YLE > Svenskfinland

Friday, 17 August, 09:07

YLE - 13 jun 18 kl. 14:36

Polis döms för att ha kört mot rött under utryckning och orsakat olyckaI oktober orsakade en polis en olycka i Karleby då han under en utryckning körde mot rött. Nu döms mannen för äventyrande av trafiksäkerheten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polis, dömsför att ha , körtmot , röttunder , utryckning och orsakat olycka
BT - 24 jul 14 kl. 14:31

Norsk polis beväpnas efter terrorhot

Ett terrordåd planeras i Norge inom de närmaste dagarna, larmar landets säkerhetspolis PST. Hotet uppges komma från extrema jihadister som stridit i Syrien. Norsk polis vid gränspassager har beväpnats.

Sydsvenskan - 24 mar 11 kl. 00:53

Dansk polis krävde pass för broresa

Foto: Ingemar D Kristiansen
När Martin Lasson Berglund visade upp sitt svenska körkort sa de danska poliserna att det inte dög.
? Nästa gång du åker till Danmark måste du ha med dig pass eller nationellt id-kort annars blir det 600 danska kronor i böter.

Kristianstadsbladet - 08 jan 13 kl. 10:08

Ingen beväpnad polis i Norge


Norska polisfacket vill ha en generell beväpning av norsk polis. Men den rödgröna regeringen gör tummen ner. - Jag kan självklart inte garantera att norsk polis kommer att vara vapenlös för all framtid.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:20

Jo Nesbø: Polis

I Norge har förväntningarna och förhandssnacket inför släppet av en deckare aldrig tidigare varit så uppskruvade som inför Jo Nesbøs nya Polis. Men med tanke på att det i slutet av förra boken, Gengångare, var osäkert om den populäre huvudpersonen, Harry Hole, överhuvud taget levde eller om det skulle bli den sista delen i serien, är den enorma nyfikenheten på vad Polis nu innehåller kanske inte så förvånande.
Den nya Nesbø-romanen är en utmärkt polisthriller som, precis som titeln antyder, till stor del kretsar kring poliser, och därtill poliskorruption på många olika plan.

BT - 28 feb 14 kl. 14:59

Polis vilseleddes införa Pust Siebel

När svensk polis skulle ta inköpsbeslut om senare hårt kritiserade Pust Siebel fick man bland annat veta av företaget Oracle att den tekniska plattformen Siebel redan användes av polisen i Finland. Problemet var bara att den uppgiften är felaktig.När forskaren Stefan Holgersson vände sig till finsk polis visade det sig att de beräknas införa Siebel först om ett år.

YLE - 25 nov 14 kl. 08:00

The Norden: LA-polis tappar plånbok i Vasa

För tv-serien The Norden flög vi poliskapten Peter Whittingham över från Los Angeles till Vasa där han fick berätta litet om sin vardag i miljonstaden och jämföra polisjobbet med de lokala Vasapolisernas. Sedan fortsatte vi till Sverige och Norge. Peter har haft en lång karriär och han är ännu i aktiv tjänst.

Uppsalanyheter.se - 02 maj 16 kl. 22:10

Våldsman skjuten till döds av polis

En man som misshandlat en kvinna samt en polis på Dragarbrunnsgatan sköts av polis när han skulle gripas vid Ulleråker under eftermiddagen, en polis knivskadades i samband med gripandet. Mannen avled senare på sjukhus efter sina skottskador.En man som misshandlat en kvinna samt en polis på Dragarbrunnsgatan sköts av polis när han skulle gripas vid Ulleråker under eftermiddagen, en polis knivskadades i samband med gripandet.

YLE - 02 okt 16 kl. 14:49

Polis sköt ihjäl person på riksväg 4 för att förhindra brott

Polisen har gett ut noggrannare uppgifter om händelserna på riksväg 4 i Orimattila i dag, som ledde till att en person sköts ihjäl av en polis. Det handlade inte om att polisen skulle ha försökt få fast en person som körde i hög hastighet, utan om en hotfull situation som uppstod efter en kollision. Polisen uppgav tidigare på söndagen att ett fordon hade kört i hög hastighet och att föraren orsakat fara för trafiken på motorvägen.

