YLE > Svenskfinland

Friday, 17 August, 09:07

YLE - 13 jun 18 kl. 13:16

Kritik mot placeringen av bollhall i Pedersöre: "Kastplan och bollhall placeras för nära varandra"Nu har Pedersöre Activity Center fått bygglov för bollhallen och kastplanen som planeras i Bennäs i Pedersöre. Att bollhallen och kastplanen placeras så nära varandra väcker en hel del oro bland friidrottsfolken i Pedersöre..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pedersöre, Pedersöre Activity Center, Bennäs

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , placeringenav , bollhalli , Pedersöre, Kastplanoch , bollhall placeras för nära varandra
YLE - 13 dec 16 kl. 11:26

Pedersöreföretagare satsar egna pengar i bollhall

Företagaren och kommunalpolitikern Leif Källman (SFP) är beredd att satsa 300 000 euro i den planerade bollhallen i Pedersöre om den äntligen blir av. Villkoret är att hallen ska stå klar nästa höst. En bollhall har diskuterats i åratal i Pedersöre men det har varit svårt att komma till skott gällande placeringen.

YLE - 07 dec 15 kl. 18:21

Pedersöre satsar på bollhall i Esse

Dagens samtalsämne på Pedersöre kommunfullmäktiges budgetmöte var placeringen av bollhallen. Efter omröstning bestämde sig fullmäktige för att välja Esse-alternativet framom Sursik-alternativet. Därmed ska kommunen stöda bollhallsbygget i Esse med 25000 euro, förutsatt att man också får med andra finansiärer.

YLE - 16 aug 16 kl. 13:53

Två bollhallar på gång i Pedersöre

Knappt hinner kommunstyrelsen i Pedersöre förpassa bollhallen i Esse på remiss, så är nästa hallansökan på väg till kommunen. Det är en större hall som flera föreningar vill bygga på skolområdet i Sursik. Det är i anslutning till fotbollsplanen i Esse som ett nybildat aktiebolag vill bygga en mindre bollhall.

YLE - 06 apr 15 kl. 10:00

Pedersöre kan få egen bollhall

Efter tio år av diskussioner ska Pedersöre få en fotbollshall. Det säger Pedersöre FF:s ordförande Stefan Olli. Flera föreningar jobbar på att ta fram ett hallförslag man kan presentera för kommunen.

YLE - 20 feb 17 kl. 04:39

Unga pedersörebor tänker rösta i kommunalvalet

Pedersöre mårar på och siffrorna är goda överlag jämfört med många andra kommuner. Skol- och dagvårdsnätet är en fråga inför framtiden, skall kommunen lyckas hålla fast vid sin gamla målsättning att upprätthålla byskolorna? Sysselsättningsläget är gott i Pedersöre och arbetslösheten är låg, Kommunbarometerns siffror visar att pedersöreborna mår ganska bra.

YLE - 08 maj 15 kl. 07:11

Två bollhaller på gång samtidigt i Pedersöre

Fotbollsklubbarna i Pedersöre har stora planer för att förbättra träningsmöjligheterna i kommunen. En ansökan om att bygga en fullstor bollhall i Bennäs lämnas in inom kort och Esse IK vill dessutom bygga en träningshall för juniorer i Esse. Esse IK vill ha kommunens stöd för att bygga en kall hall med måtten 30 gånger 60 meter i Esse.

YLE - 23 maj 17 kl. 11:40

Bollhall på is i Pedersöre

Bollhallsprojektet i Pedersöre stötte på patrull i det här skedet. Med rösterna 5-5 och ordförande Henrik Sandbergs (SFP) avgörande röst remitterade kommunstyrelsen bollhallsfrågan till tjänstemännen för ny beredning. Bröd I kommunstyrelsens ärendelista ingick tre paragrafer som berörde bollhallen, aktieteckning för 70 000 euro, kapitallån och borgensförbindelse för sammanlagt 1,25 miljoner euro och 159 000 euro för återuppbyggnad av en kastplan för friidrottare.

