YLE > Finland

Friday, 22 June, 11:39

YLE - 14 jun 18 kl. 05:00

Var fjärde åldring behandlas illa eller utsätts för våld - mycket vanligare än vi tror säger expertUngefär var fjärde åldring har blivit utsatt för någon form av illa behandling, uppskattar man på Institutet för hälsa och välfärd, THL. På fredag uppmärksammas årsdagen för våld mot äldre..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Institutet, THL

Dela artikeln

274 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var fjärde, åldring, behandlas, illaeller , utsättsför , våld, mycket vanligare än vi tror säger expert
YLE - 09 maj 16 kl. 11:50

Släggkastaren Fredrik Fröberg: Vi behandlas illa av tävlingsarrangörerna

Sjundeå IF:s släggkastare Fredrik Fröberg säger att släggkastarna behandlas illa av tävlingsarrangörer. Sällan – om någonsin – får släggkastarna tävla på samma arena som de övriga friidrottarna. - Allt som oftast när vi släggkastare kommer till en tävlingsplats, får vi höra att vi ska tävla på någon sandplan några kilometer bort.

Blekinge Läns tidning - 05 maj 17 kl. 15:14

Skola anmäld – elev behandlas illa

Skolinspektionen kräver svar från en skola där en elev upplever sig behandlas felaktigt..

Dalarnas tidningar - 16 jan 11 kl. 04:57

Kunder behandlas illa av Hedemora Energi

[Hedemora/Husby] Upprörda Hedemorabor känner sig illa behandlade av tjänstemän på Hedemora Energi när de har påpekat att sophämtningen inte fungerar. I Hedemora lämnades komposttunnan hos en fembarnsfamilj halvfull. En familj i Djusa nekades tömning sedan chauffören plötsligt hävdade att vägen var för smal..

YLE - 29 mar 15 kl. 06:00

SS: Barn behandlar äldre illa

Myndigheterna befarar att finländarna behandlar äldre närstående illa i större utsträckning än vad man i allmänhet tror, skriver Savon Sanomat på söndagen. Både på brottsofferjouren och på Institutet för hälsa och välfärd THL säger man att de fall som kommer i dagen bara är toppen på isberget. - Det här sådant man inte talar om, säger enhetschef Minna-Liisa Luoma på THL.

Nya Wermlands Tidningen - 03 feb 12 kl. 07:30

Både unga och gamla behandlas illa

BT - 06 mar 12 kl. 08:38

Forskningsapor behandlas illa i Laos

Apor som säljs till amerikanska och europeiska laboratorier får först genomlida vidriga förhållanden på anläggningar i Laos, larmar djurrättsorganisationen Buav (British Union for the Abolition of Vivisection).
Efter att ha besökt apfarmer i Laos säger Buav att behandlingen av långsvansade makaker "bryter mot internationellt erkända djurrättsregler".
Tusentals apor exporteras från Laos via Kina och Vietnam till forskning i västvärlden.

UNT - 27 okt 14 kl. 06:00

Hyresgäster behandlas­ illa

Efter att Heby­gårdar låtit kontrollera värme och ventilation i lägenheterna märker jag att de har sänkt värmen..

Dagen - 01 okt 15 kl. 03:00

Kinaexpert: En del församlingar behandlas illa

Det går alldeles utmärkt att leva som kristen i Kina, men visst sätter den kommunistiska statsmakten en del hinder i vägen. Det menar kinakännaren Fredrik Fällman..

Dagen - 01 okt 15 kl. 03:00

Kinaexpert: En del församlingar behandlas illa

Det går alldeles utmärkt att leva som kristen i Kina, men visst sätter den kommunistiska statsmakten en del hinder i vägen. Det menar kinakännaren Fredrik Fällman..

YLE - 19 okt 17 kl. 04:57

Morgonkollen: Spaniens ultimatum till Katalonien löper ut, EU dryftar flyktingkvoter och Sipilä anses behandlas illa i medierna

Spaniens ultimatum till Katalonien löper ut i dag, EU-ledare diskuterar flyktingkvoter och Centerns distriktschefer anser att statsminister Juga Sipilä (C) blivit orättvist behandlad av medierna enligt Uutissuomalainen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Splitternya räddningsbåtar till Hangö och Lojo

Brandstationerna i Hangö och Lojo har fått nya räddningsbåtar. Båtarna, som är identiska, kommer att användas till flera olika räddningsuppdrag, bland annat vid släckning, oljebekämpning och akutvård..

YLE - 1 timme sedan

Bostadslösa firar midsommar i Helsingfors skärgård: "Mest är jag här för jag vill bort från staden så jag kan vila ut och samla krafter"

På Vårdö i Helsingfors ordnar bostadslösa tillsammans program för midsommarhelgen. En midsommarfest utan rusmedel och låg tröskel arrangeras också av Anonyma alkoholister på stranden mittemot..

YLE - 5 timmar sedan

Dataläcka avslöjar hur ägarna till Jokerit spelade med sanktionerna – så här fixade familjen Rotenberg sitt ägande

Familjen Rotenberg, som hör till president Vladimir Putins inre krets, utnyttjar effektivt skatteparadis för att undvika de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Grekland får skuldlättnader, Melania Trumps jacka väcker uppmärksamhet, midsommarafton firas i regn

Euroländerna har enats om krishanteringen av den grekiska skuldkrisen, USA:s första dam bar jacka med nonchalant budskap under en resa för att träffa flyktingbarn och här hemma väntas midsommartrafiken bli livlig..

YLE - 6 timmar sedan

"Här i Luxemburg denna ikväll tar den grekiska skuldkrisen slut" - Eurogruppen tog historiskt beslut: Grekland får skuldlättnader

Euroländerna lyckades efter ett långt möte som avslutades först på natten till fredag, enas om en uppgörelse som innebär att den åtta år långa krishanteringen av den grekiska skuldkrisen nu är över..

YLE - 14 timmar sedan

Finländarna älskar sitt kött - grönsakerna grillas i större utsträckning än tidigare men korven är fortfarande oslagbar midsommarfavorit

De finska grillarna är sannolikt denna midsommar fulla med korvar och revbensspjäll, men också blomkål, misstänker K-gruppens marknadsföringschef Teija Nesterinen..

YLE - 17 timmar sedan

Journalister hörde rasande utskottsmedlemmar gräla om vårdreformen - tidtabellen fortfarande öppen

Social- och hälsovårdsutskottet kunde på torsdagen inte enas om tidtabellen för beredningen av social- och hälsovårdsreformen. Förvånade journalister som stod utanför utskottets dörr hörde upprörda gräl då utskottet skulle besluta om den fortsatta tidtabellen..

YLE - 18 timmar sedan

Frankrike förbjuder godisfärgämne på grund av cancerrisken - Finland avvaktar tills EU fattat ett beslut

Frankrike vill förbjuda användningen av färgämnet titandioxid i livsmedel. Nanopartiklarna i ämnet konstaterades skadliga mot råttor..

YLE - 18 timmar sedan

Stark tro på att Grekland är redo för marknaden säger finansminister Orpo inför avgörande möte

Finansminister Petteri Orpo (Saml) tror att eurogruppens ledare lyckas nå enighet om att låta Grekland lämna det stödpaket som man enades om för åtta år sedan..

YLE - 19 timmar sedan

Fara för skogsbrand men ändå inte - fortfarande torrt i Västnyland

Meteorologiska institutet tog tillbaka varningen för skogsbrand i går. I Västnyland har regnmängderna ändå varit så små att varningen fortfarande borde gälla, säger brandchef Stig Granström..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.