YLE > Finland

Wednesday, 15 August, 20:51

Liknande nyheter

Taggar: Reuters, Institute, Finländarnas, förtroendeför , massmediaär , högsti , världen men vi är redo att tänka kritiskt
YLE - 14 jun 18 kl. 08:16

Oxford: Finländarnas förtroende för massmedia är högst i världen, men vi är redo att tänka kritiskt

Oxforduniversitetets årliga rapport visar att under 10 procent misstror de stora, etablerade tidningarna eller tv-husen på mediemarknaden. Andelen som uppger att de följer alternativa medier är också under 10 procent..

YLE - 04 maj 14 kl. 10:27

HS: Ökat förtroende för regeringen

Finländarnas förtroende för regeringen har ökat, trots Vänsterförbundets sorti, och trots att regeringsarbetet praktiskt taget står still på grund av ordförandekampen inom Samlingspartiet och Socialdemokraterna. Enligt en opinionsmätning som TNS-Gallup har gjort för Helsingin Sanomat är 48 procent av finländarna nu redo att låta regeringen sitta kvar. Ännu i höstas gav endast 41 procent regeringen sitt förtroende.

HBL - 03 jul 14 kl. 08:46

Finländarna misstänksamma mot biståndet

Svag ekonomi ökar misstankarna mot biståndet. Minst är stödet bland Sannfinländarnas anhängare.De flesta finländarna har en positiv inställning till utvecklingsbistånd, men attityderna har blivit en aning mer kritiska på grund av den svaga ekonomin.

YLE - 06 okt 15 kl. 14:41

NHL börjar – finländarnas förutsättningar inför säsongen

NHL-säsongen inleds natten mellan onsdag och torsdag. 27 finländare förväntas ta en plats i NHL-lagen i början av säsongen. Målvakter Niklas Bäckström, 37 år, målvakt i Minnesota Wild
NHL-lön / kvarvarande kontrakt: $4000000 / 1 år Inleder säsongen som Minnesotas andra eller tredje alternativ.

YLE - 05 dec 14 kl. 04:39

Finländarna litar alltmer på EU

Finländarnas förtroende för EU har ökat sedan i fjol, visar en enkät utförd av T-Media. I dag säger 40 procent av finländarna de litar på EU. Det är en ökning med fem procentenheter på ett år.

YLE - 11 jul 14 kl. 17:35

Finländare skeptiska till nya Saml-ministrars kompetens

Majoriteten av finländarna ifrågasätter kompetensen hos Samlingspartiets nya ministrar, visar Yles undersökning. Mest misstänksamma är finländarna till jord- och skogsbruksminister Petteri Orpo och Europaminister Lenita Toivakka. Trafik- och kommunminister Paula Risikko anses däremot vara mest kompetent.

YLE - 16 jun 15 kl. 11:21

Digitala medier allt populärare bland finländarna

Allt fler finländare läser nyheter på nätet. Enligt en enkätundersökning som gjorts av Reuters-institutet vid Oxfords universitet läser nästan hälften av alla vuxna finländare nyheter i huvudsak från nätmedier. Bland under 55-åringar har internet blivit den primära nyhetskällan.

YLE - 16 jun 15 kl. 11:21

Webbmedier allt populärare bland finländarna

Allt fler finländare läser nyheter på nätet. Enligt en enkätundersökning som gjorts av Reuters-institutet vid Oxfords universitet läser nästan hälften av alla vuxna finländare nyheter i huvudsak från nätmedier. Bland under 55-åringar har internet blivit den primära nyhetskällan.

YLE - 26 sep 15 kl. 09:00

"Förbättrat självförtroende får fart på Finland"

Riksdagsledamot Peter Östman (KD) tog en titt på läsarnas förslag på hur vi skall få fart på Finland. Han hittade också några guldkorn bland de talrika förslagen. En sak som inte varit uppe i den offentliga debatten handlar enligt Östman om finländarnas självförtroende och självkänsla.

HBL - 30 aug 14 kl. 18:14

Polisen är fortfarande barnens vän

Aarnio-skandalen verkar inte ha skadat finländarnas förtroende för polisen. – Men barnen har frågat hur en polis kan begå ett brott, säger Minna Hytti, som besökte polisens dag i Helsingfors.Polisen rullade fram hela charmarsenalen under polisens dag i Esplanadparken i Helsingfors på lördagen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Finska resenärer stötte på trubbel på grund av felaktiga pass - polisen osäker på hur utbrett problemet är

Det kan vara skäl att kolla att ditt pass ser ut som det ska. Bladen kan vara felvända eller så kan vattenstämplarna vara felaktiga..

YLE - 1 timme sedan

I Italien dog flera personer när en bro kollapsade - hur mår Finlands broar?

Den italienska brokollapsen chockade många och dödssifforna stiger. Men hur är det egentligen ställt med broarna här i vårt eget land?.

YLE - 1 timme sedan

Företagarnas pensioner blir dyra för staten - pensionsavgifterna räcker inte till

Nästa år har staten reserverat 290 miljoner euro för dem. Ännu 2012 räckte 23 miljoner..

YLE - 3 timmar sedan

Karistonåringar om vuxna: De ser oss som alltför små men samtidigt för stora

Ungdomar i Karis räknar upp orättvisor som vuxna gör sig skyldiga till. Fördomar och sämre service.

YLE - 3 timmar sedan

Snabbkaffe, kött och ost eftertraktat byte för snattarligor - i Näse S-market förses matvaror med larmsystem

Det är inte bara enskilda personer som gömmer något kaffepaket under blusen ibland. Också utländska tjuvligor satsar på att tömma butikshyllorna..

YLE - 3 timmar sedan

Ändringar i ny djurskyddslag – djuren ska ha tillgång till vatten dygnet runt och hundar ska registreras

Den nya lagen om djurs välbefinnande ska vidare till riksdagen i höst. På onsdag presenterade ministeriet de ändringar som har gjorts efter att lagförslaget var ute på remiss..

YLE - 4 timmar sedan

Riksdagen ändrar direktiv för kostnadsersättning efter fallet med Hakkarainens bastu

Riksdagen skriver om sina direktiv för kostnadsersättning för att hyra en andra bostad efter oklarheterna kring ledamoten Teuvo Hakkarainens (Sannf) boende. Hakkarainen hyr ett bastuutrymme i Helsingfors och har meddelat riksdagen att det är hans andra bostad..

YLE - 4 timmar sedan

Skolhälsovårdare: Tystnadsplikten försvårar arbetet mot mobbning

Den nya elevvårdslagen gör det svårare för skolpersonalen att samarbeta kring mobbning och hjälpa dem som är utsatta. Det säger skolhälsovårdare Yvonne Carlberg..

YLE - 5 timmar sedan

Analys: Samlingspartiet och Sdp stal huvudrollen i politiköppningen

Samlingspartiet och Socialdemokraterna fick igång maskinen på allvar på sina första sommarmöten. Kritiken gentemot den ideologiska huvudmotståndaren var hård och uppmärksamheten garanterad. För Centern är situationen svårare, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 6 timmar sedan

Polisen: Motivet för Sibbomordet kan ha varit missnöje med lönen

Den misstänkta för mordet i Sibbo i juli verkar att ha varit missnöjd med sin lön, berättar polisen för nyhetsbyrån STT. Polisen har inte hittat något annat motiv för dådet än bitterhet mot den tidigare arbetsgivaren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.