Skånskan > Nyheter

Sunday, 23 September, 19:59

Skånskan - 07 jun 18 kl. 01:00

SCB kan ge S pa­nikSocialdemokraterna fick 28,3 pro­cent i SCB:s väl­jar­un­der­sök­ning som för­söker ge svar på hur väl­ja­rna skulle rösta om det var val i dag. Det är vis­ser­li­gen bättre än i de senaste opi­ni­ons­un­der­sök­ningarna, men efter­som SCB brukar ge S lite högre siff­ror än opi­ni­ons­in­sti­tuten är det ingen gläd­je­chock för S.
Tvärt­om, siff­ran är näs­tan den lägsta som nå­gon­sin re­do­visats (un­der Hå­kan Ju­holt och un­der flyk­ting­krisen hösten 2015 var den nå­got lägre) och det är den lägsta som SCB tagit fram så nära ett val.
Vad som är än vär­re är att S all­tid de senaste sex valen fått ett säm­re val­re­sul­tat än SCB:s mät­ning i maj val­året. Då var ändå Löfvens val­re­
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SCB, , Ju, Löfvens, Mona Sah, Löfven, SD, Ste, Danmark, Dansk, Ulf Kris, Lars Løkke Rasmussen, Venst, DF

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SCBkan ge S pa , nik
DI - 8 timmar sedan

Anna Kinberg Batra ny Di-krönikör: Måste gå att förhandla med SD

Anna Kinberg Batra blir ny krönikör i Dagens industri. Politik och företagande blir några av de ämnen hon kommer ta sig an.  ”Det ska bli roligt.

Ekonomistas - 29 maj 17 kl. 06:05

Vem kan leda SCB in i framtiden?

En av Sveriges viktigaste generaldirektörstjänster är vakant: den för Statistiska Centralbyrån. I dagens kunskapssamhälle spelar statistiska fakta och analyser om ekonomi, politik och medborgarnas välfärd en central roll. SCB har sedan länge stått för en hög kvalitet i den statistik som produceras, men det finns trots det utrymme för ytterligare förbättring inom vissa områden.

Ekonomistas - 08 maj 15 kl. 06:24

Vad vill SCB göra med sina historiska samlingar?

De senaste dagarna har ett rykte cirkulerat i forskarkretsar om att SCB tänker göra sig av med hela sin unika samling av svensk och internationell historisk statistik, inalles två hyllkilometer. Den internationella samlingen skulle troligtvis hamna utomlands, kanske i en depå i Nordnorge eller i Madrid, och därmed utom räckhåll för svenska bibliotekstjänster. Den svenska samlingen, som inte utgiven av SCB, skulle i värsta fall slängas.

Supermiljöbloggen - 28 aug 17 kl. 10:00

Fores: Detta är anledningen till skillnaderna i SCB:s och Naturvårdsverkets utsläppsstatistik

"I våras (20170505) presenterade Naturvårdsverket ny statistik för utsläpp av växthusgaser: Snabbstatistik, nationella utsläpp av växthusgaser år 2016. De skriver: ”Utsläppen av växthusgaser uppskattas till 53,6 miljoner ton koldioxidekvivalenter för år 2016. Det innebär att utsläppen är i stort sett oförändrade jämfört med 2015.

UT - 14 dec 14 kl. 21:33

Bolush visade vägen till NIK-seger

Albert Bolush visade vägen med ett riktigt drömmål. Sedan studsade helt plötsligt allt rätt för Nittorp. Till och med slagsmålen gick hemmalaget segrande ur i 3–0-vinsten mot tabelltvåan Tibro.

Nyan - 28 sep 16 kl. 08:00

Krönikörerna som kan din ekonomi

Vad har marthorna, Ålands näringsliv, Folkhälsan och Ålandsbanken gemensamt?

Deras krönikörer ska varje vecka ge Nyans läsare konkreta och användbara råd om hur man fattar smarta ekonomiska beslut.
Karin Rosenberg ska väva ihop vardagsekonomi och ekologi i sina krönikor.

Alliansfritt Sverige - 04 dec 13 kl. 14:07

Alliansens mest oberörda tweets efter SCB-mätningen

Den delen av Alliansen som inte är upptagen med att försöka fortsätta skylla gårdagens PISA-mätning, ville idag fortsätta på temat och försöka bortförklara opinionsläget i dagens opinionsmätning från SCB.   Härliga siffror! http://t.

Ekonomistas - 20 okt 15 kl. 10:40

Ett bättre SCB: Tre förslag

Forskare lever på teoretiska kunskaper, tekniska färdigheter, kreativitet och inspiration. Samt på sina datamateriel. I och med våra omfattande och detaljerade register har svenska forskare i en bred uppsättning discipliner goda möjligheter att bedriva viktig och omdanande forskning.

Ekonomistas - 08 okt 15 kl. 15:46

Tre förslag för ett bättre SCB

Forskare lever på teoretiska kunskaper, tekniska färdigheter, kreativitet och inspiration. Samt på sina datamateriel. I och med våra omfattande och detaljerade register har svenska forskare i en bred uppsättning discipliner goda möjligheter att bedriva viktig och omdanande forskning.

