SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 24 April, 00:36

SVT Debatt - 13 jun 18 kl. 07:00

”Sluta lappa – se över hela pensionssystemet””Ett allmänt pensionssystem ska leverera ekonomisk trygghet och förutsägbarhet för dagens och morgondagens pensionärer. Vi förspråkar därför en total översyn av pensionssystemet för att komma tillrätta med dagens brister i systemet”, skriver Christina Tallberg, ordförande PRO, Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, Berit Bölander, förbundsordförande SKPF Pensionärerna och Monica Blomberg, förbundsordförande RPG..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Christina Tallberg, PRO, Eriksson, SPF Seniorerna, Bölander, SKPF Pensionärerna, Monica Blomberg, RPG

Dela artikeln

2650 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sluta, lappase över hela , pensionssystemet
Sydöstran - 04 dec 15 kl. 14:19

Sluta lappa och laga på Kyrkskolan

Kyrkskolan i Jämjö är lokalmässigt under all kritik. Planen var att bygga Jämjö kunskapscentrum (JKC) uppe vid Jändelskolan och samla all skolundervisning dit. Tyvärr har detta mer eller mindre lagts på is av den styrande maktkonstellationen, trots den skolöverenskommelse som gjordes..

ÖstersundsPosten - 17 jul 16 kl. 08:00

INSÄNDARE: Sluta lappa husbilar

Detta bara för att kommunen inte klarar av att lösa situationen med tömda kemtoaletter, nedskräpning och konkurrens av egen camping. Sätt i stället upp en parkeringsautomat/sm-sbetalning som täcker kostnader för sopstation, tömningsplats för kemtoa och renhållning av området..

Blekinge Läns tidning - 18 apr 17 kl. 13:45

Sluta lappa och laga i vården

YA - 30 jan 19 kl. 20:37

Insändare: Sluta lappa bilarna i byarna!

Nu läser vi igen att kommunens inhyrda vaktbolag har delat ut parkeringsböter för en ensam bil på en liten gata i Brantevik. .

BT - 28 jan 14 kl. 09:43

Har inte stulit från pensionssystemet

Så var det dags igen. Denna gång är det signaturerna ”Arg Pensionär” (BT 23/1) och ”Två arga pantertanter, de båda Ina” (BT 25/1) som anklagar Göran Persson (S) för att ”ta pengar ur pensionssystemet” respektive ”lånade (stal) 258 miljarder ur pensionssystemet”. Nu vill jag göra ett nytt försök att ta död på den närmast mytiska uppfattning om dessa 258 miljarder.

SmålandsPosten - 02 apr 14 kl. 07:00

Ändra pensionssystemet

?PPM-systemet är ett misslyckande som har fått kritik både från pensionärsorganisationer och LO. Det är mycket dyrt och fond­väljandet har inte blivit någon framgång, inte för pensionärerna i alla fall, men för fondförvaltarna, skriver Eva-Britt Svensson, riksdagskandidat (V).

YLE - 07 aug 14 kl. 06:00

Så här fungerar pensionssystemet i dag

För en oinsatt är Finlands pensionssystem invecklat, men det fungerar enligt några enkla principer. Så här är det nu Grundregeln i Finland i dag är att man kan gå i ålderspension i åldern 63-68 år. Det lagstadgade pensionsskyddet består av arbetspension, som tjänas in för förvärvsarbete och företagsverksamhet och av folkpension och garantipension.

Cornucopia - 11 feb 17 kl. 10:21

Löfven vill riva upp PPM och pensionssystemet

Statsminister Stefan Löfven (s) vill nu riva upp premiepensionssystemet, PPM, och med det hela pensionssystemet. Som bekant är pensionssystemet ständigt bara ett riksdagsbeslut bort från att göras om eller avskaffas och hur bra man förvaltat sin enda "garanterade" del av pensionen via PPM är en kul lek, men inget som kommer tillfalla de yngre generationerna. Samtidigt visar statsministern upp total oförståelse för riskjusterad avkastning och olika riskprofiler när han jämför fonders avkastning med den hävstångsbelånade högriskfonden AP7.

