YLE > Svenskfinland

Sunday, 20 January, 03:30

YLE - 14 jun 18 kl. 05:00

Den snörika vintern fyllde på vattenreservoarerna: "Ingen risk för att grundvattnet tar slut"Det är bara markens ytskikt som är torrt, på några meters djup finns grundvattnet och det ligger på ganska normal nivå. Efter årets snörika vinter var nivån på grundvattnet som högst i april..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den snörika, vintern, fyllde, vattenreservoarernaIngen , riskför , att grundvattnet tar slut
Länstidningen i Jämtland - 19 apr 18 kl. 13:55

Efter den snörika vintern – Tänndalen förlänger skidsäsongen

Tidigare var det tänkt att skidområdet i Tänndalen skulle ha öppet till och med den 6 maj. Men efter den snörika vintern har man nu valt att förlänga skidsäsongen över Kristi himmelsfärdshelgen, den 10 till 13 maj..

NSD - 27 sep 18 kl. 16:59

Den snörika vintern påverkar fastighetsunderhållet

Den extremt snörika vintern har inneburit höga kostnader för takskottning och snöröjning för Bodens fastighetsnämnd..

Länstidningen i Jämtland - 14 feb 18 kl. 11:22

Fullt av gäster i snörika backar när sportlovet drog igång

Nu är sportloven i full gång. Den snörika vintern innebär jackpot för skidorterna. – Vi märker att gästerna blir lyriska när de kommer hit och får uppleva det här, säger Anders Lundqvist, destinationschef på Skistar Vemdalen..

Skånskan - 12 timmar sedan

Forskarlusta fyllde stadsarkviet

MALMÖ Sökandet efter kunskap om allt från en tysk mammas judiska släkt till en morfar som en gång jobbade på Ystad maskiner fyllde på lördagen Malmö stadsarkivs lokaler till bredden.– Jag fick aldrig reda på något om min morfar. Min mormor och han skilde sig och det pratades aldrig om honom som jag aldrig heller träffade.

Ekonomistas - 19 jun 17 kl. 09:53

Varför är rika länder rika?

Varför är vissa länder så mycket rikare än andra? Denna fråga ger Hannes Malmberg sig i kast med i den avhandling han lade fram för en dryg vecka sedan. Ett sätt att besvara frågan är att göra en slags bokföringsövning och räkna ut hur mycket ett lands resurser — dess kapital och humankapital — kan förklara av skillnaderna.

Ekonomistas - 21 nov 14 kl. 07:00

När rika barn möter fattiga

Att människor från olika grupper och samhällsklasser umgås kan öka förståelsen för andras villkor. Sådan förståelse kan i bästa fall bidra till ett mer tolerant och kanske generösare samhällsklimat. Eftersom barn sannolikt är mer påverkbara än vuxna är detta en anledning till att socialt blandade skolor ofta ses som ett mål i sig.

Cornucopia - 05 dec 16 kl. 13:24

Storstadens matematik - därför finns så många rika i New York

I New York slås man av den enorma mängden rika, som är så många att de kan ta över enorma statsdelar och sätta boendepriserna till ur svenska mått mätt rena fantasisummor. Men detta är bara ett utfall av storstadens matematik. Förklaring följer nedan.

Sydsvenskan - 18 jan 11 kl. 14:46

Vintern har gjort hål i gatorna

Foto: Yvonne Johansson
När snön töade bort kom hålen i gatorna fram. Nu arbetas för fullt med att laga hålen som vatten och frost åstadkommit. På Laurentiigatan gav hela gångbanan upp.

YLE - 05 nov 12 kl. 18:26

VR förberett för vintern

Tågen ska hålla tidtabellerna bättre än tidigare vintrar uppger man på VR. Vinterservicen på tågen är gjord och en del av tågen har fått nya komponenter som ska klara av vinterförhållanden bättre än tidigare. - Alla system gås igenom.

