Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 15 August, 22:42

Världen Idag - 13 jun 18 kl. 15:00

”Anmärkningsvärt beteende av utrikesministern”Israel underblåser hat mot palestinierna i sina skolböcker. Så har en del uppfattat ett uttalande av Margot Wallström i riksdagsdebatten om palestinsk terrorism i förra veckan. – Ett anmärkningsvärt beteende av utrikesministern, säger Mikael Oscarsson (KD) som hade begärt debatten..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Margot Wallström, Mikael Oscarsson

Dela artikeln

1309 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anmärkningsvärt, beteendeav , utrikesministern
Expressen - 05 feb 16 kl. 15:08

"Är anmärkningsvärt och tillför ingenting"

Med sex månader kvar till Rio-OS ifrågasätter ansedda läkare om spelen ska arrangeras i Brasilien på grund av Zika-viruset. SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo är kritisk till utspelet. – Det är ett anmärkningsvärt beteende och tillför ingenting, säger han..

Alliansfritt Sverige - 09 aug 12 kl. 13:50

Bildt KU-anmäld för ministerstyre

LÄGGER SIG I. I Sverige får regeringen enligt lag inte lägga sig i myndigheternas enskilda ärenden. Detta har inte hindrat utrikesminister Carl Bildt (M).

Sydsvenskan - 27 jan 16 kl. 17:18

Löfven KU-anmäls

Statsminister Stefan Löfven anmäls till riksdagens konstitutionsutskott (KU) av Moderaterna. Orsaken är att statsministern inte lämnar ut minnesanteckningar från det säkerhetspolitiska rådets möten, trots påstötningar från oppositionen.— Det är anmärkningsvärt att oppositionen inte kan följa arbetet, säger M:s försvarspolitiske talesperson Hans Wallmark till SvDRådet bildades efter ubåtskränkningarna i Stockholms skärgård hösten 2014, därefter har även terrordåden i Paris och Köpenhamn hamnat på rådets agenda.

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 16 kl. 17:18

Löfven KU-anmäls

Statsminister Stefan Löfven anmäls till riksdagens konstitutionsutskott (KU) av Moderaterna. Orsaken är att statsministern inte lämnar ut minnesanteckningar från det säkerhetspolitiska rådets möten, trots påstötningar från oppositionen.— Det är anmärkningsvärt att oppositionen inte kan följa arbetet, säger M:s försvarspolitiske talesperson Hans Wallmark till SvDRådet bildades efter ubåtskränkningarna i Stockholms skärgård hösten 2014, därefter har även terrordåden i Paris och Köpenhamn hamnat på rådets agenda.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 12 kl. 01:33

Läkare anmälde inte sexövergrepp

En Skåne-läkare har anmälts till Socialstyrelsen eftersom han inte slog larm om pågående sexuella övergrepp på ett barn inom en familj som vänt sig till honom. Han försökte behandla problematiken på egen hand, skriver Skånska Dagbladet. Socialtjänsten i den aktuella kommunen tycker läkarens beteende är anmärkningsvärt..

SVT - 16 jul 18 kl. 22:18

Utrikesministern om toppmötet: ”Det är riktigt illa”

Både utrikesminister Margot Wallström och före detta utrikesminister Carl Bildt reagerar på Donald Trumps beslut att inte kommentera Ryssland annektering av Krim, under måndagens presskonferens i Helsingborg. – Det är anmärkningsvärt att ingenting har sagts från amerikansk sida, säger Margot Wallström till SVT Nyheter..

BT - 19 okt 14 kl. 19:33

Främmande makt trolig i skärgården

Det är troligt att främmande makt har verksamhet på svenskt vatten just nu, säger Försvarsmakten i kväll. Samtidigt släpper man en bild på en av iakttagelserna. Konteramiral Anders Grenstad, ställföreträdande chef för Försvarsmaktens insatsledning, säger i kväll att det är troligt att det pågår undervattensverksamhet från främmande makt i Stockholms skärgård.

BT - 19 okt 14 kl. 19:12

Främmande makt troligt i skärgården

Det är troligt att främmande makt har verksamhet på svenskt vatten just nu, säger Försvarsmakten i kväll. Samtidigt släpper man en bild på iakttagelsen som drog igång den stora insatsen. Konteramiral Anders Grenstad, ställföreträdande chef för Försvarsmaktens insatsledning, säger på en presskonferens att det är troligt att det pågår undervattensverksamhet från främmande makt i Stockholms skärgård.

