Sydsvenskan > IT

Monday, 18 June, 11:41

Sydsvenskan - 13 jun 18 kl. 16:30

Botaniker larmar: Pepparholm riskerar att växa igenPå den konstgjorda ön gäller djungelns lag. De motståndskraftiga taggbuskarna tar över..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Botaniker, larmar, Pepparholm, riskeraratt , växa, igen
Helsingborgs Dagblad - 13 jun 18 kl. 16:30

Botaniker larmar: Pepparholm riskerar att växa igen

På den konstgjorda ön gäller djungelns lag. De motståndskraftiga taggbuskarna tar över..

SvD - 20 aug 15 kl. 20:33

IVO larmar: "Barn riskerar att fara illa"

På ett år har antalet HVB-boenden för ensamkommande flyktingbarn mer än dubblerats – från 300 till över 650. Inspektionen får vård och omsorg som ska säkra kvalitén på boendena har svårigheter att klara av sitt uppdrag. – Det är en exceptionell situation.

Sydsvenskan - 10 sep 13 kl. 06:30

Kunnig botaniker deltog i flera stora floraprojekt

Botanikprofessor Sven Snogerup, 84 år, Lund, har avlidit. Hans närmaste är hustrun Britt och barnen Eva, Sara och Lars med familjer.Sven Snogerup, född i Osby 1929, ägnade sitt liv åt botanik.

Skånskan - 14 jun 16 kl. 09:47

Nya arter hittar till Pepparholm

PEPPARHOLM Mindre strandpipare och svarthuvad mås är nykomlingar i Pepparholms häckfågelfauna, som i år sätter rekord med 33 arter som försöker få fram ungar.– Länge låg antalet häckande arter runt tio, tolv, sedan mellan tjugo och tjugofem, säger Ebbe Mortensen, biolog som hållit koll på fågellivet på Pepparholm ända sedan 2001.
Han berättar att 33 ansetts som lite av en drömgräns för de ornitologer som följer fågellivet på den konstgjorda ön.

UNT - 24 maj 11 kl. 06:59

Botaniker får naturvårdspris

På tisdagen delas Upplandsstiftelsens naturvårdspris ut till Lena Jonsell, botaniker från Uppsala, vid en ceremoni vid Rullsand i Norduppland..

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 11 kl. 09:36

Buss tappade släp på Pepparholm

En tysk turistbuss på väg hem från Sverige tappade sitt släp när den passerade Pepparholm vid Örebroförbindelsens övergång från bro till tunnel i går. Först efter ytterligare tolv mils färd upptäckte bussföraren att släpet saknades. Personal på Öresundsbron såg hur släpet lossnade och fortsatte en bit innan det stannade mot ett räcke, rapporterar Kvällsposten..

Sydsvenskan - 11 jun 13 kl. 15:48

Växtnyheter på Pepparholm

Svarta vinbär och höskallra har nyligen börjat växa på Pepparholm. Det framgår efter en inventering av växter och djurliv på ön..

BT - 29 jan 14 kl. 08:31

Larmar om brister på flyktingboende

Personalen vid det nystartade flyktingboendet för unga i Horred larmar om flera brister i verksamheten. Problemen gör att ungdomarna riskerar att isoleras, anser anställda. – Allt tillsammans motverkar vårt mål med att få dem att bli en del av det svenska samhället.

Skånskan - 10 jun 14 kl. 16:55

Pepparholm har blivit en grön ö


Buskar och gräs täcker muddermassorna. Pepparholm mitt i Sundet har nu definitivt blivit en grön ö..

SVT - 15 aug 14 kl. 21:10

Unicef larmar: Tiotusentals barn riskerar dö

Unicef larmar om en extrem situation. Enligt barnrättsorganisationen räcker inte pengarna till för de hjälpinsatser som behövs runt om i världen. – Om man inte gör något kan 50.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

17-åring får ungdomsvård för våldtäkt på Lindängen

Mamman till en av de våldtäktsmisstänkta slog själv larm till polisen..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Melania Trump uttalar sig om gränspolitik

Debatten fortsätter att rasa i USA om den kontroversiella metoden att skilja barn från föräldrar som illegalt tagit sig in i landet via gränsen mot Mexiko. Flera demokratiska ledamöter i representanthuset och senaten deltog under söndagen i protester mo.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nu börjar Sveriges VM – på riktigt

För första gången på tolv år är det nu dags för svenska landslaget att springa in i fotbolls-VM. Klockan två i eftermiddag ställer Janne Anderssons mannar upp sig mot premiärmotståndaren Sydkorea i Nizjnij Novogorod. .

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Ex-partiledaren: Mina kollegor är psykopater

Hong Jun-Pyo, fram till nyligen oppositionsledare i Sydkorea, går till fränt angrepp mot sina kollegor i partiet LKP, rapporterar Korea Joongang Daily, den engelskspråkiga varianten av tidningen Joongang Ilbo. "Vad jag ångrar mest från min årslånga peri.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

VM under arbetstid – så gör vi

Måndag klockan 14. Vanligtvis en normal arbetsdag – men inte i VM-tider. Många planerar nämligen att "tjuvkika" på Sveriges debut, trots att det bryter mot anställningsavtalen.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Färre dör i krig och konflikter

För tredje året i rad minskade förra året antalet dödsoffer i krig och konflikter..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

SD: Folkomrösta om EU efter valet

Sverige bör folkomrösta om EU redan nästa mandatperiod. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. – EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting, säger han tlll Dagens industi (Di).

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Skottlossning på Nørrebro i Köpenhamn

På söndagskvällen har en skottlossning inträffat i närheten av Røde Plads i området Nørrebro i Köpenhamn..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Supporterområde för minoriteter stängdes ned

Ett supporterområde i Sankt Petersburg avsedd för homosexuella och andra minoriteter att tillsammans följa fotbolls-VM på tv-skärmar fick aldrig öppna i lördags. Arrangemanget som organiseras av anti-diskrimineringsnätverket FARE, arbetar med att göra s.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Disneyfilm slår försäljningsrekord

Den animerade Disney-Pixar filmen "Superhjältarna 2" sätter nytt rekord under premiärhelgen i USA och Kanada. Den efterlängtade uppföljaren drog in över en och en halv miljard svenska kronor, vilket är mer än någon annan animerad film gjort tidigare. Fi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.