Skånskan > Nyheter

Tuesday, 19 February, 07:48

Skånskan - 07 jun 18 kl. 01:00

SCB kan ge S pa­nikSocialdemokraterna fick 28,3 pro­cent i SCB:s väl­jar­un­der­sök­ning som för­söker ge svar på hur väl­ja­rna skulle rösta om det var val i dag. Det är vis­ser­li­gen bättre än i de senaste opi­ni­ons­un­der­sök­ningarna, men efter­som SCB brukar ge S lite högre siff­ror än opi­ni­ons­in­sti­tuten är det ingen gläd­je­chock för S.
Tvärt­om, siff­ran är näs­tan den lägsta som nå­gon­sin re­do­visats (un­der Hå­kan Ju­holt och un­der flyk­ting­krisen hösten 2015 var den nå­got lägre) och det är den lägsta som SCB tagit fram så nära ett val.
Vad som är än vär­re är att S all­tid de senaste sex valen fått ett säm­re val­re­sul­tat än SCB:s mät­ning i maj val­året. Då var ändå Löfvens val­re­
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SCB, , Ju, Löfvens, Mona Sah, Löfven, SD, Ste, Danmark, Dansk, Ulf Kris, Lars Løkke Rasmussen, Venst, DF

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SCBkan ge S pa , nik
Ekonomistas - 29 maj 17 kl. 06:05

Vem kan leda SCB in i framtiden?

En av Sveriges viktigaste generaldirektörstjänster är vakant: den för Statistiska Centralbyrån. I dagens kunskapssamhälle spelar statistiska fakta och analyser om ekonomi, politik och medborgarnas välfärd en central roll. SCB har sedan länge stått för en hög kvalitet i den statistik som produceras, men det finns trots det utrymme för ytterligare förbättring inom vissa områden.

Ekonomistas - 08 maj 15 kl. 06:24

Vad vill SCB göra med sina historiska samlingar?

De senaste dagarna har ett rykte cirkulerat i forskarkretsar om att SCB tänker göra sig av med hela sin unika samling av svensk och internationell historisk statistik, inalles två hyllkilometer. Den internationella samlingen skulle troligtvis hamna utomlands, kanske i en depå i Nordnorge eller i Madrid, och därmed utom räckhåll för svenska bibliotekstjänster. Den svenska samlingen, som inte utgiven av SCB, skulle i värsta fall slängas.

Supermiljöbloggen - 28 aug 17 kl. 10:00

Fores: Detta är anledningen till skillnaderna i SCB:s och Naturvårdsverkets utsläppsstatistik

"I våras (20170505) presenterade Naturvårdsverket ny statistik för utsläpp av växthusgaser: Snabbstatistik, nationella utsläpp av växthusgaser år 2016. De skriver: ”Utsläppen av växthusgaser uppskattas till 53,6 miljoner ton koldioxidekvivalenter för år 2016. Det innebär att utsläppen är i stort sett oförändrade jämfört med 2015.

UT - 14 dec 14 kl. 21:33

Bolush visade vägen till NIK-seger

Albert Bolush visade vägen med ett riktigt drömmål. Sedan studsade helt plötsligt allt rätt för Nittorp. Till och med slagsmålen gick hemmalaget segrande ur i 3–0-vinsten mot tabelltvåan Tibro.

Nyan - 28 sep 16 kl. 08:00

Krönikörerna som kan din ekonomi

Vad har marthorna, Ålands näringsliv, Folkhälsan och Ålandsbanken gemensamt?

Deras krönikörer ska varje vecka ge Nyans läsare konkreta och användbara råd om hur man fattar smarta ekonomiska beslut.
Karin Rosenberg ska väva ihop vardagsekonomi och ekologi i sina krönikor.

Alliansfritt Sverige - 04 dec 13 kl. 14:07

Alliansens mest oberörda tweets efter SCB-mätningen

Den delen av Alliansen som inte är upptagen med att försöka fortsätta skylla gårdagens PISA-mätning, ville idag fortsätta på temat och försöka bortförklara opinionsläget i dagens opinionsmätning från SCB.   Härliga siffror! http://t.

Ekonomistas - 20 okt 15 kl. 10:40

Ett bättre SCB: Tre förslag

Forskare lever på teoretiska kunskaper, tekniska färdigheter, kreativitet och inspiration. Samt på sina datamateriel. I och med våra omfattande och detaljerade register har svenska forskare i en bred uppsättning discipliner goda möjligheter att bedriva viktig och omdanande forskning.

