YLE > Svenskfinland

Saturday, 16 February, 16:38

YLE - 13 jun 18 kl. 14:45

Barndomsminnen till salu på loppmarknader - men vad blir kvar då allt säljs?Att återanvända och köpa begagnat är bra för plånboken och för miljön. På loppmarknader finns ett stort utbud av leksaker och barnkläder. Men är vi för ivriga i vår strävan att sälja, att inte spara på hög? Vad kommer våra barn att ha kvar från sin barndom, då allt värt att säljas har sålts?.
Läs mer på YLE

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barndomsminnentill , salu, loppmarknadermen vad blir , kvar, då allt säljs
Nerikes Allehanda - 16 okt 17 kl. 08:15

Barndomsminnen: 9 juni 1950 finns kvar i minnet – min yngsta syster föddes, och gruvan i Stråssa brann"

Läsarnas barndomsminnen från kors och tvärs i Örebro län fortsätter att rulla in. Missa inte Lindesbergsbon Cathie Östlund fantastiska skildring här – om 40- och 50-talets Storå..

BT - 19 jan 11 kl. 07:32

Skidbacken till salu

Ryktet går i Bollebygd att skidbacken vid Bollekollen är såld, men ägaren Göte Gustafsson avlivar ryktet. Backen är fortfarande till salu efter ännu en snörik vinter utan skidåkning. Det som fått igång ryktet att det är något på gång är att Göte Gustafsson börjat avverka skog på sin mark.

Cornucopia - 06 okt 14 kl. 12:34

Sjöstedt (v) till salu - vinsterna blir kvar i välfärden

Jonas "Inte till salu" Sjöstedt (v) sålde hela Vänsterpartiets stöd till den socialistiska axelmaktens kommande budgetproposition, i utbyte mot en utredning om vinster i välfärden. Utredningen ska vara klar till 2016 och ska inte föreslå att vinster förbjuds.Comic Sans, förstås - haters gonna hate
Sjöstedt var alltså till salu, till priset av skattepengar till en meningslös utredning.

BT - 09 dec 14 kl. 10:21

Norrmalms kyrka är till salu ? igen

Nu är Norrmalms kyrka till salu igen. Borås stad ger upp försöken att förvandla den mögeldrabbade byggnaden till förskola Borås stad köpte kyrkobyggnaden, där sista gudstjänsten hölls i juni i år, för att bygga om den till förskola. 60 barn skulle få plats där.

Hela Gotland - 01 aug 11 kl. 04:00

Alla loppmarknader omfattas av regler

Även den privatperson som sätter upp en loppis-skylt vid vägen har regler att följa. Skatteverket har de senaste åren specialgranskat flera loppmarknader och prylbodar på Gotland..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vill ha bättre koll på loppmarknader

Skatteverket vill ha större kontroll på den ökande handeln och föreslår att fler loppmarknader som driver företag ska börja använda kassaregister. Det vill säga ordentlig bokföring, kassaapparat eller att ge kvitto, rapporterar SR Ekot.I dag måste man ha kassaregister om man överstiger 176.

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 07:14

Tingsryds kommunala verksamhet är inte till salu

Äldreomsorgen ska inte säljas ut till privata bolag som vill sko sig på skatte­finansierad kommunal verksamhet.
De borgerliga partierna vill införa Lov (lagen om valfrihetssystem) i Tingsryds kommun. Det är ingen hemlighet att social­nämndens budgeterade pengar de senaste åren inte har räckt till.

GT - 18 jul 16 kl. 13:41

Fem loppmarknader i Västsverige

Älskar du loppis? Spana in de här fem tipsen på finfina loppmarknader i Västsverige. Det är inte bara ett nöje att fynda bland allehanda prylar - du gör även en miljöinsats när du följer återvinningsprincipen.

YA - 15 aug 16 kl. 12:30

Hård konkurrens om besökarna på loppmarknader

I söndags hölls scouternas årliga loppmarknad i Rydsgård. Hundratals besökare kom i förhoppning om att göra fynd, men det var ingen självklarhet att köpen skulle göras hos scouterna. Ytterligare sju loppmarknader arrangerades samtidigt i området..

Dagens PS - 15 mar 18 kl. 07:27

Källor till Di: Svenska modemärket till salu

Modemärket Acne Studios, med investmentbolagen Creades och Öresund på ägarlistan, ska vara till salu. Det uppger källor till Dagens industri. Sedan slutet av förra året har Acne med hjälp av Goldman Sachs sonderat intresset bland tänkbara köpare.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Svenska liganykomlingen fortsätter värva finländskt – Linda Nyman gör Jenny Danielsson sällskap i Kungsbacka DFF

Linda Nyman är klar för en flytt till Sverige och Damallsvenskan. Liganykomlingen Kungsbacka DFF meddelar på sin webbplats att den Karlebybördiga mittfältaren skrivit på för klubben. En bra möjlighet, summerar Nyman själv..

YLE - 19 timmar sedan

Slutspelsjagande Sport föll tungt – släppte in sju mål borta mot SaiPa

Med nio matcher kvar att spela är Vasa Sport fortsättningsvis under slutspelsstrecket. Lagets jakt på tiondeplatsen fick sig en rejäl törn i kväll då laget föll med stora siffror mot SaiPa..

YLE - Igår: 16:20

Knivman får tolv års fängelse för dråp

En 27-årig man dömdes på fredagen till 12 år och två månaders fängelse för dråp och misshandel. Han betecknas som extremt farlig för sin omgivning..

YLE - Igår: 15:28

Ingen vill bli kyrkoherde i Solf - noll sökande till tjänsten

Solf församling står fortfarande utan kyrkoherde. Ingen har söktden lediganslagna tjänsten som kyrkoherde i Solf..

YLE - Igår: 15:07

En miljon ton stenkol kan fraktas via Karleby hamn - från Ryssland ut i världen

Hamnen i Karleby vill hantera mer stenkol framöver. I dag transporteras stenkol sporadiskt via hamnen, men nu söker hamnbolaget tillstånd för en miljon ton..

YLE - Igår: 14:32

Vasa gick tio miljoner euro back - det ackumulerade underskottet växer till 34 miljoner euro

Statens skatteprognoser slog fullständigt fel för fjolåret. Inkomsterna blev nästan 20 miljoner euro lägre än beräknat för Vasa, det betyder att det ackumulerade underskottet växer till 34 miljoner euro..

YLE - Igår: 12:07

Stort vattenläckage i Ristikarifastigheten i Jakobstad - vatten står på golvet i flera våningar

Ristikari skolfastighet i Jakobstad har drabbats av ett stort vattenläckage och staden har satt in pumpar för att pumpa bort vattnet. Skolan står för tillfället tom på grund av inneluftsproblem..

YLE - Igår: 12:07

Stort vattenläckage i Ristikarifastigheten i Jakobstad

Ristikari skolfastighet i Jakobstad har drabbats av ett stort vattenläckage och staden har satt in pumpar för att pumpa bort vattnet. Skolan står för tillfället tom på grund av inneluftsproblem..

YLE - Igår: 10:10

Skolbuss i diket på Vassorvägen - ingen skadades

En skolbuss körde i disket på Vassorvägen strax efter klockan 8 på fredagsmorgonen. Vägen var glashal och osandad..

YLE - Igår: 09:41

Tomma korridorer i Oxhamns i Jakobstad - mer än 500 elever strejkar för att påverka beslutsfattare

Bara omkring 40 elever är på plats i Oxhamns skola i Jakobstad. Resten, omkring 550 elever har stannat hemma i protest..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.