Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 19 June, 04:31

Nyan - 05 jun 18 kl. 11:32

Två markbränder i LemlandTvå markbränder pågår i Lemland Rörstorp. Enheter från Strandnäs FBK, Jomala FBK, Lumparland FBK och Lemland FBK är på plats. Larmet kom 10.45 på tisdag och brandkåren håller på med släckningsarbetet. – Vi har två bränder relativt långt ifrån varandra, första branden är uppskattningsvis 1000 kvadrat och andra 5000 kvadrat, säger brandmästare Krister Koskinen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lemland, Lemland Rörstorp, Strandnäs FBK, FBK, Lemland FBK, Krister Koskinen, Kull, Nyan

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, markbränderi , Lemland
YLE - 13 aug 14 kl. 07:43

Över 3000 markbränder i år

Antalet markbränder i Finland har i år varit fler än medeltalet. Största delen av markbränderna under våren och försommaren orsakades av människor men i juli och augusti har också åskan haft en stor inverkan. Enligt register med uppgifter från 1996 och framåt uppstår i medeltal 3000 markbränder per år i Finland.

HBL - 19 apr 14 kl. 17:42

Många markbränder i södra Finland

Räddningsverket har släckt tre markbränder under lördagen. På grund av det torra vädret är extra försiktighet på sin plats.Räddningsverket har släckt ett antal markbränder på olika håll i södra Finland under lördagen.

YLE - 05 maj 16 kl. 19:17

Varmt fortfarande nästa vecka - torkan ökar risk för markbränder

Vårens hittills högsta temperaturer mättes under torsdagen i Uttis i Kouvola, där det var 22,6 grader varmt på torsdag eftermiddag. Temperaturen har bara stigit under veckan, det tidigare rekordet var från onsdagen, då det far 21,4 grader varmt i Anjala i Kouvola. Yles meteorolog Toni Hellinen tror att det varma vädret fortsätter i södra Finland åtminstone hela veckoslutet.

YLE - 06 maj 17 kl. 16:21

Markbränder på många håll i sydväst

På lördagen fick brandkårerna i sydvästra Finland rycka ut flera gånger på grund av markbränder. Meteorologiska institutet meddelar att faran för gräsbränder är stor i hela södra och mellersta Finland, och dessutom i delar av landskapet Norra Österbotten. Det har inte hindrat folk att bränna till exempel kvistar, ris och skräp.

YLE - 23 maj 13 kl. 10:11

Stor risk för markbränder i Österbotten

Räddningsverket och Meteorologiska institutet varnar för att risken för markbränder är stor i hela Österbotten. Det soliga och torra vädret gör att antändningsrisken är stor. Till exempel brandmännen i Jakobstad och Karleby har den här veckan redan släckt flera markbränder.

YLE - 21 maj 17 kl. 13:14

Markbränder på många håll i Österbotten

Flera markbränder sysselsätter österbottniska släckningsenheter just nu. Det är torrt i skog och mark, varnar räddningsverket. Omkring klockan halv två på söndagseftermiddagen fick räddningsverket ta emot larm om en gräsbrand vid Rörängsvägen i Vörå.

YLE - 13 maj 18 kl. 21:13

Flera markbränder under veckoslutet - varmaste mors dagen på nästan 60 år

Det torra och varma vädret har lett till ett antal markbränder under veckoslutet. Den här mors dagen har varit den varmaste på nästan 60 år. I östra Finland ledde bogseringen av ett lok till att det uppstod markbränder och tågtrafiken stördes..

YLE - 26 jul 14 kl. 22:00

Markbränder håller brandkåren sysselsatt

Det fortsatt varma och torra vädret har gjort terrängen i hela landet exceptionellt lättantändlig. Under lördagen rasade flera markbränder runtom i landet. Markbränderna har framför allt hållit brandkåren sysselsatt i landet östra delar.

HBL - 26 jul 14 kl. 19:31

Markbränder rasar på flera håll

Otaliga bränder har brutit ut i terrängen i värmen. I Villmanstrand har brandkårerna samtidigt släckt tre olika markbränder under lördagen.Tolv brandkårer och gränsbevakningens helikopter har ryckt ut i Villmanstrandsregionen för att bekämpa elden.

