Sydsvenskan > Opinion

Tuesday, 23 October, 12:48

Liknande nyheter

Taggar: Från Tysklandtill , Saudii , 140, blås, motorvägen
Cornucopia - 30 sep 15 kl. 09:17

Saudi-Arabien hotar anfalla Assad och Syrien

Nu när den ryske despoten och diktatorn Vladimir Putin verkar lyckas lura ett splittrat och försvagat väst att stöda diktatorn Assad sätter diktaturen Saudi-Arabien ner foten. Saudi-Arabiens utrikesminister hotar nu med ett militärt anfall mot Assad och hela Mellanöstern riskerar att explodera i krig.

Assad tillhör som bekant Saudi-Arabiens ärkefiende Irans allierade, och att även väst skulle stöda Assad-regimen, utmanövrerade av Putin blir helt enkelt för mycket.

Cornucopia - 09 sep 13 kl. 11:42

Rysk vedergällning planeras mot Saudi-Arabien?

Med tanke på uttalanden från Assad om att Syriens allierade planerar ospecificerad vedergällning om Syrien blir anfallet, så cirkulerar det ett rykte om att Ryssland ska ha upprättat planer på ett anfall mot Saudi-Arabien. Trots allt ska Saudi-Arabien vara den främsta finansiären av rebellerna i Syrien och om USA mfl mot FN:s säkerhetsråd bryter mot folkrätten och anfaller Syrien, så kan Ryssland använda samma "rätt" och slå mot rebellernas finansiering, dvs Saudi-Arabien.

Mark Ames (vem är Mark Ames - Wikipedia?

Cornucopia - 08 apr 15 kl. 14:14

Saudibluffen: Saudi-Arabiens oljeproduktion faller

Berättelsen om att Saudi-Arabien ska ha öppnat sina oljekranar för att pressa ner oljepriset är i själva verket skönlitteratur. Produktionsdatat från Saudi-Arabien visar tvärt om att landets råoljeproduktion (eng crude oil production) fallit tillsammans med oljepriset. Det finns alltså ingen substans i att Saudi-Arabien skulle ha sänkt oljepriset, annat än att man i så fall gjort det genom att dumpa sina mellanlager av olja, vilket är en tillfällig effekt.

Cornucopia - 23 dec 14 kl. 10:55

Bluffar Saudi-Arabien om oljeproduktionen och med oljepriset?

Saudi-Arabiens oljeminister Ali al-Naimi har okritiskt uppmärksammats för att förtydligat den nya policyn från Saudi-Arabiens sida - oavsett hur lågt oljepriset går tänker man öka oljeproduktionen. Men frågan är om man bluffar och faktiskt inte ökat sin oljeproduktion?

I en intervju hos MEES - Middle East Economic Survey - sade al-Naimi att man kommer öka sin oljeproduktion oavsett vad som händer med oljepriset.

Cornucopia - 03 jan 16 kl. 21:44

Saudi-Arabien bryter diplomatiska förbindelser med Iran - oljepriset i morgon?

Saudi-Arabien bryter sina diplomatiska förbindelser med Iran, efter att ha avrättat en människorättsaktivist från enligt Iran fel islamsekt, vilket gjorde Iran upprörda. Rimligtvis bör detta påverka oljepriset. Facit har i imorgon.

Cornucopia - 12 aug 14 kl. 16:06

Seabased levererar vågkraftaggregat till Saudi-Arabien

Det svenska Lyskekils- och Uppsalabaserade vågkraftbolaget Seabased levererar i dagarna ett första vågkraftaggregat till Saudi-Arabien. Inledningsvis handlar det om ett första skarpt demoaggregat, som en del av ett joint venture under bolaget Kawthar AlBahar Seabased.
Vågförhållandena i Röda Havet, där 30 kW-aggregatet kommer installeras och börja generera ström är bättre än på svenska västkusten, där 350 motsvarande aggregat just nu installeras i Fortums första vågkraftpark utanför Smögen.

Cornucopia - 21 mar 15 kl. 15:47

Fredrik Federley: Fullständigt skitsnack från Wallström och regeringen om Saudi-Arabien

EU-parlamentarikern Fredrik Federley (c) skriver i klartext på sin blogg att regeringen ägnar sig åt skitsnack om att de skulle kritiserat Saudi-Arabien för bristande mänskliga rättigheter. Något sådant finns inte dokumenterat konstaterar han och regeringen pudlar nu totalt.

Fredrik Federley (c).

