SVT Debatt > Opinion

Sunday, 24 June, 20:23

SVT Debatt - 13 jun 18 kl. 07:00

”Sluta lappa – se över hela pensionssystemet””Ett allmänt pensionssystem ska leverera ekonomisk trygghet och förutsägbarhet för dagens och morgondagens pensionärer. Vi förspråkar därför en total översyn av pensionssystemet för att komma tillrätta med dagens brister i systemet”, skriver Christina Tallberg, ordförande PRO, Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, Berit Bölander, förbundsordförande SKPF Pensionärerna och Monica Blomberg, förbundsordförande RPG..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Christina Tallberg, PRO, Eriksson, SPF Seniorerna, Bölander, SKPF Pensionärerna, Monica Blomberg, RPG

Dela artikeln

2640 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sluta, lappase över hela , pensionssystemet
Sydöstran - 04 dec 15 kl. 14:19

Sluta lappa och laga på Kyrkskolan

Kyrkskolan i Jämjö är lokalmässigt under all kritik. Planen var att bygga Jämjö kunskapscentrum (JKC) uppe vid Jändelskolan och samla all skolundervisning dit. Tyvärr har detta mer eller mindre lagts på is av den styrande maktkonstellationen, trots den skolöverenskommelse som gjordes..

ÖstersundsPosten - 17 jul 16 kl. 08:00

INSÄNDARE: Sluta lappa husbilar

Detta bara för att kommunen inte klarar av att lösa situationen med tömda kemtoaletter, nedskräpning och konkurrens av egen camping. Sätt i stället upp en parkeringsautomat/sm-sbetalning som täcker kostnader för sopstation, tömningsplats för kemtoa och renhållning av området..

Blekinge Läns tidning - 18 apr 17 kl. 13:45

Sluta lappa och laga i vården

BT - 28 jan 14 kl. 09:43

Har inte stulit från pensionssystemet

Så var det dags igen. Denna gång är det signaturerna ”Arg Pensionär” (BT 23/1) och ”Två arga pantertanter, de båda Ina” (BT 25/1) som anklagar Göran Persson (S) för att ”ta pengar ur pensionssystemet” respektive ”lånade (stal) 258 miljarder ur pensionssystemet”. Nu vill jag göra ett nytt försök att ta död på den närmast mytiska uppfattning om dessa 258 miljarder.

Expressen - 3 timmar sedan

Uppgifter: Salah vill sluta i landslaget efter bilderna

Under hela VM har bilderna på Mohamed Salah och Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov varit ett ämne som väckt ilska. Enligt CNN har det lett till att Salah funderar på att sluta i landslaget. CNN skriver att Salah inte vill utnyttjas i ett politiskt spel.

SmålandsPosten - 02 apr 14 kl. 07:00

Ändra pensionssystemet

?PPM-systemet är ett misslyckande som har fått kritik både från pensionärsorganisationer och LO. Det är mycket dyrt och fond­väljandet har inte blivit någon framgång, inte för pensionärerna i alla fall, men för fondförvaltarna, skriver Eva-Britt Svensson, riksdagskandidat (V).

YLE - 07 aug 14 kl. 06:00

Så här fungerar pensionssystemet i dag

För en oinsatt är Finlands pensionssystem invecklat, men det fungerar enligt några enkla principer. Så här är det nu Grundregeln i Finland i dag är att man kan gå i ålderspension i åldern 63-68 år. Det lagstadgade pensionsskyddet består av arbetspension, som tjänas in för förvärvsarbete och företagsverksamhet och av folkpension och garantipension.

Cornucopia - 11 feb 17 kl. 10:21

Löfven vill riva upp PPM och pensionssystemet

Statsminister Stefan Löfven (s) vill nu riva upp premiepensionssystemet, PPM, och med det hela pensionssystemet. Som bekant är pensionssystemet ständigt bara ett riksdagsbeslut bort från att göras om eller avskaffas och hur bra man förvaltat sin enda "garanterade" del av pensionen via PPM är en kul lek, men inget som kommer tillfalla de yngre generationerna. Samtidigt visar statsministern upp total oförståelse för riskjusterad avkastning och olika riskprofiler när han jämför fonders avkastning med den hävstångsbelånade högriskfonden AP7.

