YLE > Finland

Monday, 18 June, 11:53

Liknande nyheter

Taggar: Reuters, Institute, Finländarnas, förtroendeför , massmediaär , högsti , världen men vi är redo att tänka kritiskt
YLE - 14 jun 18 kl. 08:16

Oxford: Finländarnas förtroende för massmedia är högst i världen, men vi är redo att tänka kritiskt

Oxforduniversitetets årliga rapport visar att under 10 procent misstror de stora, etablerade tidningarna eller tv-husen på mediemarknaden. Andelen som uppger att de följer alternativa medier är också under 10 procent..

YLE - 04 maj 14 kl. 10:27

HS: Ökat förtroende för regeringen

Finländarnas förtroende för regeringen har ökat, trots Vänsterförbundets sorti, och trots att regeringsarbetet praktiskt taget står still på grund av ordförandekampen inom Samlingspartiet och Socialdemokraterna. Enligt en opinionsmätning som TNS-Gallup har gjort för Helsingin Sanomat är 48 procent av finländarna nu redo att låta regeringen sitta kvar. Ännu i höstas gav endast 41 procent regeringen sitt förtroende.

HBL - 03 jul 14 kl. 08:46

Finländarna misstänksamma mot biståndet

Svag ekonomi ökar misstankarna mot biståndet. Minst är stödet bland Sannfinländarnas anhängare.De flesta finländarna har en positiv inställning till utvecklingsbistånd, men attityderna har blivit en aning mer kritiska på grund av den svaga ekonomin.

YLE - 06 okt 15 kl. 14:41

NHL börjar – finländarnas förutsättningar inför säsongen

NHL-säsongen inleds natten mellan onsdag och torsdag. 27 finländare förväntas ta en plats i NHL-lagen i början av säsongen. Målvakter Niklas Bäckström, 37 år, målvakt i Minnesota Wild
NHL-lön / kvarvarande kontrakt: $4000000 / 1 år Inleder säsongen som Minnesotas andra eller tredje alternativ.

YLE - 05 dec 14 kl. 04:39

Finländarna litar alltmer på EU

Finländarnas förtroende för EU har ökat sedan i fjol, visar en enkät utförd av T-Media. I dag säger 40 procent av finländarna de litar på EU. Det är en ökning med fem procentenheter på ett år.

YLE - 11 jul 14 kl. 17:35

Finländare skeptiska till nya Saml-ministrars kompetens

Majoriteten av finländarna ifrågasätter kompetensen hos Samlingspartiets nya ministrar, visar Yles undersökning. Mest misstänksamma är finländarna till jord- och skogsbruksminister Petteri Orpo och Europaminister Lenita Toivakka. Trafik- och kommunminister Paula Risikko anses däremot vara mest kompetent.

YLE - 16 jun 15 kl. 11:21

Digitala medier allt populärare bland finländarna

Allt fler finländare läser nyheter på nätet. Enligt en enkätundersökning som gjorts av Reuters-institutet vid Oxfords universitet läser nästan hälften av alla vuxna finländare nyheter i huvudsak från nätmedier. Bland under 55-åringar har internet blivit den primära nyhetskällan.

YLE - 16 jun 15 kl. 11:21

Webbmedier allt populärare bland finländarna

Allt fler finländare läser nyheter på nätet. Enligt en enkätundersökning som gjorts av Reuters-institutet vid Oxfords universitet läser nästan hälften av alla vuxna finländare nyheter i huvudsak från nätmedier. Bland under 55-åringar har internet blivit den primära nyhetskällan.

YLE - 26 sep 15 kl. 09:00

"Förbättrat självförtroende får fart på Finland"

Riksdagsledamot Peter Östman (KD) tog en titt på läsarnas förslag på hur vi skall få fart på Finland. Han hittade också några guldkorn bland de talrika förslagen. En sak som inte varit uppe i den offentliga debatten handlar enligt Östman om finländarnas självförtroende och självkänsla.

HBL - 30 aug 14 kl. 18:14

Polisen är fortfarande barnens vän

Aarnio-skandalen verkar inte ha skadat finländarnas förtroende för polisen. – Men barnen har frågat hur en polis kan begå ett brott, säger Minna Hytti, som besökte polisens dag i Helsingfors.Polisen rullade fram hela charmarsenalen under polisens dag i Esplanadparken i Helsingfors på lördagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Barn hittade farlig kniv i sandlådan på en bostadsgård - flera knivar har tidigare hittats under våren

Under våren har flera vassa köksknivar hittats på gården i Kvarnbäcken i Helsingfors. Invånarna är oroliga för barnens säkerhet..

YLE - 30 minuter sedan

Bilar och postlådor vandaliserades i Forsby under veckoslutet – misstänkta pojkar greps

Fyra unga män har gripits misstänkta för ofog i Lovisa. Åtminstone har bilar och postlådor i Forsby vandaliserats vid 3-tiden på lördagsmorgonen..

YLE - 1 timme sedan

Hakkarainen döms till dagsböter för sexuellt ofredande och misshandel

Utöver dagsböter döms Hakkarainen att betala 1400 euro i skadestånd till Ruoho samt hennes rättegångskostnader..

YLE - 1 timme sedan

Hakkarainen döms till villkorligt fängelse för sexuellt ofredande och misshandel

Utöver villkorligt fängelse döms Hakkarainen att betala 1400 euro i skadestånd till Ruoho samt hennes rättegångskostnader..

YLE - 2 timmar sedan

FFC-undersökning: Mer nytta av teknologi på arbetsplatsen om arbetstagarna får vara med och fatta besluten

Arbetarnas möjligheter att vara med och påverka vid teknologiinköp verkar ha stor betydelse för hur de förhåller sig till nya teknologiska lösningar, visar en undersökning som Finlands Fackförbunds Centralorganisation har gjort. I nuläget får arbetstagarna ofta stå ut med halvfärdiga system och bristfällig utbildning..

YLE - 2 timmar sedan

Trädfällningen i Billnäs bruk skadade inte miljön

Trädfällningen i Billnäs bruk har inte orsakat någon större skada på miljön. Därför skrider Raseborgs stad inte till några åtgärder gentemot bruksägare Olli Muurainen..

YLE - 4 timmar sedan

Trafikskyddet: Var fjärde ungdom känner någon som har kört drogpåverkad

En fjärdedel av ungdomarna i åldern 15-20 år känner personligen någon som har kört ett fordon under drogpåverkan. En överväldigande majoritet anser också att köra påverkad är en allvarlig eller mycket allvarlig trafikförseelse..

YLE - 4 timmar sedan

Teuvo Hakkarainen ställs inför rätta för sexuellt ofredande och misshandel – följ direktsändningen från rätten klockan 8.45

Åtalet gäller att Hakkarainen i december med tvång försökte kyssa Veera Ruoho då hon satt i riksdagens café. Yle sänder direkt från rätten med start klockan 8.45..

YLE - 6 timmar sedan

Forststyrelsen polisanmäler markbranden i Sibbo storskogs nationalpark

Det skulle ha kunnat sluta riktigt dåligt då någon gjorde upp en lägereld i Sibbo storskogs nationalpark för två söndagar sedan. Nu har Forststyrelsen polisanmält markbranden som följde..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.