YLE > Svenskfinland

Friday, 17 August, 09:07

YLE - 13 jun 18 kl. 15:12

Rejpelt skola på fallrepet – 13 elever räcker inteOm ett par år har Rejpelt skola i Vörå enligt statistiken 13 elever. Eftersom elevantalet redan nästa läsår går under 20 föreslår nämnden för utbildning- och småbarnspedagogik i Vörå att skolan läggs ner..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rejpelt, Vörå

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rejpelt, skola, fallrepet13 , elever, räckerinte
YLE - 11 nov 15 kl. 19:42

Rejpelt skola i Vörå läggs inte ner

Nästan 300 000 euro i besparingar låg på bordet när bildningsnämnden i Vörå inledde sitt möte på onsdagen. För att nå sparkravet var ett av förslagen att Rejpelt skola läggs ner. Efter en lång diskussion beslöt nämnden enhälligt att skolan får bli kvar och man ansöker om att få avvika från budgetramen med 160 000 euro.

YLE - 23 maj 15 kl. 19:09

Rejpelt skola från Vörå hade den bästa maskoten

Första priset i maskottävlingen går till Rejpelt skola från Vörå för deras tvättmaskin. Tävlingsjuryns motivering löd enligt följande: ”Glada barn som själva gjort den fantasifulla maskothelheten bestående av fin skylt och flera roliga delar.” Haga skola från Vasa belönades med ett hedersomnämnade.

Regeringen - 30 mar 11 kl. 13:23

Större frihet att välja skola för elever som är döva eller hörselskadade

Döva eller hörselskadade elever ska få större möjlighet att välja utbildning och en särskild satsning åren 2012-2014 på ökad måluppfyllelse är några av förslagen i delbetänkandet Med rätt att välja - flexibel utbildning för elever som tillhör specialskolans målgrupp (SOU 2011:30). Särskilda utredaren Ann-Marie Begler har idag har överlämnat delbetänkandet till Utbildningsdepartementet. SOU 2011:30 Med rätt att välja - flexibel utbildning för elever som tillhör specialskolans målgrupp Pressmeddelande: Större frihet att välja skola för elever som är döva eller hörselskadade Utbildning

Ekonomistas - 30 dec 13 kl. 21:24

Gynnar en segregerad skola starka elever?

Även om det ofta hävdas att klyftorna i den svenska skolan ökar är detta inte något entydigt resultat. Både PISA- och TIMSS-undersökningarna finner exempelvis att resultatförsämringen i matematik om något är större bland hög- än lågpresterande elever. Samtidigt har resultatspridningen mellan skolorna ökat och studiemotiverade elever förefaller i allt högre grad studera tillsammans med likartade elever.

YLE - 08 maj 14 kl. 16:04

”Man kan inte ha en skola utan elever”

Varje år försvinner i genomsnitt hundra skolor i Finland. I första hand är det små byskolor som är i farozonen och att lägga ner en skola på en liten ort drabbar både eleverna och kommunen, säger Kurt Torsell, sakkunnig inom undervisning vid Kommunförbundet. – Landsbygden och glesbygden förlorar, medan större städer lockar.

DN - 22 maj 17 kl. 11:15

Brand vid skola – hundratals elever evakuerade

En skola i Varberg fick utrymmas efter en rökutveckling i ett pannrum. 550 elever ska ha evakuerats, uppger Expressen..

LV - 10 nov 17 kl. 15:00

Bråk på skola mellan elever

Personal på en skola i Linköping tillkallade polis till skolområdet med anledning av att ett par elever bråkat med varandra strax innan..

Sydsvenskan - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan. Enligt den muslimska traditionen ska alla över sju år avstå från mat och dryck från gryning till solnedgång under 29-30 dagar och i å.

Blekinge Läns tidning - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan.(TT).

BT - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan.(TT).

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Lokalt live: Juthbackamarknaden är här för alla fyndare - arrangör Dage Groop berättar om marknaden

Juthbackamarknaden i Nykarleby är ett kärt och återkommande inslag i mångas somrar..

YLE - 17 timmar sedan

Beläggningsarbete har påbörjats på Vasa motorväg – bilister uppmanas köra försiktigt

Riksväg 3 på Vasa motorväg blev på onsdagen en byggarbetsplats. Fem kilometer väg i båda riktningarna ska få ny yta. Arbetet påbörjades på onsdag morgon och fortsätter fram till nästa vecka..

YLE - 1 timme sedan

Port Towers utbyggnad inleds kanske i höst – "Enormt behov av kontorsutrymmen i Karleby"

Utbyggnaden av kontorsfastigheten Port Tower i Karleby kan börja ännu i höst. Det tror Karleby stads utvecklingsdirektör Jonne Sandberg..

YLE - 11 timmar sedan

Endast ett fåtal fall av Cryptosporidium i Jakobstadsområdet i sommar

De epidemier av Cryptosporidium som förekom inom Jakobstads social- och hälsovårdsområde sommaren 2016 och 2017 har i år inte upprepats. Miljöhälsovården uppmanar ändå till god handhygien..

YLE - 17 timmar sedan

Oaktsamma bilister orsakar farosituationer för vägarbetare

Riksväg tre på Vasa motorväg blev på onsdagen en byggarbetsplats. Fem kilometer väg i båda riktningarna ska få ny yta. Arbetet påbörjades på onsdag morgon och fortsätter fram till nästa vecka..

YLE - 18 timmar sedan

Vasa Vattens vd vill se investeringar i avloppssystemet - ännu oklart hur mycket som läckte ut

Två stränder är fortfarande stängda för allmänheten efter att åtminstone hundratals kubikmeter avloppsvatten rann ut i Vasas vattenområden för någon vecka sedan. Det är ännu oklart om det inträffade leder till någon brottsutredning..

YLE - 23 timmar sedan

VCS har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”lönen försenades"

Vasa Centralsjukhus personal fick inte sina löner utbetalda i tid i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 23 timmar sedan

VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”det fanns inte tillräckligt med pengar på kontot"

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 23 timmar sedan

Pohjalainen: VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”orsaken är ett datatekniskt problem”

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör alla, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - Igår: 13:47

Yle Vega sänder sju timmar direkt från Juthbackamarknaden i Nykarleby

Det blir Juthbacka-marknad i radion nästan hela dagen på fredag. Svenska Yle deltar med direktsända intervjuer, mingel bland marknadsstånden och möjlighet att träffa programledare och chefer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.