Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 04:51

Cornucopia - 12 jun 18 kl. 10:43

Fredspris till Kim Jong Un och Trump - eller meningslöst avtal?"den som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser" - Alfred Nobels testamente, som ligger till grund för fredspriset"The Art of the Deal" - Donald TrumpNågot slags avtal har träffats mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. Nu återstår att se om avtalet egentligen innebär något i verkligheten och hur Nobelfredspriskommittén i Oslo ska resonera.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Kim Jong Un, Trump, Nobels, Art, Deal, TrumpNågot, USA, Donald Trump, Nordkoreas, Kim Jong-Un, Nobelfredspriskommittén, Oslo, Barack Obama, Nordkorea, Koreahalvön, Obama

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredspristill , Kim, JongUn och , Trumpeller , meningslöst, avtal
Dagens PS - 09 mar 18 kl. 06:58

Historiskt möte: Kim Jong-Un bjuder in Trump

Nordkoreas ledare Kim Jong Un har bjudit in USA:s president Donald Trump för ett möte i slutet av maj. Enligt Sydkoreas nationella säkerhetsrådgivare Chung Eui-Yong har Kim Jong-Un gått med på att avbryta robot- och kärnvapenprov och en kärnvapennedrustning. Det framgick vid en presskonferens utanför Vita huset på torsdagskvällen, rapporterar internationella medier.

Dagens PS - 12 jun 18 kl. 08:27

Kim Jong-Un och Trump undertecknar dokument

De båda ledarna har skakat hand och undertecknat var sitt dokument under det historiska mötet i Singapore. Efter ännu ett verbalt ordkrig såg det ut som det unika mötet mellan USA:s president och Nordkoreas diktator skulle haverera. Men nu har de tu alltså träffats i Singapore, ätit lunch tillsammans, gått på lunchpromenad ihop, skakat hand inför världspressen och dessutom undertecknat var sitt dokument, rapporterar TT live på Di.

Skånskan - 18 maj 16 kl. 08:02

Trump öppen för möte med Kim Jong Un

UTRIKES Den republikanske presidentaspiranten Donald Trump öppnar för att föra samtal med Nordkoreas Kim Jong Un.– Jag skulle inte ha några problem att prata med honom, säger han i en intervju med nyhetsbyrån Reuters. I intervjun förklarade Trump att om ett möte skulle inträffa skulle han försöka tala Kim Jong Un tillrätta och sa samtidigt att han skulle försöka pressa Kina till samarbete i frågor om Nordkoreas kärnvapenprogram och landets ekonomiska utveckling.

Dagens PS - 10 maj 18 kl. 17:10

Trump och Kim Jong-Un träffas den 12 juni

USA:s president Donald Trump och den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Un kommer att träffas den 12 juni i Singapore. Det twittrar Donald Trump på torsdagseftermiddagen. ”Det högt förväntade mötet mellan Kim Jong-Un och mig själv kommer att äga rum i Singapore den 12 juni.

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 15:53

Trump ställer in mötet med Kim Jong-Un

President Donald Trump ställer in det planerade mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un, skriver NBC News. Trump ska ha meddelat beslutet i ett brev till Kim Jong-Un..

Dagens PS - 24 maj 18 kl. 16:05

Trump ställer in mötet med Kim Jong Un

USA:s president Donald Trump ställer in mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong Un. Mötet var planerat till den 12 juni i Singapore. Det rapporterar Politico.

SVT - 28 mar 18 kl. 13:10

Trump: Ser fram emot mötet med Kim Jong-Un

USA:s president Donald Trump reagerar nu på mötet mellan Kinas president Xi Jinping och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. ”Ser fram emot vårt möte!” twittrar han med hänvisning till mötet som både han och Kim Jong-Un gått med på..

SVT - 10 sep 18 kl. 22:24

Nytt möte på gång mellan Kim Jong-Un och Donald Trump

Vita huset håller på att samordna ett nytt möte mellan Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump, det meddelade Vita husets talesperson Sarah Sanders på en presskonferens under måndagen. Enligt Sanders är det Kim Jong-un som framfört en förfrågan i ett ”väldigt varmt och positivt brev”..

Sydsvenskan - 01 jun 18 kl. 19:42

Trump: Mötet med Kim Jong-Un blir av

USA:s president Donald Trump tog emot det nordkoreanska toppsändebudet och generalen Kim Yong-Chol i Vita huset. Därefter berättade Trump att hans möte med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un verkligen blir av. – Vi kommer att mötas den 12 juni i Singapore, s.

