Nyteknik > Teknik

Wednesday, 12 December, 03:56

Nyteknik - 13 jun 18 kl. 07:11

Granskningen visar: Här kan nya svenska gruvor öppnasGuld, grafit, kobolt eller en ny stor kopparfyndighet? Kanske kan svensk gruvnäring bli riktigt het igen - nu har möjligheterna att hitta nya mineralfynd i norra Sverige kartlagts..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Granskningenvisar Här kan nya svenska , gruvor, öppnas
DI - 15 aug 18 kl. 09:47

Sug efter Kobolt får gamla gruvor att öppnas

Ökad efterfrågan på metallen kobolt kan leda till att övergivna gruvor i chilenska La Cobaltera dammas av och åter kommer i bruk. Den bakomliggande orsaken är behovet av metallen i tillverkningen av laddbara batterier - inte minst för elbilar, skriver Bloomberg News..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Idag öppnas ny gruva i Kaunisvaara

Gruvnäringen blomstrar i Sverige - förra året bröts över 60 miljoner malm, vilket är dubbelt så mycket som för 30 år sedan, rapporterar SR Ekot.25.000 personer arbetar i landets 15 gruvor och idag öppnas ytterligare en, järnmalmsgruvan i Kaunisvaara, Norrbotten.

YLE - 24 maj 13 kl. 15:51

Ljus framtid för finländska gruvor

Framtidsutsikterna för den finländska gruvindustrin är positiva trots att Talvivaaras gruva i Sotkamo enligt branschfolk har satt en negativ stämpel på industrin.
Nordkalks divisionsdirektör Jarkko Kaplin är positiv till gruvornas stresstest.YLE/Nina Simberg
Gruvbolaget Nordkalk ser ljust på framtiden.

YLE - 10 nov 12 kl. 09:56

Luonto-Liitto vill att alla gruvor utreds

Miljörörelsen Luonto-Liitto anser att miljöläget även vid andra gruvor än Talvivaara måste kartläggas. Rörelsens generalsekreterare Leo Stranius tror inte att läget vid andra gruvor skulle vara bättre än vid Talvivaara. Frågan borde utredas, sade Stranius i tv-programmet Morgonettan i TV1 i dag.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Granskningen av Kevin-fallet kan bli svår

Åklagaren: "Kommer det fram nya omständigheter kan förundersökningen öppnas".

Dagen - 05 jan 11 kl. 03:00

Granskningen klar: Inga skäl att ifrågasätta Per Eriksson

En oberoende granskning av lundarektorn Per Erikssons professorsbefordran konstaterar att det inte finns skäl att ifrågasätta hans professorstitel. Felen i professorsansökan är "försumbara och ursäktliga", konstaterar juristen Anders Stening, som utfört granskningen.

Sedan Per Eriksson tillsattes som rektor på Lunds universitet för två år sedan har hans lämplighet som rektor ifrågasatts.

YLE - 16 nov 12 kl. 19:50

Utländska bolag vill öppna gruvor i Finland

Finländska malmer intresserar mer än någonsin tidigare. Efterfrågan är stor på basmetaller som växande länder såsom Kina och Indien behöver när de bygger upp sina samhällen. Utländska investerare vill bygga nya gruvor för omkring fyra miljarder euro de närmaste åren.

HBL - 10 feb 14 kl. 14:30

Många gruvor dåligt förberedda på regn

Alla finländska gruvor är inte tillräckligt väl förberedda på att klara kraftigt ösregn. Enligt Miljöministeriets stresstester har vissa gruvor inga reservdammar. Reservdammar rinner allt extra vatten ut från gruvområdet.

YLE - 17 jun 15 kl. 13:19

Arbetsplatser hotas om Pojoviksbron öppnas sällan

Både turismen och företagare lider om Pojoviksbron bara öppnas för fritidsbåtar under vissa tider på dygnet. Det säger båtföretagaren Tom Nylund och politikern Werner Orre (SFP). - Pojoviken är en trumf för regionen.

YLE - 29 sep 16 kl. 07:31

Granskningen hårdnar - grenförbunden nu under lupp

Undervisnings- och kulturministeriet har intensifierat granskningen av grenförbund som åtnjuter stora statliga stöd. Bland annat gymnastikförbundet och ishockeyförbundet har fått betala tillbaka understödsbelopp. Enligt Yle Urheilus uppgifter har ytterligare utredningar utförts åtminstone hos stora förbund som Finlands Innebandyförbund, Finlands Bollförbund, Finlands skidskytteförbund och Finlands Gymnastikförbund.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 11 timmar sedan

Daimler köper battericeller för 200 miljarder

Daimler gör sig redo för att lansera elfordon på bred front. Företaget kommer att köpa battericeller för över 200 miljarder kronor fram till 2030..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Scania bygger sopbil driven av bränsleceller

Scania har fått en beställning på en lastbil som drivs av bränsleceller och vätgas. Den kan komma att rulla i Göteborg redan nästa vinter..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Macchiarini-utredning tas upp igen – fler kan misstänkas

Kjell Asplund, ordförande för Statens medicin-etiska råd, är nöjd med beskedet att förundersökningen mot Paolo Macchiarini återupptas. Fler än den italienske kirurgen kan komma att delges misstanke om brott. Närmast till hands ligger de två verksamhetschefer som ansvarade för vårdens kvalitet..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Microsoft köper mark i Norrland för 256 miljoner

Gävle och Sandviken har sålt 130 hektar mark till IT-jätten Microsoft. Men än så länge är det inte känt vad marken ska användas till..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Dagen efter domen – Apple trotsar säljförbud i Kina

Trots förbudsdomen – Apple fortsätter tills vidare att sälja Iphone-telefoner precis som vanligt i Kina..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Nya pengar till svensk undervattensdrake – ska ge fler tidvattenkraftverk

Med tio nya miljoner i kassan kan svenska Minesto öka takten i ansträngningarna att sälja sin undervattensdrake inom EU. Nästa år ska två nya kraftverk installeras på Färöarna..

Nyteknik - 15 timmar sedan

RAC: Hybriderna borde förbjudas vid offentliga laddstolpar

Laddhybrider tar mycket längre tid på sig för att fylla batteriet än rena elbilar. Därför anser brittiska intresseorganisationen RAC att hybriderna borde förbjudas att använda offentliga laddstolpar..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Oneplus och McLaren släpper supersnabb 6T

Snabbare laddning och 10 gigabyte i RAM - kinesiska Oneplus och sportbilstillverkaren McLaren släpper en upphottad version av Oneplus 6T-modellen..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Komplett och helautomatiserad spårbarhetsetikettering

Upptäck Bradys kompletta och tillförlitliga etiketteringslösning för kretskort som ger möjlighet att automatisera spårbarheten och samla in smarta tillverkningsdata från produktionslinjer för ytmonterade komponenter..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Här är vad som orsakade jordens värsta massdöd

Vi vet att det var klimatförändringar på grund av vulkanisk aktivitet som ledde till det som kallas historiens värsta massdöd. Nu har forskarna fått fram fler detaljer om det som nästan utraderade livet på jorden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.