YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 June, 04:35

YLE - 13 jun 18 kl. 20:42

Metallskrot nagel i ögat på Karleby – staden hotar företagare med böter om han inte städar upp på sin tomtKarleby stad tvingas ta till hot om vite för att få en metallföretagare i Mesill att städa upp på sin gård. Trots upprepade kontakter till företagaren har inget skett och i dagsläget finns mer än 50 ton skrot på gården..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby, Mesill

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Metallskrot, nageli , ögat, Karlebystaden , hotar, företagare, med böter om han inte städar upp på sin tomt
YLE - 11 jun 15 kl. 04:59

Fritt fram att spela utan id-kort i Karleby

Ungdomar verkar rätt enkelt kunna spela på automater och köpa lotter utan att behöva visa id-kort. Det visar en studie i Karleby. En vanlig torsdag eftermiddag i maj gick fyra ungdomar in på ett tjugotal kiosker, matbutiker och bensinstationer i Karleby.

Expressen - 03 aug 12 kl. 17:06

"En nagel i ögat för regimen"

Den svenska ambassadören Stefan Eriksson var engagerad och tydlig i sitt stöd för den vitryska oppositionen. Det säger Robert Hårdh, chef för Civil Rights Defenders, som hjälpe till när Loreen mötte vitryska aktivister på den svenska ambassaden. ??

Expressen - 03 aug 12 kl. 17:06

Utspelet: "En nagel i ögat för regimen"

Den svenska ambassadören Stefan Eriksson var engagerad och tydlig i sitt stöd för den vitryska oppositionen. Det säger Robert Hårdh, chef för Civil Rights Defenders, som hjälpe till när Loreen mötte vitryska aktivister på den svenska ambassaden. ??

YLE - 21 jan 15 kl. 16:14

Bland ametister och opaler i Karleby

På Karlebys naturhistoriska museum trängs jaspis och agater med ilsket gul svavel, giftig asbest och jade i olika nyanser av grönt. Av världens ungefär 4000 olika mineral finns fler än 1400 utställda i Karleby. Samlingen är Viljo Nissinens (1914-2000) livsverk.

YLE - 03 jul 12 kl. 04:49

Jakobstad och Karleby blivande kriskommuner?

Både Jakobstad och Karleby finns med på finansministeriets lista över kommuner på gränsen till kris. Städerna uppfyller fyra av sex kriterier som gäller för kriskommuner, och det innebär att de måste förhandla om kommunfusioner. Vasa klarar sig betydligt bättre och är en av de städer som inte uppfyller ett enda kriterium för att klassas som kriskommun.

YLE - 03 jul 12 kl. 05:19

Karleby och Jakobstad blivande kriskommuner?

Både Jakobstad och Karleby finns med på finansministeriets lista över kommuner på gränsen till kris. Städerna uppfyller fyra av sex kriterier som gäller för kriskommuner, och det innebär att de måste förhandla om kommunfusioner. Vasa klarar sig betydligt bättre och är en av de städer som inte uppfyller ett enda kriterium för att klassas som kriskommun.

YLE - 08 okt 15 kl. 20:17

Pekar ut brister i skolutredning i Karleby

Det blev inget beslut om skolnedläggningar i Karleby på torsdag kväll. Nämnden för utbildning och fostran sköt upp frågan några veckor. Flera små svenska grundskolor är hotade i Karleby.

YLE - 01 dec 15 kl. 16:54

Rosförsäljare kastades ut ur kyrka i Karleby

Fyra rosförsäljare slängdes ut ur stadskyrkan i Karleby under en gudstjänst på Alla helgons dag. Församlingen tog polisen till hjälp för att få ut försäljarna. Kyrkostyrelsen borde ge direktiv - Jag tycker inte det är särskilt etiskt att komma till kyrkan och sälja rosor.

