YLE > Svenskfinland

Tuesday, 23 October, 15:33

YLE - 13 jun 18 kl. 13:16

Kritik mot placeringen av bollhall i Pedersöre: "Kastplan och bollhall placeras för nära varandra"Nu har Pedersöre Activity Center fått bygglov för bollhallen och kastplanen som planeras i Bennäs i Pedersöre. Att bollhallen och kastplanen placeras så nära varandra väcker en hel del oro bland friidrottsfolken i Pedersöre..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pedersöre, Pedersöre Activity Center, Bennäs

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , placeringenav , bollhalli , Pedersöre, Kastplanoch , bollhall placeras för nära varandra
YLE - 13 dec 16 kl. 11:26

Pedersöreföretagare satsar egna pengar i bollhall

Företagaren och kommunalpolitikern Leif Källman (SFP) är beredd att satsa 300 000 euro i den planerade bollhallen i Pedersöre om den äntligen blir av. Villkoret är att hallen ska stå klar nästa höst. En bollhall har diskuterats i åratal i Pedersöre men det har varit svårt att komma till skott gällande placeringen.

YLE - 07 dec 15 kl. 18:21

Pedersöre satsar på bollhall i Esse

Dagens samtalsämne på Pedersöre kommunfullmäktiges budgetmöte var placeringen av bollhallen. Efter omröstning bestämde sig fullmäktige för att välja Esse-alternativet framom Sursik-alternativet. Därmed ska kommunen stöda bollhallsbygget i Esse med 25000 euro, förutsatt att man också får med andra finansiärer.

YLE - 16 aug 16 kl. 13:53

Två bollhallar på gång i Pedersöre

Knappt hinner kommunstyrelsen i Pedersöre förpassa bollhallen i Esse på remiss, så är nästa hallansökan på väg till kommunen. Det är en större hall som flera föreningar vill bygga på skolområdet i Sursik. Det är i anslutning till fotbollsplanen i Esse som ett nybildat aktiebolag vill bygga en mindre bollhall.

YLE - 06 apr 15 kl. 10:00

Pedersöre kan få egen bollhall

Efter tio år av diskussioner ska Pedersöre få en fotbollshall. Det säger Pedersöre FF:s ordförande Stefan Olli. Flera föreningar jobbar på att ta fram ett hallförslag man kan presentera för kommunen.

YLE - 20 feb 17 kl. 04:39

Unga pedersörebor tänker rösta i kommunalvalet

Pedersöre mårar på och siffrorna är goda överlag jämfört med många andra kommuner. Skol- och dagvårdsnätet är en fråga inför framtiden, skall kommunen lyckas hålla fast vid sin gamla målsättning att upprätthålla byskolorna? Sysselsättningsläget är gott i Pedersöre och arbetslösheten är låg, Kommunbarometerns siffror visar att pedersöreborna mår ganska bra.

YLE - 08 maj 15 kl. 07:11

Två bollhaller på gång samtidigt i Pedersöre

Fotbollsklubbarna i Pedersöre har stora planer för att förbättra träningsmöjligheterna i kommunen. En ansökan om att bygga en fullstor bollhall i Bennäs lämnas in inom kort och Esse IK vill dessutom bygga en träningshall för juniorer i Esse. Esse IK vill ha kommunens stöd för att bygga en kall hall med måtten 30 gånger 60 meter i Esse.

YLE - 23 maj 17 kl. 11:40

Bollhall på is i Pedersöre

Bollhallsprojektet i Pedersöre stötte på patrull i det här skedet. Med rösterna 5-5 och ordförande Henrik Sandbergs (SFP) avgörande röst remitterade kommunstyrelsen bollhallsfrågan till tjänstemännen för ny beredning. Bröd I kommunstyrelsens ärendelista ingick tre paragrafer som berörde bollhallen, aktieteckning för 70 000 euro, kapitallån och borgensförbindelse för sammanlagt 1,25 miljoner euro och 159 000 euro för återuppbyggnad av en kastplan för friidrottare.

YLE - 21 sep 15 kl. 07:46

Bennäs blir Pedersöres nya centrum

I Pedersöre diskuterar planläggningssektionen hur Bennäs kunde utvecklas som kommunens centrum. Modell tar man av Närpes och Korsholm. Något egentligt centrum har Pedersöre aldrig haft, däremot nog tre kommundelar; Esse, Purmo och Pedersöre.