BT - 01 nov 11 kl. 14:34

Pensionssystemet är en skam

Resultatet av det huvudlösa beslutet om pensionssystem har, som alla vet, resulterat i att pensionärerna blivit allt fattigare. Enbart under de senaste fyra regeringsåren har pensionerna sänkts med 10,9 procent, skriver Bo Rönnlund. Inför pensionsreformen 1999 angavs två viktiga inriktningar, som skulle gälla för det nya pensionssystemet, nämligen att pensionsnivåerna skulle vara oförändrade i förhållande till ATP-systemet och att pensionen skulle ha följsamhet till årliga kostnadsökningar i samhället.

BT - 06 dec 14 kl. 10:39

Supersköterskan som inte vill sluta

Att jobba efter pensioneringen blir långsamt allt vanligare i Sverige. Och det blir också nödvändigt för att pensionssystemet ska klara påfrestningarna när allt fler lever allt längre. Men det finns många hinder, inte minst för alla som haft tunga jobb, att göra det.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 9 timmar sedan

”Moderaternas förslag leder till mer extremism, inte mindre”

”Förslaget kommer att ge en motsatt effekt, vare sig man vill eller inte. Att försvåra utländsk finansiering av moskébyggen leder till fler källarmoskéer – och det är där extremismen gror”, skriver Mohammad El-Alti..

SVT Debatt - 19 apr 19 kl. 07:00

Greenpeace: ”Vi måste flytta fokus från individen i klimatfrågan”

”Vi har tio år på oss att styra om från det ohållbara till det hållbara”, säger Wronski..

SVT Debatt - 19 apr 19 kl. 07:00

”Sverige kan, bör och tjänar på att gå före”

”Vårt land bubblar av företag som är redo att leverera lösningar i en värld som tar klimatfrågan på allvar”, skriver Pihl, Ekelund, Falk och Kramers..

SVT Debatt - 18 apr 19 kl. 20:59

Finalrepris väntar – Falun till Globen efter Aldeebs avgörande

I fjol vann Storvreta SM-guld efter 6-2 i finalen mot Falun. I år har Falun chans på revansch, efter att under torsdagen besegrat Mullsjö med 4-3 i den fjärde semifinalen och avancerat till Globen..

SVT Debatt - 18 apr 19 kl. 10:46

”Varför låter ni storföretag smita från skatt, finansministern?”

”Det är en fullständig skandal hur vår regering motarbetar de konkreta åtgärder som föreslås på EU-nivå”, skriver företrädare för Partiet Vändpunkt..

SVT Debatt - 17 apr 19 kl. 13:48

”Klart att det sticker i ögonen med 95 000 i månadslön”

”Det är förståeligt att det väcker frustration hos fast anställda barnmorskor att det kan komma en uthyrningsbarnmorska som får 95 000 kronor i lön och som samtidigt kan behöva en del hjälp för att kunna hitta och jobba på arbetsplatsen”, skriver Svenska Barnmorskeförbundet..

SVT Debatt - 17 apr 19 kl. 13:11

”Det finns en stor blind fläck när Indonesien går till val”

”Det flagranta ointresse som svenska nyhetsredaktioner visar för den blodiga tillvaron i Västpapua våren 2019 är inget annat än ett journalistiskt svek”, skriver Klas Lundström..

SVT Debatt - 17 apr 19 kl. 11:23

”Föräldraledighet ska inte finansieras av staten”

”Det finns alltså flera goda skäl att korta ledigheten – inte minst ur ett jämställdhetsperspektiv”, skriver Siri Steijer och Kajsa Dovstad..

SVT Debatt - 16 apr 19 kl. 11:19

”Varför togs satsningen på Äldrelyftet bort, regeringen?”

”Vår förvåning och besvikelse över att regeringen väljer att plocka bort en satsning i budgeten som (S) hade som vallöfte och som Moderaterna och Kristdemokraterna hade sett till skulle ha blivit verklighet är stor”, skriver företrädare för Riksidrottsförbundet och pensionärsorganisationerna..

SVT Debatt - 16 apr 19 kl. 07:00

”Vi fortsätter att öka vårt stöd till de fattigaste”

”Linjen ligger fast, världens resurser behöver och ska fördelas solidariskt. Sverige fortsätter öka sitt stöd till de mest fattiga länderna när andra länder backar ur”, skriver Anders Österberg (S) och Janine Alm Ericson (MP)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.