greps under natten efter att polisen förhört många personer vid utslussningsboendet på Klinten, där fyra personer skadades, varav en fick uppsöka sjukhus med ett djupt skärsår i armen. De fyra gripna anhölls sedan av åklagare och ska förhöras ytterligare under tisdagen.

Nerikes Allehanda - 19 dec 15 kl. 10:16

Tumult efter knivdådet i natt: "Det var väldigt rörigt"

En man är gripen efter knivdådet på nattklubben Ritz som inträffade natten till lördag. Polisens arbete förvårades av att det var en stor publik på plats för att se artisten Björn Rosenströms konsert..

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Polisen ber om ursäkt - dödsbud skickades till fel familj

I lördags informerade polisen om att en person dött i ett polishäkte i Lahtis. På söndag kväll ber polisinrättningen i Tavastland om ursäkt, dödsbudet hade skickats till fel familj..

YLE - 10 timmar sedan

Polisen dementerar teorier om säkerhetspolitiska motiv för skärgårdsräden - "Det är inte sant"

Nyheten om polisens, försvarsmaktens, gränsbevakningens och skatteverkets gemensamma operation i Åbolands skärgård har väckt många frågor. Polisen förnekar att operationen skulle handla om säkerhetspolitik..

YLE - 5 timmar sedan

Två personer anhållna, en frisläppt - konfiskerat material sysselsätter polisen i månader

Centralkriminalpolisen meddelar att två personer nu har blivit anhållna i samband med ekobrottsutredningen i Åbolands skärgård. Husrannsakan utfördes på 17 olika ställen..

YLE - 5 timmar sedan

Hon förlorade sina vänner i Kauhajokimassakern och upplever skuld för att ha överlevt: “Jag har flytt från den dagen i tio år”

En morgon för tio år sedan kände sig Julia krasslig och bestämde sig att hoppa över dagens första lektioner. Beslutet kan ha räddat hennes liv, men nu lever hon med skuldkänslor. Krispsykolog Tuija Turunen säger att det är mycket vanligt att överlevande upplever skuld..

YLE - 6 timmar sedan

Granne överraskades av 40 beväpnade män i ribbåtar: ”Jag önskade god morgon till killarna”

I Åboland fortsätter Centralkriminalpolisens jätteinsats mot ett företag som misstänks för omfattande ekonomiska brott. För de som bor i området har operationen bjudit på spänning i vardagen. Leo Gästgivar följde med en räd på ön Säckilot från grannholmen..

YLE - 7 timmar sedan

Västnyländska vägar vit fläck på nyländsk karta – inte en cent vägpengar till regionen

Inga investeringar i Hangö, Ingå eller Raseborg finns med i NTM-centralens plan fram till slutet av år 2022. Det betyder att ingenting händer på riksväg 25 eller stamväg 51 och 52 i regionen..

YLE - 8 timmar sedan

Lagförslag om att begränsa utländska personers rätt att äga mark och fastigheter i Finland ligger på riksdagens bord i höst

I nuläget finns det inga begränsningar när det gäller vem som kan köpa fastigheter i Finland. Utländska medborgares rätt att äga fastigheter i Finland har med jämna mellanrum lett till debatt..

YLE - 10 timmar sedan

Polisen dementerar teorier om säkerhetspolitiska motiv - "Det är inte sant"

Nyheten om polisens, försvarmaktens, gränsbevakningens och skatteverkets gemensamma operation i Åbolands skärgård har väckt många frågor. Polisen förnekar att operationen skulle handla om säkerhetspolitik..

YLE - 16 timmar sedan

Träkyrka från 1700-talet brann ner i Kiihtelysvaara – anställd gick in och räddade altartavlan

Polisen misstänker att branden var anlagd. Den på 1700-talet byggda träkyrkan är en av de äldsta i området. Tack vare Jouni Heiskanen räddades åtminstone några viktiga föremål..

YLE - 12 timmar sedan

På måndag är det hela havet stormar i Åbo – bussarna kring Salutorget flyttar till nya hållplatser

Från och med måndagen den 24 september gäller det att hålla tungan rätt i mun då man vill hitta en buss i Åbo centrum. Både hållplatser och rutter flyttar på grund av byggarbetet kring Salutorget. Läs också hur bussarna till Pargas, Kimitoön och skärgården går!.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.