SVT Debatt > Opinion

Thursday, 16 August, 17:18

SVT Debatt - 14 jun 18 kl. 09:30

”Uppenbart att försvaret inte bara måste skydda Sverige mot landstigande trupper””Vid ett väpnat angrepp mot Sverige är det högst troligt att vi även kommer att utsättas för omfattande cyberangrepp. I och med ett sådant kan el stängas av, bankkonton frysas, myndigheter paralyseras och svenska försvarssystem sättas ur spel”, skriver Försvarsutskottets ordförande Allan Widman (L) tillsammans med Fredrik Malm (L) och Tina Acketoft (L).
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sverige, Försvarsutskottets, Allan Widman, Fredrik Malm, Tina Acketoft

Dela artikeln

409 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppenbartatt , försvaretinte , baramåste , skydda, Sverige, mot landstigande trupper
BT - 01 apr 14 kl. 10:28

Försvaret kan få mer pengar

Regeringen och Försvarsmakten har inte gjort tillräckligt för att planera försvarets finansiering framöver, enligt Riksrevisionen. Men nu kan mer pengar vara på väg. Försvarsmakten saknar 30-50 miljarder kronor för att köpa in materiel de närmaste tio åren, enligt en granskning som Riksrevisionen har gjort.

BT - 25 dec 14 kl. 21:00

Ledare: Vem hjälper Borås muslimer att skydda sina moskéer ikväll?

Ett brandbombsattentat mot en moské är inte något som äger rum i ett politiskt vakuum. Enligt tidningen Expo attackeras en moské eller bönelokal i månaden i Sverige. ”Det finns ett islamofobiskt tryck i samhället som gör att förövarna tycker sig göra rätt när de genomför attacker” säger Expos chefredaktör Daniel Poohl i en kommentar till tidningen Expressen på juldagseftermiddagen.

Sydsvenskan - 19 mar 11 kl. 06:30

Svårt att skydda folket från luften

Först hotade Muammar Kaddafi att "ställa till ett helvete" för dem som angriper honom. Sedan utlyste?
Först hotade Muammar Kaddafi att ?

Cornucopia - 15 jul 15 kl. 13:45

Svensk beredskapslagring av olja och bränsle bättre än uppenbart

Den svenska beredskapslagringen av olja och raffinerade bränslen är bättre än vad det ser ut vid en första anblick, då den strategiska oljereserven vi lagrar på uppdrag av IEA bara är en del av beredskapen. Däremot finns det problem med lagringsbeständigheten hos de raffinerade bränslena i beredskap, vilket behöver hanteras med olika strategier.
Den svenska invasionsförsvarets ekonomiska försvar är som bekant nedlagt, och det mesta av de svenska beredskapsreserverna är avvecklade.

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 16 kl. 03:00

Ett halvsekel är bara början

Tryckfriheten fyller 250 år i år. Och i morgon, den 2 januari, har Aktuella frågor publicerats i 50 år i Sydsvenskan. Det är två högtidsdagar som går hand i hand.

TA - 01 apr 14 kl. 09:37

Försvaret saknar miljarder

Foto: Erland Vinberg/TT
Regeringen och Försvarsmakten har inte gjort tillräckligt för att planera försvarets finansiering framöver, enligt Riksrevisionen.
Försvarsmakten saknar 30-50 miljarder kronor för att köpa in materiel de närmaste tio åren, enligt en granskning som Riksrevisionen har gjort.När Försvarsmakten och regeringen fattade beslut om inriktningen för försvaret 2009 lades inte tillräcklig vikt vid den långsiktiga ekonomin, enligt granskningen.

FriaTider - 08 apr 14 kl. 11:34

TT sprider uppenbart aprilskämt

"Inte hunnit vaccinera dig mot fästingbett? Lugn. En vanlig bläckpenna kan skydda dig.

Sydsvenskan - 20 jan 13 kl. 06:30

Försvaret, var god dröj

Vid sidan av rösträtten och tullarna var försvaret en av de stora stridsfrågorna i svensk politik under 1800-talets sista decennier. Det blev allt mer uppenbart att det otidsenliga systemet med indelta soldater behövde ersättas av allmän värnplikt.
.

BT - 18 sep 13 kl. 09:15

Höstbudgeten: Mer pengar till försvaret

Försvarsbudgeten för 2014 uppgår till 43,2 miljarder kronor ? en ökning från de 42,3 miljarder som budgeterades för 2013. För att stärka Sveriges försvarsförmåga går 1,4 miljarder kronor extra över fyra år till förbandsverksamhet.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:12

Skydda din sommarstuga för tjuvar - polisen tipsar hur

Inbrotten i sommarstugorna ökar och nu vill polisen med en video visa hur man kan skydda sin stuga för inbrottstjuvar. Under årets tre första månader ökade inbrotten med nästan 50 procent jämfört med i fjol. Totalt registrerades 300 inbrott i fritidsstugor under perioden januari-mars.

