Dagensanalys.se > Ekonomi

Sunday, 19 August, 12:05

Dagensanalys.se - 13 jun 18 kl. 13:01

Friska upp minnet med nya Facebook MemoriesMånga har säkert fått flashbacks till dagar som gått genom Facebooks ”Den här dagen”-funktion där saker du postat på Facebook återkommer samma dag några år senare. Nu utökar Facebook möjligheten att gå tillbaka i minnets vindlingar genom nya Memories, där du även kan se vad dina vänner postade vissa dagar. Facebook Memories blir en helt egen sektion på plattformen där du som användare kan gå in och vandra runt bland händelser som passerat. Du kan se äldre inlägg på vecko- eller månadsbasis såväl som få en kort film som kan ge dig en kort sammanfattning av vad som hänt tidigare i ditt Facebookliv. Men inte nog med det, du kommer i den nya sektionen även kunna se vad dina vänner lade upp en viss dag, och även se vad ni gjorde tillsammans.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebook Memories, Facebooks Den, Facebook, Memories, Facebookliv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friskaupp , minnetmed nya , Facebook, Memories
Dagensanalys.se - 22 dec 16 kl. 16:00

Snapchat mot Facebook och Instagram – så har kampen sett ut under 2016

Snapchat har kommit starkt under 2016, något som hettat upp kampen mellan dem och den Facebookägda motsvarigheten, Instagram. Båda tjänsterna har under året försökt besegra den andra med hjälp av någon ny funktion – ofta genom att stjäla från den andra. Läs mer: Snapchat överlägset populäraste appen bland tonåringar Ja, egentligen så är det nog mest Instagram som stulit idéer från Snapchat.

Trelleborgs Allehanda - 13 jul 11 kl. 06:30

I Trelleborgs centrum är minnet centralt

Foto: Tomas Nyberg
I ett par kontorslägenhet på Östergatan huserar dagverksamhet för personer med demenssjukdom.
Middagen har just avslutats, diskmaskinen bullrar dovt i bakgrunden och ett 20-tal äldre sitter i den stora lägenheten och umgås, pratar och spelar spel. I ett av sällskapsrummen spelar Inga Larsson, Rut Svensson, Signe Olert och Helmut Schulze musikbingo tillsammans äldrepedagogen Christina Nordin.

Nya Wermlands Tidningen - 10 nov 11 kl. 12:30

Många ville friska upp minnet om trafik- och körregler

Undervisningssalen var fylld till bredden då många nyfikna kommit för att uppdatera sina trafikkunskaper. Kursen riktar sig främst till de som haft körkort en längre tid och behöver friska upp minnet. Kursdeltagarna fick bland annat lära sig om nollvisionen, olika risker och att köra som en kärring är något positivt..

Dagensanalys.se - 26 apr 17 kl. 21:03

Ett hack på Facebook resulterade i 100.000 nya följare

När ett engelskt musikband blev hackade på Facebook slutade det med att de fick 100.000 nya följare. Det är verkligen allt annat än kul när man blir hackad.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Växjö: Toppnamn för SD delade vit makt-musik på Facebook

Elisabeth Peterson (SD) kandiderar i höst till kommunfullmäktige i Växjö. På sin Facebook-sida länkar hon till en låt med refrängen ”Svenskar är vita och landet är vårt” Det rapporterar Aftonbladet..

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 05:50

Kakao förbättrar minnet hos äldre

Flavanoler, som bland annat finns i kakao, kan förbättra minnet hos äldre, enligt amerikanska forskare.
37 friska personer i åldern 50 - 69 år fick under tre månader äta antingen höga eller låga doser av ämnet i form av kosttillskott. Forskare från Columbia University Medical Center lät jämföra försökspersonernas minne och hjärna före och efter.

BT - 28 okt 14 kl. 05:50

Kakao förbättrar minnet hos äldre

Flavanoler, som bland annat finns i kakao, kan förbättra minnet hos äldre, enligt amerikanska forskare. 37 friska personer i åldern 50 - 69 år fick under tre månader äta antingen höga eller låga doser av ämnet i form av kosttillskott. Forskare från Columbia University Medical Center lät jämföra försökspersonernas minne och hjärna före och efter.

Dagensanalys.se - 10 mar 17 kl. 11:31

Igår vad det Instagram, idag är det Facebook – stölderna från Snapchat fortsätter

Att Snapchat gör något rätt illustreras väl aldrig så tydligt som av det friska stjälandet av deras format och idéer som just nu pågår. Igår berättade vi om Instagrams stöld av geotaggar, idag är det Facebooks tur. Läs även: Instagram fortsätter kopiera Snapchat Med omedelbar verkan lanserar Facebook en ny funktion för sin Messenger-app.

