YLE > Finland

Tuesday, 22 January, 03:37

YLE - 14 jun 18 kl. 08:16

Reuters Institute: Finländarnas förtroende för massmedia är högst i världen, men vi är redo att tänka kritisktOxforduniversitetets årliga rapport visar att under 10 procent misstror de stora, etablerade tidningarna eller tv-husen på mediemarknaden. Yle är det mediehus med störst förtroende..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Institute

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reuters, Institute, Finländarnas, förtroendeför , massmediaär , högsti , världen men vi är redo att tänka kritiskt
YLE - 14 jun 18 kl. 08:16

Oxford: Finländarnas förtroende för massmedia är högst i världen, men vi är redo att tänka kritiskt

Oxforduniversitetets årliga rapport visar att under 10 procent misstror de stora, etablerade tidningarna eller tv-husen på mediemarknaden. Andelen som uppger att de följer alternativa medier är också under 10 procent..

YLE - 04 maj 14 kl. 10:27

HS: Ökat förtroende för regeringen

Finländarnas förtroende för regeringen har ökat, trots Vänsterförbundets sorti, och trots att regeringsarbetet praktiskt taget står still på grund av ordförandekampen inom Samlingspartiet och Socialdemokraterna. Enligt en opinionsmätning som TNS-Gallup har gjort för Helsingin Sanomat är 48 procent av finländarna nu redo att låta regeringen sitta kvar. Ännu i höstas gav endast 41 procent regeringen sitt förtroende.

HBL - 03 jul 14 kl. 08:46

Finländarna misstänksamma mot biståndet

Svag ekonomi ökar misstankarna mot biståndet. Minst är stödet bland Sannfinländarnas anhängare.De flesta finländarna har en positiv inställning till utvecklingsbistånd, men attityderna har blivit en aning mer kritiska på grund av den svaga ekonomin.

YLE - 06 okt 15 kl. 14:41

NHL börjar – finländarnas förutsättningar inför säsongen

NHL-säsongen inleds natten mellan onsdag och torsdag. 27 finländare förväntas ta en plats i NHL-lagen i början av säsongen. Målvakter Niklas Bäckström, 37 år, målvakt i Minnesota Wild
NHL-lön / kvarvarande kontrakt: $4000000 / 1 år Inleder säsongen som Minnesotas andra eller tredje alternativ.

YLE - 05 dec 14 kl. 04:39

Finländarna litar alltmer på EU

Finländarnas förtroende för EU har ökat sedan i fjol, visar en enkät utförd av T-Media. I dag säger 40 procent av finländarna de litar på EU. Det är en ökning med fem procentenheter på ett år.

YLE - 11 jul 14 kl. 17:35

Finländare skeptiska till nya Saml-ministrars kompetens

Majoriteten av finländarna ifrågasätter kompetensen hos Samlingspartiets nya ministrar, visar Yles undersökning. Mest misstänksamma är finländarna till jord- och skogsbruksminister Petteri Orpo och Europaminister Lenita Toivakka. Trafik- och kommunminister Paula Risikko anses däremot vara mest kompetent.

YLE - 16 jun 15 kl. 11:21

Digitala medier allt populärare bland finländarna

Allt fler finländare läser nyheter på nätet. Enligt en enkätundersökning som gjorts av Reuters-institutet vid Oxfords universitet läser nästan hälften av alla vuxna finländare nyheter i huvudsak från nätmedier. Bland under 55-åringar har internet blivit den primära nyhetskällan.

YLE - 16 jun 15 kl. 11:21

Webbmedier allt populärare bland finländarna

Allt fler finländare läser nyheter på nätet. Enligt en enkätundersökning som gjorts av Reuters-institutet vid Oxfords universitet läser nästan hälften av alla vuxna finländare nyheter i huvudsak från nätmedier. Bland under 55-åringar har internet blivit den primära nyhetskällan.

YLE - 26 sep 15 kl. 09:00

"Förbättrat självförtroende får fart på Finland"

Riksdagsledamot Peter Östman (KD) tog en titt på läsarnas förslag på hur vi skall få fart på Finland. Han hittade också några guldkorn bland de talrika förslagen. En sak som inte varit uppe i den offentliga debatten handlar enligt Östman om finländarnas självförtroende och självkänsla.