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 18 kl. 19:42

Trump: Mötet med Kim Jong-Un blir av

USA:s president Donald Trump tog emot det nordkoreanska toppsändebudet och generalen Kim Yong-Chol i Vita huset. Därefter berättade Trump att hans möte med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un verkligen blir av. – Vi kommer att mötas den 12 juni i Singapore, s.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Nu är Skatteverkets personal krigsplacerad

"Döden och skatter."Flera myndigheter ska nu under hösten krigsplacera sin personal, senast till årsskiftet. Skatteverkets personal ska nu vara krigsplacerad, vilket väcker en del frågetecken kring vad som gäller för reservofficerare, GSS/T och hemvärnsmän, som jobbar på Skatteverket eller andra civila myndigheter.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Brexitomröstningen skjuts fram

Storbritanniens regering har beslutat att skjuta upp omröstningen om Brexit-avtalet i det brittiska parlamentet, för att få mer tid att förhandla. Det brittiska pundet föll hårt mot euron på gårdagens besked.Parlamentets omröstning kring Brexitavtalet skjuts alltså fram av den brittiska regeringen och premiärminister Theresa May (ovan).

Cornucopia - 15 timmar sedan

Prissänkningar på 15% i nyproduktion i Sundbyberg

En bostadsutvecklare sänker priserna på sin nyproduktion i Sundbyberg. Samtidigt säger man att man har välbesökta visningar och hela tiden får sålt bostäder. Sumpan.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Nytt årslägsta på Stockholmsbörsen

Under måndagen stängde Stockholmsbörsen på ett nytt årslägsta. De amerikanska börserna återhämtade sig dock mot slutet för att stänga precis över nollan, så vi får se hur det går på de europeiska börserna idag.
Dagschart OMXS30

Både storbolagsindexet OMXS30 och det bredare OMXSPI stängde alltså måndagen på dagslägsta, veckolägsta och nytt årslägsta.

Cornucopia - Igår: 17:34

Enkätresultat: Konservativa blocket starkt framåt vid extraval - Liberalerna utplånas

Resultatet från förmiddagens läsarundersökningen är nu inne, och den visar på att ett extraval skulle stärka det konservativa blocket starkt, medan Liberalerna i princip utplånas som parti efter att ha röstat mot Ulf Kristersson (M) som statsminister och istället valt att börja förhandla med kommunisterna i Vänsterpartiet om en socialistisk regering. Småpartierna utanför riksdagen straffas också hårt vid ett extraval, när deras väljare istället fokuserar på regeringsbildning. Skulle siffrorna stämma får det konservativa blocket egen majoritet med 50.

Cornucopia - Igår: 13:53

Hushållen allt mer negativa till bostadspriserna - värst i Stockholm

SEB:s boprisindikator fortsatte att backa rapporterar storbanken. Allra värst är situationen i Stockholm, där hushållen är riktigt negativa. Och som bekant är det mestadels psykologin hos allmänheten som styr bostadsprisernas riktning, dvs nedåt.

Cornucopia - Igår: 10:17

Hur skulle du rösta om det blev extraval till riksdagen idag?

Centerpartiet ger nu beskedet att det än så länge inte blir något samarbete med Socialdemokraterna, efter de senaste fem dagarnas förhandlingar. Detta väcker återigen frågan om extraval, även om vi bara sett en talmansrunda än så länge. Hur skulle du rösta om det blev extraval till riksdagen idag?

Cornucopia - Igår: 09:46

C och L röstar inte för avgångsregeringens budget - M+KD-budget går sannolikt igenom

Mediauppgifter nu på morgonen gör gällande att Centerpartiet och Liberalerna inte röstar på avgångsregeringens avgångsbudget. Därmed kommer Moderaternas och Kristdemokraternas borgerliga budget gå igenom med SD:s stöd.Rosenbad och Riksdagen.

Cornucopia - I förrgår: 20:20

Söndagsenkät: Vad buffrar du som egen företagare?

Dags för en söndagsenkät, angående att gå till jobbet fast man är sjuk. Frågan är om ni som är egna företagare bygger upp en ekonomisk buffert i företaget för bland annat sjukdom?Buffert.

Cornucopia - I förrgår: 18:17

MP: Kärnkraft för dyrt - subventionerar solkraft med 79 öre per kWh

Miljöpartiets Isabella Lövin menade i sin intervju med Aftonbladet att pengar är viktigare än att rädda klimatet. Kärnkraften är nämligen ett för dyrt sätt att enligt henne. Istället subventionerar partiet solkraft med hela 79 öre per kWh.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.