Nyan > Svenskfinland

Sunday, 09 December, 22:21

Nyan - 05 jun 18 kl. 11:32

Två markbränder i LemlandTvå markbränder pågår i Lemland Rörstorp. Enheter från Strandnäs FBK, Jomala FBK, Lumparland FBK och Lemland FBK är på plats. Larmet kom 10.45 på tisdag och brandkåren håller på med släckningsarbetet. – Vi har två bränder relativt långt ifrån varandra, första branden är uppskattningsvis 1000 kvadrat och andra 5000 kvadrat, säger brandmästare Krister Koskinen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lemland, Lemland Rörstorp, Strandnäs FBK, FBK, Lemland FBK, Krister Koskinen, Kull, Nyan

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, markbränderi , Lemland
YLE - 13 aug 14 kl. 07:43

Över 3000 markbränder i år

Antalet markbränder i Finland har i år varit fler än medeltalet. Största delen av markbränderna under våren och försommaren orsakades av människor men i juli och augusti har också åskan haft en stor inverkan. Enligt register med uppgifter från 1996 och framåt uppstår i medeltal 3000 markbränder per år i Finland.

HBL - 19 apr 14 kl. 17:42

Många markbränder i södra Finland

Räddningsverket har släckt tre markbränder under lördagen. På grund av det torra vädret är extra försiktighet på sin plats.Räddningsverket har släckt ett antal markbränder på olika håll i södra Finland under lördagen.

YLE - 05 maj 16 kl. 19:17

Varmt fortfarande nästa vecka - torkan ökar risk för markbränder

Vårens hittills högsta temperaturer mättes under torsdagen i Uttis i Kouvola, där det var 22,6 grader varmt på torsdag eftermiddag. Temperaturen har bara stigit under veckan, det tidigare rekordet var från onsdagen, då det far 21,4 grader varmt i Anjala i Kouvola. Yles meteorolog Toni Hellinen tror att det varma vädret fortsätter i södra Finland åtminstone hela veckoslutet.

YLE - 06 maj 17 kl. 16:21

Markbränder på många håll i sydväst

På lördagen fick brandkårerna i sydvästra Finland rycka ut flera gånger på grund av markbränder. Meteorologiska institutet meddelar att faran för gräsbränder är stor i hela södra och mellersta Finland, och dessutom i delar av landskapet Norra Österbotten. Det har inte hindrat folk att bränna till exempel kvistar, ris och skräp.

YLE - 23 maj 13 kl. 10:11

Stor risk för markbränder i Österbotten

Räddningsverket och Meteorologiska institutet varnar för att risken för markbränder är stor i hela Österbotten. Det soliga och torra vädret gör att antändningsrisken är stor. Till exempel brandmännen i Jakobstad och Karleby har den här veckan redan släckt flera markbränder.

YLE - 21 maj 17 kl. 13:14

Markbränder på många håll i Österbotten

Flera markbränder sysselsätter österbottniska släckningsenheter just nu. Det är torrt i skog och mark, varnar räddningsverket. Omkring klockan halv två på söndagseftermiddagen fick räddningsverket ta emot larm om en gräsbrand vid Rörängsvägen i Vörå.

YLE - 13 maj 18 kl. 21:13

Flera markbränder under veckoslutet - varmaste mors dagen på nästan 60 år

Det torra och varma vädret har lett till ett antal markbränder under veckoslutet. Den här mors dagen har varit den varmaste på nästan 60 år. I östra Finland ledde bogseringen av ett lok till att det uppstod markbränder och tågtrafiken stördes..

YLE - 26 jul 14 kl. 22:00

Markbränder håller brandkåren sysselsatt

Det fortsatt varma och torra vädret har gjort terrängen i hela landet exceptionellt lättantändlig. Under lördagen rasade flera markbränder runtom i landet. Markbränderna har framför allt hållit brandkåren sysselsatt i landet östra delar.

