YLE > Finland

Tuesday, 23 October, 07:54

YLE - 14 jun 18 kl. 08:16

Reuters Institute: Finländarnas förtroende för massmedia är högst i världen, men vi är redo att tänka kritisktOxforduniversitetets årliga rapport visar att under 10 procent misstror de stora, etablerade tidningarna eller tv-husen på mediemarknaden. Yle är det mediehus med störst förtroende..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Institute

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reuters, Institute, Finländarnas, förtroendeför , massmediaär , högsti , världen men vi är redo att tänka kritiskt
YLE - 14 jun 18 kl. 08:16

Oxford: Finländarnas förtroende för massmedia är högst i världen, men vi är redo att tänka kritiskt

Oxforduniversitetets årliga rapport visar att under 10 procent misstror de stora, etablerade tidningarna eller tv-husen på mediemarknaden. Andelen som uppger att de följer alternativa medier är också under 10 procent..

YLE - 04 maj 14 kl. 10:27

HS: Ökat förtroende för regeringen

Finländarnas förtroende för regeringen har ökat, trots Vänsterförbundets sorti, och trots att regeringsarbetet praktiskt taget står still på grund av ordförandekampen inom Samlingspartiet och Socialdemokraterna. Enligt en opinionsmätning som TNS-Gallup har gjort för Helsingin Sanomat är 48 procent av finländarna nu redo att låta regeringen sitta kvar. Ännu i höstas gav endast 41 procent regeringen sitt förtroende.

HBL - 03 jul 14 kl. 08:46

Finländarna misstänksamma mot biståndet

Svag ekonomi ökar misstankarna mot biståndet. Minst är stödet bland Sannfinländarnas anhängare.De flesta finländarna har en positiv inställning till utvecklingsbistånd, men attityderna har blivit en aning mer kritiska på grund av den svaga ekonomin.

YLE - 06 okt 15 kl. 14:41

NHL börjar – finländarnas förutsättningar inför säsongen

NHL-säsongen inleds natten mellan onsdag och torsdag. 27 finländare förväntas ta en plats i NHL-lagen i början av säsongen. Målvakter Niklas Bäckström, 37 år, målvakt i Minnesota Wild
NHL-lön / kvarvarande kontrakt: $4000000 / 1 år Inleder säsongen som Minnesotas andra eller tredje alternativ.

YLE - 05 dec 14 kl. 04:39

Finländarna litar alltmer på EU

Finländarnas förtroende för EU har ökat sedan i fjol, visar en enkät utförd av T-Media. I dag säger 40 procent av finländarna de litar på EU. Det är en ökning med fem procentenheter på ett år.

YLE - 11 jul 14 kl. 17:35

Finländare skeptiska till nya Saml-ministrars kompetens

Majoriteten av finländarna ifrågasätter kompetensen hos Samlingspartiets nya ministrar, visar Yles undersökning. Mest misstänksamma är finländarna till jord- och skogsbruksminister Petteri Orpo och Europaminister Lenita Toivakka. Trafik- och kommunminister Paula Risikko anses däremot vara mest kompetent.

YLE - 16 jun 15 kl. 11:21

Digitala medier allt populärare bland finländarna

Allt fler finländare läser nyheter på nätet. Enligt en enkätundersökning som gjorts av Reuters-institutet vid Oxfords universitet läser nästan hälften av alla vuxna finländare nyheter i huvudsak från nätmedier. Bland under 55-åringar har internet blivit den primära nyhetskällan.

YLE - 16 jun 15 kl. 11:21

Webbmedier allt populärare bland finländarna

Allt fler finländare läser nyheter på nätet. Enligt en enkätundersökning som gjorts av Reuters-institutet vid Oxfords universitet läser nästan hälften av alla vuxna finländare nyheter i huvudsak från nätmedier. Bland under 55-åringar har internet blivit den primära nyhetskällan.

YLE - 26 sep 15 kl. 09:00

"Förbättrat självförtroende får fart på Finland"

Riksdagsledamot Peter Östman (KD) tog en titt på läsarnas förslag på hur vi skall få fart på Finland. Han hittade också några guldkorn bland de talrika förslagen. En sak som inte varit uppe i den offentliga debatten handlar enligt Östman om finländarnas självförtroende och självkänsla.

HBL - 30 aug 14 kl. 18:14

Polisen är fortfarande barnens vän

Aarnio-skandalen verkar inte ha skadat finländarnas förtroende för polisen. – Men barnen har frågat hur en polis kan begå ett brott, säger Minna Hytti, som besökte polisens dag i Helsingfors.Polisen rullade fram hela charmarsenalen under polisens dag i Esplanadparken i Helsingfors på lördagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Många understöder strejkerna: ”Jag tycker att det är bra att facket sätter hårt mot hårt.”

De flesta tillfrågade Sibbobor säger sig stödja de pågående strejkerna, trots att daghems- och skolbarn har blivit utan mat på vissa håll. Jani Kauhanen är för egen del redo att strejka..

YLE - 2 timmar sedan

Strejkerna fortsätter i dag – Korkman: Måste vara pragmatiska

I motsats till många inlägg i den offentliga debatten anser professorerna Sixten Korkman och Seppo Koskinen inte att facken krävt en allmän vetorätt i samband med uppsägningstvisten..

YLE - 2 timmar sedan

Djuren får engagerade och intresserade skötare – Brusabystuderande förstår inte kritiken om olämpliga studerande

– Om jag får välja vem jag skulle föra mina djur till så skulle det vara någon djurskötare som jag studerar med. Man ser att de är intresserade och vill sköta djuren, säger studerande på Axxell Brusaby..

YLE - 2 timmar sedan

Muralmålningar och andra former av gatukonst blir allt populärare

Muralmålningen har en tydlig plats som konstverk. Både städer och privata husbolag vill ha konstverk på sina väggar. De får oftast också stå i fred utan att bli klottrade, säger man vid Helsingfors stad..

YLE - 2 timmar sedan

Logistikföretag satsar stort i Björneborg – för att hantera stenkol från Sibirien

Logistikföretaget Rauanheimo investerar i en bulkterminal i Tahkoluoto hamn i Björneborg. Terminalen innebär en rejäl ökning av godsflöden via Tahkoluoto. Samtidigt innebär satsningen också en rejäl satsning på hantering av stenkol..

YLE - 2 timmar sedan

Apoteksautomaterna är här – kunderna välkomnar smidig och anonym hämtning

På allt fler apotek finns numera automater för avhämtning av läkemedel. De ger kunderna längre öppettider..

YLE - 3 timmar sedan

S-gruppens massiva logistikcentral i Sibbo ska bli ännu större - rymmer redan 30 riksdagshus

I Bastukärr ligger en av Finlands största byggnader, en logistikcentral för dagligvaror. Här via går största delen av varorna som körs ut till S-gruppens butiker runtom i landet. Nu ska centralen bli ännu större..

YLE - 3 timmar sedan

Nya patientdatasystemet väcker oro, uteblir svenskan för personalen? Apotti tas i bruk den första november

Hur går det med svenskan och patientsäkerheten i det svenska sjukvårdsområdet i västra Nyland, då nya patientdatasystemet Apotti tas i bruk? Testandet börjar i Vanda och utvidgas småningom inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt..

YLE - 11 timmar sedan

”Jag ångrar inget” – uppsagd säkerhetskontrollant försvarar Rosa bandet på arbetsklädseln

Den uppsagda säkerhetskontrollanten Patrik Leppänen försvarar envist användningen av Rosa bandet på sina arbetskläder, trots varningar från arbetsgivaren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.