YLE > Finland

Thursday, 21 March, 13:38

Liknande nyheter

Taggar: här ska , dådsom , knivdådeti , Åbo, förhindras, i framtiden oberoende utredningsgrupp rekommenderar nio åtgärder
YLE - 18 aug 17 kl. 22:28

Knivdådet i Åbo - det här är ännu oklart

Knivattacken i Åbo under fredagseftermiddagen föranledde flera rykten. På sociala medier spreds exempelvis snabbt felaktig information om förövarnas och offrens antal. Några av felaktigheterna kunde rättas till under fredagskvällen, andra öppna frågor väntas vi få svar på under de närmaste dagarna.

YLE - 19 aug 17 kl. 11:59

Terrorforskare: Inte oväntat att knivdådet utreds som terrordåd

Terroristforskare Mats Fridlund vid Aalto-universitetet är inte överraskad av att polisen utreder fredagens knivdåd i Åbo som en terrorattack. Det är i såfall det första islamistiska terrordådet i Finland - men inte det första terrordådet i Finland. Hur kommenterar du att det utreds som terrorism?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 saker vi vet om knivdådet på Ikea

1. Ägde rum på måndagen
Bildkälla: TT BildDet var vid lunchtid på måndagen som de första rapporterna om ett stort polispådrag på Ikea i Västerås inkom. En stund senare kom nyheten om att tre personer skadats.

YLE - 25 aug 17 kl. 15:01

Flash mob ordnades på Salutorget för att hedra offren i knivdådet

I dag, fredag, har det gått en vecka sedan knivdådet i Åbo centrum då två personer dog och åtta skadades. En flash mob med tiotals musiker ordnades på Salutorget klockan 16 för att hedra offren i knivdådet. En flash mob är en tillställning som verkar spontan och som förbipasserande inte vet något om på förhand, men som i själva verket är planerad.

YLE - 25 aug 17 kl. 15:01

Flashmob ordnades på Salutorget för att hedra offren i knivdådet

I dag, fredag, har det gått en vecka sedan knivdådet i Åbo centrum då två personer dog och åtta skadades. En flashmob med tiotals musiker ordnades på Salutorget klockan 16 för att hedra offren i knivdådet. En flashmob är en tillställning som verkar spontan och som förbipasserande inte vet något om på förhand, men som i själva verket är planerad.

Jönköpingsnytt - 23 nov 12 kl. 16:25

Oro på Österängen dagen efter knivdådet

Under torsdagskvällen knivskars en 15-årig pojke på Österängens centrum. Dagen efter var boende på området oroliga efter det som har skett, och knivdådet var det givna samtalsämnet..

GT - 16 dec 13 kl. 21:29

Offret om knivdådet: "Det sprutade blod"

En man var nära att dö efter att ha blivit stucken två gånger med kniv mot överkroppen. Nu åtalas en 20-årig för mordförsök efter knivdådet som skedde i centrala Borås. – Jag fattade själv inte först vad det var som hände för det var inget bråk, det var inget tjafs, liksom ingenting.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Båda männen häktade för knivdådet på Ikea

Tidigare i dag blev det klart att de båda män som är misstänkta för knivmorden på Ikea i Västerås har begärts häktade. Nu är det klart att båda männen häktas. Den 23-årige mannen häktas misstänkt för medhjälp till mord.

Västerbottens Folkblad - 01 dec 16 kl. 22:13

Alla överklagar domen efter knivdådet på Skogsbrynet

Sedan tidigare har åklagaren överklagat domen efter knivdådet på Skogsbrynet. Nu gör advokaten och brottsoffret det också, rapporterar Västerbottens-Kuriren. Det var i slutet av augusti som en Umeåbo fick ett flertal knivhugg i bröstet av en 18-årig gärningsman.

Skånskan - 12 maj 18 kl. 12:01

En häktad efter knivdådet på torget i Hörby

HÖRBY En person har nu häktats för knivdådet på Nya Torg i Hörby under förra lördagen.Personen är häktad vid Lunds tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på de båda männen.
Varken åklagaren eller försvarsadvokaten vill kommentera ärendet mer.

Jönköpingsnytt - 24 okt 12 kl. 17:00

Åtal efter knivdådet i Sandhem dröjer ytterligare

Åtalet mot den kvinna som är misstänkt för knivdådet i Sandhem för en månad sedan skjuts upp ytterligare två veckor. ? Kvinnan har inte varit tillgänglig och det gör att vi inte är klara med utredningen, säger åklagaren Adam Rullman till Jnytt..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Åtalade polischefen Robin Lardot: Jag har funderat dag och natt vad jag lämnade ogjort

Vilken är den försummelse jag beskylls för? Den frågan ställde Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot vid den stora polisrättegång som på torsdagen fortsatte vid Helsingfors tingsrätt..

YLE - 2 timmar sedan

NRK: Nokiatelefon sände regelbundet uppgifter till en kinesisk server

Nokias telefonmodell Nokia 7 Plus har sänt uppgifter till en kinesisk server, skriver det norska rundradiobolaget NRK. Det var en norsk man som undrade över telefonens datatrafik. Tillverkaren säger att felet fanns i ett parti telefoner och att felet nu är korrigerat..

YLE - 2 timmar sedan

Båtgästerna ska inte betala avgiften i betalautomat i Hangöby gästhamn

Tekniska nämnden ville inte ta i bruk betalautomat i Hangöby gästhamn. Tjänstemännen hade föreslagit att båtfolket betalar sin båtplatsavgift i en automat..

YLE - 7 timmar sedan

Klagomål om brister på 15 äldreboenden utreds i Åbo

Det finns många brister inom äldrevården i Åbo. Regionförvaltningsverket utreder som bäst 15 klagomål som har lämnats in av äldre, anhöriga eller personal..

YLE - 2 timmar sedan

Skyddspolisen: Ryssar och kineser spionerar aktivt i vårt land - cyberspionaget har blivit aggressivare

Underrättelsetjänsterna i Kina och Ryssland är särskilt väl representerade i Finland. Det visar Skyddspolisens årsrapport. Flera representanter för bägge länder finns i Finland..

YLE - 4 timmar sedan

Utredning: Taxiresorna har blivit dyrare och otryggare efter reformen i somras

En bred utredning som Trafik- och kommunikationsverket Traficom har låtit göra visar att en stor del av finländarna är besvikna på taxireformen..

YLE - 6 timmar sedan

Svenska Yle live: Se hur det nya konstmuseet i Ekenäs ser ut

Vinnaren i arkitekttävlingen för Raseborgs nya konstmuseum utses i dag. Sex bidrag har varit med i tävlingen som ordnas av Albert de la Chapelles konststiftelse.

YLE - 6 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Kan skolgångsbiträdenas situation med utebliven semesterlön någonsin förbättras?

Om riksdagspolitikerna vill förbättra skolgångsbiträdernas situation gäller det att se över arbetsavtalslagen. Det säger Minna Pirkkijärvi, sakkunnig vid fackförbundet JHL..

YLE - 6 timmar sedan

Allt fler fulla finländare tar livet av varandra - under det senaste året har antalet dödsfall ökat kraftigt

Alkoholrelaterade dödsfall ökade kraftigt ifjol, speciellt bland män. I fyllan gör man upp med varandra och tar till kökskniven, med förödande konsekvenser..

YLE - 7 timmar sedan

Skattesmällen dyr för Sjundeåförening - allmännyttighet handlar mer om paragrafer än om talko

Intresseföreningen bakom Sjundeå bollhall ansågs inte vara allmännyttig och fick därför betala nästan 200 000 euro i skatt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.