Sydsvenskan > IT

Monday, 22 October, 21:18

Liknande nyheter

Taggar: Botaniker, larmar, Pepparholm, riskeraratt , växa, igen
Helsingborgs Dagblad - 13 jun 18 kl. 16:30

Botaniker larmar: Pepparholm riskerar att växa igen

På den konstgjorda ön gäller djungelns lag. De motståndskraftiga taggbuskarna tar över..

SvD - 20 aug 15 kl. 20:33

IVO larmar: "Barn riskerar att fara illa"

På ett år har antalet HVB-boenden för ensamkommande flyktingbarn mer än dubblerats – från 300 till över 650. Inspektionen får vård och omsorg som ska säkra kvalitén på boendena har svårigheter att klara av sitt uppdrag. – Det är en exceptionell situation.

Sydsvenskan - 10 sep 13 kl. 06:30

Kunnig botaniker deltog i flera stora floraprojekt

Botanikprofessor Sven Snogerup, 84 år, Lund, har avlidit. Hans närmaste är hustrun Britt och barnen Eva, Sara och Lars med familjer.Sven Snogerup, född i Osby 1929, ägnade sitt liv åt botanik.

Skånskan - 14 jun 16 kl. 09:47

Nya arter hittar till Pepparholm

PEPPARHOLM Mindre strandpipare och svarthuvad mås är nykomlingar i Pepparholms häckfågelfauna, som i år sätter rekord med 33 arter som försöker få fram ungar.– Länge låg antalet häckande arter runt tio, tolv, sedan mellan tjugo och tjugofem, säger Ebbe Mortensen, biolog som hållit koll på fågellivet på Pepparholm ända sedan 2001.
Han berättar att 33 ansetts som lite av en drömgräns för de ornitologer som följer fågellivet på den konstgjorda ön.

UNT - 24 maj 11 kl. 06:59

Botaniker får naturvårdspris

På tisdagen delas Upplandsstiftelsens naturvårdspris ut till Lena Jonsell, botaniker från Uppsala, vid en ceremoni vid Rullsand i Norduppland..

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 11 kl. 09:36

Buss tappade släp på Pepparholm

En tysk turistbuss på väg hem från Sverige tappade sitt släp när den passerade Pepparholm vid Örebroförbindelsens övergång från bro till tunnel i går. Först efter ytterligare tolv mils färd upptäckte bussföraren att släpet saknades. Personal på Öresundsbron såg hur släpet lossnade och fortsatte en bit innan det stannade mot ett räcke, rapporterar Kvällsposten..

Sydsvenskan - 11 jun 13 kl. 15:48

Växtnyheter på Pepparholm

Svarta vinbär och höskallra har nyligen börjat växa på Pepparholm. Det framgår efter en inventering av växter och djurliv på ön..

BT - 29 jan 14 kl. 08:31

Larmar om brister på flyktingboende

Personalen vid det nystartade flyktingboendet för unga i Horred larmar om flera brister i verksamheten. Problemen gör att ungdomarna riskerar att isoleras, anser anställda. – Allt tillsammans motverkar vårt mål med att få dem att bli en del av det svenska samhället.

Skånskan - 10 jun 14 kl. 16:55

Pepparholm har blivit en grön ö


Buskar och gräs täcker muddermassorna. Pepparholm mitt i Sundet har nu definitivt blivit en grön ö..

SVT - 15 aug 14 kl. 21:10

Unicef larmar: Tiotusentals barn riskerar dö

Unicef larmar om en extrem situation. Enligt barnrättsorganisationen räcker inte pengarna till för de hjälpinsatser som behövs runt om i världen. – Om man inte gör något kan 50.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Förslag om kontanthantering dissas

Staten bör ha ansvaret för att säkra tillgången på kontanter och inte bankerna, anser flera tunga remissinstanser. Riksbankskommitténs utredning möter skarp kritik. För att säkerställa behovet av kontanttjänster i samhället föreslår Riksbankskommittén a.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sprayad i ansiktet efter trafikincident

En man i 60-årsåldern sprayades i ansiktet efter en händelse i Trollebergsrondellen..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Extra viktigt att se till att äldre äter så de inte blir undernärda

Ulf Koch: Rutiner och attityder hos personalen måste förändras..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Landslaget tillbaka i arenan: "Fantastiska bilder från Malmö arena"

Ska ta finalrevansch på Spanien i Malmö..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Tvångspensionerade polska domare jobbar igen

Chefen för Polens högsta domstol har bett 23 domare att återvända till arbetet, efter att EU beordrat landet att omedelbart slopa beslutet att sänka pensionsåldern för domare. Resten av de domare som tvingats sluta kommer att börja jobba snarast, meddel.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Tågstopp efter olycka i Blekinge

Tågtrafiken mellan Mörrum i Blekinge och skånska Bromölla ligger nere efter en lastbilsolycka. Enligt Trafikverket väntas spåren inte kunna öppnas för trafik förrän tidigast i kväll. Lastbilen, med en uppstickande kran, har rivit ner en elledning i Sölv.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Minnesord om Ove Persson

Förre informationschefen Ove Persson, Malmö, har avlidit i en ålder av 83 år..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Mattsson tog snabb fallseger

Sofia Mattsson hann inte ens bli varm innan hennes första match i brottnings-VM i Budapest var över. Hon vann på fall över australiskan Jessica Lavers McBain. I åttondelsfinalen möter svenskan Bediha Gun från Turkiet.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Belgien väljer F-35 framför Eurofighter

Belgiens regering har beslutat att ersätta sina befintliga stridsflygplan med 34 stycken F-35-plan från Lockheed Martin, rapporterar den belgiska nyhetsbyrån Belga med hänvisning till regeringskällor. Flygplanen ska ersätta befintliga F-16-s-plan. Beslu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.