YLE > Finland

Tuesday, 21 August, 00:35

YLE - 14 jun 18 kl. 08:02

Daghemmen får gott betyg av föräldrar i RaseborgI våras fick vårdnadshavare fylla i en enkät om kvaliteten på småbarnspedagogiken i staden. Närmare 800 deltog i utvärderingen och svaren visar bland annat att tryggheten och trivseln anses vara god..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Raseborg

Dela artikeln

246 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Daghemmenfår , gott, betygav , föräldrari , Raseborg
Barometern - 02 mar 17 kl. 15:47

Förskolan får bra betyg av föräldrar

Nybro kommuns förskolor får gott betyg i elev- och föräldraenkäterna från 2016. Mer kritik gällande förskoleklass..

YLE - 17 feb 17 kl. 05:03

Pargasföräldrar ger tummen upp för mindre socker på daghem

På daghemmen i Kimitoöns kommun går man in för att servera mellanmål och frukost med så lite socker som möjligt. Mindre mängd socker eller sockerfritt välkomnas också av Pargasföräldrar som Yle Åboland pratat med. I Pargas stad har man inte gått inför sockerfria mellanmål, men enligt Pargas stads barnomsorgschef Pia Hotanen diskuteras saken inom staden och man jobbar för att minska på sockermängden.

YLE - 31 mar 16 kl. 05:41

Korsholmsföräldrar oroliga för att även daghem dras in

Föräldrar i Korsholm är oroliga för att daghemmen i byarna dras in om lärcentret i Kvevlax blir verklighet. Dit ska elever från Petsmo, Hankmo, Kuni-Vassor och kanske Veikars flyttas. Men vad händer med daghemmen som finns i anslutning till skolorna?

YLE - 27 sep 13 kl. 07:38

Risk för ökad trängsel på daghemmen

Det kan bli trångt på daghemmen då hemvårdsstödet reformeras.Tanken är att båda föräldrarna nu skall dela på föräldravårdledigheten, eftersom regeringen snabbt vill ha mammorna ut i arbetslivet. Förändringen kan innebära ett ökat tryck på de kommunala och privata daghemmen ifall många pappor inte väljer att stanna hemma med barnen.

BT - 20 aug 14 kl. 12:07

Betyg från årskurs fyra föreslås

Regeringens utredare Martin Ingvar föreslår att betyg ska ges från och med årskurs fyra. Lärarförbundet är kritiskt. Utredningen överlämnades i dag till utbildningsminister Jan Björklund (FP).

Barometern - 26 mar 14 kl. 07:10

Betyg i lägre åldrar skapar lata talanger

Jag har ett så kallat läs­huvud och hade väldigt lätt för mig i skolan. Jag fick höga betyg med minimal ansträngning. Jag har alltid haft klasskamrater som haft svårt för sig.

TA - 20 aug 14 kl. 11:31

Betyg från årskurs fyra föreslås

Foto: Pontus Lundahl/TT
Regeringens utredare Martin Ingvar föreslår att betyg ska ges från och med årskurs fyra, i stället för som nu årskurs sex. Dessutom ska obligatoriskt bedömningsstöd införas i svenska och matematik i årskurs ett, och ett kunskapskrav i läsförståelse i årskurs ett.
Utredningen överlämnades i dag till utbildningsminister Jan Björklund (FP).

YLE - 23 nov 12 kl. 20:43

Daghemmen fylls av under 3-åringar

Allt fler 1- och 2-åringar i Finland vårdas på daghem och trenden är uppåtgående. Vid årsskiftet fanns det 30 000 barn under 3 år på heldagsvård på de kommunala daghemmen. Det är 10 000 mer än år 2005, uppger man vid Institutet för hälsa och välfärd.

YLE - 22 feb 17 kl. 16:05

Själviska föräldrar för smittbärande barn till dagis

Det tråkiga noroviruset som förorsakar den så kallade vinterkräksjukan är mycket smittsamt. Viruset sprider sig både genom direkt och indirekt kontakt. Inkubationstiden - det vill säga den tid det tar från att man har blivit smittad tills man blir sjuk - är för vinterkräksjukan 12-48 timmar.

Newsmill - 28 feb 13 kl. 19:58

SDU stödjer tidigare betyg i grundskolan

http://www.newsmill.se/trackback/49424Att tidiga betyg skulle leda till betygshets bland yngre barn tyder på en sorglig men utbredd missuppfattning, nämligen att betyg skulle vara till för barnen själva.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

För få vill bo i stadens hyreshus i Hangö - nu beviljas stadens hyresbolag företagssanering

En ständigt minskande befolkning leder till problem för Hangö Hyreshus. Bolaget ägs av Hangö stad och nu har Statskontoret godkänt bolagets begäran från år 2015 om frivillig företagssanering..

YLE - 5 timmar sedan

Ville Pursiainen ny direktör för Lojo sjukhus

Ville Pursiainen, som för tillfället jobbar vid Borgå sjukhus, blir ny direktör för Lojo sjukvårdsområde. Pursiainen valdes bland elva sökande..

YLE - 5 timmar sedan

Hangöbo odlade cannabis för att lindra muskelvärk - fick villkorligt fängelse

En Hangöbo har dömts till villkorligt fängelsestraff för att ha odlat cannabis i sitt hem. Mannen menade att han hade odlat cannabis för att lindra sin kroniska muskelvärk..

YLE - 6 timmar sedan

Tiotals frivilliga slog sig samman för att rädda kattungar som kastats ur en bil - sökoperationen pågår fortfarande

I Kotka har invånare slagit ihop sig för att rädda ett antal kattungar som kastats ur en bil i farten. En av kattungarna blev omedelbart under bilen och dog..

YLE - 8 timmar sedan

Finländska forskare prisbelönas för tekniken som gav oss universums ålder

ESA:s Planck-satellit (aktiv 2009-2013) gav oss en unik inblick i det tidiga universum, dess tillblivelse, sammansättning och inte minst dess exakta ålder, 13,8 miljarder år. Teamet bakom Planck-satelliten belönas nu med det prestigefyllda Gruberpriset. I det teamet ingår också femton finländska forskare, bland annat från VTT, Aalto-universitetet och Åbo universitet..

YLE - 10 timmar sedan

Tiden räcker inte till: Social- och hälsovårdsutskottet slutar nu höra sakkunniga gällande vårdreformen

Social- och hälsovårdsutskottet har röstat för att sluta höra sakkuniga om lagar gällande landskapsreformen och valfriheten inom vården..

YLE - 9 timmar sedan

Helsingfors stad har granskat: Hakkarainens bastu duger inte som bostad

Den sannfinländska riksdagsledamoten Teuvo Hakkarainens bastubostad i Helsingfors har synats av stadens byggnadsinspektion. Bastun duger inte som bostad - det slår myndigheterna fast..

YLE - 10 timmar sedan

Tiden räcker inte till: Social- och hälsovårdsutskottet slutar nu höra experter gällande vårdreformen

Social- och hälsovårdsutskottet har röstat för att sluta höra experter om lagar gällande landskapsreformen och valfriheten inom vården..

YLE - 11 timmar sedan

Medier: Åtalade polischefen Robin Lardot intagen på sjukhus

Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot fick i fredags en akut sjukdomsattack och han befinner sig fortfarande på sjukhus. Mer än så vill CKP inte avslöja om Lardot, som är en av de åtalade i den största polisrättegången någonsin i Finland..

YLE - 11 timmar sedan

Ny studie om salt: De flesta kan konsumera måttfulla mängder med ro

Hälsoriskerna för de flesta människor i världen ökar inte av en måttlig saltkonsumtion, visar en ny internationell studie..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.