Sydsvenskan > IT

Wednesday, 16 January, 17:51

Sydsvenskan - 13 jun 18 kl. 16:30

Botaniker larmar: Pepparholm riskerar att växa igenPå den konstgjorda ön gäller djungelns lag. De motståndskraftiga taggbuskarna tar över..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Botaniker, larmar, Pepparholm, riskeraratt , växa, igen
Helsingborgs Dagblad - 13 jun 18 kl. 16:30

Botaniker larmar: Pepparholm riskerar att växa igen

På den konstgjorda ön gäller djungelns lag. De motståndskraftiga taggbuskarna tar över..

SvD - 20 aug 15 kl. 20:33

IVO larmar: "Barn riskerar att fara illa"

På ett år har antalet HVB-boenden för ensamkommande flyktingbarn mer än dubblerats – från 300 till över 650. Inspektionen får vård och omsorg som ska säkra kvalitén på boendena har svårigheter att klara av sitt uppdrag. – Det är en exceptionell situation.

Sydsvenskan - 10 sep 13 kl. 06:30

Kunnig botaniker deltog i flera stora floraprojekt

Botanikprofessor Sven Snogerup, 84 år, Lund, har avlidit. Hans närmaste är hustrun Britt och barnen Eva, Sara och Lars med familjer.Sven Snogerup, född i Osby 1929, ägnade sitt liv åt botanik.

Skånskan - 14 jun 16 kl. 09:47

Nya arter hittar till Pepparholm

PEPPARHOLM Mindre strandpipare och svarthuvad mås är nykomlingar i Pepparholms häckfågelfauna, som i år sätter rekord med 33 arter som försöker få fram ungar.– Länge låg antalet häckande arter runt tio, tolv, sedan mellan tjugo och tjugofem, säger Ebbe Mortensen, biolog som hållit koll på fågellivet på Pepparholm ända sedan 2001.
Han berättar att 33 ansetts som lite av en drömgräns för de ornitologer som följer fågellivet på den konstgjorda ön.

UNT - 24 maj 11 kl. 06:59

Botaniker får naturvårdspris

På tisdagen delas Upplandsstiftelsens naturvårdspris ut till Lena Jonsell, botaniker från Uppsala, vid en ceremoni vid Rullsand i Norduppland..

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 11 kl. 09:36

Buss tappade släp på Pepparholm

En tysk turistbuss på väg hem från Sverige tappade sitt släp när den passerade Pepparholm vid Örebroförbindelsens övergång från bro till tunnel i går. Först efter ytterligare tolv mils färd upptäckte bussföraren att släpet saknades. Personal på Öresundsbron såg hur släpet lossnade och fortsatte en bit innan det stannade mot ett räcke, rapporterar Kvällsposten..

Sydsvenskan - 11 jun 13 kl. 15:48

Växtnyheter på Pepparholm

Svarta vinbär och höskallra har nyligen börjat växa på Pepparholm. Det framgår efter en inventering av växter och djurliv på ön..

BT - 29 jan 14 kl. 08:31

Larmar om brister på flyktingboende

Personalen vid det nystartade flyktingboendet för unga i Horred larmar om flera brister i verksamheten. Problemen gör att ungdomarna riskerar att isoleras, anser anställda. – Allt tillsammans motverkar vårt mål med att få dem att bli en del av det svenska samhället.

Skånskan - 10 jun 14 kl. 16:55

Pepparholm har blivit en grön ö


Buskar och gräs täcker muddermassorna. Pepparholm mitt i Sundet har nu definitivt blivit en grön ö..

SVT - 15 aug 14 kl. 21:10

Unicef larmar: Tiotusentals barn riskerar dö

Unicef larmar om en extrem situation. Enligt barnrättsorganisationen räcker inte pengarna till för de hjälpinsatser som behövs runt om i världen. – Om man inte gör något kan 50.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Britter bunkrar för brexit.

Brexit är inte en fråga enbart för britterna om någon nu lever i den villfarelsen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Fynd efter turnéledare färdigundersökta och avfärdade

Inget genombrott har skett i sökandet efter Lelle Hildebrand..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Brexit: Cameron ångrar inte folkomröstningen

Storbritanniens tidigare premiärminister David Cameron ångrar inte att han tog initiativ till folkomröstningen om brexit. I en intervju med BBC säger han däremot att han beklagar hur problematiskt det har blivit att realisera resultatet. – Jag ångrar in.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kvinna häktad för att ha ljugit i rättegång om mordförsök

Kvinnan gav viktiga uppgifter i polisförhör – men mindes ingenting under rättegången..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Jakobsson lägger av efter hjärnskakningarna

Hjärnskakningen som han fick under EM i fjol gör att handbollsstjärnan Johan Jakobsson tvingas lägga av. – Det är höga risker och det är risker jag inte vill ta, säger Jakobsson till GP. 31-åringen fick sin första hjärnskakning inför VM 2017 och tvingad.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Thorgren kvaletta i olycksbacken

För ett år sedan skadade snowboardstjärnan Sven Thorgren nyckelbenet under träning i Laax och missade därför OS. Tillbaka i den schweiziska alporten skaffar han sig trevligare minnen. Thorgren vann sitt kvalheat i världscuptävlingen i slopestyle och är.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Här är Sveriges trupp till bandy-VM

Nu är det klart vilka 18 spelare som ska försöka ta revansch från förra årets rysarfinal mot Ryssland. Vid lunch presenterade förbundskapten Svenne Olsson den slutgiltiga truppen till bandy-VM som spelas med Vänersborg som huvudort senare i januari. Här.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Varubrist och förseningar hotar företagen

Förseningar, brist på varor för företag och allmänt kaos. Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke är allvarligt bekymrad för den ökade risken för att Storbritannien lämnar EU avtalslöst. Precis som många andra bedömare ser nu Jan-Olof Jacke klart högre ri.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Färdtjänstbilar återtas av kronofogden

Ett taxiföretag som kör färdtjänst åt Region Skåne fråntas leasade bilar i en aktion som inletts av Kronofogdemyndigheten. Vid tiotiden på förmiddagen hade 18 bilar återtagits, rapporterar Kvällsposten. – Taxiföretaget har inte skött sina betalningar oc.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.