DN > Nyheter

Thursday, 16 August, 12:42

DN - 13 jun 18 kl. 14:38

”Vi har flera belägg för att Skolverket struntade i regeringen”SLUTREPLIK DN DEBATT 7/6. Skolverket hävdar i sin replik att de ”inte arbetar efter några uppdrag i utredningar”. Men vi kan visa att Skolverket valde att bortse från innehållet i uppdraget från regeringen och omtolkade det, skriver Per Kornhall och Isak Skogstad..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Skolverket, SLUTREPLIK DN DEBATT, Per Kornhall, Isak Skogstad

Dela artikeln

116 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi har flera beläggför att , Skolverket, struntade, i regeringen
Skånskan - 20 jun 16 kl. 14:00

Fyra miljoner kronor lyfter 75 Svalövslärare

SVALÖV Lärarlyftet har även nått Svalöv.
Totalt tilldelas kommunen fyra miljoner kronor av de fyra miljarder som regeringen delar ut i år.Det är Skolverket som i sista sväng fördelar pengarna och här handlar det om att både kommunala och fristående skolor får ta del av potten.

Sydsvenskan - 07 maj 16 kl. 11:00

Betyg: mer än bara kunskapsmätare

Betyg ska på ett så bra sätt som möjligt mäta vad den enskilda eleven kan. Men i Sverige finns ett alldeles särskilt tonläge i just betygsdebatten. Här handlar frågan om betygen nämligen också om något annat.

Alliansfritt Sverige - 21 okt 13 kl. 10:27

En skolpolitisk reform till som misslyckats

Jan Björkulnds hafsverk till skolpolitik bara fortsätter. Den här gången rör det sig om en reform, vars syfte har varit att belöna extra duktiga lärare. Det handlar alltså om karriärtjänster för lärare.

Alliansfritt Sverige - 28 maj 14 kl. 14:24

Snart sågas Björklunds skolförslag innan han ens hinner presentera dem

Det är ju alltid roligt när det går bra för folk. Men för nuvarande folkpartiledaren Jan Björklund gör det ju aldrig det. Efter Björklunds år som skolminister har inte många av hans förslag mottagits väl av experter.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Undantagstillstånd utlyst efter broraset

Italien utlyser ett tolv månader långt undantagstillstånd i Genua med anledning av brokatastrofen, meddelar premiärminister Giuseppe Conte..

DN - 15 minuter sedan

Martin Liby Troein: Vem är den riktige Jonas Sjöstedt – demokraten eller diktaturkramaren?

Vänsterpartiet har konsekvent klappat takten när demokratin monterats ned i Venezuela. Jonas Sjöstedt borde be om ursäkt för stödet till Hugo Chávez och Nicolás Maduro..

DN - 15 minuter sedan

Ministern: 10.000 i månaden är en rimlig hyra

Bostadsminister Peter Eriksson (MP) anser att 10.000 kronor i månaden för en nybyggd hyrestrea är en nivå man får acceptera i Stockholm..

DN - 15 minuter sedan

Jansson om skambudet: ”Inte en chans”

I en intervju med sajten Fotbollsthlm delar Hammarbys sportchef Jesper Jansson med sig av hur han resonerade kring sommarens transferfönster. Bland annat förklarar han fördelarna med försäljningen av Pa Dibba, samt skambudet på mittbacksstjärnan Paulsen. – Jag tänkte bara: ”no fucking chance”..

DN - 45 minuter sedan

Delvis sant att borgerligt styrda landsting har kortare vårdköer

Liberalernas partiledare Jan Björklund sa under tisdagens partiledardebatt att alliansstyrda landsting har både lägre skatt och kortare vårdköer. Även om det finns undantag är det påståendet till allra största del sant..

DN - 1 timme sedan

350 tidningar fördömer Donald Trumps ”smutsiga krig” mot journalistiken

Nära 350 amerikanska tidningar deltar på torsdagen i koordinerad aktion för att belysa värdet av den fria journalistiken. Protesten görs för att motverka ”det smutsiga krig” som förts mot medierna. Tidningarna får även internationellt stöd, bland annat av brittiska The Guardian..

DN - 1 timme sedan

En gripen efter massöverdoser i USA

Mer än 70 personer i amerikanska Connecticut fick föras till sjukhus efter överdoser inom loppet av 24 timmar. Räddningspersonal hittade människor i olika stadier av överdoser, några i livshotande tillstånd, andra var medvetslösa, eller kräktes, rapporterar NBC Connecticut..

DN - 1 timme sedan

H&M i kritikstorm – tar bort bilder på amningsbehå

Klädjätten Hennes & Mauritz har under veckan fått hård kritik för bilder de använt vid en reklamkampanj för amingsbehåar. På bilderna har smala modeller burit behåarna vilket upprört många, bland annat författaren Marie Björk..

DN - 1 timme sedan

Quiz: Vad kan du om Madonnas liv?

I dag fyller Madonna 60 år. Hittills har hon hunnit med topplisteettor, kontroversiella musikvideor, skådespeleri och väldigt mycket mer. Hur mycket kan du om superstjärnans liv?.

DN - 2 timmar sedan

Efter VM-succén: Sverige går förbi Tyskland på världsrankingen

Svenska fotbollslandslagets VM-sommar var den bästa på 24 år. Prestationen visar sig nu tydligt på Fifas nya världsranking. Sverige hoppar upp elva platser, från plats 24 till 13, förbi stora fotbollsnationer som Tyskland och Colombia..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.