YLE > Svenskfinland

Tuesday, 23 October, 16:15

Liknande nyheter

Taggar: Polis, dömsför att ha , körtmot , röttunder , utryckning och orsakat olycka
Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Fransk polis slog till mot migrantläger

Fransk polis har ännu en gång slagit till mot ett migrantläger. Under tisdagen utrymde polisen ett läger med omkring 1 800 personer i Grande-Synthe i utkanterna av hamnstaden Dunkerque i norra frankrike. Hundratals poliser deltog i tillslaget som skedde.

BT - 5 minuter sedan

Fransk polis slog till mot migrantläger

Fransk polis har ännu en gång slagit till mot ett migrantläger. Under tisdagen utrymde polisen ett läger med omkring 1 800 personer i Grande-Synthe i utkanterna av hamnstaden Dunkerque i norra frankrike. Hundratals poliser deltog i tillslaget som skedde i gryningen.

BT - 24 jul 14 kl. 14:31

Norsk polis beväpnas efter terrorhot

Ett terrordåd planeras i Norge inom de närmaste dagarna, larmar landets säkerhetspolis PST. Hotet uppges komma från extrema jihadister som stridit i Syrien. Norsk polis vid gränspassager har beväpnats.

Sydsvenskan - 24 mar 11 kl. 00:53

Dansk polis krävde pass för broresa

Foto: Ingemar D Kristiansen
När Martin Lasson Berglund visade upp sitt svenska körkort sa de danska poliserna att det inte dög.
? Nästa gång du åker till Danmark måste du ha med dig pass eller nationellt id-kort annars blir det 600 danska kronor i böter.

Kristianstadsbladet - 08 jan 13 kl. 10:08

Ingen beväpnad polis i Norge


Norska polisfacket vill ha en generell beväpning av norsk polis. Men den rödgröna regeringen gör tummen ner. - Jag kan självklart inte garantera att norsk polis kommer att vara vapenlös för all framtid.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:20

Jo Nesbø: Polis

I Norge har förväntningarna och förhandssnacket inför släppet av en deckare aldrig tidigare varit så uppskruvade som inför Jo Nesbøs nya Polis. Men med tanke på att det i slutet av förra boken, Gengångare, var osäkert om den populäre huvudpersonen, Harry Hole, överhuvud taget levde eller om det skulle bli den sista delen i serien, är den enorma nyfikenheten på vad Polis nu innehåller kanske inte så förvånande.
Den nya Nesbø-romanen är en utmärkt polisthriller som, precis som titeln antyder, till stor del kretsar kring poliser, och därtill poliskorruption på många olika plan.

BT - 28 feb 14 kl. 14:59

Polis vilseleddes införa Pust Siebel

När svensk polis skulle ta inköpsbeslut om senare hårt kritiserade Pust Siebel fick man bland annat veta av företaget Oracle att den tekniska plattformen Siebel redan användes av polisen i Finland. Problemet var bara att den uppgiften är felaktig.När forskaren Stefan Holgersson vände sig till finsk polis visade det sig att de beräknas införa Siebel först om ett år.

YLE - 25 nov 14 kl. 08:00

The Norden: LA-polis tappar plånbok i Vasa

För tv-serien The Norden flög vi poliskapten Peter Whittingham över från Los Angeles till Vasa där han fick berätta litet om sin vardag i miljonstaden och jämföra polisjobbet med de lokala Vasapolisernas. Sedan fortsatte vi till Sverige och Norge. Peter har haft en lång karriär och han är ännu i aktiv tjänst.

Uppsalanyheter.se - 02 maj 16 kl. 22:10

Våldsman skjuten till döds av polis

En man som misshandlat en kvinna samt en polis på Dragarbrunnsgatan sköts av polis när han skulle gripas vid Ulleråker under eftermiddagen, en polis knivskadades i samband med gripandet. Mannen avled senare på sjukhus efter sina skottskador.En man som misshandlat en kvinna samt en polis på Dragarbrunnsgatan sköts av polis när han skulle gripas vid Ulleråker under eftermiddagen, en polis knivskadades i samband med gripandet.

