Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 15 August, 22:44

Dagens PS - 13 jun 18 kl. 09:35

JUST NU: Aktie faller som en stenKursen rasar 24 procent. Här är orsaken. Atlas Copco är dagens stora börsförlorare. Kursen är ned med 24 procent då aktien handlas utan avknoppningen Epiroc, rapporterar Dagens Industri och förklarar att kursfallet är i linje med analytikernas förväntan. Vinnare på storbolagens lista nu på morgonen är Millicom, som fått en höjd rekommendation av Morgan Stanley.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU, Copco, Epiroc, Dagens Industri, Millicom, Morgan Stanley, DI, Börsmorgon, OMXSPI

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Aktie, fallersom en , sten
BT - 22 jun 11 kl. 10:57

H&M-aktie faller efter delårsrapport

Hennes & Mauritz aktie faller på börsen, efter att klädjätten redovisat en lägre vinst för andra kvartalet jämfört med motsvarande period förra året.Strax efter halv elva på förmiddagen hade aktien tappat 1,7 procent och kostade 211:30 kronor.Klädjätten Hennes & Mauritz redovisar en vinst före skatt på 5 752 miljoner kronor för perioden mars-maj, det andra kvartalet i bolagets räkenskapsår.

VA - 22 jun 11 kl. 10:42

H&M-aktie faller efter delårsrapport

22 juni Hennes & Mauritz aktie faller på börsen, efter att klädjätten redovisat en lägre vinst för andra kvartalet jämfört med motsvarande period förra året. Strax efter halv elva på förmiddagen hade aktien tappat 1,7 procent och kostade 211:30 kronor. Klädjätten Hennes & Mauritz redovisar en vinst före skatt på 5 752 miljoner kronor för perioden mars?

SvD - 22 jun 11 kl. 09:03

H&M-aktie faller efter delårsrapport

Hennes & Mauritz aktie faller på börsen..

SvD - 05 feb 15 kl. 10:21

Hexatronic: aktie faller efter granskning i bÖrspodden

Den First North-listade teknikkoncernen Hexatronics aktie faller brant på Stockholmsbörsen under torsdagsförmiddagen..

PrivataAffärer - 15 aug 16 kl. 11:18

Etrions aktie faller efter slopad köprek

Solenergibolaget Etrions aktie faller på börsen efter att Paretos analytiker sänkt rekommendationen....

Dagens PS - 14 mar 17 kl. 10:25

Häktning i börsbolaget – svensk aktie faller fritt

Det svenska First North-bolaget Robert Friman International rasar 20 procent på tisdagen. Det efter att ädelmetallsföretaget fått ”besök” av Ekobrottsmyndigheten förra veckan som ledde till att en anställd häktades samt att Robert och Bill Friman, vd och styrelseledamot, delgavs misstanke om brott. Det framgår i ett pressmeddelande på måndagskvällen, rapporterar Dagens Industri.

Dagens PS - 14 mar 17 kl. 10:25

Häktning i börsbolag – svensk aktie faller fritt

Det svenska First North-bolaget Robert Friman International rasar 20 procent på tisdagen. Det efter att ädelmetallsföretaget fått ”besök” av Ekobrottsmyndigheten förra veckan som ledde till att en anställd häktades samt att Robert och Bill Friman, vd och styrelseledamot, delgavs misstanke om brott. Det framgår i ett pressmeddelande på måndagskvällen, rapporterar Dagens Industri.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Volvo-aktie faller

Börsen gjorde tummen ned för delårsrapporten från AB Volvo, trots att resultatet var något bättre än väntat. Volvo planerar nu att öka produktionen i Sverige. Den oväntat stora nedgången i orderingången vägde tyngre än resultatet.

BT - 24 jul 12 kl. 10:49

Volvo-aktie faller

Börsen gjorde tummen ned för delårsrapporten från AB Volvo, trots att resultatet var något bättre än väntat. Volvo planerar nu att öka produktionen i Sverige.
Den oväntat stora nedgången i orderingången vägde tyngre än resultatet.

Dagensanalys.se - 26 jul 16 kl. 15:00

Nintendos aktie faller när börsen insett att de inte gör Pokemon Go

Samtidigt som Pokemon Go lanseras i Japan och slår nya superrekord i mängden nedladdningar så faller åter Nintendos aktie efter sin raketuppgång i samband med spelsläppet. Orsaken är att marknaden nu faktiskt börjat förstå att det faktiskt inte är de som gör spelet. Vi skrev bara igår om att Pokemon Go kommer ge Apple en riktigt stor inkomstkälla, större än Nintendo som bara äger 32 procent av spelet.

