SVT Debatt > Opinion

Sunday, 23 September, 22:35

SVT Debatt - 13 jun 18 kl. 07:00

”Sluta lappa – se över hela pensionssystemet””Ett allmänt pensionssystem ska leverera ekonomisk trygghet och förutsägbarhet för dagens och morgondagens pensionärer. Vi förspråkar därför en total översyn av pensionssystemet för att komma tillrätta med dagens brister i systemet”, skriver Christina Tallberg, ordförande PRO, Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, Berit Bölander, förbundsordförande SKPF Pensionärerna och Monica Blomberg, förbundsordförande RPG..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Christina Tallberg, PRO, Eriksson, SPF Seniorerna, Bölander, SKPF Pensionärerna, Monica Blomberg, RPG

Dela artikeln

2650 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sluta, lappase över hela , pensionssystemet
Sydöstran - 04 dec 15 kl. 14:19

Sluta lappa och laga på Kyrkskolan

Kyrkskolan i Jämjö är lokalmässigt under all kritik. Planen var att bygga Jämjö kunskapscentrum (JKC) uppe vid Jändelskolan och samla all skolundervisning dit. Tyvärr har detta mer eller mindre lagts på is av den styrande maktkonstellationen, trots den skolöverenskommelse som gjordes..

ÖstersundsPosten - 17 jul 16 kl. 08:00

INSÄNDARE: Sluta lappa husbilar

Detta bara för att kommunen inte klarar av att lösa situationen med tömda kemtoaletter, nedskräpning och konkurrens av egen camping. Sätt i stället upp en parkeringsautomat/sm-sbetalning som täcker kostnader för sopstation, tömningsplats för kemtoa och renhållning av området..

Blekinge Läns tidning - 18 apr 17 kl. 13:45

Sluta lappa och laga i vården

BT - 28 jan 14 kl. 09:43

Har inte stulit från pensionssystemet

Så var det dags igen. Denna gång är det signaturerna ”Arg Pensionär” (BT 23/1) och ”Två arga pantertanter, de båda Ina” (BT 25/1) som anklagar Göran Persson (S) för att ”ta pengar ur pensionssystemet” respektive ”lånade (stal) 258 miljarder ur pensionssystemet”. Nu vill jag göra ett nytt försök att ta död på den närmast mytiska uppfattning om dessa 258 miljarder.

SmålandsPosten - 02 apr 14 kl. 07:00

Ändra pensionssystemet

?PPM-systemet är ett misslyckande som har fått kritik både från pensionärsorganisationer och LO. Det är mycket dyrt och fond­väljandet har inte blivit någon framgång, inte för pensionärerna i alla fall, men för fondförvaltarna, skriver Eva-Britt Svensson, riksdagskandidat (V).

YLE - 07 aug 14 kl. 06:00

Så här fungerar pensionssystemet i dag

För en oinsatt är Finlands pensionssystem invecklat, men det fungerar enligt några enkla principer. Så här är det nu Grundregeln i Finland i dag är att man kan gå i ålderspension i åldern 63-68 år. Det lagstadgade pensionsskyddet består av arbetspension, som tjänas in för förvärvsarbete och företagsverksamhet och av folkpension och garantipension.

Cornucopia - 11 feb 17 kl. 10:21

Löfven vill riva upp PPM och pensionssystemet

Statsminister Stefan Löfven (s) vill nu riva upp premiepensionssystemet, PPM, och med det hela pensionssystemet. Som bekant är pensionssystemet ständigt bara ett riksdagsbeslut bort från att göras om eller avskaffas och hur bra man förvaltat sin enda "garanterade" del av pensionen via PPM är en kul lek, men inget som kommer tillfalla de yngre generationerna. Samtidigt visar statsministern upp total oförståelse för riskjusterad avkastning och olika riskprofiler när han jämför fonders avkastning med den hävstångsbelånade högriskfonden AP7.

BT - 01 nov 11 kl. 14:34

Pensionssystemet är en skam

Resultatet av det huvudlösa beslutet om pensionssystem har, som alla vet, resulterat i att pensionärerna blivit allt fattigare. Enbart under de senaste fyra regeringsåren har pensionerna sänkts med 10,9 procent, skriver Bo Rönnlund. Inför pensionsreformen 1999 angavs två viktiga inriktningar, som skulle gälla för det nya pensionssystemet, nämligen att pensionsnivåerna skulle vara oförändrade i förhållande till ATP-systemet och att pensionen skulle ha följsamhet till årliga kostnadsökningar i samhället.

