Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 January, 13:04

Skånskan - 14 jun 18 kl. 05:00

Namninsamling för polisstationenDalby En namninsamling har startats för bevarande av polisstationen i Dalby.– Det har skett så stora neddragningar att vi är rädda för att det ska sluta med nedläggning, säger Kent Karlsson, en av de sex initiativtagarna.
Namnlistor har nu lagts ut på medborgarkontoren i Dalby och Veberöd samt på Coop i Genarp och i lanthandeln i Torna Hällestad.
– Vi hoppas också hitta en lämplig plats i Södra Sandby, säger Kent Karlsson. Han pekar på att det i början av 2010-talet fanns tio poliser stationerade i Dalby:
– Nu är det bara en kvar och öppet en gång i veckan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Dalby, Kent Karlsson, Veberöd, Coop, Genarp, Torna Hällestad, Södra Sandby

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Namninsamlingför , polisstationen
YLE - 11 feb 13 kl. 04:40

Flera blev fast för rattfylla utanför polisstationen

De som kör rattfulla verkar inte ens undvika att göra det i närheten av en polisstation. Det här framkommer i Yle Nyheters kartläggning av var rattfylleristerna blev fast i fjol. I Esbo har tre fall bokförts på adressen Knektbrogränden 4.

YLE - 28 okt 16 kl. 10:17

Handgranat ledde till evakuering av polisstationen i Åbo

Delar av polisstationen i Åbo evakuerades på fredagen på grund av att en privatperson hämtade en handgranat till stationen. Granaten har nu tagits omhand av försvarsmakten och avspärrningen vid polisstation har hävts. En privatperson gick in på polisstationen med en handgranat under förmiddagen.

BT - 02 feb 11 kl. 09:33

Namninsamling mot stängning av solariet

En namninsamling för att solariet i simhallen åter ska öppna ? det har ulricehamnaren Jan Melchior startat.
?

Västerbottens Folkblad - 18 maj 11 kl. 10:26

Maud Olofsson vägrar ta emot namninsamling

9 000 personer har skrivit på en namninsamling mot uranbrytning i Västerbotten, men Maud Olofsson ger namninsamlarna nobben. 9 000 personer har skrivit på en namninsamling mot uranbrytning i Västerbotten, men Maud Olofsson ger namninsamlarna nobben. I Västerbotten har det ?

Kristianstadsbladet - 08 okt 11 kl. 06:30

Namninsamling för musikskolan

Arkivfoto: Peter Åklundh
Det skriver ordföranden för Christianstad symfoniker om tankarna att lägga ner den kommunala musikskolan i Bromölla.
Det kommer allt fler protester mot en eventuell nedläggning av musikskolan i Bromölla. Alla har inte fotboll som intresse påpekar en medborgare och på Alvikenskolan har eleverna gjort en namninsamling.

YLE - 09 sep 14 kl. 14:58

Namninsamling mot ny dagispraxis i Sjundeå

Föräldrar i Sjundeå är missnöjda över dyrare dagvårdsavgifter. Kommunen har från början av augusti justerat sin praxis då det gäller avgifter för barn som kommer oregelbundet till dagiset. Om de veckodagar som barnet kommer till dagiset varierar, blir det dyrare för föräldrarna.

Skånskan - 12 apr 16 kl. 14:00

Namninsamling mot skolbesparing

STAFFANSTORP De föreslagna besparingarna på skola och förskola har fått skolelever i Staffanstorp att starta en namninsamling.En av dem som står bakom initiativet är Christopher Panican.
– Jag gör detta som elev för att jag är oroad över att ytterligare besparingar ska drabba skolan, säger Christopher Panican som själv går i årskurs 9.

Nyan - 07 nov 16 kl. 07:08

Namninsamling för flyktingar till Vårdö

Kyrkoherde Juanita Fagerholm-Urch startar en namninsamling för mottagandet av en flyktingfamilj till Vårdö.
Tillsammans med sin man var Juanita Fagerholm-Urch, som är kyrkoherde för Sund-Vårdö församling, en åskådarna på det ödesdigra fullmäktigemötet i Vårdö. Det var då Vårdö fullmäktige, tvärtemot kommunstyrelsens vilja, beslöt att kommunen inte skulle ta emot en flyktingfamilj.

