Nyteknik > Teknik

Monday, 18 February, 13:10

Nyteknik - 07 jun 18 kl. 13:10

Regeringen ger besked om Nordstream 2Regeringen har fattat beslut om hur man ställer sig till en ansökan från bolaget Nordstream 2 om två gasledningar i svensk ekonomisk zon i Östersjön..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Nordstream, Östersjön

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenger , beskedom , Nordstream2
DI - 07 jun 17 kl. 18:55

På torsdag ger regeringen besked om bankavgift

På torsdagen ska finansminister Magdalena Andersson (S) och finansmarknadsminister Per Bolund (MP) ge besked om bankernas så kallade resolutionsavgift. Det meddelar regeringen i ett pressmeddelande..

YLE - 02 mar 16 kl. 12:27

I dag ger regeringen besked om samhällsfördraget

Regeringen berättar i kväll om den är beredd att godkänna arbetsmarknadsparternas förhandlingslösning om samhällsfördraget. Statsminister Juha Sipilä (C) säger att han ska träffa alla ledare för organisationerna på arbetsmarknaden skilt för sig. Efter att ronden har gjorts samlas regeringen för att besluta om hur man ska förhålla sig till förhandlingslösningen.

Sydöstran - 15 maj 18 kl. 12:03

Regeringen: "Besked om Sydostlänken kommer”

På ett åkeri i Olofström kommenterade infrastrukturministern utbyggnad av järnvägen mellan Karlshamn och Älmhult: – Det kommer ett besked inom några veckor, säger han..

SmålandsPosten - 16 maj 18 kl. 10:16

Regeringen: "Besked om Sydostlänken kommer”

Infrastrukturministern kommenterade utbyggnad av järnvägen mellan Karlshamn och Älmhult under ett besök i Olofström: – Det kommer ett besked inom någon vecka, säger Tomas Eneroth (S)..

ÖstersundsPosten - 13 mar 17 kl. 16:30

Nervös väntan i Frostviken – snart ger regeringen besked om skoterområdet

Det är väntans tider för skoterfolket i Frostviken. Snart ska nämligen regeringen lämna sin syn kring det uppmärksammade regleringsområdet för skoteråkning. Men oavsett utfallet så är det högtryck i området – och de anställda naturvärdarna ser redan positiva resultat..

Cornucopia - 30 jan 17 kl. 17:35

Aftonbladet: Regeringen har inte ändrat uppfattning, men föreslår kompromiss om Nordstream 2

En tredje linje kommer nu fram angående regeringen och Nordstream 2. Aftonbladet skriver att regeringen inte ändrat uppfattning, men inser att de inte kan påverka den kommunala beslutanderätten och föreslår därför en kompromiss.
Inte ändrat åsikt, men gör en kompromiss.

Sydöstran - 30 jan 17 kl. 19:25

Regeringen: Lagra rören i Karlshamn

Vid tv-sända presskonferensen strax efter klockan 19, meddelade regeringen att Nordstream-affären inte hotar några svenska intressen..

SVT - 30 nov 17 kl. 08:59

Regeringen ger besked om amorteringskrav

Idag lämnar regeringen besked om det blir nya tuffare amorteringsregler. Om regeringen säger ja, så införs de nya reglerna i mars nästa år. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) håller presskonferens kl 11.

Regeringen - 23 mar 18 kl. 11:00

Regeringen ger besked om miljözoner

Infrastrukturminister Tomas Eneroth och miljöminister Karolina Skog har i dag gett besked om hur de nya bestämmelserna om miljözoner kommer utformas. Regeringen ger kommuner möjlighet att införa tre olika miljözoner från den 1 januari 2020..

Kristianstadsbladet - 22 aug 13 kl. 09:42

Besked om omstridd gruva


I dag lämnar regeringen besked om huruvida det omstridda gruvprojektet i Rönnbäcken utanför Tärnaby kommer att få klartecken. Det är företaget Nickel Mountain som sökt tillstånd för att gå vidare i planerna på en gruva i det känsliga området nära Umeälven.Två riksintressen står emot varandra, gruvnäringen och renskötseln.

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 13 kl. 09:50

Besked om omstridd gruva

I dag lämnar regeringen besked om huruvida det omstridda gruvprojektet i Rönnbäcken utanför Tärnaby kommer att få klartecken. Det är företaget Nickel Mountain som sökt tillstånd för att gå vidare i planerna på en gruva i det känsliga området nära Umeälven. Två riksintressen står emot varandra, gruvnäringen och renskötseln.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Personalen fick extra semester för träning – sjukfrånvaron sänktes

När personalen erbjöds extra semester om de tränade sjönk sjukfrånvaron med 30 procent. Nu är det två år sedan bostadsbolaget Mimer startade sin friskvårdssatsning och utvärderingen visar att personalen har blivit friskare..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Blockerad gen kan vara orsak till sterilitet hos män

Med hjälp av Crispr-teknik har forskare identifierat en viktig gen hos zebrafiskar som behövs vid fortplantning. Samma gen finns hos människan..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Nu kan du betala med din nummerplåt på bilen

Saknar du biljett? Ingen fara, det är bara att köra rakt ombord medan betalningen automatiskt utförs med hjälp av din nummerplåt..

Nyteknik - 1 timme sedan

Kinas bilmarknad bromsar – men Volvo ökar

Bilförsäljningen i Kina fortsätter minska. Januari var sjunde månaden i rad med fallande siffror, och nedgången väntas fortsätta. Men Volvo har klarat sig bra hittills, och noterade en ny ökning i januari..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Englands Huawei-vändning: Riskerna kan minimeras

Det har blivit allt kyligare för Huawei i Europa. Men här kommer för första gången på länge en god nyhet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Förslag: Plastskatt för Storbritannien

Storbritanniens regering lade förra året ett förslag om att förbjuda plastsugrör och tops, och tidigare har en avgift för plastpåsar införts i landet. Nu presenterar miljöminister Michael Gove ytterligare förslag för att öka återvinningen av plast..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Då lanserar Apple sin streamingtjänst

Apple kommer att visa upp sin Netflix-dödare och sin nya nyhetstjänst på ett event i vår, uppger källor..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Ikea satsar på solenergifarm i flyktingläger

Ikea Foundation växlar upp sitt filantropiska arbete, nu med fokus på klimatet. Satsningen ligger rätt i tiden, anser forskaren Johanna Palmberg som ser socialt ansvarstagande som en allt viktigare del i varumärkesbyggandet..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Samsung ska utnyttja Huawei-krisen – satsar på 5g

Sydkoreanska Samsung försöker att slå mynt av kinesiska Huaweis problem på 5G-marknaden..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Forskare tonar ned larm om insektsdöd: ”Vi vet väldigt lite”

En ny larmrapport om världens insekter har fått stort genomslag i medierna. Är läget så allvarligt? Svaret är att ingen egentligen vet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.