SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 20 June, 13:26

SVT Debatt - 14 jun 18 kl. 09:30

”Uppenbart att försvaret inte bara måste skydda Sverige mot landstigande trupper””Vid ett väpnat angrepp mot Sverige är det högst troligt att vi även kommer att utsättas för omfattande cyberangrepp. I och med ett sådant kan el stängas av, bankkonton frysas, myndigheter paralyseras och svenska försvarssystem sättas ur spel”, skriver Försvarsutskottets ordförande Allan Widman (L) tillsammans med Fredrik Malm (L) och Tina Acketoft (L).
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sverige, Försvarsutskottets, Allan Widman, Fredrik Malm, Tina Acketoft

Dela artikeln

391 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppenbartatt , försvaretinte , baramåste , skydda, Sverige, mot landstigande trupper
BT - 01 apr 14 kl. 10:28

Försvaret kan få mer pengar

Regeringen och Försvarsmakten har inte gjort tillräckligt för att planera försvarets finansiering framöver, enligt Riksrevisionen. Men nu kan mer pengar vara på väg. Försvarsmakten saknar 30-50 miljarder kronor för att köpa in materiel de närmaste tio åren, enligt en granskning som Riksrevisionen har gjort.

BT - 25 dec 14 kl. 21:00

Ledare: Vem hjälper Borås muslimer att skydda sina moskéer ikväll?

Ett brandbombsattentat mot en moské är inte något som äger rum i ett politiskt vakuum. Enligt tidningen Expo attackeras en moské eller bönelokal i månaden i Sverige. ”Det finns ett islamofobiskt tryck i samhället som gör att förövarna tycker sig göra rätt när de genomför attacker” säger Expos chefredaktör Daniel Poohl i en kommentar till tidningen Expressen på juldagseftermiddagen.

Sydsvenskan - 19 mar 11 kl. 06:30

Svårt att skydda folket från luften

Först hotade Muammar Kaddafi att "ställa till ett helvete" för dem som angriper honom. Sedan utlyste?
Först hotade Muammar Kaddafi att ?

Cornucopia - 15 jul 15 kl. 13:45

Svensk beredskapslagring av olja och bränsle bättre än uppenbart

Den svenska beredskapslagringen av olja och raffinerade bränslen är bättre än vad det ser ut vid en första anblick, då den strategiska oljereserven vi lagrar på uppdrag av IEA bara är en del av beredskapen. Däremot finns det problem med lagringsbeständigheten hos de raffinerade bränslena i beredskap, vilket behöver hanteras med olika strategier.
Den svenska invasionsförsvarets ekonomiska försvar är som bekant nedlagt, och det mesta av de svenska beredskapsreserverna är avvecklade.

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 16 kl. 03:00

Ett halvsekel är bara början

Tryckfriheten fyller 250 år i år. Och i morgon, den 2 januari, har Aktuella frågor publicerats i 50 år i Sydsvenskan. Det är två högtidsdagar som går hand i hand.

TA - 01 apr 14 kl. 09:37

Försvaret saknar miljarder

Foto: Erland Vinberg/TT
Regeringen och Försvarsmakten har inte gjort tillräckligt för att planera försvarets finansiering framöver, enligt Riksrevisionen.
Försvarsmakten saknar 30-50 miljarder kronor för att köpa in materiel de närmaste tio åren, enligt en granskning som Riksrevisionen har gjort.När Försvarsmakten och regeringen fattade beslut om inriktningen för försvaret 2009 lades inte tillräcklig vikt vid den långsiktiga ekonomin, enligt granskningen.

FriaTider - 08 apr 14 kl. 11:34

TT sprider uppenbart aprilskämt

"Inte hunnit vaccinera dig mot fästingbett? Lugn. En vanlig bläckpenna kan skydda dig.

Sydsvenskan - 20 jan 13 kl. 06:30

Försvaret, var god dröj

Vid sidan av rösträtten och tullarna var försvaret en av de stora stridsfrågorna i svensk politik under 1800-talets sista decennier. Det blev allt mer uppenbart att det otidsenliga systemet med indelta soldater behövde ersättas av allmän värnplikt.
.

