BT > Nyheter

Tuesday, 19 June, 04:30

BT - 05 jun 18 kl. 10:25

Ingen ny prövning – grönt ljus för islamiska skolan i BoråsNu står inget i vägen för Föreningen islamiska skolans önskan att starta en skola i Borås. Borås stad ville överklaga men Högsta förvaltningsdomstolen ger inte prövningstillstånd..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Föreningen, Högsta

Dela artikeln

409 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen ny prövning, grönt, ljusför , islamiska, skolani , Borås
Supermiljöbloggen - 13 maj 14 kl. 14:07

Mikael Karlsson, Naturskyddsföreningen: En del GMO-produkter kan få grönt ljus och andra rött.

 SMB har pratat med Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson om deras syn på GMO. För närvarande håller föreningen på att revidera sin policy kring GMO, men vad kommer det innebära? Förra veckan skrev Supermiljöbloggen om att Naturskyddsföreningen håller på att arbeta med  om vad de anser om GMO.

Corren - 27 nov 12 kl. 17:29

Blåljus på stor räddningsövning

Blåljus special följer en dramatisk räddningsövning i den östgötska skärgården..

YLE - 17 jun 15 kl. 04:06

Fortsatt grönt ljus för bordsbön i Pedersöre

Det blir inga gemensamma direktiv för bordsbön och annan religiös utövning i skolor och daghem i Pedersöre. - Jag kommer antagligen att överklaga beslutet, säger en besviken Viktor Kock (SDP). I går kväll beslöt dagvårds- och utbildningsnämnden i Pedersöre att det inte behövs ytterligare kommunala direktiv för religiöst utövande.

Västerbottens Folkblad - 01 okt 15 kl. 08:53

Stor krisövning i Lycksele

I dag på förmiddagen kommer det synas många blåljus i Lycksele. Räddningstjänst och sjukvård deltar nämligen i en stor övning.  Övningen drar igång just efter nio och slutar vid tolv.

Sydsvenskan - 08 mar 16 kl. 09:51

Iran provsköt robotar under övning

Iran har testskjutit robotar från baser runtom i landet i samband med en militärövning, rapporterar den iranska nyhetsbyrån Isna.Provskjutningen syftade till att "visa Irans förmåga till avskräckning och även den Islamiska republikens förmåga att möta varje hot mot (den islamistiska) revolutionen", skriver nyhetsbyrån..

YLE - 15 nov 16 kl. 13:35

Åtalsprövning för irakiska bröder misstänkta för delaktighet i IS-massaker

Det blir åtalsprövning i fallet där två irakiska bröder misstänks för att ha deltagit i terrororganisationen IS massaker på irakiska soldater i juni 2014, meddelar Centralkriminalpolisen. De två irakierna greps i december 2015. De hade anlänt till Finland två månader tidigare.

BT - 07 jun 12 kl. 10:48

En ljus och lätt biennal

Vi som följt ekonomin kring tidigare skulpturbiennaler tvivlade nog på hur årets skulle kunna genomföras. Men med minimal arbetstid och, mot tidigare, lika minimal budget (800 000 kr) lyckades kuratorerna Ulf Kihlander och Martin Wickström fixa en biennal med 20-talet nya verk som inte står de tidigare efter. Må vara att den kan kallas en light-version, dock ej i negativ mening.

NT - 27 nov 12 kl. 20:42

Stor räddningsövning i skärgården

Blåljus special följer en dramatisk räddningsövning i den östgötska skärgården..

Kristianstadsbladet - 14 okt 13 kl. 20:35

Svenska soldater i stor Natoövning


Sverige får ansluta till Natos snabbinsatsstyrka (NRF) och delta i militäralliansens största övning på sju år, "Steadfast Jazz". Det beslutade Nordatlantiska rådet, alliansens högsta politiska beslutande organ, på måndagen.I november är ett regeringsbeslut att vänta om vad som ska ingå i det svenska bidraget för 2014 och 2015.

BT - 14 okt 13 kl. 20:37

Svenska soldater i stor Natoövning

Sverige får ansluta till Natos snabbinsatsstyrka (NRF) och delta i militäralliansens största övning på sju år, "Steadfast Jazz". Det beslutade Nordatlantiska rådet, alliansens högsta politiska beslutande organ, på måndagen. I november är ett regeringsbeslut att vänta om vad som ska ingå i det svenska bidraget för 2014 och 2015.

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Senaten nobbar Trumps ZTE-avtal

USA:s senat har röstat för en blockad av de kinesiska mobiljättarna ZTE och Huawei. Röstsiffrorna blev 85-10 för ett förslag som river upp president Donald Trumps kompromiss i frågan nyligen - en ovanligt stark markering mot Vita huset från den republikanskt styrda senaten.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Borås på väg mot nya höjder

Nu växer Borås både på höjden och bredden. Från handelskammarens sida välkomnar vi detta, både för Borås egen skull och för regionens, skriver Ove Lillestöl och Gunilla Grahn-Hinnfors..

BT - 30 minuter sedan

Ta bort hela skatteskillnaden mellan lön och pension

Moderaterna går till val på att ta bort hela skatteskillnaden mellan pensionärer och löntagare, skriver Jan Ericson..

BT - 30 minuter sedan

"Stranger things"-skådespelare prisad

Noah Schnapp som spelar Will Byers i den populära tv-serien "Stranger things" tog hem priset för mest skrämmande skådespelarinsats, under filmgalan MTV Movie & TV Awards.(TT).

BT - 1 timme sedan

Tolv kor räddades ur dike

Tolv kor har räddats ur ett dike i Nästorp strax norr om Katrineholm, rapporterar Katrineholms-Kuriren. Larmet om att korna gått ned i diket och inte kunde ta sig upp kom vid 22. 30-tiden på måndagskvällen.

BT - 1 timme sedan

Trump hotar med bredare Kinatullar

USA planerar tioprocentiga tullar på kinesiska varor värda 200 miljarder dollar, utöver redan aviserade avgifter omfattande varor för 50 miljarder, säger president Donald Trump.(TT).

BT - 1 timme sedan

Tullhot sänker Tokyo

USA:s hot om fortsatt höjda handelstullar gentemot Kina trycker ner börskurserna i Tokyo. Både Nikkei 225- och Topix-index föll vid öppning 0,4 procent. Särskilt drabbas japanska företag som har mycket exponering mot Kina.

BT - 1 timme sedan

Dödsfall i Värmland utreds som brott

Polisen utreder ett dödsfall i Vålberg i helgen som ett brott. Larmet om att en kvinna fallit i en trappa kom i söndags, och ambulanspersonal hittade en svårt skadad kvinna på platsen. Under måndagen avled kvinnan, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

BT - 2 timmar sedan

Spanien: Flytt av Francos grav prioriteras

Spaniens nya regering som leds av socialistpartiet PSOE är fast besluten att flytta kvarlevorna efter diktatorn Francisco Franco från ett stort monument nära Madrid till en privat begravningsplats.(TT).

BT - 4 timmar sedan

Tyska Vonovia fullföljer köp av Victoria Park

Tyska bolaget Vonovia kommer att ta över mer än 50 procent av rösterna i det svenska fastighetsbolaget Victoria Park. Det står klart efter en preliminär sammanräkning vid acceptansperiodens utgång den 18 juni, rapporterar Dagens industri (Di).(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.