Cornucopia > Ekonomi

Monday, 24 September, 19:59

Cornucopia - 12 jun 18 kl. 10:43

Fredspris till Kim Jong Un och Trump - eller meningslöst avtal?"den som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser" - Alfred Nobels testamente, som ligger till grund för fredspriset"The Art of the Deal" - Donald TrumpNågot slags avtal har träffats mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. Nu återstår att se om avtalet egentligen innebär något i verkligheten och hur Nobelfredspriskommittén i Oslo ska resonera.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Kim Jong Un, Trump, Nobels, Art, Deal, TrumpNågot, USA, Donald Trump, Nordkoreas, Kim Jong-Un, Nobelfredspriskommittén, Oslo, Barack Obama, Nordkorea, Koreahalvön, Obama

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredspristill , Kim, JongUn och , Trumpeller , meningslöst, avtal
DN - 3 timmar sedan

Trump: Ska möta Kim Jong Un igen ”ganska snart”

USA:s president Donald Trump kan komma att ha ett andra möte med Nordkoreas diktator Kim Jong Un ”ganska snart”, rapporterar CNN. .

Dagens PS - 09 mar 18 kl. 06:58

Historiskt möte: Kim Jong-Un bjuder in Trump

Nordkoreas ledare Kim Jong Un har bjudit in USA:s president Donald Trump för ett möte i slutet av maj. Enligt Sydkoreas nationella säkerhetsrådgivare Chung Eui-Yong har Kim Jong-Un gått med på att avbryta robot- och kärnvapenprov och en kärnvapennedrustning. Det framgick vid en presskonferens utanför Vita huset på torsdagskvällen, rapporterar internationella medier.

Dagens PS - 12 jun 18 kl. 08:27

Kim Jong-Un och Trump undertecknar dokument

De båda ledarna har skakat hand och undertecknat var sitt dokument under det historiska mötet i Singapore. Efter ännu ett verbalt ordkrig såg det ut som det unika mötet mellan USA:s president och Nordkoreas diktator skulle haverera. Men nu har de tu alltså träffats i Singapore, ätit lunch tillsammans, gått på lunchpromenad ihop, skakat hand inför världspressen och dessutom undertecknat var sitt dokument, rapporterar TT live på Di.

Skånskan - 18 maj 16 kl. 08:02

Trump öppen för möte med Kim Jong Un

UTRIKES Den republikanske presidentaspiranten Donald Trump öppnar för att föra samtal med Nordkoreas Kim Jong Un.– Jag skulle inte ha några problem att prata med honom, säger han i en intervju med nyhetsbyrån Reuters. I intervjun förklarade Trump att om ett möte skulle inträffa skulle han försöka tala Kim Jong Un tillrätta och sa samtidigt att han skulle försöka pressa Kina till samarbete i frågor om Nordkoreas kärnvapenprogram och landets ekonomiska utveckling.

Dagens PS - 10 maj 18 kl. 17:10

Trump och Kim Jong-Un träffas den 12 juni

USA:s president Donald Trump och den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Un kommer att träffas den 12 juni i Singapore. Det twittrar Donald Trump på torsdagseftermiddagen. ”Det högt förväntade mötet mellan Kim Jong-Un och mig själv kommer att äga rum i Singapore den 12 juni.

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 15:53

Trump ställer in mötet med Kim Jong-Un

President Donald Trump ställer in det planerade mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un, skriver NBC News. Trump ska ha meddelat beslutet i ett brev till Kim Jong-Un..

Dagens PS - 24 maj 18 kl. 16:05

Trump ställer in mötet med Kim Jong Un

USA:s president Donald Trump ställer in mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong Un. Mötet var planerat till den 12 juni i Singapore. Det rapporterar Politico.

SVT - 28 mar 18 kl. 13:10

Trump: Ser fram emot mötet med Kim Jong-Un

USA:s president Donald Trump reagerar nu på mötet mellan Kinas president Xi Jinping och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. ”Ser fram emot vårt möte!” twittrar han med hänvisning till mötet som både han och Kim Jong-Un gått med på..

SVT - 10 sep 18 kl. 22:24

Nytt möte på gång mellan Kim Jong-Un och Donald Trump

Vita huset håller på att samordna ett nytt möte mellan Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump, det meddelade Vita husets talesperson Sarah Sanders på en presskonferens under måndagen. Enligt Sanders är det Kim Jong-un som framfört en förfrågan i ett ”väldigt varmt och positivt brev”..

