Expressen > Opinion

Tuesday, 14 August, 11:11

Expressen - 13 jun 18 kl. 16:58

Dags att ta avstånd från Muslimska brödraskapetFör oss i KDU är det uppenbart att skattesponsrade studieförbundet Ibn Rushds ställningstaganden riskerar att radikalisera svenska muslimer.Bekänn färg nu och ta avstånd från Muslimska brödraskapet, skriver Christian Carlsson och Jakob Ljungman..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Muslimska, KDU, Ibn Rushds, Christian Carlsson, Jakob Ljungman

Dela artikeln

1065 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt ta , avståndfrån , Muslimska, brödraskapet
Newsmill - 12 apr 13 kl. 08:13

Om inte Mustafa tar avstånd från sitt förbunds kvinnosyn kan han inte sitta i partistyrelsen

http://www.newsmill.se/trackback/50166Ledamot i socialdemokraternas partistyrelse: Det Muslimska Brödraskapet har ett stort ansvar för hur de agerar och deras företrädare och systerorganisationer kan inte sticka under stol med det patriarkala och religiösa extremistiska synpunkter de agiterar för.

BT - 08 aug 13 kl. 11:53

Militären avstår från våld

Oron är stor för nya sammandrabbningar i Egypten. I dag samlades tusentals anhängare till Mursi i en ny protest vid moskén Raaba al-Adawiya i Kairo. Men armén har, åtminstone för tillfället, valt att inte verkställa hotet om att upplösa lägret.

BT - 17 aug 13 kl. 15:19

Våldet tilltar kring al-Fatah-moskén

Polis och demonstranter beskjuter just nu varandra vid al-Fatah-moskén i centrala Kairo, skriver Reuters. Tv-bilder från den egyptiska tv-kanalen CBC visar hur skott avlossas både mot och från moskéns minaret. Polis släpar ut islamister från moskén, rapporterar AFP.

BT - 04 aug 13 kl. 16:38

Rättegångsdatum satt i Egypten

Egyptisk domstol har satt datumet för rättegången mot ledare från Muslimska brödraskapet som beordrats gripna av det nya militärledda styret till den 25 augusti. Det gäller ledaren för Muslimska brödraskapet, Muhammad Badie, som är gömd, och Khairat el-Shater och Rashad Bayoumi, som tillhör toppskiktet och sitter häktade i Kairo. De åtalas för att ha uppviglat till våld mot demonstranter som stödde avsättningen av Mursi under oron som föregick avsättandet av presidenten.

Sydsvenskan - 01 feb 13 kl. 06:30

Utländska lånekrav kan förvärra våldsspiralen

Våldet i Egypten slår hårt mot landets ekonomi. Utländska investerare backar och turister stannar hemma.För att få nya lån tvingas president Muhammed Mursi höja skatter och avskaffa subventioner.

SVT Debatt - 29 jun 13 kl. 05:45

Naiva svenska orientalister måste sluta stödja islamisterna

ETT ÅR MED MURSI Sedan 70-talet har orientalister, politiker och akademiska forskare från väst rest till Egypten och mött Muslimska brödraskapets representanter. Besökarna trodde att politisk islam liknade befrielseteologin i Sydamerika ? men förföljelse av minoriteter har aldrig nått så tragiska nivåer som under Mursis första år vid makten.

BT - 16 aug 13 kl. 19:45

Nya offer på "Vredens dag" i Egypten

Protestmarscherna som den avsatte presidenten Muhammad Mursis anhängare hade manat till efter fredagsbönen krävde många nya dödsoffer i Egypten. FN:s säkerhetsråd kräver att alla parter avstår från våld. Tusentals islamister deltog i fredagens protestmarscher runtom i landet.

SVT Debatt - 21 aug 13 kl. 14:21

Jag klär av mig naken i solidaritet med hijabuppropet

HIJABUPPROPET Den tunisiska aktivisten Amina Sboui lämnade igår Femen, och anklagade organisationen för islamofobi. Det påminner om en kritik som Femen mött i Sverige, bland annat från en av initiativtagarna till hijabuppropet. Men förföljelsen av kvinnor med kravet att bära hijab är mångfalt värre än förföljelsen av dem som drabbas av kravet att ta av sig slöjan.

