SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 11 December, 15:18

SVT Debatt - 13 jun 18 kl. 07:00

”Sluta lappa – se över hela pensionssystemet””Ett allmänt pensionssystem ska leverera ekonomisk trygghet och förutsägbarhet för dagens och morgondagens pensionärer. Vi förspråkar därför en total översyn av pensionssystemet för att komma tillrätta med dagens brister i systemet”, skriver Christina Tallberg, ordförande PRO, Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, Berit Bölander, förbundsordförande SKPF Pensionärerna och Monica Blomberg, förbundsordförande RPG..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Christina Tallberg, PRO, Eriksson, SPF Seniorerna, Bölander, SKPF Pensionärerna, Monica Blomberg, RPG

Dela artikeln

2650 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sluta, lappase över hela , pensionssystemet
Sydöstran - 04 dec 15 kl. 14:19

Sluta lappa och laga på Kyrkskolan

Kyrkskolan i Jämjö är lokalmässigt under all kritik. Planen var att bygga Jämjö kunskapscentrum (JKC) uppe vid Jändelskolan och samla all skolundervisning dit. Tyvärr har detta mer eller mindre lagts på is av den styrande maktkonstellationen, trots den skolöverenskommelse som gjordes..

ÖstersundsPosten - 17 jul 16 kl. 08:00

INSÄNDARE: Sluta lappa husbilar

Detta bara för att kommunen inte klarar av att lösa situationen med tömda kemtoaletter, nedskräpning och konkurrens av egen camping. Sätt i stället upp en parkeringsautomat/sm-sbetalning som täcker kostnader för sopstation, tömningsplats för kemtoa och renhållning av området..

Blekinge Läns tidning - 18 apr 17 kl. 13:45

Sluta lappa och laga i vården

BT - 28 jan 14 kl. 09:43

Har inte stulit från pensionssystemet

Så var det dags igen. Denna gång är det signaturerna ”Arg Pensionär” (BT 23/1) och ”Två arga pantertanter, de båda Ina” (BT 25/1) som anklagar Göran Persson (S) för att ”ta pengar ur pensionssystemet” respektive ”lånade (stal) 258 miljarder ur pensionssystemet”. Nu vill jag göra ett nytt försök att ta död på den närmast mytiska uppfattning om dessa 258 miljarder.

SmålandsPosten - 02 apr 14 kl. 07:00

Ändra pensionssystemet

?PPM-systemet är ett misslyckande som har fått kritik både från pensionärsorganisationer och LO. Det är mycket dyrt och fond­väljandet har inte blivit någon framgång, inte för pensionärerna i alla fall, men för fondförvaltarna, skriver Eva-Britt Svensson, riksdagskandidat (V).

YLE - 07 aug 14 kl. 06:00

Så här fungerar pensionssystemet i dag

För en oinsatt är Finlands pensionssystem invecklat, men det fungerar enligt några enkla principer. Så här är det nu Grundregeln i Finland i dag är att man kan gå i ålderspension i åldern 63-68 år. Det lagstadgade pensionsskyddet består av arbetspension, som tjänas in för förvärvsarbete och företagsverksamhet och av folkpension och garantipension.

Cornucopia - 11 feb 17 kl. 10:21

Löfven vill riva upp PPM och pensionssystemet

Statsminister Stefan Löfven (s) vill nu riva upp premiepensionssystemet, PPM, och med det hela pensionssystemet. Som bekant är pensionssystemet ständigt bara ett riksdagsbeslut bort från att göras om eller avskaffas och hur bra man förvaltat sin enda "garanterade" del av pensionen via PPM är en kul lek, men inget som kommer tillfalla de yngre generationerna. Samtidigt visar statsministern upp total oförståelse för riskjusterad avkastning och olika riskprofiler när han jämför fonders avkastning med den hävstångsbelånade högriskfonden AP7.

BT - 01 nov 11 kl. 14:34

Pensionssystemet är en skam

Resultatet av det huvudlösa beslutet om pensionssystem har, som alla vet, resulterat i att pensionärerna blivit allt fattigare. Enbart under de senaste fyra regeringsåren har pensionerna sänkts med 10,9 procent, skriver Bo Rönnlund. Inför pensionsreformen 1999 angavs två viktiga inriktningar, som skulle gälla för det nya pensionssystemet, nämligen att pensionsnivåerna skulle vara oförändrade i förhållande till ATP-systemet och att pensionen skulle ha följsamhet till årliga kostnadsökningar i samhället.

