YLE > Finland

Friday, 19 October, 12:51

Liknande nyheter

Taggar: Daghemmenfår , gott, betygav , föräldrari , Raseborg
Barometern - 02 mar 17 kl. 15:47

Förskolan får bra betyg av föräldrar

Nybro kommuns förskolor får gott betyg i elev- och föräldraenkäterna från 2016. Mer kritik gällande förskoleklass..

YLE - 17 feb 17 kl. 05:03

Pargasföräldrar ger tummen upp för mindre socker på daghem

På daghemmen i Kimitoöns kommun går man in för att servera mellanmål och frukost med så lite socker som möjligt. Mindre mängd socker eller sockerfritt välkomnas också av Pargasföräldrar som Yle Åboland pratat med. I Pargas stad har man inte gått inför sockerfria mellanmål, men enligt Pargas stads barnomsorgschef Pia Hotanen diskuteras saken inom staden och man jobbar för att minska på sockermängden.

YLE - 31 mar 16 kl. 05:41

Korsholmsföräldrar oroliga för att även daghem dras in

Föräldrar i Korsholm är oroliga för att daghemmen i byarna dras in om lärcentret i Kvevlax blir verklighet. Dit ska elever från Petsmo, Hankmo, Kuni-Vassor och kanske Veikars flyttas. Men vad händer med daghemmen som finns i anslutning till skolorna?

YLE - 27 sep 13 kl. 07:38

Risk för ökad trängsel på daghemmen

Det kan bli trångt på daghemmen då hemvårdsstödet reformeras.Tanken är att båda föräldrarna nu skall dela på föräldravårdledigheten, eftersom regeringen snabbt vill ha mammorna ut i arbetslivet. Förändringen kan innebära ett ökat tryck på de kommunala och privata daghemmen ifall många pappor inte väljer att stanna hemma med barnen.

BT - 20 aug 14 kl. 12:07

Betyg från årskurs fyra föreslås

Regeringens utredare Martin Ingvar föreslår att betyg ska ges från och med årskurs fyra. Lärarförbundet är kritiskt. Utredningen överlämnades i dag till utbildningsminister Jan Björklund (FP).

Barometern - 26 mar 14 kl. 07:10

Betyg i lägre åldrar skapar lata talanger

Jag har ett så kallat läs­huvud och hade väldigt lätt för mig i skolan. Jag fick höga betyg med minimal ansträngning. Jag har alltid haft klasskamrater som haft svårt för sig.

TA - 20 aug 14 kl. 11:31

Betyg från årskurs fyra föreslås

Foto: Pontus Lundahl/TT
Regeringens utredare Martin Ingvar föreslår att betyg ska ges från och med årskurs fyra, i stället för som nu årskurs sex. Dessutom ska obligatoriskt bedömningsstöd införas i svenska och matematik i årskurs ett, och ett kunskapskrav i läsförståelse i årskurs ett.
Utredningen överlämnades i dag till utbildningsminister Jan Björklund (FP).

YLE - 23 nov 12 kl. 20:43

Daghemmen fylls av under 3-åringar

Allt fler 1- och 2-åringar i Finland vårdas på daghem och trenden är uppåtgående. Vid årsskiftet fanns det 30 000 barn under 3 år på heldagsvård på de kommunala daghemmen. Det är 10 000 mer än år 2005, uppger man vid Institutet för hälsa och välfärd.

YLE - 22 feb 17 kl. 16:05

Själviska föräldrar för smittbärande barn till dagis

Det tråkiga noroviruset som förorsakar den så kallade vinterkräksjukan är mycket smittsamt. Viruset sprider sig både genom direkt och indirekt kontakt. Inkubationstiden - det vill säga den tid det tar från att man har blivit smittad tills man blir sjuk - är för vinterkräksjukan 12-48 timmar.

