YLE > Finland

Friday, 22 June, 11:28

YLE - 14 jun 18 kl. 08:02

Daghemmen får gott betyg av föräldrar i RaseborgI våras fick vårdnadshavare fylla i en enkät om kvaliteten på småbarnspedagogiken i staden. Närmare 800 deltog i utvärderingen och svaren visar bland annat att tryggheten och trivseln anses vara god..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Raseborg

Dela artikeln

229 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Daghemmenfår , gott, betygav , föräldrari , Raseborg
Barometern - 02 mar 17 kl. 15:47

Förskolan får bra betyg av föräldrar

Nybro kommuns förskolor får gott betyg i elev- och föräldraenkäterna från 2016. Mer kritik gällande förskoleklass..

YLE - 17 feb 17 kl. 05:03

Pargasföräldrar ger tummen upp för mindre socker på daghem

På daghemmen i Kimitoöns kommun går man in för att servera mellanmål och frukost med så lite socker som möjligt. Mindre mängd socker eller sockerfritt välkomnas också av Pargasföräldrar som Yle Åboland pratat med. I Pargas stad har man inte gått inför sockerfria mellanmål, men enligt Pargas stads barnomsorgschef Pia Hotanen diskuteras saken inom staden och man jobbar för att minska på sockermängden.

YLE - 31 mar 16 kl. 05:41

Korsholmsföräldrar oroliga för att även daghem dras in

Föräldrar i Korsholm är oroliga för att daghemmen i byarna dras in om lärcentret i Kvevlax blir verklighet. Dit ska elever från Petsmo, Hankmo, Kuni-Vassor och kanske Veikars flyttas. Men vad händer med daghemmen som finns i anslutning till skolorna?

YLE - 27 sep 13 kl. 07:38

Risk för ökad trängsel på daghemmen

Det kan bli trångt på daghemmen då hemvårdsstödet reformeras.Tanken är att båda föräldrarna nu skall dela på föräldravårdledigheten, eftersom regeringen snabbt vill ha mammorna ut i arbetslivet. Förändringen kan innebära ett ökat tryck på de kommunala och privata daghemmen ifall många pappor inte väljer att stanna hemma med barnen.

BT - 20 aug 14 kl. 12:07

Betyg från årskurs fyra föreslås

Regeringens utredare Martin Ingvar föreslår att betyg ska ges från och med årskurs fyra. Lärarförbundet är kritiskt. Utredningen överlämnades i dag till utbildningsminister Jan Björklund (FP).

Barometern - 26 mar 14 kl. 07:10

Betyg i lägre åldrar skapar lata talanger

Jag har ett så kallat läs­huvud och hade väldigt lätt för mig i skolan. Jag fick höga betyg med minimal ansträngning. Jag har alltid haft klasskamrater som haft svårt för sig.

TA - 20 aug 14 kl. 11:31

Betyg från årskurs fyra föreslås

Foto: Pontus Lundahl/TT
Regeringens utredare Martin Ingvar föreslår att betyg ska ges från och med årskurs fyra, i stället för som nu årskurs sex. Dessutom ska obligatoriskt bedömningsstöd införas i svenska och matematik i årskurs ett, och ett kunskapskrav i läsförståelse i årskurs ett.
Utredningen överlämnades i dag till utbildningsminister Jan Björklund (FP).

YLE - 23 nov 12 kl. 20:43

Daghemmen fylls av under 3-åringar

Allt fler 1- och 2-åringar i Finland vårdas på daghem och trenden är uppåtgående. Vid årsskiftet fanns det 30 000 barn under 3 år på heldagsvård på de kommunala daghemmen. Det är 10 000 mer än år 2005, uppger man vid Institutet för hälsa och välfärd.

BT - 24 mar 14 kl. 15:39

Experter dömer ut tidigare betyg

Regeringen har för bråttom och tar risker med sitt förslag om att ge betyg redan i årskurs fyra. Det hävdar Christian Lundahl, professor i pedagogik vid Karlstads universitet och en av landets mest kunniga på betyg och bedömning.- Forskningsläget visar att en sänkt betygsålder skulle kunna vara ganska dåligt för en grupp svagpresterande elever.

