Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 22 June, 22:59

Dagensanalys.se - 13 jun 18 kl. 18:02

Snart är det dags att fira internationella emojidagenDen 17 juli firas internationella emojidagen, ”som är ett erkännande av den inflytelserika och revolutionerande kraft som finns i smileys och emojis”. Citatet kommer från The Smiley Company. Det många inte känner till är dess ursprung. Det hela började 1997 när Nicolas Loufrani, son till skaparen av den första smileyn, digitaliserade den första smileyn i en rad olika uttryck. Redan 1999 hade Nicolas Loufrani tagit fram en ordbok med 3645 smileys, som representerade ord i kategorierna: känslor, adjektiv, verb, objekt och djur.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
 The Smiley Company, Nicolas Loufrani, Apple, Japan, Unicode

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart är det dagsatt , fira, internationella, emojidagen
DN - 17 jul 17 kl. 17:27

Nytt världsrekord inför internationella emojidagen

I dag firas internationella emojidagen, men redan i helgen tog piktogramentusiaster till gatorna världen över utklädda till sina favoritfigurer. Resultatet blev ett världsrekord..

GöteborgsPosten - 08 mar 17 kl. 06:00

Här kan du fira internationella kvinnodagen

Demonstration, föreläsning eller med sång. Här är åtta tips på hur du kan fira internationella kvinnodagen idag..

Corren - 08 mar 17 kl. 09:30

Dags att fira Internationella kvinnodagen

I dag firas Internationella kvinnodagen..

GöteborgsPosten - 07 mar 18 kl. 20:30

Här kan du fira internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år firas den internationella kvinnodagen över stora delar av världen. Här är några tips på hur du kan fira dagen i Göteborg..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

14 personer som inte hanterar Internationella mansdagen så bra

Under onsdagsförmiddagen publicerade Nyheter24 en lista om varför vi inte bör fira Internationella mansdagen.
Kommentarsfältet eh… exploderade och det var ett visst ett rätt så *känsligt* ämne.
Här är 14 rätt så orimliga reaktioner som uttrycktes.

GöteborgsPosten - 07 mar 14 kl. 14:00

Så kan du fira kvinnodagen i Göteborg

Vill du demonstrera, gå på seminarium eller festa? Här är några sätt att fira internationella kvinnodagen 8 mars för dig i Göteborg..

Corren - 28 feb 16 kl. 16:00

Ska du fira Grynkorvens dag?

Kanske missade du att fira Internationella isbjörnsdagen igår?.

NT - 28 feb 16 kl. 16:00

Ska du fira Grynkorvens dag?

Kanske missade du att fira Internationella isbjörnsdagen igår?.

Sydsvenskan - 08 mar 17 kl. 07:20

Åtta skäl att fira kvinnodagen i Skåne

Fira internationella kvinnodagen? Ja, faktiskt..

EU-Parlamentet - 28 feb 14 kl. 13:18

Artikel - Internationella kvinnodagen: Förebygga våld mot kvinnor

Allmän information : Våld mot kvinnor är ett brott mot mänskliga rättigheter och innebär en diskriminering baserat på kön som hindrar kvinnor från att fullt ut ekonomiskt, socialt, politiskt och kulturellt delta i samhället. För att fira Internationella kvinnodagen nästa vecka organiserar Europaparlamentet särskilda aktiviteter med fokus på årets tema, att förhindra våld mot kvinnor.

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - Igår: 17:06

Här är tidningarna som satsar på emotionell targeting

Demografi eller surfbeteenden i all ära, men nu tänker flera tidningar satsa på targeting baserat på variabler inom emotionell/attityd. Tidningarna som kraftsamlar för att locka annonsörer med nya targeting-alternativ är The Sunday Times, The Times & The Sun publisher och News UK har etablerat en ny plattform som de döpt till News IQ. Plattformen ska göra det möjligt för annonsörer att nå ut till sina tänkta målgrupper baserat på deras emotionella status och attityder till deras produkter och tjänster.

Dagensanalys.se - Igår: 11:01

YouTube utmanar Spotify och Instagram utmanar YouTube

Det är hela havet stormar i den social medievärlden. Tidigare i veckan lanserade YouTube sin Spotify-utmanare YouTube Music, och igår kom Instagram med sin nya app som tillåter filmklipp på upp till 60 minuter. Videoplattformen blir en musiktjänst, och bildplattformen fokuserar på video.

Dagensanalys.se - I förrgår: 21:52

Kantar får supersamarbete med kinesiska Alibaba

Researchbolaget Kantar har ett nytt samarbete med kinesiska Alibaba för att bygga en ny insight-plattform som ska användas av marknadsförare i Kina. Alibaba gör det möjligt för plattformen att ta in data från dera 500 miljoner kinesiska kunder och Kantar slänger in sina metoder och verktyg för att skapa en plattform med fokus på ”insight-to-activation”. ”Our partnership with Alibaba is unique in the market place today.

Dagensanalys.se - I förrgår: 21:46

Fram med spargrisen för nu ska SurveyMonkey ut på börsen

SurveyMonkey som grundades år 1999 har gått från klarhet till klarhet utan att rucka för mycket på sin affärsmodell. Tänk att ett företag som använder en apa i sin logga kunde bli en av världens största undersökningsverktyg. Det är ägarbolaget SVMK som börjat skissa på en börsintroduktion.

Dagensanalys.se - I förrgår: 21:36

Först Oprah och nu Sesame när Apple storsatsar på tv

Apple fortsätter att ösa pengar på sin tv-satsning. Först ut var ett flerårigt avtal med självaste Oprah. Nu har Apple signat en deal med Sesame Street.

Dagensanalys.se - I förrgår: 21:29

Instagram når milstolpen 1 miljard användare

Instagram har nu nått den enorma milstolpen att ha en miljard månatliga användare. Instagram är stjärnan som ökar snabbast. Snapchat ökade med 2,13 procent under första kvartalet till 191 miljoner användare per månad.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:35

Byt jobb ofta så lär du dig mer och tjänar dessutom bättre

Att vänta på guldklockan är något som numera hör till en svunnen tid. Nu visar det sig snarare att om du byter jobb ofta så lär du dig mer, blir snabbare på att ta till dig saker och kan dessutom vara med attraktiv för en arbetsgivare än den som stannat på samma företag länge. För den som nyter jobb med ca tre års mellanrum är utväxlingen som störst.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:25

Domänen Amazon.se verkar ha sålts för 6 miljoner kr av kvinna i Sverige

Det kan inte ha undgått något att ehandelsjätten Amazon nu är på väg till Sverige. En stötesten har dock varit att domänen amazon.se ägs av reklambyrån Amazon AB, med en 60-årig kvinna som ägare.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:26

MMS redovisar onlineprogram med flest tittare i olika målgrupper

MMS lanserade i maj förfinade målgrupper för reklam och nu finns det även målgruppsdata för program och klipp online. Rapporten visar Ex on the beach lockade yngre tittare medan Zlatan lockade äldre. Målgrupperna för program och klipp är synkroniserade med reklamen och MMS onlinevaluta blir än mer komplett i och med att man nu kan följa och analysera tittarsiffror i relevanta målgrupper.

Dagensanalys.se - I förrgår: 12:24

Confirmit och Imperium ska förhindra survey-fraud

Det blir allt svårare att förhindra survey-fraud för undersökningsföretagen. Allt fler skapar dubbla eller trippla konton för att komma åt incentives. Något som nu Confirmit och Imperium ska ändra på.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.