Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 18 June, 01:40

Dagensanalys.se - 13 jun 18 kl. 13:01

Friska upp minnet med nya Facebook MemoriesMånga har säkert fått flashbacks till dagar som gått genom Facebooks ”Den här dagen”-funktion där saker du postat på Facebook återkommer samma dag några år senare. Nu utökar Facebook möjligheten att gå tillbaka i minnets vindlingar genom nya Memories, där du även kan se vad dina vänner postade vissa dagar. Facebook Memories blir en helt egen sektion på plattformen där du som användare kan gå in och vandra runt bland händelser som passerat. Du kan se äldre inlägg på vecko- eller månadsbasis såväl som få en kort film som kan ge dig en kort sammanfattning av vad som hänt tidigare i ditt Facebookliv. Men inte nog med det, du kommer i den nya sektionen även kunna se vad dina vänner lade upp en viss dag, och även se vad ni gjorde tillsammans.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebook Memories, Facebooks Den, Facebook, Memories, Facebookliv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friskaupp , minnetmed nya , Facebook, Memories
Dagensanalys.se - 22 dec 16 kl. 16:00

Snapchat mot Facebook och Instagram – så har kampen sett ut under 2016

Snapchat har kommit starkt under 2016, något som hettat upp kampen mellan dem och den Facebookägda motsvarigheten, Instagram. Båda tjänsterna har under året försökt besegra den andra med hjälp av någon ny funktion – ofta genom att stjäla från den andra. Läs mer: Snapchat överlägset populäraste appen bland tonåringar Ja, egentligen så är det nog mest Instagram som stulit idéer från Snapchat.

Trelleborgs Allehanda - 13 jul 11 kl. 06:30

I Trelleborgs centrum är minnet centralt

Foto: Tomas Nyberg
I ett par kontorslägenhet på Östergatan huserar dagverksamhet för personer med demenssjukdom.
Middagen har just avslutats, diskmaskinen bullrar dovt i bakgrunden och ett 20-tal äldre sitter i den stora lägenheten och umgås, pratar och spelar spel. I ett av sällskapsrummen spelar Inga Larsson, Rut Svensson, Signe Olert och Helmut Schulze musikbingo tillsammans äldrepedagogen Christina Nordin.

Nya Wermlands Tidningen - 10 nov 11 kl. 12:30

Många ville friska upp minnet om trafik- och körregler

Undervisningssalen var fylld till bredden då många nyfikna kommit för att uppdatera sina trafikkunskaper. Kursen riktar sig främst till de som haft körkort en längre tid och behöver friska upp minnet. Kursdeltagarna fick bland annat lära sig om nollvisionen, olika risker och att köra som en kärring är något positivt..

Dagensanalys.se - 26 apr 17 kl. 21:03

Ett hack på Facebook resulterade i 100.000 nya följare

När ett engelskt musikband blev hackade på Facebook slutade det med att de fick 100.000 nya följare. Det är verkligen allt annat än kul när man blir hackad.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 05:50

Kakao förbättrar minnet hos äldre

Flavanoler, som bland annat finns i kakao, kan förbättra minnet hos äldre, enligt amerikanska forskare.
37 friska personer i åldern 50 - 69 år fick under tre månader äta antingen höga eller låga doser av ämnet i form av kosttillskott. Forskare från Columbia University Medical Center lät jämföra försökspersonernas minne och hjärna före och efter.

BT - 28 okt 14 kl. 05:50

Kakao förbättrar minnet hos äldre

Flavanoler, som bland annat finns i kakao, kan förbättra minnet hos äldre, enligt amerikanska forskare. 37 friska personer i åldern 50 - 69 år fick under tre månader äta antingen höga eller låga doser av ämnet i form av kosttillskott. Forskare från Columbia University Medical Center lät jämföra försökspersonernas minne och hjärna före och efter.

Dagensanalys.se - 10 mar 17 kl. 11:31

Igår vad det Instagram, idag är det Facebook – stölderna från Snapchat fortsätter

Att Snapchat gör något rätt illustreras väl aldrig så tydligt som av det friska stjälandet av deras format och idéer som just nu pågår. Igår berättade vi om Instagrams stöld av geotaggar, idag är det Facebooks tur. Läs även: Instagram fortsätter kopiera Snapchat Med omedelbar verkan lanserar Facebook en ny funktion för sin Messenger-app.

Posh24 - 20 nov 13 kl. 08:01

Lyssna här! One Directions album Midnight Memories har läckt ut!

One Directions nya platta Midnight Memories har läckt ut på nätet. Skivan skulle egentligen släppas den 25 november, men finns redan ute på internet. Utöver de två singlar som redan släppts, "Best Song Ever" och "Story of My Life", innehåller skivan ytterligare 12 låtar.

Blekinge Läns tidning - 17 maj 16 kl. 14:30

Ska vården prioritera friska män med stukade fötter?

