SVT > Utrikes

Friday, 22 June, 11:38

SVT - 14 jun 18 kl. 03:34

Ett år efter brandkatastrofen – offren hedras vid Grenfell tower i LondonEtt år efter brandkatastrofen i Grenfell tower i London, där över 70 människor omkom, har byggnaden nu tänts upp i ett grönt ljus. Tolv andra byggnader runt om i västra London, och Downing Street, ljussätts också i grönt, rapporterar BBC..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Grenfell, London, Downing Street, BBC

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett årefter , brandkatastrofen, offren, hedrasvid , Grenfell, tower, i London
DI - 25 jul 11 kl. 10:37

Offren hedras med tyst minut på börsen

Offren för terrordåden i Oslo och på Utöya hedras med en tyst minut på börsen i Norge och Sverige. Samtliga aktörer uppmanas att lägga ned arbetet från och med klockan 12..

SR - 04 jul 16 kl. 12:25

Bangladesh: Offren hedras i dag

I Bangladesh hedras i dag offren från helgens terrordåd. Sammanlagt 28 personer dödades i gisslandramat på en restaurang i Dhaka. IS, islamiska staten, har tagit på sig ansvaret för dådet men landets inrikesminister är av en annan åsikt..

GöteborgsPosten - 07 apr 18 kl. 05:00

Offren hedras ett år efter attacken

I dag, ett år efter attentatet på Drottninggatan, hedras offren med minneskonserter i Stockholm.
Trots att Sverige hänsynslöst attackerades mitt i huvudstadens hjärta är terrorforskaren Magnus Ranstorps uppfattning att samhället svarade på terrorn med värdighet.
– Responsen har varit mycket bättre än vad jag trodde, men jag är inte säker på att vi kan visa samma sammanhållning om det skulle inträffa en serie av attacker..

Sydsvenskan - 23 mar 16 kl. 16:03

Offren hedras ett år efter kraschen

Hundratals samlades på onsdagen i ceremonier i Spanien och Tyskland för offren i den flygkrasch förra året då en pilot flög ett Germanwingsplan rakt in i en bergvägg. Samtliga 150 personer ombord omkom.Familjemedlemmar till de spanska offren tände ljus för sina släktingar utanför flygplatsen i Barcelona där planet lyfte ifrån, och en liknande ceremoni hölls vid planets tilltänkta destination, flygplatsen i Düsseldorf.

UNT - 11 jul 15 kl. 09:33

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien..

Sydsvenskan - 11 jul 15 kl. 09:34

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien.
Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 15 kl. 09:34

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien.
Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

SvD - 11 jul 15 kl. 10:04

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien. Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

UNT - 11 jul 15 kl. 10:30

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien..

GöteborgsPosten - 11 jul 15 kl. 09:35

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien.Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Man gripen efter bomblarm i London

Brittisk polis har gripit en man efter ett bomblarm vid tågstationen Charing Cross i centrala London under morgonen..

SVT - 2 timmar sedan

Turkiet: Misstänkta IS-terrorister gripna

Turkisk polis har gripit 14 misstänkta medlemmar i terrorgruppen IS som, enligt den statliga nyhetsbyrån Anadolu, förberedde en attack i huvudstaden Ankara inför söndagens val..

SVT - 3 timmar sedan

Fru Trumps ”jag bryr mig inte” får kritik

Melania Trump får utstå hård kritik sedan hon burit en jacka med texten ”I really don't care, do u?” i samband med ett besök hos migranter vid gränsen i Texas..

SVT - 13 timmar sedan

Anklagelser om övergrepp på förvar för unga migranter i Virginia

Tonåriga migranter hävdar att de utsatts för allvarliga fysiska övergrepp på ett förvar för unga i den amerikanska delstaten Virginia. De ska ha misshandlats, klätts av nakna och hållits isolerade under långa perioder. Nu har guvernören beordrat en utredning..

SVT - 13 timmar sedan

Melania Trump besöker förvar för barn som separerats från föräldrarna

Presidentfrun Melania Trump gjorde på torsdagen en blixtvisit vid mexikanska gränsen för att besöka barn som separerats från sina föräldrar. – Hon ville se vad som är verklighet, säger hennes talesperson Stephanie Grisham till CNN..

SVT - 14 timmar sedan

Flygande bilar testas i Tyskland – ska fungera som taxi

Science fiction-drömmen om svävande bilar kan vara på väg att bli verklighet. En stad i södra Tyskland ska testköra en ny taxitjänst – i luften..

SVT - 17 timmar sedan

Årlig kontroversiell hundköttsätarfest igång i Kina

Den tio dagar långa årliga hundköttsmarknaden, där hundar slaktas och äts upp, drog igång i staden Yulin i Kina på torsdagen. Hundköttskonsumtionen minskar dock i flera länder, bland annat för att hundar blir allt vanligare som sällskapsdjur, och i Sydkorea kan företeelsen vara på väg bort..

SVT - 19 timmar sedan

Kärlek på jobbet tvingar bort Intel-vd

Amerikanska IT-jätten Intels vd Brian Krzanich avgår med omedelbar verkan sedan en undersökning slagit fast att han tidigare haft ett förhållande med en anställd – något som brutit mot företagets regler..

SVT - 20 timmar sedan

Forskarna firar midvinter – badar i isvak på Sydpolen

Samtidigt som vi i Sverige förbereder oss för att fira midsommar så firas midvinter på forskningsstationen Casey station på Sydpolen. Och traditionsenligt sågar forskarna upp ett hål upp i isen och de som vill tar sig ett dopp i det iskalla vattnet..

SVT - 21 timmar sedan

Källa: Trumps rådgivare rekar om Putinmöte

USA:s nationella säkerhetsrådgivare John Bolton planerar att besöka Moskva, bekräftar Kremls talesperson Dmitrij Peskov..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.