YLE - 02 okt 16 kl. 14:49

Polis sköt ihjäl person på riksväg 4 för att förhindra brott

Polisen har gett ut noggrannare uppgifter om händelserna på riksväg 4 i Orimattila i dag, som ledde till att en person sköts ihjäl av en polis. Det handlade inte om att polisen skulle ha försökt få fast en person som körde i hög hastighet, utan om en hotfull situation som uppstod efter en kollision. Polisen uppgav tidigare på söndagen att ett fordon hade kört i hög hastighet och att föraren orsakat fara för trafiken på motorvägen.

Skånskan - 08 dec 16 kl. 06:00

Falsk polis lurade barn – igen

ÖSTRA GÖINGE Redan för fem år sedan dömdes mannen för första gången för att ha utgivit sig för att vara polis och hotat och ofredat barn via nätet.
Nu har mannen – en 30-åring boende i Östra Göinge – på nytt lurat barn att han varit polis och tvingat dem att följa hans order. ERWP.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Drygt 300 väktare strejkar i Österbotten

Omkring trehundra österbottniska väktare berörs av PAM:s strejk. Strejken inleds på onsdagen och bland annat butiker, sjukhus och banker berörs..

YLE - 6 timmar sedan

IKEA bygger tolv vindkraftverk i Malax

Under hösten börjar fyra nya vindparker byggas i Finland, två av dem är Långmossa och Ribäcken i Malax. IKEA Finland finansierar bygget och kommer äga parkerna när de tas i drift i början av 2020..

YLE - 10 timmar sedan

Strejkerna fortsätter i dag – Korkman: Regeringen och facken måste vara pragmatiska

I motsats till många inlägg i den offentliga debatten anser professorerna Sixten Korkman och Seppo Koskinen inte att facken krävt en allmän vetorätt i samband med uppsägningstvisten..

YLE - 11 timmar sedan

Rektor om gemensamt skolcampus i Kristinestad: Väggar och tak inget hinder för samarbete

Gemensamt skolcampus eller inte? Enligt svenska gymnasiets nya rektor Peter Grannas är det irrelevant i det här skedet att diskutera väggar och tak. Först måste det vara klart hur själva innehållet i samarbetet mellan skolorna i Kristinestad ska se ut..

YLE - Igår: 16:04

Inga ledsna miner bland eleverna i Karleby trots utebliven skollunch

Under måndagen och tisdagen är det matsäck som gäller för skoleleverna i Karleby. Det på grund av den strejk som facket JHL utlyst bland sina medlemmar i protest mot regeringens planer på att försvaga uppsägningsskyddet..

YLE - Igår: 15:40

Kaskö hamn växer – "inte gått så här bra sen 2013"

En stadig tillväxt med 20 procent, så kan man beskriva Kaskö hamns tredje kvartal i år jämfört med fjolåret. Så goda siffror har hamnen i Kaskö inte kunnat visa sedan 2013..

YLE - Igår: 14:10

Fortfarande inga löften om riksväg 8 – minister Berner har sista ordet om stomvägnätet

De har hört oss så många gånger, nu hoppas jag att de också ska lyssna. Det säger landskapsdirektör Kaj Suomela på Österbottens förbund efter att han deltagit i ett möte om förslaget till stomnätverk. I slutändan är det minister Anne Berner som avgör om riksväg 8 tas med eller inte..

YLE - Igår: 05:14

"Risken är att vi inte orkar" – barnskyddet i Vasa vill ha fler anställda

Barnskyddet i Vasa hoppas på fler anställda. Men det råder brist på socialarbetare. En brist som ett antal unga studerande på Åbo Akademi med tiden kan hjälpa till att lindra..

YLE - Igår: 05:02

Allvaret inom idrotten gör att barn och unga inte vågar sluta: “Föräldrarna skulle bli så ledsna”

Christoph Treier träffar hela tiden unga som vill sluta idrotta men de vågar inte då tränaren, föräldrarna eller föreningen skulle ta så illa upp. Men ut med allvaret och in med glädjen och teamarbetet - det behövs för att lyckas inte minst i lagsporter. Och här släpar det finländska skolsystemet efter jämfört med resten av Norden, säger Treier..

YLE - Igår: 17:33

Första starten på över två år – men hemmadebuten i Spartak blev ingen succé för Eremenko

Hemmadebuten utvecklades till en mindre mardröm för Roman Eremenko. Finländaren fick sin första chans i Spartak Moskvas startelva efter dopningsavstängningen, men han blev utbytt och fick se laget åka på en stjärnsmäll..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.