Nyan > Svenskfinland

Friday, 17 August, 01:39

Nyan - 05 jun 18 kl. 11:32

Två markbränder i LemlandTvå markbränder pågår i Lemland Rörstorp. Enheter från Strandnäs FBK, Jomala FBK, Lumparland FBK och Lemland FBK är på plats. Larmet kom 10.45 på tisdag och brandkåren håller på med släckningsarbetet. – Vi har två bränder relativt långt ifrån varandra, första branden är uppskattningsvis 1000 kvadrat och andra 5000 kvadrat, säger brandmästare Krister Koskinen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lemland, Lemland Rörstorp, Strandnäs FBK, FBK, Lemland FBK, Krister Koskinen, Kull, Nyan

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, markbränderi , Lemland
YLE - 13 aug 14 kl. 07:43

Över 3000 markbränder i år

Antalet markbränder i Finland har i år varit fler än medeltalet. Största delen av markbränderna under våren och försommaren orsakades av människor men i juli och augusti har också åskan haft en stor inverkan. Enligt register med uppgifter från 1996 och framåt uppstår i medeltal 3000 markbränder per år i Finland.

HBL - 19 apr 14 kl. 17:42

Många markbränder i södra Finland

Räddningsverket har släckt tre markbränder under lördagen. På grund av det torra vädret är extra försiktighet på sin plats.Räddningsverket har släckt ett antal markbränder på olika håll i södra Finland under lördagen.

YLE - 05 maj 16 kl. 19:17

Varmt fortfarande nästa vecka - torkan ökar risk för markbränder

Vårens hittills högsta temperaturer mättes under torsdagen i Uttis i Kouvola, där det var 22,6 grader varmt på torsdag eftermiddag. Temperaturen har bara stigit under veckan, det tidigare rekordet var från onsdagen, då det far 21,4 grader varmt i Anjala i Kouvola. Yles meteorolog Toni Hellinen tror att det varma vädret fortsätter i södra Finland åtminstone hela veckoslutet.

YLE - 06 maj 17 kl. 16:21

Markbränder på många håll i sydväst

På lördagen fick brandkårerna i sydvästra Finland rycka ut flera gånger på grund av markbränder. Meteorologiska institutet meddelar att faran för gräsbränder är stor i hela södra och mellersta Finland, och dessutom i delar av landskapet Norra Österbotten. Det har inte hindrat folk att bränna till exempel kvistar, ris och skräp.

YLE - 23 maj 13 kl. 10:11

Stor risk för markbränder i Österbotten

Räddningsverket och Meteorologiska institutet varnar för att risken för markbränder är stor i hela Österbotten. Det soliga och torra vädret gör att antändningsrisken är stor. Till exempel brandmännen i Jakobstad och Karleby har den här veckan redan släckt flera markbränder.

YLE - 21 maj 17 kl. 13:14

Markbränder på många håll i Österbotten

Flera markbränder sysselsätter österbottniska släckningsenheter just nu. Det är torrt i skog och mark, varnar räddningsverket. Omkring klockan halv två på söndagseftermiddagen fick räddningsverket ta emot larm om en gräsbrand vid Rörängsvägen i Vörå.

YLE - 13 maj 18 kl. 21:13

Flera markbränder under veckoslutet - varmaste mors dagen på nästan 60 år

Det torra och varma vädret har lett till ett antal markbränder under veckoslutet. Den här mors dagen har varit den varmaste på nästan 60 år. I östra Finland ledde bogseringen av ett lok till att det uppstod markbränder och tågtrafiken stördes..

YLE - 26 jul 14 kl. 22:00

Markbränder håller brandkåren sysselsatt

Det fortsatt varma och torra vädret har gjort terrängen i hela landet exceptionellt lättantändlig. Under lördagen rasade flera markbränder runtom i landet. Markbränderna har framför allt hållit brandkåren sysselsatt i landet östra delar.

HBL - 26 jul 14 kl. 19:31

Markbränder rasar på flera håll

Otaliga bränder har brutit ut i terrängen i värmen. I Villmanstrand har brandkårerna samtidigt släckt tre olika markbränder under lördagen.Tolv brandkårer och gränsbevakningens helikopter har ryckt ut i Villmanstrandsregionen för att bekämpa elden.

