Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 24 June, 13:08

Cornucopia - 12 jun 18 kl. 10:43

Fredspris till Kim Jong Un och Trump - eller meningslöst avtal?"den som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser" - Alfred Nobels testamente, som ligger till grund för fredspriset"The Art of the Deal" - Donald TrumpNågot slags avtal har träffats mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. Nu återstår att se om avtalet egentligen innebär något i verkligheten och hur Nobelfredspriskommittén i Oslo ska resonera.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Kim Jong Un, Trump, Nobels, Art, Deal, TrumpNågot, USA, Donald Trump, Nordkoreas, Kim Jong-Un, Nobelfredspriskommittén, Oslo, Barack Obama, Nordkorea, Koreahalvön, Obama

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredspristill , Kim, JongUn och , Trumpeller , meningslöst, avtal
Dagens PS - 09 mar 18 kl. 06:58

Historiskt möte: Kim Jong-Un bjuder in Trump

Nordkoreas ledare Kim Jong Un har bjudit in USA:s president Donald Trump för ett möte i slutet av maj. Enligt Sydkoreas nationella säkerhetsrådgivare Chung Eui-Yong har Kim Jong-Un gått med på att avbryta robot- och kärnvapenprov och en kärnvapennedrustning. Det framgick vid en presskonferens utanför Vita huset på torsdagskvällen, rapporterar internationella medier.

Dagens PS - 12 jun 18 kl. 08:27

Kim Jong-Un och Trump undertecknar dokument

De båda ledarna har skakat hand och undertecknat var sitt dokument under det historiska mötet i Singapore. Efter ännu ett verbalt ordkrig såg det ut som det unika mötet mellan USA:s president och Nordkoreas diktator skulle haverera. Men nu har de tu alltså träffats i Singapore, ätit lunch tillsammans, gått på lunchpromenad ihop, skakat hand inför världspressen och dessutom undertecknat var sitt dokument, rapporterar TT live på Di.

Skånskan - 18 maj 16 kl. 08:02

Trump öppen för möte med Kim Jong Un

UTRIKES Den republikanske presidentaspiranten Donald Trump öppnar för att föra samtal med Nordkoreas Kim Jong Un.– Jag skulle inte ha några problem att prata med honom, säger han i en intervju med nyhetsbyrån Reuters. I intervjun förklarade Trump att om ett möte skulle inträffa skulle han försöka tala Kim Jong Un tillrätta och sa samtidigt att han skulle försöka pressa Kina till samarbete i frågor om Nordkoreas kärnvapenprogram och landets ekonomiska utveckling.

Dagens PS - 10 maj 18 kl. 17:10

Trump och Kim Jong-Un träffas den 12 juni

USA:s president Donald Trump och den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Un kommer att träffas den 12 juni i Singapore. Det twittrar Donald Trump på torsdagseftermiddagen. ”Det högt förväntade mötet mellan Kim Jong-Un och mig själv kommer att äga rum i Singapore den 12 juni.

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 15:53

Trump ställer in mötet med Kim Jong-Un

President Donald Trump ställer in det planerade mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un, skriver NBC News. Trump ska ha meddelat beslutet i ett brev till Kim Jong-Un..

Dagens PS - 24 maj 18 kl. 16:05

Trump ställer in mötet med Kim Jong Un

USA:s president Donald Trump ställer in mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong Un. Mötet var planerat till den 12 juni i Singapore. Det rapporterar Politico.

SVT - 28 mar 18 kl. 13:10

Trump: Ser fram emot mötet med Kim Jong-Un

USA:s president Donald Trump reagerar nu på mötet mellan Kinas president Xi Jinping och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. ”Ser fram emot vårt möte!” twittrar han med hänvisning till mötet som både han och Kim Jong-Un gått med på..

Sydsvenskan - 01 jun 18 kl. 19:42

Trump: Mötet med Kim Jong-Un blir av

USA:s president Donald Trump tog emot det nordkoreanska toppsändebudet och generalen Kim Yong-Chol i Vita huset. Därefter berättade Trump att hans möte med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un verkligen blir av. – Vi kommer att mötas den 12 juni i Singapore, s.

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 18 kl. 19:42

Trump: Mötet med Kim Jong-Un blir av

USA:s president Donald Trump tog emot det nordkoreanska toppsändebudet och generalen Kim Yong-Chol i Vita huset. Därefter berättade Trump att hans möte med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un verkligen blir av. – Vi kommer att mötas den 12 juni i Singapore, s.

