YLE > Svenskfinland

Wednesday, 23 January, 01:44

YLE - 13 jun 18 kl. 13:16

Kritik mot placeringen av bollhall i Pedersöre: "Kastplan och bollhall placeras för nära varandra"Nu har Pedersöre Activity Center fått bygglov för bollhallen och kastplanen som planeras i Bennäs i Pedersöre. Att bollhallen och kastplanen placeras så nära varandra väcker en hel del oro bland friidrottsfolken i Pedersöre..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pedersöre, Pedersöre Activity Center, Bennäs

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , placeringenav , bollhalli , Pedersöre, Kastplanoch , bollhall placeras för nära varandra
YLE - 13 dec 16 kl. 11:26

Pedersöreföretagare satsar egna pengar i bollhall

Företagaren och kommunalpolitikern Leif Källman (SFP) är beredd att satsa 300 000 euro i den planerade bollhallen i Pedersöre om den äntligen blir av. Villkoret är att hallen ska stå klar nästa höst. En bollhall har diskuterats i åratal i Pedersöre men det har varit svårt att komma till skott gällande placeringen.

YLE - 07 dec 15 kl. 18:21

Pedersöre satsar på bollhall i Esse

Dagens samtalsämne på Pedersöre kommunfullmäktiges budgetmöte var placeringen av bollhallen. Efter omröstning bestämde sig fullmäktige för att välja Esse-alternativet framom Sursik-alternativet. Därmed ska kommunen stöda bollhallsbygget i Esse med 25000 euro, förutsatt att man också får med andra finansiärer.

YLE - 16 aug 16 kl. 13:53

Två bollhallar på gång i Pedersöre

Knappt hinner kommunstyrelsen i Pedersöre förpassa bollhallen i Esse på remiss, så är nästa hallansökan på väg till kommunen. Det är en större hall som flera föreningar vill bygga på skolområdet i Sursik. Det är i anslutning till fotbollsplanen i Esse som ett nybildat aktiebolag vill bygga en mindre bollhall.

YLE - 06 apr 15 kl. 10:00

Pedersöre kan få egen bollhall

Efter tio år av diskussioner ska Pedersöre få en fotbollshall. Det säger Pedersöre FF:s ordförande Stefan Olli. Flera föreningar jobbar på att ta fram ett hallförslag man kan presentera för kommunen.

YLE - 20 feb 17 kl. 04:39

Unga pedersörebor tänker rösta i kommunalvalet

Pedersöre mårar på och siffrorna är goda överlag jämfört med många andra kommuner. Skol- och dagvårdsnätet är en fråga inför framtiden, skall kommunen lyckas hålla fast vid sin gamla målsättning att upprätthålla byskolorna? Sysselsättningsläget är gott i Pedersöre och arbetslösheten är låg, Kommunbarometerns siffror visar att pedersöreborna mår ganska bra.

YLE - 08 maj 15 kl. 07:11

Två bollhaller på gång samtidigt i Pedersöre

Fotbollsklubbarna i Pedersöre har stora planer för att förbättra träningsmöjligheterna i kommunen. En ansökan om att bygga en fullstor bollhall i Bennäs lämnas in inom kort och Esse IK vill dessutom bygga en träningshall för juniorer i Esse. Esse IK vill ha kommunens stöd för att bygga en kall hall med måtten 30 gånger 60 meter i Esse.

YLE - 23 maj 17 kl. 11:40

Bollhall på is i Pedersöre

Bollhallsprojektet i Pedersöre stötte på patrull i det här skedet. Med rösterna 5-5 och ordförande Henrik Sandbergs (SFP) avgörande röst remitterade kommunstyrelsen bollhallsfrågan till tjänstemännen för ny beredning. Bröd I kommunstyrelsens ärendelista ingick tre paragrafer som berörde bollhallen, aktieteckning för 70 000 euro, kapitallån och borgensförbindelse för sammanlagt 1,25 miljoner euro och 159 000 euro för återuppbyggnad av en kastplan för friidrottare.

YLE - 21 sep 15 kl. 07:46

Bennäs blir Pedersöres nya centrum

I Pedersöre diskuterar planläggningssektionen hur Bennäs kunde utvecklas som kommunens centrum. Modell tar man av Närpes och Korsholm. Något egentligt centrum har Pedersöre aldrig haft, däremot nog tre kommundelar; Esse, Purmo och Pedersöre.