Posh24 - 20 nov 13 kl. 08:01

Lyssna här! One Directions album Midnight Memories har läckt ut!

One Directions nya platta Midnight Memories har läckt ut på nätet. Skivan skulle egentligen släppas den 25 november, men finns redan ute på internet. Utöver de två singlar som redan släppts, "Best Song Ever" och "Story of My Life", innehåller skivan ytterligare 12 låtar.

Blekinge Läns tidning - 17 maj 16 kl. 14:30

Ska vården prioritera friska män med stukade fötter?

Ska akutsjukvården verkligen prioritera friska män med stukade fötter? Det är vad den moderata landstingspolitikern Lennart Förberg verkar mena i ett politiskt inlägg på Facebook den 13 maj 2016..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - I förrgår: 08:33

Ännu ett tv-bolag testar AR med fräcka resultat

Allt flera tv-bolag testar att använda AR i sina sändningar. Här är exempel från danska TV som pratar om Tour de France. Här är ännu ett exempel på AR i praktiken: .

Dagensanalys.se - I förrgår: 08:21

Infograf om UX och alla dessa teorier om vad som fungerar bäst

Att skapa användarvänliga och effektiva onlinetjänster faller inom ett område som heter UX, eller User Experience. Här är en infograf som går igenom olika teorier som används idag inom UX. Onlinetjänster ska inte bara vara snygga, de ska också vara effektiva ur ett användarperspektiv.

Dagensanalys.se - I förrgår: 17:31

Visar Kanye West vägen för framtidens användarupplevelser?

Enligt Adobes nordiska marknadschef kan företag lära av Kanye West när det kommer till att leverera framtidens användarupplevelse. När rapartisten Kanye West släppte sitt åttonde studioalbum tidigare i år följde snart skarp kritik. Den handlade inte om albumets kvalitet, utan om det faktum att världsstjärnan hade ändrat texten under de två första veckorna efter släppet.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 09:24

Över 2,7 miljarder insamlat via Facebooks födelsedagsinsamlingar

Under första året har födelsedagsinsamlingar på Facebook nått en viktig milstolpe när användare samlat in 300 miljoner dollar (drygt 2,7 miljarder kronor) till ideella organisationer. Samtidigt meddelar Facebook att de ska göra det ännu enklare att hitta rätt bland de 750 000 ideella organisationer som idag finns på plattformen. Många användare vill använda sin födelsedag för en god sak.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 08:03

Nu vill ägarna att Nielsen ska säljas

Nu vill några större ägare att undersökningsbolaget Nielsen ska säljas. Aktien rasar och Nielsen har svårt med leveranser. Bakom draget att trycka på Nielsens försäljning är hedgefonden Elliott Management Corp, som äger 8,4 procent av bolaget.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 07:37

Twitch i full attack mot Youtube

Inte nog med att Facebook rustar inför en större attack så har nu också Twitch deklarerat att de ska konkurrera med Youtube. Twitch är en plattform för att kolla på när andra spelar dataspel. Om du bara frågar någon under 21 år så har de stenkoll på vad Twitch är för något.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 07:30

Blå, röd, gul eller svart vilken färg ska du välja till ditt företag?

En av de svåraste uppgifterna man har när man startar något nytt är att välja färg. Ska det vara blå, grön, gul, orange och vad betyder egentligen färgerna? Här får du svaret.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 07:06

Google bryr sig inte längre om var du har innehållet på sidan

Tidigare trodde man att Google bedömde relevans efter hur högt upp på sidan man svarade på sökfrasen. Nu säger Google att det spelar ingen roll, så länge innehållet är relevant. Om du söker på gula bananer så vill du självklart också se gula bananer på hemsidan som du valt från Googles SERP.

Dagensanalys.se - 15 aug 18 kl. 11:17

Box utser ny europachef

Chris Baker kommer att ha rollen som Senior Vice President och General Manager för EMEA på Box. Han var tidigare chef på SAP Concur och har nu fått uppdraget att få fart på tillväxten internationellt Chris Baker kommer till Box efter nästan fyra år som VD på SAP Concur, där han lett och fått teamen i Storbritannien, Irland, Frankrike, Afrika, Mellanöstern, Norden och Benelux-länderna att växa. ”Tillväxten på de internationella marknaderna är central i vår långsiktiga strategi”, säger Stephanie Carullo, COO på Box.

Dagensanalys.se - 15 aug 18 kl. 07:42

Google toppar listan och Facebook hamnar bara på en fjärde plats

Teknikföretag är vinnarna när YouGov BrandIndex mäter varumärkens övergripande ställning. Rankningen är framtagen med hjälp av YouGov BrandIndex och baseras på indexpoäng. Index är genomsnittet av sex olika imageparametrar: kvalitet, allmänt intryck, värde för pengarna, rekommendation, rykte och kundnöjdhet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.