Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 22 June, 11:37

Liknande nyheter

Taggar: Skolan, ställerin , kurseroch , konferenser
YLE - 22 aug 17 kl. 12:25

Antalet barn som vägrar gå till skolan håller på att öka

Ett barn som vägrar eller inte kan gå till eller vistas i skolan kan lida av olika problem. Det kan handla om svår ångest eller om annan problematik som resulterar i att man inte klarar av att gå i skolan. Bland andra Mannerheims barnskyddsförbund varnar för den här formen av problematik eftersom skolfrånvaro i ett barns liv betyder en väldigt stor ökad risk för utslagning eller marginalisering.

Expressen - 02 mar 15 kl. 12:13

Skolan håller krismöte efter stängningsbeslut

SKOLA. Värner Rydénskolan i Malmö är i dag stängd på grund av hot och våld på skolan. Ledningen och personalen håller krismöten och eleverna skickades hem efter ett informationsmöte på morgonen..

Kristianstadsbladet - 27 jan 14 kl. 05:41

Fler i simkö när skolan ställer krav

När vintern är iskall och vattnen frusna är det kanske inte så många som tänker på bad och badliv.Men nu börjar köerna bli långa till landets simskolor.
- Det tar ett par dagar, sedan är det fullbokat, säger Sylwia Przystawska på Dalsjöbadet i Dalsjöfors till Borås Tidning och hon intygar att när dagen för bokningen för terminens simskolor öppnar så är det en väldigt intensiv dag.

NT - 27 jan 14 kl. 05:41

Fler i simkö när skolan ställer krav

-Det tar ett par dagar, sedan är det fullbokat, säger Sylwia Przystawska på Dalsjöbadet i Dalsjöfors till Borås Tidning och hon intygar att när dagen för bokningen för terminens simskolor öppnar så är det en väldigt intensiv dag.-De mest attraktiva tiderna tar slut på ett par timmar.Enligt föreståndaren för samma badhus utanför Borås, Mattias Karlsson, så var det när skolan började kräva simkunnighet för ett godkänt idrottsbetyg som man kunde se ett ökande intresse för att lära sig att simma..

GöteborgsPosten - 16 dec 15 kl. 15:20

Trollhätteläraren begravs - skolan håller stängt

Kronans skola håller under torsdagen stängt. Anledningen är att personalen ska få möjlighet att närvara vid läraren Nazir Amsos begravning..

SvD - 04 apr 17 kl. 16:26

Just nu: Efter avslöjandet – skolan håller pressträff

Pojkar framtill i skolbussen, flickor baktill. Elever mellan sex och tio på en muslimsk friskola i Vällingby i Stockholm delas upp efter kön när de åker skolbuss, rapporterar TV4:s Kalla fakta. Skolans ledning säger sig inte ha vetat om uppdelningen och håller presskonferens med anledning av bussincidenten..

YA - 09 okt 14 kl. 07:00

Skolan kräver sänkt hastighet

Foto: Anette Sjöstrand
Tung trafik och många bilar susar förbi skolan i Hammenhög. Vid skolan är hastigheten 50 km. Vid kyrkan en bit därifrån är hastigheten 30 km.

Skånskan - 05 okt 16 kl. 09:30

Rörliga lärare stor utmaning för skolan

Staffanstorp Den kraftigt ökade lärarrörligheten innebär en stor utmaning för skolorna.
Den går inte att bromsa men att organisera kring.Det säger Cia Dufwa, rektor för Anneroskolan och Borggårdsskolan i Staffanstorp.

Dalarnas tidningar - 07 dec 17 kl. 06:54

Nu visas första etappen av nya skolan i Stora Skedvi upp

Stora Skedvi skola håller öppet hus den 15 december för att allmänheten ska få en titt på nybygget, etapp 1. Skolan håller på att byggas om. En tillbyggnad samt idrottshallen blir helt nybyggd, me....

DalaDemokraten - 07 dec 17 kl. 06:54

Nu visas första etappen av nya skolan i Stora Skedvi upp

Stora Skedvi skola håller öppet hus den 15 december för att allmänheten ska få en titt på nybygget, etapp 1. Skolan håller på att byggas om. En tillbyggnad samt idrottshallen blir helt nybyggd, me....

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Ladda upp inför lördagens Beyoncé-konsert

Anna Hellsten om popdrottningens nio viktigaste låtar..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Flytta in Karl X Gustav-statyn på museum

Hur står det till med jämställdheten i den offentliga konsten, undrar Rickard Ovin..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Youtubeprofilen Don V satsar allt på musikkarriären

Karl Håkansson har över 100 000 följare på Youtube. Nu kommer hans första album..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Mer värmande än peppande när J K Rowling håller tal

Maria G Francke läser författarens tal till avgångseleverna på Harvard..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sol, regn, blåst – här är dagens midsommarväder

Soligt väder väntas under eftermiddagen..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bomblarm i London – station utrymd

Tågstationen Charing Cross i centrala London har utrymts efter ett bomblarm, enligt brittisk polis. Evakueringen skedde efter uppgifter om en man på spåren som hävdat att han har en bomb..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

EU:s strafftullar har trätt i kraft

Vid midnatt natten till midsommaraftonen trädde EU:s strafftullar på USA-tillverkade varor som bourbon, motorcyklar och jeans i kraft. Tullarna, som sammanlagt påverkar varor vars årliga import till EU är värd motsvarande cirka 29 miljarder kronor, är e.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

VM – störst någonsin för spelbolagen

Skrällarna har duggat tätt i inledningen av fotbolls-VM i Ryssland. Fortsätter mästerskapet så innebär det välfyllda kassakistor för spelbolagen. Turneringen kan bli deras största sportevenemang hittills.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Högre oljepriser inför Opecmöte

Oljepriserna har stigit i den asiatiska handeln inför midsommaraftonens Opecmöte i Österrikes huvudstad Wien. Klockan halv sju på morgonen, svensk tid, kostade Nordsjöolja för leverans i augusti 73:94 dollar per fat, en uppgång med 89 cent jämfört med f.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Hotet mot skolan fanns på handskriven lapp

Utmanade skolan att våga hålla avslutningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.