YLE > Svenskfinland

Friday, 17 August, 01:39

YLE - 13 jun 18 kl. 20:42

Metallskrot nagel i ögat på Karleby – staden hotar företagare med böter om han inte städar upp på sin tomtKarleby stad tvingas ta till hot om vite för att få en metallföretagare i Mesill att städa upp på sin gård. Trots upprepade kontakter till företagaren har inget skett och i dagsläget finns mer än 50 ton skrot på gården..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby, Mesill

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Metallskrot, nageli , ögat, Karlebystaden , hotar, företagare, med böter om han inte städar upp på sin tomt
YLE - 11 jun 15 kl. 04:59

Fritt fram att spela utan id-kort i Karleby

Ungdomar verkar rätt enkelt kunna spela på automater och köpa lotter utan att behöva visa id-kort. Det visar en studie i Karleby. En vanlig torsdag eftermiddag i maj gick fyra ungdomar in på ett tjugotal kiosker, matbutiker och bensinstationer i Karleby.

Expressen - 03 aug 12 kl. 17:06

"En nagel i ögat för regimen"

Den svenska ambassadören Stefan Eriksson var engagerad och tydlig i sitt stöd för den vitryska oppositionen. Det säger Robert Hårdh, chef för Civil Rights Defenders, som hjälpe till när Loreen mötte vitryska aktivister på den svenska ambassaden. ??

Expressen - 03 aug 12 kl. 17:06

Utspelet: "En nagel i ögat för regimen"

Den svenska ambassadören Stefan Eriksson var engagerad och tydlig i sitt stöd för den vitryska oppositionen. Det säger Robert Hårdh, chef för Civil Rights Defenders, som hjälpe till när Loreen mötte vitryska aktivister på den svenska ambassaden. ??

YLE - 21 jan 15 kl. 16:14

Bland ametister och opaler i Karleby

På Karlebys naturhistoriska museum trängs jaspis och agater med ilsket gul svavel, giftig asbest och jade i olika nyanser av grönt. Av världens ungefär 4000 olika mineral finns fler än 1400 utställda i Karleby. Samlingen är Viljo Nissinens (1914-2000) livsverk.

YLE - 03 jul 12 kl. 04:49

Jakobstad och Karleby blivande kriskommuner?

Både Jakobstad och Karleby finns med på finansministeriets lista över kommuner på gränsen till kris. Städerna uppfyller fyra av sex kriterier som gäller för kriskommuner, och det innebär att de måste förhandla om kommunfusioner. Vasa klarar sig betydligt bättre och är en av de städer som inte uppfyller ett enda kriterium för att klassas som kriskommun.

YLE - 03 jul 12 kl. 05:19

Karleby och Jakobstad blivande kriskommuner?

Både Jakobstad och Karleby finns med på finansministeriets lista över kommuner på gränsen till kris. Städerna uppfyller fyra av sex kriterier som gäller för kriskommuner, och det innebär att de måste förhandla om kommunfusioner. Vasa klarar sig betydligt bättre och är en av de städer som inte uppfyller ett enda kriterium för att klassas som kriskommun.

YLE - 08 okt 15 kl. 20:17

Pekar ut brister i skolutredning i Karleby

Det blev inget beslut om skolnedläggningar i Karleby på torsdag kväll. Nämnden för utbildning och fostran sköt upp frågan några veckor. Flera små svenska grundskolor är hotade i Karleby.

YLE - 01 dec 15 kl. 16:54

Rosförsäljare kastades ut ur kyrka i Karleby

Fyra rosförsäljare slängdes ut ur stadskyrkan i Karleby under en gudstjänst på Alla helgons dag. Församlingen tog polisen till hjälp för att få ut försäljarna. Kyrkostyrelsen borde ge direktiv - Jag tycker inte det är särskilt etiskt att komma till kyrkan och sälja rosor.

YLE - 14 nov 16 kl. 14:24

Fängelse krävs för planerad skolskjutning i Karleby

Den kvinna som planerade en skolskjutning i Kiviniityn koulu, Stenängens skola, i Karleby borde dömas till tre och ett halvt års fängelsestraff. Det yrkar åklagaren på. Kvinnan, född 1995, hade beställt en 22-kalibrig pistol, patroner, två magasin, peppargas, ett stormgevär, ett avsågat hagelgevär och handgranater.

YLE - 19 jun 12 kl. 14:01

Polisen söker vittnen till misshandel i Karleby

En lokal företagare blev under måndagskvällen misshandlad av en okänd gärningsman på Företagarevägen i Karleby. Gärningsmannen slog offret gång på ögat, varpå offret fick ett blödande sår. Gärningsmannen rörde sig med tre andra män, samtliga på varsin "mormorscykel".

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Endast ett fåtal fall av Cryptosporidium i Jakobstadsområdet i sommar

De epidemier av Cryptosporidium som förekom inom Jakobstads social- och hälsovårdsområde sommaren 2016 och 2017 har i år inte upprepats. Miljöhälsovården uppmanar ändå till god handhygien..

YLE - 10 timmar sedan

Oaktsamma bilister orsakar farosituationer för vägarbetare

Riksväg tre på Vasa motorväg blev på onsdagen en byggarbetsplats. Fem kilometer väg i båda riktningarna ska få ny yta. Arbetet påbörjades på onsdag morgon och fortsätter fram till nästa vecka..

YLE - 11 timmar sedan

Vasa Vattens vd vill se investeringar i avloppssystemet - ännu oklart hur mycket som läckte ut

Två stränder är fortfarande stängda för allmänheten efter att åtminstone hundratals kubikmeter avloppsvatten rann ut i Vasas vattenområden för någon vecka sedan. Det är ännu oklart om det inträffade leder till någon brottsutredning..

YLE - 15 timmar sedan

VCS har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”lönen försenades"

Vasa Centralsjukhus personal fick inte sina löner utbetalda i tid i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 15 timmar sedan

VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”det fanns inte tillräckligt med pengar på kontot"

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 15 timmar sedan

Pohjalainen: VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”orsaken är ett datatekniskt problem”

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör alla, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - Igår: 13:47

Yle Vega sänder sju timmar direkt från Juthbackamarknaden i Nykarleby

Det blir Juthbacka-marknad i radion nästan hela dagen på fredag. Svenska Yle deltar med direktsända intervjuer, mingel bland marknadsstånden och möjlighet att träffa programledare och chefer..

YLE - 20 timmar sedan

"Det skall vara låg tröskel att rycka i mig" säger Korsholms nya skolcoach

- Jag är här för eleverna. En extra vuxen som har tid att lyssna, säger Sarah Qvist som just inlett sitt arbete som skolcoach i Korsholms högstadium..

YLE - 20 timmar sedan

Nytt hopp för landsbygdsforskningen i Vasa

Landsbygdsforskningen på Åbo Akademi i Vasa har saknat professor i ett par år och verksamheten har sinat. Men nu har man samlat ihop nästan en halv miljon euro extern finansiering och hoppas att ledningen ånyo besätter professuren..

YLE - Igår: 20:00

Efter genombrottet hoppas gymnastiklöftet Jakob Byggmästar få fason på fötterna – "Har ett inneröra som inte är av denna värld

När redskapsgymnasten Jakob Byggmästar som 17-åring våren 2017 tog sig till FM-final i hopp var det många som var förvånade, inte minst Pedersöresonen själv. Ett drygt år senare har han höjt ambitionsnivån ytterligare med en flytt till Jyväskylä, men brottas för tillfället men en besvärlig fotskada..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.