Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 16 August, 17:51

Liknande nyheter

Taggar: Från Tysklandtill , Saudii , 140, blås, motorvägen
Cornucopia - 30 sep 15 kl. 09:17

Saudi-Arabien hotar anfalla Assad och Syrien

Nu när den ryske despoten och diktatorn Vladimir Putin verkar lyckas lura ett splittrat och försvagat väst att stöda diktatorn Assad sätter diktaturen Saudi-Arabien ner foten. Saudi-Arabiens utrikesminister hotar nu med ett militärt anfall mot Assad och hela Mellanöstern riskerar att explodera i krig.

Assad tillhör som bekant Saudi-Arabiens ärkefiende Irans allierade, och att även väst skulle stöda Assad-regimen, utmanövrerade av Putin blir helt enkelt för mycket.

Cornucopia - 09 sep 13 kl. 11:42

Rysk vedergällning planeras mot Saudi-Arabien?

Med tanke på uttalanden från Assad om att Syriens allierade planerar ospecificerad vedergällning om Syrien blir anfallet, så cirkulerar det ett rykte om att Ryssland ska ha upprättat planer på ett anfall mot Saudi-Arabien. Trots allt ska Saudi-Arabien vara den främsta finansiären av rebellerna i Syrien och om USA mfl mot FN:s säkerhetsråd bryter mot folkrätten och anfaller Syrien, så kan Ryssland använda samma "rätt" och slå mot rebellernas finansiering, dvs Saudi-Arabien.

Mark Ames (vem är Mark Ames - Wikipedia?

Cornucopia - 08 apr 15 kl. 14:14

Saudibluffen: Saudi-Arabiens oljeproduktion faller

Berättelsen om att Saudi-Arabien ska ha öppnat sina oljekranar för att pressa ner oljepriset är i själva verket skönlitteratur. Produktionsdatat från Saudi-Arabien visar tvärt om att landets råoljeproduktion (eng crude oil production) fallit tillsammans med oljepriset. Det finns alltså ingen substans i att Saudi-Arabien skulle ha sänkt oljepriset, annat än att man i så fall gjort det genom att dumpa sina mellanlager av olja, vilket är en tillfällig effekt.

Cornucopia - 23 dec 14 kl. 10:55

Bluffar Saudi-Arabien om oljeproduktionen och med oljepriset?

Saudi-Arabiens oljeminister Ali al-Naimi har okritiskt uppmärksammats för att förtydligat den nya policyn från Saudi-Arabiens sida - oavsett hur lågt oljepriset går tänker man öka oljeproduktionen. Men frågan är om man bluffar och faktiskt inte ökat sin oljeproduktion?

I en intervju hos MEES - Middle East Economic Survey - sade al-Naimi att man kommer öka sin oljeproduktion oavsett vad som händer med oljepriset.

Cornucopia - 03 jan 16 kl. 21:44

Saudi-Arabien bryter diplomatiska förbindelser med Iran - oljepriset i morgon?

Saudi-Arabien bryter sina diplomatiska förbindelser med Iran, efter att ha avrättat en människorättsaktivist från enligt Iran fel islamsekt, vilket gjorde Iran upprörda. Rimligtvis bör detta påverka oljepriset. Facit har i imorgon.

Cornucopia - 12 aug 14 kl. 16:06

Seabased levererar vågkraftaggregat till Saudi-Arabien

Det svenska Lyskekils- och Uppsalabaserade vågkraftbolaget Seabased levererar i dagarna ett första vågkraftaggregat till Saudi-Arabien. Inledningsvis handlar det om ett första skarpt demoaggregat, som en del av ett joint venture under bolaget Kawthar AlBahar Seabased.
Vågförhållandena i Röda Havet, där 30 kW-aggregatet kommer installeras och börja generera ström är bättre än på svenska västkusten, där 350 motsvarande aggregat just nu installeras i Fortums första vågkraftpark utanför Smögen.

Cornucopia - 21 mar 15 kl. 15:47

Fredrik Federley: Fullständigt skitsnack från Wallström och regeringen om Saudi-Arabien

EU-parlamentarikern Fredrik Federley (c) skriver i klartext på sin blogg att regeringen ägnar sig åt skitsnack om att de skulle kritiserat Saudi-Arabien för bristande mänskliga rättigheter. Något sådant finns inte dokumenterat konstaterar han och regeringen pudlar nu totalt.