Ska akutsjukvården verkligen prioritera friska män med stukade fötter? Det är vad den moderata landstingspolitikern Lennart Förberg verkar mena i ett politiskt inlägg på Facebook den 13 maj 2016..

DalaDemokraten - 28 okt 14 kl. 06:05

Kakao förbättrar minnet hos äldre

37 friska personer i åldern 50 – 69 år fick under tre månader äta antingen höga eller låga doser av ämnet i form av kosttillskott. Forskare från Columbia University Medical Center lät jämföra försökspersonernas minne och hjärna före och efter..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - I förrgår: 20:46

Det här händer när webbläsare blockerar tredjepartskakor

Flera mätsystem använder tredjepartskakor (cookies) för att hålla reda på när en besökare kommer till webbplatsen. Men vad händer om mätsystemet inte kan sätta en kaka? Det här är en kärnfråga när nu Safari sätter tonen på marknaden och börjar blockera mätkakorna.

Dagensanalys.se - I förrgår: 13:45

LinkedIn skapar nya annonsmöjligheter med karuseller

Nu lanserar LinkedIn nya möjligheter för annonsering genom karuseller. Du kan ha upp till tio olika kort i karusellen, och varje korts prestation går att följa individuellt. Den nya möjligheten har i tester visat sig ge bra resultat då det fångar användarnas uppmärksamhet bättre.

Dagensanalys.se - I förrgår: 13:01

Lär dig bättre med VR

Den nya tekniken börjar hitta allt fler situationer där den kan bidra med ökad effektivitet eller bättre processer. Nu har universitetet vid Maryland kunnat visa att inlärning, och därmed minnesinlagringen, blir bättre om du lär dig i en VR-miljö jämfört med om du lär dig via en vanlig dator. Det kan ha stor inverkan på hur utbildningar utformas i framtiden.

Dagensanalys.se - I förrgår: 12:01

Snapchat vill att alla ersätter Facebook med deras Snap Kit

Facebook är idag en del av många sajter som exempelvis inloggningsfunktioner. Nu vill Snapchat göra samma sak med sin Snap Kit. Snap Kit är alltså ett utvecklarpaket som tredjepartsutvecklare kan använda för att exempelvis få in Snaps Bitmoji i sina egna tjänster.

Dagensanalys.se - I förrgår: 12:01

Robert Kviby från C More går till magasinappen Readly

Magasinappen Readly fortsätter sin tillväxtresa med att rekrytera Robert Kviby till den nyinrättade rollen som Chief Growth Officer. Robert Kviby har över 20 års erfarenhet från ledande roller inom e-handel och prenumerationstjänster, främst inom olika bolag i MTG-koncernen, där han både har varit produktchef, marknadschef och VD. Senast kommer Robert från rollen som Executive Vice President på C More där han ledde arbetet med att skala upp erbjudandet och öka tillväxten.

Dagensanalys.se - I förrgår: 11:01

Pipedrive tänker ta upp konkurrensen med Salesforce och Microsoft

En startup med bas i USA och Estland jobbar hårt med att ta marknadsandelar från Salesforce och Microsoft. Med en ny runda investerat kapital ska man nu ladda sitt erbjudande till marknaden. Med 436 miljoner kronor i kassan ska Pipedrive hjälpa sina kunder att få in fler kunder.

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:01

Konsumenter tvekar till att dela med sig av personlig geodata

Konsumenter är mer villiga att dela data om vem de är, men mindre så om var de är avslöjar en ny studie från Advertising Research Foundation (ARF). Nära alla (95 procent) tillfrågade respondenter kan tänka sig att ange sitt kön, etnicitet och sexuella läggning i en undersökning men helst inte sin hemadress (57 procent) eller var de jobbar (67 procent). Även om man erbjuder dem skräddarsydda tjänster så ändrar de inte sin attityd till att dela data.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:45

Elin Sahlström ny vd för Appelberg

Elin Sahlström tar över som ny vd för contentbyrån Appelberg Publishing Group. Hon är sedan tidigare filmchef i bolaget och del av företagsledningen. – Elin har under sin tid som filmchef på Appelberg visat att hon är rätt person för vd-posten.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:36

Rapporten ”Global entertainment media outlook” från PWC

Konsult och revisionsbolaget PWC har publicerat sin årliga rapport över marknaden för media och nöje. Intressant läsning. Kartläggningen som berör över 50 länder, varav Sverige är en av dessa, har analyserat media och nöjesbranschen.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:03

Intryck från gårdagens IABs seminarium om onlinevideo

Härligt var det att se alla glada och solbrända branschkollegor samlade i Finlandshuset för att ta del av branschens expertis inom ett mycket hett ämne – video på nätet. Vissa kommer nu att hålla med mig samtidigt som andra kommer tycka att jag är lite ‘jobbig’, för jag har några funderingar. Först ut på scen var Charlotte Thur som alltid är lika proffsig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.