Ekonomistas - 08 okt 15 kl. 15:46

Tre förslag för ett bättre SCB

Forskare lever på teoretiska kunskaper, tekniska färdigheter, kreativitet och inspiration. Samt på sina datamateriel. I och med våra omfattande och detaljerade register har svenska forskare i en bred uppsättning discipliner goda möjligheter att bedriva viktig och omdanande forskning.

Cornucopia - 13 okt 15 kl. 11:12

SCB rapporterar om fallande villapriser

SCB rapporterar om fallande småhuspriser. Skillnaderna inom landet är enorma och medelvillan kostade i september 2 456:- kSEK mot 2 645:- kSEK månaden innan, eller minus 7.1%.

Cornucopia - 04 aug 16 kl. 15:16

Kom ihåg att SCB:s villaprisindex släpar efter flera månader

SCB rapporterar att småhuspriserna steg med 4% under maj - juli. Detta är dock baserat på lagfartsdatum, dvs i princip inflyttningsdatum och inte det datum när man tecknade sitt köpekontrakt. Det går alltså inte att säga om amorteringskravet påverkat villapriserna än.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Lägenhet besköts i Landskrona – en gripen

En gärningsman greps under tisdagsmorgonen misstänkt för försök till mord.Strax efter klockan två på tisdagsmorgonen fick polis larm om misstänkt skottlossning mot en lägenhet på Koppargården i Landskrona. Innergården spärras av och kriminaltekniker kallades till platsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Filippinsk personal ska lösa vårdkrisen

Skåne Det råder skriande brist på sjuksköterskor inom svensk vård. För att komma till rätta med problemet påbörjade Attendo 2016 ett projekt för att rekrytera sjuksköterskor från Filippinerna till sina verksamheter inom äldrevården. Hittills har sju fått svensk sjuksköterskelegitimation, och fler ska det bli.

Skånskan - 2 timmar sedan

Godkänt betyg för stans idrottsplatser

MALMÖ Fler idrottsutövare är nöjda med Malmös idrottsplatser i dag än för tre års sen.
Sämst betyg får Stadionplanerna och Rosengårds idrottsplats och bäst betyg får Oxievångs IP och Malmö IP.Det är resultatet av den brukarundersökning som fritidsförvaltningen genomförde september 2018.

Skånskan - 2 timmar sedan

Insatsstyrka ryckte in mot beväpnad man

ESLÖV I början av januari larmades polisens insatsstyrka till ett bostadsområde i Eslöv. En 22-årig man hade varit hotfull med en pistol och vid husrannsakan hittades en pistol av militär härkomst.
Nu har mannen dömts till över två års fängelse.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Obegripligt gynna utländska gruvbolag”

LYBY Erland Annerfeldt i Fridhem söder om Lyby får ett av de fem planerade provborrhålen bara 1,5 meter från sina marker.
Både han och grannarna Johan och Viktoria Tykesson anser att det är beklämmande att ett utländskt bolag kan göra anspråk på mark i Sverige utan att betala något för det.– Här handlar det om mark som andra lever av, folks levebröd.

Skånskan - 9 timmar sedan

Ketchupeffekt för Wemmenborn

ISHOCKEY Axel Wemmenborn var verkligen i fokus i samband med Redhawks segermatch mot Timrå. Tidigare hade han bara gjort ett enda mål under säsongen – nu ramade han in matchen med två mål – för första gången i SHL.
Dessutom fick han göra målet som utlöste ”Teddybear toss”, när publiken kastade in gosedjur på isen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Sparkade på ytterdörren

MARIEHOLM Polisen har fått in en anmälan om skadegörelse i Marieholm. Inbrottslarmet utlöstes i en bostad på lördagen vid 15.30-tiden.

Skånskan - 10 timmar sedan

Inbrott i Baldersskolan

STAFFANSTORP I fredags kväll vid 20-tiden gjordes ett inbrott i Baldersskolan i Staffanstorp.
Larmet utlöstes och polisen kunde konstatera att någon tagit sig in genom att krossa en ruta vid en dörr. Även en ruta inne i skolan, vid matsalen, hade krossats.

Skånskan - 10 timmar sedan

Skadegörelse i Balders hage

STAFFANSTORP Muren runt scenen i Balders hage i Staffanstorp är sönderslagen och kablar till belysningen har blivit kapade.
Skadegörelsen inträffade någon gång under helgen. En tigersåg hittades på platsen..

Skånskan - 10 timmar sedan

Två greps för skolinbrott

STAFFANSTORP I söndags kväll greps två unga personer när de försökte bryta sig in i Anneroskolan.
Ett vittne som såg två killar bryta på en dörr på skolan larmade polis som snabbt kom dit och kunde gripa de båda killarna som är i 16-17-årsåldern. Händelsen inträffade i söndags kväll klockan 17.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.