YLE > Svenskfinland

Tuesday, 23 October, 16:01

YLE - 13 jun 18 kl. 14:45

Barndomsminnen till salu på loppmarknader - men vad blir kvar då allt säljs?Att återanvända och köpa begagnat är bra för plånboken och för miljön. På loppmarknader finns ett stort utbud av leksaker och barnkläder. Men är vi för ivriga i vår strävan att sälja, att inte spara på hög? Vad kommer våra barn att ha kvar från sin barndom, då allt värt att säljas har sålts?.
Läs mer på YLE

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barndomsminnentill , salu, loppmarknadermen vad blir , kvar, då allt säljs
YA - 16 timmar sedan

Klassiskt tegelhus till salu

Ett av Skurups många vackra tegelhus är till salu. Parhuset med adress Kyrkogatan 40 var i 47 år synonymt med Stuvboden, som drevs av Britta Sjösten fram till 2002..

Nerikes Allehanda - 16 okt 17 kl. 08:15

Barndomsminnen: 9 juni 1950 finns kvar i minnet – min yngsta syster föddes, och gruvan i Stråssa brann"

Läsarnas barndomsminnen från kors och tvärs i Örebro län fortsätter att rulla in. Missa inte Lindesbergsbon Cathie Östlund fantastiska skildring här – om 40- och 50-talets Storå..

BT - 19 jan 11 kl. 07:32

Skidbacken till salu

Ryktet går i Bollebygd att skidbacken vid Bollekollen är såld, men ägaren Göte Gustafsson avlivar ryktet. Backen är fortfarande till salu efter ännu en snörik vinter utan skidåkning. Det som fått igång ryktet att det är något på gång är att Göte Gustafsson börjat avverka skog på sin mark.

Cornucopia - 06 okt 14 kl. 12:34

Sjöstedt (v) till salu - vinsterna blir kvar i välfärden

Jonas "Inte till salu" Sjöstedt (v) sålde hela Vänsterpartiets stöd till den socialistiska axelmaktens kommande budgetproposition, i utbyte mot en utredning om vinster i välfärden. Utredningen ska vara klar till 2016 och ska inte föreslå att vinster förbjuds.Comic Sans, förstås - haters gonna hate
Sjöstedt var alltså till salu, till priset av skattepengar till en meningslös utredning.

BT - 09 dec 14 kl. 10:21

Norrmalms kyrka är till salu ? igen

Nu är Norrmalms kyrka till salu igen. Borås stad ger upp försöken att förvandla den mögeldrabbade byggnaden till förskola Borås stad köpte kyrkobyggnaden, där sista gudstjänsten hölls i juni i år, för att bygga om den till förskola. 60 barn skulle få plats där.

Hela Gotland - 01 aug 11 kl. 04:00

Alla loppmarknader omfattas av regler

Även den privatperson som sätter upp en loppis-skylt vid vägen har regler att följa. Skatteverket har de senaste åren specialgranskat flera loppmarknader och prylbodar på Gotland..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vill ha bättre koll på loppmarknader

Skatteverket vill ha större kontroll på den ökande handeln och föreslår att fler loppmarknader som driver företag ska börja använda kassaregister. Det vill säga ordentlig bokföring, kassaapparat eller att ge kvitto, rapporterar SR Ekot.I dag måste man ha kassaregister om man överstiger 176.

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 07:14

Tingsryds kommunala verksamhet är inte till salu

Äldreomsorgen ska inte säljas ut till privata bolag som vill sko sig på skatte­finansierad kommunal verksamhet.
De borgerliga partierna vill införa Lov (lagen om valfrihetssystem) i Tingsryds kommun. Det är ingen hemlighet att social­nämndens budgeterade pengar de senaste åren inte har räckt till.

GT - 18 jul 16 kl. 13:41

Fem loppmarknader i Västsverige

Älskar du loppis? Spana in de här fem tipsen på finfina loppmarknader i Västsverige. Det är inte bara ett nöje att fynda bland allehanda prylar - du gör även en miljöinsats när du följer återvinningsprincipen.

