YLE > Svenskfinland

Friday, 19 October, 12:50

YLE - 14 jun 18 kl. 05:00

Den snörika vintern fyllde på vattenreservoarerna: "Ingen risk för att grundvattnet tar slut"Det är bara markens ytskikt som är torrt, på några meters djup finns grundvattnet och det ligger på ganska normal nivå. Efter årets snörika vinter var nivån på grundvattnet som högst i april..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den snörika, vintern, fyllde, vattenreservoarernaIngen , riskför , att grundvattnet tar slut
Länstidningen i Jämtland - 19 apr 18 kl. 13:55

Efter den snörika vintern – Tänndalen förlänger skidsäsongen

Tidigare var det tänkt att skidområdet i Tänndalen skulle ha öppet till och med den 6 maj. Men efter den snörika vintern har man nu valt att förlänga skidsäsongen över Kristi himmelsfärdshelgen, den 10 till 13 maj..

NSD - 27 sep 18 kl. 16:59

Den snörika vintern påverkar fastighetsunderhållet

Den extremt snörika vintern har inneburit höga kostnader för takskottning och snöröjning för Bodens fastighetsnämnd..

Länstidningen i Jämtland - 14 feb 18 kl. 11:22

Fullt av gäster i snörika backar när sportlovet drog igång

Nu är sportloven i full gång. Den snörika vintern innebär jackpot för skidorterna. – Vi märker att gästerna blir lyriska när de kommer hit och får uppleva det här, säger Anders Lundqvist, destinationschef på Skistar Vemdalen..

Ekonomistas - 19 jun 17 kl. 09:53

Varför är rika länder rika?

Varför är vissa länder så mycket rikare än andra? Denna fråga ger Hannes Malmberg sig i kast med i den avhandling han lade fram för en dryg vecka sedan. Ett sätt att besvara frågan är att göra en slags bokföringsövning och räkna ut hur mycket ett lands resurser — dess kapital och humankapital — kan förklara av skillnaderna.

Ekonomistas - 21 nov 14 kl. 07:00

När rika barn möter fattiga

Att människor från olika grupper och samhällsklasser umgås kan öka förståelsen för andras villkor. Sådan förståelse kan i bästa fall bidra till ett mer tolerant och kanske generösare samhällsklimat. Eftersom barn sannolikt är mer påverkbara än vuxna är detta en anledning till att socialt blandade skolor ofta ses som ett mål i sig.

Cornucopia - 05 dec 16 kl. 13:24

Storstadens matematik - därför finns så många rika i New York

I New York slås man av den enorma mängden rika, som är så många att de kan ta över enorma statsdelar och sätta boendepriserna till ur svenska mått mätt rena fantasisummor. Men detta är bara ett utfall av storstadens matematik. Förklaring följer nedan.

Sydsvenskan - 18 jan 11 kl. 14:46

Vintern har gjort hål i gatorna

Foto: Yvonne Johansson
När snön töade bort kom hålen i gatorna fram. Nu arbetas för fullt med att laga hålen som vatten och frost åstadkommit. På Laurentiigatan gav hela gångbanan upp.

YLE - 05 nov 12 kl. 18:26

VR förberett för vintern

Tågen ska hålla tidtabellerna bättre än tidigare vintrar uppger man på VR. Vinterservicen på tågen är gjord och en del av tågen har fått nya komponenter som ska klara av vinterförhållanden bättre än tidigare. - Alla system gås igenom.

YLE - 06 nov 12 kl. 10:26

VR redo för vintern

Tågen ska hålla tidtabellerna bättre än tidigare vintrar uppger man på VR. Vinterservicen på tågen är gjord och en del av tågen har fått nya komponenter som ska klara av vinterförhållanden bättre än tidigare. - Alla system gås igenom.

NT - 27 dec 12 kl. 20:32

Förvirrade älgar kan vara en trafikfara på vintern

Fler och fler hjortdjur söker skydd i villaträdgårdarna under snörika vintrar..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Världsmästerskap i lite annorlunda racing i Korsholm

VM i så kallad Slot car racing avgörs som bäst i Korsholm. Närmare 150 tävlande från sexton olika länder deltar..

YLE - 2 timmar sedan

Lukt och trafikkaos att vänta då UPM kör ner fabriken i Jakobstad

I två veckor står UPM:s fabrik i Jakobstad stilla för ett planerat och omfattande driftstopp. Förutom fabrikens egna anställda kommer 1 200 utomstående personer arbeta med underhållet av cellulosafabriken..

YLE - 8 timmar sedan

Unga vill inte ha skrämselpropaganda om droger – snart ska skolorna i Österbotten få bättre verktyg för att förebygga droganvändning

Arbetet med projektet Pepp, den österbottniska drogförebyggande modellen, går snabbt framåt. Nu analyseras svaren av den enkät som riktats till lärare, elever och elevvårdspersonal..

YLE - 18 timmar sedan

Statsvetare: Samlingspartiet i Vasa valkrets får det svårt i riksdagsvalet efter jourbeslutet

Beslutet om att Vasa centralsjukhus inte får omfattande jour visar hur viktigt det är att det finns krafter i regeringen som värnar om landets tvåspråkighet, säger professor Kimmo Grönlund..

YLE - 17 timmar sedan

Susanna Ginman om SFP:s kamp för Vasa centralsjukhus: ”Visst kan det vara ett trumfkort”

Även om SFP inte lyckades övertyga social- och hälsovårdsutskottet om att låta Vasa centralsjukhus erbjuda omfattande jour har debatten gett partiet en chans att visa att det behövs, analyserar Susanna Ginman, chef för ledarredaktionen på Hufvudstadsbladet..

YLE - 20 timmar sedan

Var tionde gravid österbottning röker – andelen minskar långsamt

Allt färre kvinnor som är gravida röker. Mellersta Österbotten har de lägsta siffrorna i landet, där är det ungefär 6 av 100 gravida som röker. I Österbotten röker något fler, eller ungefär 10 av 100 gravida..

YLE - Igår: 12:38

Skolelever ska få mer närodlat och ekologiskt på tallriken – Jakobstad satsar på att göra upp en matstrategi

Godare mat och barn som får vara mer delaktiga i fråga om maten som serveras. Bland annat det är målsättningen för ett initiativ från Kiti Lindén (SFP) i Jakobstad..

YLE - Igår: 11:30

Emeline Sigfrids släpper låt om prestationsångest

Efter en paus på drygt ett år utmanar nu Emeline Sigfrids Vegatoppen igen. Nu är hon aktuell med låten Endless Days..

YLE - Igår: 10:58

Stor besvikelse i Österbotten efter jourbeslutet - Hans Frantz: Det här måste fixas

I Österbotten är besvikelsen stor efter att social- och hälsovårdsutskottet röstade ner förslaget om att Vasa centralsjukhus ska erbjuda omfattande jour. Men vi ger inte upp, säger sjukvårdsdistriktets ordförande Hans Frantz (SFP)..

YLE - Igår: 08:15

Ingen omfattande jour för Vasa centralsjukhus

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott har röstat för att Vasa centralsjukhus inte ska få erbjuda omfattande jour. Rösterna i utskottet föll 9-7. Regeringen borde skämmas, säger SFP..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.