Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 20 June, 19:29

Liknande nyheter

Taggar: Kafé, utvidgarsin , verksamhet
YLE - 09 mar 16 kl. 18:27

Barösundsföretagarna utvidgar igen

Krögarna och butiksägarna i Barösund i Ingå skärgård utvidgar sin verksamhet igen. De öppnar i sommar ett kafé i den gamla magasinbyggnaden som sedan tidigare inhyser en klädesbutik. Det nya kafeet ersätter det kafé som en annan företagare har drivit i en byggnad ägd av byarådet.

DalaDemokraten - 13 aug 15 kl. 08:37

Nu öppnar nytt kafé med kiosk i Resecentrum

Anders Söderlund är restauratör för Kopparhatten sen fyra år. Han utvidgar nu sin verksamhet med kaféet som får namnet Stationen Kafé och kiosk . Han har tidigare även drivit Hyttstugan vid Carl Larsson-gården, men sålde den i höstas..

Trelleborgs Allehanda - 14 sep 12 kl. 06:30

Daglig verksamhet vill driva kaféer

Foto: Lars Ottosson
Besökarna på Akka och Gröningen behöver inte bli utan fika även om kommunen inte hittar någon entreprenör som vill driva restaurangerna. LSS-enheten är beredd att driva kaféer i form av daglig verksamhet för personer med funktionshinder.
?

SmålandsPosten - 29 mar 14 kl. 09:04

Kaféägare kräver miljoner för att flytta

Smålandsposten skrev igår om att Café å Läs hyresavtal sägs upp i Stadsbiblioteket. Men enligt kaféägarens advokat finns det inga giltiga skäl till uppsägning och det kan stå Kultur- och fritidsförvaltningen dyrt. - Som vi ser det har Kultur- och fritidsförvaltningen inga giltiga skäl till att säga upp hyresavtalet.

Trelleborgs Allehanda - 30 maj 11 kl. 06:30

ABF:s kafé saknade tillstånd

Miljöförvaltningen har tvingat studieförbundet ABF att stänga sitt kafé som funnits för cirkeldeltagarna. Lokalerna var inte anpassade och man saknade hygienrutiner för verksamheten som inte heller var registrerad. Ärendet har nu överlämnats till åklagare.

Dagen - 11 mar 11 kl. 03:00

Kafé lockar folk till kyrkan i London

London. Red Sky Café är ett litet, trendigt studentkafé i stadsdelen Swiss Cottage i London. Samtidigt är det mer eller mindre ingången till en kyrka.

Kristianstadsbladet - 22 sep 12 kl. 07:50

Kafé nerlagt efter 20 inbrott

Foto: Bosse Nilsson
Efter 20 inbrott fick Helen Möllerström nog och lade ner sin kaféverksamhet. ? Jag visste inte om det skulle vara krossat glas på uppdukningarna när jag kom till jobbet, säger hon.

Skånskan - 12 apr 17 kl. 14:00

Mossbylund vill bygga ett kaféhus

Skurup Efter Mossby kaffestugas nerläggning kan ett nytt kafé uppstå i närheten. Ägarna till Hotell Mossbylund vill nämligen tillägna 150 kvadratmeter åt kafé, bageri och konferenser. ERWP.

Barometern - 30 jun 14 kl. 14:51

Nytt nattöppet kafé för unga

Till hösten öppnar ett nattkafé för kommunens ungdomar. Kaféet ska ha öppet på fredags- och lördagskvällar. Ett kvälls- och nattöppet kafé är något som har efterfrågats av många ungdomar, bland annat genom medborgarförslag till kommunen.

Trelleborgs Allehanda - 30 sep 14 kl. 14:00

Nya krafter tar över sydligaste kaféet

Tomas Nyberg, arkiv
I april nästa år ska Kaffestugan i Smygehamn, Sveriges sydligaste kafé, öppna i ny regim. Det är Beddingeborna Katja Jakobson och Mats Svensson som tar över verksamheten.
- Det har varit en lång process, men nu är det äntligen klart, säger Katja Jakobson.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Ryss anklagad för många mord utlämnad

En rysk man som anklagas för en lång rad mord i hemlandet har flugits till Moskva från Österrike efter att ha försökt undvika en utlämning.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Sverige föll mot Sydkorea

De svenska handbollsdamerna föll mot värdnationen Sydkorea i sin sista match vid en internationell turnering i Seoul. Sydkorea vann matchen med 34-28 (17-16). "Vi håller jämna steg länge och ger dem en match.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Mer tid för nyanlända läkare

Läkare och annan hälso- och sjukvårdspersonal utbildad utanför EU och EES får mer tid på sig att få svensk yrkeslegitimation. Socialstyrelsen har beslutat om att förlänga den tid som de sökande har på sig att klara samtliga delar i det kunskapsprov som de måste genomgå.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Messi och presidentfamiljer i ny global läcka

Förra gången fick Islands statsminister gå. Nu har det läckt igen från den ökända skatteparadisbyrån Mossack Fonseca med säte i Panama. I läckan finns fotbollsstjärnan Lionel Messi och flera presidentfamiljer.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Panamabyrå: Vilka är våra kunder?

När Panamadokumenten läckte ut 2016 från juristbyrån Mossack Fonseca fick den snabbt ställa om. Från att dagligdags bilda brevlådeföretag i skatteparadis åt ljusskygga klienter, måste byrån plötsligt fråga sig: Vilka är våra kunder egentligen?(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Panamaläckan: Nordea tillät anonymt ägande

Nordea har låtit kunder ha en kontroversiell form av anonyma ägarbrev som medför en hög risk för penningtvätt och finansiering av terrorism. Sådana så kallade innehavaraktier är olagliga i många länder.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Suárez sköt historiskt Uruguay vidare

Uruguay gör Ryssland sällskap från grupp A, in i åttondelsfinalspelet vid fotbolls-VM i Ryssland. Barcelonastjärnan Luis Suárez blev historisk matchhjälte i den knappa 1-0-segern mot Saudiarabien i Rostov.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Hyllad kapten hoppas på en lång rysk sommar

Andreas Granqvist, 33, debuterar för Helsingborg i superettan på Stadsparksvallen i Jönköping den 29 juli. Vad vet han då? Det får vi se.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Friskolor med förnuft

I början av 1990-talet infördes friskolor. Utformningen av detta nya inslag på skolområdet blev marknadsvänligt. Företag skulle kunna driva skolor (senare även vårdinrättningar)..

Sydöstran - 1 timme sedan

Skånsk flygplats blir flygplanslös

En flygplats utan flygplan. Så ser verkligheten ut för Kristianstad Österlen Airport från och med måndag, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Operatören Sparrow, som är den enda reguljära operatören på den lilla flygplatsen i Everöd, lägger ner sin förbindelse till Stockholm.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.