GöteborgsPosten - 01 jun 18 kl. 21:04

Trump: Mötet med Kim Jong-Un blir av

USA:s president Donald Trump tog emot det nordkoreanska toppsändebudet och generalen Kim Yong-Chol i Vita huset. Därefter berättade Trump att hans möte med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un verkligen blir av..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 timmar sedan

USA fortsätter visa militärt stöd för Norge

USA fortsätter att visa sitt militära stöd för Norge inom ramen för de västerländska demokratiernas ömsesidiga försvarsallians Nato. USS Bainbridge, en Arleigh Burke-klassens robotjagare, är just nu på flottbesök i vårt västra grannland. Några foton nedan.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Gästinlägg: "Redan i krig"

Nedanstående är ett gästinlägg från Lena Padukova, adrenalena.se, från förra årets resa i arktiska Ryssland och delar av Nordostpassagen.

Jag är äntligen på väg till Arktis igen, den här gången för att segla från Arkhangelsk mot norra Ishavet och vidare längs med Rysslands kust.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Bostadsutvecklaren Axxonen i konkurs

Bostadsutvecklaren Axxonen har gått i konkurs. Tidigare har man lagt ner hela sin verksamhet, men det räckte alltså inte. Uppåt 120 MSEK går förlorade för de som lånat ut pengar via Tessin eller preferensaktier.

Cornucopia - Igår: 17:07

Trevlig midsommar!

Då är det väl dags att önska bloggens fåtal läsare så här årets minst bloggbesökta dag en trevlig midsommar!
Vid rodret.Midsommarafton är tillsammans med nyårsafton den dag på året med lägst trafik på bloggen.

Cornucopia - Igår: 14:11

Sju av tio svenskar anser att staten inte jobbar för medborgarnas väl

Organisationen Alliance of Democracies har presenterat sitt demokratiuppfattningsindex, Democracy Perception Index för 2018. Svenska staten och regeringen hamnar i absolut stryk-klass där 70% av svenskarna anser att staten inte agerar för medborgarnas bästa. Endast Portugal, Österrike och Kenya har sämre siffror.

Cornucopia - I förrgår: 11:19

EU går vidare med handelskriget mot USA

EU-kommissionen gick igår vidare med att sälla sig till USA och Donald Trump med att kasta grus i det ekonomiska maskineriet, genom att införa "balanserande åtgärder", dvs strafftullar mot USA. Handelskriget går alltså vidare och politikerna gör sitt bästa för att skynda på lågkonjunkturens ankomst.
EU-kommissionär Cecilia Malmström (L).

Cornucopia - I förrgår: 18:04

Ny e-novell/ljudbok: Valet av Lars Wilderäng - Berget och Oscar nu också som ljudbok

Midsommarhelgen är nu räddad där du kurar under din varma filt eller gömmer dig under regnkläderna. Nu finns min nya e-novell, den politiska thrillern Valet, att köpa och ladda ner som e-boksnovell, eller lyssna på som ljudbok hos Nextory eller Storytel. Mina tidigare två e-noveller Berget och Oscar finns nu också som ljudböcker.

Cornucopia - I förrgår: 13:37

SBAB: 64% lägre försäljning av nya bostadsrätter

SBAB har gjort en sammanställning av försäljningen av nyproducerade bostadsrätter, och konstaterar att dessa har fallit med 64% mot för ett år sedan. Stockholm och lyxbostadsutvecklarna har drabbats hårdast.
Nyproducerade lägenheter vid Skanstull på Hammarbysidan.

Cornucopia - 21 jun 18 kl. 12:29

Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart

Filmkollektivet Crazy Pictures långfilmsdebut på den stora duken, Den blomstertid nu kommer, levererar från början till slut som en tvättäkta svensk actionrulle, närmast att likna vid om mina romaner Midvintermörker, Höstol och Stjärnklart får ett kärleksbarn, som förlöses av Lars Norén och sedan adopteras av Ingmar Bergman och växer upp på Netflix. Kort sagt bör få av mina läsare bli besvikna, utan gå och se denna film.Crazy Pictures och huvudrollsinnehavarna på scen inför galavisningenJag var av Crazy Pictures personligen inbjuden till galan, och har alltså erhållit vin och tilltugg på galan, samt gratis öl på efterfesten.

Cornucopia - 21 jun 18 kl. 11:07

Yougov: SD största parti med 28.5% av väljarstödet

I Yougovs nya opinionsundersökning med ett urval ur en självrekryterad panel (=frivilliga) blir Sverigedemokraterna största parti om det vore val idag med 28.5% av rösterna. Även om alla automatiskt kritiserar Yougov för att göra sitt stickprov ur en självrekryterad panel och inte trakassera folk via telefon i hemmet, så var det just YouGov och Sentio som med självrekryterade paneler hade mest korrekt utfall i fallet SD i valet 2014.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.