SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 23 October, 12:14

SVT Debatt - 14 jun 18 kl. 09:30

”Uppenbart att försvaret inte bara måste skydda Sverige mot landstigande trupper””Vid ett väpnat angrepp mot Sverige är det högst troligt att vi även kommer att utsättas för omfattande cyberangrepp. I och med ett sådant kan el stängas av, bankkonton frysas, myndigheter paralyseras och svenska försvarssystem sättas ur spel”, skriver Försvarsutskottets ordförande Allan Widman (L) tillsammans med Fredrik Malm (L) och Tina Acketoft (L).
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sverige, Försvarsutskottets, Allan Widman, Fredrik Malm, Tina Acketoft

Dela artikeln

409 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppenbartatt , försvaretinte , baramåste , skydda, Sverige, mot landstigande trupper
BT - 01 apr 14 kl. 10:28

Försvaret kan få mer pengar

Regeringen och Försvarsmakten har inte gjort tillräckligt för att planera försvarets finansiering framöver, enligt Riksrevisionen. Men nu kan mer pengar vara på väg. Försvarsmakten saknar 30-50 miljarder kronor för att köpa in materiel de närmaste tio åren, enligt en granskning som Riksrevisionen har gjort.

BT - 25 dec 14 kl. 21:00

Ledare: Vem hjälper Borås muslimer att skydda sina moskéer ikväll?

Ett brandbombsattentat mot en moské är inte något som äger rum i ett politiskt vakuum. Enligt tidningen Expo attackeras en moské eller bönelokal i månaden i Sverige. ”Det finns ett islamofobiskt tryck i samhället som gör att förövarna tycker sig göra rätt när de genomför attacker” säger Expos chefredaktör Daniel Poohl i en kommentar till tidningen Expressen på juldagseftermiddagen.

Sydsvenskan - 19 mar 11 kl. 06:30

Svårt att skydda folket från luften

Först hotade Muammar Kaddafi att "ställa till ett helvete" för dem som angriper honom. Sedan utlyste?
Först hotade Muammar Kaddafi att ?

Cornucopia - 15 jul 15 kl. 13:45

Svensk beredskapslagring av olja och bränsle bättre än uppenbart

Den svenska beredskapslagringen av olja och raffinerade bränslen är bättre än vad det ser ut vid en första anblick, då den strategiska oljereserven vi lagrar på uppdrag av IEA bara är en del av beredskapen. Däremot finns det problem med lagringsbeständigheten hos de raffinerade bränslena i beredskap, vilket behöver hanteras med olika strategier.
Den svenska invasionsförsvarets ekonomiska försvar är som bekant nedlagt, och det mesta av de svenska beredskapsreserverna är avvecklade.

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 16 kl. 03:00

Ett halvsekel är bara början

Tryckfriheten fyller 250 år i år. Och i morgon, den 2 januari, har Aktuella frågor publicerats i 50 år i Sydsvenskan. Det är två högtidsdagar som går hand i hand.

TA - 01 apr 14 kl. 09:37

Försvaret saknar miljarder

Foto: Erland Vinberg/TT
Regeringen och Försvarsmakten har inte gjort tillräckligt för att planera försvarets finansiering framöver, enligt Riksrevisionen.
Försvarsmakten saknar 30-50 miljarder kronor för att köpa in materiel de närmaste tio åren, enligt en granskning som Riksrevisionen har gjort.När Försvarsmakten och regeringen fattade beslut om inriktningen för försvaret 2009 lades inte tillräcklig vikt vid den långsiktiga ekonomin, enligt granskningen.

FriaTider - 08 apr 14 kl. 11:34

TT sprider uppenbart aprilskämt

"Inte hunnit vaccinera dig mot fästingbett? Lugn. En vanlig bläckpenna kan skydda dig.

Sydsvenskan - 20 jan 13 kl. 06:30

Försvaret, var god dröj

Vid sidan av rösträtten och tullarna var försvaret en av de stora stridsfrågorna i svensk politik under 1800-talets sista decennier. Det blev allt mer uppenbart att det otidsenliga systemet med indelta soldater behövde ersättas av allmän värnplikt.
.

BT - 18 sep 13 kl. 09:15

Höstbudgeten: Mer pengar till försvaret

Försvarsbudgeten för 2014 uppgår till 43,2 miljarder kronor ? en ökning från de 42,3 miljarder som budgeterades för 2013. För att stärka Sveriges försvarsförmåga går 1,4 miljarder kronor extra över fyra år till förbandsverksamhet.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:12

Skydda din sommarstuga för tjuvar - polisen tipsar hur

Inbrotten i sommarstugorna ökar och nu vill polisen med en video visa hur man kan skydda sin stuga för inbrottstjuvar. Under årets tre första månader ökade inbrotten med nästan 50 procent jämfört med i fjol. Totalt registrerades 300 inbrott i fritidsstugor under perioden januari-mars.

