Skånskan > Opinion

Tuesday, 21 August, 00:01

Skånskan - 14 jun 18 kl. 05:00

Namninsamling för polisstationenDalby En namninsamling har startats för bevarande av polisstationen i Dalby.– Det har skett så stora neddragningar att vi är rädda för att det ska sluta med nedläggning, säger Kent Karlsson, en av de sex initiativtagarna.
Namnlistor har nu lagts ut på medborgarkontoren i Dalby och Veberöd samt på Coop i Genarp och i lanthandeln i Torna Hällestad.
– Vi hoppas också hitta en lämplig plats i Södra Sandby, säger Kent Karlsson. Han pekar på att det i början av 2010-talet fanns tio poliser stationerade i Dalby:
– Nu är det bara en kvar och öppet en gång i veckan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Dalby, Kent Karlsson, Veberöd, Coop, Genarp, Torna Hällestad, Södra Sandby

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Namninsamlingför , polisstationen
YLE - 11 feb 13 kl. 04:40

Flera blev fast för rattfylla utanför polisstationen

De som kör rattfulla verkar inte ens undvika att göra det i närheten av en polisstation. Det här framkommer i Yle Nyheters kartläggning av var rattfylleristerna blev fast i fjol. I Esbo har tre fall bokförts på adressen Knektbrogränden 4.

BT - 02 feb 11 kl. 09:33

Namninsamling mot stängning av solariet

En namninsamling för att solariet i simhallen åter ska öppna ? det har ulricehamnaren Jan Melchior startat.
?

Västerbottens Folkblad - 18 maj 11 kl. 10:26

Maud Olofsson vägrar ta emot namninsamling

9 000 personer har skrivit på en namninsamling mot uranbrytning i Västerbotten, men Maud Olofsson ger namninsamlarna nobben. 9 000 personer har skrivit på en namninsamling mot uranbrytning i Västerbotten, men Maud Olofsson ger namninsamlarna nobben. I Västerbotten har det ?

Kristianstadsbladet - 08 okt 11 kl. 06:30

Namninsamling för musikskolan

Arkivfoto: Peter Åklundh
Det skriver ordföranden för Christianstad symfoniker om tankarna att lägga ner den kommunala musikskolan i Bromölla.
Det kommer allt fler protester mot en eventuell nedläggning av musikskolan i Bromölla. Alla har inte fotboll som intresse påpekar en medborgare och på Alvikenskolan har eleverna gjort en namninsamling.

YLE - 09 sep 14 kl. 14:58

Namninsamling mot ny dagispraxis i Sjundeå

Föräldrar i Sjundeå är missnöjda över dyrare dagvårdsavgifter. Kommunen har från början av augusti justerat sin praxis då det gäller avgifter för barn som kommer oregelbundet till dagiset. Om de veckodagar som barnet kommer till dagiset varierar, blir det dyrare för föräldrarna.

Skånskan - 12 apr 16 kl. 14:00

Namninsamling mot skolbesparing

STAFFANSTORP De föreslagna besparingarna på skola och förskola har fått skolelever i Staffanstorp att starta en namninsamling.En av dem som står bakom initiativet är Christopher Panican.
– Jag gör detta som elev för att jag är oroad över att ytterligare besparingar ska drabba skolan, säger Christopher Panican som själv går i årskurs 9.

YLE - 28 okt 16 kl. 10:17

Handgranat ledde till evakuering av polisstationen i Åbo

Delar av polisstationen i Åbo evakuerades på fredagen på grund av att en privatperson hämtade en handgranat till stationen. Granaten har nu tagits omhand av försvarsmakten och avspärrningen vid polisstation har hävts. En privatperson gick in på polisstationen med en handgranat under förmiddagen.

Nyan - 07 nov 16 kl. 07:08

Namninsamling för flyktingar till Vårdö

Kyrkoherde Juanita Fagerholm-Urch startar en namninsamling för mottagandet av en flyktingfamilj till Vårdö.
Tillsammans med sin man var Juanita Fagerholm-Urch, som är kyrkoherde för Sund-Vårdö församling, en åskådarna på det ödesdigra fullmäktigemötet i Vårdö. Det var då Vårdö fullmäktige, tvärtemot kommunstyrelsens vilja, beslöt att kommunen inte skulle ta emot en flyktingfamilj.

