SVT > Utrikes

Sunday, 24 February, 04:33

SVT - 06 jun 18 kl. 08:58

Norge förbjuder heltäckande slöja i klassrummenNorge förbjuder plagg som helt eller delvis täcker ansiktet i samband med undervisning, rapporterar Bergens Tidende. I framtiden blir det olagligt att bära exempelvis burka eller niqab i klassrummet, efter att en bred majoritet i stortinget röstat ja till regeringens förslag. Förbudet gäller både lärare och elever och studenter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bergens Tidende

Dela artikeln

5857 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norge, förbjuder, heltäckande, slöjai , klassrummen
YLE - 06 okt 16 kl. 04:44

Morgonkollen: Vasa centralsjukhus engagerar, Norge förbjuder heltäckande slöja i skolor

Läget inrikes: Nu står man upp för Vasa centralsjukhus på flera håll. Under helgen ordnas en manifestation på torget i Vasa och från Vasa läkareförenings sida har man uppvaktat regeringen med ett brev. Det har kommit nya detaljer om den planerade vårdreformen.

DI - 05 dec 16 kl. 08:12

Rejlers tecknar avtal i Norge

Rejlers har ingått ett avtal med Nettalliansen om leverans av IT-drifttjänster. Avtalet omfattar heltäckande IT-drifttjänster till fler än 47 energibolag över hela Norge och inkluderar implementering, drift och underhåll av infrastruktur, slutanvändarutrustning och kontorsprogram av standardtyp..

Expressen - 11 aug 16 kl. 20:40

Lyssna på Norge i slöjdebatten

Heltäckande slöja symboliserar könsseparatism. Men ska vi förbjuda vuxna kvinnor från att göra egna val?.

BT - 16 okt 13 kl. 13:02

Solberg: Vi ska göra Norge enklare

Den nya högerregeringen tog i dag över Norges ledning. Fremskrittspartiets Siv Jensen blir som väntat finansminister. Statsminister Erna Solberg lovar att "förenkla Norge".

Sydsvenskan - 02 feb 15 kl. 16:06

När Europas fattigaste kom, då gjorde Norge helt om

För snart tio år sedan avskaffade Norge en föråldrad lag som gjorde det brottsligt att på ett utpräglat sätt ”hänge sig åt orkeslöshet”, ”driva omkring” och ägna sig åt andra slappheter.Samhället hade förändrats och många av bestämmelserna var repressiva, tyckte den borgerliga regeringen och föreslog att den så kallade lösdrivarlagen skulle bort. Inklusive innehållet i paragraferna 11 till 14, som i över hundra år hade gjort det olagligt att tigga i Norge.

Barometern - 10 sep 13 kl. 10:02

Norge får nya idéer

Reklam vinner inga val, är en slutsats man skulle kunna dra av gårdagens norska stortingsval. Socialdemokratiske statsministern Jens Stoltenbergs inhopp som taxichaufför, ett upptåg som väckte internationell uppmärksamhet, var den otvivelaktigt mer lyckade pr-kuppen. Höyres slogan var däremot inget mer slagkraftigt än ?

Barometern - 10 sep 13 kl. 10:02

Norge får nya idéer

Reklam vinner inga val, är en slutsats man skulle kunna dra av gårdagens norska stortingsval. Socialdemokratiske statsministern Jens Stoltenbergs inhopp som taxichaufför, ett upptåg som väckte internationell uppmärksamhet, var den otvivelaktigt mer lyckade pr-kuppen. Höyres slogan var däremot inget mer slagkraftigt än ?

Ekonomistas - 16 okt 18 kl. 05:14

De svenska registerdatabasernas sorgebarn: Dokumentationen

Svenska registerdata används i allt högre grad inom forskning och utvärdering vilket har resulterat i en mängd rön och lärdomar inom särskilt medicin och samhällsvetenskap. Men ett problem som sällan diskuteras är att de flesta av dessa registerdatabaser är bristfälligt dokumenterade. Antalet variabler är mycket stort (tusentals) och har i de flesta fall förändrats över tid.

