Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 17 October, 22:06

Nyan - 05 jun 18 kl. 11:32

Två markbränder i LemlandTvå markbränder pågår i Lemland Rörstorp. Enheter från Strandnäs FBK, Jomala FBK, Lumparland FBK och Lemland FBK är på plats. Larmet kom 10.45 på tisdag och brandkåren håller på med släckningsarbetet. – Vi har två bränder relativt långt ifrån varandra, första branden är uppskattningsvis 1000 kvadrat och andra 5000 kvadrat, säger brandmästare Krister Koskinen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lemland, Lemland Rörstorp, Strandnäs FBK, FBK, Lemland FBK, Krister Koskinen, Kull, Nyan

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, markbränderi , Lemland
YLE - 13 aug 14 kl. 07:43

Över 3000 markbränder i år

Antalet markbränder i Finland har i år varit fler än medeltalet. Största delen av markbränderna under våren och försommaren orsakades av människor men i juli och augusti har också åskan haft en stor inverkan. Enligt register med uppgifter från 1996 och framåt uppstår i medeltal 3000 markbränder per år i Finland.

HBL - 19 apr 14 kl. 17:42

Många markbränder i södra Finland

Räddningsverket har släckt tre markbränder under lördagen. På grund av det torra vädret är extra försiktighet på sin plats.Räddningsverket har släckt ett antal markbränder på olika håll i södra Finland under lördagen.

YLE - 05 maj 16 kl. 19:17

Varmt fortfarande nästa vecka - torkan ökar risk för markbränder

Vårens hittills högsta temperaturer mättes under torsdagen i Uttis i Kouvola, där det var 22,6 grader varmt på torsdag eftermiddag. Temperaturen har bara stigit under veckan, det tidigare rekordet var från onsdagen, då det far 21,4 grader varmt i Anjala i Kouvola. Yles meteorolog Toni Hellinen tror att det varma vädret fortsätter i södra Finland åtminstone hela veckoslutet.

YLE - 06 maj 17 kl. 16:21

Markbränder på många håll i sydväst

På lördagen fick brandkårerna i sydvästra Finland rycka ut flera gånger på grund av markbränder. Meteorologiska institutet meddelar att faran för gräsbränder är stor i hela södra och mellersta Finland, och dessutom i delar av landskapet Norra Österbotten. Det har inte hindrat folk att bränna till exempel kvistar, ris och skräp.

YLE - 23 maj 13 kl. 10:11

Stor risk för markbränder i Österbotten

Räddningsverket och Meteorologiska institutet varnar för att risken för markbränder är stor i hela Österbotten. Det soliga och torra vädret gör att antändningsrisken är stor. Till exempel brandmännen i Jakobstad och Karleby har den här veckan redan släckt flera markbränder.

YLE - 21 maj 17 kl. 13:14

Markbränder på många håll i Österbotten

Flera markbränder sysselsätter österbottniska släckningsenheter just nu. Det är torrt i skog och mark, varnar räddningsverket. Omkring klockan halv två på söndagseftermiddagen fick räddningsverket ta emot larm om en gräsbrand vid Rörängsvägen i Vörå.

YLE - 13 maj 18 kl. 21:13

Flera markbränder under veckoslutet - varmaste mors dagen på nästan 60 år

Det torra och varma vädret har lett till ett antal markbränder under veckoslutet. Den här mors dagen har varit den varmaste på nästan 60 år. I östra Finland ledde bogseringen av ett lok till att det uppstod markbränder och tågtrafiken stördes..

YLE - 26 jul 14 kl. 22:00

Markbränder håller brandkåren sysselsatt

Det fortsatt varma och torra vädret har gjort terrängen i hela landet exceptionellt lättantändlig. Under lördagen rasade flera markbränder runtom i landet. Markbränderna har framför allt hållit brandkåren sysselsatt i landet östra delar.

HBL - 26 jul 14 kl. 19:31

Markbränder rasar på flera håll

Otaliga bränder har brutit ut i terrängen i värmen. I Villmanstrand har brandkårerna samtidigt släckt tre olika markbränder under lördagen.Tolv brandkårer och gränsbevakningens helikopter har ryckt ut i Villmanstrandsregionen för att bekämpa elden.

