YLE > Svenskfinland

Friday, 22 June, 11:24

YLE - 13 jun 18 kl. 19:55

Korsholm storsatsar på att locka företagare till Fågelberget – "Stort intresse också utanför regionen"Det tar tid att gå från första kontakten till ett undertecknat kontrakt, men satsningen lönar sig. Det säger tekniska direktören Ben Antell i Korsholm om kommunens arbete med att bygga ut Fågelbergets industriområde och locka företagare att etablera sig där. Här råder rätt slags anda, berömmer företagare som bokat tomt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Fågelberget, Ben Antell, Korsholm, Fågelbergets

Dela artikeln

144 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Korsholm, storsatsarpå att , locka, företagaretill , Fågelberget, Stort, intresse också utanför regionen
YLE - 18 apr 17 kl. 15:16

Taxiföretagare: Färre taxibilar på landsbygden

Intresset för att köra taxi på landsbygden, till exempel i Korsholm, kommer att minska i och med regeringens reform. I städerna finns risken att bilarna blir för många. Det tror Krister Båsk som kört taxi i Korsholm i snart 30 år.

YLE - 26 nov 15 kl. 19:36

Gamla skolor blir hotell och bygårdar i Korsholm

Södra Vallgrund skola i Korsholm bjuds ut till byborna. Skolan stängs vid nyår och som flera andra gamla skolor i kommunen kan den tas över av bybor eller företagare. Beslutsfattare i Korsholm ska träffa byborna på ett informationsmöte i början av december.

YLE - 16 aug 16 kl. 14:18

Turisterna väljer Fiskars - bruket jobbar hårt för att locka dem

Fiskars har definitivt visat framfötterna de senaste åren när det gäller turistströmmarna, och det är inte längre bara sommarsäsongen som drar. Fiskars valdes i fjol till årets resmål på resemässan i januari. 2015 blev ett rekordår men nu tyder siffrorna på att 2016 kan bli ett nytt rekordår.

YLE - 01 okt 14 kl. 11:44

Ny plan för hästsporten i Korsholm

Nu finns det ett nytt förslag på vad det ska bli av det före detta hästsportcentret i Tölby-Vikby. Förslaget är originalet troget men nu finns ingen travbana med i planen. Numera går området under namnet "hästcenter".

YLE - 18 jun 15 kl. 04:39

Smedsbyföretagare känner sig bortglömda

Den nya dragningen av riksåttan gör att lokalföretagarna tappar upp till var femte kund. Hotellföretagaren Lars-Erik Gästgivars vill ha en ny infart från Smedsby omfartsväg. Lars-Erik Gästgivars, tidigare riksdagsledamot för SFP, men också företagare, tar sig ton gällande Smedsby omfartsväg.

YLE - 18 dec 15 kl. 11:04

Världsarvsporten i Korsholm söker ny företagare

En ny företagare söks för att driva cafe- och restaurangverksamheten vid Berny's invid Replotbron i Korsholm. Ralf Nygård, som grundade Berny's 1973, är på väg i pension och söker nu en efterträdare. Ralf Nygård.

YLE - 07 okt 16 kl. 11:00

1300 företagare samlade i Korsholm

I dag, på fredag, inleds företagardagarna i Botniahallen som samlar omkring 1300 företagare från hela landet. Hippi Hovi, vd för Kust-Österbottens Företagare, vet att företagarna kommer att vilja diskutera öppna avtal och byråkrati. - Det här är Företagarna i Finlands största sammankomst och det har blivit tradition att delta.

YLE - 18 maj 16 kl. 12:10

Parkeringsplatserna i Helsingfors blir färre - företagare får göra om dem till uteserveringar

I sommar kan antalet sittplatser på uteserveringarna öka i Helsingfors centrum. Stadens företagare får ha uteserveringar i parkeringsrutorna längs gatorna. Nämnden för allmänna arbeten godkände på tisdagen De grönas Hannu Oskalas förslag om att inleda ett tvåårigt test med det så kallade Parklet-konceptet.

YLE - 22 mar 17 kl. 17:15

Samlingspartiet och Sannfinländarna: Raseborg borde locka finska inflyttare

Samlingspartiet och Sannfinländarna tror att finskspråkiga inte lockas till Raseborg. De anser att det brister i marknadsföringen på finska. Men det tror inte alla andra partier, inte heller maktpartiet SFP.

YLE - 16 jun 14 kl. 20:22

Korsholm godkände inte strategin för världsarvet

Kommunstyrelsen i Korsholm remitterade vid sitt möte i kväll Korsholms strategi för världsarvet i Kvarken. Strategin är för tungrodd och tungläst för att ge resultat i slutändan, säger Marcus Beijar, SFP. - Vi beslöt att återremittera strategin till Utvecklingssektionen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – elbolagen förbereder sig för elavbrott

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Under morgonen har tusentals hushåll varit utan el..

YLE - 2 timmar sedan

Stormen är här - "Stanna på land om läget inte är akut"

Det råder stormvarning och vid Vallgrunds sjöbevakningsstation ger man rådet att stanna på land om det är möjligt..

YLE - 6 timmar sedan

Reidar Strömvall gav hjärtmassage åt en man i skidspåret – belönades med räddningsverkets religraf

I januari var gymnastikläraren Reidar Strömvall vid ett skidspår i Vasa då en man låg stilla på marken. Strömvall gick fram till mannen och försökte få kontakt med mannen som andades väldigt svagt och ojämnt..

YLE - 22 timmar sedan

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..

YLE - 23 timmar sedan

Testa dina kunskaper med sjöväderspelet - Hur bra känner du till vädret på kuststationerna och vad vet du om våra kusttrakter?

När du hör det vet du att allt är i sin ordning, att jorden snurrar på som den ska. Det har sagts att det är som en dikt. Eller en meditativ upplevelse.

YLE - Igår: 10:45

SFP: Förbättrade möjligheter till skyddsjakt på skarv måste påskyndas

Riksdagens jordbruksutskott anser att skyddsjakt på vitkindad gås och skarv ska kunna bedrivas inom ramen för naturvårdslagen. Enligt Joakim Strand (SFP) är det hög tid att snabbt åtgärda särskilt skarvproblemet på alla nivåer..

YLE - Igår: 09:54

Hotell vill bygga kommunal simhall i Korsholm

Korsholms kommun har efterlyst entreprenörer med intresse att bygga en simhall i Korsholm med minst fyra banor på 25 meters längd. Inom utsatt tid har en anmälan kommit in, från hotell Vallonia..

YLE - Igår: 07:38

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik – inget hårt slag för Vasa som förhandlar med flera aktörer

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters. Men för Tomas Häyry, stadsdirektör i Vasa, kommer det inte som ett hårt slag.

YLE - Igår: 09:32

Barn har doserats för stora mängder D-vitamin i Vasa – kan ge permanenta skador

Inom Vasa sjukvårdsdistrikt har det förekommit några fall där barn har doserats för stora mängder D-vitamin. Överdosering kan få allvarliga konsekvenser, varnar läkare på Vasa centralsjukhus..

YLE - Igår: 07:38

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.