YA - 15 aug 16 kl. 12:30

Hård konkurrens om besökarna på loppmarknader

I söndags hölls scouternas årliga loppmarknad i Rydsgård. Hundratals besökare kom i förhoppning om att göra fynd, men det var ingen självklarhet att köpen skulle göras hos scouterna. Ytterligare sju loppmarknader arrangerades samtidigt i området..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Drygt 300 väktare strejkar i Österbotten

Omkring trehundra österbottniska väktare berörs av PAM:s strejk. Strejken inleds på onsdagen och bland annat butiker, sjukhus och banker berörs..

YLE - 6 timmar sedan

IKEA bygger tolv vindkraftverk i Malax

Under hösten börjar fyra nya vindparker byggas i Finland, två av dem är Långmossa och Ribäcken i Malax. IKEA Finland finansierar bygget och kommer äga parkerna när de tas i drift i början av 2020..

YLE - 10 timmar sedan

Strejkerna fortsätter i dag – Korkman: Regeringen och facken måste vara pragmatiska

I motsats till många inlägg i den offentliga debatten anser professorerna Sixten Korkman och Seppo Koskinen inte att facken krävt en allmän vetorätt i samband med uppsägningstvisten..

YLE - 11 timmar sedan

Rektor om gemensamt skolcampus i Kristinestad: Väggar och tak inget hinder för samarbete

Gemensamt skolcampus eller inte? Enligt svenska gymnasiets nya rektor Peter Grannas är det irrelevant i det här skedet att diskutera väggar och tak. Först måste det vara klart hur själva innehållet i samarbetet mellan skolorna i Kristinestad ska se ut..

YLE - 23 timmar sedan

Inga ledsna miner bland eleverna i Karleby trots utebliven skollunch

Under måndagen och tisdagen är det matsäck som gäller för skoleleverna i Karleby. Det på grund av den strejk som facket JHL utlyst bland sina medlemmar i protest mot regeringens planer på att försvaga uppsägningsskyddet..

YLE - Igår: 15:40

Kaskö hamn växer – "inte gått så här bra sen 2013"

En stadig tillväxt med 20 procent, så kan man beskriva Kaskö hamns tredje kvartal i år jämfört med fjolåret. Så goda siffror har hamnen i Kaskö inte kunnat visa sedan 2013..

YLE - Igår: 14:10

Fortfarande inga löften om riksväg 8 – minister Berner har sista ordet om stomvägnätet

De har hört oss så många gånger, nu hoppas jag att de också ska lyssna. Det säger landskapsdirektör Kaj Suomela på Österbottens förbund efter att han deltagit i ett möte om förslaget till stomnätverk. I slutändan är det minister Anne Berner som avgör om riksväg 8 tas med eller inte..

YLE - Igår: 05:14

"Risken är att vi inte orkar" – barnskyddet i Vasa vill ha fler anställda

Barnskyddet i Vasa hoppas på fler anställda. Men det råder brist på socialarbetare. En brist som ett antal unga studerande på Åbo Akademi med tiden kan hjälpa till att lindra..

YLE - Igår: 05:02

Allvaret inom idrotten gör att barn och unga inte vågar sluta: “Föräldrarna skulle bli så ledsna”

Christoph Treier träffar hela tiden unga som vill sluta idrotta men de vågar inte då tränaren, föräldrarna eller föreningen skulle ta så illa upp. Men ut med allvaret och in med glädjen och teamarbetet - det behövs för att lyckas inte minst i lagsporter. Och här släpar det finländska skolsystemet efter jämfört med resten av Norden, säger Treier..

YLE - Igår: 17:33

Första starten på över två år – men hemmadebuten i Spartak blev ingen succé för Eremenko

Hemmadebuten utvecklades till en mindre mardröm för Roman Eremenko. Finländaren fick sin första chans i Spartak Moskvas startelva efter dopningsavstängningen, men han blev utbytt och fick se laget åka på en stjärnsmäll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.