Skånskan > Opinion

Wednesday, 20 June, 13:14

Skånskan - 14 jun 18 kl. 05:00

Smorde sexårige sonens läppar med chiliLund En kvinna som smorde in sin sexårige sons läppar med chili när han sagt fula ord har nu dömts för ringa misshandel.Däremot frias hon från åtalet för att ha slagit sonen med knytnäven så han fick näsblod, trots att pojkens berättelse bedöms som trovärdig.
Ärendet inleddes sedan pojken berättat för skolpersonal att han utsatts för våld och även en släkting gjorde en anmälan.
Enligt släktingen hade mamman förra sommaren själv berättat att hon strukit chili på sonens läppar, något denna sedan förnekat.
Släktingens uppgifter i kombination med pojkens spontana och detaljerade berättelse gör att tingsrätten finner åtalet styrkt i den delen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smorde, sexårige, sonens, läpparmed , chili
YLE - 04 aug 16 kl. 11:05

Så här gjordes KAJs nya musikvideo - i en tagning

Humorgruppen har stängt av cirka en kilometer väg i Vörå. På Rejpeltvägen natten mellan 22-23 juli filmar de in musikvideon till nya låten Taco Hej. Det har gjorts tidigare.

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 09:48

Svårkontrollerade lustar i "Paradise hotel"

Möt deltagarna i "Paradise hotel". På måndag börjar en enligt TV3 "hetare, roligare, galnare, och mer dramatisk" säsong än den förra - som ju var både galen och dramatisk.
Tio unga människor möts i vackra omgivningar vid Mexikos Stillahavskust, sippar på caipirinhas i solnedgången och för djupa konversationer om livet och konsten.

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 14 kl. 09:48

Svårkontrollerade lustar i "Paradise hotel"

Möt deltagarna i "Paradise hotel". På måndag börjar en enligt TV3 "hetare, roligare, galnare, och mer dramatisk" säsong än den förra - som ju var både galen och dramatisk.
Tio unga människor möts i vackra omgivningar vid Mexikos Stillahavskust, sippar på caipirinhas i solnedgången och för djupa konversationer om livet och konsten.

Kristianstadsbladet - 01 nov 14 kl. 17:03

"Chippens" osäkra framtid

Det blåser snålt på Listerlandet just nu. Tre raka Mjällbysegrar har förbytts till tre raka förluster och nedflyttningsplats. Bladetsporten bestämde sig för att träffa Mjällbys fixstjärna Christian ”Chippen” Wilhelmsson för att höra om läget.

Sydsvenskan - 09 jun 15 kl. 04:00

Dejlige toner

Det var en gång …Den danske tonsättaren Carl Nielsen (1865–1931) är som en sagofigur, uppstigen direkt ur myllan på födelseön, Fyn. Ständigt betonas hans enkla härkomst från en obetydlig landsby, hans rötter i hembygden, gåsvaktarpågens närhet till naturen. Han har satt Nørre Lyndelse på kartan – sällan är den floskeln mer berättigad än i fallet Nielsen.

YLE - 09 dec 12 kl. 17:49

van Persie derbyhjälte i Manchester

Manchester United vann derbyt över lokalkonkurrenten City efter ett sent mål av Robin van Persie. Hemmalaget City hade hämtat upp ett tvåmålsunderläge i den andra halvleken innan holländaren slog till. Wayne Rooney var namnet på allas läppar i den första halvleken.

Sydsvenskan - 25 jul 13 kl. 06:30

Efteråt, när han låg bredvid och hörde hennes lugna andetag, försökte han intala sig att sprickan mellan dem inte var mycket värre än en krackelering på en gammal vas som kunde lagas. Men han lyckades inte övertyga sig själv och det dröjde innan han kom

Två dagar. Så länge fick de njuta av solen och värmen, men när Palm vaknade på onsdagsmorgonen smattrade regnet mot rutan. Anna sov bredvid honom i utdragssoffan som stod inklämd i ett hörn.

Kristianstadsbladet - 08 mar 14 kl. 04:21

Malaysias Anwar dömd till fängelse


En domstol i Malaysia dömde på fredagen oppositionsledaren Anwar Ibrahim till fem års fängelse för otukt. Domen sätter käppar i hjulen för hans planer att ta kontroll över landets rikaste delstat och underblåser de politiska spänningarna i landet.Hans anhängare och internationella människorättsorganisationer anser att domen är politiskt motiverad och avsedd att förstöra hans karriär.