HBL - 20 apr 14 kl. 15:19

Flera markbränder på påskdagen

Brandkårer i framförallt södra Finland har fått släcka flera markbränder på påskdagen. Ingen har veterligen skadats i bränderna.I Kimitoöns kommun i Egentliga Finland förstördes en sommarstuga av elden.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Nattlig vandring på Kastelholm

Kastelholms slott håller öppet under skolornas höstlov, den 18 till 20 oktober mellan klockan 10 och 16.00 – Vi upprepar succén från i fjol med kvällsguidning för de modigaste på fredagen och lördagen klockan 20.00.

Nyan - 4 timmar sedan

Ingen strejk på Åland

Den strejk som fackförbundet JHL planerar för den 23 oktober i riket genomförs inte på Åland. Det stod klart efter FOA Ålands möte på onsdagskvällen. – Vi har så små förhållanden på Åland, så genomslagskraften blir inte så stor, säger Henrik Sjöblom på FOA Åland.

Nyan - 4 timmar sedan

677 000 röstade om sommar- eller vintertid

Enkäten om att ställa om klockan engagerade över en halv miljon finländare. Nästan 100 000 svar kom in under fredagen. I en webbenkät fick finländare ta ställning till vilken tidzon Finland ska gå enligt.

Nyan - 5 timmar sedan

Mårten Andersson även i Hammarland

Kyrkoherden i Eckerö församling Mårten Andersson har av Domkapitlet i Borgå förordnats att vid sidan av egen tjänst sköta kyrkoherdetjänsten i Hammarlands församling på deltid från den 1 december i år till den 30 november nästa år. Samtidigt har församlingspastorn i Tervola församling Markus Kallatsa förordnats till församlingspastor i Hammarlands församling för samma period. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 6 timmar sedan

Marken vid Algots varv nu sanerad

ÅMHM har godkänt Algots varv ab:s sanering av marken vid varvet på Klinten i Mariehamn. – 2010 lämnade de in en saneringsplan för mark och vatten och fick miljötillstånd för det, berättar Ann-Sofi Wikingson, tillfällig miljöskyddsinspektör vid ÅMHM. ÅMHM har följt upp att Algots varv fört bort jordmassor och avfall och städat upp.

Nyan - 8 timmar sedan

Svar på frågor om flyg den här veckan

Air Leap har bett om mer tid för att besvara landskapets frågor om klagomål gällande säkerhetsgenomgångarna ombord på flygen mellan Mariehamn och Stockholm. Den här veckan väntas även frågan om Air Leaps certifikat avgöras.
Per-Erik Cederkvist, landskapets upphandlare av flygtrafiken, pratade i måndags med vd för Air Leap, Magnus Ivarsson.

Nyan - 10 timmar sedan

Grön flicka får ny färg

Statyn som brukar stå utanför Mariebad restaureras. ”Grön flicka med ring” får nya skuggor och rostskydd. Armarna och händerna är klara, men benen och bålen återstår.

Nyan - 12 timmar sedan

Svedenplan till stadsstyrelsen

Stadsutvecklingsnämnden godkände i måndags förslaget till ny stadsplan för Svedenområdet i Mariehamn. I förra veckan höll staden ett informationsmöte för boende i området med anledning av stadsplanen där det ingår att 13 hus föreslås k-märkas. – Det var ett bra möte med ett 50-tal invånare.

Nyan - 12 timmar sedan

Oklart om Fifax får mer vatten

Fifax har sedan mars velat utöka sin dygnsförbrukning av vatten. Men då man tidigare överskridit gränsen så var kommunen tveksam och parterna har ännu inte nått någon lösning. – Det har varit ganska många vändor, säger kommundirektör Arsim Zekaj.

Nyan - 14 timmar sedan

242 personer såg Kedjan

Kökars teatergrupp har spelat tre föreställningar av ”Kedjan” för fullsatta hus. 242 personer har sett pjäsen. – Vi är alla överväldigade över responsen och det positiva mottagandet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.