Skånskan > Nyheter

Saturday, 17 November, 16:05

Skånskan - 07 jun 18 kl. 01:00

SCB kan ge S pa­nikSocialdemokraterna fick 28,3 pro­cent i SCB:s väl­jar­un­der­sök­ning som för­söker ge svar på hur väl­ja­rna skulle rösta om det var val i dag. Det är vis­ser­li­gen bättre än i de senaste opi­ni­ons­un­der­sök­ningarna, men efter­som SCB brukar ge S lite högre siff­ror än opi­ni­ons­in­sti­tuten är det ingen gläd­je­chock för S.
Tvärt­om, siff­ran är näs­tan den lägsta som nå­gon­sin re­do­visats (un­der Hå­kan Ju­holt och un­der flyk­ting­krisen hösten 2015 var den nå­got lägre) och det är den lägsta som SCB tagit fram så nära ett val.
Vad som är än vär­re är att S all­tid de senaste sex valen fått ett säm­re val­re­sul­tat än SCB:s mät­ning i maj val­året. Då var ändå Löfvens val­re­
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SCB, , Ju, Löfvens, Mona Sah, Löfven, SD, Ste, Danmark, Dansk, Ulf Kris, Lars Løkke Rasmussen, Venst, DF

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SCBkan ge S pa , nik
Ekonomistas - 29 maj 17 kl. 06:05

Vem kan leda SCB in i framtiden?

En av Sveriges viktigaste generaldirektörstjänster är vakant: den för Statistiska Centralbyrån. I dagens kunskapssamhälle spelar statistiska fakta och analyser om ekonomi, politik och medborgarnas välfärd en central roll. SCB har sedan länge stått för en hög kvalitet i den statistik som produceras, men det finns trots det utrymme för ytterligare förbättring inom vissa områden.

Ekonomistas - 08 maj 15 kl. 06:24

Vad vill SCB göra med sina historiska samlingar?

De senaste dagarna har ett rykte cirkulerat i forskarkretsar om att SCB tänker göra sig av med hela sin unika samling av svensk och internationell historisk statistik, inalles två hyllkilometer. Den internationella samlingen skulle troligtvis hamna utomlands, kanske i en depå i Nordnorge eller i Madrid, och därmed utom räckhåll för svenska bibliotekstjänster. Den svenska samlingen, som inte utgiven av SCB, skulle i värsta fall slängas.

Supermiljöbloggen - 28 aug 17 kl. 10:00

Fores: Detta är anledningen till skillnaderna i SCB:s och Naturvårdsverkets utsläppsstatistik

"I våras (20170505) presenterade Naturvårdsverket ny statistik för utsläpp av växthusgaser: Snabbstatistik, nationella utsläpp av växthusgaser år 2016. De skriver: ”Utsläppen av växthusgaser uppskattas till 53,6 miljoner ton koldioxidekvivalenter för år 2016. Det innebär att utsläppen är i stort sett oförändrade jämfört med 2015.

UT - 14 dec 14 kl. 21:33

Bolush visade vägen till NIK-seger

Albert Bolush visade vägen med ett riktigt drömmål. Sedan studsade helt plötsligt allt rätt för Nittorp. Till och med slagsmålen gick hemmalaget segrande ur i 3–0-vinsten mot tabelltvåan Tibro.

Nyan - 28 sep 16 kl. 08:00

Krönikörerna som kan din ekonomi

Vad har marthorna, Ålands näringsliv, Folkhälsan och Ålandsbanken gemensamt?

Deras krönikörer ska varje vecka ge Nyans läsare konkreta och användbara råd om hur man fattar smarta ekonomiska beslut.
Karin Rosenberg ska väva ihop vardagsekonomi och ekologi i sina krönikor.

Alliansfritt Sverige - 04 dec 13 kl. 14:07

Alliansens mest oberörda tweets efter SCB-mätningen

Den delen av Alliansen som inte är upptagen med att försöka fortsätta skylla gårdagens PISA-mätning, ville idag fortsätta på temat och försöka bortförklara opinionsläget i dagens opinionsmätning från SCB.   Härliga siffror! http://t.

Ekonomistas - 20 okt 15 kl. 10:40

Ett bättre SCB: Tre förslag

Forskare lever på teoretiska kunskaper, tekniska färdigheter, kreativitet och inspiration. Samt på sina datamateriel. I och med våra omfattande och detaljerade register har svenska forskare i en bred uppsättning discipliner goda möjligheter att bedriva viktig och omdanande forskning.

Ekonomistas - 08 okt 15 kl. 15:46

Tre förslag för ett bättre SCB

Forskare lever på teoretiska kunskaper, tekniska färdigheter, kreativitet och inspiration. Samt på sina datamateriel. I och med våra omfattande och detaljerade register har svenska forskare i en bred uppsättning discipliner goda möjligheter att bedriva viktig och omdanande forskning.

Cornucopia - 13 okt 15 kl. 11:12

SCB rapporterar om fallande villapriser

SCB rapporterar om fallande småhuspriser. Skillnaderna inom landet är enorma och medelvillan kostade i september 2 456:- kSEK mot 2 645:- kSEK månaden innan, eller minus 7.1%.