SVT Debatt - 23 aug 13 kl. 05:53

Sverige behöver ett starkare rättsskydd för ofödda barn

ABORTRÄTTIGHETER 2010 antog Europarådet en resolution som slår fast att ingen vårdpersonal mot sitt samvete kan tvingas medverka till att utsläcka liv i dess början eller slutskede. I Norge har rätten till samvetsfrihet gällt i mer än 30 år. Att Sverige inte respekterar detta är en av punkterna som tas upp i det officiella klagomål vi lämnat in mot svenska staten.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Prinsessan Rima bint Bandar Al Saud – ny saudisk ambassadör i USA

Saudiarabien har utnämnt sin första kvinnliga ambassadör i USA. Utnämningen bedöms vara en ansträngning för att försöka bättra på relationen mellan länderna..

SVT - 2 timmar sedan

Våldsamt vid Venezuelas gräns – flera döda

Lastbilar med hjälpsändningar försökte på lördagen korsa den venezuelanska gränsen från både Colombia och Brasilien, under hård bevakning av den venezuelanska militären..

SVT - 4 timmar sedan

Minst tre döda i laviner i Alperna

Minst två personer har omkommit i laviner som gått på olika platser längs med den tysk-österrikiska gränsen i Alperna..

SVT - 6 timmar sedan

Superstjärnan R Kelly kan släppas mot en miljon dollar i borgen

Den 52-årige R&B stjärnan R Kelly kan släppas mot en miljon dollar i borgen. Det beslutade en domare i Illinois på lördagen sedan R Kelly självmant anmält sig till polisen på fredagskvällen. Han misstänks för tio fall av sexuella övergrepp.

SVT - 9 timmar sedan

Uppgifter: Första sändningen med nödhjälp har nått Venezuela

Den första sändningen med internationell nödhjälp har rullat in i Venezuela från söder, rapporterar Washington Post. Samtidigt förvärras konflikten på lördagen mellan Venezuelas president Nicolás Maduro och opositionsledaren Juan Guaidó och deras anhängare som drabbar samman..

SVT - 11 timmar sedan

Personer begravda i lavin i Alperna

Ett okänt antal personer har svepts med i en lavin i Alperna, vid gränsen mellan Österrike och Tyskland..

SVT - 11 timmar sedan

94 döda av hembränd sprit i Indien

Minst 94 personer har dött och över 150 personer vårdas på sjukhus efter att de konsumerat förorenad hembränd sprit, enligt CNN. De drabbade uppges vara arbetare på teplantager i delstaten Assam. Det är andra fallet av massdöd på kort tid då indier druckit giftig hembränd alkohol..

SVT - 14 timmar sedan

Venezuela: Uppgifter om tårgas vid gränsen

Venezuelanska soldater skjuter tårgas mot en grupp människor som försöker ta sig över gränsen mot Colombia, rapporterar Reuters Samtidigt kommer det uppgifter om att tre soldater som posterats vid gränsen lämnat sina poster..

SVT - 17 timmar sedan

USA fördömer militären i Venezuela efter dödsskjutningar vid gränsen

USA fördömer Venezuelas militär sedan soldater skjutit ihjäl två personer vid gränsen till Brasilien. ”Oerhört brott mot mänskliga rättigheter av Maduro och de som följer hans order kommer inte att undgå straff”, uppger Vita huset i ett pressmeddelande..

SVT - 17 timmar sedan

Saudiska systrar fast i Hongkong – fruktar dödsstraff om de deporteras

Två saudiska systrar har flytt sin familj och sitter fast i Hongkong. Nu fruktar de för sina liv om de deporteras till hemlandet. – Antingen kommer vi att dödas eftersom de vill få bort skammen över att vi kvinnor gav oss av på egen hand, eller så kommer de att tvinga oss att gifta oss med våra kusiner, säger 20-åriga Reem..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.