Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 19:43

Nyan - 05 jun 18 kl. 11:32

Två markbränder i LemlandTvå markbränder pågår i Lemland Rörstorp. Enheter från Strandnäs FBK, Jomala FBK, Lumparland FBK och Lemland FBK är på plats. Larmet kom 10.45 på tisdag och brandkåren håller på med släckningsarbetet. – Vi har två bränder relativt långt ifrån varandra, första branden är uppskattningsvis 1000 kvadrat och andra 5000 kvadrat, säger brandmästare Krister Koskinen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lemland, Lemland Rörstorp, Strandnäs FBK, FBK, Lemland FBK, Krister Koskinen, Kull, Nyan

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, markbränderi , Lemland
YLE - 13 aug 14 kl. 07:43

Över 3000 markbränder i år

Antalet markbränder i Finland har i år varit fler än medeltalet. Största delen av markbränderna under våren och försommaren orsakades av människor men i juli och augusti har också åskan haft en stor inverkan. Enligt register med uppgifter från 1996 och framåt uppstår i medeltal 3000 markbränder per år i Finland.

HBL - 19 apr 14 kl. 17:42

Många markbränder i södra Finland

Räddningsverket har släckt tre markbränder under lördagen. På grund av det torra vädret är extra försiktighet på sin plats.Räddningsverket har släckt ett antal markbränder på olika håll i södra Finland under lördagen.

YLE - 05 maj 16 kl. 19:17

Varmt fortfarande nästa vecka - torkan ökar risk för markbränder

Vårens hittills högsta temperaturer mättes under torsdagen i Uttis i Kouvola, där det var 22,6 grader varmt på torsdag eftermiddag. Temperaturen har bara stigit under veckan, det tidigare rekordet var från onsdagen, då det far 21,4 grader varmt i Anjala i Kouvola. Yles meteorolog Toni Hellinen tror att det varma vädret fortsätter i södra Finland åtminstone hela veckoslutet.

YLE - 06 maj 17 kl. 16:21

Markbränder på många håll i sydväst

På lördagen fick brandkårerna i sydvästra Finland rycka ut flera gånger på grund av markbränder. Meteorologiska institutet meddelar att faran för gräsbränder är stor i hela södra och mellersta Finland, och dessutom i delar av landskapet Norra Österbotten. Det har inte hindrat folk att bränna till exempel kvistar, ris och skräp.

YLE - 23 maj 13 kl. 10:11

Stor risk för markbränder i Österbotten

Räddningsverket och Meteorologiska institutet varnar för att risken för markbränder är stor i hela Österbotten. Det soliga och torra vädret gör att antändningsrisken är stor. Till exempel brandmännen i Jakobstad och Karleby har den här veckan redan släckt flera markbränder.

YLE - 21 maj 17 kl. 13:14

Markbränder på många håll i Österbotten

Flera markbränder sysselsätter österbottniska släckningsenheter just nu. Det är torrt i skog och mark, varnar räddningsverket. Omkring klockan halv två på söndagseftermiddagen fick räddningsverket ta emot larm om en gräsbrand vid Rörängsvägen i Vörå.

YLE - 13 maj 18 kl. 21:13

Flera markbränder under veckoslutet - varmaste mors dagen på nästan 60 år

Det torra och varma vädret har lett till ett antal markbränder under veckoslutet. Den här mors dagen har varit den varmaste på nästan 60 år. I östra Finland ledde bogseringen av ett lok till att det uppstod markbränder och tågtrafiken stördes..

YLE - 26 jul 14 kl. 22:00

Markbränder håller brandkåren sysselsatt

Det fortsatt varma och torra vädret har gjort terrängen i hela landet exceptionellt lättantändlig. Under lördagen rasade flera markbränder runtom i landet. Markbränderna har framför allt hållit brandkåren sysselsatt i landet östra delar.

HBL - 26 jul 14 kl. 19:31

Markbränder rasar på flera håll

Otaliga bränder har brutit ut i terrängen i värmen. I Villmanstrand har brandkårerna samtidigt släckt tre olika markbränder under lördagen.Tolv brandkårer och gränsbevakningens helikopter har ryckt ut i Villmanstrandsregionen för att bekämpa elden.

