Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 17 August, 21:33

Dagensanalys.se - 13 jun 18 kl. 18:02

Snart är det dags att fira internationella emojidagenDen 17 juli firas internationella emojidagen, ”som är ett erkännande av den inflytelserika och revolutionerande kraft som finns i smileys och emojis”. Citatet kommer från The Smiley Company. Det många inte känner till är dess ursprung. Det hela började 1997 när Nicolas Loufrani, son till skaparen av den första smileyn, digitaliserade den första smileyn i en rad olika uttryck. Redan 1999 hade Nicolas Loufrani tagit fram en ordbok med 3645 smileys, som representerade ord i kategorierna: känslor, adjektiv, verb, objekt och djur.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
 The Smiley Company, Nicolas Loufrani, Apple, Japan, Unicode

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart är det dagsatt , fira, internationella, emojidagen
DN - 17 jul 17 kl. 17:27

Nytt världsrekord inför internationella emojidagen

I dag firas internationella emojidagen, men redan i helgen tog piktogramentusiaster till gatorna världen över utklädda till sina favoritfigurer. Resultatet blev ett världsrekord..

GöteborgsPosten - 08 mar 17 kl. 06:00

Här kan du fira internationella kvinnodagen

Demonstration, föreläsning eller med sång. Här är åtta tips på hur du kan fira internationella kvinnodagen idag..

Corren - 08 mar 17 kl. 09:30

Dags att fira Internationella kvinnodagen

I dag firas Internationella kvinnodagen..

GöteborgsPosten - 07 mar 18 kl. 20:30

Här kan du fira internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år firas den internationella kvinnodagen över stora delar av världen. Här är några tips på hur du kan fira dagen i Göteborg..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

14 personer som inte hanterar Internationella mansdagen så bra

Under onsdagsförmiddagen publicerade Nyheter24 en lista om varför vi inte bör fira Internationella mansdagen.
Kommentarsfältet eh… exploderade och det var ett visst ett rätt så *känsligt* ämne.
Här är 14 rätt så orimliga reaktioner som uttrycktes.

GöteborgsPosten - 07 mar 14 kl. 14:00

Så kan du fira kvinnodagen i Göteborg

Vill du demonstrera, gå på seminarium eller festa? Här är några sätt att fira internationella kvinnodagen 8 mars för dig i Göteborg..

Corren - 28 feb 16 kl. 16:00

Ska du fira Grynkorvens dag?

Kanske missade du att fira Internationella isbjörnsdagen igår?.

NT - 28 feb 16 kl. 16:00

Ska du fira Grynkorvens dag?

Kanske missade du att fira Internationella isbjörnsdagen igår?.

Sydsvenskan - 08 mar 17 kl. 07:20

Åtta skäl att fira kvinnodagen i Skåne

Fira internationella kvinnodagen? Ja, faktiskt..

EU-Parlamentet - 28 feb 14 kl. 13:18

Artikel - Internationella kvinnodagen: Förebygga våld mot kvinnor

Allmän information : Våld mot kvinnor är ett brott mot mänskliga rättigheter och innebär en diskriminering baserat på kön som hindrar kvinnor från att fullt ut ekonomiskt, socialt, politiskt och kulturellt delta i samhället. För att fira Internationella kvinnodagen nästa vecka organiserar Europaparlamentet särskilda aktiviteter med fokus på årets tema, att förhindra våld mot kvinnor.

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Ännu ett tv-bolag testar AR med fräcka resultat

Allt flera tv-bolag testar att använda AR i sina sändningar. Här är exempel från danska TV som pratar om Tour de France. Här är ännu ett exempel på AR i praktiken: .

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Infograf om UX och alla dessa teorier om vad som fungerar bäst

Att skapa användarvänliga och effektiva onlinetjänster faller inom ett område som heter UX, eller User Experience. Här är en infograf som går igenom olika teorier som används idag inom UX. Onlinetjänster ska inte bara vara snygga, de ska också vara effektiva ur ett användarperspektiv.

Dagensanalys.se - Igår: 17:31

Visar Kanye West vägen för framtidens användarupplevelser?

Enligt Adobes nordiska marknadschef kan företag lära av Kanye West när det kommer till att leverera framtidens användarupplevelse. När rapartisten Kanye West släppte sitt åttonde studioalbum tidigare i år följde snart skarp kritik. Den handlade inte om albumets kvalitet, utan om det faktum att världsstjärnan hade ändrat texten under de två första veckorna efter släppet.

Dagensanalys.se - Igår: 09:24

Över 2,7 miljarder insamlat via Facebooks födelsedagsinsamlingar

Under första året har födelsedagsinsamlingar på Facebook nått en viktig milstolpe när användare samlat in 300 miljoner dollar (drygt 2,7 miljarder kronor) till ideella organisationer. Samtidigt meddelar Facebook att de ska göra det ännu enklare att hitta rätt bland de 750 000 ideella organisationer som idag finns på plattformen. Många användare vill använda sin födelsedag för en god sak.

Dagensanalys.se - Igår: 08:03

Nu vill ägarna att Nielsen ska säljas

Nu vill några större ägare att undersökningsbolaget Nielsen ska säljas. Aktien rasar och Nielsen har svårt med leveranser. Bakom draget att trycka på Nielsens försäljning är hedgefonden Elliott Management Corp, som äger 8,4 procent av bolaget.

Dagensanalys.se - Igår: 07:37

Twitch i full attack mot Youtube

Inte nog med att Facebook rustar inför en större attack så har nu också Twitch deklarerat att de ska konkurrera med Youtube. Twitch är en plattform för att kolla på när andra spelar dataspel. Om du bara frågar någon under 21 år så har de stenkoll på vad Twitch är för något.

Dagensanalys.se - Igår: 07:30

Blå, röd, gul eller svart vilken färg ska du välja till ditt företag?

En av de svåraste uppgifterna man har när man startar något nytt är att välja färg. Ska det vara blå, grön, gul, orange och vad betyder egentligen färgerna? Här får du svaret.

Dagensanalys.se - Igår: 07:06

Google bryr sig inte längre om var du har innehållet på sidan

Tidigare trodde man att Google bedömde relevans efter hur högt upp på sidan man svarade på sökfrasen. Nu säger Google att det spelar ingen roll, så länge innehållet är relevant. Om du söker på gula bananer så vill du självklart också se gula bananer på hemsidan som du valt från Googles SERP.

Dagensanalys.se - I förrgår: 11:17

Box utser ny europachef

Chris Baker kommer att ha rollen som Senior Vice President och General Manager för EMEA på Box. Han var tidigare chef på SAP Concur och har nu fått uppdraget att få fart på tillväxten internationellt Chris Baker kommer till Box efter nästan fyra år som VD på SAP Concur, där han lett och fått teamen i Storbritannien, Irland, Frankrike, Afrika, Mellanöstern, Norden och Benelux-länderna att växa. ”Tillväxten på de internationella marknaderna är central i vår långsiktiga strategi”, säger Stephanie Carullo, COO på Box.

Dagensanalys.se - I förrgår: 07:42

Google toppar listan och Facebook hamnar bara på en fjärde plats

Teknikföretag är vinnarna när YouGov BrandIndex mäter varumärkens övergripande ställning. Rankningen är framtagen med hjälp av YouGov BrandIndex och baseras på indexpoäng. Index är genomsnittet av sex olika imageparametrar: kvalitet, allmänt intryck, värde för pengarna, rekommendation, rykte och kundnöjdhet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.