SVT Debatt - 02 jul 13 kl. 13:37

Våra aktioner är ett rop på frihet

FEMENS MOSKÉAKTION Vi tvingar ingen att ta av sig sina kläder, FEMEN står upp för det fria valet. Och även om våra metoder kan uppfattas som både polariserande och upprörande, så gör dom skillnad, skriver FEMENaktivisten Jenny, i ett svar till Bahareh Mohammadi Andersson och Hanna Gadban. Kära Bahareh & Hanna, jag förstår att ni känner er missförstådda, så tack för dialogen.

Sydsvenskan - 15 apr 16 kl. 12:35

Olle Lönnaeus: Om Kaplan varit socialdemokrat hade han redan fått sparken

Om Mehmet Kaplan varit socialdemokrat hade Stefan Löfven med stor sannolikhet redan avskedat honom ur regeringen.Nu är han miljöpartist – och det gör saken mer komplicerad för statsministern.Löfven är enligt grundlagen Kaplans enväldige chef.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Det kontantlösa samhället ställer till stora problem

Utvecklingen mot det kontantlösa samhället drivs främst av bankerna som drar in stora pengar på kortavgifter. Samtidigt ställer det till rejäla problem för många äldre, problem som inte får viftas bort som grinig teknikfientlighet utan måste tas på allvar, skriver Jöran Rubensson..

Expressen - Igår: 05:00

Sveriges skattesystem är riggat för de rikaste

I Djursholm har man landets högsta inkomster och gör de största ROT- och RUT- avdragen. Det är också de som tjänat mest på avskaffandet av fastighetsskatten. Vi behöver ett skattesystem riggat för vanligt folk, skriver Ulla Andersson (V)..

Expressen - Igår: 13:26

Våra söner mördas – lyssna på oss mammor

Politiker måste sluta komma med skamlösa förslag som utegångsförbud i förorten. Lyssna i stället på oss som utsätts för våldet, skriver Carolina Sinisalo..

Expressen - I förrgår: 05:00

Kristersson prioriterar flyg till Las Vegas före klimatet

De senaste tre åren har varit de varmaste någonsin. För två år sedan utrotades det första däggdjuret av klimatförändringar.Men för Ulf Kristersson (M) är färre direktflyg till Vegas ett större problem än klimathotet, skriver Gustav Fridolin (MP)..

Expressen - 11 aug 18 kl. 05:00

Min morfar var nazist – det är min skyldighet att berätta

I hela mitt liv har jag känt skuld och mått dåligt över vad min morfar var en del av. Om den här texten får en enda människa att tänka till vet jag att jag har gjort något rätt, skriver Rebekka Sieger..

Expressen - 10 aug 18 kl. 05:00

Du är skyldig väljarna ett svar, Kristersson

De gamla Moderaterna är tillbaka. Anställningstryggheten ska försämras genom att "modernisera" turordningsreglerna i las.Men exakt vad det innebär vill Ulf Kristersson (M) inte berätta - trots att fyra miljoner svenskar påverkas, skriver Ylva Johansson (S)..

Expressen - 09 aug 18 kl. 05:00

Vi poliser måste kunna visa mer ödmjukhet

Vi poliser ska självklart stötta den inblandade personalen och visa förståelse för att man kan göra missbedömningar. Men det ändrar inte det faktum att skjutningen av Eric Torell var en missbedömning som fick ödesdigra konsekvenser, skriver polisen Martin Marmgren..

Expressen - 08 aug 18 kl. 06:15

Väljarna överskattar andelen utlandsfödda

Ny forskning visar att svenska väljare överskattar andelen utlandsfödda i Sverige. Det gäller även andelen utlandsfödda muslimer.Detta ger viktiga insikter inför höstens val, skriver Johanna Rickne och Olle Folke..

Expressen - 07 aug 18 kl. 11:51

Barnen är försvunna – trots att problemen är kända

Fyra barn är försvunna efter att de fått visum utfärdade till Sverige. Detta trots att det finns regler som ska skydda minderåriga mot trafficking.Hur kan regeringen inte ha agerat mer kraftfullt för att stoppa detta?

Expressen - 07 aug 18 kl. 05:00

Svenska kvinnor offras på radikalfeminismens altare

Regeringen Löfven företräder en elitfeminism – och de har inte lyckats lösa de verkliga jämställdhetsproblemen, skriver Ebba Busch Thor (KD). .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.