DI > Ekonomi

Sunday, 24 June, 20:39

DI - 14 jun 18 kl. 09:28

Ny rapport: Kvinnors företagande dykerValretorik om vinsttak i välfärden skadar företagandet i landet. Precis som vid förra valet backar nu entreprenörskapet markant. Det framgår av en ny rapport som Di har tagit del av. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Di

Dela artikeln

300 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, Kvinnors, företagande, dyker
DN - 08 jan 14 kl. 14:09

”MP hindrar kvinnors företagande”

Miljöpartiets förslag om vinstförbud slår hårt mot kvinnors företagande, och i ett sådant företagsklimat kommer kvinnors inkomster inte att kunna öka, skriver företagsnätverket Välfärdens grupp 8..

Sydsvenskan - 21 nov 12 kl. 00:45

"Kvinnors företagande misstänkliggörs"

Kvinnors företagande inom välfärdssektorn ifrågasätts och granskas på ett helt annat sätt än motsvarande offentlig verksamhet. Det skriver Solveig Sunnebo, ägare och VD för Helianthus förskola, Christina Wahlström, grundare och ägare av Mama Mia mödravård, Catharina Tavakolinia, VD för Kavat vård, Elisabeth Kvanman, ägare och VD för Må bra förskolor, Leila Khammari, VD för Lichron teknik AB, och Marita Eerola, grundare och ägare av Vårdstyrkan..

UNT - 04 feb 13 kl. 13:23

Ambassadörer ska främja kvinnors företagande

Tillväxtverket har utsett 22 företagare i Uppsala län till ambassadörer för kvinnors företagande under 2013..

Nya Wermlands Tidningen - 04 feb 13 kl. 13:23

Nya ambassadörer för kvinnors företagande

20 företagare i Värmlands län har utsetts till ambassadörer för kvinnors företagande under 2013?2014. Totalt i landet finns nu 909 ambassadörer..

SvD - 18 jul 15 kl. 08:31

”Regeringen försämrar för kvinnors företagande”

Efter flera år av mycket positiv utveckling har kvinnors företagande det senaste året gjort en tvärnit. Den nya vänsterregeringen har med drakoniska åtgärder skrämt och kvävt förutsättningarna att starta företag i de traditionellt kvinnodominerade sektorerna, skriver Désirée Pethrus (KD) och Penilla Gunther (KD)..

Nya Wermlands Tidningen - 24 maj 13 kl. 07:30

Ge grönt ljus för kvinnors företagande

Hinder som i praktiken stänger ute hälften av de yrkesverksamma kvinnorna från företagande inom deras kunskapsområden är inte en bra väg till ett jämställt företagande eller ett jämställt arbetsliv, skriver Kajsa Hjelte-Terve och Inga-Kari Fryklund..

DrivaEget - 07 mar 14 kl. 11:56

Camilla Björkman ger bästa tipsen för kvinnors företagande

Driva Egets chefredaktör Camilla Björkman ger i Lantbrukspodden sina bästa tips till kvinnligt företagande, i samband med Internationella kvinnodagen. Ta del av tipsen här!.

DalaDemokraten - 08 mar 17 kl. 08:30

Internationella kvinnodagen: Mellanskog: ”Skogen störst bland kvinnors företagande”

Skogen är främsta bransch när kvinnor äger och driver företag i Sverige. För många är det okända fakta, skriver Karin Perers, Mellanskogs ordförande. Här riktar hon uppmärksamhet på skogsägande kvinnors betydelse för livskraft i hela landet och för hållbar samhällsutveckling..

Nya Wermlands Tidningen - 09 mar 17 kl. 06:01

Skog störst bland kvinnors företagande

Skogen är främsta bransch när kvinnor äger och driver företag i Sverige. För många är det okända fakta, skriver Karin Perers. Här riktar hon uppmärksamhet på skogsägande kvinnors betydelse för livskraft i hela landet och för hållbar samhällsutveckling..

Regeringen - 07 mar 18 kl. 15:15

Regeringen presenterar rapport om företagande och mänskliga rättigheter

Fredagen den 9 mars 2018 presenterar EU- och handelsminister Ann Linde och statssekreterare Stina Billinger regeringens uppföljningsrapport om företagande och mänskliga rättigheter. Roel Nieuwenkamp från OECD i Paris är internationell gästtalare..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Dött för lockpriser på bomarknaden

Skillnaden mellan utgångspris och slutpris på bostäder har minskat drastiskt sedan i höstas. Oro kring utvecklingen har bromsat in den snabbt snurrande budgivningskarusellen..

DI - 30 minuter sedan

Forskare: Kan bli stora protester i Turkiet

Några timmar efter att vallokalerna i Turkiet stängt pågår röstsammanräkningen för fullt..

DI - 1 timme sedan

Experterna: Det här ska du tänka på vid bostadsköp

Den svenska bostadsmarknaden har det senaste året varit svårnavigerad och framtidsprognosen är alltjämt osäker. Som både köpare och säljare gäller det att vara vaksam på faktorer som kan påverka priserna. Här är experternas tips på hur du ska agera..

DI - 2 timmar sedan

Erdogan tar täten i valet i Turkiet

Med knappt 20 procent av rösterna i presidentvalet räknade leder Erdogan stort med 59,9 procent av rösterna. Huvudmotståndaren Ince får 25,8 procent..

DI - 2 timmar sedan

Ny kraftig elprishöjning från Vattenfall

Efter flera kraftiga prishöjningar för elnätet höjer Vattenfall åter igen priserna. Nu är det påslag på rörligt elpris som fördubblas och en 12-procentig höjning av årsavgifter som drabbar kunderna..

DI - 3 timmar sedan

Ingen extra EU-nämnd inför toppmötet

Det blev inget extrainsatt EU-nämndsmöte inför minitoppmötet om migration där 15 EU-ledare, bland annat Stefan Löfven, deltar..

DI - 4 timmar sedan

Ny mutmisstanke mot Labcenter – gav kustbevakare spelkonsol

Alla kursdeltagare fick välja ett "tillbehör" att ta med hem på en kurs med utbildningsbolaget Labcenter, som förekommer i flera mututredningar. En anställd vid Kustbevakningen tog ett Xbox, och Labcenter fakturerade arbetsgivaren.  .

DI - 4 timmar sedan

Nästa regering blir bättre

Historiskt har det funnits starka skäl att lita på förskjutningar i den svenska väljarkåren. Den stödde under lång tid en pragmatisk, näringslivsvänlig socialdemokrati, gav samma parti nobben när den gick för långt åt vänster på 1970-talet, bytte ut den regeringströtta och djupt splittrade trepartiregeringen efter sex år och gav ett mer liberalt orienterat S mandat i tre val under 1980-talet..

DI - 4 timmar sedan

Debatt: Migrationsfrågan nyckeln till regeringsbildningen

DEBATT. Om valresultatet speglar opinionsundersökningarna kommer regeringsbildningen att bli problematisk. Valet av talman kan komma att ge en vink om hur regeringsbildningen kommer att utvecklas, skriver Per Westerberg (M), riksdagens talman 2006 till 2014..

DI - 4 timmar sedan

Analytikern: "SD:s syn på EU är en belastning"

Sverigedemokraternas krav på att lämna EU kan försvaga mycket av det förtroende som byggts upp för partiet inom näringslivet. Det tror opinionsanalytikern Markus Uvell, som anser att SD kraftigt underskattat sprängkraften i EU-frågan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.