YLE > Svenskfinland

Friday, 22 June, 11:24

YLE - 14 jun 18 kl. 05:00

Den snörika vintern fyllde på vattenreservoarerna: "Ingen risk för att grundvattnet tar slut"Det är bara markens ytskikt som är torrt, på några meters djup finns grundvattnet och det ligger på ganska normal nivå. Efter årets snörika vinter var nivån på grundvattnet som högst i april..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den snörika, vintern, fyllde, vattenreservoarernaIngen , riskför , att grundvattnet tar slut
Länstidningen i Jämtland - 19 apr 18 kl. 13:55

Efter den snörika vintern – Tänndalen förlänger skidsäsongen

Tidigare var det tänkt att skidområdet i Tänndalen skulle ha öppet till och med den 6 maj. Men efter den snörika vintern har man nu valt att förlänga skidsäsongen över Kristi himmelsfärdshelgen, den 10 till 13 maj..

Länstidningen i Jämtland - 14 feb 18 kl. 11:22

Fullt av gäster i snörika backar när sportlovet drog igång

Nu är sportloven i full gång. Den snörika vintern innebär jackpot för skidorterna. – Vi märker att gästerna blir lyriska när de kommer hit och får uppleva det här, säger Anders Lundqvist, destinationschef på Skistar Vemdalen..

Ekonomistas - 19 jun 17 kl. 09:53

Varför är rika länder rika?

Varför är vissa länder så mycket rikare än andra? Denna fråga ger Hannes Malmberg sig i kast med i den avhandling han lade fram för en dryg vecka sedan. Ett sätt att besvara frågan är att göra en slags bokföringsövning och räkna ut hur mycket ett lands resurser — dess kapital och humankapital — kan förklara av skillnaderna.

Ekonomistas - 21 nov 14 kl. 07:00

När rika barn möter fattiga

Att människor från olika grupper och samhällsklasser umgås kan öka förståelsen för andras villkor. Sådan förståelse kan i bästa fall bidra till ett mer tolerant och kanske generösare samhällsklimat. Eftersom barn sannolikt är mer påverkbara än vuxna är detta en anledning till att socialt blandade skolor ofta ses som ett mål i sig.

Cornucopia - 05 dec 16 kl. 13:24

Storstadens matematik - därför finns så många rika i New York

I New York slås man av den enorma mängden rika, som är så många att de kan ta över enorma statsdelar och sätta boendepriserna till ur svenska mått mätt rena fantasisummor. Men detta är bara ett utfall av storstadens matematik. Förklaring följer nedan.

Sydsvenskan - 18 jan 11 kl. 14:46

Vintern har gjort hål i gatorna

Foto: Yvonne Johansson
När snön töade bort kom hålen i gatorna fram. Nu arbetas för fullt med att laga hålen som vatten och frost åstadkommit. På Laurentiigatan gav hela gångbanan upp.

YLE - 05 nov 12 kl. 18:26

VR förberett för vintern

Tågen ska hålla tidtabellerna bättre än tidigare vintrar uppger man på VR. Vinterservicen på tågen är gjord och en del av tågen har fått nya komponenter som ska klara av vinterförhållanden bättre än tidigare. - Alla system gås igenom.

YLE - 06 nov 12 kl. 10:26

VR redo för vintern

Tågen ska hålla tidtabellerna bättre än tidigare vintrar uppger man på VR. Vinterservicen på tågen är gjord och en del av tågen har fått nya komponenter som ska klara av vinterförhållanden bättre än tidigare. - Alla system gås igenom.

NT - 27 dec 12 kl. 20:32

Förvirrade älgar kan vara en trafikfara på vintern

Fler och fler hjortdjur söker skydd i villaträdgårdarna under snörika vintrar..

YLE - 30 sep 13 kl. 12:30

Undvik kaos - sätt bilen på hotell för vintern!

Helsingfors stad vill undvika vinterkaos i trafiken, som orsakas av gatuparkerade bilar, och öppnar igen bilhotellet i Fiskhamnen. Ofta vållar gatuparkerade bilar problem under snörika vintrar då de minskar på antalet parkeringsplatser och dessutom gör det svårare att ploga gatorna. Det är meningen att de som bor i innerstaden kan lämna sin bil i vinterförvar i bilhotellet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – elbolagen förbereder sig för elavbrott

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Under morgonen har tusentals hushåll varit utan el..

YLE - 2 timmar sedan

Stormen är här - "Stanna på land om läget inte är akut"

Det råder stormvarning och vid Vallgrunds sjöbevakningsstation ger man rådet att stanna på land om det är möjligt..

YLE - 6 timmar sedan

Reidar Strömvall gav hjärtmassage åt en man i skidspåret – belönades med räddningsverkets religraf

I januari var gymnastikläraren Reidar Strömvall vid ett skidspår i Vasa då en man låg stilla på marken. Strömvall gick fram till mannen och försökte få kontakt med mannen som andades väldigt svagt och ojämnt..

YLE - 22 timmar sedan

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..

YLE - 23 timmar sedan

Testa dina kunskaper med sjöväderspelet - Hur bra känner du till vädret på kuststationerna och vad vet du om våra kusttrakter?

När du hör det vet du att allt är i sin ordning, att jorden snurrar på som den ska. Det har sagts att det är som en dikt. Eller en meditativ upplevelse.

YLE - Igår: 10:45

SFP: Förbättrade möjligheter till skyddsjakt på skarv måste påskyndas

Riksdagens jordbruksutskott anser att skyddsjakt på vitkindad gås och skarv ska kunna bedrivas inom ramen för naturvårdslagen. Enligt Joakim Strand (SFP) är det hög tid att snabbt åtgärda särskilt skarvproblemet på alla nivåer..

YLE - Igår: 09:54

Hotell vill bygga kommunal simhall i Korsholm

Korsholms kommun har efterlyst entreprenörer med intresse att bygga en simhall i Korsholm med minst fyra banor på 25 meters längd. Inom utsatt tid har en anmälan kommit in, från hotell Vallonia..

YLE - Igår: 07:38

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik – inget hårt slag för Vasa som förhandlar med flera aktörer

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters. Men för Tomas Häyry, stadsdirektör i Vasa, kommer det inte som ett hårt slag.

YLE - Igår: 09:32

Barn har doserats för stora mängder D-vitamin i Vasa – kan ge permanenta skador

Inom Vasa sjukvårdsdistrikt har det förekommit några fall där barn har doserats för stora mängder D-vitamin. Överdosering kan få allvarliga konsekvenser, varnar läkare på Vasa centralsjukhus..

YLE - Igår: 07:38

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.