BT > Nyheter

Wednesday, 16 January, 18:03

BT - 05 jun 18 kl. 10:25

Ingen ny prövning – grönt ljus för islamiska skolan i BoråsNu står inget i vägen för Föreningen islamiska skolans önskan att starta en skola i Borås. Borås stad ville överklaga men Högsta förvaltningsdomstolen ger inte prövningstillstånd..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Föreningen, Högsta

Dela artikeln

407 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen ny prövning, grönt, ljusför , islamiska, skolani , Borås
Supermiljöbloggen - 13 maj 14 kl. 14:07

Mikael Karlsson, Naturskyddsföreningen: En del GMO-produkter kan få grönt ljus och andra rött.

 SMB har pratat med Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson om deras syn på GMO. För närvarande håller föreningen på att revidera sin policy kring GMO, men vad kommer det innebära? Förra veckan skrev Supermiljöbloggen om att Naturskyddsföreningen håller på att arbeta med  om vad de anser om GMO.

Corren - 27 nov 12 kl. 17:29

Blåljus på stor räddningsövning

Blåljus special följer en dramatisk räddningsövning i den östgötska skärgården..

YLE - 17 jun 15 kl. 04:06

Fortsatt grönt ljus för bordsbön i Pedersöre

Det blir inga gemensamma direktiv för bordsbön och annan religiös utövning i skolor och daghem i Pedersöre. - Jag kommer antagligen att överklaga beslutet, säger en besviken Viktor Kock (SDP). I går kväll beslöt dagvårds- och utbildningsnämnden i Pedersöre att det inte behövs ytterligare kommunala direktiv för religiöst utövande.

Västerbottens Folkblad - 01 okt 15 kl. 08:53

Stor krisövning i Lycksele

I dag på förmiddagen kommer det synas många blåljus i Lycksele. Räddningstjänst och sjukvård deltar nämligen i en stor övning.  Övningen drar igång just efter nio och slutar vid tolv.

Sydsvenskan - 08 mar 16 kl. 09:51

Iran provsköt robotar under övning

Iran har testskjutit robotar från baser runtom i landet i samband med en militärövning, rapporterar den iranska nyhetsbyrån Isna.Provskjutningen syftade till att "visa Irans förmåga till avskräckning och även den Islamiska republikens förmåga att möta varje hot mot (den islamistiska) revolutionen", skriver nyhetsbyrån..

YLE - 15 nov 16 kl. 13:35

Åtalsprövning för irakiska bröder misstänkta för delaktighet i IS-massaker

Det blir åtalsprövning i fallet där två irakiska bröder misstänks för att ha deltagit i terrororganisationen IS massaker på irakiska soldater i juni 2014, meddelar Centralkriminalpolisen. De två irakierna greps i december 2015. De hade anlänt till Finland två månader tidigare.

NT - 27 nov 12 kl. 20:42

Stor räddningsövning i skärgården

Blåljus special följer en dramatisk räddningsövning i den östgötska skärgården..

Kristianstadsbladet - 14 okt 13 kl. 20:35

Svenska soldater i stor Natoövning


Sverige får ansluta till Natos snabbinsatsstyrka (NRF) och delta i militäralliansens största övning på sju år, "Steadfast Jazz". Det beslutade Nordatlantiska rådet, alliansens högsta politiska beslutande organ, på måndagen.I november är ett regeringsbeslut att vänta om vad som ska ingå i det svenska bidraget för 2014 och 2015.

BT - 14 okt 13 kl. 20:37

Svenska soldater i stor Natoövning

Sverige får ansluta till Natos snabbinsatsstyrka (NRF) och delta i militäralliansens största övning på sju år, "Steadfast Jazz". Det beslutade Nordatlantiska rådet, alliansens högsta politiska beslutande organ, på måndagen. I november är ett regeringsbeslut att vänta om vad som ska ingå i det svenska bidraget för 2014 och 2015.

Kristianstadsbladet - 17 mar 14 kl. 17:19

Grönt ljus för miljöprövning för ESS


Mark- och miljööverdomstolen vid Svea hovrätt beviljar tillstånd för miljöprövning för ESS, en stor neutronforskningsanläggning som planeras i Lund. Miljöprövningen är nödvändig för att det stora bygget ska få starta. Nu kan alltså frågan om miljötillstånd tas upp till förhandling i mark- och miljödomstolen, preliminära förhandlingsdatum är satta till slutet av april.

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Glädje och förvirring efter Mays förlust

Kaos, osäkerhet, förvirring. Så beskriver människor i London det politiska läget i landet efter tisdagens historiska omröstning. Men många är också glada.

BT - 30 minuter sedan

Sydafrika: 1 600 döda i trafiken över julen

Fler än 1 600 personer omkom i trafiken i Sydafrika under sex veckor kring jul. Landets regering aviserar nu skärpta straff för trafikbrott.(TT).

BT - 45 minuter sedan

JUST NU: Kaos på Arlanda flygplats - stänger banor

På grund av besvärligt väder med ymnigt snöfall stänger Arlanda flygplats flera banor..

BT - 45 minuter sedan

Brott: Inbrottstjuv greps efter polisjakt

En inbrottstjuv togs av polisen efter en dramatisk polisjakt. Nu åtalas han för två grova stölder. .

BT - 45 minuter sedan

Hon tar över efter sparkade vd:n på Borås energi

HR-chefen Ewa Bideberg tar över som tf vd på Borås energi och miljö. Hon är förtegen om turerna kring den sparkade Peter Maksinen..

BT - 1 timme sedan

Fem anhållna efter bråk - två för mordförsök

Fem män sitter anhållna efter ett bråk mellan två gäng i centrala Östersund i tisdags kväll, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Två av dem misstänks för försök till mord. En man är misstänkt för grov misshandel och två för misshandel.

BT - 1 timme sedan

Amalia Billes mystiska värld fascinerar och lockar

Sorg, längtan och Medusaormar. Konstrecensenten Agnes Brusk Jahn gick in på Flaménska – och ville inte gå ut igen..

BT - 1 timme sedan

Högstadieelever tolkar Mozarts "Requiem"

Mozarts kända "Requiem" är tillbaka på Konserthuset i Stockholm och den här gången har det klassiska verket tolkats av åttondeklassare.(TT).

BT - 1 timme sedan

Utställning av lapptäcken på Allégården

På torsdag blir det föreläsning på Allégården om Boråsprästen Stefan Martinssons mångåriga arbete med ett hem för unga hemlösa mammor och deras barn i Rio de Janeiro..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.