SVT > Utrikes

Monday, 10 December, 14:30

SVT - 06 jun 18 kl. 08:58

Norge förbjuder heltäckande slöja i klassrummen



Norge förbjuder plagg som helt eller delvis täcker ansiktet i samband med undervisning, rapporterar Bergens Tidende. I framtiden blir det olagligt att bära exempelvis burka eller niqab i klassrummet, efter att en bred majoritet i stortinget röstat ja till regeringens förslag. Förbudet gäller både lärare och elever och studenter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bergens Tidende

Dela artikeln

5857 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norge, förbjuder, heltäckande, slöjai , klassrummen
YLE - 06 okt 16 kl. 04:44

Morgonkollen: Vasa centralsjukhus engagerar, Norge förbjuder heltäckande slöja i skolor

Läget inrikes: Nu står man upp för Vasa centralsjukhus på flera håll. Under helgen ordnas en manifestation på torget i Vasa och från Vasa läkareförenings sida har man uppvaktat regeringen med ett brev. Det har kommit nya detaljer om den planerade vårdreformen.

DI - 05 dec 16 kl. 08:12

Rejlers tecknar avtal i Norge

Rejlers har ingått ett avtal med Nettalliansen om leverans av IT-drifttjänster. Avtalet omfattar heltäckande IT-drifttjänster till fler än 47 energibolag över hela Norge och inkluderar implementering, drift och underhåll av infrastruktur, slutanvändarutrustning och kontorsprogram av standardtyp..

Expressen - 11 aug 16 kl. 20:40

Lyssna på Norge i slöjdebatten

Heltäckande slöja symboliserar könsseparatism. Men ska vi förbjuda vuxna kvinnor från att göra egna val?.

Sydsvenskan - 02 feb 15 kl. 16:06

När Europas fattigaste kom, då gjorde Norge helt om

För snart tio år sedan avskaffade Norge en föråldrad lag som gjorde det brottsligt att på ett utpräglat sätt ”hänge sig åt orkeslöshet”, ”driva omkring” och ägna sig åt andra slappheter.Samhället hade förändrats och många av bestämmelserna var repressiva, tyckte den borgerliga regeringen och föreslog att den så kallade lösdrivarlagen skulle bort. Inklusive innehållet i paragraferna 11 till 14, som i över hundra år hade gjort det olagligt att tigga i Norge.

BT - 16 okt 13 kl. 13:02

Solberg: Vi ska göra Norge enklare

Den nya högerregeringen tog i dag över Norges ledning. Fremskrittspartiets Siv Jensen blir som väntat finansminister. Statsminister Erna Solberg lovar att "förenkla Norge".

Barometern - 10 sep 13 kl. 10:02

Norge får nya idéer

Reklam vinner inga val, är en slutsats man skulle kunna dra av gårdagens norska stortingsval. Socialdemokratiske statsministern Jens Stoltenbergs inhopp som taxichaufför, ett upptåg som väckte internationell uppmärksamhet, var den otvivelaktigt mer lyckade pr-kuppen. Höyres slogan var däremot inget mer slagkraftigt än ?

Barometern - 10 sep 13 kl. 10:02

Norge får nya idéer

Reklam vinner inga val, är en slutsats man skulle kunna dra av gårdagens norska stortingsval. Socialdemokratiske statsministern Jens Stoltenbergs inhopp som taxichaufför, ett upptåg som väckte internationell uppmärksamhet, var den otvivelaktigt mer lyckade pr-kuppen. Höyres slogan var däremot inget mer slagkraftigt än ?

Ekonomistas - 16 okt 18 kl. 05:14

De svenska registerdatabasernas sorgebarn: Dokumentationen

Svenska registerdata används i allt högre grad inom forskning och utvärdering vilket har resulterat i en mängd rön och lärdomar inom särskilt medicin och samhällsvetenskap. Men ett problem som sällan diskuteras är att de flesta av dessa registerdatabaser är bristfälligt dokumenterade. Antalet variabler är mycket stort (tusentals) och har i de flesta fall förändrats över tid.