Sydsvenskan - 01 jun 18 kl. 19:42

Trump: Mötet med Kim Jong-Un blir av

USA:s president Donald Trump tog emot det nordkoreanska toppsändebudet och generalen Kim Yong-Chol i Vita huset. Därefter berättade Trump att hans möte med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un verkligen blir av. – Vi kommer att mötas den 12 juni i Singapore, s.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Talmansomröstningen visar att alliansens sympatier ligger hos SD

Dagens talmansomröstning visar att alliansens sympatier ligger hos SD snarare än hos socialisterna när ledamöterna kan smyga med det. Dock kan även en del socialdemokrater röstat på SD:s talmansalternativ.
Snart röstar riksdagen bort statsministern.

Cornucopia - 4 timmar sedan

FLASH: Arton riksdagsledamöter gick mot partilinjen - röstade på Björn Söder som talman

I den dolda omröstningen om andre vice talman fick Björn Söder (SD) 80 röster. Sverigedemokraterna har bara 62 mandat i riksdagen. Det betyder att arton riksdagsledamöter gick emot sin partilinje och röstade på Söder.

Cornucopia - 4 timmar sedan

M tog talmansposten - talar för Ulf Kristersson (m) som förste statsministernominering

Som väntat blev Andreas Norlén (M) Sveriges nye talman efter en sluten omröstning och socialdemokraten Åsa Lindestam (S) förste vice talman. Detta är bra val av personer, och valet av Norlén talar för att Ulf Kristersson (M) nu nomineras till statsminister för Sverige. Sedan återstår att se om han röstas in vid första försöket.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Bostadsbubblan: Stockholms län har blivit ett "kärleksfängelse"

Lokaltidningen Mitt i Stockholm har gjort en kartläggning som visar att folk inte har råd att skiljas i Stockholms län. Detta eftersom den enda bostaden som räknas är en egenägd bostadsrätt och att hyra i andra hand eller via lite aktivt arbete ordna sig ett förstahandskontrakt på en lägenhet inte räknas som ett boende.
Kungsholmen från kajak.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Bloggen större än småpartierna - tillsammans

För att få lite proportioner hur små småpartierna utanför riksdagen var i riksdagsvalet 2018, så har den här ynkliga lilla bloggen - trots frånvaro av miljonfinansiering från okända givare - fler läsare på en månad än småpartierna tillsammans fick röster. Och på en vecka har bloggen fler läsare än det största småpartiet Feministiskt Initiativ hade väljare.Bloggtrafiken senaste månaden - 148 682 unika läsare som inte blockat Google Analytics.

Cornucopia - Igår: 16:17

Söndagsenkät: Från vilket parti kommer nästa statsminister

Dags för en söndagsenkät. Det står nu klart vilka partier som sitter i riksdagen. Det parlamentariska läget är fortfaranade oklart även om M tar talmansposten.

Cornucopia - Igår: 14:23

Snart inga armégeneraler i högsta försvarsledningen

Snart finns det inte längre någon armébakgrund i högsta försvarsledningen. Frågan är dock om det egentligen spelar någon roll?
Avgående C MUST generalmajor Gunnar Karlsson.

Cornucopia - Igår: 11:20

Utrikes födda riskerar bli fattigpensionärer

Medan allt mer fokus riktas mot de dåliga svenska pensionerna och fattigpensionärerna, så missas det att en stor andel - sannolikt överrepresenterade även om statistiken inte finns - av dessa är sk utrikes födda. Då dessa inte jobbat eller ens bott hela sitt arbetsliv i Sverige får de avsevärt lägre pension, inklusive att de inte ens får full garantipension.
Inte så mycket att se om man invandrat.

Cornucopia - Igår: 22:18

Massivt finsk insats mot ryska skärgårdsköpare

Finska myndigheter har i bred samverkan genomfört en massiv insats mot ett ryskägt företag som köpt upp strategiska kustfastigheter och bland annat byggt logement och helikopterplattor på dessa. Företaget ska också köpt fd finska minutläggarfartyg. Myndigheterna skyller tillslaget på skattefusk och ekonomisk brottslighet, men med tanke på insatsens utformning handlar det snarare om säkerhetspolitik.

Cornucopia - I förrgår: 15:55

Enorm utveckling inom deep fakes - infokalypsen rycker närmare

Det svenska valet verkar ha sluppit avancerad fake news denna gång, trots den enorma utveckling inom deep fakes på bara några månader. Men tills nästa val om fyra år kanske infokalypsen har anlänt och allmänheten litar helt enkelt inte på något längre."President Trump is a total and complete dipshit.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.