Nyteknik > Teknik

Monday, 24 September, 19:12

Nyteknik - 13 jun 18 kl. 07:11

Granskningen visar: Här kan nya svenska gruvor öppnasGuld, grafit, kobolt eller en ny stor kopparfyndighet? Kanske kan svensk gruvnäring bli riktigt het igen - nu har möjligheterna att hitta nya mineralfynd i norra Sverige kartlagts..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Granskningenvisar Här kan nya svenska , gruvor, öppnas
DI - 15 aug 18 kl. 09:47

Sug efter Kobolt får gamla gruvor att öppnas

Ökad efterfrågan på metallen kobolt kan leda till att övergivna gruvor i chilenska La Cobaltera dammas av och åter kommer i bruk. Den bakomliggande orsaken är behovet av metallen i tillverkningen av laddbara batterier - inte minst för elbilar, skriver Bloomberg News..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Idag öppnas ny gruva i Kaunisvaara

Gruvnäringen blomstrar i Sverige - förra året bröts över 60 miljoner malm, vilket är dubbelt så mycket som för 30 år sedan, rapporterar SR Ekot.25.000 personer arbetar i landets 15 gruvor och idag öppnas ytterligare en, järnmalmsgruvan i Kaunisvaara, Norrbotten.

YLE - 24 maj 13 kl. 15:51

Ljus framtid för finländska gruvor

Framtidsutsikterna för den finländska gruvindustrin är positiva trots att Talvivaaras gruva i Sotkamo enligt branschfolk har satt en negativ stämpel på industrin.
Nordkalks divisionsdirektör Jarkko Kaplin är positiv till gruvornas stresstest.YLE/Nina Simberg
Gruvbolaget Nordkalk ser ljust på framtiden.

YLE - 10 nov 12 kl. 09:56

Luonto-Liitto vill att alla gruvor utreds

Miljörörelsen Luonto-Liitto anser att miljöläget även vid andra gruvor än Talvivaara måste kartläggas. Rörelsens generalsekreterare Leo Stranius tror inte att läget vid andra gruvor skulle vara bättre än vid Talvivaara. Frågan borde utredas, sade Stranius i tv-programmet Morgonettan i TV1 i dag.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Granskningen av Kevin-fallet kan bli svår

Åklagaren: "Kommer det fram nya omständigheter kan förundersökningen öppnas".

Dagen - 05 jan 11 kl. 03:00

Granskningen klar: Inga skäl att ifrågasätta Per Eriksson

En oberoende granskning av lundarektorn Per Erikssons professorsbefordran konstaterar att det inte finns skäl att ifrågasätta hans professorstitel. Felen i professorsansökan är "försumbara och ursäktliga", konstaterar juristen Anders Stening, som utfört granskningen.

Sedan Per Eriksson tillsattes som rektor på Lunds universitet för två år sedan har hans lämplighet som rektor ifrågasatts.

YLE - 16 nov 12 kl. 19:50

Utländska bolag vill öppna gruvor i Finland

Finländska malmer intresserar mer än någonsin tidigare. Efterfrågan är stor på basmetaller som växande länder såsom Kina och Indien behöver när de bygger upp sina samhällen. Utländska investerare vill bygga nya gruvor för omkring fyra miljarder euro de närmaste åren.

HBL - 10 feb 14 kl. 14:30

Många gruvor dåligt förberedda på regn

Alla finländska gruvor är inte tillräckligt väl förberedda på att klara kraftigt ösregn. Enligt Miljöministeriets stresstester har vissa gruvor inga reservdammar. Reservdammar rinner allt extra vatten ut från gruvområdet.

YLE - 17 jun 15 kl. 13:19

Arbetsplatser hotas om Pojoviksbron öppnas sällan

Både turismen och företagare lider om Pojoviksbron bara öppnas för fritidsbåtar under vissa tider på dygnet. Det säger båtföretagaren Tom Nylund och politikern Werner Orre (SFP). - Pojoviken är en trumf för regionen.

YLE - 29 sep 16 kl. 07:31

Granskningen hårdnar - grenförbunden nu under lupp

Undervisnings- och kulturministeriet har intensifierat granskningen av grenförbund som åtnjuter stora statliga stöd. Bland annat gymnastikförbundet och ishockeyförbundet har fått betala tillbaka understödsbelopp. Enligt Yle Urheilus uppgifter har ytterligare utredningar utförts åtminstone hos stora förbund som Finlands Innebandyförbund, Finlands Bollförbund, Finlands skidskytteförbund och Finlands Gymnastikförbund.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Malariamyggor utrotades med hjälp av gensax

Nu har forskare för första gången lyckats utrota populationer av malariamyggor i labbmiljö. Framsteget kan ge upphov till ödesdigra konsekvenser..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Porsche meddelar – nu dumpar vi dieseln

Bilmärket kommer inte längre erbjuda dieselmotorer. Porsche blir därmed den första stora tillverkaren i Tyskland som genomför beslutet. Nu riktas fokus istället mot batteri- och hybridbilar..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Riskanalys och vetenskap säkrar cyberförsvaret

Det har börjat. Sverige ska bygga upp totalförsvaret igen. Informations- och cybersäkerhet är några av alla områden där Secana bidrar till ett starkt samhällsskydd..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Se bilder från skuttande robotar på asteroiden Ryugu

Två små robotar skuttar just nu runt på asteroiden Ryugu. Den japanska rymdmyndigheten gläds åt de första, något oskarpa, bilderna..

Nyteknik - Igår: 06:00

Dödskatastrofen 1955 i Le Mans-tävlingen

Åskådarläktaren blev platsen för en massaker när moderna bilar tävlade på en föråldrad bana..

Nyteknik - 21 sep 18 kl. 16:30

”Det bidde en tumme – Sverige tappar täten i självkörande fordon”

DEBATT. Sverige blir inte det land som ligger i framkant vad gäller självkörande fordon, skriver Mattias Goldmann och Andreas Bergström..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Volvo stoppar lastbilstillverkningen i Iran

Lastbilstillverkaren Volvo har slutat tillverka fordon i Iran på grund av USA:s sanktioner..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Sex tips för att vässa din profil på Linkedin

Med tanke på hur mycket din Linkedin-profil kan betyda för karriären är det verkligen värt att lägga lite möda på att få den bra. Här är sex tips på hur du lyckas med den viktiga sammanfattningen..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Trubbnosiga hundar inventeras efter hälsoproblem

Svenska Kennelklubben ska göra en inventering av hälsoproblemen hos hundar med trubbig nos, rapporterar SVT Nyheter..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Så bygger du förtroende som chef

Vill du få större förtroende för dina beslut som chef? Utgå från att det är olika från person till person vad som gör att vi litar på någon, och att det du gör ofta påverkar betydligt mer än det du säger..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.