SVT > Utrikes

Friday, 19 October, 13:29

SVT - 14 jun 18 kl. 03:34

Ett år efter brandkatastrofen – offren hedras vid Grenfell tower i LondonEtt år efter brandkatastrofen i Grenfell tower i London, där över 70 människor omkom, har byggnaden nu tänts upp i ett grönt ljus. Tolv andra byggnader runt om i västra London, och Downing Street, ljussätts också i grönt, rapporterar BBC..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Grenfell, London, Downing Street, BBC

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett årefter , brandkatastrofen, offren, hedrasvid , Grenfell, tower, i London
DI - 25 jul 11 kl. 10:37

Offren hedras med tyst minut på börsen

Offren för terrordåden i Oslo och på Utöya hedras med en tyst minut på börsen i Norge och Sverige. Samtliga aktörer uppmanas att lägga ned arbetet från och med klockan 12..

SR - 04 jul 16 kl. 12:25

Bangladesh: Offren hedras i dag

I Bangladesh hedras i dag offren från helgens terrordåd. Sammanlagt 28 personer dödades i gisslandramat på en restaurang i Dhaka. IS, islamiska staten, har tagit på sig ansvaret för dådet men landets inrikesminister är av en annan åsikt..

GöteborgsPosten - 07 apr 18 kl. 05:00

Offren hedras ett år efter attacken

I dag, ett år efter attentatet på Drottninggatan, hedras offren med minneskonserter i Stockholm.
Trots att Sverige hänsynslöst attackerades mitt i huvudstadens hjärta är terrorforskaren Magnus Ranstorps uppfattning att samhället svarade på terrorn med värdighet.
– Responsen har varit mycket bättre än vad jag trodde, men jag är inte säker på att vi kan visa samma sammanhållning om det skulle inträffa en serie av attacker..

Sydsvenskan - 23 mar 16 kl. 16:03

Offren hedras ett år efter kraschen

Hundratals samlades på onsdagen i ceremonier i Spanien och Tyskland för offren i den flygkrasch förra året då en pilot flög ett Germanwingsplan rakt in i en bergvägg. Samtliga 150 personer ombord omkom.Familjemedlemmar till de spanska offren tände ljus för sina släktingar utanför flygplatsen i Barcelona där planet lyfte ifrån, och en liknande ceremoni hölls vid planets tilltänkta destination, flygplatsen i Düsseldorf.

UNT - 11 jul 15 kl. 09:33

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien..

Sydsvenskan - 11 jul 15 kl. 09:34

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien.
Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 15 kl. 09:34

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien.
Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

SvD - 11 jul 15 kl. 10:04

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien. Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

UNT - 11 jul 15 kl. 10:30

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien..

GöteborgsPosten - 11 jul 15 kl. 09:35

Offren hedras i Srebrenica

I dag hedras 8 000 muslimska pojkar och män som den 11 juli 1995 avrättades och slängdes i massgravar i Srebrenica i Bosnien.Det är ett folkmord som 20 år senare enligt många ännu är ett oläkt sår..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Franska lagförslaget: Olagligt att håna dialekter

”Kan någon fråga mig något på franska i stället? Och göra det lite mer begripligt?”, sade den franske vänsterledaren Jean-Luc Mélenchon när han under onsdagen fångades på film när han hånade en journalist med sydlig dialekt..

SVT - 8 timmar sedan

Högerextreme Bolsonaro leder stort – anklagas för valfusk

Högerextreme Jair Bolsonaro leder stort i opinionsmätningarna inför den andra omgången i Brasiliens presidentval. Samtidigt dras han nu in i en skandal som skulle kunna få honom diskvalificerad. Presidentkandidaten påstås ha brutit mot Brasiliens kampanjfinansieringslagar genom att låta företag köpa fejkade nyheter från trollfabriker – och sprida dem på Whatsapp..

SVT - 11 timmar sedan

Polisens nya teori: Khashoggis kropp kan ha dumpats i skogen

Turkisk polis misstänker att den saudiske så kallade dödspatrullen kan ha dumpat Jamal Khashoggi i en skog 9 mil söder om Istanbul. – Polisen har letat i de här områdena, säger en myndighetskälla enligt Reuters..

SVT - 13 timmar sedan

Stor polisinsats i Finland – militären inkopplad

En stor polisinsats pågår i byn Kuortti i Finland. Finsk polis är förtegen och beskriver det enbart som ett allvarligt brott mot liv och hälsa. Även försvarsmakten är inkopplad, enligt Ilta-Sanomat..

SVT - 14 timmar sedan

Kan bli stora konsekvenser vid en ”no deal”-Brexit

Frågan om Storbritanniens framtid kvarstår efter ett resultatlöst EU-toppmöte. Utträdesavtalet är ännu inte klart och när det nu pratas om en ”no deal” menar statsvetaren Göran von Sydow att det skulle innebära stora konsekvenser för Storbritannien..

SVT - 14 timmar sedan

Trump: Det ser verkligen ut som att Khashoggi är död

På en direkt fråga från journalister konstaterar nu Donald Trump för första gången att Jamal Khashoggi verkar vara död. Samtidigt betonade han ännu en gång att Saudiarabien bör straffas hårt – om det visar sig att de ligger bakom dödsfallet..

SVT - 15 timmar sedan

Kinesisk minoritetsgrupp sätts i omskolningsläger

I Xianjian-provinsen i nordvästra Kina bor runt 11 miljoner uigurer. En muslimsk minoritet som beskylls för extremism och som övervakas och förföljs av kinesiska myndigheter. Nyligen avslöjades att omkring en miljon uigurer satts i omskolningsläger för att bli mer kinesiska..

SVT - 16 timmar sedan

Klockan tickar mot brexit

Klockan tickar obönhörligt vidare mot Storbritanniens sorti ur EU, brexit, i mars nästa år. Utträdesavtalet är inte klart men parterna bedyrar att det går att ro i hamn. EU-toppmötet slutade dock utan besked om när ledarna ska ses igen för att sy ihop det hela..

SVT - 17 timmar sedan

En av Khashoggis misstänkta mördare död i mystisk olycka

En av de 15 män i ”dödsteamet” som misstänks för att ha torterat och mördat journalisten Jamal Khashoggi har dött i en trafikolycka i Saudiarabiens huvudstad Riyadh, uppger turkiska medier. Spekuleras i om dödsfallet kan vara ett sätt att skrämma de övriga till tystnad..

SVT - 17 timmar sedan

Donald Trump hotar att stänga gränsen till Mexiko

En växande skara av hundratals centralamerikanska migranter fortsätter sin långa vandring norrut. Liksom tiotusentals som har gjort samma resa tidigare hoppas de undkomma det utbredda våldet och fattigdomen i sina hemländer. USA:s president Donald Trump hotar att sätta in militären vid gränsen om de inte stoppas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.