YLE > Finland

Tuesday, 21 August, 00:34

YLE - 14 jun 18 kl. 05:00

Var fjärde åldring behandlas illa eller utsätts för våld - mycket vanligare än vi tror säger expertUngefär var fjärde åldring har blivit utsatt för någon form av illa behandling, uppskattar man på Institutet för hälsa och välfärd, THL. På fredag uppmärksammas årsdagen för våld mot äldre..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Institutet, THL

Dela artikeln

300 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var fjärde, åldring, behandlas, illaeller , utsättsför , våld, mycket vanligare än vi tror säger expert
YLE - 09 maj 16 kl. 11:50

Släggkastaren Fredrik Fröberg: Vi behandlas illa av tävlingsarrangörerna

Sjundeå IF:s släggkastare Fredrik Fröberg säger att släggkastarna behandlas illa av tävlingsarrangörer. Sällan – om någonsin – får släggkastarna tävla på samma arena som de övriga friidrottarna. - Allt som oftast när vi släggkastare kommer till en tävlingsplats, får vi höra att vi ska tävla på någon sandplan några kilometer bort.

Blekinge Läns tidning - 05 maj 17 kl. 15:14

Skola anmäld – elev behandlas illa

Skolinspektionen kräver svar från en skola där en elev upplever sig behandlas felaktigt..

Dalarnas tidningar - 16 jan 11 kl. 04:57

Kunder behandlas illa av Hedemora Energi

[Hedemora/Husby] Upprörda Hedemorabor känner sig illa behandlade av tjänstemän på Hedemora Energi när de har påpekat att sophämtningen inte fungerar. I Hedemora lämnades komposttunnan hos en fembarnsfamilj halvfull. En familj i Djusa nekades tömning sedan chauffören plötsligt hävdade att vägen var för smal..

YLE - 29 mar 15 kl. 06:00

SS: Barn behandlar äldre illa

Myndigheterna befarar att finländarna behandlar äldre närstående illa i större utsträckning än vad man i allmänhet tror, skriver Savon Sanomat på söndagen. Både på brottsofferjouren och på Institutet för hälsa och välfärd THL säger man att de fall som kommer i dagen bara är toppen på isberget. - Det här sådant man inte talar om, säger enhetschef Minna-Liisa Luoma på THL.

Nya Wermlands Tidningen - 03 feb 12 kl. 07:30

Både unga och gamla behandlas illa

BT - 06 mar 12 kl. 08:38

Forskningsapor behandlas illa i Laos

Apor som säljs till amerikanska och europeiska laboratorier får först genomlida vidriga förhållanden på anläggningar i Laos, larmar djurrättsorganisationen Buav (British Union for the Abolition of Vivisection).
Efter att ha besökt apfarmer i Laos säger Buav att behandlingen av långsvansade makaker "bryter mot internationellt erkända djurrättsregler".
Tusentals apor exporteras från Laos via Kina och Vietnam till forskning i västvärlden.

UNT - 27 okt 14 kl. 06:00

Hyresgäster behandlas­ illa

Efter att Heby­gårdar låtit kontrollera värme och ventilation i lägenheterna märker jag att de har sänkt värmen..

Dagen - 01 okt 15 kl. 03:00

Kinaexpert: En del församlingar behandlas illa

Det går alldeles utmärkt att leva som kristen i Kina, men visst sätter den kommunistiska statsmakten en del hinder i vägen. Det menar kinakännaren Fredrik Fällman..

Dagen - 01 okt 15 kl. 03:00

Kinaexpert: En del församlingar behandlas illa

Det går alldeles utmärkt att leva som kristen i Kina, men visst sätter den kommunistiska statsmakten en del hinder i vägen. Det menar kinakännaren Fredrik Fällman..

YLE - 19 okt 17 kl. 04:57

Morgonkollen: Spaniens ultimatum till Katalonien löper ut, EU dryftar flyktingkvoter och Sipilä anses behandlas illa i medierna

Spaniens ultimatum till Katalonien löper ut i dag, EU-ledare diskuterar flyktingkvoter och Centerns distriktschefer anser att statsminister Juga Sipilä (C) blivit orättvist behandlad av medierna enligt Uutissuomalainen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

För få vill bo i stadens hyreshus i Hangö - nu beviljas stadens hyresbolag företagssanering

En ständigt minskande befolkning leder till problem för Hangö Hyreshus. Bolaget ägs av Hangö stad och nu har Statskontoret godkänt bolagets begäran från år 2015 om frivillig företagssanering..

YLE - 5 timmar sedan

Ville Pursiainen ny direktör för Lojo sjukhus

Ville Pursiainen, som för tillfället jobbar vid Borgå sjukhus, blir ny direktör för Lojo sjukvårdsområde. Pursiainen valdes bland elva sökande..

YLE - 5 timmar sedan

Hangöbo odlade cannabis för att lindra muskelvärk - fick villkorligt fängelse

En Hangöbo har dömts till villkorligt fängelsestraff för att ha odlat cannabis i sitt hem. Mannen menade att han hade odlat cannabis för att lindra sin kroniska muskelvärk..

YLE - 6 timmar sedan

Tiotals frivilliga slog sig samman för att rädda kattungar som kastats ur en bil - sökoperationen pågår fortfarande

I Kotka har invånare slagit ihop sig för att rädda ett antal kattungar som kastats ur en bil i farten. En av kattungarna blev omedelbart under bilen och dog..

YLE - 8 timmar sedan

Finländska forskare prisbelönas för tekniken som gav oss universums ålder

ESA:s Planck-satellit (aktiv 2009-2013) gav oss en unik inblick i det tidiga universum, dess tillblivelse, sammansättning och inte minst dess exakta ålder, 13,8 miljarder år. Teamet bakom Planck-satelliten belönas nu med det prestigefyllda Gruberpriset. I det teamet ingår också femton finländska forskare, bland annat från VTT, Aalto-universitetet och Åbo universitet..

YLE - 10 timmar sedan

Tiden räcker inte till: Social- och hälsovårdsutskottet slutar nu höra sakkunniga gällande vårdreformen

Social- och hälsovårdsutskottet har röstat för att sluta höra sakkuniga om lagar gällande landskapsreformen och valfriheten inom vården..

YLE - 9 timmar sedan

Helsingfors stad har granskat: Hakkarainens bastu duger inte som bostad

Den sannfinländska riksdagsledamoten Teuvo Hakkarainens bastubostad i Helsingfors har synats av stadens byggnadsinspektion. Bastun duger inte som bostad - det slår myndigheterna fast..

YLE - 10 timmar sedan

Tiden räcker inte till: Social- och hälsovårdsutskottet slutar nu höra experter gällande vårdreformen

Social- och hälsovårdsutskottet har röstat för att sluta höra experter om lagar gällande landskapsreformen och valfriheten inom vården..

YLE - 11 timmar sedan

Medier: Åtalade polischefen Robin Lardot intagen på sjukhus

Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot fick i fredags en akut sjukdomsattack och han befinner sig fortfarande på sjukhus. Mer än så vill CKP inte avslöja om Lardot, som är en av de åtalade i den största polisrättegången någonsin i Finland..

YLE - 11 timmar sedan

Ny studie om salt: De flesta kan konsumera måttfulla mängder med ro

Hälsoriskerna för de flesta människor i världen ökar inte av en måttlig saltkonsumtion, visar en ny internationell studie..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.