Cornucopia > Ekonomi

Monday, 24 September, 09:18

Liknande nyheter

Taggar: Svensk Fastighetsförmedling, Aldrigvarit , mer, förmånligtatt , köpa, lägenhet
UT - 12 jul 14 kl. 09:06

Villapriserna rusar i Ulricehamn

Villapriserna i Ulricehamn har stigit med 25 procent på ett år. Det gör marknaden till en av landets absolut hetaste. Siffrorna från Mäklarstatistik talar sitt tydliga språk.

NSD - 12 dec 12 kl. 09:43

Billigaste villorna finns i Piteå

Söker du en villa i Norrbotten till så förmånligt pris som möjligt? Då är det i Piteå du ska göra ditt inköp. Där får du i snitt 130 kvadratmeter för en miljon kronor.

Skånskan - 03 jul 18 kl. 14:00

Medborgarhusets hemliga rum

ESLÖV
Sedan broschyren om kris och krig nyligen trillade in i brevlådorna har medborgare börjat fundera mer över sin säkerhet. I Eslöv finns 223 skyddsrum. Under Medborgarhuset finns två av dem.

Expressen - 18 feb 14 kl. 08:50

Strandkaoset i Skåne efter de två stormarna

Stormarna Sven och Simone slog hårt mot södra Sveriges kuststräcka. I många kommuner är stränderna fortfarande nerskräpande och långt från ett besöksvänligt skick. - Jag har aldrig sett så mycket tång och skräp på stranden förr, säger Michael Persson, fastighetsförvaltare på Sölvesborgs kommun..

YLE - 22 aug 13 kl. 09:54

Framtidens äldre vill bo hemma

Majoriteten av framtida äldre vill bo hemma och är beredda att betala för äldreservice i hemmet, visar en undersökning vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT. -Bland de stora åldersklasserna är man i villig att lägga ner pengar på service och vård, säger Heikki Pursiainen, specialforskare vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT. Undersökningen visar att många seniorer i princip skulle vara beredda att lägga ner så mycket pengar på service i hemmet att pensionen inte skulle räcka till för att täcka utgifterna.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 15 minuter sedan

Bloggen större än småpartierna - tillsammans

För att få lite proportioner hur små småpartierna utanför riksdagen var i riksdagsvalet 2018, så har den här ynkliga lilla bloggen - trots frånvaro av miljonfinansiering från okända givare - fler läsare på en månad än småpartierna tillsammans fick röster. Och på en vecka har bloggen fler läsare än det största småpartiet Feministiskt Initiativ hade väljare.Bloggtrafiken senaste månaden - 148 682 unika läsare som inte blockat Google Analytics.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Söndagsenkät: Från vilket parti kommer nästa statsminister

Dags för en söndagsenkät. Det står nu klart vilka partier som sitter i riksdagen. Det parlamentariska läget är fortfaranade oklart även om M tar talmansposten.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Snart inga armégeneraler i högsta försvarsledningen

Snart finns det inte längre någon armébakgrund i högsta försvarsledningen. Frågan är dock om det egentligen spelar någon roll?
Avgående C MUST generalmajor Gunnar Karlsson.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Utrikes födda riskerar bli fattigpensionärer

Medan allt mer fokus riktas mot de dåliga svenska pensionerna och fattigpensionärerna, så missas det att en stor andel - sannolikt överrepresenterade även om statistiken inte finns - av dessa är sk utrikes födda. Då dessa inte jobbat eller ens bott hela sitt arbetsliv i Sverige får de avsevärt lägre pension, inklusive att de inte ens får full garantipension.
Inte så mycket att se om man invandrat.

Cornucopia - Igår: 22:18

Massivt finsk insats mot ryska skärgårdsköpare

Finska myndigheter har i bred samverkan genomfört en massiv insats mot ett ryskägt företag som köpt upp strategiska kustfastigheter och bland annat byggt logement och helikopterplattor på dessa. Företaget ska också köpt fd finska minutläggarfartyg. Myndigheterna skyller tillslaget på skattefusk och ekonomisk brottslighet, men med tanke på insatsens utformning handlar det snarare om säkerhetspolitik.

Cornucopia - Igår: 15:55

Enorm utveckling inom deep fakes - infokalypsen rycker närmare

Det svenska valet verkar ha sluppit avancerad fake news denna gång, trots den enorma utveckling inom deep fakes på bara några månader. Men tills nästa val om fyra år kanske infokalypsen har anlänt och allmänheten litar helt enkelt inte på något längre."President Trump is a total and complete dipshit.

Cornucopia - Igår: 13:54

Talmannen blir moderat

Dagens efterspel av valet är att det nu är fastställt att Andreas Norlén (M) blir näste talman. Cirka 59% av riksdagen kommer rösta för honom, vilket gör att regeringsbildandet kan resultera i något annat än Stefan Löfven (s). Övriga 41% är nu djupt kränkta över att en majoritet utser talmannen.

Cornucopia - Igår: 13:16

Jaha, så vart man med fiber då

Nu vart (dialektalt uttryck) fibern inkopplad. Efter några års slit från fiberföreningen kliver jag alltså in i moderniteten även här på landet.Nådde inte riktigt den gigabit jag betalar för.

Cornucopia - I förrgår: 08:55

Elpriset var två öre i natt

En effekt av den myckna mestadels dåligt producerande vindkraften är att när det verkligen blåser rejält får vi ett ordentligt överskott av energi. Särskilt när detta sker nattetid vid lågförbrukning. Således kostade elen 2 - 3 öre för oss som har timdebitering, exklusive skatter, moms och nät.

Cornucopia - I förrgår: 17:15

Fredagsmys: Stora egenreklamkvällen

Dags för härligt fredagsreklam. Och denna kväll bjuder vi på något så mysigt som fritt fram att göra reklam för egna, arbetsgivarens eller närståendes företag, produkter och tjänster i kommentarsfältet (men inte politisk reklam). I den mån ni vill bryta pseudonymiteten alternativt använda ett annat konto.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.