SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 16 January, 17:51

SVT Debatt - 14 jun 18 kl. 09:30

”Uppenbart att försvaret inte bara måste skydda Sverige mot landstigande trupper””Vid ett väpnat angrepp mot Sverige är det högst troligt att vi även kommer att utsättas för omfattande cyberangrepp. I och med ett sådant kan el stängas av, bankkonton frysas, myndigheter paralyseras och svenska försvarssystem sättas ur spel”, skriver Försvarsutskottets ordförande Allan Widman (L) tillsammans med Fredrik Malm (L) och Tina Acketoft (L).
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sverige, Försvarsutskottets, Allan Widman, Fredrik Malm, Tina Acketoft

Dela artikeln

409 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppenbartatt , försvaretinte , baramåste , skydda, Sverige, mot landstigande trupper
BT - 01 apr 14 kl. 10:28

Försvaret kan få mer pengar

Regeringen och Försvarsmakten har inte gjort tillräckligt för att planera försvarets finansiering framöver, enligt Riksrevisionen. Men nu kan mer pengar vara på väg. Försvarsmakten saknar 30-50 miljarder kronor för att köpa in materiel de närmaste tio åren, enligt en granskning som Riksrevisionen har gjort.

BT - 25 dec 14 kl. 21:00

Ledare: Vem hjälper Borås muslimer att skydda sina moskéer ikväll?

Ett brandbombsattentat mot en moské är inte något som äger rum i ett politiskt vakuum. Enligt tidningen Expo attackeras en moské eller bönelokal i månaden i Sverige. ”Det finns ett islamofobiskt tryck i samhället som gör att förövarna tycker sig göra rätt när de genomför attacker” säger Expos chefredaktör Daniel Poohl i en kommentar till tidningen Expressen på juldagseftermiddagen.

Sydsvenskan - 19 mar 11 kl. 06:30

Svårt att skydda folket från luften

Först hotade Muammar Kaddafi att "ställa till ett helvete" för dem som angriper honom. Sedan utlyste?
Först hotade Muammar Kaddafi att ?

Cornucopia - 15 jul 15 kl. 13:45

Svensk beredskapslagring av olja och bränsle bättre än uppenbart

Den svenska beredskapslagringen av olja och raffinerade bränslen är bättre än vad det ser ut vid en första anblick, då den strategiska oljereserven vi lagrar på uppdrag av IEA bara är en del av beredskapen. Däremot finns det problem med lagringsbeständigheten hos de raffinerade bränslena i beredskap, vilket behöver hanteras med olika strategier.
Den svenska invasionsförsvarets ekonomiska försvar är som bekant nedlagt, och det mesta av de svenska beredskapsreserverna är avvecklade.

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 16 kl. 03:00

Ett halvsekel är bara början

Tryckfriheten fyller 250 år i år. Och i morgon, den 2 januari, har Aktuella frågor publicerats i 50 år i Sydsvenskan. Det är två högtidsdagar som går hand i hand.

TA - 01 apr 14 kl. 09:37

Försvaret saknar miljarder

Foto: Erland Vinberg/TT
Regeringen och Försvarsmakten har inte gjort tillräckligt för att planera försvarets finansiering framöver, enligt Riksrevisionen.
Försvarsmakten saknar 30-50 miljarder kronor för att köpa in materiel de närmaste tio åren, enligt en granskning som Riksrevisionen har gjort.När Försvarsmakten och regeringen fattade beslut om inriktningen för försvaret 2009 lades inte tillräcklig vikt vid den långsiktiga ekonomin, enligt granskningen.

FriaTider - 08 apr 14 kl. 11:34

TT sprider uppenbart aprilskämt

"Inte hunnit vaccinera dig mot fästingbett? Lugn. En vanlig bläckpenna kan skydda dig.

Sydsvenskan - 20 jan 13 kl. 06:30

Försvaret, var god dröj

Vid sidan av rösträtten och tullarna var försvaret en av de stora stridsfrågorna i svensk politik under 1800-talets sista decennier. Det blev allt mer uppenbart att det otidsenliga systemet med indelta soldater behövde ersättas av allmän värnplikt.
.

