DI > Ekonomi

Thursday, 21 March, 13:38

DI - 13 jun 18 kl. 22:34

Greenspan: Trump har fått handelsunderskottet om bakfotenFöre Fed-chefen Alan Greenspan sågar presidentens syn på handelsunderskottet – som kan leda till ett handelskrig. Men hyllar hans skattesänkning. "Jag trodde inte att det var något som jag skulle få se under min livstid, men han klarade det", säger han i en intervju med CNBC. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fed, Alan Greenspan, CNBC

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greenspan, Trumphar , fått, handelsunderskottetom , bakfoten
DI - 31 mar 17 kl. 06:43

Trump vill syna orsaken till handelsunderskottet

USA:s president Donald Trump kommer på fredagen att underteckna en exekutiv order som syftar till att identifiera förhållanden som orsakar massiva handelsunderskott..

Dagens PS - 04 jun 18 kl. 18:07

Trump twittrar: ”När jag är klar med handelssamtalen…”

De amerikanska bönderna har blivit orättvist behandlade de senaste 15 åren av bland annat Mexiko, Kanada, Kina och andra länder. Det twittrade den amerikanska presidenten Donald Trump på måndagen. Han betonar också att landet ingått dåliga handelsavtal under många år och pekar bland annat på kinesiska tullar på sojabönor och att Kanada har en rad tullar på jordbruksprodukter.

DI - 20 feb 17 kl. 08:32

Trump vill räkna om handelsbalansen

Trumpadministrationen överväger att ändra det sätt de beräknar det amerikanska handelsunderskottet, ett skifte som skulle få det amerikanska underskottet att se större ut än tidigare angivits. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor..

DN - 13 nov 18 kl. 15:11

Carl Johan von Seth: Malmström på omöjligt uppdrag att blidka president Trump

På onsdagen träffar handelskommissionär Cecilia Malmström USA:s förhandlare Robert Lighthizer i Washington. President Trumps djupa missnöje med handelsunderskottet ligger som ett grundackord i samtalen. Den obalansen går inte att förhandla bort..

Cornucopia - 09 nov 16 kl. 08:57

Sveriges viktigaste exportland USA blir protektionistiskt

Med Trump som president riskerar USA att bli protektionistiskt framöver. Trump har uttryckligen skriftligen politiken att minska USA:s handelsunderskott, och USA är det land i världen som Sverige har högst nettoexport till. 2015 stod nettovaruexporten till USA för drygt 58 miljarder SEK, vilket schablonmässigt kan översättas till 58 000 svenska LO-jobb inom tillverknings- och basindustrin, plus underleverantörer och serviceyrken på bruksorterna.

Skånskan - 28 jun 18 kl. 21:37

Hyckleri kring frihandel

Den som minns 1950- och 1960-talet kommer säkert ihåg hur amerikanska bilar utgjorde en mycket stor andel av bilparken i vårt land, och konkurrerade framgångsrikt med svenska och europeiska biltillverkare. Idag är amerikanska bilar sällsynta. Inte beror det på att de är sämre eller mindre miljövänliga, däremot är prislappen avskräckande.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Färre nyanmälda arbetslösa i USA

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 9.000, till 221.000 personer, under vecka 11, jämfört med föregående vecka.

DI - 5 minuter sedan

Stockholmsbörsen vänder till minus – Boliden i topp

Stockholmsbörsen vände ner igen efter lunch, vid 13-tiden var både breda index och OMXS30 ner en halv procent. Förutom köprekade Swedbank tyngde bankerna, samtidigt som gruvbolagen gick starkt..

DI - 15 minuter sedan

Ebba Busch Thor: Vi ska kunna samtala med SD

Ebba Busch Thor meddelar på sin Facebook att KD ska kunna samtala med samtliga riksdagspartier, även med Sverigedemokraterna, för att uppnå stöd..

DI - 30 minuter sedan

Biogen rasar i förhandeln efter avbruten Alzheimersstudie

Bioteknikbolaget Biogen rasar med omkring 27 procent i torsdagens amerikanska förhandel. Fallet kommer efter att Biogen och Eisai beslutat sig för att avbryta de globala fas 3-studierna Engage och Emerge med aducanumab mot alzheimers. .

DI - 30 minuter sedan

Bank of England lämnar styrräntan oförändrad

Den brittiska centralbanken Bank of England lämnas styrräntan oförändrad på 0,75 procent – helt i linje med förväntningarna enligt Reuters prognosenkät..

DI - 45 minuter sedan

Skanska ändrar inte sin utdelningspolicy

Byggkoncernen Skanska har inte ändrat sin utdelningspolicy där målet är att dela ut mellan 40 och 70 procent av helårsnettoresultatet..

DI - 45 minuter sedan

Nokia-mobil skickar personuppgifter till kinesisk server

Ägare av mobilen Nokia 7 Plus har i flera månader fått sina personuppgifter skickade till en server i Kina. Det skriver SVT som hänvisar till avslöjanden från norska NRK..

DI - 45 minuter sedan

Bioarctics grundare och storägare: Bra för oss – inte ett dugg orolig

Bioarctics storägare och grundare professor Lars Lannfelt är varken förvånad eller oroad över nyheten om att Biogen och Eisai har beslutat att avbryta de globala fas 3-studierna med sin alzheimer-kandidat. Det säger han till Di. .

DI - 1 timme sedan

Hedgefondprofilens revansch – upp 32 procent i år

Hedgefondprofilen Bill Ackmans Pershing Square har tagit en gruvlig revansch under inledningen 2019 efter de senaste årens motvind. Per den 19 mars är fonden nu upp 31,9 procent sedan klockorna ringde in 2019. .

DI - 1 timme sedan

NCC säljer dansk återvinningsverksamhet

NCC säljer sin danska återvinningsverksamhet till återvinningsföretaget RGS Nordic. Försäljningen är ett led i renodlingen av NCC Industrys verksamhet i Danmark..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.