Barometern > Nyheter

Wednesday, 12 December, 18:37

Liknande nyheter

Taggar: Jobbskatteavdraget, minskar, klyftanmellan stad och , land
YLE - 25 jun 12 kl. 15:05

Potatisarealerna minskar på Åland

Potatisodlandet på Åland har minskat kraftigt jämfört med förra året, skriver Ålands radio och tv på sin webbplats.Det här innebär problem bl.a.

UNT - 10 jun 18 kl. 11:00

Också här ökar klyftan land-stad

Boken ”Hillbilly Elegy” har fått stor uppmärksamhet i USA, men inte i Sverige..

Sydsvenskan - 17 okt 11 kl. 00:03

"Jobbskatteavdraget gör utbildning mindre lönsam"

Den statliga skatten minskar avkastningen på utbildning för dem som valt en utbildning som ger en god löneutveckling. Men även jobbskatteavdraget bidrar till att minska utbildningens lönsamhet, skriver Eva Löfbom och Lena Granqvist på Saco.
När begreppet livslön lanserades på 1950-talet var det i polemik mot det rådande skattesystemet.

BT - 08 maj 12 kl. 13:25

Jobbskatteavdraget ger fler jobb

Jobbskatteavdragets effekter i form av fler jobb och minskat utanförskap sätter nu ett allt tydligare avtryck i vardagen. Sambandet styrks i den utvärdering av jobbskatteavdragets effekter som finansdepartementet presenterade i samband med den ekonomiska vårpropositionen. Frågan är varför Socialdemokraterna motsätter sig skattesänkningar för vanligt folk som ger jobb och minskar utanförskapet?

SR - 13 sep 13 kl. 03:00

Femte jobbskatteavdraget: Klyftan ökar

Klyftan mellan den skatt som föräldralediga, sjuka och arbetslösa betalar och den skatt som den som jobbar betalar ? ökar ännu mer nästa år när regeringen för femte gången sänker skatten endast för de som arbetar..

Barometern - 31 dec 15 kl. 07:58

Minskade skatteklyftor med jobbskatteavdraget

När skatten höjs i 63 av landets kommuner 290 kommuner reses frågan hur stor skatteklyftan mellan kommunerna som kan accepteras. Tack vare jobbskatteavdraget hålls minskas klyftan för löntagarna..

Alliansfritt Sverige - 06 jan 11 kl. 08:52

Jämställdheten minskar

Fel håll. Klyftan mellan män och kvinnors förvärvsarbetande ökar. Klyftan är den största på 20 år.

Alliansfritt Sverige - 03 maj 12 kl. 10:21

Jobbskatteavdraget funkar - enligt Moderaterna själva

TVEKSAMT. Jobbskatteavdragen är den mest kostsamma reformen för jobb högern har hittat på. Det finns dock inte mycket som tyder på att det hundratals miljarderna man lagt på projektet gett just några jobb.

Sydsvenskan - 21 apr 15 kl. 00:15

De är offer för klyftan mellan rika och fattiga

Jiscard Mekontso hade blivit uppfiskad ur havet samma natt. En helikopter ur den spanska kustbevakningen upptäckte honom i sista stund där han låg i vattnet och klamrade sig fast vid den punkterade gummibåten som han köpt av flyktingsmugglarna. Han var rödögd och trött.

Helsingborgs Dagblad - 21 apr 15 kl. 00:15

De är offer för klyftan mellan rika och fattiga

Jiscard Mekontso hade blivit uppfiskad ur havet samma natt. En helikopter ur den spanska kustbevakningen upptäckte honom i sista stund där han låg i vattnet och klamrade sig fast vid den punkterade gummibåten som han köpt av flyktingsmugglarna. Han var rödögd och trött.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Grönborg: "Resultatet för mig är VM"

Talangen flödar i Tre Kronor. Men är framtidsnamnen också något för nuet? - Resultatet för mig är VM, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Barometern - 1 timme sedan

Jogging med jultema

För femte gången var det dags för Slimos juljogging..

Barometern - 1 timme sedan

Kalmarbor om budgeten: ”Borde sänka skatten mer”

Ett par hundralappar mer i plånboken. Och kanske sänkt dieselskatt och slopad flygskatt. KD:s och M:s budget får blandat betyg av Kalmarborna.

Barometern - 45 minuter sedan

"A star is born" har chans på flest filmpriser

Den amerikanska tv- och filmgalan Screen Actors Guild (SAG) har släppt sin nomineringslista och bland filmkategorierna är det biosuccén "A Star Is Born" som dominerar.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Splittrade reaktioner på budgeten

Reaktionerna är många och blandade efter att M:s och KD:s gemensamma budgetreservation klubbats igenom i riksdagen. Flera organisationer är positiva till de nya skattesänkningarna medan andra oroas av de minskade satsningarna på migrationsområdet.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Elever medverkade live i Musikhjälpen: ”Var magiskt”

Barometern tog ett snack med Caroline Ranefjord, kursansvarig för Baskursen på Högalids folkhögskola, som tillsammans med eleverna från folkhögskolan var med live i Musikhjälpen från glasburen i Lund..

Barometern - 30 minuter sedan

Larm om singelolycka utanför Högsby

Barometern - 1 timme sedan

Jubilaren: ”Nu framstår jag som konservativ”

Mellika Melouani Melani älskar att fördjupa sig i svåra frågor och tänka strategiskt. Kanske är det därför hon klarade att förnya Folkoperan trots motstånd som ”sved i skinnet”..

Barometern - 1 timme sedan

Helsingborgs elitlicens i fara

Höstens superettanvinnare Helsingborg värvade friskt under den gångna säsongen när man bland annat plockade in Andreas Granqvist, Rasmus Jönsson och Wanderson på vägen till att säkra allsvensk uppflyttning. Nu kommer notan - som var större än befarat.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Budgeten: Jämställdhetsmyndigheten avvecklas

Jämställdhetsmyndigheten kommer att lägga ner. Det blir en konsekvens av att riksdagen röstat igenom Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag, skriver P4 Göteborg. - Vi kommer att minska utrymmet med 40 miljoner kronor till myndigheten för 2019 och det blir inga pengar för 2020.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.