Skånskan - 08 dec 16 kl. 06:00

Falsk polis lurade barn – igen

ÖSTRA GÖINGE Redan för fem år sedan dömdes mannen för första gången för att ha utgivit sig för att vara polis och hotat och ofredat barn via nätet.
Nu har mannen – en 30-åring boende i Östra Göinge – på nytt lurat barn att han varit polis och tvingat dem att följa hans order. ERWP.

Nyheter 24 - 17 apr 11 kl. 22:42

Polis väljer kampsporten


Sean Pierson fick välja mellan att vara polis och gå matcher i UFC. Han valde det sistnämnda. Efter att ha vunnit över Matt Riddle på UFC 124 fick Sean Pierson (11-4) ett ultimatum från sin arbetsgivare.

BT - 12 aug 11 kl. 07:37

Han anmäler polis för rasism

Hoger Akram var i tisdags kväll på väg hem från Norge där hans kusin nyligen hade begravts, som ett av de många offren i massakern på Utöya. Strax utanför Göteborg stoppades han av en motorcykelburen polis. ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Lokalt live: Juthbackamarknaden är här för alla fyndare - arrangör Dage Groop berättar om marknaden

Juthbackamarknaden i Nykarleby är ett kärt och återkommande inslag i mångas somrar..

YLE - 17 timmar sedan

Beläggningsarbete har påbörjats på Vasa motorväg – bilister uppmanas köra försiktigt

Riksväg 3 på Vasa motorväg blev på onsdagen en byggarbetsplats. Fem kilometer väg i båda riktningarna ska få ny yta. Arbetet påbörjades på onsdag morgon och fortsätter fram till nästa vecka..

YLE - 1 timme sedan

Port Towers utbyggnad inleds kanske i höst – "Enormt behov av kontorsutrymmen i Karleby"

Utbyggnaden av kontorsfastigheten Port Tower i Karleby kan börja ännu i höst. Det tror Karleby stads utvecklingsdirektör Jonne Sandberg..

YLE - 11 timmar sedan

Endast ett fåtal fall av Cryptosporidium i Jakobstadsområdet i sommar

De epidemier av Cryptosporidium som förekom inom Jakobstads social- och hälsovårdsområde sommaren 2016 och 2017 har i år inte upprepats. Miljöhälsovården uppmanar ändå till god handhygien..

YLE - 17 timmar sedan

Oaktsamma bilister orsakar farosituationer för vägarbetare

Riksväg tre på Vasa motorväg blev på onsdagen en byggarbetsplats. Fem kilometer väg i båda riktningarna ska få ny yta. Arbetet påbörjades på onsdag morgon och fortsätter fram till nästa vecka..

YLE - 18 timmar sedan

Vasa Vattens vd vill se investeringar i avloppssystemet - ännu oklart hur mycket som läckte ut

Två stränder är fortfarande stängda för allmänheten efter att åtminstone hundratals kubikmeter avloppsvatten rann ut i Vasas vattenområden för någon vecka sedan. Det är ännu oklart om det inträffade leder till någon brottsutredning..

YLE - 23 timmar sedan

VCS har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”lönen försenades"

Vasa Centralsjukhus personal fick inte sina löner utbetalda i tid i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 23 timmar sedan

VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”det fanns inte tillräckligt med pengar på kontot"

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 23 timmar sedan

Pohjalainen: VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”orsaken är ett datatekniskt problem”

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör alla, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - Igår: 13:47

Yle Vega sänder sju timmar direkt från Juthbackamarknaden i Nykarleby

Det blir Juthbacka-marknad i radion nästan hela dagen på fredag. Svenska Yle deltar med direktsända intervjuer, mingel bland marknadsstånden och möjlighet att träffa programledare och chefer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.