Skånskan > Opinion

Friday, 22 June, 11:31

Skånskan - 14 jun 18 kl. 05:00

Namninsamling för polisstationenDalby En namninsamling har startats för bevarande av polisstationen i Dalby.– Det har skett så stora neddragningar att vi är rädda för att det ska sluta med nedläggning, säger Kent Karlsson, en av de sex initiativtagarna.
Namnlistor har nu lagts ut på medborgarkontoren i Dalby och Veberöd samt på Coop i Genarp och i lanthandeln i Torna Hällestad.
– Vi hoppas också hitta en lämplig plats i Södra Sandby, säger Kent Karlsson. Han pekar på att det i början av 2010-talet fanns tio poliser stationerade i Dalby:
– Nu är det bara en kvar och öppet en gång i veckan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Dalby, Kent Karlsson, Veberöd, Coop, Genarp, Torna Hällestad, Södra Sandby

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Namninsamlingför , polisstationen
YLE - 11 feb 13 kl. 04:40

Flera blev fast för rattfylla utanför polisstationen

De som kör rattfulla verkar inte ens undvika att göra det i närheten av en polisstation. Det här framkommer i Yle Nyheters kartläggning av var rattfylleristerna blev fast i fjol. I Esbo har tre fall bokförts på adressen Knektbrogränden 4.

BT - 02 feb 11 kl. 09:33

Namninsamling mot stängning av solariet

En namninsamling för att solariet i simhallen åter ska öppna ? det har ulricehamnaren Jan Melchior startat.
?

Västerbottens Folkblad - 18 maj 11 kl. 10:26

Maud Olofsson vägrar ta emot namninsamling

9 000 personer har skrivit på en namninsamling mot uranbrytning i Västerbotten, men Maud Olofsson ger namninsamlarna nobben. 9 000 personer har skrivit på en namninsamling mot uranbrytning i Västerbotten, men Maud Olofsson ger namninsamlarna nobben. I Västerbotten har det ?

Kristianstadsbladet - 08 okt 11 kl. 06:30

Namninsamling för musikskolan

Arkivfoto: Peter Åklundh
Det skriver ordföranden för Christianstad symfoniker om tankarna att lägga ner den kommunala musikskolan i Bromölla.
Det kommer allt fler protester mot en eventuell nedläggning av musikskolan i Bromölla. Alla har inte fotboll som intresse påpekar en medborgare och på Alvikenskolan har eleverna gjort en namninsamling.

YLE - 09 sep 14 kl. 14:58

Namninsamling mot ny dagispraxis i Sjundeå

Föräldrar i Sjundeå är missnöjda över dyrare dagvårdsavgifter. Kommunen har från början av augusti justerat sin praxis då det gäller avgifter för barn som kommer oregelbundet till dagiset. Om de veckodagar som barnet kommer till dagiset varierar, blir det dyrare för föräldrarna.

Skånskan - 12 apr 16 kl. 14:00

Namninsamling mot skolbesparing

STAFFANSTORP De föreslagna besparingarna på skola och förskola har fått skolelever i Staffanstorp att starta en namninsamling.En av dem som står bakom initiativet är Christopher Panican.
– Jag gör detta som elev för att jag är oroad över att ytterligare besparingar ska drabba skolan, säger Christopher Panican som själv går i årskurs 9.

YLE - 28 okt 16 kl. 10:17

Handgranat ledde till evakuering av polisstationen i Åbo

Delar av polisstationen i Åbo evakuerades på fredagen på grund av att en privatperson hämtade en handgranat till stationen. Granaten har nu tagits omhand av försvarsmakten och avspärrningen vid polisstation har hävts. En privatperson gick in på polisstationen med en handgranat under förmiddagen.

Nyan - 07 nov 16 kl. 07:08

Namninsamling för flyktingar till Vårdö

Kyrkoherde Juanita Fagerholm-Urch startar en namninsamling för mottagandet av en flyktingfamilj till Vårdö.
Tillsammans med sin man var Juanita Fagerholm-Urch, som är kyrkoherde för Sund-Vårdö församling, en åskådarna på det ödesdigra fullmäktigemötet i Vårdö. Det var då Vårdö fullmäktige, tvärtemot kommunstyrelsens vilja, beslöt att kommunen inte skulle ta emot en flyktingfamilj.

Skånskan - 28 mar 17 kl. 19:00

Vill rädda Coop med namninsamling

Furulund Uppemot trehundra Furulundsbor har skrivit på en namninsamling för att försöka rädda kvar Coop i Furulund.
Butikschefen Staffan Larsson är glad att så många vill ha kvar butiken, men säger samtidigt att det är svårt i nuvarande lokaler. ERWP.