YLE - 14 nov 16 kl. 14:24

Fängelse krävs för planerad skolskjutning i Karleby

Den kvinna som planerade en skolskjutning i Kiviniityn koulu, Stenängens skola, i Karleby borde dömas till tre och ett halvt års fängelsestraff. Det yrkar åklagaren på. Kvinnan, född 1995, hade beställt en 22-kalibrig pistol, patroner, två magasin, peppargas, ett stormgevär, ett avsågat hagelgevär och handgranater.

YLE - 19 jun 12 kl. 14:01

Polisen söker vittnen till misshandel i Karleby

En lokal företagare blev under måndagskvällen misshandlad av en okänd gärningsman på Företagarevägen i Karleby. Gärningsmannen slog offret gång på ögat, varpå offret fick ett blödande sår. Gärningsmannen rörde sig med tre andra män, samtliga på varsin "mormorscykel".

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

Vindkraften kan gå förbi kärnkraften - men först om tjugo år

Vindkraften är en konkurrenskraftig energiform, och den kommer att öka kraftigt under de kommande tjugo åren. Samtidigt kommer kärnkraftens konkurrenskraft att minska. Det här innebär stora förändringar inom energifältet..

YLE - 13 timmar sedan

Vasa centralsjukhus får PET-CT apparat – "stödet genom pengainsamlingen är unikt i landet"

Vasa centralsjukhus får en PET-CT apparatur för cancerdiagnostik. Det här är unikt i landet säger sjukvårdsdistriktets fullmäktigeordförande Gösta Willman om den insamling som gjordes för att få apparaturen anskaffad..

YLE - 14 timmar sedan

Minns du midsommarvädret sedan 80-talet? Det har varit varmast i S:t Karins och kallast på Kallan visar vår app – också i år ser det ut att bli ostadigt

Kolla hur midsommarvädret varit på kuststationerna från åttiotalet fram till idag. Vi har kartlagt hurdant vädret längs kusten har varit under midsommarhelgen..

YLE - 14 timmar sedan

Flera kraftigt berusade bilförare fast i Karleby – en med ett litet barn i bilen

Under helgen tog polisen fast flera kraftigt berusade bilförare i Karleby. Tre personer blåste över 3 promille. En 26-årig man, som blåste 1.

YLE - 15 timmar sedan

”En fars” – Jaro avgjorde mot KTP med uppenbar hands, medger det till och med själv

FF Jaro besegrade KTP på bortaplan med 1–0 under lördagens omgång i fotbollens division 1. Problemet? Målet var solklar hands.

YLE - 16 timmar sedan

Turister ska lockas till Kvarkenregionen genom nytt projekt

Nu ska företag gå samman för att kunna locka fler turister till Kvarkenregionen. De ska utveckla gemensamma produktpaket som ska locka folk både från utlandet och Finland. Det kan vara upplevelser, utflykter, restaurangbesök och inkvartering..

YLE - Igår: 12:54

80 frivilliga sökte efter försvunnen man i Kronoby – mannen har nu hittats

En man försvann från en bostad i Nedervetil, Kronoby på lördag kväll innan klockan 21. Mannen har nu hittats i gott skick i närheten av den bostad han försvann från. Polis och ett 80-tal frivilliga deltog i efterspaningen..

YLE - 23 timmar sedan

Byggnadsavfall brann i Närpes – allmänheten uppmanades hålla fönstren stängda

En brand härjade i en hög med byggnadsavfall på Högbackens industriområde i Närpes på söndag kväll. Strax före klockan 22 kom larmet till räddningsverket..

YLE - 23 timmar sedan

Fullt ös i båtbranschen i Österbotten

Det går bra för båttillverkarna i Österbotten. Orderböckerna är fulla och i Korsholm har en ny båttillverkare just lanserat sin första modell..

YLE - 23 timmar sedan

Vårdare och läkare i Karlebyregionen kan få en halv miljon euro – pengarna ska hjälpa dem att orka

Det är svårt att få vikarier och personalen måste göra extra skiften. Vardagen på vårdsamkommunen Soite i Karlebyregionen har gjort att de anställda är trötta. Men nu kan de få en halv miljon för att orka bättre..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.