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 18 kl. 14:06

Facebooks aktie faller efter nya beskedet

Inlägg från vänner, familj och grupper ska prioriteras framför material från medier och företag på Facebook. Nu faller företagets aktie över fyra procent. Sociala medie-jätten ska lyfta inlägg som bjuder in till meningsfulla konversationer, medan video.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 07:17

Telia säkrar miljard efter Turkiets valutafall

Teleoperatören Telia har valutasäkrat Turkcell-utdelningen för 2017 på 939 miljoner kronor innan skatt, mot bakgrund av den turkiska lirans kraftiga fall. Det rapporterar Dagens industri. ”Självklart följer vi utvecklingen i Turkiet och valutans rörelser men vi arbetar kontinuerligt med valutasäkringar och har säkrat utdelningen för 2017 från Turkcell”, uppger Ralf Bagner på Telias pressavdelning till tidningen.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Spotifys fullträff en jackpot för finansnestorn

Miljardären George Soros har genom sin investeringsfirma Soros Fund Management köpt techaktier som Apple, Facebook och Spotify under det andra kvartalet. Det visar inskickade dokument till amerikanska finansinspektionen, SEC. I Apple, som nyligen blev första företag att nå en biljon dollar i marknadsvärde, köpte Soros 54.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Nordeas experter: Fyra aktiefavoriter just nu

Nordea har Kambi, NCC, Nobia och Saab som sina favoriter bland svenska småbolag, enligt bankens analysteam. De fyra aktierna presenteras på onsdagen i rapporten Small Cap Stock Picker. Banken poängterar att det inte handlar om någon portfölj utan helt enkelt de bästa idéerna inom småbolag just nu.

Dagens PS - 12 timmar sedan

JUST NU: Glädjerally – aktie sticker 20 procent

Stockholmsbörsen har inlett stigande på onsdagen. Efter cirka 45 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,54 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade ökat 0,39 procent. Dagens största vinnare stavas THQ vars positiva kvartalsrapport – samt nyheten om att spelutvecklaren köper trilogin Timesplitter – fick aktien att rusa 16,9 procent efter en knapp timmes handel.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Turkiet: USA-pastorn blir kvar i fängelset

Den amerikanska pastorn Andrew Brunson blir kvar i turkiskt fängelse. Detta sedan en domstol på onsdagen avslagit hans överklagan, rapporterar AFP som hänvisar till den statliga tv-kanalen TRT. Gripandet av pastorn eskalerade de försämrade relationerna mellan USA och Turkiet, vilket i sin tur har utlöst en kollaps i landets valuta.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Joel Kinnaman i ny tv-serie från Apple

Den svenska skådespelaren Joel Kinnaman är med i en ny tv-serie från teknikjätten Apple, avslöjar branschsajten Deadline. Det rör sig om Apples kommande rymddrama från Battlestar Galactica-skaparen Ronald Moore. Kinnaman ska spela en NASA-astronaut i tv-serien.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Ledarkollen: Socialdemokrati på fallrepet

Ledarkollen handlar idag, om valrörelsen, om nazister som normaliseras, om bilbränderna och en allt mer frustrerad socialdemokrati. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Partiledardebatt om sakfrågor Det hölls partiledardebatt hos Expressen igår och DI skriver: ”Debatten fokuserade på sakfrågor under merparten av tiden, vilket bådar gott för den fortsatta valrörelsen.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Levande bakterier vid frukostbordet? Ja!

Yoghurten har en självklar plats i många kylskåp och på frukostborden. Med mängder av nyttigheter och protein ger det en god start på dagen. Men det finns vissa fällor ute i yoghurt-världen, menar Medical News Today.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Dystrare framtidstro i svenska handeln

De svenska handlarnas framtidsförväntningar sjönk i augusti, enligt arbetsgivarorganisationen Svensk Handels Handelsbarometer. I både butikshandeln och e-handeln minskar optimismen jämfört med föregående månad. Framtidsindikatorn bland de fysiska butikerna minskade med -3,1 enheter i augusti till index 95,2.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Revolt i techbolaget – anställda kräver 2 Mdr

Dejtingappbolaget Tinders medgrundare Sean Rad har valt att stämma moderbolaget IAC på minst två miljarder dollar, skriver Recode. Stämningen backas upp av vissa av Tinders andra medgrundare samt anställda som fick ett optionsprogram med IAC. Under det lovade IAC att ge en värdering på Tinder under fyra tillfällen och därmed en möjlighet för grundarna och de anställda att sälja sina optioner för det erbjudna priset.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.