SVT Debatt - 23 aug 13 kl. 05:53

Sverige behöver ett starkare rättsskydd för ofödda barn

ABORTRÄTTIGHETER 2010 antog Europarådet en resolution som slår fast att ingen vårdpersonal mot sitt samvete kan tvingas medverka till att utsläcka liv i dess början eller slutskede. I Norge har rätten till samvetsfrihet gällt i mer än 30 år. Att Sverige inte respekterar detta är en av punkterna som tas upp i det officiella klagomål vi lämnat in mot svenska staten.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Brexitomröstning kan skjutas upp

Allt fler spekulationer hörs om att Storbritanniens premiärminister Theresa May i sista stund tänker skjuta upp sin stora brexitomröstning i morgon. May själv talar i parlamentet i eftermiddag..

SVT - 2 timmar sedan

Ny rapport: Färre svenskar vill bli solbruna

Andelen svenskar som gillar att vara utomhus i solen har minskat jämfört med förra året, enligt en ny undersökning från Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM. Samtidigt har de som inte är intresserade av att vara solbruna blivit fler. SSM räknar med att hudcancerfallen kommer fortsätta öka..

SVT - 3 timmar sedan

FN-länder har godkänt global migrationspakt

En lång rad politiker från hela världen har godkänt FN:s globala ramverk om migration, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Samtidigt uttrycker världsorganisationen oro för den desinformation som sprids om överenskommelsen..

SVT - 8 timmar sedan

Uppgift: ”Jag kan inte andas” – sista orden från Khashoggi

”Jag kan inte andas” var de sista orden som den saudiske journalisten Jamal Khashoggi uttalade, uppger CNN. Nyhetskanalen hänvisar till en källa som har läst en utskrift av en ljudinspelning från när mordet begicks..

SVT - 9 timmar sedan

Omsättningen för vapenhandeln fortsätter stiga

Den internationella vapenhandeln fortsätter att frodas. I fjol steg försäljningen för de hundra största vapenproducerande företagen, där svenska Saab finns med, till nästan 400 miljarder dollar..

SVT - 9 timmar sedan

Saudiarabien vill inte utlämna mordmisstänka landsmän

Saudiarabien avser inte att lämna ut en av kronprins Mohammed bin Salmans närmaste rådgivare, som av Turkiet pekats ut som misstänkt i mordet på saudiske journalisten Khashoggi. Det uppger Saudiarabiens utrikesminister Adel al-Jubeir, rapporterar Sky News..

SVT - 15 timmar sedan

Theresa May: Kan tvingas ställa in brexit vid nej på tisdag

Storbritanniens premiärminister Theresa May varnar för konsekvenserna om hennes förslag till utträdesavtal som förhandlats fram med EU inte får parlamentets godkännande på tisdag, skriver nyhetsbyrån AP..

SVT - 15 timmar sedan

Svensken som var Camerons rådgivare: Folkomröstningen var bara en tidsfråga

Mats Persson är den svenske statsvetaren som var rådgivare till den brittiske premiärministern David Cameron när denne 2016 beslöt att det skulle hållas en folkomröstning om Storbritanniens medlemskap i EU. Han säger så här i efterhand att folkomröstningen var oundviklig, men att den kanske kunde ha fått vänta lite..

SVT - 16 timmar sedan

USA:s förre energiminister: Mycket går åt fel håll

Steven Chu, tidigare Nobelpristagare i fysik och energiminister i USA, säger i Agenda att de subventioner för kol som USA:s president Trump vill införa är orimliga ur miljö- och hälsosynpunkt. – Mycket går åt fel håll, säger han..

SVT - 17 timmar sedan

Mineraltillgångarna har blivit Kongos förbannelse

Kongos stora mineralfyndigheter har kastat landet in i ett långvarigt och blodigt inbördeskrig. Hundratals olika rebellgrupper slåss om mark och i kriget våldtas kvinnor och män tvingas att arbeta under slavliknande förhållanden. – Våra egna tillgångar fördärvar vårt land, säger gruvarbetaren Ishara till SVT:s utsända.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.