YLE - 07 jun 17 kl. 20:38

Politiker: Inga bollhallsbeslut i Pedersöre förrän till hösten

Det kommer uppenbarligen inte att hända nånting i bollhallsfrågan i Pedersöre förrän till hösten. Kommunstyrelsen remitterade den 22 maj efter omröstning de tre ärenden som berörde bollhallsprojektet för ny beredning.
Greger Forsblom (SFP), som är på förslag till att bli ny kommunstyrelseordförande, räknar med att det inte händer något i den här frågan under sommaren.

YLE - 06 feb 17 kl. 05:20

Pedersöre vill ha två hälsovårdsstationer i kommunen

Pedersöre kommun har en hälsovårdsstation i Bennäs. Kommunen har en andra tillfällig hälsovårdsstation. Nu är frågan var den andra stationen permanent ska placeras.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Har du åkt färja mellan Vasa och Umeå? – Vi vill höra dina minnen

En ny Kvarkenfärja är beställd och nu vill Yle Österbotten höra dina minnen från rutten mellan Vasa och Umeå. Är det en sommarkryssning under trafikens glasdagar som dyker, eller är det året då taxfree-försäljningen upphörde och festen tog slut som fastnat i minnet?.

YLE - 12 timmar sedan

Kronobystyrelsen står fast: Påras skola stänger

Måndagens skolstrejk lyckades inte vända politikerna i Kronoby. Kommunstyrelsen står fast vid att Påras skola stänger efter avslutat läsår..

YLE - 13 timmar sedan

Grov misshandel i Karleby – polisen söker vittnen

Polisen i Karleby utreder en misstänkt grov misshandel. Offret, en man från annan ort, vill själv inte uppge vad som har hänt. Därför ber polisen om tips från allmänheten..

YLE - 20 timmar sedan

Kommunikationskonsult Elli Flén: Kyrkan måste bestämma sig för vad man ska tycka om homosexualitet

Uttalandena om homosexualitet som kyrkoherden och en kaplan i Kristinestads svenska församling kommit med i offentligheten är ytterligare en kris för kyrkans image. Så länge kyrkans anställda är delade då det gäller synen på homosexualitet kommer dylika mediekriser att fortsätta blossa upp och det är absolut inte bra för kyrkan, säger kommunikationskonsult Elli Flén..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsatte med helikopter – Recco-sökare gav åtta utslag

Polisen i Troms försökte på måndagen lokalisera den fjärde skidåkaren med hjälp av Recco-sökare, men eftersökningen gav inget konkret resultat. Sökaren gav åtta utslag, men den reagerar på många olika saker..

YLE - Igår: 16:31

Kollission grusade Haaralas chanser på paradsträckan – drömde om en VM-medalj på hemmaplan: "Jättebesviken"

IF Minkens Juuso Haarala hoppades på framgång i den klassiska sprinten i junior-VM i Lahtis. Men då en amerikansk motståndare vurpade framför honom försvann chanserna till avancemang. Eveliina Piippos JVM-premiär var i sin tur över redan efter kvalet..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsätter med helikopter – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö fortsätter sökoperationen i Tromsö idag med en Recco-sökare från helikopter. Inga andra eftersökningar görs under måndagen efter den fjärde omkomna skidåkaren..

YLE - Igår: 12:21

Olycksutredningscentralen: Gammal utrustning från 1980-talet bidrog till farosituation på Karleby-Jakobstad flygplats

Den föråldrade utrustningen i flygledartornet i Kronoby borde uppdateras och flygledarna borde utbildas i specialsituationer. Det rekommenderar Olycksutredningscentralen (Otkes) i sin rapport om det allvarliga tillbudet vid Karleby-Jakobstad flygplats för ett knappt år sedan..

YLE - Igår: 09:44

Pohjalainen: GigaVaasa förhandlar med två kinesiska batterifabriker

Två kinesiska batterifabriker är intresserade av att bygga en batterifabrik i Vasa. Det står klart efter att en delegation från Vasa besökte Kina i början av månaden..

YLE - Igår: 09:06

NRK: Sökoperationen i Tamokdalen tar paus – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö meddelar att det inte blir någon sökoperation i Tamokdalen under måndagen, istället ska de lägga upp en strategi för det fortsatta arbetet. Tre av de fyra omkomna skidåkarna har hittats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.