Världen Idag > Nyheter

Thursday, 24 January, 08:25

Världen Idag - 13 jun 18 kl. 15:00

”Anmärkningsvärt beteende av utrikesministern”Israel underblåser hat mot palestinierna i sina skolböcker. Så har en del uppfattat ett uttalande av Margot Wallström i riksdagsdebatten om palestinsk terrorism i förra veckan. – Ett anmärkningsvärt beteende av utrikesministern, säger Mikael Oscarsson (KD) som hade begärt debatten..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Margot Wallström, Mikael Oscarsson

Dela artikeln

1308 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anmärkningsvärt, beteendeav , utrikesministern
Expressen - 05 feb 16 kl. 15:08

"Är anmärkningsvärt och tillför ingenting"

Med sex månader kvar till Rio-OS ifrågasätter ansedda läkare om spelen ska arrangeras i Brasilien på grund av Zika-viruset. SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo är kritisk till utspelet. – Det är ett anmärkningsvärt beteende och tillför ingenting, säger han..

Alliansfritt Sverige - 09 aug 12 kl. 13:50

Bildt KU-anmäld för ministerstyre

LÄGGER SIG I. I Sverige får regeringen enligt lag inte lägga sig i myndigheternas enskilda ärenden. Detta har inte hindrat utrikesminister Carl Bildt (M).

Sydsvenskan - 27 jan 16 kl. 17:18

Löfven KU-anmäls

Statsminister Stefan Löfven anmäls till riksdagens konstitutionsutskott (KU) av Moderaterna. Orsaken är att statsministern inte lämnar ut minnesanteckningar från det säkerhetspolitiska rådets möten, trots påstötningar från oppositionen.— Det är anmärkningsvärt att oppositionen inte kan följa arbetet, säger M:s försvarspolitiske talesperson Hans Wallmark till SvDRådet bildades efter ubåtskränkningarna i Stockholms skärgård hösten 2014, därefter har även terrordåden i Paris och Köpenhamn hamnat på rådets agenda.

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 16 kl. 17:18

Löfven KU-anmäls

Statsminister Stefan Löfven anmäls till riksdagens konstitutionsutskott (KU) av Moderaterna. Orsaken är att statsministern inte lämnar ut minnesanteckningar från det säkerhetspolitiska rådets möten, trots påstötningar från oppositionen.— Det är anmärkningsvärt att oppositionen inte kan följa arbetet, säger M:s försvarspolitiske talesperson Hans Wallmark till SvDRådet bildades efter ubåtskränkningarna i Stockholms skärgård hösten 2014, därefter har även terrordåden i Paris och Köpenhamn hamnat på rådets agenda.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 12 kl. 01:33

Läkare anmälde inte sexövergrepp

En Skåne-läkare har anmälts till Socialstyrelsen eftersom han inte slog larm om pågående sexuella övergrepp på ett barn inom en familj som vänt sig till honom. Han försökte behandla problematiken på egen hand, skriver Skånska Dagbladet. Socialtjänsten i den aktuella kommunen tycker läkarens beteende är anmärkningsvärt..

SVT - 16 jul 18 kl. 22:18

Utrikesministern om toppmötet: ”Det är riktigt illa”

Både utrikesminister Margot Wallström och före detta utrikesminister Carl Bildt reagerar på Donald Trumps beslut att inte kommentera Ryssland annektering av Krim, under måndagens presskonferens i Helsingborg. – Det är anmärkningsvärt att ingenting har sagts från amerikansk sida, säger Margot Wallström till SVT Nyheter..

BT - 19 okt 14 kl. 19:33

Främmande makt trolig i skärgården

Det är troligt att främmande makt har verksamhet på svenskt vatten just nu, säger Försvarsmakten i kväll. Samtidigt släpper man en bild på en av iakttagelserna. Konteramiral Anders Grenstad, ställföreträdande chef för Försvarsmaktens insatsledning, säger i kväll att det är troligt att det pågår undervattensverksamhet från främmande makt i Stockholms skärgård.

BT - 19 okt 14 kl. 19:12

Främmande makt troligt i skärgården

Det är troligt att främmande makt har verksamhet på svenskt vatten just nu, säger Försvarsmakten i kväll. Samtidigt släpper man en bild på iakttagelsen som drog igång den stora insatsen. Konteramiral Anders Grenstad, ställföreträdande chef för Försvarsmaktens insatsledning, säger på en presskonferens att det är troligt att det pågår undervattensverksamhet från främmande makt i Stockholms skärgård.

