Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 16 August, 12:41

Dagensanalys.se - 13 jun 18 kl. 11:04

Inga flera installationer av tillägg från tredjepartssajter



Google Chrome, som är världens mest använda webbläsare, har numera stoppat möjligheten att installera tillägg till webbläsaren från tredje part. Så om du har tillägg som boostar webbläsarupplevelsen, eller använder tillägg för att stoppa visningar av annonser så kan du inte längre installera dessa från en tredjepartssajt. Alla installationer måste numera gå igenom Web Store. Big deal? Nja, inte jättestor om du inte har några spöken gömda i dina tillägg.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Chrome, Web Store, Google

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingaflera , installationerav , tilläggfrån , tredjepartssajter
Dagensanalys.se - 04 okt 16 kl. 11:31

Vill du ha video på din webb? Kolla in Videoly!

Att ha rörlig bild på sin hemsida har blivit både vanliga och viktigare. Cisco bedömde nyligen att till år 2020 kommer 82% av all IP-trafik att vara video, så det har blivit ett värdefullt redskap i kampen om besökarnas uppmärksamhet. Dessvärre är det både dyrt och tidskrävande att producera en videofilm.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Över 2,7 miljarder insamlat via Facebooks födelsedagsinsamlingar

Under första året har födelsedagsinsamlingar på Facebook nått en viktig milstolpe när användare samlat in 300 miljoner dollar (drygt 2,7 miljarder kronor) till ideella organisationer. Samtidigt meddelar Facebook att de ska göra det ännu enklare att hitta rätt bland de 750 000 ideella organisationer som idag finns på plattformen. Många användare vill använda sin födelsedag för en god sak.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Nu vill ägarna att Nielsen ska säljas

Nu vill några större ägare att undersökningsbolaget Nielsen ska säljas. Aktien rasar och Nielsen har svårt med leveranser. Bakom draget att trycka på Nielsens försäljning är hedgefonden Elliott Management Corp, som äger 8,4 procent av bolaget.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Twitch i full attack mot Youtube

Inte nog med att Facebook rustar inför en större attack så har nu också Twitch deklarerat att de ska konkurrera med Youtube. Twitch är en plattform för att kolla på när andra spelar dataspel. Om du bara frågar någon under 21 år så har de stenkoll på vad Twitch är för något.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Blå, röd, gul eller svart vilken färg ska du välja till ditt företag?

En av de svåraste uppgifterna man har när man startar något nytt är att välja färg. Ska det vara blå, grön, gul, orange och vad betyder egentligen färgerna? Här får du svaret.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Google bryr sig inte längre om var du har innehållet på sidan

Tidigare trodde man att Google bedömde relevans efter hur högt upp på sidan man svarade på sökfrasen. Nu säger Google att det spelar ingen roll, så länge innehållet är relevant. Om du söker på gula bananer så vill du självklart också se gula bananer på hemsidan som du valt från Googles SERP.

Dagensanalys.se - Igår: 11:17

Box utser ny europachef

Chris Baker kommer att ha rollen som Senior Vice President och General Manager för EMEA på Box. Han var tidigare chef på SAP Concur och har nu fått uppdraget att få fart på tillväxten internationellt Chris Baker kommer till Box efter nästan fyra år som VD på SAP Concur, där han lett och fått teamen i Storbritannien, Irland, Frankrike, Afrika, Mellanöstern, Norden och Benelux-länderna att växa. ”Tillväxten på de internationella marknaderna är central i vår långsiktiga strategi”, säger Stephanie Carullo, COO på Box.

Dagensanalys.se - Igår: 07:42

Google toppar listan och Facebook hamnar bara på en fjärde plats

Teknikföretag är vinnarna när YouGov BrandIndex mäter varumärkens övergripande ställning. Rankningen är framtagen med hjälp av YouGov BrandIndex och baseras på indexpoäng. Index är genomsnittet av sex olika imageparametrar: kvalitet, allmänt intryck, värde för pengarna, rekommendation, rykte och kundnöjdhet.

Dagensanalys.se - Igår: 07:27

SEO för röstsökningar blev idag ännu viktigare i Sverige – Google Assistent förstår nu svenska

Google börjar idag att rulla ut den digitala assistenten Google Assistent på svenska för smartphones – inom kommande veckor finns den tillgänglig för alla användare på kompatibla Android- och iOS-enheter i Sverige. Företag som redan utvecklat funktionalitet för Google Assistent är ICA, H&M Home, SAS, SJ, och Sveriges Radio. Google Assistent gör det möjligt för användare att föra en tvåvägsdialog med Google, och kan därigenom hjälpa dem att få saker och ting gjorda i vardagen – från att skicka sms, sätta påminnelser och spela musik till att hitta användbar information, göra översättningar och navigera till önskade destinationer.

Dagensanalys.se - Igår: 20:14

Google delar med sig av statistik om hur våra sökningar förändras

Google har delat med sig av våra ändrade sökvanor. Från att söka med enstaka ord har våra sökningar blivit mer komplexa och framförallt personliga. ”Over the past two years, we’ve seen an increase in searches that include highly personal and conversational language—using words like ”me,” ”my,” and ”I,” skriver Google.

Dagensanalys.se - Igår: 19:56

29 miljoner tittare bänkade sig framför VM i konsollspelet Fifa

Fotboll som dataspel lockar miljontals tittare. Speciellt när det spelas Fifa eWorld Cup som har förstapris värt 2,3 miljoner kronor. Från den 2-4 augusti avgjordes Fifa eWorld Cup och spelet lockade 29 miljoner tittare, en ökning med nära 400 procent sedan förra årets tävling.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.