YLE > Svenskfinland

Tuesday, 21 August, 00:37

YLE - 13 jun 18 kl. 19:55

Korsholm storsatsar på att locka företagare till Fågelberget – "Stort intresse också utanför regionen"Det tar tid att gå från första kontakten till ett undertecknat kontrakt, men satsningen lönar sig. Det säger tekniska direktören Ben Antell i Korsholm om kommunens arbete med att bygga ut Fågelbergets industriområde och locka företagare att etablera sig där. Här råder rätt slags anda, berömmer företagare som bokat tomt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Fågelberget, Ben Antell, Korsholm, Fågelbergets

Dela artikeln

161 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Korsholm, storsatsarpå att , locka, företagaretill , Fågelberget, Stort, intresse också utanför regionen
YLE - 18 apr 17 kl. 15:16

Taxiföretagare: Färre taxibilar på landsbygden

Intresset för att köra taxi på landsbygden, till exempel i Korsholm, kommer att minska i och med regeringens reform. I städerna finns risken att bilarna blir för många. Det tror Krister Båsk som kört taxi i Korsholm i snart 30 år.

YLE - 26 nov 15 kl. 19:36

Gamla skolor blir hotell och bygårdar i Korsholm

Södra Vallgrund skola i Korsholm bjuds ut till byborna. Skolan stängs vid nyår och som flera andra gamla skolor i kommunen kan den tas över av bybor eller företagare. Beslutsfattare i Korsholm ska träffa byborna på ett informationsmöte i början av december.

YLE - 16 aug 16 kl. 14:18

Turisterna väljer Fiskars - bruket jobbar hårt för att locka dem

Fiskars har definitivt visat framfötterna de senaste åren när det gäller turistströmmarna, och det är inte längre bara sommarsäsongen som drar. Fiskars valdes i fjol till årets resmål på resemässan i januari. 2015 blev ett rekordår men nu tyder siffrorna på att 2016 kan bli ett nytt rekordår.

YLE - 01 okt 14 kl. 11:44

Ny plan för hästsporten i Korsholm

Nu finns det ett nytt förslag på vad det ska bli av det före detta hästsportcentret i Tölby-Vikby. Förslaget är originalet troget men nu finns ingen travbana med i planen. Numera går området under namnet "hästcenter".

YLE - 18 jun 15 kl. 04:39

Smedsbyföretagare känner sig bortglömda

Den nya dragningen av riksåttan gör att lokalföretagarna tappar upp till var femte kund. Hotellföretagaren Lars-Erik Gästgivars vill ha en ny infart från Smedsby omfartsväg. Lars-Erik Gästgivars, tidigare riksdagsledamot för SFP, men också företagare, tar sig ton gällande Smedsby omfartsväg.

YLE - 18 dec 15 kl. 11:04

Världsarvsporten i Korsholm söker ny företagare

En ny företagare söks för att driva cafe- och restaurangverksamheten vid Berny's invid Replotbron i Korsholm. Ralf Nygård, som grundade Berny's 1973, är på väg i pension och söker nu en efterträdare. Ralf Nygård.

YLE - 07 okt 16 kl. 11:00

1300 företagare samlade i Korsholm

I dag, på fredag, inleds företagardagarna i Botniahallen som samlar omkring 1300 företagare från hela landet. Hippi Hovi, vd för Kust-Österbottens Företagare, vet att företagarna kommer att vilja diskutera öppna avtal och byråkrati. - Det här är Företagarna i Finlands största sammankomst och det har blivit tradition att delta.

YLE - 18 maj 16 kl. 12:10

Parkeringsplatserna i Helsingfors blir färre - företagare får göra om dem till uteserveringar

I sommar kan antalet sittplatser på uteserveringarna öka i Helsingfors centrum. Stadens företagare får ha uteserveringar i parkeringsrutorna längs gatorna. Nämnden för allmänna arbeten godkände på tisdagen De grönas Hannu Oskalas förslag om att inleda ett tvåårigt test med det så kallade Parklet-konceptet.