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 08:00

Åtta obekväma sekunder av mitt liv

Foto: Lasse Ottosson

Jag råkade hamna på en tentafest för någon vecka sedan. Inte för att jag själv hade haft tentamen, det senaste jag pluggade var till en C-uppsats om Polisskolan-filmerna. Nej, det här var helt Cissis (min studerande flickvän) förtjänst.

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 20:35

Ryssland svartlistar åtta svenskar

Ryssland har svartlistat omkring 80 EU-medborgare. Bland de svartlistade finns åtta svenskar, men utrikesdepartementet vill inte avslöja vilka de är eller ens vilken kategori av personer det rör sig om. UD kommenterar inte hur listan kom till dess kännedom, inte heller när eller vem som överlämnade listan.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Tältmöten i Ljungskile för fjärde året i rad

I sann retroanda kommer det i veckan hållas tältmöten på västkusten. Temat är ”Gud har inte glömt Ljungskile” och arrangören Magnus Olsson menar att det är ett utmärkt sätt för de kristna att göra rösten hörd i det offentliga rummet..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Nioåring fick dödshjälp i Belgien

Nyligen kom en rapport från Belgien, ett av få länder i Europa som tillåter aktiv dödshjälp, som visar att efterfrågan på eutanasi ökar kraftigt. Den visar även att tre barn fått dödshjälp de senaste åren. – Jag är djupt chockad, säger belgiske opinionsbildaren, lord Alex Carlisle..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Israeltema och lovsångskonsert inslag i årets Roslagskonferens

För tionde året i följd arrangeras Roslagskonferensen i Furuhöjdskyrkan i Alunda. Många inspirerande talare från olika delar av kristenheten medverkar. Årets konferens har temat ”Wake Up – Rädda Sverige”..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Fejkbild spreds efter israelisk offensiv

En bild på en fyraårig palestinsk flicka, Bayan Abu Khamash, som ska ha dödats i ett israeliskt flyganfall mot Gaza i veckan, fick stor spridning på sociala medier. Men bilden föreställer ett barn i USA och den palestinska Twitterprofilen som först spred bilden finns inte längre..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Östby lanserar skiva på norska och svenska

David André Östby, 37, är Norges mest kända lovsångsledare. Nu ger han ut sitt sjunde album. För första gången medverkar pappa David Östby, 82, på sonens skiva..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Resa ska stötta kristna och Israel

Missionsbåten Elida sätter segel inom kort för sin första resa någonsin till Israel. Syftet är att visa sitt stöd för Mellanösterns enda demokrati, och för regionens hotade kristna befolkning. – Det är ett sätt att visa att det finns svenskar som faktiskt uppskattar att den judiska kommuniteten tillsammans med många andra grupper försöker att upprätthålla demokratiska värderingar.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Många skäl att tänka över våra byggnader

Flera veckor den här sommaren har jag tillbringat på olika kristna lägergårdar. Eller mer korrekt: Gårdar med en kristen huvudman. Det har varit fina veckor.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Israels nya nationalstatslag slår bara fast självklarheter

Israels så kallade nationalstatslag, som röstades igenom i Knesset med knapp majoritet den 19 juli, har vållat stor debatt både i Israel och internationellt. Kritiker har kallat den nya lagen för diskriminerande, till och med rasistisk. När nyhetsbyrån TT tar sig an ämnet, citeras den svenske statsvetaren Anders Persson, som menar att lagen rör sig i ”en demokratisk gråzon” och att Israel trampar på den arabiska minoritetens rättigheter.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Marcus Ceder: Ge Gud ditt hjärta.

Jag vill i denna text dela några tankar om kraften i Guds närvaro, hur avgörande den är för oss och hur vi kan få del av den i våra liv. Bibeln ger oss många exempel på hur Guds närvaro är avgörande för oss kristna. Ett av de mest kraftfulla exemplen ser vi i Mose liv.

Världen Idag - Igår: 16:56

Jesus och elden i centrum i Gammelboning

En mirakulös händelse år 1978 blev startskottet på vad som skulle komma att bli en väckelsevåg i den lilla byn Gammelboning i Gästrikland. Varje sommar sedan dess anordnas en konferens, som i år firade sitt 40-årsjubileum..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.