Cornucopia - 13 okt 15 kl. 11:12

SCB rapporterar om fallande villapriser

SCB rapporterar om fallande småhuspriser. Skillnaderna inom landet är enorma och medelvillan kostade i september 2 456:- kSEK mot 2 645:- kSEK månaden innan, eller minus 7.1%.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Polisen varnar för nya trenden

ÄNGELHOLM Ungdomar i Änhelholm stämmer träff för slagsmål som sedna filmas med mobiltelefon.
Nu varnar polisen för den nya trenden.Polisen nordvästra Skåne skriver på sin facebooksida att man på lokalpolisområde Ängelholm de senaste dagarna tagit del av ett skrämmande filmmaterial där olika grupper av ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern slåss.

Skånskan - 1 timme sedan

LBK föll med uddamålet

FOTBOLL Lunds BK satte inte chanserna och föll för andra matchen i rad i division 1 södra efter 0-1 (0-1) hemma mot Tvååkers IF.– Marginalerna grinade oss rakt i ansiktet. Känns som att vi skapade tillräckligt för att åtminstone ta en poäng, konstaterade tränare Stefan Jansson
Han tänkte framför allt på att inhopparen Christoffer Levi sköt en frispark i stolpens insida och att Jesper Möller träffade ribban.

Skånskan - 2 timmar sedan

Grill brann på Ystad arena

YSTAD Det började brinna i en grill i ett storkök på Ystad arena i söndags, när det pågick verksamhet i byggnaden. Polis, räddningstjänst och ambulansvården larmades till Fridhemsgatan vid 11.45 tiden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Trendigt att musta äpplen

västra vemmenhög Ett trettiotal kunder pressade på egen hand sitt överflöd av äpplen till en läcker must med en viss handräckning av arrangören Slimminge byalag i Västra Vemmenhög i söndags.Projektet Mer must i Skurup blev en framgång i Västra Vemmenhög jämfört med starten vid Svaneholms slott i oktober förra året då endast en och annan kund dök upp.
– I år har vi ju mycket bättre väder och många har fått en betydligt större skörd jämfört i fjol, sa Robert Aveling från Slimminge byalag, initiativtagare till projektet.

Skånskan - 2 timmar sedan

FC Rosengård biter sig fast i guldstriden

FC Rosengård vann en klar seger mot gästande Kristianstad DFF – men vid 2-0 blev gästernas målvakt skadad i en omdiskuterad situation. I slutet av den första halvlkeken under den damallsvenska matchen på Malmö IP stötte sommarens nyförvärv Celia Jiminéz Delgado in 2-0 i något som liknade en klung fu-spark.
Bollen gick i mål, men Kristianstads målvakt Maron träffades också av sparken och blev liggande.

Skånskan - 2 timmar sedan

Klart för fyrfackskärl för alla

YSTAD Samhällsbyggnadsnämnden har fått i uppdrag att införa fastighetsnära insamling i fyrfackskärl för alla Ystadsbor som önskar det.
Det beslöt kommunfullmäktige i torsdags.
Fyrfackskärl innebär att taxan för ett normalabonnemang höjs med knappt 60 procent jämfört med i dag.

Skånskan - 2 timmar sedan

Släktingar träffades på hemvändarhelg

BORGEBY Intresset var stort när årets kulturhelg hölls i Borgeby stenugnsbageri i helgen med en utställning om byns historiska kvinnor.
Samtidigt välkomnades flera hemvändare. Två av släktingarna till handlare- och bagaredottern Betty Lindström träffades för första gången.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nytt projekt stöttar arbetslösa

ystad Projektet Jobbsökarverkstad på Forum Ystad startades för tre veckor sedan och har redan bokat in 90 arbetssökande nyanlända.
– Projektet är öppet för alla arbetssökande som behöver lära sig att söka jobb, säger integrationsstrateg Peter Eriksson.Projektet finansieras av Ystads kommun och är öppet för Ystadsbor och Tomelillabor som vill ha stöd i jobbsökandet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Operafantomen åter i fin form

Recension The Phantom of the Opera Musikal av Andrew Lloyd Webber, Charles Hart och Richard Stilgoe
Scenografi: Maria Björnson
Koreografi: Patricia Merrin
Regi: Athur Masella
Medverkande: Tomas Ambt Kofod, Sibylle Glosted, Christian Lund, Louise Fribo, Elisabeth Halling med flera. Nypremiär på Det Ny Teater i Köpenhamn den 21 september 2018Det är arton år sedan som The Phantom of the Opera intog Det Ny Teater i Köpenhamn för första gången och nu är den olycklige Fantomen från Parisoperan åter tillbaka på den danska scenen. Att den överdådiga musikalen är efterlängtad står klart – redan före premiären hade man sålt 50 000 biljetter.

Skånskan - 4 timmar sedan

Derbyjubel för starkt Höllviken

INNEBANDY Stjärnspelarna briljerade på nytt i Höllvikens IBF som vände underläge och tog sin andra raka triumf genom 6-4 i derbyt mot Skånederbyt.
En drömstart på årets SSL-säsong.– Fantastisk känsla.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.