DN > Nyheter

Thursday, 21 February, 09:37

Liknande nyheter

Taggar: Visuell, sensation, Malmö, Konsthall
Kristianstadsbladet - 19 nov 12 kl. 09:59

Stickat och styckat i Malmö

Foto: Malmö konsthall
Nya utställningen på Malmö konsthall är lika ovanlig som intressant. Det skriver konstskribent Isac Nordgren som applåderar kombinationen av Thea Djordjadzes möbler och Lisa Anne Auerbachs stickade tröjor med politiska slagord.
Konst
Thea Djordjadze och Lisa Anne Auerbach.

Skånskan - 18 jun 16 kl. 16:32

Malmö är Sara Granérs bas

En skånsk bildningsresa, del 2 Sara Granérs liv som serietecknare är nära sammankopplat med Malmö. Det var här hon började teckna på allvar på Kvarnby serieskola och det är här hon har sin ateljé, sitt nätverk och sitt yrkessammanhang. – För mig var det avgörande med Malmö och serieskolan, det och att vi startade Dotterbolaget.

YLE - 02 feb 19 kl. 08:01

Åbos nya konsthall hyllas av konstnärer: "Känns väldigt bra att bli bjuden hit"

Nu öppnar Åbos nya konsthall sina dörrar. Yle Åboland träffade några konstnärer som berömmer konceptet och placeringen av Åbos nya centrum för visuell konst. Hör konstnärerna berätta..

Skånskan - 24 maj 18 kl. 15:36

Äldre dam med modern konst – Här är Malmö Konsthalls nya utställning

Malmö På fredag är det dags för vernissage på Malmö Konsthall för att visa upp deras nya utställning. Den nya utställningen heter Continuum och är skapad av Siri Aurdal.Siri Aurdal är en norsk skulptör vars konst består av olika material som brukar beskrivas som moderna.

Västerbottens Folkblad - 26 mar 14 kl. 17:50

Baldon ny chef för Malmö konsthall

Kulturnämnden i Malmö utsåg på onsdagen Diana Baldon till ny chef för Malmö konsthall, rapporterar Sydsvenskan. Diana Baldon är i dag chef för konsthallen Index i Stockholm och har tidigare arbetat i Wien och London. Hon tillträder sin nya tjänst i september och har då bland annat som uppgift att lyfta Malmö konsthall internationellt..

Trelleborgs Allehanda - 26 mar 14 kl. 17:43

Baldon ny chef för Malmö konsthall


Kulturnämnden i Malmö utsåg på onsdagen Diana Baldon till ny chef för Malmö konsthall, rapporterar Sydsvenskan. Diana Baldon är i dag chef för konsthallen Index i Stockholm och har tidigare arbetat i Wien och London.Hon tillträder sin nya tjänst i september och har då bland annat som uppgift att lyfta Malmö konsthall internationellt..

Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 17:43

Baldon ny chef för Malmö konsthall


Kulturnämnden i Malmö utsåg på onsdagen Diana Baldon till ny chef för Malmö konsthall, rapporterar Sydsvenskan. Diana Baldon är i dag chef för konsthallen Index i Stockholm och har tidigare arbetat i Wien och London.Hon tillträder sin nya tjänst i september och har då bland annat som uppgift att lyfta Malmö konsthall internationellt..

SmålandsPosten - 10 jun 13 kl. 06:27

Behöver Växjö en ny konsthall?

Växjö konsthalls historik är inte så lång och enhetlig som man kanske tror. Man har varit på fyra olika platser i staden på 26 år och aldrig huserat i en byggnad som gjorts specifikt för dess verksamhet utan alltid övertagit eller hyrt in sig i befintliga lokaler.
Detta kan jämföras med till exempel Lunds, Malmö och Stockholms konsthallar där man sedan respektive start haft samma lokaler, vilket inte är märkligt då man i alla dessa städer utlyst tävlingar och fått en arkitek­tritad konsthall åt konsten i staden.

Skånskan - 26 sep 15 kl. 10:00

Förslag att stänga Axel Ebbes konsthall

TRELLEBORG Trelleborgs kommun överväger att stänga Axel Ebbes konsthall nästa år. Kulturförvaltningen ska spara två miljoner kronor och en tänkbar besparing är att inte visa samlingarna under sommarmånaderna som är den period då museet brukar vara öppet.Konstnären Axel Ebbe föddes i Hököpinge 1868.

Sydsvenskan - 14 nov 14 kl. 17:00

På Malmö konsthall får konsten fungera som exorcism

Malmö konsthall t o m 1/3.
Den nya utställningen på Malmö konsthall fungerar som exorcism, skriver Thomas Millroth..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Misstänkt mord i Knivsta

En person har hittats död utomhus i Knivsta på torsdagsmorgonen. Polisen har inlett förundersökning om mord..

DN - 3 timmar sedan

Pompeo vill hindra IS-kvinnas hemkomst

USA:s utrikesminister Mike Pompeo säger att en kvinna som åkt till Syrien för att ansluta sig till IS varken har rätt till medborgarskap eller rätt att återvända till USA trots att hon är född i landet..

DN - 11 timmar sedan

Skandalen sprider sig bland de nordiska bankerna

Penningtvättskandalerna avlöser varandra bland de nordiska bankerna i Baltikum. En efter en pekas ut och alla kan hänga ihop via en röd tråd av pengar från ett enormt ryskt skattebedrägeri..

DN - 12 timmar sedan

May hävdar framsteg efter möte i Bryssel

Mötet var konstruktivt och framsteg har gjorts, hävdar Storbritanniens premiärminister Theresa May efter ännu ett Brexitmöte med EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Nya diskussioner och nya möten väntar..

DN - 12 timmar sedan

Spelreklamen ökar kraftig efter nya lagen

Nya siffror • Spelbolagen räknar med ytterligare ökning den närmsta tiden..

DN - 14 timmar sedan

Polisen nöjda med försöket om kortare lagföring

I ett år har polisen arbetat med det lagstadgade försöket om att kraftigt minska tiden mellan inträffat brott och dom.  Man har lyckats landa på en genomsnittlig lagföringstid på 5,6 veckor.  Tidigare kan det ha tagit cirka 6 månader för en misstänkt att få sin dom.

DN - 14 timmar sedan

Kritik mot svenskt ja till EU:s nätregler

Sedan medlemsländerna gett tummen upp återstår nu bara ett hinder innan EU:s omdiskuterade nya upphovsrättsregler på internet blir verklighet. Fredrick Federley (C) rasar över att Sverige har svängt..

DN - 14 timmar sedan

Viktors val: Ett RUT-avdrag för privata miliser?

Utvidga “trygghets-RUT” till att omfatta paramilitär milis och växelfel. Ett inspel i budgetförhandlingarna, från Sveriges ledande samhällsmagasin..

DN - 15 timmar sedan

Swedbanks vd: Vi tar uppgifterna på största allvar

Swedbank menar att de tar uppgifterna om penningtvätt i banken på största allvar, men eftersom de inte fått allt material från SVT kan de varken bekräfta eller förneka något. – Men jag är väldigt bekväm i hur vi jobbar med de här frågorna, säger Swedbanks vd Birgitte Bonnesen vid en presskonferens..

DN - 16 timmar sedan

Skolbarn sjuka – chokladpudding oskyldig

Det var sannolikt inte efterrätten, en chokladpudding, som ledde till att sju barn på en Lidingöskola förra veckan tvingades uppsöka sjukhus. Det står klart sedan provsvaren från händelsen redovisats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.