YLE > Svenskfinland

Tuesday, 21 August, 00:37

YLE - 14 jun 18 kl. 05:00

Den snörika vintern fyllde på vattenreservoarerna: "Ingen risk för att grundvattnet tar slut"Det är bara markens ytskikt som är torrt, på några meters djup finns grundvattnet och det ligger på ganska normal nivå. Efter årets snörika vinter var nivån på grundvattnet som högst i april..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den snörika, vintern, fyllde, vattenreservoarernaIngen , riskför , att grundvattnet tar slut
Länstidningen i Jämtland - 19 apr 18 kl. 13:55

Efter den snörika vintern – Tänndalen förlänger skidsäsongen

Tidigare var det tänkt att skidområdet i Tänndalen skulle ha öppet till och med den 6 maj. Men efter den snörika vintern har man nu valt att förlänga skidsäsongen över Kristi himmelsfärdshelgen, den 10 till 13 maj..

Länstidningen i Jämtland - 14 feb 18 kl. 11:22

Fullt av gäster i snörika backar när sportlovet drog igång

Nu är sportloven i full gång. Den snörika vintern innebär jackpot för skidorterna. – Vi märker att gästerna blir lyriska när de kommer hit och får uppleva det här, säger Anders Lundqvist, destinationschef på Skistar Vemdalen..

Ekonomistas - 19 jun 17 kl. 09:53

Varför är rika länder rika?

Varför är vissa länder så mycket rikare än andra? Denna fråga ger Hannes Malmberg sig i kast med i den avhandling han lade fram för en dryg vecka sedan. Ett sätt att besvara frågan är att göra en slags bokföringsövning och räkna ut hur mycket ett lands resurser — dess kapital och humankapital — kan förklara av skillnaderna.

Ekonomistas - 21 nov 14 kl. 07:00

När rika barn möter fattiga

Att människor från olika grupper och samhällsklasser umgås kan öka förståelsen för andras villkor. Sådan förståelse kan i bästa fall bidra till ett mer tolerant och kanske generösare samhällsklimat. Eftersom barn sannolikt är mer påverkbara än vuxna är detta en anledning till att socialt blandade skolor ofta ses som ett mål i sig.

Cornucopia - 05 dec 16 kl. 13:24

Storstadens matematik - därför finns så många rika i New York

I New York slås man av den enorma mängden rika, som är så många att de kan ta över enorma statsdelar och sätta boendepriserna till ur svenska mått mätt rena fantasisummor. Men detta är bara ett utfall av storstadens matematik. Förklaring följer nedan.

Sydsvenskan - 18 jan 11 kl. 14:46

Vintern har gjort hål i gatorna

Foto: Yvonne Johansson
När snön töade bort kom hålen i gatorna fram. Nu arbetas för fullt med att laga hålen som vatten och frost åstadkommit. På Laurentiigatan gav hela gångbanan upp.

YLE - 05 nov 12 kl. 18:26

VR förberett för vintern

Tågen ska hålla tidtabellerna bättre än tidigare vintrar uppger man på VR. Vinterservicen på tågen är gjord och en del av tågen har fått nya komponenter som ska klara av vinterförhållanden bättre än tidigare. - Alla system gås igenom.

YLE - 06 nov 12 kl. 10:26

VR redo för vintern

Tågen ska hålla tidtabellerna bättre än tidigare vintrar uppger man på VR. Vinterservicen på tågen är gjord och en del av tågen har fått nya komponenter som ska klara av vinterförhållanden bättre än tidigare. - Alla system gås igenom.

NT - 27 dec 12 kl. 20:32

Förvirrade älgar kan vara en trafikfara på vintern

Fler och fler hjortdjur söker skydd i villaträdgårdarna under snörika vintrar..

YLE - 30 sep 13 kl. 12:30

Undvik kaos - sätt bilen på hotell för vintern!

Helsingfors stad vill undvika vinterkaos i trafiken, som orsakas av gatuparkerade bilar, och öppnar igen bilhotellet i Fiskhamnen. Ofta vållar gatuparkerade bilar problem under snörika vintrar då de minskar på antalet parkeringsplatser och dessutom gör det svårare att ploga gatorna. Det är meningen att de som bor i innerstaden kan lämna sin bil i vinterförvar i bilhotellet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Tusentals laserstrålar i stället för fyrverkerier på Veneziaden i Karleby

När man gör show med laser finns det ungefär 16 miljoner olika färger att välja mellan för strålarna. En megashow utlovas på torget i Karleby på lördag..

YLE - 4 timmar sedan

SJK:s uppryckning räckte inte – föll tungt hemma mot Ilves

Alexei Eremenkos SJK avslutade matchen mot Ilves starkt men laget fick lämna planen utan poäng. Tre insläppta mål under den första timmen blev för mycket. Vi gjorde för många misstag, säger mittfältaren Johannes Laaksonen..

YLE - 5 timmar sedan

Nordiska konstskolan i Karleby läggs ner - eleverna är för få

Nordiska konstskolan i Karleby läggs ner med omedelbar verkan. Läsåret skulle inledas nästa veckan men Kvarnen samkommun beslöt att lägga ner skolan med hänvisning till att 17 elever är för få..

YLE - 19 timmar sedan

Foderbrist i Sydösterbotten – "många behöver mer foder till vintern"

Det råder brist på foder i Sydösterbotten. Enligt Fredrik Grannas, ombudsman på ÖSP, är situationen allvarlig..

YLE - 12 timmar sedan

Norovirus i badvattnet i Vasa – ännu inte tryggt att simma

Det finns både norovirus och adenovirus i de vattenprover som tagits utanför badstränderna Sandö och Smulterö i Vasa. Badförbudet fortsätter därför tillsvidare..

YLE - 12 timmar sedan

Vattenprover i Vasa visar: Ännu inte tryggt att simma

Det finns såväl Norovirus som Adenovirus i de vattenprover som tagits utanför badstränderna Sandö och Smulterö i Vasa. Badförbudet fortsätter därför tillsvidare..

YLE - 15 timmar sedan

Inbrottsvåg i Karleby – polisen misstänker utländska ligor och ber om tips

Flera hushåll i Karleby drabbades under veckoslutet av inbrott. Polisen misstänker att en eller flera utländska kriminella ligor nu rör sig i Österbotten..

YLE - 15 timmar sedan

Sandra Eriksson snabbast i Stockholmsnatten: "Så skönt att gå i mål som vinnare"

Sandra Eriksson fick – precis som i fjol – fira seger i Midnattsloppet i ett nattligt Stockholm. – Så skönt att gå i mål som vinnare och jag är mer än nöjd med att jag slog fjolårstiden med 59 sekunder, skriver Eriksson på sitt Instagramkonto..

YLE - 19 timmar sedan

Forskningsexpedition intar Kvarken i september – syftet är att främja skyddet av Kvarken

Världens största icke-statliga organisation som uteslutande jobbar med havsbeskyddelse kommer att undersöka Kvarken i höst. Organisationen hoppas kunna lyfta fram områdets unika miljöer..

YLE - 19 timmar sedan

Ingen foderbrist i Österbotten – "inga toppskördar men inte heller några katastrofskördar"

Det råder foderbrist på flera håll i landet men i Österbotten ser man ut att klara sig rätt bra. Fredrik Grannas, ombudsman på ÖSP, säger att ingen har hört av sig till honom gällande foderbrist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.