Skånskan > Opinion

Wednesday, 16 January, 17:02

Skånskan - 14 jun 18 kl. 05:00

Smorde sexårige sonens läppar med chiliLund En kvinna som smorde in sin sexårige sons läppar med chili när han sagt fula ord har nu dömts för ringa misshandel.Däremot frias hon från åtalet för att ha slagit sonen med knytnäven så han fick näsblod, trots att pojkens berättelse bedöms som trovärdig.
Ärendet inleddes sedan pojken berättat för skolpersonal att han utsatts för våld och även en släkting gjorde en anmälan.
Enligt släktingen hade mamman förra sommaren själv berättat att hon strukit chili på sonens läppar, något denna sedan förnekat.
Släktingens uppgifter i kombination med pojkens spontana och detaljerade berättelse gör att tingsrätten finner åtalet styrkt i den delen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smorde, sexårige, sonens, läpparmed , chili
YLE - 04 aug 16 kl. 11:05

Så här gjordes KAJs nya musikvideo - i en tagning

Humorgruppen har stängt av cirka en kilometer väg i Vörå. På Rejpeltvägen natten mellan 22-23 juli filmar de in musikvideon till nya låten Taco Hej. Det har gjorts tidigare.

Sydsvenskan - 09 jun 15 kl. 04:00

Dejlige toner

Det var en gång …Den danske tonsättaren Carl Nielsen (1865–1931) är som en sagofigur, uppstigen direkt ur myllan på födelseön, Fyn. Ständigt betonas hans enkla härkomst från en obetydlig landsby, hans rötter i hembygden, gåsvaktarpågens närhet till naturen. Han har satt Nørre Lyndelse på kartan – sällan är den floskeln mer berättigad än i fallet Nielsen.

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 09:48

Svårkontrollerade lustar i "Paradise hotel"

Möt deltagarna i "Paradise hotel". På måndag börjar en enligt TV3 "hetare, roligare, galnare, och mer dramatisk" säsong än den förra - som ju var både galen och dramatisk.
Tio unga människor möts i vackra omgivningar vid Mexikos Stillahavskust, sippar på caipirinhas i solnedgången och för djupa konversationer om livet och konsten.

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 14 kl. 09:48

Svårkontrollerade lustar i "Paradise hotel"

Möt deltagarna i "Paradise hotel". På måndag börjar en enligt TV3 "hetare, roligare, galnare, och mer dramatisk" säsong än den förra - som ju var både galen och dramatisk.
Tio unga människor möts i vackra omgivningar vid Mexikos Stillahavskust, sippar på caipirinhas i solnedgången och för djupa konversationer om livet och konsten.

Kristianstadsbladet - 01 nov 14 kl. 17:03

"Chippens" osäkra framtid

Det blåser snålt på Listerlandet just nu. Tre raka Mjällbysegrar har förbytts till tre raka förluster och nedflyttningsplats. Bladetsporten bestämde sig för att träffa Mjällbys fixstjärna Christian ”Chippen” Wilhelmsson för att höra om läget.

YLE - 09 dec 12 kl. 17:49

van Persie derbyhjälte i Manchester

Manchester United vann derbyt över lokalkonkurrenten City efter ett sent mål av Robin van Persie. Hemmalaget City hade hämtat upp ett tvåmålsunderläge i den andra halvleken innan holländaren slog till. Wayne Rooney var namnet på allas läppar i den första halvleken.

Sydsvenskan - 25 jul 13 kl. 06:30

Efteråt, när han låg bredvid och hörde hennes lugna andetag, försökte han intala sig att sprickan mellan dem inte var mycket värre än en krackelering på en gammal vas som kunde lagas. Men han lyckades inte övertyga sig själv och det dröjde innan han kom

Två dagar. Så länge fick de njuta av solen och värmen, men när Palm vaknade på onsdagsmorgonen smattrade regnet mot rutan. Anna sov bredvid honom i utdragssoffan som stod inklämd i ett hörn.

Kristianstadsbladet - 08 mar 14 kl. 04:21

Malaysias Anwar dömd till fängelse


En domstol i Malaysia dömde på fredagen oppositionsledaren Anwar Ibrahim till fem års fängelse för otukt. Domen sätter käppar i hjulen för hans planer att ta kontroll över landets rikaste delstat och underblåser de politiska spänningarna i landet.Hans anhängare och internationella människorättsorganisationer anser att domen är politiskt motiverad och avsedd att förstöra hans karriär.

