SVT > Utrikes

Tuesday, 21 August, 00:35

SVT - 14 jun 18 kl. 03:34

Ett år efter brandkatastrofen – offren hedras vid Grenfell tower i LondonEtt år efter brandkatastrofen i Grenfell tower i London, där över 70 människor omkom, har byggnaden nu tänts upp i ett grönt ljus. Tolv andra byggnader runt om i västra London, och Downing Street, ljussätts också i grönt, rapporterar BBC..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Grenfell, London, Downing Street, BBC

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett årefter , brandkatastrofen, offren, hedrasvid , Grenfell, tower, i London
DI - 25 jul 11 kl. 10:37

Offren hedras med tyst minut på börsen

Offren för terrordåden i Oslo och på Utöya hedras med en tyst minut på börsen i Norge och Sverige. Samtliga aktörer uppmanas att lägga ned arbetet från och med klockan 12..

SR - 04 jul 16 kl. 12:25

Bangladesh: Offren hedras i dag

I Bangladesh hedras i dag offren från helgens terrordåd. Sammanlagt 28 personer dödades i gisslandramat på en restaurang i Dhaka. IS, islamiska staten, har tagit på sig ansvaret för dådet men landets inrikesminister är av en annan åsikt..

GöteborgsPosten - 07 apr 18 kl. 05:00

Offren hedras ett år efter attacken

I dag, ett år efter attentatet på Drottninggatan, hedras offren med minneskonserter i Stockholm.
Trots att Sverige hänsynslöst attackerades mitt i huvudstadens hjärta är terrorforskaren Magnus Ranstorps uppfattning att samhället svarade på terrorn med värdighet.
– Responsen har varit mycket bättre än vad jag trodde, men jag är inte säker på att vi kan visa samma sammanhållning om det skulle inträffa en serie av attacker..

Sydsvenskan - 23 mar 16 kl. 16:03

Offren hedras ett år efter kraschen

Hundratals samlades på onsdagen i ceremonier i Spanien och Tyskland för offren i den flygkrasch förra året då en pilot flög ett Germanwingsplan rakt in i en bergvägg. Samtliga 150 personer ombord omkom.Familjemedlemmar till de spanska offren tände ljus för sina släktingar utanför flygplatsen i Barcelona där planet lyfte ifrån, och en liknande ceremoni hölls vid planets tilltänkta destination, flygplatsen i Düsseldorf.

UNT - 11 jul 15 kl. 09:33

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien..

Sydsvenskan - 11 jul 15 kl. 09:34

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien.
Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 15 kl. 09:34

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien.
Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

SvD - 11 jul 15 kl. 10:04

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien. Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

UNT - 11 jul 15 kl. 10:30

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien..

GöteborgsPosten - 11 jul 15 kl. 09:35

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien.Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Iran och Irak i åttaårigt långt blodigt krig

Olika inriktningar av islam, stora oljefyndigheter och etniska motsättningar. Kriget mellan Iran och Irak är ett av historiens blodigaste med över en miljon dödsoffer..

SVT - 2 timmar sedan

30 år sedan ett av historiens blodigaste krig avslutades

30 år har gått sedan 1900-talets mest långvariga krig var till ända. Under åtta år stred Iran och Irak mot varandra utan att åstadkomma något annat än att spilla nästan en miljon människors liv. Mashhad är i dag Irans andra största stad – mycket tack vare sitt geografiska läge – då många iranier flydde dit under kriget..

SVT - 3 timmar sedan

Åtta miste livet i flodvåg i Italien

Flera vandrare omkom när häftiga regn förvandlade ett vattendrag i en bergsravin till en flodvåg, rapporterar räddningstjänsten. Minst åtta döda har påträffats, rapporterar tidningen Corriere della sera..

SVT - 5 timmar sedan

Appar hjälper pilgrimer vid vallfärd till Mecka

Muslimer från hela världen som samlas till pilgrimsfärden i Mecka kan nu få hjälp av den moderna teknologin. De saudiska myndigheterna vill genom smarta appar försöka förhindra olyckor och ge sjuka människor snabbare tillgång till vård vid jätteevenemanget hajj..

SVT - 5 timmar sedan

VW-bilar kan börja brinna – återkallas

Tyska Volkswagen tvingas nu återkalla runt 700 000 bilar världen över. Ett fel i en taklampa, som kan få bilen att fatta eld, har upptäckts, skriver Allt om bilar..

SVT - 8 timmar sedan

Grekland på egna ben efter krishjälp – ekonomin pekar uppåt

Krispaketet för Grekland avslutas och landets akuta kris verkar vara över. Tillväxten pekar uppåt, den viktiga turismen ökar och även den höga arbetslösheten är på väg nedåt. Efter åtta år av nödlån och åtstramning står landet på egna ben.

SVT - 13 timmar sedan

Därför är Turkiet och USA på kollisionskurs

Den omedelbara krisen beror på att Turkiet håller en amerikansk frikyrkopastor frihetsberövad. Men det finns fler anledningar till att relationen mellan Turkiet och USA har försämrats avsevärt sedan kuppförsöket i Turkiet 2016..

SVT - 14 timmar sedan

Selfies väcker önskan om plastikkirurgi

Fotofilter-appar som automatiskt retuscherar ett porträtt – en så kallad selfie – har slagit igenom stort. Nu vittnar plastikkirurger om hur den nya tekniken letat sig in i skönhetskirurgin. En växande skara patienter söker sig till klinikerna med önskan om att se ut som retuscherade versioner av sig själva..

SVT - 14 timmar sedan

Skottlossning mot USA:s ambassad i Turkiet

Skottlossningen inträffar i kölvattnet av den djupa krisen mellan Turkiet och USA. Ingen kom till skada och gärningsmännen eftersöks av turkisk polis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.