Skånskan - 28 mar 17 kl. 19:00

Vill rädda Coop med namninsamling

Furulund Uppemot trehundra Furulundsbor har skrivit på en namninsamling för att försöka rädda kvar Coop i Furulund.
Butikschefen Staffan Larsson är glad att så många vill ha kvar butiken, men säger samtidigt att det är svårt i nuvarande lokaler. ERWP.

BT - 26 feb 18 kl. 09:34

Startar namninsamling i protest som skolkaoset

Hugo Bohman har fått skolplacering över fyra kilometer från hemmet, nu har hans pappa Johan startat en namninsamling. – Att startat en namninsamling för att få beslutet upphävt känns som den sista saken jag kan göra, säger han..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Så ser årets majblomma ut

Årets majblomma är en vitsippa, det offentliggjordes på onsdagen..

Skånskan - 1 timme sedan

Ytterliga 15 kalla fall släppta

Skåne För en månad sedan släppte polisens kalla fall-grupp Syd 15 ouppklarade mordfall.
Nu har man publicerat ytterligare lika många.Totalt finns det runt 130 ouppklarade mord eller dråp i polisregion Syd (Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län), och eftersom brott med livstids fängelse i straffskalan sedan 2010 inte har någon preskriptionstid så växer högen.

Skånskan - 1 timme sedan

Togs för knark på torget

HÖRBY En polispatrull stoppade på tisdagskvällen en man på Gamla Torg i Hörby som misstänks för att ha använt narkotika. Det var vid 18.30-tiden som mannen och en bekant till honom kontrollerades.

Skånskan - 1 timme sedan

Anmäls för porr i Önneköp

ÖNNEKÖP En 65-åring i Önneköp har anmält en okänd person till polisen för att denne försökt öppna ett konto på en porrsajt på Internet i hans namn.
Enligt anmälan fick han ett mejl i vilket han ombads att verifiera kontot.
Mannen säger i anmälan att han inte försökt öppna ett konto, eller klickat på någon konstig länk.

Skånskan - 1 timme sedan

Borrningar efter bensin

HÖRBY Två bilar i Hörby har senaste dagarna råkat ut för att någon borrat hål i deras bensintankar.
Ett fall skedde på Prostgatan söndag-tisdag. Bilägaren märkte att bilen drog mycket bensin.

Skånskan - 1 timme sedan

Inbrott på kommunal enhet

HÖRBY Någon bröt sig mellan måndag kväll och tisdag morgon in i lokalerna hos Hörby kommuns arbetsmarknadsenhet på Slagtoftavägen.
Inbrottet skedde genom ett fönster och två bärbara datorer försvann vid tillfället.
Det finns ett uppborrat hål vid fönstrets karm..

Skånskan - 1 timme sedan

Fastighet i Svalöv har fått nya ägare

Svalöv Kenny Lansdahl, 28, och Sabina Leiswall, 29, har tagit över fastigheten på Torrlösa 1005 i Svalöv från Magnus Liljekvist. Ägarbytet blev klart i december 2018 och köpesumman blev 1 650 000 kronor. Huset har en boyta på 120 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Singelolycka på väg 11 vid Dalby

Lund En trafikolycka har inträffat på väg 11, i riktning mot Dalby, vid 11.30-tiden på onsdagen. Det är just nu stora trafikstörningar vid olycksplatsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Fler stölder från studentrum

Lund Polisen har den senaste tiden fått flera anmälningar om stölder från studentrum och nu rapporteras om ytterligare tre.
– Det är viktigt att låsa sitt korridorrum även om man befinner sig i närheten och bara är borta en kort stund, säger kommunpolis Joakim Nyberg.
Två av de senaste stölderna skedde från korridorrum på Magistratsvägen under tisdagen och gällde bland annat datorer.

Skånskan - 1 timme sedan

Busschaufför anmäld

Lund En kvinna har anmält en busschaufför för misshandel och ofredande. Händelsen utspelades vid Lund C på tisdagseftermiddagen. Enligt anmälan uppstod en dispyt om ålder när kvinnan klivit på bussen och även skulle betala för sitt barn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.