YLE - 21 sep 15 kl. 07:46

Bennäs blir Pedersöres nya centrum

I Pedersöre diskuterar planläggningssektionen hur Bennäs kunde utvecklas som kommunens centrum. Modell tar man av Närpes och Korsholm. Något egentligt centrum har Pedersöre aldrig haft, däremot nog tre kommundelar; Esse, Purmo och Pedersöre.

YLE - 07 jun 17 kl. 20:38

Politiker: Inga bollhallsbeslut i Pedersöre förrän till hösten

Det kommer uppenbarligen inte att hända nånting i bollhallsfrågan i Pedersöre förrän till hösten. Kommunstyrelsen remitterade den 22 maj efter omröstning de tre ärenden som berörde bollhallsprojektet för ny beredning.
Greger Forsblom (SFP), som är på förslag till att bli ny kommunstyrelseordförande, räknar med att det inte händer något i den här frågan under sommaren.

YLE - 06 feb 17 kl. 05:20

Pedersöre vill ha två hälsovårdsstationer i kommunen

Pedersöre kommun har en hälsovårdsstation i Bennäs. Kommunen har en andra tillfällig hälsovårdsstation. Nu är frågan var den andra stationen permanent ska placeras.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Lokalt live: Juthbackamarknaden är här för alla fyndare - arrangör Dage Groop berättar om marknaden

Juthbackamarknaden i Nykarleby är ett kärt och återkommande inslag i mångas somrar..

YLE - 17 timmar sedan

Beläggningsarbete har påbörjats på Vasa motorväg – bilister uppmanas köra försiktigt

Riksväg 3 på Vasa motorväg blev på onsdagen en byggarbetsplats. Fem kilometer väg i båda riktningarna ska få ny yta. Arbetet påbörjades på onsdag morgon och fortsätter fram till nästa vecka..

YLE - 1 timme sedan

Port Towers utbyggnad inleds kanske i höst – "Enormt behov av kontorsutrymmen i Karleby"

Utbyggnaden av kontorsfastigheten Port Tower i Karleby kan börja ännu i höst. Det tror Karleby stads utvecklingsdirektör Jonne Sandberg..

YLE - 11 timmar sedan

Endast ett fåtal fall av Cryptosporidium i Jakobstadsområdet i sommar

De epidemier av Cryptosporidium som förekom inom Jakobstads social- och hälsovårdsområde sommaren 2016 och 2017 har i år inte upprepats. Miljöhälsovården uppmanar ändå till god handhygien..

YLE - 17 timmar sedan

Oaktsamma bilister orsakar farosituationer för vägarbetare

Riksväg tre på Vasa motorväg blev på onsdagen en byggarbetsplats. Fem kilometer väg i båda riktningarna ska få ny yta. Arbetet påbörjades på onsdag morgon och fortsätter fram till nästa vecka..

YLE - 18 timmar sedan

Vasa Vattens vd vill se investeringar i avloppssystemet - ännu oklart hur mycket som läckte ut

Två stränder är fortfarande stängda för allmänheten efter att åtminstone hundratals kubikmeter avloppsvatten rann ut i Vasas vattenområden för någon vecka sedan. Det är ännu oklart om det inträffade leder till någon brottsutredning..

YLE - 23 timmar sedan

VCS har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”lönen försenades"

Vasa Centralsjukhus personal fick inte sina löner utbetalda i tid i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 23 timmar sedan

VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”det fanns inte tillräckligt med pengar på kontot"

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 23 timmar sedan

Pohjalainen: VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”orsaken är ett datatekniskt problem”

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör alla, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - Igår: 13:47

Yle Vega sänder sju timmar direkt från Juthbackamarknaden i Nykarleby

Det blir Juthbacka-marknad i radion nästan hela dagen på fredag. Svenska Yle deltar med direktsända intervjuer, mingel bland marknadsstånden och möjlighet att träffa programledare och chefer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.