Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 23 January, 12:11

Liknande nyheter

Taggar: Skolan, ställerin , kurseroch , konferenser
YLE - 22 aug 17 kl. 12:25

Antalet barn som vägrar gå till skolan håller på att öka

Ett barn som vägrar eller inte kan gå till eller vistas i skolan kan lida av olika problem. Det kan handla om svår ångest eller om annan problematik som resulterar i att man inte klarar av att gå i skolan. Bland andra Mannerheims barnskyddsförbund varnar för den här formen av problematik eftersom skolfrånvaro i ett barns liv betyder en väldigt stor ökad risk för utslagning eller marginalisering.

Expressen - 02 mar 15 kl. 12:13

Skolan håller krismöte efter stängningsbeslut

SKOLA. Värner Rydénskolan i Malmö är i dag stängd på grund av hot och våld på skolan. Ledningen och personalen håller krismöten och eleverna skickades hem efter ett informationsmöte på morgonen..

Kristianstadsbladet - 27 jan 14 kl. 05:41

Fler i simkö när skolan ställer krav

När vintern är iskall och vattnen frusna är det kanske inte så många som tänker på bad och badliv.Men nu börjar köerna bli långa till landets simskolor.
- Det tar ett par dagar, sedan är det fullbokat, säger Sylwia Przystawska på Dalsjöbadet i Dalsjöfors till Borås Tidning och hon intygar att när dagen för bokningen för terminens simskolor öppnar så är det en väldigt intensiv dag.

NT - 27 jan 14 kl. 05:41

Fler i simkö när skolan ställer krav

-Det tar ett par dagar, sedan är det fullbokat, säger Sylwia Przystawska på Dalsjöbadet i Dalsjöfors till Borås Tidning och hon intygar att när dagen för bokningen för terminens simskolor öppnar så är det en väldigt intensiv dag.-De mest attraktiva tiderna tar slut på ett par timmar.Enligt föreståndaren för samma badhus utanför Borås, Mattias Karlsson, så var det när skolan började kräva simkunnighet för ett godkänt idrottsbetyg som man kunde se ett ökande intresse för att lära sig att simma..

GöteborgsPosten - 16 dec 15 kl. 15:20

Trollhätteläraren begravs - skolan håller stängt

Kronans skola håller under torsdagen stängt. Anledningen är att personalen ska få möjlighet att närvara vid läraren Nazir Amsos begravning..

SvD - 04 apr 17 kl. 16:26

Just nu: Efter avslöjandet – skolan håller pressträff

Pojkar framtill i skolbussen, flickor baktill. Elever mellan sex och tio på en muslimsk friskola i Vällingby i Stockholm delas upp efter kön när de åker skolbuss, rapporterar TV4:s Kalla fakta. Skolans ledning säger sig inte ha vetat om uppdelningen och håller presskonferens med anledning av bussincidenten..

YA - 09 okt 14 kl. 07:00

Skolan kräver sänkt hastighet

Foto: Anette Sjöstrand
Tung trafik och många bilar susar förbi skolan i Hammenhög. Vid skolan är hastigheten 50 km. Vid kyrkan en bit därifrån är hastigheten 30 km.

Skånskan - 05 okt 16 kl. 09:30

Rörliga lärare stor utmaning för skolan

Staffanstorp Den kraftigt ökade lärarrörligheten innebär en stor utmaning för skolorna.
Den går inte att bromsa men att organisera kring.Det säger Cia Dufwa, rektor för Anneroskolan och Borggårdsskolan i Staffanstorp.

Dalarnas tidningar - 07 dec 17 kl. 06:54

Nu visas första etappen av nya skolan i Stora Skedvi upp

Stora Skedvi skola håller öppet hus den 15 december för att allmänheten ska få en titt på nybygget, etapp 1. Skolan håller på att byggas om. En tillbyggnad samt idrottshallen blir helt nybyggd, me....

DalaDemokraten - 07 dec 17 kl. 06:54

Nu visas första etappen av nya skolan i Stora Skedvi upp

Stora Skedvi skola håller öppet hus den 15 december för att allmänheten ska få en titt på nybygget, etapp 1. Skolan håller på att byggas om. En tillbyggnad samt idrottshallen blir helt nybyggd, me....

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Maggie Rogers får maxad crossover-effekt

Anna Hellsten gillar hur artisten tar sig vidare från "Alaska"..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Skärmtiden beror på hur mycket skärmen behövs

Jörgen Ekdahl: Var med era barn så mycket ni bara kan och orkar..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Thorgren fick klartecken till start i X-games

Snowboardstjärnan Sven Thorgren är återställd efter sin hjärnskakning och kan ställa upp i X-games i Aspen. – Läkaren har gett klartecken, säger förbundskaptenen Joakim Hammar. I fredags föll Thorgren under träning i inför världscuptävlingarna i Laax oc.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Fotbollen inspirerar årets majblomma

Fotboll har inspirerat årets vinnarförslag till majblomman. 13-åriga Saga som vill vara anonym designade en blomma i vita och gröna färger, med vaniljfärgade kronblad och en ljusgrön pärla i mitten. Trots att den liknar en vitsippa säger Saga att hon eg.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Brolle gräver vidare i rockens historia – tar succéshowen till Helsingborg och Malmö arena

"De gav mig ett uppvaknande i musikens värld", säger artisten om Elvis, Cash och The Killer..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Enbarnspolitiken visar vägen för en ny familjesyn

Claes-Rune Öhrström: Jag håller med om att flerbarnstilläggen bör fasas ut efterhand..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Misstänkt för barnarov har förhörts

Kvinnan som är misstänkt för att ha fört bort en bebis i Göteborg förhördes på morgonen av polisen, som dock inte vill säga något om vad förhöret gav. Utredningen om misstänkt människorov leds av en åklagare. Bebisen låg i en barnvagn som mamman tillfäl.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Dansk toalettflykt stör Chelsea inför MFF-mötet

Andreas Christensen lämnade bänken - och återvände inte..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Grünbein avtäcker lager i tysk historia

Han misstror minnen men närmar sig sin livshistoria via hemstaden Dresdens dramatiska förflutna. I ett kalejdoskop av poesi, prosa och essäer återkallar Durs Grünbein sin barndom i DDR – märkt av både kommunismen och nazismens totalitarism. Som barn fic.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Vissa verkar tro att det är gratis att åka buss

Bitte Arntag: Inte konstigt att det är dyrt att åka buss..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.