YLE > Finland

Monday, 10 December, 18:53

Liknande nyheter

Taggar: Lokalt, live, Unga, kvinnliga, musiker, coachasför att , klara, sig i en mansdominerad bransch se hur de övar på Rock Donnas läger i Tenala
Blekinge Läns tidning - 03 feb 18 kl. 06:00

Unik konsert lyfter fram unga kvinnliga artister

Under lördagen uppträder 15-åriga Mikaela Adolfsson från Kallinge som en av 10 unga kvinnliga artister i Musik i Blekinges konsertsal i Karlskrona. Det avslutar en nio månader lång workshop kallad Future Songwriting, som syftar till att utveckla unga kvinnliga musikproducenter och artister..

YLE - 05 sep 18 kl. 05:22

Lokalt live: Iron Maidens frontfigur Bruce Dickinson föreläser i Karleby

Omkring 1 000 Iron Maiden fans är på plats i Karleby för att höra bandets sångare Bruce Dickinson föreläsa. Det handlar om ett välgörenhetsevenemang där biljetterna delas ut gratis. Yle Österbotten sänder Lokalt live från evenemanget med start 13.

YLE - 24 okt 18 kl. 08:19

Lokalt live 11.00: Hur väjer man bäst med bilen då älgen dyker upp? Följ med då Yle Östnyland övningskör

Antalet älgkrockar har ökat de senaste åren. I lokalt live övningsväjer Mikael Kokkola på Premier Parks bana i Borgå..

YLE - 26 okt 18 kl. 09:09

Lokalt live: Vintern överraskar oss också i år – se hur bråttom det är på en däckfirma i Karis dagen innan

Däckfirmorna har bråda tider då väderprognosen lovar snöfall i morgon lördag. Lokalt live fredag 26.10 klockan 11.

YLE - 01 nov 18 kl. 13:30

Lokalt live: President Sauli Niinistö besöker Vasa

På torsdagen får Vasa besök av president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio. För Vasaborna ges tillfälle att träffa presidentparet på eftermiddagen i köpcentret Rewell Center. Yle Österbotten är på plats och sänder Lokalt live..

YLE - 01 nov 18 kl. 13:30

Lokalt live: President Sauli Niinistö besökte Vasa

På torsdagen fick Vasa besök av president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio. Vasaborna fick träffa presidentparet på eftermiddagen i köpcentret Rewell Center. Yle Österbotten var på plats och sände Lokalt live..

YLE - 06 nov 18 kl. 08:14

Lokalt live: Fotbollsspelaren Tim Sparv inviger konstgräsplan vid Vasa övningsskola

Tim Sparv, kapten för Finlands herrlandslag i fotboll, har donerat en konstgräsplan till Vasa övningsskola. I dag invigs den officiellt. Yle Österbotten sänder Lokalt live från skolan..

YLE - 23 nov 18 kl. 09:43

Lokalt live: Öviselever protesterar mot flyttutredning

Studerandekåren vid Vasa övningsskolas gymnasium motsätter sig utredningen om att flytta gymnasiet till Åbo Akademis campus Academill i Vasa. Yle Österbotten sänder Lokalt live då skolans elever i protest bildar en mänsklig kedja runt gymnasiet klockan 11.30 på fredagen..

YLE - 26 nov 18 kl. 08:16

Lokalt live: Barn i Terjärv skola dansar purpuri – 1800-talsdansen hålls vid liv i Karlebyregionen

I höst får skolelever i hela Kronoby chans att lära sig den gamla sällskapsdansen purpuri. Planen är att alla fjärdeklassister i kommunen ska pröva på slätvals, figuré och marsch i höst. Yle Österbotten sänder Lokalt live från Terjärv skola klockan 10..

YLE - 04 dec 18 kl. 11:27

Lokalt live: Fiskarskonstnären Kim Simonsson avslöjar detaljen som gör att han syns på slottsbalen

Keramikern Kim Simonsson är bjuden till presidentens slott på självständighetsdagen. I Lokalt live visar han hur han ska sticka ut ur mängden..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Lojo investerar för tiotals miljoner de kommande åren - drar samtidigt åt svångremmen inom servicen

Lojo stad har i många år levt över sina tillgångar, men har samtidigt investerat för lite. Så beskriver Lojos stadsdirektör Mika Sivula de utmaningar Lojo står inför de kommande åren..

YLE - 2 timmar sedan

Folkhälsoforskaren Anna K. Forsman får årets Per Brahe-pris

Anna K. Forsman är född 1985 i Korsholm och är student från Vasa övningsskolas gymnasium år 2004. Hon disputerade för doktorsgraden år 2012 och har varit anställd vid Åbo akademi sedan 2014..

YLE - 3 timmar sedan

Ted Urho lämnar Yle - blir verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda

Redaktören och programledaren Ted Urho lämnar Yle och blir verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda. Urho berättar att han alltid har varit samhälleligt intresserad och nu finns möjlighet att följa med samhället ur ett annat perspektiv..

YLE - 3 timmar sedan

Högsta anbudet för Bromarfhemmet över 300 000

Tolv anbudsgivare deltog i anbudstävlingen för det tidigare äldreboendet Bromarfhemmet. Slutsumman landade på 327 000 euro..

YLE - 4 timmar sedan

Assistor och Uuttera fusioneras - 130 anställda i Hangö frihamn får ny arbetsgivare

Fordonslogistikbolaget Assistor och speditionsbolaget Uuttera fusioneras. Båda bolagen har verksamhet i frihamnen i Hangö..

YLE - 3 timmar sedan

”Det finns bara ett tunnelprojekt” - Peter Vesterbacka vidhåller att tunneln till Tallinn står klar julen 2024

Peter Vesterbacka vidhåller att den första avgången med tåg genom en tunnel till Tallinn avgår senast på julafton 2024. Samtidigt menar trafik- och kommunikationsminister Anne Berner att det tar 5-6 år att göra miljökonsekvensbedömningarna..

YLE - 5 timmar sedan

Trafis elektroniska fortfarande tjänst stängd - nu kräver kommunikationsministeriet en förklaring

På söndagskvällen stängde trafiksäkerhetsverket Trafi all sin elektroniska kundbetjäning. Orsaken är kritikstormen mot tjänsten Kuljettajatiedot, Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata publicerats..

YLE - 5 timmar sedan

Trafis elektroniska tjänst stängd - nu kräver kommunikationsministeriet en förklaring

På söndagskvällen stängde trafiksäkerhetsverket Trafi all sin elektroniska kundbetjäning. Orsaken är kritikstormen mot tjänsten Kuljettajatiedot / Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata publicerats..

YLE - 9 timmar sedan

Skyddspolisen om den nationella säkerheten: "Största hotet är de enskilda aktörerna"

Representanter från Skyddspolisen berättade på måndagsmorgonen om den nationella säkerheten i Finland just nu. De kunde berätta att hotnivån fortsättningsvis är 2 på den fyrgradiga skalan – förhöjd, men oförändrad sedan juni 2017..

YLE - 6 timmar sedan

Lokalt live: Finlandiahuset svämmar över - kring 100 000 liter vatten har runnit in i källaren

Ett fjärvärmerör sprang läck i Finlandiahuset i Helsingfors på måndagsförmiddagen. Kring 100 000 liter vatten har runnit ut i huset. Räddningsverket är i full färd med att pumpa ut vatten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.