HBL - 20 apr 14 kl. 15:19

Flera markbränder på påskdagen

Brandkårer i framförallt södra Finland har fått släcka flera markbränder på påskdagen. Ingen har veterligen skadats i bränderna.I Kimitoöns kommun i Egentliga Finland förstördes en sommarstuga av elden.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Otto Andersson ställs ut i Åbo

När Vårdöpojken Otto Andersson föddes 1879 hade hans tre äldre bröder alla tagits av havet. Han förbjöds därför av föräldrarna att gå till sjöss. Istället blev han musiker och till sist professor i musikvetenskap i Helsingfors.

Nyan - 1 timme sedan

Hamnen får amorteringsfrihet

Mariehamns hamn ab:s ekonomi är svårt trängd under ombyggnaden av kaj 3 i Västerhamn. Därför har hamnen anhållit om amorteringsfrihet om totalt 3,8 miljoner euro fram till den sista december 2021. Amorteringsfrihet i den här omfattningen kan inte godkännas av stadsdirektören, utan kräver beslut i fullmäktige.

Nyan - 2 timmar sedan

Styrelse för destilleri tillsatt

Stallhagens bryggmästare Mats Ekholm har lämnat in en ansökan om näringsrätt för Slottsdestilleriet till landskapsregeringen. I ansökan framkommer att styrelsen för destilleriet består av följande personer: Marika Fagerlund, Jan Wennström, Viktor Eriksson, Jenny Björklund och Lennart Joelsson (suppleant). (ff)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 3 timmar sedan

Åländsk skaparkraft blir fotoutställning

I dag har Marcus Bomans fotoutställning ”Skaparkraft. Åländska konstnärer” vernissage på Galleri NIPÅ. Utställningen är en vidareutveckling av projektet som i höstas resulterade i boken med samma namn.

Nyan - 4 timmar sedan

Kökar utvalt av EU som fossilfri pionjär

EU har handplockat Kökar som en av tjugo öar som ska utgöra en förebild för andra öar som vill reducera sina koldioxidutsläpp. .

Nyan - 6 timmar sedan

Dubbel volym för Ålands Skogsindustrier

Från 70 000 kubikmeter till 140 000 kubikmeter. Så mycket räknar Ålands Skogsindustrier med att produktionsvolymen ökar från förra året när vindfällena från stormen Alfrida ska tas tillvara. Tiden är knapp.

Nyan - 8 timmar sedan

Strejk påverkar inte skärgårdstrafiken

En eventuell sjömansstrejk kommer att påverkar den åländska skärgårdstrafiken, det meddelar Ålandstrafiken. Sjömansunionen och Rederierna i Finland satt i går med riksförlikningsmannen i Helsingfors, för att diskutera situationen efter att facket i torsdags varslade om strejk. Strejkvarslet gäller alla finlandsflaggade fartyg – passagerarfartyg, fraktfartyg och isbrytare – och bryter ut den 1 mars klockan 10 om man inte når en lösning.

Nyan - 9 timmar sedan

Förlängd anbudstid för nya Föglöfärjan

Tiden för att lämna in anbud på den nya Föglöfärjan mellan Gripö och Mellanholm förlängs. Samtidigt förlängs också tiden att ställa frågor om upphandlingen. Det beslutar landskapsregeringen.

Nyan - 10 timmar sedan

Långa förhandlingar efter strejkvarslet

Förlikningsförhandlingarna i den varslade sjömansstrejken inleddes i går kl 10 och pågick till efter kl 17. Hans Ahlström, vice verkställande direktör på Rederierna i Finland och den som leder förhandlingarna från arbetsgivarsidan, säger till Nya Åland att förhandlingarna fortsätter denna vecka. Han säger vidare att parterna kommit överens om att varken facket eller arbetsgivarsidan ska kommentera hur förhandlingarna fortskrider, utan hänvisar till förlikningsman Jukka Ahtela vid riksförlikningsmannens byrå.

Nyan - 11 timmar sedan

Nya stadsdirektiv för upphandling

På grund av förnyad EU-lagstiftning har staden nu uppdaterat sina direktiv för upphandlingar. På sitt senaste möte godkände stadsstyrelsen de nya upphandlingsdirektiven. Styrelsen lade till ett stycke till det tidigare föreslagna utkastet, där framgår att upphandlingsdirektivet ska iakttas av stadens samtliga upphandlande enheter och tillämpas på samtliga upphandlingar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.