BT - 01 nov 11 kl. 14:34

Pensionssystemet är en skam

Resultatet av det huvudlösa beslutet om pensionssystem har, som alla vet, resulterat i att pensionärerna blivit allt fattigare. Enbart under de senaste fyra regeringsåren har pensionerna sänkts med 10,9 procent, skriver Bo Rönnlund. Inför pensionsreformen 1999 angavs två viktiga inriktningar, som skulle gälla för det nya pensionssystemet, nämligen att pensionsnivåerna skulle vara oförändrade i förhållande till ATP-systemet och att pensionen skulle ha följsamhet till årliga kostnadsökningar i samhället.

BT - 06 dec 14 kl. 10:39

Supersköterskan som inte vill sluta

Att jobba efter pensioneringen blir långsamt allt vanligare i Sverige. Och det blir också nödvändigt för att pensionssystemet ska klara påfrestningarna när allt fler lever allt längre. Men det finns många hinder, inte minst för alla som haft tunga jobb, att göra det.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Vi behöver fler bostäder, inte chockhöjda hyror”

”En övergång till marknadshyror skulle alltså slå hårt mot vanligt folk i hela landet och med största sannolikhet tvinga många att flytta. Hur ska lönen räcka till?” frågar Ola Palmgren..

SVT Debatt - 21 jun 18 kl. 13:55

”Regeringen höjde skatten istället för att spara på utgifterna”

”Under en stark högkonjunktur har regeringen spenderat pengar som en drucken, och viktiga strukturreformer har undvikits till förmån för kortsiktiga satsningar med liten samhällsnytta”, skriver Christian Ekström..

SVT Debatt - 21 jun 18 kl. 12:17

”Lägg ner FN:s Råd för mänskliga rättigheter”

”Sverige och likasinnade fria stater bör bilda en allians för att lägga ned MR-rådet och ersätta det med ett organ som har demokratikriterier så att stater som begår MR-övergrepp inte kan bli invalda”, skriver Fredrik Malm..

SVT Debatt - 21 jun 18 kl. 09:16

”Dags att kavla upp ärmarna, Tomas Eneroth!”

”De enda man inte riskerar att möta är väl trafikpoliserna. Till Tomas Eneroth, ny infrastrukturminister, vill jag bara säga en sak: Det är dags att kavla upp ärmarna!” skriver Robert Collin..

SVT Debatt - 21 jun 18 kl. 07:00

”Ett tiggeriförbud riskerar att öka kriminaliteten”

”Att underlätta säsongsarbete och okvalificerade jobb och ge människor möjlighet att ta steget in i samhället, är ett klokare sätt att bekämpa fattigdom, än att än att förbjuda och jaga bort människor i nöd från gator och torg”, skriver Lotta Säfström..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 11:53

Öppet brev till Sveriges statsminister

”På grund av våldtäkten anses jag ha vanärat familjen, och mina bröder ville döda mig. Det är det som kallas hedersmord”, skriver Hala Fadhil Kareem Al-Diwan..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 10:27

”Här blommar inga rosor”

Dusan Marinkovic från Lindängen i Malmö är poet och en av huvudpersonerna i SVT:s valsatsning ”Jag röstar”, som är en samproduktion med mediahuset Fanzingo. I debattinlägget ”Här blommar inga rosor”, som är producerat av Rörelsen gatans röst och ansikte, ger han sin bild av våldet i Malmö..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 07:00

”Vi är barnen som Jimmie Åkesson kallar män”

”Sluta skicka barn och unga till länder som ni aldrig skulle låta era egna barn åka till. Och [basera] alla andra beslut ni tar på föreställningen att det är era egna barn som blir röntgade, förhörda, kriminaliserade, kallade för vuxna och avhumaniserade”, skriver Amin, Bilal, Mahdi, Naim och Shuja tillsammans med konstgruppen Ful..

SVT Debatt - 19 jun 18 kl. 13:49

”Det är våra barn som dör i Malmö och vi tänker inte ge upp”

”Politiker gormar om fler poliser och militära insatser. Man vill se hårdare tag. Men hårdare tag och strängare straff kommer inte att lösa problemet”, skriver Bahareh Mohammadi Andersson..

SVT Debatt - 19 jun 18 kl. 12:19

”Sossarnas längtan efter tvång och kollektiv finns kvar”

”Man ska alltid vara misstänksam när politiker svänger sig med nya ord utan att definiera dem. Blandade klasser är inget nytt fenomen, bara en ny paketering”, skriver Rebecca Weidmo Uvell..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.