DI > Ekonomi

Friday, 19 April, 00:47

DI - 14 jun 18 kl. 09:28

Ny rapport: Kvinnors företagande dykerValretorik om vinsttak i välfärden skadar företagandet i landet. Precis som vid förra valet backar nu entreprenörskapet markant. Det framgår av en ny rapport som Di har tagit del av. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Di

Dela artikeln

310 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, Kvinnors, företagande, dyker
DN - 08 jan 14 kl. 14:09

”MP hindrar kvinnors företagande”

Miljöpartiets förslag om vinstförbud slår hårt mot kvinnors företagande, och i ett sådant företagsklimat kommer kvinnors inkomster inte att kunna öka, skriver företagsnätverket Välfärdens grupp 8..

Sydsvenskan - 21 nov 12 kl. 00:45

"Kvinnors företagande misstänkliggörs"

Kvinnors företagande inom välfärdssektorn ifrågasätts och granskas på ett helt annat sätt än motsvarande offentlig verksamhet. Det skriver Solveig Sunnebo, ägare och VD för Helianthus förskola, Christina Wahlström, grundare och ägare av Mama Mia mödravård, Catharina Tavakolinia, VD för Kavat vård, Elisabeth Kvanman, ägare och VD för Må bra förskolor, Leila Khammari, VD för Lichron teknik AB, och Marita Eerola, grundare och ägare av Vårdstyrkan..

UNT - 04 feb 13 kl. 13:23

Ambassadörer ska främja kvinnors företagande

Tillväxtverket har utsett 22 företagare i Uppsala län till ambassadörer för kvinnors företagande under 2013..

Nya Wermlands Tidningen - 04 feb 13 kl. 13:23

Nya ambassadörer för kvinnors företagande

20 företagare i Värmlands län har utsetts till ambassadörer för kvinnors företagande under 2013?2014. Totalt i landet finns nu 909 ambassadörer..

SvD - 18 jul 15 kl. 08:31

”Regeringen försämrar för kvinnors företagande”

Efter flera år av mycket positiv utveckling har kvinnors företagande det senaste året gjort en tvärnit. Den nya vänsterregeringen har med drakoniska åtgärder skrämt och kvävt förutsättningarna att starta företag i de traditionellt kvinnodominerade sektorerna, skriver Désirée Pethrus (KD) och Penilla Gunther (KD)..

Nya Wermlands Tidningen - 24 maj 13 kl. 07:30

Ge grönt ljus för kvinnors företagande

Hinder som i praktiken stänger ute hälften av de yrkesverksamma kvinnorna från företagande inom deras kunskapsområden är inte en bra väg till ett jämställt företagande eller ett jämställt arbetsliv, skriver Kajsa Hjelte-Terve och Inga-Kari Fryklund..

DrivaEget - 07 mar 14 kl. 11:56

Camilla Björkman ger bästa tipsen för kvinnors företagande

Driva Egets chefredaktör Camilla Björkman ger i Lantbrukspodden sina bästa tips till kvinnligt företagande, i samband med Internationella kvinnodagen. Ta del av tipsen här!.

SmålandsPosten - 12 nov 18 kl. 05:30

Vi måste utveckla kvinnors företagande

För att företagande av kvinnor i än högre utsträckning ska kunna bidra till Sveriges tillväxt och för att Sverige ska bli ännu mer jämställt behöver vi göra mycket mer, skriver Golnoush Keshavarzi Lundén (C)..

DalaDemokraten - 08 mar 17 kl. 08:30

Internationella kvinnodagen: Mellanskog: ”Skogen störst bland kvinnors företagande”

Skogen är främsta bransch när kvinnor äger och driver företag i Sverige. För många är det okända fakta, skriver Karin Perers, Mellanskogs ordförande. Här riktar hon uppmärksamhet på skogsägande kvinnors betydelse för livskraft i hela landet och för hållbar samhällsutveckling..

Nya Wermlands Tidningen - 09 mar 17 kl. 06:01

Skog störst bland kvinnors företagande

Skogen är främsta bransch när kvinnor äger och driver företag i Sverige. För många är det okända fakta, skriver Karin Perers. Här riktar hon uppmärksamhet på skogsägande kvinnors betydelse för livskraft i hela landet och för hållbar samhällsutveckling..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Skånefonder på frammarsch - “Här finns kapital och kompetens”

Det har vuxit fram ett kluster av fonder i Malmö och Lund, flera nischade inom ett smalt område. Lönenivån, tillgång till personal och tekniken gör att fondbolag inte som tidigare måste finnas i Stockholm..

DI - 2 timmar sedan

Undersökning: Så spenderar svenskarna skatteåterbäringen

Skatteåterbäringen börjar trilla in och många ser fram emot att få tillbaka en extra slant. En undersökning från Novus på uppdrag av Svea ekonomi visar hur svenskarna spenderar pengarna de får tillbaka. .

DI - 2 timmar sedan

USA-börsen avslutade i dur

En USA-börs i dur fick avsluta veckan innan påskledighet. Breda S&P 500 slutade upp 0,16 procent. Även Dow Jones stängde upp 0,42 procent och Nasdaq var upp 0,02 procent.

DI - 2 timmar sedan

Tencent får godkännande för Kina-försäljning

Tencent har fått ett godkännande som öppnar för att få börja sälja Nintendo Switch i Kina. .

DI - 3 timmar sedan

104 före detta politiker försörjs av riksdagen

104 före detta politiker försörjs fortfarande helt eller delvis av riksdagen.  En av dem är Socialdemokraternas Veronica Palm som hoppade av politiken för snart fyra år sedan och har levt på inkomstgarantin på nästan 47.000 kronor i månaden sedan dess, skriver DN..

DI - 3 timmar sedan

Andersson om tillväxtsmockan mot Sverige: ”Det bromsar ju in globalt”

WASHINGTON. Magdalena Andersson försvarar IMF:s kraftiga nedrevidering av Sverige som en effekt av den globala inbromsningen.  Hon ser samtidigt det generella budskapet från Trump-administrationen som ”mycket bekymmersamt”.

DI - 4 timmar sedan

Zuckerberg till Di: ”I've got this”

Samma riskkapitalister som tjänade miljarder på Google och Facebook gör nya superklipp när en ny våg av bolag går till börsen. Vad sägs till exempel om en avkastning på 76.000 procent på Uber?

DI - 5 timmar sedan

Förslag i USA: Höj åldern på tobaksköp

Majoritetsledaren i Senaten, republikanen Mitch McConnell, vill att kongressen höjer minimiåldern för köp av tobaksprodukter, inklusive e-cigaretter, till 21 från 18 i hela landet. Detta för att begränsa tonåringars tobaksanvändande som beskrivits som en epidemi..

DI - 5 timmar sedan

Pinterest rusar på USA-börsen

Hypade sociala medie-bolaget Pinterest rusar på New York-börsen efter att bolaget introducerats på torsdagen.  Drygt tre timmar in i handeln är aktien upp 28 procent..

DI - 5 timmar sedan

En pakt i förhandling

LEDARE. Vi lever längre och friskare än någonsin. Det bör därför finnas tid både för familjelycka och kunskaper, makt och rikedom för båda föräldrarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.