YLE > Svenskfinland

Friday, 22 June, 17:24

YLE - 13 jun 18 kl. 13:16

Kritik mot placeringen av bollhall i Pedersöre: "Kastplan och bollhall placeras för nära varandra"Nu har Pedersöre Activity Center fått bygglov för bollhallen och kastplanen som planeras i Bennäs i Pedersöre. Att bollhallen och kastplanen placeras så nära varandra väcker en hel del oro bland friidrottsfolken i Pedersöre..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pedersöre, Pedersöre Activity Center, Bennäs

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , placeringenav , bollhalli , Pedersöre, Kastplanoch , bollhall placeras för nära varandra
YLE - 13 dec 16 kl. 11:26

Pedersöreföretagare satsar egna pengar i bollhall

Företagaren och kommunalpolitikern Leif Källman (SFP) är beredd att satsa 300 000 euro i den planerade bollhallen i Pedersöre om den äntligen blir av. Villkoret är att hallen ska stå klar nästa höst. En bollhall har diskuterats i åratal i Pedersöre men det har varit svårt att komma till skott gällande placeringen.

YLE - 07 dec 15 kl. 18:21

Pedersöre satsar på bollhall i Esse

Dagens samtalsämne på Pedersöre kommunfullmäktiges budgetmöte var placeringen av bollhallen. Efter omröstning bestämde sig fullmäktige för att välja Esse-alternativet framom Sursik-alternativet. Därmed ska kommunen stöda bollhallsbygget i Esse med 25000 euro, förutsatt att man också får med andra finansiärer.

YLE - 16 aug 16 kl. 13:53

Två bollhallar på gång i Pedersöre

Knappt hinner kommunstyrelsen i Pedersöre förpassa bollhallen i Esse på remiss, så är nästa hallansökan på väg till kommunen. Det är en större hall som flera föreningar vill bygga på skolområdet i Sursik. Det är i anslutning till fotbollsplanen i Esse som ett nybildat aktiebolag vill bygga en mindre bollhall.

YLE - 06 apr 15 kl. 10:00

Pedersöre kan få egen bollhall

Efter tio år av diskussioner ska Pedersöre få en fotbollshall. Det säger Pedersöre FF:s ordförande Stefan Olli. Flera föreningar jobbar på att ta fram ett hallförslag man kan presentera för kommunen.

YLE - 20 feb 17 kl. 04:39

Unga pedersörebor tänker rösta i kommunalvalet

Pedersöre mårar på och siffrorna är goda överlag jämfört med många andra kommuner. Skol- och dagvårdsnätet är en fråga inför framtiden, skall kommunen lyckas hålla fast vid sin gamla målsättning att upprätthålla byskolorna? Sysselsättningsläget är gott i Pedersöre och arbetslösheten är låg, Kommunbarometerns siffror visar att pedersöreborna mår ganska bra.

YLE - 08 maj 15 kl. 07:11

Två bollhaller på gång samtidigt i Pedersöre

Fotbollsklubbarna i Pedersöre har stora planer för att förbättra träningsmöjligheterna i kommunen. En ansökan om att bygga en fullstor bollhall i Bennäs lämnas in inom kort och Esse IK vill dessutom bygga en träningshall för juniorer i Esse. Esse IK vill ha kommunens stöd för att bygga en kall hall med måtten 30 gånger 60 meter i Esse.

YLE - 23 maj 17 kl. 11:40

Bollhall på is i Pedersöre

Bollhallsprojektet i Pedersöre stötte på patrull i det här skedet. Med rösterna 5-5 och ordförande Henrik Sandbergs (SFP) avgörande röst remitterade kommunstyrelsen bollhallsfrågan till tjänstemännen för ny beredning. Bröd I kommunstyrelsens ärendelista ingick tre paragrafer som berörde bollhallen, aktieteckning för 70 000 euro, kapitallån och borgensförbindelse för sammanlagt 1,25 miljoner euro och 159 000 euro för återuppbyggnad av en kastplan för friidrottare.