Fredrik Federley (c).

Cornucopia - 09 apr 15 kl. 10:20

Saudi-Arabiens oljeexport har minskat 12% sedan 2013

Lite uppföljning kring den skönlitterära berättelsen om att Saudi-Arabien skulle översvämmat marknaden med olja. I själva verket rapporterar den oberoende databasen JODI-Oil att Saudi-Arabiens oljeexport minskade med 12% från 2013 fram till december 2014. Någon marknad översvämmad av saudisk olja finns alltså inte.

Cornucopia - 25 dec 14 kl. 18:36

Varifrån ska Saudi-Arabien ta sina 300 miljarder SEK i underskott?

Hos AFP (på svensk journalistik 2014-vis översatt av TT:s hårt arbetande journalister) konstaterar man att Saudi-Arabien inte ändrar sin statsbudget, trots de minskade oljeintäkterna. Det handlar om ett underskott på minst 300 miljarder SEK, som kan tas från landets finansiella reserver på 750 miljarder USD. Men frågan är vad man ska sälja av.

Cornucopia - 25 apr 17 kl. 14:40

Regeringen vägrar kritisera Saudi-Arabien - kan röstat in dem i FN:s kvinnokommision

Saudi-Arabien - i stort sett IS om de vore internationellt erkända - har röstats in i FN:s kvinnokommision. Den svenska "feministiska" regeringen vägrar kritisera denna en av världens grymmaste diktaturer och kan den svenska regeringen kan ha röstat för att diktaturen ska in i kommissionen. Sedan tidigare sitter man i FN:s kommission för mänskliga rättigheter.

Cornucopia - 03 jul 14 kl. 15:11

Saudi-Arabien mobiliserar: 30 000 man till Irakgränsen

Syrienkonflikten riskerar nu att sprida sig vidare från inte bara Irak, utan även in i Saudi-Arabien. Irakiska soldater stationerade längs gränsen har deserterat och flyr nu undan terroristerna i ISIS/ISIL, en gruppering fundamentalistiska religösa extremistmän som för övrigt hyllas av Miljöpartiets gruppledare i Riksdagen.

Reuters rapporterar att minst 2 500 irakiska soldater ska flytt från sina gränsposteringar.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bildextra: Aretha Franklins långa karriär

Souldrottningen Aretha Franklin är död. Här har vi samlat bilder från hennes karriär..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Regeringen ser reformutrymme 25 miljarder

Regeringen räknar med en bättre svensk ekonomisk utveckling och starkare statsfinanser än tidigare, enligt finansdepartementets nya prognos. Reformutrymmet bedöms vara 25 miljarder, enligt finansministern. Regeringen räknar nu med en BNP-tillväxt i år p.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Moa Berglöf: Låt inte Åkesson ducka.

SD-ledaren vill att Sverige lämnar EU. Ingen frågar hur..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Så ska jordbruket minska sina växthusutsläpp

Effektiv odling och hållbar energi ger klimatsmart lantbruk..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Moderaterna lovar tryggt och tillgängligt Lund

Men M vågar inte lova skattesänkning – och det är tyst om klimatet..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Varg skjuten i Skåne – utreds som jaktbrott

På torsdagsförmiddagen sköts en varg i Osby. En jägare är misstänkt för grovt jaktbrott..

Sydsvenskan - 22 jan 17 kl. 13:00

Konst som klimataktivism

Carolina Söderholm om den nya gröna vågen inom konstvärlden..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Dold hjärtstartare bakom säkerhetslarmet som tömde Sturup

Mystisk väska med sladdar tömde flygplatsen. Passageraren ville inte visa hjärtstartaren..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

SD ska lyfta integration och jämställdhet

Sverigedemokraterna får en talesperson för integrationspolitik för första gången på länge samt en ny jämställdhetspolitisk talesperson. Den avgående presschefen Henrik Vinge tar hand om integration och Ungsvenskarnas förbundssekreterare Ebba Hermansson.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Hon tar över "P4 Extra"

I november förra året meddelade Lotta Bromé att hon lämnar Sveriges Radios ”P4 Extra”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.