BT - 08 mar 14 kl. 04:21

Malaysias Anwar dömd till fängelse

En domstol i Malaysia dömde på fredagen oppositionsledaren Anwar Ibrahim till fem års fängelse för otukt. Domen sätter käppar i hjulen för hans planer att ta kontroll över landets rikaste delstat och underblåser de politiska spänningarna i landet. Hans anhängare och internationella människorättsorganisationer anser att domen är politiskt motiverad och avsedd att förstöra hans karriär.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Det här stör vi oss mest på i trafiken

trafik En av årets stora trafikhelger är midsommarhelgen. När många är ute på vägarna finns det utrymme för att bli ilsken.Att tänka på inför din resa: Starta resan i god tid – midsommar är en av de stora trafikhelgerna med mycket trafik som gör att resan kan ta längre tid än vanligt.

Skånskan - 1 timme sedan

Stort polisbeslag av cigaretter

skurup Tillsammans med kommunen och i samarbete med Skatteverket och Tullverket gjorde polisen på tisdagen en tobakstillsyn i en butik i Skurup.
Det ledde till en husrannsakan där runt 13 000 cigaretter hittades.I Skurupsbutiken har polisen tidigare hittat utländska cigaretter och under tisdagens tillsyn var det dags igen.

Skånskan - 1 timme sedan

Tre greps med narkotika

TRELLEBORG/VELLINGE Tre män i 20-30-årsåldern stoppades på S.t Gertruds väg i tisdags med en liten mängd misstänkt narkotika.
Dessutom hade de var sin kniv på sig.

Skånskan - 1 timme sedan

Anmäler för ärekränkning

VELLINGE En person i 35-årsåldern har polisanmält en förskola i Vellinge kommun och flera i personalen för ärekränkning.
Personen ska ha blivit anklagad för att ha tafsat på två personer i personalen och blev då avstängd från jobbet. Senare kom ett sms från chefen att anställningen hade upphört.

Skånskan - 1 timme sedan

Fönsterrutor på skola sönder

SVEDALA Fyra fönster på Kyrkskolan krossades från fredag kväll till söndag morgon. Det var tre klassrum som drabbades av fönsterkross.
Polisen har ännu ingen misstänkt för skadegörelsen och Kyrkskolan måste beställa nya fönster.

Skånskan - 5 timmar sedan

Stopp på E65 vid Skurup

Skurup Det är stopp på E65 mellan trafikplats Stenbäck och Trafikplats Skurup i båda riktningarna.   Trafikanter uppmanas att välja annan väg på grund av snabbt växande köer. Vägen beräknas öppna för trafik under förmiddagen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Skicklig intrig som överraskar till slutet

Litteratur/recension BOK
En helt vanlig familj
Författare: Mattias Edvardsson
Förlag: ForumHur långt kan man tänka sig att gå för att rädda sina barn ur en svår knipa, närmare bestämt från att hamna i fängelse för mord?
Det är en frågeställning de flesta föräldrar, som tur är, slipper ta ställning till. Men om man tänker efter, skulle man ljuga, fiffla bort bevis, lägga sig i utredningen, hota folk?

Skånskan - 7 timmar sedan

Skriver spänning som testar läsarens moral

På midsommarafton är det premiär för årets sommarföljetong. I spänningsromanen En helt vanlig familj befinner vi oss i Lund i ett drama som rör sig mellan familjeliv i ett villaområde, Lunds tingsrätt och häktet.
– Vilka gränser skulle man kunna passera för att skydda sitt barn, det var ursprungsidén till boken, säger författaren och tvåbarnsföräldern Mattias Edvardsson.

Skånskan - 17 timmar sedan

Kick off för nya entreprenörer

Sjöbo/sydost På tisdagen var det kick off i Sjöbo för årets sommarentreprenörer i sydost.
– Totalt är det 32 ungdomar i år som ska driva företag, varav 10 är från Sjöbo, berättar Lena Ytterberg, näringslivsutvecklare på Sjöbo kommun.Ungdomarna, som är mellan 15 och 19 år, ska driva företag i minst tre veckor.

Skånskan - 18 timmar sedan

Jansson kan petas mot Tyskland – trots stormatchen

Mittbacken Pontus Jansson fick hoppa in med kort varsel när ordinarie Victor Nilsson Lindelöf insjuknade i feber. Jansson klarade uppdraget med bravur och var en av Sveriges bästa spelare när Sydkorea besegrades med 1-0.Nilsson Lindelöf hade klarat av ett belastningstest på testcykel under morgonen och var inställd på att spela Sveriges VM-premiär mot Sydkorea.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.