HBL - 26 jul 14 kl. 19:31

Markbränder rasar på flera håll

Otaliga bränder har brutit ut i terrängen i värmen. I Villmanstrand har brandkårerna samtidigt släckt tre olika markbränder under lördagen.Tolv brandkårer och gränsbevakningens helikopter har ryckt ut i Villmanstrandsregionen för att bekämpa elden.

HBL - 20 apr 14 kl. 15:19

Flera markbränder på påskdagen

Brandkårer i framförallt södra Finland har fått släcka flera markbränder på påskdagen. Ingen har veterligen skadats i bränderna.I Kimitoöns kommun i Egentliga Finland förstördes en sommarstuga av elden.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Polisen kallades till kryssningsfartyg

Polisen kallades på söndagsmorgonen till ett kryssningsfartyg som anlöpt i Mariehamn eftersom två personer skulle avvisas från fartyget. Den ena personen greps som misstänkt för misshandel och motstånd mot person som upprätthåller ordningen. I det andra fallet hade fartygets vakter hittat narkotika i en passagerares egendom.

Nyan - 6 timmar sedan

Forsström vann Masters för 14-åringar

TENNIS. 2016 blev han Finlands bästa 12-åring genom att vinna Masters.
Nu, två år senare, har Lucas Forsström gjort det igen – utan att tappa ett enda set.

Nyan - 11 timmar sedan

Birka Cruises bygger om för två miljoner

Birka Cruises satsar drygt två miljoner euro på att skapa vad rederiet kallar en ny shoppingupplevelse i skärgården.
Enligt ett pressmeddelande ska kryssningsrederiet skapa 1 450 kvadratmeter av upplevelser med butik, lobbylounge, café och bar samt nattklubb. – Vi vill att semesterkänslan ska infinna sig så snart gästen kommer ombord.

Nyan - 11 timmar sedan

Narkotika på nattklubb

Under natten mot lördagen påträffades misstänkt narkotika på en nattklubb i Mariehamn. Polisen kallades till platsen och utförde en narkotikatest på fyndet, som visade sig vara cannabis och kokain. Ärendet utreds som straffbart bruk av narkotika.

Nyan - 14 timmar sedan

Getabocken kläddes inför julen

Efter ett misslyckat försök att lyfta den tunga bocken tar Geta FBK och de andra bockbyggarna tag igen – bocken vinglar betänkligt en stund men sedan är den tillräckligt högt uppe för att benen ska kunna fästas. document.domain = 'nyan.

Nyan - Igår: 19:06

JIK-damer upp i tabelltoppen

VOLLEYBOLL. Jomala IK:s volleydamer tog i lördags säsongens femte seger i division 2 östra, mot tidigare tabelltrean Lidingö.
Även om det aldrig rådde någon tvekan om att JIK i grunden var det bättre laget blev det ingen total kross eller 3-0-seger.

Nyan - Igår: 11:20

30 år av fartfyllt brädspel

I Mariehamns strategiklubbs lokaler i Bergskyddets källare var det ingen vanlig speldag i torsdags. document.domain = 'nyan.

Nyan - Igår: 10:34

Brandlarm vid Lotsbroverket

Ett brinnande filter i en generator utlöste brandlarmet i Lotsbroverket sent på fredagskvällen. En del rök uppstod från branden. Brandkåren avlägsnade det brinnande filtret och vädrade ut röken berättar räddningschef Lennart Johansson.

Nyan - I förrgår: 18:46

Trio vill se mer rörelse på arbetsplatserna

En stillasittande livsstil – eller för ensidig träning – leder till onda nackar och ryggar alternativt förslitnings- och överbelastningsskador. Det känner fysioterapeuterna bakom Rehabcity väl till. Deras recept är mer rörelse.

Nyan - I förrgår: 18:00

Ingen blev årets pedagog

Ålands landskapsregering har beslutat att inte utdela utmärkelsen Årets pedagog 2018. Inom utsatt tid inkom två nomineringar till utnämningen varav den ena inte uppfyllde kriterierna. – Ålands landskapsregering anser att underlaget är otillräckligt för att en utmärkelse ska kunna delas ut, skriver man i beslutet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.