BT - 06 dec 14 kl. 10:39

Supersköterskan som inte vill sluta

Att jobba efter pensioneringen blir långsamt allt vanligare i Sverige. Och det blir också nödvändigt för att pensionssystemet ska klara påfrestningarna när allt fler lever allt längre. Men det finns många hinder, inte minst för alla som haft tunga jobb, att göra det.

YLE - 07 jan 13 kl. 11:12

Experter: Pensionssystemet behöver utvecklas

Det finländska pensionssystemet är i bra skick, men behöver utvecklas för att möta framtida utmaningar, konstaterar internationella experter som på begäran av Pensionsskyddscentralen har utvärderat det finländska pensionssystemet. Experterna efterlyser högre pensionsålder och bättre avkastning på pensionsfonderna. Det är professorerna Nicholas Barr och Keith Ambachtsheer har kartlagt pensionssystemet i Finland.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 5 timmar sedan

”Om Kristersson vill leda en borgerlig regering borde han bedriva borgerlig politik”

”Så länge Kristersson mest liknar en socialdemokratisk kopia är det inte särskilt konstigt att C och L tänkt att de lika gärna kunnat förhandla med originalet. Intressant är att Stefan Löfven i vissa avseenden har toppat Kristerssons bud. Olikt M har S lovat sänkt värnskatt”, skriver Kajsa Dovstad..

SVT Debatt - Igår: 14:18

”Min syster är död för att LKAB prioriterade lönsamheten”

”Jag har länge skjutit ifrån mig insikten om vad som föranledde olyckan. Jag har inte velat förstå. Men det kommer ikapp, och den ekande frågan måste besvaras”, skriver Evelina Markström..

SVT Debatt - Igår: 14:18

”Julias död ett stort misslyckande för LKAB”

”Vi tänker göra allt vi kan för att en sådan här olycka inte ska kunna ske igen”, skriver Anders Lindberg..

SVT Debatt - Igår: 14:18

Dödsolyckan i Svappavaara

Den 27 juli i år gav gallergolvet på LKAB:s pelletsverk i Svappavaara vika under 21-åriga Julia Markströms fötter. Julia föll fem meter och hennes liv gick inte att rädda..

SVT Debatt - Igår: 11:13

Göran Greider: ”Annie Lööf fegar ur”

”Det självklara och legitima i väljarnas ögon borde vara att släppa fram en Löfven-regering – eller att allianspartierna öppet deklarerar att vi accepterar ett beroende av SD för att kunna regera. Men Annie Lööf har inte kunnat välja. Hon har inte klarat av att välja mellan sin avsky för SD och sin avsky för socialdemokratin.

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Den svenska jultraditionen är att förändra menyn: Skippa Skinkan!”

”Julbordet är stadd i förändring. Gamla anrättningar som grisfötter, gädda och blodpannkaka har försvunnit och nya tillkommit, köttbullarna så sent som på 70-talet. Den svenska jultraditionen är alltså att förändra menyn.

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 13:05

EU-förslag: Bedöm vargpopulationen lokalt och regionalt

EU-kommissionen vill skärpa regleringen av vargjakten. Moderaternas Maria Malmer Stenergard kräver att regeringen agerar för att stoppa förslaget. – Här finns en stor risk att makten över den svenska vargjakten flyttas till EU, säger hon till TT..

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 10:38

”Vi lever i den miljöhysteriska tiden”

”Mitt bästa argument för att överleva i denna miljöhistoriska tid är att bara under min livstid har vi klarat två minst lika stora kriser. Men att som SAS vd utlova guld och gröna skogar inom kort gör inget gott”, skriver Viggo Cavling..

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 09:37

”Vi lyfter visst klimatet i regeringsförhandlingarna”

”Vattenfalls kolgruvor. En flygstrategi som utgår från ökad flygtrafik. En infrastrukturplan med gigantiska satsningar på nya motorvägar.

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 06:00

SLU: 60 vargar försvinner spårlöst varje år

Tjuvjakten på varg har ökat med närmare femtio procent och dödar i dag fler vargar än någonting annat. Totalt reduceras stammen med 20 procent årligen till följd av jaktbrott. Det visar en rapport från Sveriges Lantbruksuniversitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.