DI > Ekonomi

Monday, 24 September, 09:57

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, Kvinnors, företagande, dyker
DN - 08 jan 14 kl. 14:09

”MP hindrar kvinnors företagande”

Miljöpartiets förslag om vinstförbud slår hårt mot kvinnors företagande, och i ett sådant företagsklimat kommer kvinnors inkomster inte att kunna öka, skriver företagsnätverket Välfärdens grupp 8..

Sydsvenskan - 21 nov 12 kl. 00:45

"Kvinnors företagande misstänkliggörs"

Kvinnors företagande inom välfärdssektorn ifrågasätts och granskas på ett helt annat sätt än motsvarande offentlig verksamhet. Det skriver Solveig Sunnebo, ägare och VD för Helianthus förskola, Christina Wahlström, grundare och ägare av Mama Mia mödravård, Catharina Tavakolinia, VD för Kavat vård, Elisabeth Kvanman, ägare och VD för Må bra förskolor, Leila Khammari, VD för Lichron teknik AB, och Marita Eerola, grundare och ägare av Vårdstyrkan..

UNT - 04 feb 13 kl. 13:23

Ambassadörer ska främja kvinnors företagande

Tillväxtverket har utsett 22 företagare i Uppsala län till ambassadörer för kvinnors företagande under 2013..

Nya Wermlands Tidningen - 04 feb 13 kl. 13:23

Nya ambassadörer för kvinnors företagande

20 företagare i Värmlands län har utsetts till ambassadörer för kvinnors företagande under 2013?2014. Totalt i landet finns nu 909 ambassadörer..

SvD - 18 jul 15 kl. 08:31

”Regeringen försämrar för kvinnors företagande”

Efter flera år av mycket positiv utveckling har kvinnors företagande det senaste året gjort en tvärnit. Den nya vänsterregeringen har med drakoniska åtgärder skrämt och kvävt förutsättningarna att starta företag i de traditionellt kvinnodominerade sektorerna, skriver Désirée Pethrus (KD) och Penilla Gunther (KD)..

Nya Wermlands Tidningen - 24 maj 13 kl. 07:30

Ge grönt ljus för kvinnors företagande

Hinder som i praktiken stänger ute hälften av de yrkesverksamma kvinnorna från företagande inom deras kunskapsområden är inte en bra väg till ett jämställt företagande eller ett jämställt arbetsliv, skriver Kajsa Hjelte-Terve och Inga-Kari Fryklund..

DrivaEget - 07 mar 14 kl. 11:56

Camilla Björkman ger bästa tipsen för kvinnors företagande

Driva Egets chefredaktör Camilla Björkman ger i Lantbrukspodden sina bästa tips till kvinnligt företagande, i samband med Internationella kvinnodagen. Ta del av tipsen här!.

DalaDemokraten - 08 mar 17 kl. 08:30

Internationella kvinnodagen: Mellanskog: ”Skogen störst bland kvinnors företagande”

Skogen är främsta bransch när kvinnor äger och driver företag i Sverige. För många är det okända fakta, skriver Karin Perers, Mellanskogs ordförande. Här riktar hon uppmärksamhet på skogsägande kvinnors betydelse för livskraft i hela landet och för hållbar samhällsutveckling..

Nya Wermlands Tidningen - 09 mar 17 kl. 06:01

Skog störst bland kvinnors företagande

Skogen är främsta bransch när kvinnor äger och driver företag i Sverige. För många är det okända fakta, skriver Karin Perers. Här riktar hon uppmärksamhet på skogsägande kvinnors betydelse för livskraft i hela landet och för hållbar samhällsutveckling..

Regeringen - 07 mar 18 kl. 15:15

Regeringen presenterar rapport om företagande och mänskliga rättigheter

Fredagen den 9 mars 2018 presenterar EU- och handelsminister Ann Linde och statssekreterare Stina Billinger regeringens uppföljningsrapport om företagande och mänskliga rättigheter. Roel Nieuwenkamp från OECD i Paris är internationell gästtalare..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

DNB: Fastighetsbolaget inte längre värd ett köp

DNB Markets sänker sin rekommendation för Kungsleden till behåll från köp. Riktkursen sänks till 70 från 75 kronor..

DI - 5 minuter sedan

Storbanken: Köp NCC

DNB Markets höjer sin rekommendation för NCC till köp från behåll. Riktkursen höjs till 183 från 140 kronor. Det framgår av Bloomberg..

DI - 5 minuter sedan

Corem köper fastigheter för 385 miljoner

Fastighetsbolaget Corem förvärvar nio fastigheter i Jordbro söder om Stockholm, mestadels lagerfastigheter, för 385 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Bonnier stöper om – bildar ny magasinsjätte

Mediekoncernen Bonnier slår ihop sina två svenska magasinsverksamheter, som båda är under hård press på en vikande marknad. .

DI - 15 minuter sedan

Avanza Global passerar miljarden

Nätmäklaren Avanzas nya globalfond har fått ett varmt mottagande. En månad efter lansering har fonden nu haft ett nettoinflöde på över 1 miljard kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Fed höjer räntan på onsdag

På onsdag höjer Federal Reserve räntan för tredje gången i år. Den stora frågan är hur Fed formulerar sig om framtiden. .

DI - 30 minuter sedan

ABB tar order i Pakistan

ABB har vunnit en "större order" inom ett projekt för ren energi i Centralasien.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Labour håller dörren öppen för ny brexitomröstning

Labour kommer att hålla dörren öppen för en andra folkomröstning om varje brexitavtal med EU, men partiet föredrar ett nationellt val för att lösa frågan. Det sade Labours finanspolitiske talesperson John McDonnell till Sky News på måndagen, enligt Reuters..

DI - 1 timme sedan

Klart: DNB och Sparebanks försäkringsbolag går samman

DNB och Sparebank 1 har nu tecknat avtal om att slå samman sina försäkringsverksamheter, vilket de tecknade avsiktsförklaring om i somras..

DI - 1 timme sedan

Tre av fyra anställda försvinner från Fingerprint-kontor

Fingerprint Cards tidigare annonserade besparingar får stora effekter i Malmö. Kontoret kommer att bantas från 200 anställda till 50. Malmökontoret kommer dock att blir ett prioriterat område för tech-bolaget.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.