BT - 08 mar 14 kl. 04:21

Malaysias Anwar dömd till fängelse

En domstol i Malaysia dömde på fredagen oppositionsledaren Anwar Ibrahim till fem års fängelse för otukt. Domen sätter käppar i hjulen för hans planer att ta kontroll över landets rikaste delstat och underblåser de politiska spänningarna i landet. Hans anhängare och internationella människorättsorganisationer anser att domen är politiskt motiverad och avsedd att förstöra hans karriär.

Sydsvenskan - 11 jul 18 kl. 05:03

Familjer återförenas i USA

Med tårar i ögonen och leende läppar återförenades asylsökande Walter Armando Jiménez Meléndez från El Salvador med sin fyraårige son Jeremy på tisdagen. Då hade de varit åtskilda i sex veckor. – Jag visste inte var han var, om han åt eller hur de behan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Dödsdansen spelas på äldreboende

Kävlinge På torsdagskvällen är det premiär för en ny scen i Kävlinge riksteaterförenings regi.
Då spelas August Strindbergs Dödsdansen på Billingshälls lilla scen.– Det är vår tredje scen i Kävlinge.

Skånskan - 1 timme sedan

171 kvadratmeter stort hus i Abbekås sålt till nya ägare

Abbekås Fastigheten på adressen Fredrika Wallis Väg 9 i Abbekås har fått nya ägare. Köpare är Nicole Areskoug, 30, och Sebastian Johansson, 29, och säljare är Britt Gunnel Lindell och Hans Göran Sigvard Lindell. Köpet blev klart i december 2018 och priset blev 2 700 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Vansinnesfärd leder till åtal

STAFFANSTORP När den 27-årige mannen försökte köra ifrån polisen framförde han bilen så fort att han så fort att han var nära att köra över en fotgängare.
Nu åtalas mannen vid Luynds tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.Det var den 7 juni i fjol som den dramatiska biljakten utspelade sig i Staffanstorp.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya ägare till hus i Eslöv

Eslöv Nu är det klart vem som köpt huset på Röstångavägen 14 i Eslöv av Gert Inge Erik Eriksson och Ingrid Nilsson. Nya ägare är Dan Marcus Knutson, 28, och Amanda Lantz, 27. Priset blev 2 340 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i december 2018.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ny tar över tung nämnd

SJÖBO Det var en kompis som lockade med honom till ett Centermöte, ett möte som trots viss förhandsskepsis visade sig vara ”jättetrevligt.”
Jörgen Ny togs emot med öppna armar. Efter fyra år i Sjöbopolitiken tar han nu över ledningen för tunga samhällsbyggnadsnämnden.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hus på 92 kvadratmeter från 1963 sålt i Hörby

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på Björkgatan 8 i Hörby av Lennart Göranssons dödsbo. Nya ägare är Sonja Ingegerd och Sven-Eric Leopold Sjödahl, båda 78 år, från Höör. Priset blev 1 870 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i december 2018.

Skånskan - 4 timmar sedan

44 kvadratmeter stor stuga i Hörby såld till ny ägare

Hörby Försäljningen av huset på adressen Trulstorp Vråkvägen 5 i Hörby är nu klar. Ny ägare blir Mikael Lundvall, 50 år, från Trelleborg, som köper fastigheten av Mats Lindberg. Huset byggdes 1971 och har en boyta på 44 kvadratmeter.

Skånskan - 5 timmar sedan

Skakiga gymtjuvar fastnade på film

MALMÖ När gymmet är obemannat på kvällarna brukar två besökare tömma varumaskinen på energidryck och proteinshakes.
Nu har männen polisanmälts, eftersom de har fastnat på övervakningsfilmer.Det handlar om ett gym i stadsdelen Lindeborg.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tjuv tog sig in i Klågerupsskolan

KLÅGERUP En dator samt en läsplatta har stulits på Klågerupsskolan natten mellan lördag och söndag.
Genom att krossa ett litet fönster på en dörr in till ett av skolans rum har en eller flera okända gärningspersoner tagit sig in i lokalerna. I ett av rummen har ett skåp där den tekniska utrustningen förvarades brutits upp.

Skånskan - 5 timmar sedan

Pengar stulna hos 90-åring

SVEDALA Totalt 3 000 kronor i kontanter tillhörande en funktionsnedsatt Svedalabo i 90-årsåldern har upptäckts saknade.
Det var vid hjälp med den rutinmässiga kontrollräkningen som upptäckten gjordes. Pengarna som förvaras i ett låst säkerhetsskåp har försvunnit någon gång mellan den 15 december och den 8 januari i år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.