GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 23 January, 02:35

GöteborgsPosten - 12 jun 18 kl. 05:00

Sonesson: I Danmark drar man inte nazist-kortet ostraffatI Sverige är det accepterat att lättvindigt använda Europas mörka förflutna för att klämma åt politiska motståndare. Det är det inte i Danmark som har erfarenhet av nazistisk diktatur. Där aktar man sig för att devalvera ett av de svartaste kapitlen i landets historia..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Danmark, Sverige, Europas

Dela artikeln

3753 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SonessonI , Danmarkdrar man inte , nazist-kortet, ostraffat
YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

Trelleborgs Allehanda - 17 feb 11 kl. 06:30

Snabb insats räddade Carinas liv

Foto: Albin Brönmark
Plötsligt stannade 37-åriga Carina Sonessons hjärta.
Nu möter Carina Sonesson själv Nicklas Jakobsson i dörren och överlämnar en stor bukett tulpaner. På kortet står det "Till min hjälte".

Skånskan - 06 nov 15 kl. 06:33

Vårdbesparingar och nya priser döms ut

kristianstad Såväl regionstyrelsen som kollektivtrafiknämnden sammanträdde under torsdagen. Den hetaste potatisten var prishöjningen inom Skånetrafiken som nu blir verklighet.
Såväl alliansen som vänsterpartiet protesterade och en del punkter sköts därför på framtiden.

Sydsvenskan - 10 okt 11 kl. 19:19

Hon får vänta på beslagtaget kort

Kristina Dahmén får fortsätta vänta på pendlarkortet som en väktare konfiskerade på tåget i fredags. Trots att hon fått besked att kortet skulle lämnas tillbaka på måndagen.
Periodkortet är giltigt till den 29 oktober och i väntan på att hon får tillbaka det köper hon sina pendlarbiljetter kontant.

Nyan - 06 aug 15 kl. 06:00

Fick sitt bankkort kapat – 8 euro kvar på kontot

Cita Nylund, tidigare lagtingspolitiker, vaknade upp till en bister verklighet i går morse när banken meddelade att hennes konto tömts. – Det är obehagligt att någon annan kan komma åt ens pengar, säger hon. Beskedet hon fick var att många transaktioner hade gjorts från hennes konto under det senaste dygnet.

Sydsvenskan - 05 maj 16 kl. 09:47

Olle Lönnaeus: Den psykologiska gåtan Mona Sahlin

Alla seriösa bedömare är överens om att Mona Sahlin gjort ett bra jobb som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.Därför blir den psykologiska gåtan desto svårare: Varför sabbar hon än en gång sin karriär genom trassliga privata affärer?Ännu fattas avgörande pusselbitar.

Dagensanalys.se - 24 okt 17 kl. 09:31

Idag lanseras Apple Pay i Sverige

Bekräftade uppgifter från Apple gör gällande att deras betaltjänst Apple Pay idag lanseras i Sverige, Finland och Danmark. Ett avtal har slutits med Nordea och det går från och med idag att betala med Apple Pay på bland annat Pressbyrån, 7-Eleven och Elgiganten. Apple Pay är en kontaktlös typ av betalning där dina kortuppgifter finns lagrade i appen Wallet, och du bekräftar betalningen med telefonens fingeravtrycksläsare.

PI - 02 maj 11 kl. 18:00

Bin Laden är död, men vi tvivlar på att denna svenska kvinna jublar idag

EN OTROLIG BERÄTTELSE Idag har USAs president bekräftat att Usama Bin Laden dödats i samband med en militär operation. Låt oss då berätta den otroliga historien om en av många svenska anhängare till al-Qaeda. Det är visserligen en lång berättelse, men vi uppmanar er att läsa den till slutet.

HBL - 15 jul 12 kl. 03:12

Salolainen: Vi är i ekonomiskt krig

Eurokrisen är ett ekonomiskt krig som måste vinnas med bättre kontroll över bankerna och medlemsländernas ekonomi. Det säger EU-veteranen Pertti Salolainen. Krigsliknelsen dyker upp när Pertti Salolainen (Saml) tar upp temat om Finland borde förbereda sig på att euron splittras.

Sydsvenskan - 02 mar 12 kl. 05:46

Man har rätt till vård där man bor

Foto: Ditte Valente/Stella Pictures
Vi ställde fyra frågor till Johan Lindblad, seniorrådgivare till Nordiska ministerrådet.
Hur ser reglerna ut för danskar som bor och är skrivna i Sverige när de ska söka vård? ??

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Oklart vad som orsakat Kistaexplosion

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Chris Brown nekar till våldtäkt

Den amerikanske sångaren Chris Brown nekar via sitt Instagramkonto till anklagelserna om att ha våldtagit en kvinna i Paris..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Oklart vad som orsakat explosion

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Malariamyggens nya taktik – biter utomhus

Impregnerade nät och myggmedel har fått malaria att minska drastiskt på Zanzibar. Men myggen har ändrat taktik för att överleva..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Malariamyggen har ny taktik

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Pompeo tror på Nordkoreaframsteg

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Presidentson nekar till anklagelser

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

FBI: "Kan inte betala informatörer"

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Tiotusentals tvingas till prostitution i Mali

Uppemot 20 000 kvinnor och flickor befaras ha lurats från Nigeria till Mali där de tvingats till prostitution, enligt Nigerias myndighet som arbetar mot människohandel..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Koppartjuvar slog till mot kyrkaOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.