YLE - 22 mar 17 kl. 17:15

Samlingspartiet och Sannfinländarna: Raseborg borde locka finska inflyttare

Samlingspartiet och Sannfinländarna tror att finskspråkiga inte lockas till Raseborg. De anser att det brister i marknadsföringen på finska. Men det tror inte alla andra partier, inte heller maktpartiet SFP.

YLE - 16 jun 14 kl. 20:22

Korsholm godkände inte strategin för världsarvet

Kommunstyrelsen i Korsholm remitterade vid sitt möte i kväll Korsholms strategi för världsarvet i Kvarken. Strategin är för tungrodd och tungläst för att ge resultat i slutändan, säger Marcus Beijar, SFP. - Vi beslöt att återremittera strategin till Utvecklingssektionen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Tusentals laserstrålar i stället för fyrverkerier på Veneziaden i Karleby

När man gör show med laser finns det ungefär 16 miljoner olika färger att välja mellan för strålarna. En megashow utlovas på torget i Karleby på lördag..

YLE - 4 timmar sedan

SJK:s uppryckning räckte inte – föll tungt hemma mot Ilves

Alexei Eremenkos SJK avslutade matchen mot Ilves starkt men laget fick lämna planen utan poäng. Tre insläppta mål under den första timmen blev för mycket. Vi gjorde för många misstag, säger mittfältaren Johannes Laaksonen..

YLE - 5 timmar sedan

Nordiska konstskolan i Karleby läggs ner - eleverna är för få

Nordiska konstskolan i Karleby läggs ner med omedelbar verkan. Läsåret skulle inledas nästa veckan men Kvarnen samkommun beslöt att lägga ner skolan med hänvisning till att 17 elever är för få..

YLE - 19 timmar sedan

Foderbrist i Sydösterbotten – "många behöver mer foder till vintern"

Det råder brist på foder i Sydösterbotten. Enligt Fredrik Grannas, ombudsman på ÖSP, är situationen allvarlig..

YLE - 12 timmar sedan

Norovirus i badvattnet i Vasa – ännu inte tryggt att simma

Det finns både norovirus och adenovirus i de vattenprover som tagits utanför badstränderna Sandö och Smulterö i Vasa. Badförbudet fortsätter därför tillsvidare..

YLE - 12 timmar sedan

Vattenprover i Vasa visar: Ännu inte tryggt att simma

Det finns såväl Norovirus som Adenovirus i de vattenprover som tagits utanför badstränderna Sandö och Smulterö i Vasa. Badförbudet fortsätter därför tillsvidare..

YLE - 15 timmar sedan

Inbrottsvåg i Karleby – polisen misstänker utländska ligor och ber om tips

Flera hushåll i Karleby drabbades under veckoslutet av inbrott. Polisen misstänker att en eller flera utländska kriminella ligor nu rör sig i Österbotten..

YLE - 15 timmar sedan

Sandra Eriksson snabbast i Stockholmsnatten: "Så skönt att gå i mål som vinnare"

Sandra Eriksson fick – precis som i fjol – fira seger i Midnattsloppet i ett nattligt Stockholm. – Så skönt att gå i mål som vinnare och jag är mer än nöjd med att jag slog fjolårstiden med 59 sekunder, skriver Eriksson på sitt Instagramkonto..

YLE - 19 timmar sedan

Forskningsexpedition intar Kvarken i september – syftet är att främja skyddet av Kvarken

Världens största icke-statliga organisation som uteslutande jobbar med havsbeskyddelse kommer att undersöka Kvarken i höst. Organisationen hoppas kunna lyfta fram områdets unika miljöer..

YLE - 19 timmar sedan

Ingen foderbrist i Österbotten – "inga toppskördar men inte heller några katastrofskördar"

Det råder foderbrist på flera håll i landet men i Österbotten ser man ut att klara sig rätt bra. Fredrik Grannas, ombudsman på ÖSP, säger att ingen har hört av sig till honom gällande foderbrist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.