Nyheter 24 - 15 jun 11 kl. 15:56

Jerczy Sarnecki:"Uppenbart inte bara han som mördade"


Kriminologen Jerzy Sarnecki tror att den 23-årige mannen tog på sig skulden då han var den svagaste länken. KALMAR. För fem år sedan dömdes den då 17-årige mannen för hedersmordet på 20-årige Abbas Rezai i Kalmar tingsrätt.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 8 timmar sedan

Rådström Baastad (S): ”En röst på S är en röst på att hålla SD utanför”

”Socialdemokraterna har gett sitt svar. Det är nu hög tid att Annie Lööf och C också ger väljarna sitt besked: kommer C att leva upp till sin retorik och säga nej till att bilda regering med M och alliansen även om det innebär att regera med stöd av SD?” Det skriver Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad..

SVT Debatt - 10 timmar sedan

”SVT: sluta kränk våra konstnärliga rättigheter!”

”När vår ekonomiska utsatthet är så stor blir vår lagstadgade rätt till credit så mycket viktigare. Men denna rättighet kränker SVT nästan dagligen genom att anlita företag vars hela affärsidé går ut på att frånta oss rätten till att namnge våra verk”, skriver tonsättare och kompositörer, verksamma inom film och tv..

SVT Debatt - Igår: 12:58

”Att ni har mage att skamma mammor, H&M”

”Tjockisföraktet är så utbrett och förankrat att det är en självklarhet att använda sig av smala modeller när det ska visas underkläder. Jag tror inte ens att de fattar att det är ett fullständigt hån mot målgruppen, det vill säga de som ammar”, skriver författaren Marie Björk..

SVT Debatt - Igår: 18:25

Säkerhetsforskaren: ”Nio åtgärder som tar bort gängen från svenska städer”

”Bilbränder ger inga pengar, men status. En försmak av gängvärlden kan vara som en första löneutbetalning. Det handlar inte om civilsamhälle, fritidsgårdar och nolltolerans mot att kasta godispapper – utan om att slå sönder de kriminella gängens affärsmodell”, skriver Jan Kallberg, professor och säkerhetsforskare verksam i USA..

SVT Debatt - I förrgår: 14:09

Szyber: ”Kommunismen är ingen accessoar”

”Kommunismen förblir en salongsfähig ideologi vars riktiga ansikte inte blir tydligt för uppväxande generationer. Därför är det av yttersta vikt att kommunismen som ideologi, med den våldsbejakande islamismen och nazismen, blir tydliggjorda och avklädda i våra skolor”, skriver riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD)..

SVT Debatt - I förrgår: 10:38

Arthursson (C): ”Jimmie Åkessons bränsle är rädsla”

”Synsättet som står i motsats till alla människors lika värde kommer vi i Centerpartiet inte att stillatigande acceptera. Ett parti som vill skilja ut judar eller samer från andra 'riktiga' svenskar, ett sådant parti får inte ges makt över hur Sverige ska styras”, skriver Michael Arthursson (C)..

SVT Debatt - 13 aug 18 kl. 14:33

Åkesson: ”Sänk dieselskatten för lantbrukare”

”Sverigedemokraterna har länge förespråkat att svenska bönder ska få en kraftigt sänkt dieselskatt. Om vi får bestämma blir det så från och med 2019, till en kostnad på ungefär 1,6 miljarder kronor. Utöver detta vill vi dessutom införa en permanent betesersättning på 1000 kronor per betande mjölkko”, skriver SD:s partiledare Jimmie Åkesson..

SVT Debatt - 13 aug 18 kl. 07:00

”Vart femte barn utsätts för övergrepp”

”Vi har flera specialdomstolar, exempelvis arbets- och migrationsdomstol. Nu är det dags för särskild barndomstol som skulle innebära bland annat snabbare skyddsinsatser för barnen”, skriver Agneta Bravélius, grundare av BRY – Barns Rättsskydd, i ett debattinlägg..

SVT Debatt - 12 aug 18 kl. 23:46

Medieforskaren: ”IS har aldrig försvunnit”

”Till politiker, journalister och allmänhet: resignera helt från den spridda uppfattningen om att IS skulle vara besegrat. För att lösa ett problem måste vi acceptera att problemet finns”, skriver medieforskaren och IS-experten Michael Krona i ett debattinlägg..

SVT Debatt - 12 aug 18 kl. 23:46

Bakgrund: Kampen mot Islamiska staten

I juni 2014 utropade IS staden Raqqa till huvudstad i sitt kalifat. Tre år senare deklarerades IS besegrat i både Raqqa i Syrien och Mosul i Irak..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.