YLE > Svenskfinland

Tuesday, 23 October, 16:02

YLE - 13 jun 18 kl. 15:12

Rejpelt skola på fallrepet – 13 elever räcker inteOm ett par år har Rejpelt skola i Vörå enligt statistiken 13 elever. Eftersom elevantalet redan nästa läsår går under 20 föreslår nämnden för utbildning- och småbarnspedagogik i Vörå att skolan läggs ner..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rejpelt, Vörå

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rejpelt, skola, fallrepet13 , elever, räckerinte
YLE - 11 nov 15 kl. 19:42

Rejpelt skola i Vörå läggs inte ner

Nästan 300 000 euro i besparingar låg på bordet när bildningsnämnden i Vörå inledde sitt möte på onsdagen. För att nå sparkravet var ett av förslagen att Rejpelt skola läggs ner. Efter en lång diskussion beslöt nämnden enhälligt att skolan får bli kvar och man ansöker om att få avvika från budgetramen med 160 000 euro.

YLE - 23 maj 15 kl. 19:09

Rejpelt skola från Vörå hade den bästa maskoten

Första priset i maskottävlingen går till Rejpelt skola från Vörå för deras tvättmaskin. Tävlingsjuryns motivering löd enligt följande: ”Glada barn som själva gjort den fantasifulla maskothelheten bestående av fin skylt och flera roliga delar.” Haga skola från Vasa belönades med ett hedersomnämnade.

Regeringen - 30 mar 11 kl. 13:23

Större frihet att välja skola för elever som är döva eller hörselskadade

Döva eller hörselskadade elever ska få större möjlighet att välja utbildning och en särskild satsning åren 2012-2014 på ökad måluppfyllelse är några av förslagen i delbetänkandet Med rätt att välja - flexibel utbildning för elever som tillhör specialskolans målgrupp (SOU 2011:30). Särskilda utredaren Ann-Marie Begler har idag har överlämnat delbetänkandet till Utbildningsdepartementet. SOU 2011:30 Med rätt att välja - flexibel utbildning för elever som tillhör specialskolans målgrupp Pressmeddelande: Större frihet att välja skola för elever som är döva eller hörselskadade Utbildning

Ekonomistas - 30 dec 13 kl. 21:24

Gynnar en segregerad skola starka elever?

Även om det ofta hävdas att klyftorna i den svenska skolan ökar är detta inte något entydigt resultat. Både PISA- och TIMSS-undersökningarna finner exempelvis att resultatförsämringen i matematik om något är större bland hög- än lågpresterande elever. Samtidigt har resultatspridningen mellan skolorna ökat och studiemotiverade elever förefaller i allt högre grad studera tillsammans med likartade elever.

YLE - 08 maj 14 kl. 16:04

”Man kan inte ha en skola utan elever”

Varje år försvinner i genomsnitt hundra skolor i Finland. I första hand är det små byskolor som är i farozonen och att lägga ner en skola på en liten ort drabbar både eleverna och kommunen, säger Kurt Torsell, sakkunnig inom undervisning vid Kommunförbundet. – Landsbygden och glesbygden förlorar, medan större städer lockar.

DN - 22 maj 17 kl. 11:15

Brand vid skola – hundratals elever evakuerade

En skola i Varberg fick utrymmas efter en rökutveckling i ett pannrum. 550 elever ska ha evakuerats, uppger Expressen..

LV - 10 nov 17 kl. 15:00

Bråk på skola mellan elever

Personal på en skola i Linköping tillkallade polis till skolområdet med anledning av att ett par elever bråkat med varandra strax innan..

Sydsvenskan - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan. Enligt den muslimska traditionen ska alla över sju år avstå från mat och dryck från gryning till solnedgång under 29-30 dagar och i å.

Blekinge Läns tidning - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan.(TT).

BT - 20 maj 18 kl. 06:57

Skola ber elever skippa fasta på ramadan

En skola i Eskilstuna har gått ut med en vädjan till föräldrar och elever på skolan att inte fasta under årets ramadan.(TT).

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Drygt 300 väktare strejkar i Österbotten

Omkring trehundra österbottniska väktare berörs av PAM:s strejk. Strejken inleds på onsdagen och bland annat butiker, sjukhus och banker berörs..

YLE - 6 timmar sedan

IKEA bygger tolv vindkraftverk i Malax

Under hösten börjar fyra nya vindparker byggas i Finland, två av dem är Långmossa och Ribäcken i Malax. IKEA Finland finansierar bygget och kommer äga parkerna när de tas i drift i början av 2020..

YLE - 10 timmar sedan

Strejkerna fortsätter i dag – Korkman: Regeringen och facken måste vara pragmatiska

I motsats till många inlägg i den offentliga debatten anser professorerna Sixten Korkman och Seppo Koskinen inte att facken krävt en allmän vetorätt i samband med uppsägningstvisten..

YLE - 11 timmar sedan

Rektor om gemensamt skolcampus i Kristinestad: Väggar och tak inget hinder för samarbete

Gemensamt skolcampus eller inte? Enligt svenska gymnasiets nya rektor Peter Grannas är det irrelevant i det här skedet att diskutera väggar och tak. Först måste det vara klart hur själva innehållet i samarbetet mellan skolorna i Kristinestad ska se ut..

YLE - 23 timmar sedan

Inga ledsna miner bland eleverna i Karleby trots utebliven skollunch

Under måndagen och tisdagen är det matsäck som gäller för skoleleverna i Karleby. Det på grund av den strejk som facket JHL utlyst bland sina medlemmar i protest mot regeringens planer på att försvaga uppsägningsskyddet..

YLE - Igår: 15:40

Kaskö hamn växer – "inte gått så här bra sen 2013"

En stadig tillväxt med 20 procent, så kan man beskriva Kaskö hamns tredje kvartal i år jämfört med fjolåret. Så goda siffror har hamnen i Kaskö inte kunnat visa sedan 2013..

YLE - Igår: 14:10

Fortfarande inga löften om riksväg 8 – minister Berner har sista ordet om stomvägnätet

De har hört oss så många gånger, nu hoppas jag att de också ska lyssna. Det säger landskapsdirektör Kaj Suomela på Österbottens förbund efter att han deltagit i ett möte om förslaget till stomnätverk. I slutändan är det minister Anne Berner som avgör om riksväg 8 tas med eller inte..

YLE - Igår: 05:14

"Risken är att vi inte orkar" – barnskyddet i Vasa vill ha fler anställda

Barnskyddet i Vasa hoppas på fler anställda. Men det råder brist på socialarbetare. En brist som ett antal unga studerande på Åbo Akademi med tiden kan hjälpa till att lindra..

YLE - Igår: 05:02

Allvaret inom idrotten gör att barn och unga inte vågar sluta: “Föräldrarna skulle bli så ledsna”

Christoph Treier träffar hela tiden unga som vill sluta idrotta men de vågar inte då tränaren, föräldrarna eller föreningen skulle ta så illa upp. Men ut med allvaret och in med glädjen och teamarbetet - det behövs för att lyckas inte minst i lagsporter. Och här släpar det finländska skolsystemet efter jämfört med resten av Norden, säger Treier..

YLE - Igår: 17:33

Första starten på över två år – men hemmadebuten i Spartak blev ingen succé för Eremenko

Hemmadebuten utvecklades till en mindre mardröm för Roman Eremenko. Finländaren fick sin första chans i Spartak Moskvas startelva efter dopningsavstängningen, men han blev utbytt och fick se laget åka på en stjärnsmäll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.