Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 15 August, 20:51

Liknande nyheter

Taggar: Malmöstad , miljonsatsar, privat, barnkulturhus, skolorfår , gratis, inträde
Sydsvenskan - 17 maj 13 kl. 06:30

Krav på tjejsatsning när Malmö miljonsatsar på VM

Malmö stad satsar mångmiljonbelopp på att rusta upp Rosengårds ishall inför dam-VM om två år. Samtidigt ställs det krav på stans klubbar att starta ishockey för tjejer..

Sydsvenskan - 17 maj 13 kl. 06:30

Malmö miljonsatsar inför VM

Malmö stad satsar mångmiljonbelopp på att rusta upp Rosengårds ishall inför dam-VM om två år. Samtidigt ställs det krav på stans klubbar att starta ishockey för tjejer..

Sydsvenskan - 07 feb 14 kl. 05:30

Riskkapitalbolag miljonsatsar på Malmöföretag

Riskkapitalbolaget Menmo Ventures investerar över tre miljoner kronor i Malmöbolaget Youcruit som utvecklar ett rekryteringssystem..

SvD - 08 feb 17 kl. 16:46

Malmö miljonsatsar för att få bukt med våldet

Malmö satsar 50 miljoner kronor för att motverka organiserad brottslighet..

Trelleborgs Allehanda - 07 sep 12 kl. 08:15

Stor tillströmning till privat klinik efter flytt

Arkiv: Colourbox
I våras togs beslut om att tandregleringen på Folktandvården i Trelleborg skulle flyttas till Malmö och en del upprörda röster hördes. Majoriteten av patienterna har nu valt att gå över till ett privat alternativ.
Som TA skrivit om tidigare bygger privatkliniken Colosseum ut sin verksamhet och erbjuder i höst också tandreglering.

Sydsvenskan - 06 dec 16 kl. 08:53

Folktandvården miljonsatsar i Lund och bygger nytt centrum för munhälsa

Ett nytt centrum för munhälsa öppnar 2018. Huvudkontoret flyttar från Malmö.

Skånskan - 28 aug 16 kl. 12:00

De minns ett år med Malmö Live

Karin Karlsson minns hur håret reste sig på armarna första gången MSO körde ljudtest i nya konsertlokalen och Jesper Larsson berättar om de violin- och cellospelande bröderna som chockades av att Malmö lives konsertsal var det bästa rum de spelat i.
Det har gått ett år sedan Malmö Live öppnade dörrarna för sin publik och Gunilla Wedding har träffat programchefen och vd och konserthuschefen för en tillbakablick.Karin Karlsson och Jesper Larsson om vad som varit deras största personliga upplevelser under Malmö Lives första år:
Karin: ”Det första som poppar upp för mig är Jeff Mills för hela MSO levererade så fantastiskt bra och det är en musikgenre som har väldigt blandad publik och hela konserten höll fruktansvärt hög kvalitet.

Sydsvenskan - 06 jul 14 kl. 10:16

Kolonierna är viktiga – vi behöver fler gröna områden i Malmö, inte färre

Per Strandell skriver i en debattartikel (Åsikter 6/7) att koloniområden har spelat ut sin roll i dagens moderna städer. Tvärt om! När Malmö nu växer måste viktiga grönområden bevaras, speciellt viktigt är det att bevara kulturhistoriska områden.

Sydsvenskan - 16 okt 13 kl. 06:30

Villan var Malmös första barnsjukhus

FRÅGA: Vilken var villan mittemot Intimans ingång, som hade ett mystiskt, nästan spöklikt, skimmer över sig?Agneta af Jochnick ÖstbornSVAR: Huset på Rönneholmsvägen 22 ett barnsjukhus, det tredje av privat initiativ i Sverige. Malmö Barnsjukhus, ritat av Christian Mortensen, låg 1887 idylliskt på landet med gröna trädgårdar och gröna fält fjärran stadens buller och os, med vårdplats för uppemot 40 barn i två salar som vardera mätte tolv gånger åtta meter.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

Sätt stopp för de privatägda gruvorna

Northland Resources startade en gruva i Pajala kommun i Norrbotten. De skrev avtal med samebyn i trakten. De upprättade affärskontrakt med flera lokala företag.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Boende satt uppe i rullstol hela natten – glömdes bort av personalen

Händelsen har anmälts enligt lex Sarah..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hon blir Malmös nya miljödirektör

”Det känns väldigt spännande,” säger Rebecka Persson som ska styra Malmö stads miljöarbete..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Genuabron byggd med utskälld teknik

En lång sträcka av en motorvägsbro som plötsligt rasar – kollapsen i Genua har chockat Italien och omvärlden. Men experter hade länge varnat för brister vid bron, som byggdes med en numera övergiven metod. Den spektakulära kilometerlånga motorvägsbron,.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Polisen utreder motiv bakom parlamentskrasch

Den man som har gripits misstänkt för terrorhandlingar efter att ha kraschat in i en säkerhetsbarriär utanför det brittiska parlamentet i London är hemmahörande i Birmingham. Förutom terrorhandlingar misstänks han för mordförsök. Utredningen fokuserar n.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

S vill satsa 800 miljoner på skogsröjning

Socialdemokraterna vill införa något som kallas röjstöd under nästa mandatperiod. 200 miljoner kronor årligen ska gå till privata skogsägare och de nya arbetstillfällena kan med fördel gå till nyanlända, enligt förslaget. När den nya stödformen presente.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Slagen mot tävlingshästens huvud filmades – man åtalas

Tävlingshästen vägrade att gå in i startboxen på Jägersro – då började misshandeln..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

En front mot våldet i Neapel

Italien skakas av rasistiska våldsdåd..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Wilmer X gör extrakonsert på KB – blir 50:e konserten på rockklubben

I måndags stod det klart att det legendariska Malmöbandet Wilmer X ska spela på rockklubben KB:s 25-årsjubileumsfest i oktober. Biljetterna sålde slut så snabbt att det nu blir en extrakonsert dagen efter..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Syndabockar jagas efter italienska broraset

Italienska politiker försöker reda ut vem som bär skulden..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Bannerhed: "Ensamhet den nya folksjukdomen"

Sju år efter Augustvinnande romanen "Korparna" är Tomas Bannerhed tillbaka med "Lugnet", om en mans kamp mot stadslivets ensamhet. Att smita ifrån sin flock kan vara smärtsamt, förklarar den fågeltokige författaren. ”Döden bakom styret”, skämtar Tomas B.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.