Cornucopia - 04 aug 16 kl. 15:16

Kom ihåg att SCB:s villaprisindex släpar efter flera månader

SCB rapporterar att småhuspriserna steg med 4% under maj - juli. Detta är dock baserat på lagfartsdatum, dvs i princip inflyttningsdatum och inte det datum när man tecknade sitt köpekontrakt. Det går alltså inte att säga om amorteringskravet påverkat villapriserna än.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägaren ärver huset på Snogehallsvägen 27 i Höör

Höör Lars Christer Borgström, 65 år, ärver fastigheten på adressen Snogehallsvägen 27 i Höör efter Marit Elida Borgström. Ägarbytet blev klart i oktober 2018. Husets byggår är 1936 och det har en boyta på 70 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hon basar för tekniken på spexet

TEKNIK. – Förhoppningsvis tänker du inte på ljussättningen – är den bra märks den inte.
Mirjam Särnbratt basar för det tekniska teamet i Var Gladspexarna, som har premiär i AF-borgen i Lund på tisdag.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kommunen för sölig – bommar 750 000

ESLÖV Kommunen hade kunnat ha 750 000 kronor mer i kassakistan om man i rätt tid hade sökt ersättning för kostnader man haft för ensamkommande ungdomar.
Både Migrationsverket och förvaltningsrätten slår fast att kommunens ansökningar kommit in för sent.Pengarna handlar om utredningskostnader som Eslövs kommun hade när man under 2015 och 2016 tog emot ensamkommande ungdomar, som Migrationsverket anvisat.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hus på 95 kvadratmeter sålt i Vollsjö

Vollsjö Zack Petersen, 22 år, från Sjöbo, är ny ägare till fastigheten på adressen Grönadalsvägen 31 i Vollsjö. Huset har en boyta på 95 kvadratmeter. Säljare är Jessica Ekman och Henrik Andreas Källström.

Skånskan - 4 timmar sedan

Tävling om vem som får bygga på torget

ESLÖV Det blir troligen en markanvisningstävling som kommer att avgöra vem som får bygga bostäder på Föreningstorget i Eslöv.Eslövs kommun jobbade 2011-2016 med att ta fram en detaljplan för bostadsbebyggelsen torget.
Nu tar man fram underlag för en framtida markanvisning på Föreningstorget.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ordningsvakt misshandlad

Malmö En ordningsvakt misshandlades tidigt under lördagsmorgonen vid ett nöjesställe på Stortorget.Polis åkte till Stortorget för närmare kontroll. Det är en ordningsvakt i 30-årsåldern som ska ha blivit slagen i ansiktet av en gärningsman, men det är oklart om han har behövt uppsöka vård för sina skador.

Skånskan - 10 timmar sedan

Datacenter efter turbinen

Lund När den fossilbränsleeldade gasturbinen på Gunnesbo tjänat ut använde Kraftringen byggnaden för att skapa ett datacenter.– Det passar väldigt väl ihop med våra hållbarhetsambitioner, konstaterade vd Sezgin Kadir vid fredagens invigning. I dem ingår också att värmen från datacentret ska återvinnas och ledas vidare till fjärrvärmenätet, fast det sker först efter ytterligare utbyggnad.

Skånskan - 15 timmar sedan

George So­ros of­fer för il­li­be­ral an­ti­se­mi­tism

Face­book har anlitat en pr-fir­ma för att smuts­kasta dem som vågat ifrå­ga­sätta fö­re­taget. Pr-fir­man har bland an­nat spritt ryk­tet att alla som kri­ti­serat Face­book var ma­rio­netter avlönade av fi­nans­mannen och fil­an­tropen George So­ros.
Där­med har Face­book, följt i spåren på en lång rad av an­grepp på So­ros, mån­ga öp­pet an­ti­se­mi­tiska.

Skånskan - 15 timmar sedan

Änt­li­gen domar för folk­mord i Kam­bod­ja

Till slut kom två domar för folk­mordet i Kam­bod­ja. Det var den då­va­ran­de pre­si­denten i Pol Pots re­gim, Khieu Sam­pan, som dömdes till­sam­mans med Pol Pots and­re­man i då­tidens blo­diga re­gim, Nuon Chea. Bara de två av re­gimens le­da­re är fort­fa­ran­de i livet.

Skånskan - 15 timmar sedan

Agera mot utro­tning av vilda djur

Världs­na­tur­fon­den WWFs Liv­ing Planet Report visar att be­stånden av vilda rygg­rads­djur, det vill säga dägg­djur, fiskar få­glar, grod­djur och kräl­djur, har minskat med i snitt 60 pro­cent på mind­re än 50 år. Trots glo­bala av­tal som ska skydda na­turen ser vi en dra­ma­tisk ned­gång av rygg­rads­djuren i världen mel­lan 1970 och 2014.
I slutet av no­vem­ber ar­ran­gerar FN en glo­bal kon­fe­rens i Egyp­ten om bio­lo­gisk mång­fald.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.