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 08:00

Åtta obekväma sekunder av mitt liv

Foto: Lasse Ottosson

Jag råkade hamna på en tentafest för någon vecka sedan. Inte för att jag själv hade haft tentamen, det senaste jag pluggade var till en C-uppsats om Polisskolan-filmerna. Nej, det här var helt Cissis (min studerande flickvän) förtjänst.

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 20:35

Ryssland svartlistar åtta svenskar

Ryssland har svartlistat omkring 80 EU-medborgare. Bland de svartlistade finns åtta svenskar, men utrikesdepartementet vill inte avslöja vilka de är eller ens vilken kategori av personer det rör sig om. UD kommenterar inte hur listan kom till dess kännedom, inte heller när eller vem som överlämnade listan.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Peo Thyrén gick från punkidol till kristen fyrabarnsfar

Noice-medlemmen Peo Tyrén är aktuell med en ny bok, där han berättar detaljerat om både turnélivet och sin frälsningsupplevelse. – Ytterst sett är berättelserna ett sätt för mig att kommunicera min tro på Jesus, säger han..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Birger Skoglund, 75 år

När Birger Skoglund var fyra år ville han bli ”smörgåspredikant”. Så mycket smörgåsar har det inte blivit, men hans livsuppgift har varit att predika evangeliet. Nu fyller han 75 år och har inga planer på att lägga av..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Regeringens fagra ord om feministisk kamp

”Vi är en feministisk regering”, proklamerade Stefan Löfven stolt när han i måndags läste upp sin regeringsförklaring. Och konstaterade i nästa andetag: ”Jämställdhetsmyndigheten blir kvar.” Som om nämnda myndighet vore det mest kraftfulla exemplet han kunde komma på i regeringens kamp mot hedersförtryck, våldtäkter och kvinnomisshandel.

Världen Idag - 8 timmar sedan

När varje röst gör skillnad

För första gången sedan 1983–85 har Norge i veckan återigen fått en borgerlig majoritetsregering, av inte tre utan fyra partier. När regeringen ställde upp framför det vackert gulfärgade kungliga slottet i Oslo fanns alltså unikt nog fyra icke-socialistiska partier företrädda – detta utan att norska Senterpartiet ingick, ett parti som i stort sett sedan millennieskiftet valt att samarbete med socialdemokratiska Arbeiderpartiet. Frågan är om Norge ligger tidsmässigt före Sverige i den omgruppering som verkar vara på väg inom politiken.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Enbart tolerans kan inte stoppa antisemitismen

Denna vecka uppmärksammas den årliga minnesdagen för Förintelsens offer. Det var den 27 januari 1945 som dödslägren i Auschwitz-Birkenau befriades av Röda armén. Mellan 1941 och 1945 mördades omkring sex miljoner judar, medan det totala dödstalet var ännu högre.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Vilket perspektiv har du i det du gör i din vardag?

Ps 36:6–10 Måndag morgon är aldrig lätt i vår familj. Jag misstänker att det är liknande i andra familjer, men för oss som har långa söndagar med många gudstjänster är det om möjligt ännu segare när klockan ringer. Det är lätt att komma på tusen anledningar till att inte gå upp ur sängen.

Världen Idag - 15 timmar sedan

Lady Gaga angriper Mike Pence: ”Du är värsta sortens kristen”

Sångerskan Lady Gaga anklagar USA:s vice president Mike Pence för att vara den värsta sortens kristen. Anledningen är att Pence stödjer sin fru Karens beslut att jobba på en kristen skola som inte godkänner homosexuellt beteende..

Världen Idag - 18 timmar sedan

”Apartheidvägen” prisas av araberna

Förra veckan innehöll denna sida en rapport om öppnandet av en ny, fem kilometer lång vägsträckning mellan Geva och Jerusalem. Av säkerhetsskäl delar en hög mur av körfälten mellan invånare i det Palestinska självstyret (PA) på ena sidan och israeliska invånare på den andra. Israels kritiker var inte sena med att kalla detta apartheid.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Hamas är Israels minst allvarliga men mest akuta hot

Tidigare underrättelsechef för armén, Amos Yadlin, som numera är ledare för Institutet för studier om nationell säkerhet (INSS), gjorde i december en analys av de militära hot som Israel står inför. Han mätte dem i förhållande till två parametrar: hur allvarligt och hur omedelbart hotet är. Yadlin menar att Hamas utgör det mest omedelbara hotet, men det är också det minst allvarliga.

Världen Idag - 17 timmar sedan

HD stöder policy mot ”transpersoner” i USA:s armé

Högsta domstolen i USA har blåst nytt liv i president Donald Trumps försök att utestänga vissa transpersoner från försvaret..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.