YLE - 21 sep 15 kl. 07:46

Bennäs blir Pedersöres nya centrum

I Pedersöre diskuterar planläggningssektionen hur Bennäs kunde utvecklas som kommunens centrum. Modell tar man av Närpes och Korsholm. Något egentligt centrum har Pedersöre aldrig haft, däremot nog tre kommundelar; Esse, Purmo och Pedersöre.

YLE - 07 jun 17 kl. 20:38

Politiker: Inga bollhallsbeslut i Pedersöre förrän till hösten

Det kommer uppenbarligen inte att hända nånting i bollhallsfrågan i Pedersöre förrän till hösten. Kommunstyrelsen remitterade den 22 maj efter omröstning de tre ärenden som berörde bollhallsprojektet för ny beredning.
Greger Forsblom (SFP), som är på förslag till att bli ny kommunstyrelseordförande, räknar med att det inte händer något i den här frågan under sommaren.

YLE - 06 feb 17 kl. 05:20

Pedersöre vill ha två hälsovårdsstationer i kommunen

Pedersöre kommun har en hälsovårdsstation i Bennäs. Kommunen har en andra tillfällig hälsovårdsstation. Nu är frågan var den andra stationen permanent ska placeras.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Farligt blåsig midsommarafton på många håll– tusentals hushåll blev utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga. Midsommarstormen har hittills fört med sig stormbyar på över 32 m/s. Över 17 000 hushåll var utan el i eftermiddags..

YLE - 7 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – många hushåll utan el

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Över 17 000 hushåll var på eftermiddagen utan el..

YLE - 7 timmar sedan

Det blir en blåsig midsommarafton – elbolagen förbereder sig för elavbrott

Det gäller att hålla i hatten – vindarna kan vara farligt kraftiga på midsommarafton. Också på land varnas det för vindbyar på upp till 20 m/s. Under morgonen har tusentals hushåll varit utan el..

YLE - 8 timmar sedan

Stormen är här - "Stanna på land om läget inte är akut"

Det råder stormvarning och vid Vallgrunds sjöbevakningsstation ger man rådet att stanna på land om det är möjligt..

YLE - 12 timmar sedan

Reidar Strömvall gav hjärtmassage åt en man i skidspåret – belönades med räddningsverkets religraf

I januari var gymnastikläraren Reidar Strömvall vid ett skidspår i Vasa då en man låg stilla på marken. Strömvall gick fram till mannen och försökte få kontakt med mannen som andades väldigt svagt och ojämnt..

YLE - Igår: 13:14

Brandmästare: Var försiktig med elden trots att varningen för skogsbrand inte längre gäller

Gräsbrands och skogsbrandsvarningarna är upphävda i Österbotten sedan onsdag morgon. Marken är ändå fortfarande torr och brandmästaren uppmanar till stor försiktighet ifall man tänkt hantera öppen eld utomhus..

YLE - Igår: 12:21

Testa dina kunskaper med sjöväderspelet - Hur bra känner du till vädret på kuststationerna och vad vet du om våra kusttrakter?

När du hör det vet du att allt är i sin ordning, att jorden snurrar på som den ska. Det har sagts att det är som en dikt. Eller en meditativ upplevelse.

YLE - Igår: 10:45

SFP: Förbättrade möjligheter till skyddsjakt på skarv måste påskyndas

Riksdagens jordbruksutskott anser att skyddsjakt på vitkindad gås och skarv ska kunna bedrivas inom ramen för naturvårdslagen. Enligt Joakim Strand (SFP) är det hög tid att snabbt åtgärda särskilt skarvproblemet på alla nivåer..

YLE - Igår: 09:54

Hotell vill bygga kommunal simhall i Korsholm

Korsholms kommun har efterlyst entreprenörer med intresse att bygga en simhall i Korsholm med minst fyra banor på 25 meters längd. Inom utsatt tid har en anmälan kommit in, från hotell Vallonia..

YLE - Igår: 07:38

Tyskland favoritplatsen för ny batterifabrik – inget hårt slag för Vasa som förhandlar med flera aktörer

Tyskland ligger bäst till för Teslas nya europeiska batterifabrik. Det här skriver Teslas vd Elon Musk i ett Twittermeddelande enligt nyhetsbyrån Reuters. Men för Tomas Häyry, stadsdirektör i Vasa, kommer det inte som ett hårt slag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.