Cornucopia - 09 apr 15 kl. 10:20

Saudi-Arabiens oljeexport har minskat 12% sedan 2013

Lite uppföljning kring den skönlitterära berättelsen om att Saudi-Arabien skulle översvämmat marknaden med olja. I själva verket rapporterar den oberoende databasen JODI-Oil att Saudi-Arabiens oljeexport minskade med 12% från 2013 fram till december 2014. Någon marknad översvämmad av saudisk olja finns alltså inte.

Cornucopia - 25 dec 14 kl. 18:36

Varifrån ska Saudi-Arabien ta sina 300 miljarder SEK i underskott?

Hos AFP (på svensk journalistik 2014-vis översatt av TT:s hårt arbetande journalister) konstaterar man att Saudi-Arabien inte ändrar sin statsbudget, trots de minskade oljeintäkterna. Det handlar om ett underskott på minst 300 miljarder SEK, som kan tas från landets finansiella reserver på 750 miljarder USD. Men frågan är vad man ska sälja av.

Cornucopia - 25 apr 17 kl. 14:40

Regeringen vägrar kritisera Saudi-Arabien - kan röstat in dem i FN:s kvinnokommision

Saudi-Arabien - i stort sett IS om de vore internationellt erkända - har röstats in i FN:s kvinnokommision. Den svenska "feministiska" regeringen vägrar kritisera denna en av världens grymmaste diktaturer och kan den svenska regeringen kan ha röstat för att diktaturen ska in i kommissionen. Sedan tidigare sitter man i FN:s kommission för mänskliga rättigheter.

Cornucopia - 03 jul 14 kl. 15:11

Saudi-Arabien mobiliserar: 30 000 man till Irakgränsen

Syrienkonflikten riskerar nu att sprida sig vidare från inte bara Irak, utan även in i Saudi-Arabien. Irakiska soldater stationerade längs gränsen har deserterat och flyr nu undan terroristerna i ISIS/ISIL, en gruppering fundamentalistiska religösa extremistmän som för övrigt hyllas av Miljöpartiets gruppledare i Riksdagen.

Reuters rapporterar att minst 2 500 irakiska soldater ska flytt från sina gränsposteringar.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Så gör du alpina landslagets smoothie av matavfall

Samarbetar med kocklandslaget – här är ”waste-shake” – en smoothie av restprodukter..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Glaciärerna smälter – skickar klimatsmarta recept till sina hotell

Svenska OS-ettan: ”Finns inget annat landslag som gör en sån här satsning.”.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Äldre kunder missnöjda med Swedbank

Swedbanks kunder är inte nöjda, speciellt inte de äldre..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Åtta av tio vaccineras mot HPV-viruset

Andelen flickor som vaccineras mot HPV, humant papillomvirus, fortsätter att vara hög, enligt Folkhälsomyndigheten. "Vaccinationstäckningen har legat kring 80 procent sedan HPV-vaccin började erbjudas till flickor i skolan 2012", säger Tiia Lepp, på Fol.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

En stjärna föds i nytt vildmarksdrama

"Winter's bone"-regissören Debra Granik skildrar ofta människor som lever utanför samhället. Nya filmen "Leave no trace" handlar om en far och dotter som undviker civilisationen. – Att det finns folk som väljer att leva så 2018, det intresserar mig, säg.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Fler norska skidstjärnor isolerade

Sjukdomsproblemen i det norska skidlandslaget sprider sig. Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Mari Eide har alla insjuknat. "Vi kan inte utesluta norovirus (vinterkräksjuka) och tjejerna har isolerats på hotellet", säger den medicinskt ansva.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nya hårresande uppgifter om Khashoggis död

Ohyggliga detaljer om hur journalisten Jamal Khashoggi dödades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul fortsätter att sippra fram. Världen väntar nu spänt på "den nakna sanningen" som Turkiets president har utlovat. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Mobilskulderna fortsätter minska

Antalet obetalda mobilskulder som går till Kronofogden fortsätter att minska, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Första halvåret i år fick Kronofogden in 57 800 krav på obetalda räkningar, en minskning med sju procent jämfört med samma period 20.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Swedbank klår förväntningarna

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 7 061 miljoner kronor för tredje kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 6 193 miljoner kronor motsvarande period 2017. Analytiker hade, enligt Reuters, i genomsnitt räknat med en rörelsevinst.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Konsthallen görs öppnare och mera attraktiv

Inredningen förnyas och utställningarna varieras på olika sätt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.