BT - 26 feb 18 kl. 09:34

Startar namninsamling i protest som skolkaoset

Hugo Bohman har fått skolplacering över fyra kilometer från hemmet, nu har hans pappa Johan startat en namninsamling. – Att startat en namninsamling för att få beslutet upphävt känns som den sista saken jag kan göra, säger han..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Man skjuten – vårdas för allvarliga skador

En skottlossning inträffade på Albogatan i Kristianstad under fredagsmorgonen. En skottskadad man i 20-års åldern har förts till sjukhus. Skadorna på mannen är allvarliga men inte livshotande.

Skånskan - 6 timmar sedan

”Vi avstyrde ett pågående brott”

MALMÖ Fryshuset har en helt annan version av det som hänt och överväger att göra en polisanmälan för förtal.
– Jag skulle vilja kalla de flesta påståenden från hbtqia-nätverket för fake news och en smutskastning från en individ i nätverket, konstaterar Johnny Eriksson som är regionchef för Fryshuset Syd.– Vår personal hjälpte till att avstyra ett hatbrott och har vittnat mot en ungdom som vi jobbat med i flera år.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nätverk kritiserar incident på Fryshuset

MALMÖ
Hbtqia-nätverket inom Malmö stad välkomnar beskedet att värdegrunden på Fryshuset ska ses över. Nätverket har reagerat starkt på en händelse när en transperson blev filmad och hånad av både besökare och personal. Nätverket företräder Malmö stads medarbetare och en medlem hoppas att den obehagliga händelsen kommer att leda till något positivt.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ingen lösning på parkeringsproblem

SMYGEHUK Husbilar och husvagnar fortsätter att stanna över natten vid välbesökta Köpmansmagasinet, trots att det är förbjudet.
Nu ger Trelleborgs kommun upp försöken att få till stånd en långsiktig lösning på parkeringsproblemen vid Skandinaviens sydligaste udde.Mellan den 25 juni och 19 augusti kanden som inte är bilburen ta sig fritt med dubbeldäckad Londonbuss mellan Trelleborg och Smygehuk.

Skånskan - 9 timmar sedan

Zadran avgjorde på stopptid

FOTBOLL IFK Malmö såg ut att åka på oväntat poängtapp borta mot jumbon Varbergs GIF.
Då snappade skyttekungen Noor Zadran upp en ribbretur och frälste tabelltvåan med avgörande 2-1 (0-1) i minut 90+8.”Gulingarnas” sjätte raka seger i division 2 västra och stort jubel när Linuz Söderberg blåste av torsdagens drabbning på Påskbergsvallen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kvarnby tappade allt

FOTBOLL En positiv inledning räckte inte långt för Kvarnby IK som tappade 1-0 till 1-3 borta mot nästjumbon Ullareds IK.
Malmöklubbens tredje raka nederlag i division 2 västra.– Riktigt dåligt.

Skånskan - 15 timmar sedan

Jordgubbsförsäljare rånad på kassan

Strax efter klockan 19.00 på torsdagskvällen blev en jordgubbsförsäljare på Kvarngatan rånad på sin kassa. Gärningsmännen, två mörkklädda män i 20-årsåldern, ska sedan ha sprungit från platsen.

Skånskan - 19 timmar sedan

Statistik satte dit högskoleprovsfusk

Malmö. En 22-åring man har dömts till för hög De senaste åren har ett stort antal fall av fusk på högskoleprovet förekommit.
När universitets- och högskolerådet, UHR, övertog ansvaret för provet 2013 och har sedan vidtagit åtgärder för att sätta stopp för bruket av otillåtna hjälpmedel vid proven, vilket ofta utgörs av små hörsnäckor kopplade till en sambandscentral varifrån svaren på testfrågorna presenteras mot betalning.

Skånskan - 19 timmar sedan

Handlarn i Eslöv: Akut att lösa p-frågan

ESLÖV Näringsidkarna är inte nöjda med de beslut som politikerna tagit efter att p-avgifterna i centrum utvärderats.
Man anser att mer behöver göras för att inte handeln ska drabbas ännu hårdare.
– Om inget görs nu så kan det vara för sent, säger David Dobak från Stadskärneföreningen.

Skånskan - 21 timmar sedan

Anmälde man som tittade

LÖDDEKÖPINGE Plötsligt i tisdags kväll vid halv elva stod en person och stirrade in genom fönstren till en bostad på Bondevägen.
Då ringde bostadsrättsinnehavaren polisen, som skickade ut en patrull och tog upp en anmälan om ofredande.
Poliserna pratade också med mannen, som är 17 år gammal.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.