Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Saturday, 23 June, 02:26

Trelleborgs Allehanda - 13 jun 18 kl. 13:34

Ingrid Wall: En ära att få sommarprataSpännande, förmodligen lärorikt – och en chans att lite grann ändra fokus på bilden av hennes dotter Kim. Så ser Ingrid Wall på sin hedersuppgift som sommarpratare. .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Wall, Kim, Ingrid Wall

Dela artikeln

534 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingrid, WallEn , äraatt , , sommarprata
Trelleborgs Allehanda - 04 maj 18 kl. 10:57

Ingrid Wall: Hon tyckte det var fint att springa där hemma

Den 10 augusti anordnas motionsloppet ”Spring för Kim” i Gislövs läge till minne av Kim Wall. – Vi vill fokusera på den levande människa och journalist hon var och inte på brottsoffret, säger Ingrid Wall..

Skånskan - 17 maj 18 kl. 06:00

Minneslopp för Kim Wall

GISLÖV Den 10 augusti är det ett år sedan journalisten Kim Wall försvann. Till hennes minne arrangeras för första gången motionsloppet ”Spring för Kim” med start i Nybostrand, ett stenkast från hennes barndomshem.Spring för Kim stöttar stipendiefondAvgiften för deltagande i loppet går oavkortat in i Kim Walls minnesfond som årligen delar ut ett stipendium till en ung kvinnlig journalist som verkar i hennes anda.

Trelleborgs Allehanda - 08 jun 18 kl. 16:18

I höst släpps bok om Kim Wall

I november släpps ”Boken om Kim Wall - när orden tar slut” skriven av hennes föräldrar Ingrid och Joachim Wall. ”Jag började skriva med detsamma när det hade hänt”, säger Ingrid Wall..

Expressen - 24 mar 18 kl. 06:30

Kim Wall brukade skicka livstecken till föräldrarna – mamman berättar om oron

NEW YORK. Det var Kim Walls födelsedag.  En födelsedag av den sort ingen förälder vill uppleva: När ens barn inte längre finns där för att blåsa ut ljus eller öppna presenter.

GöteborgsPosten - 07 okt 17 kl. 22:44

Familjens känslosamma video till minne av Kim Wall

Dryga två månader har gått sedan journalisten Kim Wall, 30, bekräftades död efter en lång tids sökande. Nu hoppas hennes familj att hennes minne ska leva vidare genom en nyinstiftad fond. –  Vi vill låta journalistens ande och själ leva vidare genom Kim Wall Memorial Fund, det är vi skyldiga henne, säger hennes mamma Ingrid Wall i videon..

Expressen - 07 okt 17 kl. 18:03

Familjens starka film till minne av Kim Wall

Kim Walls minnesfond är nära att nå sitt mål att samla ihop 100 000 dollar.Nu går familjen ut med ett videomeddelande, där de berättar om dottern, systern och journalisten Kim Wall.– Kim hade en unik talang för att se människan och hon hade ett genuint intresse för att berätta hans eller hennes historia, säger mamma Ingrid Wall i videon.

Expressen - 25 nov 17 kl. 07:00

Historien om Kim Wall berättas av vännerna

Kim Wall – Hon som ville berätta. I en ny dokumentär visar nu SVT vem den svenska journalisten verkligen var. – Vår resa har slutat här och vi är berövade på alla historier som hon hade älskat att berätta för oss, säger Kim Walls mamma, Ingrid Wall.

Expressen - 06 mar 18 kl. 07:13

Mamman: ”Kim Wall lever vidare”

Publicistklubben Södra ger årets stipendium till Kim Wall.Pengarna kommer att gå till minnesfonden som hennes familj startat till hennes minne – samma fond som inom snar framtid delar ut ett första stipendium.– För alla blir det här ett sätt att fokusera på en fortsättning, i stället för på att det tog slut den här kvällen i den här ubåten, säger mamma Ingrid Wall till TT..

Sydsvenskan - 13 jun 18 kl. 14:01

Ingrid Wall sommarpratar på årsdagen för Kim Walls död

”Det finns hopp och ljus även när det är som allra mörkast” säger hon..

Helsingborgs Dagblad - 13 jun 18 kl. 14:01

Ingrid Wall sommarpratar på årsdagen för Kim Walls död

”Det finns hopp och ljus även när det är som allra mörkast” säger hon..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Asatroende firade midsommar vid Ales stenar

Blothornet var fyllt av hembrygd mjöd och i den mänskliga ringen åkallades Oden, Tor och Freja. På midsommaraftons eftermiddag firade Nordiska asa-samfundet Midsommarblot vid Ales stenar..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Sagolika ”hattstugor” som bär på skånsk tradition

Som små sagohus där tankarna förs till Elsa Beskows ”Hattstugan” ligger åtta märkvärdiga byggnader mellan åkrarna i Östra Torp strax norr om Smygehamn. Vissa menar att ett besök vid dem känns som att befinna sig i en Star Wars-film. I vilket fall som helst ger de en unik upplevelse..

Trelleborgs Allehanda - 20 timmar sedan

S vill satsa halv miljard på cancervården

Genom att satsa ytterligare 500 miljoner kronor vill Socialdemokraterna få ner köerna till canceroperationer. Men först under nästa mandatperiod..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Trelleborgare uttagna i landslaget

Joakim Limås och Linus Strömberg i Trelleborgs Bågskytteklubb, har blivit uttagna till en världscuptävling i Berlin i juli..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Midsommarstången skickades ut på vattnet i Södra Åby

Det är en så gott som nyskapad tradition i den lilla byn Södra Åby. På morgonen samlas byinvånare för att klä den rikligt lövade midsommarstången och sedan skicka ut den på en flotte på vattnet..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Kommunen avfärdar förslag om saluhall

Ett medborgarförslag till kommunen föreslår att Skyttsgården i Trelleborg görs om till saluhall. Men kommunstyrelsen avfärdar förslaget och bedömer lokalen som olämplig för ändamålet..

Trelleborgs Allehanda - Igår: 00:01

Få koll på en av Sveriges viktigaste högtider – midsommar

Varför äter vi alltid sill, vad gjorde midsommarparet och vad symboliserar egentligen midsommarstången? Här får du stenkoll på sommarens stora högtid. .

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Trelleborg: Pojke åtalas för dödshot mot sin lärare

En tonårspojke åtalas för att ha skickat ett hatiskt mejl till sin lärare i Trelleborg. Texten innehöll bland annat ett dödshot. .

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Lukas Ernryd: Skjutningen ägde rum utanför min dörr

I måndags kväll sköts tre unga män till döds. Med automatvapen. Det är en tragedi..

Trelleborgs Allehanda - 19 timmar sedan

Kommunens beslut: Blodsjuke Timmy får inte personlig assistans

Blodsjuke Timmy Simonsson tvingas till största del förlita sig på sina föräldrar för att kunna ta sig till toaletten och ut ur hemmet. Nu har kommunen beslutat att avslå hans ansökan om personlig assistans..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.