YLE > Svenskfinland

Friday, 22 June, 17:26

Liknande nyheter

Taggar: Rejpelt, skola, fallrepet13 , elever, räckerinte
YLE - 11 nov 15 kl. 19:42

Rejpelt skola i Vörå läggs inte ner

Nästan 300 000 euro i besparingar låg på bordet när bildningsnämnden i Vörå inledde sitt möte på onsdagen. För att nå sparkravet var ett av förslagen att Rejpelt skola läggs ner. Efter en lång diskussion beslöt nämnden enhälligt att skolan får bli kvar och man ansöker om att få avvika från budgetramen med 160 000 euro.

YLE - 23 maj 15 kl. 19:09

Rejpelt skola från Vörå hade den bästa maskoten

Första priset i maskottävlingen går till Rejpelt skola från Vörå för deras tvättmaskin. Tävlingsjuryns motivering löd enligt följande: ”Glada barn som själva gjort den fantasifulla maskothelheten bestående av fin skylt och flera roliga delar.” Haga skola från Vasa belönades med ett hedersomnämnade.

Regeringen - 30 mar 11 kl. 13:23

Större frihet att välja skola för elever som är döva eller hörselskadade

Döva eller hörselskadade elever ska få större möjlighet att välja utbildning och en särskild satsning åren 2012-2014 på ökad måluppfyllelse är några av förslagen i delbetänkandet Med rätt att välja - flexibel utbildning för elever som tillhör specialskolans målgrupp (SOU 2011:30). Särskilda utredaren Ann-Marie Begler har idag har överlämnat delbetänkandet till Utbildningsdepartementet. SOU 2011:30 Med rätt att välja - flexibel utbildning för elever som tillhör specialskolans målgrupp Pressmeddelande: Större frihet att välja skola för elever som är döva eller hörselskadade Utbildning

Ekonomistas - 30 dec 13 kl. 21:24

Gynnar en segregerad skola starka elever?

Även om det ofta hävdas att klyftorna i den svenska skolan ökar är detta inte något entydigt resultat. Både PISA- och TIMSS-undersökningarna finner exempelvis att resultatförsämringen i matematik om något är större bland hög- än lågpresterande elever. Samtidigt har resultatspridningen mellan skolorna ökat och studiemotiverade elever förefaller i allt högre grad studera tillsammans med likartade elever.

YLE - 08 maj 14 kl. 16:04

”Man kan inte ha en skola utan elever”

Varje år försvinner i genomsnitt hundra skolor i Finland. I första hand är det små byskolor som är i farozonen och att lägga ner en skola på en liten ort drabbar både eleverna och kommunen, säger Kurt Torsell, sakkunnig inom undervisning vid Kommunförbundet. – Landsbygden och glesbygden förlorar, medan större städer lockar.

DN - 22 maj 17 kl. 11:15

Brand vid skola – hundratals elever evakuerade

En skola i Varberg fick utrymmas efter en rökutveckling i ett pannrum. 550 elever ska ha evakuerats, uppger Expressen..

LV - 10 nov 17 kl. 15:00

Bråk på skola mellan elever

Personal på en skola i Linköping tillkallade polis till skolområdet med anledning av att ett par elever bråkat med varandra strax innan..

Sydsvenskan - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan. Enligt den muslimska traditionen ska alla över sju år avstå från mat och dryck från gryning till solnedgång under 29-30 dagar och i å.

Blekinge Läns tidning - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan.(TT).

BT - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan.(TT).

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll blev utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Över 17 000 hushåll var utan el i eftermiddags..

YLE - 7 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – många hushåll utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Över 17 000 hushåll var på eftermiddagen utan el..

YLE - 7 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – elbolagen förbereder sig för elavbrott

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Under morgonen har tusentals hushåll varit utan el..

YLE - 8 timmar sedan

Stormen är här - "Stanna på land om läget inte är akut"

Det råder stormvarning och vid Vallgrunds sjöbevakningsstation ger man rådet att stanna på land om det är möjligt..

YLE - 12 timmar sedan

Reidar Strömvall gav hjärtmassage åt en man i skidspåret – belönades med räddningsverkets religraf

I januari var gymnastikläraren Reidar Strömvall vid ett skidspår i Vasa då en man låg stilla på marken. Strömvall gick fram till mannen och försökte få kontakt med mannen som andades väldigt svagt och ojämnt..

YLE - Igår: 13:14

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..

YLE - Igår: 12:21

Testa dina kunskaper med sjöväderspelet - Hur bra känner du till vädret på kuststationerna och vad vet du om våra kusttrakter?

När du hör det vet du att allt är i sin ordning, att jorden snurrar på som den ska. Det har sagts att det är som en dikt. Eller en meditativ upplevelse.

YLE - Igår: 10:45

SFP: Förbättrade möjligheter till skyddsjakt på skarv måste påskyndas

Riksdagens jordbruksutskott anser att skyddsjakt på vitkindad gås och skarv ska kunna bedrivas inom ramen för naturvårdslagen. Enligt Joakim Strand (SFP) är det hög tid att snabbt åtgärda särskilt skarvproblemet på alla nivåer..

YLE - Igår: 09:54

Hotell vill bygga kommunal simhall i Korsholm

Korsholms kommun har efterlyst entreprenörer med intresse att bygga en simhall i Korsholm med minst fyra banor på 25 meters längd. Inom utsatt tid har en anmälan kommit in, från hotell Vallonia..

YLE - Igår: 07:38

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik – inget hårt slag för Vasa som förhandlar med flera aktörer

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters. Men för Tomas Häyry, stadsdirektör i Vasa, kommer det inte som ett hårt slag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.