BT > Nyheter

Friday, 17 August, 01:39

BT - 05 jun 18 kl. 10:25

Ingen ny prövning – grönt ljus för islamiska skolan i BoråsNu står inget i vägen för Föreningen islamiska skolans önskan att starta en skola i Borås. Borås stad ville överklaga men Högsta förvaltningsdomstolen ger inte prövningstillstånd..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Föreningen, Högsta

Dela artikeln

409 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen ny prövning, grönt, ljusför , islamiska, skolani , Borås
Supermiljöbloggen - 13 maj 14 kl. 14:07

Mikael Karlsson, Naturskyddsföreningen: En del GMO-produkter kan få grönt ljus och andra rött.

 SMB har pratat med Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson om deras syn på GMO. För närvarande håller föreningen på att revidera sin policy kring GMO, men vad kommer det innebära? Förra veckan skrev Supermiljöbloggen om att Naturskyddsföreningen håller på att arbeta med  om vad de anser om GMO.

Corren - 27 nov 12 kl. 17:29

Blåljus på stor räddningsövning

Blåljus special följer en dramatisk räddningsövning i den östgötska skärgården..

YLE - 17 jun 15 kl. 04:06

Fortsatt grönt ljus för bordsbön i Pedersöre

Det blir inga gemensamma direktiv för bordsbön och annan religiös utövning i skolor och daghem i Pedersöre. - Jag kommer antagligen att överklaga beslutet, säger en besviken Viktor Kock (SDP). I går kväll beslöt dagvårds- och utbildningsnämnden i Pedersöre att det inte behövs ytterligare kommunala direktiv för religiöst utövande.

Västerbottens Folkblad - 01 okt 15 kl. 08:53

Stor krisövning i Lycksele

I dag på förmiddagen kommer det synas många blåljus i Lycksele. Räddningstjänst och sjukvård deltar nämligen i en stor övning.  Övningen drar igång just efter nio och slutar vid tolv.

Sydsvenskan - 08 mar 16 kl. 09:51

Iran provsköt robotar under övning

Iran har testskjutit robotar från baser runtom i landet i samband med en militärövning, rapporterar den iranska nyhetsbyrån Isna.Provskjutningen syftade till att "visa Irans förmåga till avskräckning och även den Islamiska republikens förmåga att möta varje hot mot (den islamistiska) revolutionen", skriver nyhetsbyrån..

YLE - 15 nov 16 kl. 13:35

Åtalsprövning för irakiska bröder misstänkta för delaktighet i IS-massaker

Det blir åtalsprövning i fallet där två irakiska bröder misstänks för att ha deltagit i terrororganisationen IS massaker på irakiska soldater i juni 2014, meddelar Centralkriminalpolisen. De två irakierna greps i december 2015. De hade anlänt till Finland två månader tidigare.

BT - 07 jun 12 kl. 10:48

En ljus och lätt biennal

Vi som följt ekonomin kring tidigare skulpturbiennaler tvivlade nog på hur årets skulle kunna genomföras. Men med minimal arbetstid och, mot tidigare, lika minimal budget (800 000 kr) lyckades kuratorerna Ulf Kihlander och Martin Wickström fixa en biennal med 20-talet nya verk som inte står de tidigare efter. Må vara att den kan kallas en light-version, dock ej i negativ mening.

NT - 27 nov 12 kl. 20:42

Stor räddningsövning i skärgården

Blåljus special följer en dramatisk räddningsövning i den östgötska skärgården..

Kristianstadsbladet - 14 okt 13 kl. 20:35

Svenska soldater i stor Natoövning


Sverige får ansluta till Natos snabbinsatsstyrka (NRF) och delta i militäralliansens största övning på sju år, "Steadfast Jazz". Det beslutade Nordatlantiska rådet, alliansens högsta politiska beslutande organ, på måndagen.I november är ett regeringsbeslut att vänta om vad som ska ingå i det svenska bidraget för 2014 och 2015.

BT - 14 okt 13 kl. 20:37

Svenska soldater i stor Natoövning

Sverige får ansluta till Natos snabbinsatsstyrka (NRF) och delta i militäralliansens största övning på sju år, "Steadfast Jazz". Det beslutade Nordatlantiska rådet, alliansens högsta politiska beslutande organ, på måndagen. I november är ett regeringsbeslut att vänta om vad som ska ingå i det svenska bidraget för 2014 och 2015.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Dom i Manafort-fallet dröjer

Efter en hel dags sammanträde har juryn inte kommit fram till någon dom i rättegången mot Paul Manafort, före detta kampanjchef till USA:s president Donald Trump. Juryn på tolv personer, sex kvinnor och sex män, återupptar sitt arbete på fredagen klockan 9. 30 lokal tid i Alexandria, Virginia.

BT - 45 minuter sedan

Oscar studerar på Skanskas eget gymnasium

Efter tre år på Skanskagymnasiet i Växjö, tog Oscar Larsson från Vång studenten där. Nu har han sommarjobbat på kyrkogårdar i Redvägs församling tills han ska börja det fjärde frivilliga året..

BT - 2 timmar sedan

Brand i villaområde - stor spridningsrisk

En fullt utvecklat brand härjar vid en villa i Stora Bugärde nära västgötska Rävlanda, skriver Borås Tidning. Räddningstjänsten uppger att en friggebod och ett garage är helt övertända, och att spridningsrisken till intilliggande byggnader är stor. Personal från fyra stationer finns på plats.

BT - 2 timmar sedan

Storseger för Byttorp: ”Idag stämde allt för oss”

Division V Mellersta: Byttorp-Bollebygd/Olsfors.

BT - 2 timmar sedan

JUST NU: Villa helt övertänd: ”Stor spridningsrisk”

En fullt utvecklad villabrand rasar i Stora Bugärde, i närheten av Rävlanda. – Den är helt övertänd och det är spridningsrisk, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten. .

BT - 3 timmar sedan

Ställning har rasat i Stockholm

Någon form av ställning med fotografer har rasat vid Strömbron i Gamla stan i Stockholm, enligt räddningstjänsten. - En ställning med fotografer har rasat ihop. Det är oklart hur många som befann sig på ställningen, och huruvida någon är skadad.

BT - 3 timmar sedan

Operan kan prisas för VR-satsning

Kungliga Balettens uppsättning av Sharon Eyals dansverk "Half life" på Kungliga Operan spelades in med virtutal reality-teckning - något som resulterade i "Half life VR" där publiken kan få uppleva föreställningen på ett nytt sätt.(TT).

BT - 3 timmar sedan

BORÅS: ”Fann okänd cigarett” – döms

Mannen hävdade att han plockat upp en okänd cigarett från marken som innehöll cannabis. Den förklaringen höll inte i rätten..

BT - 3 timmar sedan

Uddamålsförlust för Borås GIF

Division VI Borås: Hemsjö-Borås GIF.

BT - 3 timmar sedan

Klar seger för Gånghester/Målsryd

Division VI Kinna: Somali-Gånghester/Målsryd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.