YLE > Svenskfinland

Friday, 22 June, 17:25

Liknande nyheter

Taggar: Polis, dömsför att ha , körtmot , röttunder , utryckning och orsakat olycka
BT - 24 jul 14 kl. 14:31

Norsk polis beväpnas efter terrorhot

Ett terrordåd planeras i Norge inom de närmaste dagarna, larmar landets säkerhetspolis PST. Hotet uppges komma från extrema jihadister som stridit i Syrien. Norsk polis vid gränspassager har beväpnats.

Sydsvenskan - 24 mar 11 kl. 00:53

Dansk polis krävde pass för broresa

Foto: Ingemar D Kristiansen
När Martin Lasson Berglund visade upp sitt svenska körkort sa de danska poliserna att det inte dög.
? Nästa gång du åker till Danmark måste du ha med dig pass eller nationellt id-kort annars blir det 600 danska kronor i böter.

Kristianstadsbladet - 08 jan 13 kl. 10:08

Ingen beväpnad polis i Norge


Norska polisfacket vill ha en generell beväpning av norsk polis. Men den rödgröna regeringen gör tummen ner. - Jag kan självklart inte garantera att norsk polis kommer att vara vapenlös för all framtid.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:20

Jo Nesbø: Polis

I Norge har förväntningarna och förhandssnacket inför släppet av en deckare aldrig tidigare varit så uppskruvade som inför Jo Nesbøs nya Polis. Men med tanke på att det i slutet av förra boken, Gengångare, var osäkert om den populäre huvudpersonen, Harry Hole, överhuvud taget levde eller om det skulle bli den sista delen i serien, är den enorma nyfikenheten på vad Polis nu innehåller kanske inte så förvånande.
Den nya Nesbø-romanen är en utmärkt polisthriller som, precis som titeln antyder, till stor del kretsar kring poliser, och därtill poliskorruption på många olika plan.

BT - 28 feb 14 kl. 14:59

Polis vilseleddes införa Pust Siebel

När svensk polis skulle ta inköpsbeslut om senare hårt kritiserade Pust Siebel fick man bland annat veta av företaget Oracle att den tekniska plattformen Siebel redan användes av polisen i Finland. Problemet var bara att den uppgiften är felaktig.När forskaren Stefan Holgersson vände sig till finsk polis visade det sig att de beräknas införa Siebel först om ett år.

YLE - 25 nov 14 kl. 08:00

The Norden: LA-polis tappar plånbok i Vasa

För tv-serien The Norden flög vi poliskapten Peter Whittingham över från Los Angeles till Vasa där han fick berätta litet om sin vardag i miljonstaden och jämföra polisjobbet med de lokala Vasapolisernas. Sedan fortsatte vi till Sverige och Norge. Peter har haft en lång karriär och han är ännu i aktiv tjänst.

Uppsalanyheter.se - 02 maj 16 kl. 22:10

Våldsman skjuten till döds av polis

En man som misshandlat en kvinna samt en polis på Dragarbrunnsgatan sköts av polis när han skulle gripas vid Ulleråker under eftermiddagen, en polis knivskadades i samband med gripandet. Mannen avled senare på sjukhus efter sina skottskador.En man som misshandlat en kvinna samt en polis på Dragarbrunnsgatan sköts av polis när han skulle gripas vid Ulleråker under eftermiddagen, en polis knivskadades i samband med gripandet.

YLE - 02 okt 16 kl. 14:49

Polis sköt ihjäl person på riksväg 4 för att förhindra brott

Polisen har gett ut noggrannare uppgifter om händelserna på riksväg 4 i Orimattila i dag, som ledde till att en person sköts ihjäl av en polis. Det handlade inte om att polisen skulle ha försökt få fast en person som körde i hög hastighet, utan om en hotfull situation som uppstod efter en kollision. Polisen uppgav tidigare på söndagen att ett fordon hade kört i hög hastighet och att föraren orsakat fara för trafiken på motorvägen.

Skånskan - 08 dec 16 kl. 06:00

Falsk polis lurade barn – igen

ÖSTRA GÖINGE Redan för fem år sedan dömdes mannen för första gången för att ha utgivit sig för att vara polis och hotat och ofredat barn via nätet.
Nu har mannen – en 30-åring boende i Östra Göinge – på nytt lurat barn att han varit polis och tvingat dem att följa hans order. ERWP.

Nyheter 24 - 17 apr 11 kl. 22:42

Polis väljer kampsporten


Sean Pierson fick välja mellan att vara polis och gå matcher i UFC. Han valde det sistnämnda. Efter att ha vunnit över Matt Riddle på UFC 124 fick Sean Pierson (11-4) ett ultimatum från sin arbetsgivare.

BT - 12 aug 11 kl. 07:37

Han anmäler polis för rasism

Hoger Akram var i tisdags kväll på väg hem från Norge där hans kusin nyligen hade begravts, som ett av de många offren i massakern på Utöya. Strax utanför Göteborg stoppades han av en motorcykelburen polis. ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll blev utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Över 17 000 hushåll var utan el i eftermiddags..

YLE - 7 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – många hushåll utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Över 17 000 hushåll var på eftermiddagen utan el..

YLE - 7 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – elbolagen förbereder sig för elavbrott

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Under morgonen har tusentals hushåll varit utan el..

YLE - 8 timmar sedan

Stormen är här - "Stanna på land om läget inte är akut"

Det råder stormvarning och vid Vallgrunds sjöbevakningsstation ger man rådet att stanna på land om det är möjligt..

YLE - 12 timmar sedan

Reidar Strömvall gav hjärtmassage åt en man i skidspåret – belönades med räddningsverkets religraf

I januari var gymnastikläraren Reidar Strömvall vid ett skidspår i Vasa då en man låg stilla på marken. Strömvall gick fram till mannen och försökte få kontakt med mannen som andades väldigt svagt och ojämnt..

YLE - Igår: 13:14

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..

YLE - Igår: 12:21

Testa dina kunskaper med sjöväderspelet - Hur bra känner du till vädret på kuststationerna och vad vet du om våra kusttrakter?

När du hör det vet du att allt är i sin ordning, att jorden snurrar på som den ska. Det har sagts att det är som en dikt. Eller en meditativ upplevelse.

YLE - Igår: 10:45

SFP: Förbättrade möjligheter till skyddsjakt på skarv måste påskyndas

Riksdagens jordbruksutskott anser att skyddsjakt på vitkindad gås och skarv ska kunna bedrivas inom ramen för naturvårdslagen. Enligt Joakim Strand (SFP) är det hög tid att snabbt åtgärda särskilt skarvproblemet på alla nivåer..

YLE - Igår: 09:54

Hotell vill bygga kommunal simhall i Korsholm

Korsholms kommun har efterlyst entreprenörer med intresse att bygga en simhall i Korsholm med minst fyra banor på 25 meters längd. Inom utsatt tid har en anmälan kommit in, från hotell Vallonia..

YLE - Igår: 07:38

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik – inget hårt slag för Vasa som förhandlar med flera aktörer

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters. Men för Tomas Häyry, stadsdirektör i Vasa, kommer det inte som ett hårt slag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.