HBL - 20 apr 14 kl. 15:19

Flera markbränder på påskdagen

Brandkårer i framförallt södra Finland har fått släcka flera markbränder på påskdagen. Ingen har veterligen skadats i bränderna.I Kimitoöns kommun i Egentliga Finland förstördes en sommarstuga av elden.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Nu finns plats på Lemlands dagisar

Nu finns det plats för alla som behöver en daghemsplats i Lemland. Dessutom finns visioner och planer för både nya daghem och pedagogisk utveckling.
Den 20 augusti ska ”Den nya modulen” tas i bruk när åtta barn, fyra- till femåringar, och två nya anställda flyttar in.

Nyan - 9 timmar sedan

Hovrätten tar upp Nya Åland-åtal

Hovrätten tar upp åtalet mot två tidigare Nya Åland-journalister som tingsrätten förkastade i våras. Åtalet gällde ärekränkning och spridande av information som kränker privatlivet. Målsäganden tyckte att Nya Ålands dåvarande chefredaktör Jonas Bladh och reportern Annica Lindström hade begått ett brott när en hyperlänk publicerades till en artikel i finsk nättidning där den målsägandes namn framgick.

Nyan - 10 timmar sedan

Kraftig matlagning orsakade alarm

Ett automatalarm gick på Sankt Görans församlingshem i Mariehamn under torsdagseftermiddagen. Orsaken, enligt brandbefäl Ted Andersson, var matlagning med mycket os. Ingen brand uppstod.

Nyan - 11 timmar sedan

Fortkörningen kostade 320 euro

Tingsrätten dömer en bilförare till 40 dagsböter på totalt 320 euro och körförbud för grovt äventyrande av trafiksäkerheten. I juni körde han 61 kilometer i timmen på en 30-sträcka på Norra Svibyvägen vid Sviby daghem i Jomala. Han fick då ett körförbud som går ut i slutet av augusti.

Nyan - 12 timmar sedan

Ålands vatten behöver regn

I Långsjön i Finström ligger vattennivån på –55 centimeter. Gränsen i miljötillståndet är på –70. – Kommer det 60 millimeter regn före den sista september klarar vi av miljötillståndet, men på lång sikt behövs en annan lösning, säger Christian Nordas, vd för Ålands vatten.

Nyan - 15 timmar sedan

Borreliaexpert sågar självtest

Ett självtest som uppger sig visa antikroppar mot borrelia i blodet säljs nu på Åland. Testet är tillverkat av ett bolag som även tillverkar en rad andra hemtest för olika sjukdomar. Tillverkaren uppger att provet helst ska tas två till sex veckor efter att man blivit biten av en fästing, speciellt om det uppstått ett rött hudutslag kring bettet (Erythema migrans).

Nyan - 15 timmar sedan

Lägre driftskostnader bättrar på resultatet för Viking

Viking Lines omsättningen har sjunkit under det första halvåret i jämförelse med 2017, men tack vare att rörelsekostnaderna har sjunkit förbättrades resultatet en aning i jämförelse med tidigare. Trots det gör Viking Line en förlust på 13,5 miljoner euro. Viking Lines halvårsrapport som offentliggjordes på torsdagsmorgonen.

Nyan - 16 timmar sedan

Nyktra på väg i Eckerö

Polisen kontrollerade rattfylleri i Eckerö under onsdagen. Totalt 70 fordonsförare kontrollerades och samtliga var nyktra. Det skriver Ålands polismyndighet i ett pressmeddelande.

Nyan - 16 timmar sedan

Larm i affärsbyggnad

Ett inbrottslarm startades i en affärsfastighet i Mariehamn under natten till torsdagen. Polisen sökte igenom byggnaden för att se om det var några obehöriga där. De kunde konstatera att byggnaden var tom och att larmet berodde på ett tekniskt fel.

Nyan - 17 timmar sedan

Hund som anföll hittades via nätet

En kopplad hund som var ute på promenad med en pojke fick på tisdagskvällen mindre skador när den anfölls av en annan hund som hade slitit sig i Jomala Ytterby. Pojken föll omkull när hunden kom springande. Familjen med den skadade hunden lade upp en efterlysning på Facebook för att få kontakt med killen som hade varit på promenad med hunden som gick till anfall.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.