Skånskan - 28 mar 17 kl. 19:00

Vill rädda Coop med namninsamling

Furulund Uppemot trehundra Furulundsbor har skrivit på en namninsamling för att försöka rädda kvar Coop i Furulund.
Butikschefen Staffan Larsson är glad att så många vill ha kvar butiken, men säger samtidigt att det är svårt i nuvarande lokaler. ERWP.

BT - 26 feb 18 kl. 09:34

Startar namninsamling i protest som skolkaoset

Hugo Bohman har fått skolplacering över fyra kilometer från hemmet, nu har hans pappa Johan startat en namninsamling. – Att startat en namninsamling för att få beslutet upphävt känns som den sista saken jag kan göra, säger han..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

”Stort engagemang för Öresundsmetro”

Öresund På måndagen hölls det första mötet med partnerskapet Öresundsmetro Executive i Köpenhamn.
– Det var ett väldigt postitivt möte, säger Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).Hon har precis klivit av tåget vid Triangeln efter en 40 minuter lång tågresa på väg hem från mötet när Skånskan pratar med henne.

Skånskan - 4 timmar sedan

Stor brist på seniorbostäder

Södra Sandby Många äldre i Södra Sandby bor kvar i sina villor eftersom det saknas senior- och trygghetsbostäder i byn, larmar pensionärsorganisationen PRO och S-föreningen.
Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, menar dock att en rad byggprojekt ligger i pipelinen och kommer att påbörjas de närmaste åren.– Bostadsfrågan är den enskilt största som kommer upp gång på gång.

Skånskan - 7 timmar sedan

Arrival Day på universitetet

LUND När augusti går mot sitt slut så innebär det också att årets första studenter anländer till Lund. Under måndagen höll universitetet sin Arrival Day.Det låg en både glad och nervös känsla över AF-borgen när 2000 studenter under hela måndagen anlände.

Skånskan - 7 timmar sedan

Inbrottsvåg mot lägenheter

Lund Inbrotten mot lägenheter i kommunen fortsätter med en oroväckande fart. En trend som enligt polisen är högst ovanlig för säsongen.Det var en minst sagt händelserik helg i kommunen.

Skånskan - 8 timmar sedan

9-åring bestulen

Staffanstorp En 9-årig pojke blev i söndags kväll bestulen på sin sparkcykel när han pantade burkar.Pojken hade parkerat sparkcykeln utanför butiken innan han gick in för att panta burkarna. När han kom ut var den försvunnen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Granne hällde ut råttgift mot hundar

Furulund En hundägare upptäckte att någon hällt på en sten i närheten av sin bostad.När hen träffade en granne medgav denne att det var han som hällt ut råttgiftet. Orsaken ska vara att hundar kissat på fastigheten där han bor.

Skånskan - 8 timmar sedan

13 kvinnor ofredade på festivalen

MALMÖ Åtta anmälningar har kommit in till polisen om sexuella ofredanden under Malmöfestivalen.
Och totalt är det 13 kvinnor som har drabbats.Det är en minskning jämfört med ifjol.

Skånskan - 9 timmar sedan

Våg av nerrivna valaffischer

ESLÖV/HÖÖR Vågen av nerrivna eller vandaliserade valaffischer fortsätter i Mellanskåne. I helgen har flera partier i både Eslöv och Höör drabbats.I Flyinge har någon på Albovägen förstört två valaffischer för Centerpartiet och Socialdemokraterna.

Skånskan - 11 timmar sedan

Fick sys efter hundattack

KÅGERÖD En kvinnlig hundägare fick uppsöka lasarett för att sys i både arm och överläpp sedan hon attackerats av en lösspringande hund i Kågeröd.
Det var niotiden på fredagskvällen som hon var ute på promenad med sin egen hund. Plötsligt kom en lösspringande hund ut från en tomt och anföll kvinnans hund.

Skånskan - 11 timmar sedan

Racing på Knutstorp

SVALÖV Det är dags igen för en dag för den sanne bilentusiasten med ett hjärta som klappar för sköna linjer och massor av motorhästar.
Autoropas racingday på Ring Knutstorp är i faggorna och i år arrangeras tävlingen och utställningen när hösten gör sitt intåg, lördagen den 1 september.
Under dagen finns möjligheter för hela familjen att njuta, se över 200 Ferrari och Maseratibilar samlade på ett ställe intill vackra Söderåsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.