Expressen > Opinion

Wednesday, 16 January, 17:25

Expressen - 14 jun 18 kl. 05:00

Gränsen är nådd nu, Morgan JohanssonSkogsbränder rasar och torkan fortsätter. Nu larmar Brandmännens riksförbund om en farlig underbemanning: På vissa stationer är upp till hälften helt outbildade – många har inte ens C-körkort för att köra brandbilarna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Johansson, Brandmännens

Dela artikeln

901 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gränsenär , nåddnu , Morgan, Johansson
DN - 19 feb 18 kl. 10:01

Morgan Johansson: Åldersgränsen svår att tillämpa

Åldersgränsen som ingår i nya dataskyddsförordningen GDPR kan bli svår att tillämpa, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson. – Det blir ett problem att utöva tillsyn i frågan, säger han till DN..

DN - 05 nov 15 kl. 17:26

Morgan Johansson: Gränsen för Sverige är nådd


Sverige kan inte längre garantera tak över huvudet för asylsökande som kommer till Sverige. Det beskedet gav migrationsminister Morgan Johansson (S) på torsdagen. ”Jag hoppas det får en dämpande effekt”, säger han..

SR - 05 nov 15 kl. 17:31

Morgan Johansson: Gränsen är nådd för flyktingboenden

I dag meddelade Morgon Johansson, migrationsminister, att Sverige nått en gräns då det gäller boendesituationen för flyktingar..

Expressen - 11 dec 15 kl. 12:10

Morgan Johanssons (S) hårda ord mot C

Morgan Johansson, S, säger att antalet asylsökande måste ner ytterligare men fortsätter att säga nej till M-förslaget om att stänga gränsen. I stället anklagar han Annie Lööfs asylpolitik för "total brist på socialt ansvar". – Hittar man ingen bostad eller jobb med någorlunda kvalitet då får man väl jobba för 10 kronor i timmen och bo i en källare, säger Johansson..

Sydsvenskan - 07 feb 18 kl. 13:32

Stöldligorna ska stoppas vid gränsen

Utländska stöldligor ska stoppas med hårdare straff, utökad jakt på stöldgodset och fler kontroller nära gränsen. Justitieminister Morgan Johansson (S) beskriver ligorna som härjar i Sverige som ett stort problem. De har oftast sina baser i Litauen, Rum.

Opinionen.se - 05 nov 15 kl. 17:05

Slut på asylboenden: ”Vi har nått gränsen”


Sverige kan inte längre garantera boenden för flyktingar, larmar migrationsminister Morgan Johansson (S)..

Nya Wermlands Tidningen - 06 nov 15 kl. 06:01

"Vi har nått gränsen!"

I går slog vi i taket. Det finns inga fler bostäder för asylsökande kvar, enligt ansvarige ministern Morgan Johansson (S). Regeringens oförmåga att agera för att motverka det kraftigt ökande asyltrycket är nu pinsamt uppenbar för alla och envar..

SVT - 26 nov 15 kl. 21:09

Regeringens interna flyktingmål på minimumgränsen

Den senaste tiden har omkring 8.000 till 10.000 asylsökande i veckan kommit till Sverige.

Trelleborgs Allehanda - 03 jan 13 kl. 10:44

Piers Morgan överväger att lämna USA


CNN-profilen Piers Morgan överväger att lämna USA trots att den brittiske journalisten ser landet som sitt andra hem, skriver Contactmusic. Efter skolmassakern i Newtown i december ställde Morgan vapenvänner till svars i CNN. En Texasjournalist tog då initiativet till ett upprop som samlade 28 500 namnunderskrifter, över gränsen på 25 000 som gör att Vita huset måste svara.

BT - 24 dec 12 kl. 07:37

Vapenvänner vill kasta ut Morgan

Vita huset måste svara på ett upprop som kräver att brittiske journalisten Piers Morgan deporteras från USA. En Texasjournalist tog initiativet sedan Morgan i tv-kanalen CNN ställt amerikanska vapenvänner till svars. Uppropet har samlat 28 500 namnunderskrifter, över gränsen på 25 000 som gör att Vita huset måste svara.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 timmar sedan

Elbristen hotar välfärden – nu krävs mer kärnkraft

Man kan inte lägga ner kärnkraftverken med den ena handen och öka elanvändningen till en växande befolkning med den andra. Naiva önskedrömmar och bristen på konsekvenstänk börjar nu krocka med verkligheten, skriver Joakim Karlsson (M)..

Expressen - Igår: 06:15

C:s anhöriginvandring är det sista vi behöver

Om uppgörelsen mellan S, MP, C och L blir verklighet offras S-löftet om en ordnad migrationspolitik.Resultatet blir givetvis kraftigt ökade volymer. Det är olyckligt ur flera perspektiv, skriver SD:s Paula Bieler och Jonas Andersson..

Expressen - I förrgår: 06:15

Gads artiklar visar varför afghaner måste få stanna

De ensamkommande ungdomar jag mött är nyfikna och sökande och ju närmare oss de lever, desto bättre. Vi behöver bra journalister som stöder ungdomarnas berättelser om vad de har att återvända till, skriver Carin Flemström, ordförande för Haninge frivilliga familjehem..

Expressen - I förrgår: 05:30

V behandlas skamligt – sänk dem, Sjöstedt!

Överenskommelsen mellan S, C, MP och L syftar till att stigmatisera Vänsterpartiet och utmåla vår politik som ”extrem." Samtidigt vill man ha vårt stöd för regeringsbildning. Det är inte bara dumt, det är skamligt.

Expressen - 13 jan 19 kl. 07:15

Skicka hem fångarna som ändå dömts till utvisning

Varje skattekrona måste vridas och vändas på. Var gör den bäst nytta? Att låta utländska medborgare – som ändå ska utvisas – sitta av dyra straff i Sverige är inte bra för någon, skriver Jan Emanuel Johansson..

Expressen - 12 jan 19 kl. 07:15

Våldet i den svenska skolan måste få ett slut

Hur kan det inträffa hundratals incidenter om hot och våld årligen, utan att någon sätter stopp för det?Rektorer måste få ett starkare mandat att direkt stänga av elever som beter sig oacceptabelt – och dessutom permanent om så krävs, skriver läraren Isak Skogstad..

Expressen - 11 jan 19 kl. 12:00

Tre miljoner boende drabbas av Annie Lööfs extrema idéer

I valrörelsen var S tydliga med sitt motstånd mot marknadshyror. Nu är det en av frågorna de förhandlar om med Centern. Är tre miljoner människors trygghet till salu för regeringsmakten, Löfven?

Expressen - 11 jan 19 kl. 07:15

Hellre "no deal"-Brexit än översittarna i Bryssel

Tänk om Storbritannien lämnar unionen på riktigt och frigörelsen stimulerar ekonomin? Samtidigt som demokrati- och tillväxtproblemen fortsätter i byråkratikolossen EU, skriver Mark Brolin..

Expressen - 10 jan 19 kl. 07:10

Vakna upp ur er dröm – S är inget mittenparti

Socialdemokraterna utmålas som något slags anständigt mittenparti som kan införa liberala reformer och regera i frid och frihet med två borgerliga partier.Men det finns inte ett uns liberalism i S. De är demokratiska socialister, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - 09 jan 19 kl. 07:10

Var är bostäderna för oss föräldrar som separerar?

Det som skulle bli en tillvaro med fokus på att hitta tillbaka till mig själv, blev en kamp om att klara vardagspusslet utan en fast plats att bo på. Trots en stadig och bra inkomst. Det är dags för en politik som reglerar bostadsmarknaden utan att stänga ute människor, skriver Mikaela Björling..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.