DN > Nyheter

Monday, 24 September, 19:39

DN - 13 jun 18 kl. 23:22

Friad krigsherre ritar om kartan i KongoDen kongolesiske krigsherren och tidigare vicepresidenten Jean-Pierre Bemba har släppts ur häktet efter att ha friats för krigsbrott och brott mot mänskligheten vid ICC-domstolen i Haag. Läget är redan allvarligt i Kongo men om Bemba bestämmer sig för en comeback kan hela den politiska spelplanen ritas om..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kongo, Jean-Pierre Bemba, ICC, Haag, Bemba

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friad, krigsherre, ritarom , kartani , Kongo
SR - 17 jun 18 kl. 16:29

Friad krigsherre kan bli politisk utmanare

Den kongolesiske krigsherren Jean-Pierre Bemba friades överraskande av den internationella krigsförbrytartribunalen i Haag i veckan och det har gjort att den politiska scenen i Kongo Kinshasa har förändrats..

UNT - 17 dec 14 kl. 21:40

Frankrike ritar om kartan

Frankrikes parlament har röstat igenom ett förslag som ritar om den politiska kartan i landet och minskar antalet administrativa regioner från 22 till 13..

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 14 kl. 21:42

Frankrike ritar om kartan

Frankrikes parlament har röstat igenom ett förslag som ritar om den politiska kartan i landet och minskar antalet administrativa regioner i landet från 22 till 13. Ändringen syftar till att trimma kostnader och effektivisera administrationen i landet. Tusentals har protesterat mot ändringen i Alsace i östra Frankrike.

SvD - 17 dec 14 kl. 21:40

Frankrike ritar om kartan

Frankrikes parlament har röstat igenom ett förslag som ritar om den politiska kartan i landet och minskar antalet administrativa regioner i landet från 22 till 13. Ändringen syftar till att trimma kostnader och effektivisera administrationen i landet..

BT - 17 dec 14 kl. 21:40

Frankrike ritar om kartan

Frankrikes parlament har röstat igenom ett förslag som ritar om den politiska kartan i landet och minskar antalet administrativa regioner i landet från 22 till 13. Ändringen syftar till att trimma kostnader och effektivisera administrationen i landet. Tusentals har protesterat mot ändringen i Alsace i östra Frankrike.

Expressen - 05 nov 15 kl. 22:00

Berg och Meltzer ritar om tv-kartan

Högt tempo och späckat program. Berg och Meltzer ritar om tv-kartan. Bäst: när de har vinlunch..

Nyteknik - 06 mar 17 kl. 15:38

Opel-köp ritar om kartan för bilindustrin

Den franska bilkoncernen PSA:s köp av Opel ritar om kartan för den europeiska bilindustrin. Däremot är det fortfarande oklart hur köpet kan gynna PSA:s enskilda varumärken, enligt analytiker..

Nyhetskanalen - 08 feb 11 kl. 06:57

Krigsherre erkänner ryskt flyplatsdåd

En tjetjensk krigsherre säger sig ligga bakom planläggningen av självmordsattentatet på flygplatsen i Moskva för två veckor sedan då 36 människor dog..

DN - 23 mar 12 kl. 11:01

Lundin Oil kopplas samman med krigsherre i Sudan

En ökänd krigsherre i Sudan anlitades för att "rensa" oljefälten i landet ? mot betalning från oljebolagen. Svenskägda Lundin Oil var närvarande i området vid samma tidpunkt..

UNT - 14 aug 12 kl. 08:10

Tadzjikisk krigsherre ger upp strid

En före detta krigsherre som tadzjikiska säkerhetsstyrkor i över två veckor stridit mot har överlämnat sig själv till myndigheterna. Striderna utbröt i slutet på juli och krävde minst 48 dödsoffer. (TT).

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Viktors val: Annie Lööfs halvhemliga plan

Äntligen måndag! Känner du till Käbbelformuleringsprivilegiet? Sveriges ledande samhällsmagasin förklarar allt du behöver veta..

DN - 1 timme sedan

Statsvetare om talmansvalet: ”Man kan se det som en förmatch”

Det blev Andreas Norlén (M) som valdes till talmansposten på måndagen. Efter långa förhandlingar slog också Vänsterpartiets utmanare Lotta Johnsson Fornarve ut SD:s nu sittande Björn Söder i rollen som andre vice talman. – Man kan se det som förmatchen till den stora matchen som kommer framöver om regeringsbildningen , säger Tommy Möller, professor i statsvetenskap..

DN - 1 timme sedan

Svenska städer i topp när Europas temperatur stiger

Medeltemperaturen ökar i Europas städer, visar en sammanställning från över 100 års väderobservationer av nätverket EDJNet. Kiruna toppar listan och har blivit 3,4 grader varmare sedan år 1900. .

DN - 2 timmar sedan

Sjukhusdirektör Melvin Samsom lämnar Karolinska

Sjukhusdirektör Melvin Samsom kommer att lämna Karolinska universitetssjukhuset, enligt ett pressmeddelande från sjukhuset på måndagskvällen. Han lämnar sin tjänst våren 2019..

DN - 2 timmar sedan

Okänd vätska uthälld i t-banevagn – polisen söker misstänkt person

En person sågs på måndagseftermiddagen hälla ut någon slags vätska i en tunnelbanevagn, när tåget befann sig vid Sankt Eriksplan i centrala Stockholm. Vätskan luktade som bensin, enligt uppgiftslämnare..

DN - 2 timmar sedan

Hon är Saudiarabiens första kvinnliga nyhetsankare

När journalisten Weam Al Dakheel i förra veckan presenterade nyheterna i Saudiarabiens statstelevison skrev hon historia. Det har aldrig tidigare gjorts av en kvinna. Framträdandet har hyllats på sociala medier.

DN - 2 timmar sedan

Uppgifter: Rod Rosenstein avgår

USA:s biträdande utrikesminister Rod Rosenstein väntas avgå, uppger bland annat New York Times. Beskedet kommer efter att New York Times avslöjat att han velat avlyssna president Donald Trump. .

DN - 2 timmar sedan

”MUF:s påståenden om lärarutbildningarna är flummiga”

REPLIK DN DEBATT 21/9. Den som tror att 28 olika lärosätens uppläggning och innehåll för det stora antal lärarprogram som finns kan beskrivas med dessa tre lösryckta teser kan inte tas för annat än totalt okunnig. Eller för att använda Dousas eget favoritvokabulär: det är helt enkelt flummiga påståenden, skriver pedagogikforskaren Michael Tengberg..

DN - 2 timmar sedan

C och L säger nej till Wanngård – vill ha MP-allians

Alliansen tror att Miljöpartiets förhandlingar i landstinget öppnar för allianssamarbete även i Stadshuset. Nu stänger Centerpartiet och Liberalerna dörren till en mittenlösning. – Jag och Lotta Edholm har tackat nej till Karin Wanngårds (S) inbjudan, säger Karin Ernlund (C)..

DN - 2 timmar sedan

”Vi blockerar alla med hatiskt och kränkande språkbruk”

Det finns tydliga riktlinjer på migrationsminister Heléne Fritzons Facebook-sida. Den senaste tiden har ett flertal personer blivit blockerade på grund av hatiskt och kränkande språkbruk, skriver ministerns pressekreterare Joanna Abrahamsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.