YLE > Svenskfinland

Wednesday, 23 January, 02:19

YLE - 13 jun 18 kl. 14:36

Polis döms för att ha kört mot rött under utryckning och orsakat olyckaI oktober orsakade en polis en olycka i Karleby då han under en utryckning körde mot rött. Nu döms mannen för äventyrande av trafiksäkerheten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polis, dömsför att ha , körtmot , röttunder , utryckning och orsakat olycka
BT - 24 jul 14 kl. 14:31

Norsk polis beväpnas efter terrorhot

Ett terrordåd planeras i Norge inom de närmaste dagarna, larmar landets säkerhetspolis PST. Hotet uppges komma från extrema jihadister som stridit i Syrien. Norsk polis vid gränspassager har beväpnats.

Sydsvenskan - 24 mar 11 kl. 00:53

Dansk polis krävde pass för broresa

Foto: Ingemar D Kristiansen
När Martin Lasson Berglund visade upp sitt svenska körkort sa de danska poliserna att det inte dög.
? Nästa gång du åker till Danmark måste du ha med dig pass eller nationellt id-kort annars blir det 600 danska kronor i böter.

Kristianstadsbladet - 08 jan 13 kl. 10:08

Ingen beväpnad polis i Norge


Norska polisfacket vill ha en generell beväpning av norsk polis. Men den rödgröna regeringen gör tummen ner. - Jag kan självklart inte garantera att norsk polis kommer att vara vapenlös för all framtid.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:20

Jo Nesbø: Polis

I Norge har förväntningarna och förhandssnacket inför släppet av en deckare aldrig tidigare varit så uppskruvade som inför Jo Nesbøs nya Polis. Men med tanke på att det i slutet av förra boken, Gengångare, var osäkert om den populäre huvudpersonen, Harry Hole, överhuvud taget levde eller om det skulle bli den sista delen i serien, är den enorma nyfikenheten på vad Polis nu innehåller kanske inte så förvånande.
Den nya Nesbø-romanen är en utmärkt polisthriller som, precis som titeln antyder, till stor del kretsar kring poliser, och därtill poliskorruption på många olika plan.

BT - 28 feb 14 kl. 14:59

Polis vilseleddes införa Pust Siebel

När svensk polis skulle ta inköpsbeslut om senare hårt kritiserade Pust Siebel fick man bland annat veta av företaget Oracle att den tekniska plattformen Siebel redan användes av polisen i Finland. Problemet var bara att den uppgiften är felaktig.När forskaren Stefan Holgersson vände sig till finsk polis visade det sig att de beräknas införa Siebel först om ett år.

YLE - 25 nov 14 kl. 08:00

The Norden: LA-polis tappar plånbok i Vasa

För tv-serien The Norden flög vi poliskapten Peter Whittingham över från Los Angeles till Vasa där han fick berätta litet om sin vardag i miljonstaden och jämföra polisjobbet med de lokala Vasapolisernas. Sedan fortsatte vi till Sverige och Norge. Peter har haft en lång karriär och han är ännu i aktiv tjänst.

Uppsalanyheter.se - 02 maj 16 kl. 22:10

Våldsman skjuten till döds av polis

En man som misshandlat en kvinna samt en polis på Dragarbrunnsgatan sköts av polis när han skulle gripas vid Ulleråker under eftermiddagen, en polis knivskadades i samband med gripandet. Mannen avled senare på sjukhus efter sina skottskador.En man som misshandlat en kvinna samt en polis på Dragarbrunnsgatan sköts av polis när han skulle gripas vid Ulleråker under eftermiddagen, en polis knivskadades i samband med gripandet.

YLE - 02 okt 16 kl. 14:49

Polis sköt ihjäl person på riksväg 4 för att förhindra brott

Polisen har gett ut noggrannare uppgifter om händelserna på riksväg 4 i Orimattila i dag, som ledde till att en person sköts ihjäl av en polis. Det handlade inte om att polisen skulle ha försökt få fast en person som körde i hög hastighet, utan om en hotfull situation som uppstod efter en kollision. Polisen uppgav tidigare på söndagen att ett fordon hade kört i hög hastighet och att föraren orsakat fara för trafiken på motorvägen.

