DN > Utrikes

Saturday, 18 August, 14:08

Liknande nyheter

Taggar: Över 500utreds i , Grenfell-branden
SVT - 19 dec 17 kl. 06:39

Tasha Brade efter Grenfell-branden: ”Jag är fortfarande arg”

Sex månader efter branden i Grenfell Tower har berörda familjer inte fått upprättelse, och fyra av fem familjer har inte tilldelats permanenta bostäder. – Det är en skam. Vi bor i den rikaste stadsdelen i Storbritannien, säger Tasha Brade, som var på plats vid branden den 14 juni..

DN - 28 jul 17 kl. 16:16

Förvaltaren misstänks för brott i samband med Grenfell-branden

Scotland Yard pekar ut kommunen och husförvaltaren i samband med utredningen om brandkatastrofen i Grenfell-skrapan. Misstankarna handlar om företagsbedrägeri..

Skånskan - 14 jun 18 kl. 10:56

Ett år sedan branden i Grenfell Tower

Utrikes Över 70 människor omkom.Natten mot den 14 juni 2017 bröt en brand ut i lägenhetshuset Grenfell Tower i North Kensington i London. Över 70 människor misste livet under branden.

SR - 21 jun 17 kl. 17:32

Tate Britain hedrar offren för Grenfell Tower-branden

Konstmuseet Tate Britain hedrar offren för branden i Grenfell Tower i London genom att ställa ut ett verk av konstnären Khadija Sayes som omkom i branden..

YLE - 23 jun 17 kl. 15:14

Chelsea och Arsenal skänker intäkter till Grenfell-fonden

Arsenal och Chelsea möts i den engelska fotbollssäsongens öppningsmatch, Community Shield. Klubbarna har tillsammans med engelska fotbollsförbundet, FA, beslutat att skänka matchens intäkter till personer i nöd efter branden i Grenfell Tower i London. Man befarar att 79 människor omkom i branden.

Expressen - 27 jul 17 kl. 23:09

Efter branden i Grenfell Tower – nu kan hyresgästföreningen åtalas

Branden i Grenfell Tower i London i London dödade minst 80 människor.Nu kan hyresgästföreningen och kommunen åtalas för branden, skriver AP. .

SR - 14 jun 18 kl. 06:06

Ett år sedan branden i Grenfell Tower

I dag är det ett år sedan branden i höghuset Grenfell Tower i västra London. 72 personer miste livet i en av de värsta bränderna i brittisk historia. De anhöriga till offren kräver att någon ställs till svars för branden..

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 17 kl. 20:01

87 kvarlevor hittade i Grenfell Tower

87 mänskliga kvarlevor har hittats efter branden i Grenfell Tower. Det är alla synliga kvarlevor som upptäckts. Men om dessa tillhör 87 människor är omöjligt att avgöra, enligt Londonpolisen.

DN - 12 okt 17 kl. 14:01

Många överlevande efter branden i Grenfell Tower fortfarande bostadslösa

Bara 10 hushåll som blev hemlösa efter branden i höghuset Grenfell Tower i London har fått flytta in i nya permanenta bostäder, skriver The Guardian..

Sydsvenskan - 22 dec 17 kl. 05:56

Brand i Sydkorea jämförs med Grenfell Tower

Den dödliga branden som rasade i ett åttavåningshus i sydkoreanska Jecheon under torsdagen har stora likheter med katastrofen Grenfell Tower i London, tidigare i år, enligt experter. Lättantändligt material på utsidan av byggnaden ledde till att branden.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

FN-chefen: Kofi Annan var på många sätt FN

FN:s nuvarande generalsekreterare António Guterres stämde in i hyllningskören till minne av Kofi Annan. .

DN - 2 timmar sedan

Kofi Annan är död

FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan har dött. Han somnade in fridfullt på lördagen efter en kort tids sjukdom, enligt Kofi Annan Foundation..

DN - 2 timmar sedan

Uppgifter: Kofi Annan är död

FN:s förra generalsekreterare Kofi Annan har avlidit, enligt källor till Reuters. Annan blev 80 år gammal. .

DN - 4 timmar sedan

Nu blir cricket-Khan hela Pakistans lagkapten

Imran kan, eller Imran kan inte? Imran Khan har installerats som Pakistans premiärminister och världsstjärnan i cricket måste nu blidka såväl islamister som sin partner USA – och alla unga stadsbor som är urless på korruptionen. Samtidigt faller landets valuta fritt..

DN - 7 timmar sedan

100 kvinnor undsatta på bordell i Mexiko

Ett 100-tal kvinnor från Latinamerika och Europa har räddats, och 18 män gripits, i ett tillslag mot en stor bordell, meddelar myndigheter i Mexikos huvudstad..

DN - 7 timmar sedan

Ilska i Kina över USA:s militärrapport

USA överdriver ”det så kallade militära hotet från Kina”. Det svarar försvarsdepartementet i Peking, efter en rapport från USA:s motsvarighet om att Kina troligen övar på anfall mot USA och dess allierade..

DN - 15 timmar sedan

Pentagon: Kina kan träna på attacker mot amerikanska mål

Kinas militär ökar sina möjligheter att attackera mål ”så långt bort från Kina som möjligt”, enligt USA:s försvarsdepartement Pentagon som tror att landet även övar på attacker mot USA och deras allierade..

DN - 15 timmar sedan

Bortglömd del av Berlinmuren återfunnen

En bortglömd del av Berlinmuren har hittats gömd under grönska i norra Berlin av en kommunal tjänsteman..

DN - 16 timmar sedan

Putins bröllopsbesök i Österrike skapar ilska

Den ryske presidenten besöker under lördagen Österrike för att vara gäst på österrikiske utrikesministern Karin Kneissls bröllop. Bröllopsinviten kritiseras nu för att underminera EU:s hårda linje gentemot Ryssland rörande Ukraina. .

DN - 16 timmar sedan

Manfort-domaren: Jag har blivit hotad

Domaren i Manafort-rättegången säger att han har blivit hotad och att han skyddas av den federala polismyndigheten, rapporterar Reuters.  – Jag hade ingen aning att det här fallet skulle väcka sådana känslor, säger domaren Thomas Selby Ellis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.