DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 20:47

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, Kvinnors, företagande, dyker
DN - 08 jan 14 kl. 14:09

”MP hindrar kvinnors företagande”

Miljöpartiets förslag om vinstförbud slår hårt mot kvinnors företagande, och i ett sådant företagsklimat kommer kvinnors inkomster inte att kunna öka, skriver företagsnätverket Välfärdens grupp 8..

Sydsvenskan - 21 nov 12 kl. 00:45

"Kvinnors företagande misstänkliggörs"

Kvinnors företagande inom välfärdssektorn ifrågasätts och granskas på ett helt annat sätt än motsvarande offentlig verksamhet. Det skriver Solveig Sunnebo, ägare och VD för Helianthus förskola, Christina Wahlström, grundare och ägare av Mama Mia mödravård, Catharina Tavakolinia, VD för Kavat vård, Elisabeth Kvanman, ägare och VD för Må bra förskolor, Leila Khammari, VD för Lichron teknik AB, och Marita Eerola, grundare och ägare av Vårdstyrkan..

UNT - 04 feb 13 kl. 13:23

Ambassadörer ska främja kvinnors företagande

Tillväxtverket har utsett 22 företagare i Uppsala län till ambassadörer för kvinnors företagande under 2013..

Nya Wermlands Tidningen - 04 feb 13 kl. 13:23

Nya ambassadörer för kvinnors företagande

20 företagare i Värmlands län har utsetts till ambassadörer för kvinnors företagande under 2013?2014. Totalt i landet finns nu 909 ambassadörer..

SvD - 18 jul 15 kl. 08:31

”Regeringen försämrar för kvinnors företagande”

Efter flera år av mycket positiv utveckling har kvinnors företagande det senaste året gjort en tvärnit. Den nya vänsterregeringen har med drakoniska åtgärder skrämt och kvävt förutsättningarna att starta företag i de traditionellt kvinnodominerade sektorerna, skriver Désirée Pethrus (KD) och Penilla Gunther (KD)..

Nya Wermlands Tidningen - 24 maj 13 kl. 07:30

Ge grönt ljus för kvinnors företagande

Hinder som i praktiken stänger ute hälften av de yrkesverksamma kvinnorna från företagande inom deras kunskapsområden är inte en bra väg till ett jämställt företagande eller ett jämställt arbetsliv, skriver Kajsa Hjelte-Terve och Inga-Kari Fryklund..

DrivaEget - 07 mar 14 kl. 11:56

Camilla Björkman ger bästa tipsen för kvinnors företagande

Driva Egets chefredaktör Camilla Björkman ger i Lantbrukspodden sina bästa tips till kvinnligt företagande, i samband med Internationella kvinnodagen. Ta del av tipsen här!.

SmålandsPosten - 12 nov 18 kl. 05:30

Vi måste utveckla kvinnors företagande

För att företagande av kvinnor i än högre utsträckning ska kunna bidra till Sveriges tillväxt och för att Sverige ska bli ännu mer jämställt behöver vi göra mycket mer, skriver Golnoush Keshavarzi Lundén (C)..

DalaDemokraten - 08 mar 17 kl. 08:30

Internationella kvinnodagen: Mellanskog: ”Skogen störst bland kvinnors företagande”

Skogen är främsta bransch när kvinnor äger och driver företag i Sverige. För många är det okända fakta, skriver Karin Perers, Mellanskogs ordförande. Här riktar hon uppmärksamhet på skogsägande kvinnors betydelse för livskraft i hela landet och för hållbar samhällsutveckling..

Nya Wermlands Tidningen - 09 mar 17 kl. 06:01

Skog störst bland kvinnors företagande

Skogen är främsta bransch när kvinnor äger och driver företag i Sverige. För många är det okända fakta, skriver Karin Perers. Här riktar hon uppmärksamhet på skogsägande kvinnors betydelse för livskraft i hela landet och för hållbar samhällsutveckling..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Migrationsverkets budgetlarm: Nedskärningar leder till miljardkostnad

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik varnar i ett brev till riksdagen för M och KD:s nedskärningar. I stället skulle kostnaderna kunna öka med en miljard kronor..

DI - 15 minuter sedan

Bakslag för SKF – får inte säga upp en enda tysk

De tyska motgångarna fortsätter för SKF. Inte en enda av de 1.000 anställda som bolaget ville säga upp vid den olönsamma kolossen i Schweinfurt kommer att behöva lämna efter en ny uppgörelse med facket.

DI - 45 minuter sedan

Trendbrott: Finanslönerna släpar efter – och värre blir det

För första gången på flera år är löneökningstakten i den svenska finanssektorn 2018 lägre än snittet på arbetsmarknaden. Och nästa år ser gapet ut att öka ännu mer. .

DI - 1 timme sedan

ÅF sätter press på Pöyrys ägare: "Kommer inte höja budet"

ÅF skickar på fredagskvällen ut ett klargörande där bolaget meddelar att budet på  Pöyry inte kommer att höjas. Teknikkonsulten har samtidigt ökat kontrollen över sin finska sektorkollega..

DI - 1 timme sedan

Greta Thunberg: Klimatmötet känns inte äkta

2018 är året då klimatet hamnade i fokus. På bara 17 veckor blev svenska Greta Thunberg fixstjärna för "världens ödesfråga". .

DI - 1 timme sedan

Kärvt in i den sista i Katowice

Förhandlingarna har kärvat rejält under FN:s klimatmöte i Katowice, som på fredagen gick in på övertid. Tung och omfattande kritik riktas mot svaga skrivningar som äventyrar uppsatta klimatmål. Från näringslivshåll påpekar man att vetenskapen ska stå fortsatt i centrum..

DI - 1 timme sedan

Gör inte biomassa till drivmedel

DEBATT. I dagarna avslutas klimatmötet i Katowice och klimatfrågan har fått stor uppmärksamhet. Det största enskilda hotet är att många goda intentioner att komma tillrätta hållbarhetsproblem inte förhåller sig till problemens grundorsaker, skriver åtta företagare och forskare..

DI - 1 timme sedan

Marknadskoncentration är inte marknadsekonomi

USA:s ekonomi brukade vara världens mest dynamiska, men har förlorat stunsen. Den är visserligen fortfarande störst, mest innovativ, har expanderat 110 månader i sträck och rekordlåg arbetslöshet. Med det sagt, beakta statistiken bortom den mest uppenbara.

DI - 1 timme sedan

Klimatmötet bör ses som en framgång

Klimatmötet i polska Katowice beskrivs inte som någon stor succé. Det beror på att förväntningarna är fel ställda..

DI - 1 timme sedan

Analytiker ser uppsida på 43 procent i Saabs aktie

Sex av de sju analysfirmor som bevakar Saab tror på ett lyft för aktien – den sjunde ger ingen vägledning alls. Optimisten i gänget hoppas på en uppgång på hela 43 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.