Skånskan - 08 dec 16 kl. 06:00

Falsk polis lurade barn – igen

ÖSTRA GÖINGE Redan för fem år sedan dömdes mannen för första gången för att ha utgivit sig för att vara polis och hotat och ofredat barn via nätet.
Nu har mannen – en 30-åring boende i Östra Göinge – på nytt lurat barn att han varit polis och tvingat dem att följa hans order. ERWP.

Nyheter 24 - 17 apr 11 kl. 22:42

Polis väljer kampsporten


Sean Pierson fick välja mellan att vara polis och gå matcher i UFC. Han valde det sistnämnda. Efter att ha vunnit över Matt Riddle på UFC 124 fick Sean Pierson (11-4) ett ultimatum från sin arbetsgivare.

BT - 12 aug 11 kl. 07:37

Han anmäler polis för rasism

Hoger Akram var i tisdags kväll på väg hem från Norge där hans kusin nyligen hade begravts, som ett av de många offren i massakern på Utöya. Strax utanför Göteborg stoppades han av en motorcykelburen polis. ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Har du åkt färja mellan Vasa och Umeå? – Vi vill höra dina minnen

En ny Kvarkenfärja är beställd och nu vill Yle Österbotten höra dina minnen från rutten mellan Vasa och Umeå. Är det en sommarkryssning under trafikens glasdagar som dyker, eller är det året då taxfree-försäljningen upphörde och festen tog slut som fastnat i minnet?.

YLE - 12 timmar sedan

Kronobystyrelsen står fast: Påras skola stänger

Måndagens skolstrejk lyckades inte vända politikerna i Kronoby. Kommunstyrelsen står fast vid att Påras skola stänger efter avslutat läsår..

YLE - 13 timmar sedan

Grov misshandel i Karleby – polisen söker vittnen

Polisen i Karleby utreder en misstänkt grov misshandel. Offret, en man från annan ort, vill själv inte uppge vad som har hänt. Därför ber polisen om tips från allmänheten..

YLE - 21 timmar sedan

Kommunikationskonsult Elli Flén: Kyrkan måste bestämma sig för vad man ska tycka om homosexualitet

Uttalandena om homosexualitet som kyrkoherden och en kaplan i Kristinestads svenska församling kommit med i offentligheten är ytterligare en kris för kyrkans image. Så länge kyrkans anställda är delade då det gäller synen på homosexualitet kommer dylika mediekriser att fortsätta blossa upp och det är absolut inte bra för kyrkan, säger kommunikationskonsult Elli Flén..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsatte med helikopter – Recco-sökare gav åtta utslag

Polisen i Troms försökte på måndagen lokalisera den fjärde skidåkaren med hjälp av Recco-sökare, men eftersökningen gav inget konkret resultat. Sökaren gav åtta utslag, men den reagerar på många olika saker..

YLE - Igår: 16:31

Kollission grusade Haaralas chanser på paradsträckan – drömde om en VM-medalj på hemmaplan: "Jättebesviken"

IF Minkens Juuso Haarala hoppades på framgång i den klassiska sprinten i junior-VM i Lahtis. Men då en amerikansk motståndare vurpade framför honom försvann chanserna till avancemang. Eveliina Piippos JVM-premiär var i sin tur över redan efter kvalet..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsätter med helikopter – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö fortsätter sökoperationen i Tromsö idag med en Recco-sökare från helikopter. Inga andra eftersökningar görs under måndagen efter den fjärde omkomna skidåkaren..

YLE - Igår: 12:21

Olycksutredningscentralen: Gammal utrustning från 1980-talet bidrog till farosituation på Karleby-Jakobstad flygplats

Den föråldrade utrustningen i flygledartornet i Kronoby borde uppdateras och flygledarna borde utbildas i specialsituationer. Det rekommenderar Olycksutredningscentralen (Otkes) i sin rapport om det allvarliga tillbudet vid Karleby-Jakobstad flygplats för ett knappt år sedan..

YLE - Igår: 09:44

Pohjalainen: GigaVaasa förhandlar med två kinesiska batterifabriker

Två kinesiska batterifabriker är intresserade av att bygga en batterifabrik i Vasa. Det står klart efter att en delegation från Vasa besökte Kina i början av månaden..

YLE - Igår: 09:06

NRK: Sökoperationen i Tamokdalen tar paus – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö meddelar att det inte blir någon sökoperation i Tamokdalen under måndagen, istället ska de lägga upp en strategi för det fortsatta arbetet. Tre av de fyra omkomna skidåkarna har hittats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.