YLE > Svenskfinland

Friday, 17 August, 09:07

YLE - 13 jun 18 kl. 14:45

Barndomsminnen till salu på loppmarknader - men vad blir kvar då allt säljs?Att återanvända och köpa begagnat är bra för plånboken och för miljön. På loppmarknader finns ett stort utbud av leksaker och barnkläder. Men är vi för ivriga i vår strävan att sälja, att inte spara på hög? Vad kommer våra barn att ha kvar från sin barndom, då allt värt att säljas har sålts?.
Läs mer på YLE

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barndomsminnentill , salu, loppmarknadermen vad blir , kvar, då allt säljs
Nerikes Allehanda - 16 okt 17 kl. 08:15

Barndomsminnen: 9 juni 1950 finns kvar i minnet – min yngsta syster föddes, och gruvan i Stråssa brann"

Läsarnas barndomsminnen från kors och tvärs i Örebro län fortsätter att rulla in. Missa inte Lindesbergsbon Cathie Östlund fantastiska skildring här – om 40- och 50-talets Storå..

BT - 19 jan 11 kl. 07:32

Skidbacken till salu

Ryktet går i Bollebygd att skidbacken vid Bollekollen är såld, men ägaren Göte Gustafsson avlivar ryktet. Backen är fortfarande till salu efter ännu en snörik vinter utan skidåkning. Det som fått igång ryktet att det är något på gång är att Göte Gustafsson börjat avverka skog på sin mark.

Cornucopia - 06 okt 14 kl. 12:34

Sjöstedt (v) till salu - vinsterna blir kvar i välfärden

Jonas "Inte till salu" Sjöstedt (v) sålde hela Vänsterpartiets stöd till den socialistiska axelmaktens kommande budgetproposition, i utbyte mot en utredning om vinster i välfärden. Utredningen ska vara klar till 2016 och ska inte föreslå att vinster förbjuds.Comic Sans, förstås - haters gonna hate
Sjöstedt var alltså till salu, till priset av skattepengar till en meningslös utredning.

BT - 09 dec 14 kl. 10:21

Norrmalms kyrka är till salu ? igen

Nu är Norrmalms kyrka till salu igen. Borås stad ger upp försöken att förvandla den mögeldrabbade byggnaden till förskola Borås stad köpte kyrkobyggnaden, där sista gudstjänsten hölls i juni i år, för att bygga om den till förskola. 60 barn skulle få plats där.

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 07:14

Tingsryds kommunala verksamhet är inte till salu

Äldreomsorgen ska inte säljas ut till privata bolag som vill sko sig på skatte­finansierad kommunal verksamhet.
De borgerliga partierna vill införa Lov (lagen om valfrihetssystem) i Tingsryds kommun. Det är ingen hemlighet att social­nämndens budgeterade pengar de senaste åren inte har räckt till.

Hela Gotland - 01 aug 11 kl. 04:00

Alla loppmarknader omfattas av regler

Även den privatperson som sätter upp en loppis-skylt vid vägen har regler att följa. Skatteverket har de senaste åren specialgranskat flera loppmarknader och prylbodar på Gotland..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vill ha bättre koll på loppmarknader

Skatteverket vill ha större kontroll på den ökande handeln och föreslår att fler loppmarknader som driver företag ska börja använda kassaregister. Det vill säga ordentlig bokföring, kassaapparat eller att ge kvitto, rapporterar SR Ekot.I dag måste man ha kassaregister om man överstiger 176.

GT - 18 jul 16 kl. 13:41

Fem loppmarknader i Västsverige

Älskar du loppis? Spana in de här fem tipsen på finfina loppmarknader i Västsverige. Det är inte bara ett nöje att fynda bland allehanda prylar - du gör även en miljöinsats när du följer återvinningsprincipen.

YA - 15 aug 16 kl. 12:30

Hård konkurrens om besökarna på loppmarknader

I söndags hölls scouternas årliga loppmarknad i Rydsgård. Hundratals besökare kom i förhoppning om att göra fynd, men det var ingen självklarhet att köpen skulle göras hos scouterna. Ytterligare sju loppmarknader arrangerades samtidigt i området..

Dagens PS - 15 mar 18 kl. 07:27

Källor till Di: Svenska modemärket till salu

Modemärket Acne Studios, med investmentbolagen Creades och Öresund på ägarlistan, ska vara till salu. Det uppger källor till Dagens industri. Sedan slutet av förra året har Acne med hjälp av Goldman Sachs sonderat intresset bland tänkbara köpare.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Lokalt live: Juthbackamarknaden är här för alla fyndare - arrangör Dage Groop berättar om marknaden

Juthbackamarknaden i Nykarleby är ett kärt och återkommande inslag i mångas somrar..

YLE - 17 timmar sedan

Beläggningsarbete har påbörjats på Vasa motorväg – bilister uppmanas köra försiktigt

Riksväg 3 på Vasa motorväg blev på onsdagen en byggarbetsplats. Fem kilometer väg i båda riktningarna ska få ny yta. Arbetet påbörjades på onsdag morgon och fortsätter fram till nästa vecka..

YLE - 1 timme sedan

Port Towers utbyggnad inleds kanske i höst – "Enormt behov av kontorsutrymmen i Karleby"

Utbyggnaden av kontorsfastigheten Port Tower i Karleby kan börja ännu i höst. Det tror Karleby stads utvecklingsdirektör Jonne Sandberg..

YLE - 11 timmar sedan

Endast ett fåtal fall av Cryptosporidium i Jakobstadsområdet i sommar

De epidemier av Cryptosporidium som förekom inom Jakobstads social- och hälsovårdsområde sommaren 2016 och 2017 har i år inte upprepats. Miljöhälsovården uppmanar ändå till god handhygien..

YLE - 17 timmar sedan

Oaktsamma bilister orsakar farosituationer för vägarbetare

Riksväg tre på Vasa motorväg blev på onsdagen en byggarbetsplats. Fem kilometer väg i båda riktningarna ska få ny yta. Arbetet påbörjades på onsdag morgon och fortsätter fram till nästa vecka..

YLE - 18 timmar sedan

Vasa Vattens vd vill se investeringar i avloppssystemet - ännu oklart hur mycket som läckte ut

Två stränder är fortfarande stängda för allmänheten efter att åtminstone hundratals kubikmeter avloppsvatten rann ut i Vasas vattenområden för någon vecka sedan. Det är ännu oklart om det inträffade leder till någon brottsutredning..

YLE - 23 timmar sedan

VCS har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”lönen försenades"

Vasa Centralsjukhus personal fick inte sina löner utbetalda i tid i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 23 timmar sedan

VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”det fanns inte tillräckligt med pengar på kontot"

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 23 timmar sedan

Pohjalainen: VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”orsaken är ett datatekniskt problem”

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör alla, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - Igår: 13:47

Yle Vega sänder sju timmar direkt från Juthbackamarknaden i Nykarleby

Det blir Juthbacka-marknad i radion nästan hela dagen på fredag. Svenska Yle deltar med direktsända intervjuer, mingel bland marknadsstånden och möjlighet att träffa programledare och chefer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.