HBL - 20 apr 14 kl. 15:19

Flera markbränder på påskdagen

Brandkårer i framförallt södra Finland har fått släcka flera markbränder på påskdagen. Ingen har veterligen skadats i bränderna.I Kimitoöns kommun i Egentliga Finland förstördes en sommarstuga av elden.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 9 timmar sedan

Alfågeln ur trafik

Alfågeln är ur trafik och ligger i Enklinge för reparation.  Det meddelar Niklas Karlman, biträdande avdelningschef vid landskapets infrastrukturavdelning. Mera information väntas.

Nyan - 9 timmar sedan

Rafaels köper Möckelö-kaj – ska användas för grusimport

Rafaels export köper Ålands skogsindustriers kajområde i Möckelö. – Vi har behov av ett hamnområde för import och export av varor, säger Jesper Blomsterlund, vd för Ab Rafael.
Försäljningen av Ålands Skogsindustriers kaj med tillhörande industriområde i Möckelö har slutförts, berättar Ålands skogsindustriers vd Joakim Blom i ett pressmeddelande.

Nyan - 12 timmar sedan

De passar tvåbenta och fyrbenta

I år blev det bara ett sommarentreprenörsprojekt; Linnea Olin och Alexandra Slotte ska passa djur och barn från norra Lemland till Mariehamn.
Så här långt ser det bra ut för Sommarpassarna, som Olin och Slotte kallar sig: – Vi har fått väldigt mycket respons på Facebook och ett par bokningar, säger Slotte. Priset för tjänsten anpassas efter hur lång tid man vill anlita dem, vilken veckodag och vilken tid på dygnet.

Nyan - 15 timmar sedan

Jysk ställer in reklam efter språkkritiken

Jysk reagerar nu på kritiken emot finskan i butiken på Åland.
Det var i fredags som Nyan rapportera om att kunder som fått kvitton på finska i det nyöppnade Jysk i Dalbo. Nu meddelar butiken på Åland att de för tillfället avbrutit sin egen reklam förutom på tidning och radio, tills språkproblemet är löst.

Nyan - 15 timmar sedan

Centern redo för sommarplenum

Ålands försök att undvika fastighetsskatten bör falla, menar Högsta domstolen. Nu kräver Centern att landskapsregeringen lägger fram ett nytt förslag, och vill ha extra plenum för att behandla det nya förslaget.
– Vi har beredskap att när som helst under sommaruppehållet avbryta lagtingets ledighet, skriver Centerns gruppledare i lagtinget Harry Jansson i ett pressmeddelande.

Nyan - 18 timmar sedan

Ålänningarna kan få snabbare nät – nu testas 5G

På onsdag testas 5G på Åland. Fälttestet görs av Ålcom och leverantören Ericsson. – Vi vill så att säga vara förberedda för nästa teknik, säger Jonas Sundborg, kontaktperson för testet.

Nyan - 20 timmar sedan

Vind i seglen under Postrodden

Den 45:e Postrodden över Ålands hav avgjordes i lördags under strålande seglingsförhållanden. Snabbast över havet var båten Doris af Gräsö. – Vi hade seglingsbara vindar redan från start, säger tävlingsansvarige John Hilander.

Nyan - 22 timmar sedan

Föräldrar slår larm: ”Stödet är ett skämt”

Vården för barn och unga som lider av psykisk ohälsa behöver mer resurser. Det menar föräldrar som Nya Åland har pratat med. Stödet behöver förbättras, både till de unga och till deras föräldrar, anser de.

Nyan - Igår: 17:50

ÅU tråcklade sig förbi TiPS

FOTBOLL. Åland United var illa ute mot tabelljumbon TiPS.
Men slutligen var det ändå hemmalaget som avgick med segern.

Nyan - Igår: 17:42

Misstänkt rattfyllerist i Eckerö

En person åkte fast för rattfylleri, efter polisens rattfyllerikontroll i Eckerö Kyrkoby under söndagen. Personen hade 0,56 promille alkohol i blodet och är nu misstänkt för rattfylleri. Föraren hade minderåriga passagerare med sig i bilen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.