Skånskan > Opinion

Thursday, 16 August, 13:50

Skånskan - 14 jun 18 kl. 05:00

Smorde sexårige sonens läppar med chiliLund En kvinna som smorde in sin sexårige sons läppar med chili när han sagt fula ord har nu dömts för ringa misshandel.Däremot frias hon från åtalet för att ha slagit sonen med knytnäven så han fick näsblod, trots att pojkens berättelse bedöms som trovärdig.
Ärendet inleddes sedan pojken berättat för skolpersonal att han utsatts för våld och även en släkting gjorde en anmälan.
Enligt släktingen hade mamman förra sommaren själv berättat att hon strukit chili på sonens läppar, något denna sedan förnekat.
Släktingens uppgifter i kombination med pojkens spontana och detaljerade berättelse gör att tingsrätten finner åtalet styrkt i den delen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smorde, sexårige, sonens, läpparmed , chili
YLE - 04 aug 16 kl. 11:05

Så här gjordes KAJs nya musikvideo - i en tagning

Humorgruppen har stängt av cirka en kilometer väg i Vörå. På Rejpeltvägen natten mellan 22-23 juli filmar de in musikvideon till nya låten Taco Hej. Det har gjorts tidigare.

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 09:48

Svårkontrollerade lustar i "Paradise hotel"

Möt deltagarna i "Paradise hotel". På måndag börjar en enligt TV3 "hetare, roligare, galnare, och mer dramatisk" säsong än den förra - som ju var både galen och dramatisk.
Tio unga människor möts i vackra omgivningar vid Mexikos Stillahavskust, sippar på caipirinhas i solnedgången och för djupa konversationer om livet och konsten.

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 14 kl. 09:48

Svårkontrollerade lustar i "Paradise hotel"

Möt deltagarna i "Paradise hotel". På måndag börjar en enligt TV3 "hetare, roligare, galnare, och mer dramatisk" säsong än den förra - som ju var både galen och dramatisk.
Tio unga människor möts i vackra omgivningar vid Mexikos Stillahavskust, sippar på caipirinhas i solnedgången och för djupa konversationer om livet och konsten.

Kristianstadsbladet - 01 nov 14 kl. 17:03

"Chippens" osäkra framtid

Det blåser snålt på Listerlandet just nu. Tre raka Mjällbysegrar har förbytts till tre raka förluster och nedflyttningsplats. Bladetsporten bestämde sig för att träffa Mjällbys fixstjärna Christian ”Chippen” Wilhelmsson för att höra om läget.

Sydsvenskan - 09 jun 15 kl. 04:00

Dejlige toner

Det var en gång …Den danske tonsättaren Carl Nielsen (1865–1931) är som en sagofigur, uppstigen direkt ur myllan på födelseön, Fyn. Ständigt betonas hans enkla härkomst från en obetydlig landsby, hans rötter i hembygden, gåsvaktarpågens närhet till naturen. Han har satt Nørre Lyndelse på kartan – sällan är den floskeln mer berättigad än i fallet Nielsen.

YLE - 09 dec 12 kl. 17:49

van Persie derbyhjälte i Manchester

Manchester United vann derbyt över lokalkonkurrenten City efter ett sent mål av Robin van Persie. Hemmalaget City hade hämtat upp ett tvåmålsunderläge i den andra halvleken innan holländaren slog till. Wayne Rooney var namnet på allas läppar i den första halvleken.

Sydsvenskan - 25 jul 13 kl. 06:30

Efteråt, när han låg bredvid och hörde hennes lugna andetag, försökte han intala sig att sprickan mellan dem inte var mycket värre än en krackelering på en gammal vas som kunde lagas. Men han lyckades inte övertyga sig själv och det dröjde innan han kom

Två dagar. Så länge fick de njuta av solen och värmen, men när Palm vaknade på onsdagsmorgonen smattrade regnet mot rutan. Anna sov bredvid honom i utdragssoffan som stod inklämd i ett hörn.

Kristianstadsbladet - 08 mar 14 kl. 04:21

Malaysias Anwar dömd till fängelse


En domstol i Malaysia dömde på fredagen oppositionsledaren Anwar Ibrahim till fem års fängelse för otukt. Domen sätter käppar i hjulen för hans planer att ta kontroll över landets rikaste delstat och underblåser de politiska spänningarna i landet.Hans anhängare och internationella människorättsorganisationer anser att domen är politiskt motiverad och avsedd att förstöra hans karriär.

