Expressen > Opinion

Friday, 17 August, 01:39

Expressen - 14 jun 18 kl. 05:00

Gränsen är nådd nu, Morgan JohanssonSkogsbränder rasar och torkan fortsätter. Nu larmar Brandmännens riksförbund om en farlig underbemanning: På vissa stationer är upp till hälften helt outbildade – många har inte ens C-körkort för att köra brandbilarna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Johansson, Brandmännens

Dela artikeln

901 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gränsenär , nåddnu , Morgan, Johansson
DN - 19 feb 18 kl. 10:01

Morgan Johansson: Åldersgränsen svår att tillämpa

Åldersgränsen som ingår i nya dataskyddsförordningen GDPR kan bli svår att tillämpa, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson. – Det blir ett problem att utöva tillsyn i frågan, säger han till DN..

DN - 05 nov 15 kl. 17:26

Morgan Johansson: Gränsen för Sverige är nådd


Sverige kan inte längre garantera tak över huvudet för asylsökande som kommer till Sverige. Det beskedet gav migrationsminister Morgan Johansson (S) på torsdagen. ”Jag hoppas det får en dämpande effekt”, säger han..

SR - 05 nov 15 kl. 17:31

Morgan Johansson: Gränsen är nådd för flyktingboenden

I dag meddelade Morgon Johansson, migrationsminister, att Sverige nått en gräns då det gäller boendesituationen för flyktingar..

Expressen - 11 dec 15 kl. 12:10

Morgan Johanssons (S) hårda ord mot C

Morgan Johansson, S, säger att antalet asylsökande måste ner ytterligare men fortsätter att säga nej till M-förslaget om att stänga gränsen. I stället anklagar han Annie Lööfs asylpolitik för "total brist på socialt ansvar". – Hittar man ingen bostad eller jobb med någorlunda kvalitet då får man väl jobba för 10 kronor i timmen och bo i en källare, säger Johansson..

Sydsvenskan - 07 feb 18 kl. 13:32

Stöldligorna ska stoppas vid gränsen

Utländska stöldligor ska stoppas med hårdare straff, utökad jakt på stöldgodset och fler kontroller nära gränsen. Justitieminister Morgan Johansson (S) beskriver ligorna som härjar i Sverige som ett stort problem. De har oftast sina baser i Litauen, Rum.

Opinionen.se - 05 nov 15 kl. 17:05

Slut på asylboenden: ”Vi har nått gränsen”


Sverige kan inte längre garantera boenden för flyktingar, larmar migrationsminister Morgan Johansson (S)..

Nya Wermlands Tidningen - 06 nov 15 kl. 06:01

"Vi har nått gränsen!"

I går slog vi i taket. Det finns inga fler bostäder för asylsökande kvar, enligt ansvarige ministern Morgan Johansson (S). Regeringens oförmåga att agera för att motverka det kraftigt ökande asyltrycket är nu pinsamt uppenbar för alla och envar..

SVT - 26 nov 15 kl. 21:09

Regeringens interna flyktingmål på minimumgränsen

Den senaste tiden har omkring 8.000 till 10.000 asylsökande i veckan kommit till Sverige.

Trelleborgs Allehanda - 03 jan 13 kl. 10:44

Piers Morgan överväger att lämna USA


CNN-profilen Piers Morgan överväger att lämna USA trots att den brittiske journalisten ser landet som sitt andra hem, skriver Contactmusic. Efter skolmassakern i Newtown i december ställde Morgan vapenvänner till svars i CNN. En Texasjournalist tog då initiativet till ett upprop som samlade 28 500 namnunderskrifter, över gränsen på 25 000 som gör att Vita huset måste svara.

BT - 24 dec 12 kl. 07:37

Vapenvänner vill kasta ut Morgan

Vita huset måste svara på ett upprop som kräver att brittiske journalisten Piers Morgan deporteras från USA. En Texasjournalist tog initiativet sedan Morgan i tv-kanalen CNN ställt amerikanska vapenvänner till svars. Uppropet har samlat 28 500 namnunderskrifter, över gränsen på 25 000 som gör att Vita huset måste svara.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 20 timmar sedan

Så döljs arbetslösheten hos Sveriges nyanlända

Sverige har redan i dagens högkonjunktur stora problem med arbetslöshet bland nyanlända. Frågan är hur stor krisen kommer att bli när konjunkturen vänder? skriver Nima Sanandaji och Erik Sjölander..

Expressen - I förrgår: 17:30

Kan man bränna bilar är man vuxen nog att straffas

Bilar brinner, maskerade män bär på molotov cocktails, människor skriker och smällar dånar mellan bostadshusen. En scen från en krigszon? Nej, det här är faktiskt Sverige 2018.

Expressen - I förrgår: 05:00

Det kontantlösa samhället ställer till stora problem

Utvecklingen mot det kontantlösa samhället drivs främst av bankerna som drar in stora pengar på kortavgifter. Samtidigt ställer det till rejäla problem för många äldre, problem som inte får viftas bort som grinig teknikfientlighet utan måste tas på allvar, skriver Jöran Rubensson..

Expressen - 13 aug 18 kl. 05:00

Sveriges skattesystem är riggat för de rikaste

I Djursholm har man landets högsta inkomster och gör de största ROT- och RUT- avdragen. Det är också de som tjänat mest på avskaffandet av fastighetsskatten. Vi behöver ett skattesystem riggat för vanligt folk, skriver Ulla Andersson (V)..

Expressen - 12 aug 18 kl. 13:26

Våra söner mördas – lyssna på oss mammor

Politiker måste sluta komma med skamlösa förslag som utegångsförbud i förorten. Lyssna i stället på oss som utsätts för våldet, skriver Carolina Sinisalo..

Expressen - 12 aug 18 kl. 05:00

Kristersson prioriterar flyg till Las Vegas före klimatet

De senaste tre åren har varit de varmaste någonsin. För två år sedan utrotades det första däggdjuret av klimatförändringar.Men för Ulf Kristersson (M) är färre direktflyg till Vegas ett större problem än klimathotet, skriver Gustav Fridolin (MP)..

Expressen - 11 aug 18 kl. 05:00

Min morfar var nazist – det är min skyldighet att berätta

I hela mitt liv har jag känt skuld och mått dåligt över vad min morfar var en del av. Om den här texten får en enda människa att tänka till vet jag att jag har gjort något rätt, skriver Rebekka Sieger..

Expressen - 10 aug 18 kl. 05:00

Du är skyldig väljarna ett svar, Kristersson

De gamla Moderaterna är tillbaka. Anställningstryggheten ska försämras genom att "modernisera" turordningsreglerna i las.Men exakt vad det innebär vill Ulf Kristersson (M) inte berätta - trots att fyra miljoner svenskar påverkas, skriver Ylva Johansson (S)..

Expressen - 09 aug 18 kl. 05:00

Vi poliser måste kunna visa mer ödmjukhet

Vi poliser ska självklart stötta den inblandade personalen och visa förståelse för att man kan göra missbedömningar. Men det ändrar inte det faktum att skjutningen av Eric Torell var en missbedömning som fick ödesdigra konsekvenser, skriver polisen Martin Marmgren..

Expressen - 08 aug 18 kl. 06:15

Väljarna överskattar andelen utlandsfödda

Ny forskning visar att svenska väljare överskattar andelen utlandsfödda i Sverige. Det gäller även andelen utlandsfödda muslimer.Detta ger viktiga insikter inför höstens val, skriver Johanna Rickne och Olle Folke..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.