YLE - 06 nov 12 kl. 10:26

VR redo för vintern

Tågen ska hålla tidtabellerna bättre än tidigare vintrar uppger man på VR. Vinterservicen på tågen är gjord och en del av tågen har fått nya komponenter som ska klara av vinterförhållanden bättre än tidigare. - Alla system gås igenom.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

TPS bröt den blytunga förlustsviten – JVM-guldmedaljören lämnade en blodpöl efter sig på isen: "Ett stort tack till vårdpersonalen"

Fem matcher. Men fler matcher än så vägrade TPS förlora i svit. Mot Jukurit på lördagen kom äntligen den efterlängtade segern – Åbolaget slog gästerna med 4–1.

YLE - 10 timmar sedan

Blue Fox damer vände negativ trend i grevens tid: "Vi blev helt enkelt för självsäkra i starten och trodde att serien är lätt"

Den kan knappast beskrivas som en berg- och dalbana, Blue Fox damlags säsong, eftersom sex inledande segrar plötsligt följdes av fem raka förluster. Laget lyckades vända den negativa trenden på hemmaplan på lördagen med en 7–5 (1–2, 4–1, 2–2) seger över Steelers. Nu tar Nykarlebylaget sikte på en plats i topp fyra och direktavancemang till en nystöpt damliga för säsongen 2019-2020..

YLE - Igår: 16:28

Fjärde omkomna skidåkaren fortfarande inte hittad – sökoperationen återupptas på söndag

I Tamokdalen i norra Norge letar räddningsmanskapet fortfarande efter det fjärde saknade lavinoffret. Arbetet ska återupptas igen på söndag..

YLE - 12 timmar sedan

Karriärens bästa världscupplacering för Andrea Julin efter trippelvurpa strax före upploppet: ”Jäklar, där låg ju en massa åkare i backen”

Det blev bara en semifinalplats för de blåvita åkarna i sprinterna i Otepää på lördagen. Men nöjdast av alla var nog Andrea Julin, som slutade fyra i sitt heat trots att hon redan såg avsågad ut. Jag var redan säker på att jag skulle sluta sist, säger hon till Yle..

YLE - 15 timmar sedan

Pandorna i Etseri blev det dragplåster man hoppades

För ett drygt år sedan, den 18 januari, landade pandorna Lumi och Pyry från Kina till Helsingfors-Vanda flygplats för att därifrån transporteras vidare till djurparken i Etseri. Pandorna visade sig bli det dragplåster som djurparken hade hoppats. Besökarantalet i djurparken ökade med 100 000 i fjol..

YLE - Igår: 16:28

Fjärde omkomna skidåkaren fortfarande inte hittad – lördagens sökinsats påbörjad

I Tamokdalen i norra Norge letar räddningsmanskapet fortfarande efter det fjärde saknade lavinoffret. Arbetet återupptogs igen på lördag klockan tio..

YLE - 19 timmar sedan

Brexitföljderna kan bli katastrofala för Nordirland - konstprofessor visar det som inte syns på ytan

En sak är säker. Vilken brexit det än blir, med eller utan avtal mellan Storbritannien och den Europeiska Unionen, så hamnar Nordirland i kläm. Konstprofessor Ulrika Ferm visar det som inte syns på ytan i en intressant utställning i Helsingfors..

YLE - 19 timmar sedan

Jakobstad gör nytt försök att hitta en företagare till FantaSea

Jakobstad gör ett nytt försök att hitta en företagare till vattenparken FantaSea. Ifjol hade staden ett krav på att företagaren själv skulle delta i satsningarna på att utveckla området men den planen misslyckades..

YLE - 22 timmar sedan

WHO: Vaccinmotståndet en av de tio största hälsoriskerna 2019

För första gången sällar sig vaccinationsmotståndet till skaran av de tio största globala hälsoriskerna som kräver en åtgärdsplan 2019, enligt en färsk rapport från Världshälsoorganisationen WHO..

YLE - Igår: 20:16

JYP slog HIFK då Risto Dufva återvände – Sport förlorade efter urusel öppningsperiod

Risto Dufva fick en vinnande start på sin andra sejour som chefstränare för JYP. Vasa Sport förlorade i sin tur mot bottenlaget KooKoo efter att ha fått en ruskigt dålig start på matchen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.