HBL - 30 aug 14 kl. 18:14

Polisen är fortfarande barnens vän

Aarnio-skandalen verkar inte ha skadat finländarnas förtroende för polisen. – Men barnen har frågat hur en polis kan begå ett brott, säger Minna Hytti, som besökte polisens dag i Helsingfors.Polisen rullade fram hela charmarsenalen under polisens dag i Esplanadparken i Helsingfors på lördagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Förslag: Naturum i Ekenäs får ett år till

I och med att turistbyrån tillfälligt kommer att fungera i samma lokal som Naturum, det vill säga byggnaden vid Strandallén 5 i Ekenäs, så föreslår stadsutvecklingssektionen Fortstyrelsen slipper den höjda hyran..

YLE - 8 timmar sedan

"Unga blir inte trodda när ord står mot ord" – krisplan saknas när lärare misstänks för sexuella övergrepp

Skolan kan ibland vara den enda trygga platsen ett barn har. Vad händer när också den platsen blir otrygg – och hur återställer man förtroendet för vuxenvärlden när de vuxna sviker?.

YLE - 10 timmar sedan

Lärarförbundet: "Läroböcker i all ära men vi måste blicka framåt mot en digital undervisning"

Lärarna i Finland är missnöjda över hur den nya läroplanen fungerar i praktiken, framkommer i Yles färska enkät. Rektorerna tycker ändå att läroplanen fungerar bra..

YLE - 11 timmar sedan

Veikkaus samarbetsförhandlar - 1300 personer berörs och 400 arbetsplatser är hotade

Veikkaus planerar lägga ner spelbordsverksamheten på restauranger. I samband till nerläggningen planerar företaget även andra omorganiseringar..

YLE - 12 timmar sedan

EIF:s mittback William Lindqvist inte orolig över spelarflykten: "Vi har många ivriga spelare på kommande"

EIF:s mittback William Lindqvist är inte särskilt orolig fast flera spelare från succélaget i fjol har valt att lämna klubben. Vi har många ivriga spelare på kommande till EIF, säger Lindqvist som själv har tecknat på för en femte säsong med EIF i division 1..

YLE - 12 timmar sedan

"Både tidtabellen och budgeten är realistiska", sade Spårjokerns projektchef 2016 – står nu klart att banan försenas med tre år och blir över 90 miljoner euro dyrare

Snabbspårvägen Spårjokern beräknas nu bli över 90 miljoner euro dyrare än planerat och antas bli färdig i juni 2024, tre år senare än den tidigare planen. Snabbspårvägen ska gå mellan Esbo och Helsingfors. Projektchefen kallade sommaren 2016 både dåvarande tidtabell och budget realistiska, men kryper nu till korset och erkänner att han då var för optimistisk..

YLE - 13 timmar sedan

HUS slutade använda misstänkt bröstimplantat i höstas - åtta kvinnor i Finland har insjuknat i lymfom

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, HUS, har i höstas slutat använda de texturerade bröstimplantat som nyligen har kopplats ihop med förhöjd cancerrisk. I Finland har åtta kvinnor med inopererade implantat konstaterats ha det som HUS kallar bröstimplantatlymfom..

YLE - 13 timmar sedan

Beställningen är undertecknad – våren 2021 seglar nya Kvarkenfärjan in i Vasa hamn

På måndagen undertecknades beställningen på den nya färjan för Wasaline. Färjan ska byggas vid Rauma Marine Constructions varv i Raumo och vara klar till valborg 2021..

YLE - 13 timmar sedan

Lyckad insats av kulstötaren Tomas Söderlund i inomhus-DM i Helsingfors

Kulstötaren Tomas Söderlund från IF Raseborg gjorde personligt rekord under Nylands- och Åbolands inomhusdistriktsmästerskap i friidrott Helsingfors på söndagen..

YLE - 14 timmar sedan

Kronobyelever stannade hemma i protest mot skolstängning: "Politikerna hör ju inte på oss"

Kronobyelever i två skolor stannade hemma på måndagen i protest mot att Påras skola stängs till hösten. Skolstrejken är det sista halmstrået. - Kommunen lyssnar ju inte på oss, säger föräldern Heidi Hagnäs..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.