Cornucopia > Ekonomi

Friday, 14 December, 19:59

Liknande nyheter

Taggar: Svensk Fastighetsförmedling, Aldrigvarit , mer, förmånligtatt , köpa, lägenhet
UT - 12 jul 14 kl. 09:06

Villapriserna rusar i Ulricehamn

Villapriserna i Ulricehamn har stigit med 25 procent på ett år. Det gör marknaden till en av landets absolut hetaste. Siffrorna från Mäklarstatistik talar sitt tydliga språk.

NSD - 12 dec 12 kl. 09:43

Billigaste villorna finns i Piteå

Söker du en villa i Norrbotten till så förmånligt pris som möjligt? Då är det i Piteå du ska göra ditt inköp. Där får du i snitt 130 kvadratmeter för en miljon kronor.

Skånskan - 03 jul 18 kl. 14:00

Medborgarhusets hemliga rum

ESLÖV
Sedan broschyren om kris och krig nyligen trillade in i brevlådorna har medborgare börjat fundera mer över sin säkerhet. I Eslöv finns 223 skyddsrum. Under Medborgarhuset finns två av dem.

Expressen - 18 feb 14 kl. 08:50

Strandkaoset i Skåne efter de två stormarna

Stormarna Sven och Simone slog hårt mot södra Sveriges kuststräcka. I många kommuner är stränderna fortfarande nerskräpande och långt från ett besöksvänligt skick. - Jag har aldrig sett så mycket tång och skräp på stranden förr, säger Michael Persson, fastighetsförvaltare på Sölvesborgs kommun..

YLE - 22 aug 13 kl. 09:54

Framtidens äldre vill bo hemma

Majoriteten av framtida äldre vill bo hemma och är beredda att betala för äldreservice i hemmet, visar en undersökning vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT. -Bland de stora åldersklasserna är man i villig att lägga ner pengar på service och vård, säger Heikki Pursiainen, specialforskare vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT. Undersökningen visar att många seniorer i princip skulle vara beredda att lägga ner så mycket pengar på service i hemmet att pensionen inte skulle räcka till för att täcka utgifterna.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Fredagsmys: Julstressen

"Ge mig en ordentlig lågkonjunktur och fungerande postgång, eller ge mig döden!"Dags för lite übermüsigt frädagsmys igen. Det mysigaste i år är förstås julstressen.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Kan laddhybriderna stå sig mot nya generationen elbilar?

Laddhybridbilarna ligger nu i samma prisklass som den nya generationens elbilar; Kia Niro EV, Hyundai Kona Electric och Tesla Model 3. Frågan är hur den dyra kompromisslösningen laddhybrid ska klara sig i priskonkurrensen?
Tesla Model 3.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Ökad fart nedåt - bostadspriserna föll i hela Sverige

Valueguard rapporterar om omfattande nedgångar i bostadspriserna i hela Sverige i november, på mellan -0.4 och -1.6%.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Stor rädsla för räntehöjning - Borg mfl desperata

Igår rapporterade SCB om marginellt fallande inflationssiffror. Nedgången om 0.3 procentenheter används bland annat av fd finansminister Anders Borg som argument för att Riksbanken inte ska höja räntan.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Votering pågår - Stefan Löfven (S) som statsminister

Just nu pågår debatten inför en omröstning om Stefan Löfven (S) som statsminister.
Stefan Löfven.09:04 I denna stund har Transportstyrelseskandalens avsatte fd inrikesminister Anders Ygeman (S), känd för att under flera månader inte lyckats boka en lokal för samtal med Stefan Löfven, lyckats boka en talarstol.

Cornucopia - Igår: 15:39

Lunds Universitet räddade doktorand från IS - skickade in säkerhetsstyrka

"Ligga i Lund."En doktorandhandledare på Lunds Universitet fick för fyra år sedan universitet att skicka in en säkerhetstryka för att rädda en doktorand och dennes familj från Islamiska Staten i Irak. Inga terrorister får komma mellan en handledare och dennes doktorand, och framför allt inte forskningen.

Cornucopia - Igår: 13:25

Nedgångar avgör vem som egentligen är bra på aktier

I börsuppgång kan en apa vara expert på börsen. Det är när börsen vänder och går ner som det visar sig vilka som egentligen visste vad de höll på med, och nybörjarna brutalt upptäcker att stockpicking inte innebär samma aktier i alla cykler av konjunktur och börs, inte ens sk value investors högutdelare.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - Igår: 11:02

Amazons datahallar i Mälardalen igång - Microsoft etablerar i Gävle-Sandviken

Nej, inte heller den här gången "startade Amazon e-handel i Sverige". Däremot har nu Amazons energislukande datahallar dragit igång i Mälardalen. Samtidigt har nu Microsoft köpt mark för 269 MSEK i Gävle-Sandviken, vilket med all sannolikhet ska användas för att tömma Sverige på elkraft för att driva internationella datacenter utan att skapa särskilt många jobb.

Cornucopia - Igår: 09:21

Skattesänkningarna - så betalar du extra skatt

Många, framför allt vänsterut, är upprörda över att de får behålla mer av sin lön efter årsskiftet. För att de inte ska framstå som hycklare, kommer här hjälpsamma råd om hur du betalar in extra skatt, alternativt direkt stöder de ändamål du anser borde fått dina hundralappar. Notera att budgeten höjde statsbidragen till vård, skola och omsorg, som alltså inte drabbas av skattesänkningarna.

Cornucopia - I förrgår: 18:36

Moderaternas och KD:s budget gick igenom - solcellsstödet fasas ut

Moderaternas och Kristdemokraternas budget gick som väntat igenom. Det innebär omfattande skattesänkningar för de som har jobb eller är pensionärer, men också neddragningar. Aktuellt för bloggen är t ex att solcellsstödet fasas ut.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.