YLE - 07 jun 17 kl. 20:38

Politiker: Inga bollhallsbeslut i Pedersöre förrän till hösten

Det kommer uppenbarligen inte att hända nånting i bollhallsfrågan i Pedersöre förrän till hösten. Kommunstyrelsen remitterade den 22 maj efter omröstning de tre ärenden som berörde bollhallsprojektet för ny beredning.
Greger Forsblom (SFP), som är på förslag till att bli ny kommunstyrelseordförande, räknar med att det inte händer något i den här frågan under sommaren.

YLE - 06 feb 17 kl. 05:20

Pedersöre vill ha två hälsovårdsstationer i kommunen

Pedersöre kommun har en hälsovårdsstation i Bennäs. Kommunen har en andra tillfällig hälsovårdsstation. Nu är frågan var den andra stationen permanent ska placeras.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Drygt 300 väktare strejkar i Österbotten

Omkring trehundra österbottniska väktare berörs av PAM:s strejk. Strejken inleds på onsdagen och bland annat butiker, sjukhus och banker berörs..

YLE - 5 timmar sedan

IKEA bygger tolv vindkraftverk i Malax

Under hösten börjar fyra nya vindparker byggas i Finland, två av dem är Långmossa och Ribäcken i Malax. IKEA Finland finansierar bygget och kommer äga parkerna när de tas i drift i början av 2020..

YLE - 9 timmar sedan

Strejkerna fortsätter i dag – Korkman: Regeringen och facken måste vara pragmatiska

I motsats till många inlägg i den offentliga debatten anser professorerna Sixten Korkman och Seppo Koskinen inte att facken krävt en allmän vetorätt i samband med uppsägningstvisten..

YLE - 10 timmar sedan

Rektor om gemensamt skolcampus i Kristinestad: Väggar och tak inget hinder för samarbete

Gemensamt skolcampus eller inte? Enligt svenska gymnasiets nya rektor Peter Grannas är det irrelevant i det här skedet att diskutera väggar och tak. Först måste det vara klart hur själva innehållet i samarbetet mellan skolorna i Kristinestad ska se ut..

YLE - 23 timmar sedan

Inga ledsna miner bland eleverna i Karleby trots utebliven skollunch

Under måndagen och tisdagen är det matsäck som gäller för skoleleverna i Karleby. Det på grund av den strejk som facket JHL utlyst bland sina medlemmar i protest mot regeringens planer på att försvaga uppsägningsskyddet..

YLE - 23 timmar sedan

Kaskö hamn växer – "inte gått så här bra sen 2013"

En stadig tillväxt med 20 procent, så kan man beskriva Kaskö hamns tredje kvartal i år jämfört med fjolåret. Så goda siffror har hamnen i Kaskö inte kunnat visa sedan 2013..

YLE - Igår: 14:10

Fortfarande inga löften om riksväg 8 – minister Berner har sista ordet om stomvägnätet

De har hört oss så många gånger, nu hoppas jag att de också ska lyssna. Det säger landskapsdirektör Kaj Suomela på Österbottens förbund efter att han deltagit i ett möte om förslaget till stomnätverk. I slutändan är det minister Anne Berner som avgör om riksväg 8 tas med eller inte..

YLE - Igår: 05:14

"Risken är att vi inte orkar" – barnskyddet i Vasa vill ha fler anställda

Barnskyddet i Vasa hoppas på fler anställda. Men det råder brist på socialarbetare. En brist som ett antal unga studerande på Åbo Akademi med tiden kan hjälpa till att lindra..

YLE - Igår: 05:02

Allvaret inom idrotten gör att barn och unga inte vågar sluta: “Föräldrarna skulle bli så ledsna”

Christoph Treier träffar hela tiden unga som vill sluta idrotta men de vågar inte då tränaren, föräldrarna eller föreningen skulle ta så illa upp. Men ut med allvaret och in med glädjen och teamarbetet - det behövs för att lyckas inte minst i lagsporter. Och här släpar det finländska skolsystemet efter jämfört med resten av Norden, säger Treier..

YLE - Igår: 17:33

Första starten på över två år – men hemmadebuten i Spartak blev ingen succé för Eremenko

Hemmadebuten utvecklades till en mindre mardröm för Roman Eremenko. Finländaren fick sin första chans i Spartak Moskvas startelva efter dopningsavstängningen, men han blev utbytt och fick se laget åka på en stjärnsmäll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.