YLE > Svenskfinland

Friday, 22 June, 17:24

YLE - 13 jun 18 kl. 14:45

Barndomsminnen till salu på loppmarknader - men vad blir kvar då allt säljs?Att återanvända och köpa begagnat är bra för plånboken och för miljön. På loppmarknader finns ett stort utbud av leksaker och barnkläder. Men är vi för ivriga i vår strävan att sälja, att inte spara på hög? Vad kommer våra barn att ha kvar från sin barndom, då allt värt att säljas har sålts?.
Läs mer på YLE

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barndomsminnentill , salu, loppmarknadermen vad blir , kvar, då allt säljs
Nerikes Allehanda - 16 okt 17 kl. 08:15

Barndomsminnen: 9 juni 1950 finns kvar i minnet – min yngsta syster föddes, och gruvan i Stråssa brann"

Läsarnas barndomsminnen från kors och tvärs i Örebro län fortsätter att rulla in. Missa inte Lindesbergsbon Cathie Östlund fantastiska skildring här – om 40- och 50-talets Storå..

BT - 19 jan 11 kl. 07:32

Skidbacken till salu

Ryktet går i Bollebygd att skidbacken vid Bollekollen är såld, men ägaren Göte Gustafsson avlivar ryktet. Backen är fortfarande till salu efter ännu en snörik vinter utan skidåkning. Det som fått igång ryktet att det är något på gång är att Göte Gustafsson börjat avverka skog på sin mark.

Cornucopia - 06 okt 14 kl. 12:34

Sjöstedt (v) till salu - vinsterna blir kvar i välfärden

Jonas "Inte till salu" Sjöstedt (v) sålde hela Vänsterpartiets stöd till den socialistiska axelmaktens kommande budgetproposition, i utbyte mot en utredning om vinster i välfärden. Utredningen ska vara klar till 2016 och ska inte föreslå att vinster förbjuds.Comic Sans, förstås - haters gonna hate
Sjöstedt var alltså till salu, till priset av skattepengar till en meningslös utredning.

BT - 09 dec 14 kl. 10:21

Norrmalms kyrka är till salu ? igen

Nu är Norrmalms kyrka till salu igen. Borås stad ger upp försöken att förvandla den mögeldrabbade byggnaden till förskola Borås stad köpte kyrkobyggnaden, där sista gudstjänsten hölls i juni i år, för att bygga om den till förskola. 60 barn skulle få plats där.

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 07:14

Tingsryds kommunala verksamhet är inte till salu

Äldreomsorgen ska inte säljas ut till privata bolag som vill sko sig på skatte­finansierad kommunal verksamhet.
De borgerliga partierna vill införa Lov (lagen om valfrihetssystem) i Tingsryds kommun. Det är ingen hemlighet att social­nämndens budgeterade pengar de senaste åren inte har räckt till.

Hela Gotland - 01 aug 11 kl. 04:00

Alla loppmarknader omfattas av regler

Även den privatperson som sätter upp en loppis-skylt vid vägen har regler att följa. Skatteverket har de senaste åren specialgranskat flera loppmarknader och prylbodar på Gotland..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vill ha bättre koll på loppmarknader

Skatteverket vill ha större kontroll på den ökande handeln och föreslår att fler loppmarknader som driver företag ska börja använda kassaregister. Det vill säga ordentlig bokföring, kassaapparat eller att ge kvitto, rapporterar SR Ekot.I dag måste man ha kassaregister om man överstiger 176.

GT - 18 jul 16 kl. 13:41

Fem loppmarknader i Västsverige

Älskar du loppis? Spana in de här fem tipsen på finfina loppmarknader i Västsverige. Det är inte bara ett nöje att fynda bland allehanda prylar - du gör även en miljöinsats när du följer återvinningsprincipen.

YA - 15 aug 16 kl. 12:30

Hård konkurrens om besökarna på loppmarknader

I söndags hölls scouternas årliga loppmarknad i Rydsgård. Hundratals besökare kom i förhoppning om att göra fynd, men det var ingen självklarhet att köpen skulle göras hos scouterna. Ytterligare sju loppmarknader arrangerades samtidigt i området..

Dagens PS - 15 mar 18 kl. 07:27

Källor till Di: Svenska modemärket till salu

Modemärket Acne Studios, med investmentbolagen Creades och Öresund på ägarlistan, ska vara till salu. Det uppger källor till Dagens industri. Sedan slutet av förra året har Acne med hjälp av Goldman Sachs sonderat intresset bland tänkbara köpare.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll blev utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Över 17 000 hushåll var utan el i eftermiddags..

YLE - 7 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – många hushåll utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Över 17 000 hushåll var på eftermiddagen utan el..

YLE - 7 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – elbolagen förbereder sig för elavbrott

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Under morgonen har tusentals hushåll varit utan el..

YLE - 8 timmar sedan

Stormen är här - "Stanna på land om läget inte är akut"

Det råder stormvarning och vid Vallgrunds sjöbevakningsstation ger man rådet att stanna på land om det är möjligt..

YLE - 12 timmar sedan

Reidar Strömvall gav hjärtmassage åt en man i skidspåret – belönades med räddningsverkets religraf

I januari var gymnastikläraren Reidar Strömvall vid ett skidspår i Vasa då en man låg stilla på marken. Strömvall gick fram till mannen och försökte få kontakt med mannen som andades väldigt svagt och ojämnt..

YLE - Igår: 13:14

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..

YLE - Igår: 12:21

Testa dina kunskaper med sjöväderspelet - Hur bra känner du till vädret på kuststationerna och vad vet du om våra kusttrakter?

När du hör det vet du att allt är i sin ordning, att jorden snurrar på som den ska. Det har sagts att det är som en dikt. Eller en meditativ upplevelse.

YLE - Igår: 10:45

SFP: Förbättrade möjligheter till skyddsjakt på skarv måste påskyndas

Riksdagens jordbruksutskott anser att skyddsjakt på vitkindad gås och skarv ska kunna bedrivas inom ramen för naturvårdslagen. Enligt Joakim Strand (SFP) är det hög tid att snabbt åtgärda särskilt skarvproblemet på alla nivåer..

YLE - Igår: 09:54

Hotell vill bygga kommunal simhall i Korsholm

Korsholms kommun har efterlyst entreprenörer med intresse att bygga en simhall i Korsholm med minst fyra banor på 25 meters längd. Inom utsatt tid har en anmälan kommit in, från hotell Vallonia..

YLE - Igår: 07:38

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik – inget hårt slag för Vasa som förhandlar med flera aktörer

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters. Men för Tomas Häyry, stadsdirektör i Vasa, kommer det inte som ett hårt slag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.