DN > Nyheter

Sunday, 21 October, 16:11

DN - 13 jun 18 kl. 14:38

”Vi har flera belägg för att Skolverket struntade i regeringen”SLUTREPLIK DN DEBATT 7/6. Skolverket hävdar i sin replik att de ”inte arbetar efter några uppdrag i utredningar”. Men vi kan visa att Skolverket valde att bortse från innehållet i uppdraget från regeringen och omtolkade det, skriver Per Kornhall och Isak Skogstad..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Skolverket, SLUTREPLIK DN DEBATT, Per Kornhall, Isak Skogstad

Dela artikeln

116 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi har flera beläggför att , Skolverket, struntade, i regeringen
Skånskan - 20 jun 16 kl. 14:00

Fyra miljoner kronor lyfter 75 Svalövslärare

SVALÖV Lärarlyftet har även nått Svalöv.
Totalt tilldelas kommunen fyra miljoner kronor av de fyra miljarder som regeringen delar ut i år.Det är Skolverket som i sista sväng fördelar pengarna och här handlar det om att både kommunala och fristående skolor får ta del av potten.

Sydsvenskan - 07 maj 16 kl. 11:00

Betyg: mer än bara kunskapsmätare

Betyg ska på ett så bra sätt som möjligt mäta vad den enskilda eleven kan. Men i Sverige finns ett alldeles särskilt tonläge i just betygsdebatten. Här handlar frågan om betygen nämligen också om något annat.

Alliansfritt Sverige - 21 okt 13 kl. 10:27

En skolpolitisk reform till som misslyckats

Jan Björkulnds hafsverk till skolpolitik bara fortsätter. Den här gången rör det sig om en reform, vars syfte har varit att belöna extra duktiga lärare. Det handlar alltså om karriärtjänster för lärare.

Alliansfritt Sverige - 28 maj 14 kl. 14:24

Snart sågas Björklunds skolförslag innan han ens hinner presentera dem

Det är ju alltid roligt när det går bra för folk. Men för nuvarande folkpartiledaren Jan Björklund gör det ju aldrig det. Efter Björklunds år som skolminister har inte många av hans förslag mottagits väl av experter.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Match på Hovet bröts – isen var för varm

SDHL-mötet mellan Djurgården och Luleå fick avbrytas efter en period sedan isen på Hovet gått sönder..

DN - 1 timme sedan

60-tal foster hittades gömda på begravningsbyrå

För drygt en vecka sedan hittade polisen elva döda spädbarn – gömda på en begravningsbyrå i Detroit i USA.  Nu har polisen hittat kvarlevorna av 63 foster gömda i lådor och i frysrum på en annan begravningsbyrå i samma stad, rapporterar The Guardian..

DN - 1 timme sedan

Femte man begärs häktad i terrormål

En 38-årig man har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för terrorfinansiering, skriver Expressen..

DN - 2 timmar sedan

Branscherna som törstar efter yrkeslärare

I flera år har myndigheter och företag larmat om bristen på yrkeslärare. Men vilka är det som saknas mest? DN listar de yrkeslärare som det kommer att råda mest brist på i framtiden.

DN - 2 timmar sedan

Konsertrecension. Quartetto de Cremona på Konserthuset

Quartetto di Cremona har besökt Stockholm och ett utsålt Konserthuset. DN:s recensent Camilla Lundberg imponeras av deras starka spel..

DN - 2 timmar sedan

Konsertrecension: Stockholm Jazz Festival

Under Stockholm Jazz Festival uppträder bland andra Ida Nielsen. Man kan inte ta ifrån henne att hon har spelat med Prince, men hon gör ändå funken hurtfrisk snarare än sexig, skriver DN:s recensent Johannes Cornell..

DN - 2 timmar sedan

Flera döda i tågolycka i Taiwan

Minst 17 personer har omkommit och runt 80 skadats i en tågkrasch i Taiwan. Flera vagnar uppges ha vält..

DN - 4 timmar sedan

Honduras erbjuder jobb till återvändande migranter

Honduras president Juan Orlando Hernández lovar jobb och andra sorters ekonomiskt stöd åt de flyktingar som återvänder till landet. Det rapporterar BBC World..

DN - 4 timmar sedan

Scenrecension: LasseMaja och Hamletmysteriet, Dramaten

Den omåttligt populära bokserien om LasseMajas detektivbyrå har nu blivit en föreställning på Dramaten. DN:s recensent Pia Huss ser en mycket lös historia ta plats på Stora scen..

DN - 4 timmar sedan

Saudisk källa: Khashoggi bars ut i matta

Journalisten Jamal Khashoggi ströps till döds och rullades in i en matta på saudiska konsulatet i Istanbul, enligt en saudisk tjänsteman till Reuters. En av de som ingick i förhörsteamet ska sedan ha klätt sig i hans kläder för att få det att se ut som han lämnade beskickningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.