BT - 18 sep 13 kl. 09:15

Höstbudgeten: Mer pengar till försvaret

Försvarsbudgeten för 2014 uppgår till 43,2 miljarder kronor ? en ökning från de 42,3 miljarder som budgeterades för 2013. För att stärka Sveriges försvarsförmåga går 1,4 miljarder kronor extra över fyra år till förbandsverksamhet.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:12

Skydda din sommarstuga för tjuvar - polisen tipsar hur

Inbrotten i sommarstugorna ökar och nu vill polisen med en video visa hur man kan skydda sin stuga för inbrottstjuvar. Under årets tre första månader ökade inbrotten med nästan 50 procent jämfört med i fjol. Totalt registrerades 300 inbrott i fritidsstugor under perioden januari-mars.

Nyheter 24 - 15 jun 11 kl. 15:56

Jerczy Sarnecki:"Uppenbart inte bara han som mördade"


Kriminologen Jerzy Sarnecki tror att den 23-årige mannen tog på sig skulden då han var den svagaste länken. KALMAR. För fem år sedan dömdes den då 17-årige mannen för hedersmordet på 20-årige Abbas Rezai i Kalmar tingsrätt.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 1 timme sedan

Öppet brev till Sveriges statsminister

”På grund av våldtäkten anses jag ha vanärat familjen, och mina bröder ville döda mig. Det är det som kallas hedersmord”, skriver Hala Fadhil Kareem Al-Diwan..

SVT Debatt - 2 timmar sedan

”Här blommar inga rosor”

Dusan Marinkovic från Lindängen i Malmö är poet och en av huvudpersonerna i SVT:s valsatsning ”Jag röstar”, som är en samproduktion med mediahuset Fanzingo. I debattinlägget ”Här blommar inga rosor”, som är producerat av Rörelsen gatans röst och ansikte, ger han sin bild av våldet i Malmö..

SVT Debatt - 6 timmar sedan

”Vi är barnen som Jimmie Åkesson kallar män”

”Sluta skicka barn och unga till länder som ni aldrig skulle låta era egna barn åka till. Och [basera] alla andra beslut ni tar på föreställningen att det är era egna barn som blir röntgade, förhörda, kriminaliserade, kallade för vuxna och avhumaniserade”, skriver Amin, Bilal, Mahdi, Naim och Shuja tillsammans med konstgruppen Ful..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

”Det är våra barn som dör i Malmö och vi tänker inte ge upp”

”Politiker gormar om fler poliser och militära insatser. Man vill se hårdare tag. Men hårdare tag och strängare straff kommer inte att lösa problemet”, skriver Bahareh Mohammadi Andersson..

SVT Debatt - Igår: 12:19

”Sossarnas längtan efter tvång och kollektiv finns kvar”

”Man ska alltid vara misstänksam när politiker svänger sig med nya ord utan att definiera dem. Blandade klasser är inget nytt fenomen, bara en ny paketering”, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Stärk asylsökandes och papperslösas rätt till vård”

”Att man ens diskuterar en urholkning av principen att vård ska ges utifrån behov visar en humanitär härdsmälta inom svensk politik”, skriver Läkare Utan Gränser..

SVT Debatt - I förrgår: 09:54

KD: ”Fortsätt twittra, fortsätt beskriv den polisiära verkligheten”

”Hade problemen inte varit så allvarliga, hade kritiken varit skrattretande. Detta ständiga dividerande om bildsättning och att beskriva allvarliga problem som ”utmaningar” måste få ett slut”, skriver Kristdemokraternas rättspolitisk talesperson Andreas Carlson och riksdagsledamot Mikael Oscarsson..

SVT Debatt - I förrgår: 09:30

”Hur tror ni arbetslivet ser ut 2038, Alliansen och SD?”

”Att Alliansen gjorde de högskoleförberedande ämnena frivilliga 2011 var början på en devalvering av våra yrken som vi fackföreningar inte vill se”, skriver företrädare för Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko..

SVT Debatt - 15 jun 18 kl. 09:19

”Vad som förespråkas är en light-version av en avkriminalisering”

”Legalisering och reglering kan låta magstarkt, men alternativet är att kriminella hanterar hela marknaden utan något ansvar, människor dör på grund av orena eller för starka droger och brukare lever i en värld där polisiär närvaro är dåligt istället för tvärt om”, skriver Magnus Andersson (PP)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.