Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 13:29

Dagensanalys.se - 13 jun 18 kl. 18:02

Snart är det dags att fira internationella emojidagenDen 17 juli firas internationella emojidagen, ”som är ett erkännande av den inflytelserika och revolutionerande kraft som finns i smileys och emojis”. Citatet kommer från The Smiley Company. Det många inte känner till är dess ursprung. Det hela började 1997 när Nicolas Loufrani, son till skaparen av den första smileyn, digitaliserade den första smileyn i en rad olika uttryck. Redan 1999 hade Nicolas Loufrani tagit fram en ordbok med 3645 smileys, som representerade ord i kategorierna: känslor, adjektiv, verb, objekt och djur.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
 The Smiley Company, Nicolas Loufrani, Apple, Japan, Unicode

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart är det dagsatt , fira, internationella, emojidagen
DN - 17 jul 17 kl. 17:27

Nytt världsrekord inför internationella emojidagen

I dag firas internationella emojidagen, men redan i helgen tog piktogramentusiaster till gatorna världen över utklädda till sina favoritfigurer. Resultatet blev ett världsrekord..

GöteborgsPosten - 08 mar 17 kl. 06:00

Här kan du fira internationella kvinnodagen

Demonstration, föreläsning eller med sång. Här är åtta tips på hur du kan fira internationella kvinnodagen idag..

Corren - 08 mar 17 kl. 09:30

Dags att fira Internationella kvinnodagen

I dag firas Internationella kvinnodagen..

GöteborgsPosten - 07 mar 18 kl. 20:30

Här kan du fira internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år firas den internationella kvinnodagen över stora delar av världen. Här är några tips på hur du kan fira dagen i Göteborg..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

14 personer som inte hanterar Internationella mansdagen så bra

Under onsdagsförmiddagen publicerade Nyheter24 en lista om varför vi inte bör fira Internationella mansdagen.
Kommentarsfältet eh… exploderade och det var ett visst ett rätt så *känsligt* ämne.
Här är 14 rätt så orimliga reaktioner som uttrycktes.

GöteborgsPosten - 07 mar 14 kl. 14:00

Så kan du fira kvinnodagen i Göteborg

Vill du demonstrera, gå på seminarium eller festa? Här är några sätt att fira internationella kvinnodagen 8 mars för dig i Göteborg..

Corren - 28 feb 16 kl. 16:00

Ska du fira Grynkorvens dag?

Kanske missade du att fira Internationella isbjörnsdagen igår?.

NT - 28 feb 16 kl. 16:00

Ska du fira Grynkorvens dag?

Kanske missade du att fira Internationella isbjörnsdagen igår?.

Sydsvenskan - 08 mar 17 kl. 07:20

Åtta skäl att fira kvinnodagen i Skåne

Fira internationella kvinnodagen? Ja, faktiskt..

EU-Parlamentet - 28 feb 14 kl. 13:18

Artikel - Internationella kvinnodagen: Förebygga våld mot kvinnor

Allmän information : Våld mot kvinnor är ett brott mot mänskliga rättigheter och innebär en diskriminering baserat på kön som hindrar kvinnor från att fullt ut ekonomiskt, socialt, politiskt och kulturellt delta i samhället. För att fira Internationella kvinnodagen nästa vecka organiserar Europaparlamentet särskilda aktiviteter med fokus på årets tema, att förhindra våld mot kvinnor.

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 10 minuter sedan

Enkel guide till digital marknadsföring

Digital marknadsföring, vad är det? Många av våra läsare kommer till oss för att lära sig något. Därför har vi satt ihop en enkel guide till grunderna inom digital marknadsföring.

Dagensanalys.se - 10 minuter sedan

”Alla verksamheter av en viss storlek gynnas mycket av en chatbot”

Sedan sommaren 2016 har det norska teknologibolaget Convertelligence vuxit från 2 till 35 anställda. Genom ett samarbete med Sopra Steria Scale up ska startup-bolaget hitta nya marknader för sina chatbots. – Alla verksamheter av en viss storlek gynnas mycket av en chatbot, oavsett om det är till internt bruk eller riktat mot kunder.

Dagensanalys.se - 30 minuter sedan

Magento lanserar Progressive Web Applications

Appens glansdagar är över anser Adobe-ägda Magento nu lanserar Progressive Web Applications. Enligt en undersökning av Forrester visar det sig att bara 10 procent av deras kunder använder deras app för att genomföra ett köp. Därför lanserar nu Adobe-ägda Magento nu Progressive Web Applications, som låter företag skapa en ny generation av webbapplikationer.

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Podcastslyssnande ökar i Sverige

I delmätningen 2018:2 av ORVESTO Konsument redovisas räckvidder för 44 av Sveriges största podcasts. Kantar Sifo som genomfört mätningen kommenterar resultatet: Under sommarmånaderna (när denna mätning är genomförd) har Sifo sett att konsumtion av podcastslyssnande ökar, och kanske till viss del ersätter print och digital läsning. Det här avspeglar sig i mätningen då ökningarna i denna omgång är mer betydande än förra omgången.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Google får bötesbelopp i GDPR-dom, men ytterligare kostnader väntar internetjättarna

I måndags kom en dom från franska datainspektionen CNIL som bötfäller Google med 50 miljoner euro (512 miljoner kr) för att de inte varit tillräckligt tydliga i sin personuppgiftshantering. Men nu kommer ytterligare avgifter för stora internetbolag, då allt fler EU-länder röstar igenom en specialskatt för digitala intäkter. EU verkar fast inställt på att mjölka så mycket pengar som möjligt från världens stora bolag, på beskostnad av medborgarnas tjänsteutbud.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Twitter lanserar ny desktop-version

Inte alla vill använda Twitter i sin mobil. Därför har bolaget nu valt att ta fram en desktop-version av sin plattform. För närvarande har vissa personer fått inbjudan om att testa Twitter på desktop.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Peter Frey går till Betsson

Peter Frey tar avsked från Bonnier News för att istället börja på spelbolaget Betsson. På Betsson får han en ny roll som slagit samman teknik och produktutveckling. Idén är att snabbare kunna lansera nya produkter på den allt mer konkurrensutsatta spelmarknaden.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Rikner lämnar Nyheter365

Jonna Säll Klintberg blir ny vd för nyheter365 och Christian Ström tar över helhetsansvaret för mediehuset Newsner. Den nya organisationen innebär att Nyheter365 delar upp sina huvudsysslor i två affärsområden: contentbyrån Nyheter365 och mediehuset Newsner. I samband med omorganisationen lämnar även Johan Rikner, grundare och tidigare vd, företaget.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Newsner är utsedd till Sveriges största publicist på Facebook.

Newsner har för andra året i rad blivit utsedd till Sveriges största publicist på Facebook. Det är Ezyinsights, som står bakom SoMe-index, som tagit fram siffror siffrorna. Det som är intressant med just denna undersökningen är att Ezyinsights har gått igenom precis alla siffror, både interaktioner on post och webshares för att se vem som har störst share of voice.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Ny sammanställning visar att amerikanska shoppingtraditioner ökar i Norden

Salesforce årliga rapport All Wrapped Up Shopping Report som sammanställer globala shoppingtrender online under slutet av 2018 visar att hälften av all julhandel genomfördes innan 3 december och att det var just försäljningen under Cyber Week som ökade mest för nordiska e-handlare. Rapporten är framtagen utifrån data från över hundra miljoner globala shoppare och ger marknadsförare insikter inför 2019. Globalt så stod försäljningen under Cyber Week (20-26 november 2018) för hela 37 procent av julhandelns intäkter, en ökning med 4 procent från 2017.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.