BT - 06 dec 14 kl. 10:39

Supersköterskan som inte vill sluta

Att jobba efter pensioneringen blir långsamt allt vanligare i Sverige. Och det blir också nödvändigt för att pensionssystemet ska klara påfrestningarna när allt fler lever allt längre. Men det finns många hinder, inte minst för alla som haft tunga jobb, att göra det.

YLE - 07 jan 13 kl. 11:12

Experter: Pensionssystemet behöver utvecklas

Det finländska pensionssystemet är i bra skick, men behöver utvecklas för att möta framtida utmaningar, konstaterar internationella experter som på begäran av Pensionsskyddscentralen har utvärderat det finländska pensionssystemet. Experterna efterlyser högre pensionsålder och bättre avkastning på pensionsfonderna. Det är professorerna Nicholas Barr och Keith Ambachtsheer har kartlagt pensionssystemet i Finland.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - I förrgår: 09:07

Tännsjö: ”Rättegången ställer akademiens utsatta läge i blixtbelysning”

”Det är inte rimligt för en nation att hålla sig med en institution, som i realiteten är ett kamratgäng, vilket inväljer varandra, för att sedan fritt fördela olika medel utan insyn och utan hänsyn till normala jävsregler”, skriver Torbjörn Tännsjö..

SVT Debatt - 20 sep 18 kl. 14:58

Ebba Witt Bratström: Mäns ord väger tyngre än kvinnor

Den pågående rättegången mot Kulturprofilen har fått debatten om Metoo att blossa upp igen.- Det blir oerhört intressant att se hur rättsväsendet klarar av det här. Det finns en risk att han frias, och det beror i så fall på en djupt rotad tradition av att ta mäns ord på större allvar än kvinnors, säger Ebba Witt Brattström, professor i nordisk litteratur vid Helsingfors universitet..

SVT Debatt - 12 sep 18 kl. 08:59

Mediedebatt och upprop mot SD spreds under valhelgen

Facebook-kartan visar vilka ämnen som engagerar urvalet på plattformen och vilka sidor och grupper som driver diskussionen..

SVT Debatt - 20 sep 18 kl. 11:54

”Elcykelbidraget miljöpolitik för den som gillar att spendera andras pengar”

”Frågan om stöd till elcyklar handlar inte om huruvida man gillar elcyklar eller inte. Det handlar om huruvida subventionen är effektiv klimatpolitik eller inte. Och det är den inte”, skriver Johan ”Slöseriombudsmannen” Gustafsson..

SVT Debatt - 20 sep 18 kl. 07:00

Ann Heberlein om den missade riksdagsplatsen: ”Ingenting slår det personliga mötet”

”Varför nådde jag inte ända fram? En väsentlig del i politiken är tillit – och tillit tar tid att bygga upp. Jag är ny i politiken.

SVT Debatt - 20 sep 18 kl. 07:00

Rebecka Le Moine: ”Dikter och Poetry slam tog mig in i riksdagen!”

Rebecka Le Moine blev personkryssad in i riksdagen för miljöpartiet i Östergötland. Detta trots att hon varken synts i TV och radio eller knackat dörr under hela valrörelsen. Här berättar hon om vad hon tror har bidragit till framgången..

SVT Debatt - 19 sep 18 kl. 12:35

Medieforskaren: ”Ilska starkt drivande för SD:s engagemang”

”Sverigedemokraternas politiska budskap och retorik verkar ha betydelse för deras stora engagemang på Facebook”, skriver medieforskaren Linn Sandberg..

SVT Debatt - 19 sep 18 kl. 07:00

”TV-programmet Sofias Änglar sprider myter om vaccination”

”I programmet Sofias änglar berättas om en pojke som efter en poliovaccination får feber och sedan utvecklar panikångest, huvudvärk och tappar sitt språk. Man gör en direkt koppling mellan vaccinationen som pojken får och hans utvecklingsförsening. Polio-vaccinet är fortsatt en av de bästa investeringar man som förälder kan göra i sitt barns hälsa”, skriver Jonas F Ludvigsson..

SVT Debatt - 18 sep 18 kl. 15:15

Nyheterna som engagerade fram till valet

SVT:s Facebook-karta visar vilka valfrågor som var stora under valrörelsen – dag för dag. Här är några exempel på nyheter som låg bakom att vissa ämnen slog igenom på plattformen veckan före valet..

SVT Debatt - 18 sep 18 kl. 11:24

”Likes och shares avgjorde inte det här valet heller”

”Har Facebook påverkat det svenska valet? Det svaret är tveklöst ja. Men det hade kunnat se betydligt annorlunda ut i en mer modern, digitaliserad och väljaranpassad valrörelse”, skriver Social Industries vd Emma Blom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.