Newsmill - 28 feb 13 kl. 19:58

SDU stödjer tidigare betyg i grundskolan

http://www.newsmill.se/trackback/49424Att tidiga betyg skulle leda till betygshets bland yngre barn tyder på en sorglig men utbredd missuppfattning, nämligen att betyg skulle vara till för barnen själva.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Bussar ersätter tåg på kustbanan under veckoslutet

På grund av banarbete ersätts tågen mellan Helsingfors och Åbo helt eller delvis av bussar under tiden lördag (20.10) klockan 18 och söndag (21.10) klockan 14..

YLE - 1 timme sedan

Polisen: Det handlade om brott mot liv då Försvarsmakten kallades in i Kuortti

Polisen i mellersta Finland bad Försvarsmakten om handräckning efter att en person dödats i en privatbostad i Leivonmäki i kommunen Joutsa..

YLE - 1 timme sedan

Egen smörgås med – så här ordnas matserveringen i Raseborg under strejken

Under JHL:s två strejkdagar måste de allra flesta elever i Raseborg ta egen matsäck med. Så blir det även på vissa daghem. De äldre får mat som normalt, meddelar staden..

YLE - 1 timme sedan

Tonen hårdnar mellan fackförbunden och regeringen – industrifacket säger upp konkurrenskraftsavtalet

Industrifacket har sagt upp konkurrenskraftsavtalet om arbetstidsförlängningen för 100 000 fackanslutna..

YLE - 3 timmar sedan

Utredning: Busschauffören bromsade för sent vid olyckan i Kuopio som krävde fyra dödsoffer

Olycksutredningscentralen har i stora drag rett ut händelseförloppet i samband med den bussolycka i Kuopio som krävde fyra människors liv den 24 augusti 2018. Busschauffören bromsade för sent då bussen närmade sig korsningen efter avfarten från motorvägen..

YLE - 2 timmar sedan

Alla skolelever i Borgå måste ta matsäck med på måndag och tisdag – strejken drabbar fler än väntat

Borgå lokalservice meddelar nu att man inte har möjlighet att servera någon skolmat på måndag och tisdag. Orsaken är fackförbundet JHL:s strejk..

YLE - 3 timmar sedan

Ingen EU-representant för Åland: En jättestor besvikelse, säger riksdagsledamot Mats Löfström

Åland hade hoppats på en egen plats när Finland får en extra representant i parlamentet efter att Storbritannien lämnar EU. Nu har det ändå visat sig att majoriteten av riksdagen motsätter sig förslaget. Ålands riksdagsledamot Mats Löfström säger att saken nödvändigtvis inte är slutdiskuterad..

YLE - 3 timmar sedan

Övervakande myndigheten vill kasta ut Matti Koivurinta ur stiftelsen som han grundat – advokaten idiotstämplar Patent- och registerstyrelsen

Patent- och registerstyrelsen vill ha rätt till att avsätta en styrelsemedlem eller hela styrelsen som leder en stiftelse. I nuläget måste PRS föra varje mål till tingsrätten för behandling. Saken är aktuell i Åbo där Matti Koivurinta-stiftelsen varit en nagel i ögat för myndigheten i flera års tid..

YLE - 4 timmar sedan

Raseborgs energiska vattenaffärer - åtta frågor inför måndagens beslut

Vem har försökt förstå vad det handlar om när Raseborgs stadsfullmäktige på måndag beslutar om vattenverket ska bli en del av energibolaget? Är det över huvudtaget viktigt att förstå sig på affären som känns lite torr, byråkratisk och siffertung?.

YLE - 5 timmar sedan

90 år sedan Rettigska tobakspalatset i Åbo stod färdigt – museet firar med specialutställning

Tobaksfabrikören Hans von Rettig lät bygga en stor privatbostad åt sig och sin familj bredvid tobaksfabriken vid Tavastgatan i Åbo. Nu kan du få en inblick i den jättelika lyxvillans förflutna där det har funnit både biljardsalong och observatorium..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.