BT - 08 mar 14 kl. 04:21

Malaysias Anwar dömd till fängelse

En domstol i Malaysia dömde på fredagen oppositionsledaren Anwar Ibrahim till fem års fängelse för otukt. Domen sätter käppar i hjulen för hans planer att ta kontroll över landets rikaste delstat och underblåser de politiska spänningarna i landet. Hans anhängare och internationella människorättsorganisationer anser att domen är politiskt motiverad och avsedd att förstöra hans karriär.

Sydsvenskan - 11 jul 18 kl. 05:03

Familjer återförenas i USA

Med tårar i ögonen och leende läppar återförenades asylsökande Walter Armando Jiménez Meléndez från El Salvador med sin fyraårige son Jeremy på tisdagen. Då hade de varit åtskilda i sex veckor. – Jag visste inte var han var, om han åt eller hur de behan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Tågtrafiken stängs mellan Lund och Hässleholm

Trafik Kontaktledningarna mellan Lund och Hässleholm är gamla och behöver rustas upp. Från och med lördagen den 18 augusti stängs alltså tågtrafiken av på sträckan då Trafikverket kommer att utföra arbeten där. Avstängningstiden är från lördag klockan 02.

Skånskan - 3 timmar sedan

Röt till mot mopedist – misshandlades

Eslöv Eslövsbon ropade åt mopedföraren att köra försiktigt. Då blev han misshandlad.Händelsen utspelade sig på en cykelbana på Rönneberga vid 00.

Skånskan - 3 timmar sedan

350 tidningar protesterar mot Trump

USA På torsdagen inleder amerikansk media en gemensam kampanj mot Donald Trump och presidentens ständiga verbala attacker mot landets journalister och medieföretag.Donald Trump, vars administration för ett antal år sedan tog världen med storm med uttrycket ”fake news”, har en historia av att både ge sig på enskilda journalister och hela tidningar. Presidenten har tidigare kallat journalister i allmänhet för ”världens mest ohederliga människor”.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ser fram emot kick­off och all­sång

Ef­ter en tjuv­start på Mal­mö­fes­ti­va­len i sön­dags drar Rickard Söderberg iväg på Malmö ope­ras kick­off nästa vecka. Un­der au­gus­ti och sep­tem­ber ges valda delar ur Malmö ope­ras kommande pro­gram runt om i Skåne. I höst kommer den po­pu­lära te­noren även att hålla i det nya kon­ceptet All­sång på ope­ran.

Skånskan - 5 timmar sedan

Smockfullt när Timbuktu kom tillbaka till festivalen

.wp-post-image { float: left; width: 45% !important; margin-right: 12px; } td:empty { display: none; } .

Skånskan - 8 timmar sedan

Beslut kring nya ridhuset klart

Lund Nya ridhuset kommer att byggas vid Ladugårdsmarken. Fem partier röstade för när kommunstyrelsen under onsdagen fattade beslutet. – Det är viktigt att vi sätter ner foten efter så många års utredande, säger Philip Sandberg (L), kommunalråd .

Skånskan - 12 timmar sedan

Po­pu­lärare par­ti­le­da­re när valet närmar sig

En ny mät­ning av hur po­pu­lära par­ti­le­da­rna är har pub­li­cerats. Det är No­vus som gjort den här mät­ningen.
Alla par­ti­le­da­re har fått lite högre tal än gången in­nan.

Skånskan - 15 timmar sedan

Tjockt med folk på festivalens gator

Malmöfestivalen De årliga favoriterna på Malmöfestival, Timbuktu och Damn! lockar publik. Så mycket att det nästintill är omöjligt att ta sig fram på festivalens gator.

Skånskan - 16 timmar sedan

IFK Ystad skrällvann över Lugi

HANDBOLL Liganykomlingen IFK Ystad växlade upp och tog en överraskande triumf i onsdagens försäsongsderby mot Lugi, 29-27 (17-19).– Skönt. Sista kvarten höll vi nollan och det var oerhört starkt.

Skånskan - 16 timmar sedan

Janstorp vann cupklassikern

FOTBOLL Division 4-klubben Janstorps AIF var uppe i sin första YA-cupfinal någonsin och det blev triumf direkt genom 3-2 (1-2) mot Sjöbo IF.– Känns underbart. För bra för att vara sant, myste tränaren Jonas Stridsberg efter slutsignalen på Granhällans IP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.