Barometern > Nyheter

Sunday, 24 June, 13:14

Barometern - 14 jun 18 kl. 00:25

Jobbskatteavdraget minskar klyftan mellan stad och landDet blev inte många rätt när SVT Nyheter på onsdagen skulle förklara att skatteklyftan mellan landets kommuner ökar. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
SVT Nyheter

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jobbskatteavdraget, minskar, klyftanmellan stad och , land
YLE - 25 jun 12 kl. 15:05

Potatisarealerna minskar på Åland

Potatisodlandet på Åland har minskat kraftigt jämfört med förra året, skriver Ålands radio och tv på sin webbplats.Det här innebär problem bl.a.

UNT - 10 jun 18 kl. 11:00

Också här ökar klyftan land-stad

Boken ”Hillbilly Elegy” har fått stor uppmärksamhet i USA, men inte i Sverige..

Sydsvenskan - 17 okt 11 kl. 00:03

"Jobbskatteavdraget gör utbildning mindre lönsam"

Den statliga skatten minskar avkastningen på utbildning för dem som valt en utbildning som ger en god löneutveckling. Men även jobbskatteavdraget bidrar till att minska utbildningens lönsamhet, skriver Eva Löfbom och Lena Granqvist på Saco.
När begreppet livslön lanserades på 1950-talet var det i polemik mot det rådande skattesystemet.

BT - 08 maj 12 kl. 13:25

Jobbskatteavdraget ger fler jobb

Jobbskatteavdragets effekter i form av fler jobb och minskat utanförskap sätter nu ett allt tydligare avtryck i vardagen. Sambandet styrks i den utvärdering av jobbskatteavdragets effekter som finansdepartementet presenterade i samband med den ekonomiska vårpropositionen. Frågan är varför Socialdemokraterna motsätter sig skattesänkningar för vanligt folk som ger jobb och minskar utanförskapet?

GT - 45 minuter sedan

Julas vinst minskar för tredje året i rad

Skara-bolaget Jula blir bara större sett till omsättning och antalet anställda.Men vinsten för koncernen minskar för tredje året i rad och landade på 460 miljoner kronor förra året.”Ett tufft år”, skriver vd:n Joachim Frykberg i en kommentar.

SR - 13 sep 13 kl. 03:00

Femte jobbskatteavdraget: Klyftan ökar

Klyftan mellan den skatt som föräldralediga, sjuka och arbetslösa betalar och den skatt som den som jobbar betalar ? ökar ännu mer nästa år när regeringen för femte gången sänker skatten endast för de som arbetar..

Barometern - 31 dec 15 kl. 07:58

Minskade skatteklyftor med jobbskatteavdraget

När skatten höjs i 63 av landets kommuner 290 kommuner reses frågan hur stor skatteklyftan mellan kommunerna som kan accepteras. Tack vare jobbskatteavdraget hålls minskas klyftan för löntagarna..

Alliansfritt Sverige - 06 jan 11 kl. 08:52

Jämställdheten minskar

Fel håll. Klyftan mellan män och kvinnors förvärvsarbetande ökar. Klyftan är den största på 20 år.

Alliansfritt Sverige - 03 maj 12 kl. 10:21

Jobbskatteavdraget funkar - enligt Moderaterna själva

TVEKSAMT. Jobbskatteavdragen är den mest kostsamma reformen för jobb högern har hittat på. Det finns dock inte mycket som tyder på att det hundratals miljarderna man lagt på projektet gett just några jobb.

Sydsvenskan - 21 apr 15 kl. 00:15

De är offer för klyftan mellan rika och fattiga

Jiscard Mekontso hade blivit uppfiskad ur havet samma natt. En helikopter ur den spanska kustbevakningen upptäckte honom i sista stund där han låg i vattnet och klamrade sig fast vid den punkterade gummibåten som han köpt av flyktingsmugglarna. Han var rödögd och trött.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Fondpengar för Mariahemmet

Nu lovar politiker att utemiljön på Mariahemmet skyndsamt ska åtgärdas. De gamla ska inte behöva sitta inomhus hela sommaren..

Barometern - 45 minuter sedan

25 skadade i tysk husexplosion

25 personer har skadats, varav fyra allvarligt, efter en explosion i en lägenhetsbyggnad i Wuppertal, uppger tysk polis enligt nyhetsbyrån AP på Twitter. Explosionen inträffade i ett flervåningshus strax innan midnatt natten mot söndag.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Toabesök stoppade Sheeran

Nöden har ingen lag, inte ens om 60 000 personer väntar. I alla fall inte för den brittiske världsstjärnan Ed Sheeran. På lördagen avbröt han en konsert i Cardiff inte en utan två gånger eftersom han helt enkelt blev för kissnödig.

Barometern - 1 timme sedan

Topp-tio för Carlsson i Thailand

Lynn Carlsson hade en tung sista runda av Europatourtävlingen i Pattaya, Thailand. Hon avslutade med en 73 runda, ett över par, och på totalt sex under par och slutade delad åtta.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Svensktoppen: Andersson Wij in på listan

Tomas Andersson Wij är veckans enda nykomling på listan med "När solen färgar juninatten". I övrigt är hela topp sju oförändrad med Avicii kvar på förstaplatsen. 1.

Barometern - 1 timme sedan

Renovering för 40 miljoner

Slutnotan för totalrenoveringen av de 24 lägenheterna på Karlavägen blev cirka 40,5 miljoner kronor..

Barometern - 1 timme sedan

Färre SOS-larm under VM-matchen

När landslaget spelar VM står Sverige - nästan - stilla. SOS Alarm fick in färre nödsamtal än vanligt under midsommardagens landskamp mot Tyskland. Antalet nödsamtal sjunger när Sveriges herrlandslag spelar VM.

Barometern - 1 timme sedan

MP förlorar flest kandidater till andra

Över tusen av dem som kandiderar i höstens val har tidigare tillhört ett annat parti. Enligt en ny undersökning är Miljöpartiet det parti som tappat flest kandidater till andra.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Nu ökar risken för valpåverkan

Påverkansaktioner från främmande makt är ett av de största hoten inför valet i höst. Ju närmare valet vi kommer desto större blir risken, enligt experter. Och hotet kommer inte bara utifrån.

Barometern - 1 timme sedan

Kushner ifrågasätter Abbas förmåga till fred

Jared Kushner, USA:s president Donald Trumps Mellanösternrådgivare och svärson, ifrågasätter den palestinske presidenten Mahmud Abbas förmåga att skapa fred i en sällsynt intervju med den palestinska tidningen Al-Quds.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.