BT - 18 sep 13 kl. 09:15

Höstbudgeten: Mer pengar till försvaret

Försvarsbudgeten för 2014 uppgår till 43,2 miljarder kronor ? en ökning från de 42,3 miljarder som budgeterades för 2013. För att stärka Sveriges försvarsförmåga går 1,4 miljarder kronor extra över fyra år till förbandsverksamhet.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:12

Skydda din sommarstuga för tjuvar - polisen tipsar hur

Inbrotten i sommarstugorna ökar och nu vill polisen med en video visa hur man kan skydda sin stuga för inbrottstjuvar. Under årets tre första månader ökade inbrotten med nästan 50 procent jämfört med i fjol. Totalt registrerades 300 inbrott i fritidsstugor under perioden januari-mars.

Nyheter 24 - 15 jun 11 kl. 15:56

Jerczy Sarnecki:"Uppenbart inte bara han som mördade"


Kriminologen Jerzy Sarnecki tror att den 23-årige mannen tog på sig skulden då han var den svagaste länken. KALMAR. För fem år sedan dömdes den då 17-årige mannen för hedersmordet på 20-årige Abbas Rezai i Kalmar tingsrätt.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 1 timme sedan

”Känner du dig otrygg när du är ute?”

Den nationella trygghetsundersökningen (NTU) visar att en hög andel av unga kvinnor i Sverige är rädda för att bli utsatta för ett angrepp, som till exempel våldtäkt eller personrån..

SVT Debatt - 5 timmar sedan

”Folk är inte idioter – men hur är det med politiker?”

”Det finns de som hävdar att vi får de politiker vi förtjänar. En politiker idag kan aldrig använda den ursäkten. Det är aldrig väljarnas fel om de tappat förtroende för politikerna”, skriver Torbjörn Sjöström, vd för opinionsinstitutet Novus, apropå den utdragna regeringsbildningen..

SVT Debatt - Igår: 15:10

”En röst på Centern var alltså en röst på – Stefan Löfven?!”

”Avtal ska anses vara ogiltigt om det är uppenbart att endera avtalsparten förfarit svikligt. Det är just det som Annie Lööf gjort”, skriver 19-åriga Josefin Wicklund, som sitter i styrelsen för Moderat skolungdom i Stockholm..

SVT Debatt - Igår: 06:00

”Sista akten i tragikomiska Brexit-pjäsen”

”Theresa Mays tidsfrist är minimal. Alla hennes alternativ är svaga. Brexit och hela dess process avskräcker, oavsett vad May väljer”, skriver Rickard Ydrenäs..

SVT Debatt - I förrgår: 17:23

”Detta är ett kraftigt svek mot hela svenska folket”

”Socialdemokraterna kan inte bedriva liberal politik, för att det är ett socialistiskt parti”, säger entreprenören Johan Staël von Holstein om regeringbildningen..

SVT Debatt - I förrgår: 10:27

”Överenskommelsen innebär en extrem nyliberal politik”

”Överenskommelsen innebär en extrem nyliberal politik som slår mot oss vanligt folk och framförallt mot oss unga”, skriver Henrik Malmrot, Vilma Bolding och Saga Åkerman..

SVT Debatt - I förrgår: 06:00

”Förslagen i LSS-utredningen strider mot mänskliga rättigheter”

”Trots att den svenska staten har ett folkrättsligt åtagande att säkerställa rättigheterna i konventionen har vi sett en utveckling med försämrade förutsättningar för personer med funktionsnedsättning”, skriver Elisabeth Wallenius på Funktionsrätt Sverige..

SVT Debatt - 11 jan 19 kl. 14:25

”De vill att vi ska åka fem mil och trycka på en knapp”

”Man kan väl säga att efter att vi var med om stormen Hilde för några år sedan, när vi var utan ström i fyra dygn, så förbereder man sig lite extra inför stormar”, säger Jonasson..

SVT Debatt - 11 jan 19 kl. 14:11

”Så här stoppar vi våldet i skolan”

”Elever som stängs av från den vanliga skolan bör erbjudas en alternativ skolgång av kommunen, en skolgång som är anpassad för att klara av svåra elever”, skriver Alexander Akterin..

SVT Debatt - 11 jan 19 kl. 10:04

”Ny Saltsjöbadsanda kan bli det gemensamma projektet”

”Det går att bygga en stark regeringspolitik för både tillväxt och jämlikhet på en kombination av dessa. Att bygga ett långsiktigt hållbart samarbete behöver dock utgå från ett antal grundläggande förutsättningar”, skriver Färm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.