YLE > Svenskfinland

Wednesday, 23 January, 02:08

YLE - 13 jun 18 kl. 15:12

Rejpelt skola på fallrepet – 13 elever räcker inteOm ett par år har Rejpelt skola i Vörå enligt statistiken 13 elever. Eftersom elevantalet redan nästa läsår går under 20 föreslår nämnden för utbildning- och småbarnspedagogik i Vörå att skolan läggs ner..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rejpelt, Vörå

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rejpelt, skola, fallrepet13 , elever, räckerinte
YLE - 11 nov 15 kl. 19:42

Rejpelt skola i Vörå läggs inte ner

Nästan 300 000 euro i besparingar låg på bordet när bildningsnämnden i Vörå inledde sitt möte på onsdagen. För att nå sparkravet var ett av förslagen att Rejpelt skola läggs ner. Efter en lång diskussion beslöt nämnden enhälligt att skolan får bli kvar och man ansöker om att få avvika från budgetramen med 160 000 euro.

YLE - 23 maj 15 kl. 19:09

Rejpelt skola från Vörå hade den bästa maskoten

Första priset i maskottävlingen går till Rejpelt skola från Vörå för deras tvättmaskin. Tävlingsjuryns motivering löd enligt följande: ”Glada barn som själva gjort den fantasifulla maskothelheten bestående av fin skylt och flera roliga delar.” Haga skola från Vasa belönades med ett hedersomnämnade.

Regeringen - 30 mar 11 kl. 13:23

Större frihet att välja skola för elever som är döva eller hörselskadade

Döva eller hörselskadade elever ska få större möjlighet att välja utbildning och en särskild satsning åren 2012-2014 på ökad måluppfyllelse är några av förslagen i delbetänkandet Med rätt att välja - flexibel utbildning för elever som tillhör specialskolans målgrupp (SOU 2011:30). Särskilda utredaren Ann-Marie Begler har idag har överlämnat delbetänkandet till Utbildningsdepartementet. SOU 2011:30 Med rätt att välja - flexibel utbildning för elever som tillhör specialskolans målgrupp Pressmeddelande: Större frihet att välja skola för elever som är döva eller hörselskadade Utbildning

Ekonomistas - 30 dec 13 kl. 21:24

Gynnar en segregerad skola starka elever?

Även om det ofta hävdas att klyftorna i den svenska skolan ökar är detta inte något entydigt resultat. Både PISA- och TIMSS-undersökningarna finner exempelvis att resultatförsämringen i matematik om något är större bland hög- än lågpresterande elever. Samtidigt har resultatspridningen mellan skolorna ökat och studiemotiverade elever förefaller i allt högre grad studera tillsammans med likartade elever.

YLE - 08 maj 14 kl. 16:04

”Man kan inte ha en skola utan elever”

Varje år försvinner i genomsnitt hundra skolor i Finland. I första hand är det små byskolor som är i farozonen och att lägga ner en skola på en liten ort drabbar både eleverna och kommunen, säger Kurt Torsell, sakkunnig inom undervisning vid Kommunförbundet. – Landsbygden och glesbygden förlorar, medan större städer lockar.

DN - 22 maj 17 kl. 11:15

Brand vid skola – hundratals elever evakuerade

En skola i Varberg fick utrymmas efter en rökutveckling i ett pannrum. 550 elever ska ha evakuerats, uppger Expressen..

LV - 10 nov 17 kl. 15:00

Bråk på skola mellan elever

Personal på en skola i Linköping tillkallade polis till skolområdet med anledning av att ett par elever bråkat med varandra strax innan..

Sydsvenskan - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan. Enligt den muslimska traditionen ska alla över sju år avstå från mat och dryck från gryning till solnedgång under 29-30 dagar och i å.

Blekinge Läns tidning - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan.(TT).

BT - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan.(TT).

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Har du åkt färja mellan Vasa och Umeå? – Vi vill höra dina minnen

En ny Kvarkenfärja är beställd och nu vill Yle Österbotten höra dina minnen från rutten mellan Vasa och Umeå. Är det en sommarkryssning under trafikens glasdagar som dyker, eller är det året då taxfree-försäljningen upphörde och festen tog slut som fastnat i minnet?.

YLE - 12 timmar sedan

Kronobystyrelsen står fast: Påras skola stänger

Måndagens skolstrejk lyckades inte vända politikerna i Kronoby. Kommunstyrelsen står fast vid att Påras skola stänger efter avslutat läsår..

YLE - 13 timmar sedan

Grov misshandel i Karleby – polisen söker vittnen

Polisen i Karleby utreder en misstänkt grov misshandel. Offret, en man från annan ort, vill själv inte uppge vad som har hänt. Därför ber polisen om tips från allmänheten..

YLE - 20 timmar sedan

Kommunikationskonsult Elli Flén: Kyrkan måste bestämma sig för vad man ska tycka om homosexualitet

Uttalandena om homosexualitet som kyrkoherden och en kaplan i Kristinestads svenska församling kommit med i offentligheten är ytterligare en kris för kyrkans image. Så länge kyrkans anställda är delade då det gäller synen på homosexualitet kommer dylika mediekriser att fortsätta blossa upp och det är absolut inte bra för kyrkan, säger kommunikationskonsult Elli Flén..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsatte med helikopter – Recco-sökare gav åtta utslag

Polisen i Troms försökte på måndagen lokalisera den fjärde skidåkaren med hjälp av Recco-sökare, men eftersökningen gav inget konkret resultat. Sökaren gav åtta utslag, men den reagerar på många olika saker..

YLE - Igår: 16:31

Kollission grusade Haaralas chanser på paradsträckan – drömde om en VM-medalj på hemmaplan: "Jättebesviken"

IF Minkens Juuso Haarala hoppades på framgång i den klassiska sprinten i junior-VM i Lahtis. Men då en amerikansk motståndare vurpade framför honom försvann chanserna till avancemang. Eveliina Piippos JVM-premiär var i sin tur över redan efter kvalet..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsätter med helikopter – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö fortsätter sökoperationen i Tromsö idag med en Recco-sökare från helikopter. Inga andra eftersökningar görs under måndagen efter den fjärde omkomna skidåkaren..

YLE - Igår: 12:21

Olycksutredningscentralen: Gammal utrustning från 1980-talet bidrog till farosituation på Karleby-Jakobstad flygplats

Den föråldrade utrustningen i flygledartornet i Kronoby borde uppdateras och flygledarna borde utbildas i specialsituationer. Det rekommenderar Olycksutredningscentralen (Otkes) i sin rapport om det allvarliga tillbudet vid Karleby-Jakobstad flygplats för ett knappt år sedan..

YLE - Igår: 09:44

Pohjalainen: GigaVaasa förhandlar med två kinesiska batterifabriker

Två kinesiska batterifabriker är intresserade av att bygga en batterifabrik i Vasa. Det står klart efter att en delegation från Vasa besökte Kina i början av månaden..

YLE - Igår: 09:06

NRK: Sökoperationen i Tamokdalen tar paus – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö meddelar att det inte blir någon sökoperation i Tamokdalen under måndagen, istället ska de lägga upp en strategi för det fortsatta arbetet. Tre av de fyra omkomna skidåkarna har hittats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.