YLE - 22 feb 17 kl. 16:05

Själviska föräldrar för smittbärande barn till dagis

Det tråkiga noroviruset som förorsakar den så kallade vinterkräksjukan är mycket smittsamt. Viruset sprider sig både genom direkt och indirekt kontakt. Inkubationstiden - det vill säga den tid det tar från att man har blivit smittad tills man blir sjuk - är för vinterkräksjukan 12-48 timmar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Splitternya räddningsbåtar till Hangö och Lojo

Brandstationerna i Hangö och Lojo har fått nya räddningsbåtar. Båtarna, som är identiska, kommer att användas till flera olika räddningsuppdrag, bland annat vid släckning, oljebekämpning och akutvård..

YLE - 1 timme sedan

Bostadslösa firar midsommar i Helsingfors skärgård: "Mest är jag här för jag vill bort från staden så jag kan vila ut och samla krafter"

På Vårdö i Helsingfors ordnar bostadslösa tillsammans program för midsommarhelgen. En midsommarfest utan rusmedel och låg tröskel arrangeras också av Anonyma alkoholister på stranden mittemot..

YLE - 5 timmar sedan

Dataläcka avslöjar hur ägarna till Jokerit spelade med sanktionerna – så här fixade familjen Rotenberg sitt ägande

Familjen Rotenberg, som hör till president Vladimir Putins inre krets, utnyttjar effektivt skatteparadis för att undvika de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Grekland får skuldlättnader, Melania Trumps jacka väcker uppmärksamhet, midsommarafton firas i regn

Euroländerna har enats om krishanteringen av den grekiska skuldkrisen, USA:s första dam bar jacka med nonchalant budskap under en resa för att träffa flyktingbarn och här hemma väntas midsommartrafiken bli livlig..

YLE - 6 timmar sedan

"Här i Luxemburg denna ikväll tar den grekiska skuldkrisen slut" - Eurogruppen tog historiskt beslut: Grekland får skuldlättnader

Euroländerna lyckades efter ett långt möte som avslutades först på natten till fredag, enas om en uppgörelse som innebär att den åtta år långa krishanteringen av den grekiska skuldkrisen nu är över..

YLE - 14 timmar sedan

Finländarna älskar sitt kött - grönsakerna grillas i större utsträckning än tidigare men korven är fortfarande oslagbar midsommarfavorit

De finska grillarna är sannolikt denna midsommar fulla med korvar och revbensspjäll, men också blomkål, misstänker K-gruppens marknadsföringschef Teija Nesterinen..

YLE - 17 timmar sedan

Journalister hörde rasande utskottsmedlemmar gräla om vårdreformen - tidtabellen fortfarande öppen

Social- och hälsovårdsutskottet kunde på torsdagen inte enas om tidtabellen för beredningen av social- och hälsovårdsreformen. Förvånade journalister som stod utanför utskottets dörr hörde upprörda gräl då utskottet skulle besluta om den fortsatta tidtabellen..

YLE - 18 timmar sedan

Frankrike förbjuder godisfärgämne på grund av cancerrisken - Finland avvaktar tills EU fattat ett beslut

Frankrike vill förbjuda användningen av färgämnet titandioxid i livsmedel. Nanopartiklarna i ämnet konstaterades skadliga mot råttor..

YLE - 18 timmar sedan

Stark tro på att Grekland är redo för marknaden säger finansminister Orpo inför avgörande möte

Finansminister Petteri Orpo (Saml) tror att eurogruppens ledare lyckas nå enighet om att låta Grekland lämna det stödpaket som man enades om för åtta år sedan..

YLE - 18 timmar sedan

Fara för skogsbrand men ändå inte - fortfarande torrt i Västnyland

Meteorologiska institutet tog tillbaka varningen för skogsbrand i går. I Västnyland har regnmängderna ändå varit så små att varningen fortfarande borde gälla, säger brandchef Stig Granström..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.