Nyheter 24 - 15 jun 11 kl. 15:56

Jerczy Sarnecki:"Uppenbart inte bara han som mördade"


Kriminologen Jerzy Sarnecki tror att den 23-årige mannen tog på sig skulden då han var den svagaste länken. KALMAR. För fem år sedan dömdes den då 17-årige mannen för hedersmordet på 20-årige Abbas Rezai i Kalmar tingsrätt.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 5 timmar sedan

”Stoppa de explosiva varorna vid gränsen istället”

”Amnestin för explosiva varor är bra och nödvändig, men det krävs mer än punktinsatser eller mindre återställare i en redan resurssnål budget för att komma tillrätta med trygghetsutmaningarna. Många gränsstationer står tidvis obevakade, vilket innebär att vapen och explosiva varor i stort sett ostört kan strömma in över gränsen på ett flertal platser i Sverige under ett flertal av dygnets timmar”, skriver Johan Lundgren..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

”Det är inte vår ambition att vara vackrast”

”Innan man låter sig uppröras, klappa händer eller hånskratta, är det några saker vi behöver prata om. Det jag vill prata om går bortom vad som är fint och fult och vem som har rätt att bestämma i detta”, skriver Angelica Ekholm, näringslivschef i Borlänge kommun..

SVT Debatt - 19 okt 18 kl. 14:25

Kritik mot Opinion live efter S-politikers inhopp

”Ja, Hanif Bali, jag är en av de 15 000 som bor i Gottsunda Valsätra.” Så inledde socialdemokraten Ulrik Wärnsberg sitt inlägg när han tog ordet i Opinion live i torsdags. Han var på plats som publik och Gottsundabo och tyckte att programmet var för hårt vinklat mot problem..

SVT Debatt - 19 okt 18 kl. 13:40

Automatiseringen – ödesfrågan som egentligen avgjorde valet

”De gamla jobben försvinner överallt, men de nya uppstår nästan uteslutande i stora städer. Sug på det ett ögonblick, för det är en av de avgörande insikterna för att förstå varför Trump är president, varför Storbritannien är på väg ut ur EU och varför SD växer i Sverige”, skriver it-entreprenören och författaren Alfred Ruth..

SVT Debatt - 19 okt 18 kl. 12:23

”Förminska inte arbetet mot sexuella trakasserier, LO!”

”Arbetet mot sexuella trakasserier bör inte förminskas till att handla om den agenda LO driver i fråga om visstidsanställningar. Då riskerar vi att missa målet”, skriver Peter Jeppsson och Carina Lindfeldt..

SVT Debatt - 19 okt 18 kl. 10:26

”Välfärden konkurrensutsätts på fel sätt”

”När kommuner ska upphandla en ny aktör för att driva exempelvis ett ålderdomshem eller ett LSS-boende, så får de enligt lag inte väga in tidigare upplevelser av de företag som konkurrerar om uppdraget. Istället blir upphandlingen en rent matematisk övning”,.

SVT Debatt - 18 okt 18 kl. 17:44

”Gottsunda behöver snabba lösningar!”

”När vi kommit så långt som att försöka lösa problemen, med ordningsvakter och övervakningskameror, har vi redan misslyckats”, säger Dalila Moghrabi..

SVT Debatt - 18 okt 18 kl. 14:37

”Gjorde ett starkt intryck genom sin oerhörda lågmäldhet”

”En stilla kallelse om att vara just den där kyrkklockan över ett land som för längre sedan slutat lyssna efter sådana klockor. Den här eftermiddagen i oktober bör vi minnas henne och faktiskt också lyssna exakt vad de där klockorna vill säga oss”, skriver Marcus Birro..

SVT Debatt - 18 okt 18 kl. 14:34

Torsten Fensby om cum-ex-skandalen: ”Vi står inför en moralkollaps”

”Cum-ex-skandalen visar än en gång att många internationella banker, advokater, revisorer och andra aktörer i den privata sektorn – på vilka särskilda krav uppställs ifråga om etiskt uppträdande – uppenbarligen inte tvekar att medverka i vare sig skattebedrägerier eller aggressiv skatteplanering”, skriver Torsten Fensy, expert på internationell skatteflykt..

SVT Debatt - 17 okt 18 kl. 12:15

”Fattigdomen minskar – men inte för alla”

”Enligt Världsbankens senaste statistik har den extrema fattigdomen sjunkit till 10 procent. Men trots det positiva med rapporten visar siffrorna också på en skrämmande utveckling – minskningen gäller inte alla. Takten för fattigdomsminskningen saktar in, och människor i de mest utsatta låginkomstländerna och i länder drabbade av krig och konflikt halkar efter”, skriver Anna Tibblin, Tommy Ohlström och Lotta Folkesson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.